Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογεννητο και ζωα... τι κανουμε??

Recommended Posts

γυναικεσ και αντρεσ ,θελω τη βοηθεια σασ. εχω χωρισει με το συζυγο και περιμενω τωρα τα δικα του ασφαλιστικα μετρα:shock:. εγω τωρα με το 5 μηνων μωρακι, ζουμε στο πατρικο μου σπιτι, οπου υπαρχει ενα κανισ μινι 2 ετων, και ζυγιζει ΄λιγοτερο απο οτι γεννηθηκε ο μπεμπησ!!!υπαρχει περιπτωση το δικαστηριο να μου παρει το παιδι , αν αυτοσ πει οτι το παιδι ζει σε χωρο οπου υπαρχει σκυλι? το σκυλι ειναι κανονικα εμβολιασμενο, παντα καθαρο και ηρεμο, και προπαντοσ κατι που ο πρωην συζυγοσ δεν ξερει, οταν ο μικροσ βλεπει το σκυλι να περπαταει ξεκαρδιζεται στα γελια και τεντωνει τα χερακια του για να το αγγιξει.:-P

rYWUp3.png?PFNMbDcb

Διαφημίσεις

γυναικεσ και αντρεσ ,θελω τη βοηθεια σασ. εχω χωρισει με το συζυγο και περιμενω τωρα τα δικα του ασφαλιστικα μετρα:shock:. εγω τωρα με το 5 μηνων μωρακι, ζουμε στο πατρικο μου σπιτι, οπου υπαρχει ενα κανισ μινι 2 ετων, και ζυγιζει ΄λιγοτερο απο οτι γεννηθηκε ο μπεμπησ!!!υπαρχει περιπτωση το δικαστηριο να μου παρει το παιδι , αν αυτοσ πει οτι το παιδι ζει σε χωρο οπου υπαρχει σκυλι? το σκυλι ειναι κανονικα εμβολιασμενο, παντα καθαρο και ηρεμο, και προπαντοσ κατι που ο πρωην συζυγοσ δεν ξερει, οταν ο μικροσ βλεπει το σκυλι να περπαταει ξεκαρδιζεται στα γελια και τεντωνει τα χερακια του για να το αγγιξει.:-P

Victoria μου μην ανησυχείς καθόλου!δεν μπορεί να το κάνει με τίποτα αυτό που λες!Ρώτα βέβαια και τη δικηγόρο σου αλλά είμαι 1000% σίγουρη ότι δε μπορεί να το πάρει το μωρό επειδή συγκατοικεί με σκυλί.

Και μην αγχώνεσαι ούτε εσύ, θα δεις ότι παιδί και σκυλί θα τα πάνε τέλεια!!!!!

Djccp2.png

67KIp2.png

πραγματι, το μωρο με το σκυλακι ειναι τελειοσ συνδυασμοσ. απλωσ αυτοσ συνεχεια με απειλει οτι θα με "συντριψει εμενα και το δικηγορακο μου" και οταν ακουω κατι τετοια μου κοβονται τα ποδια.

rYWUp3.png?PFNMbDcb

πραγματι, το μωρο με το σκυλακι ειναι τελειοσ συνδυασμοσ. απλωσ αυτοσ συνεχεια με απειλει οτι θα με "συντριψει εμενα και το δικηγορακο μου" και οταν ακουω κατι τετοια μου κοβονται τα ποδια.

Μη μασάς καθόλου!!!!!!!!

Να σε φοβίσει θέλει!Χ@$στης είναι!

Djccp2.png

67KIp2.png

oxi bebaia δεν υπαρχει τετοιος νομος που να λεει οτι δεν επιτρεπετε να υπαρχει ζωο με κατοικιδιο να μπεις σε σκυλοφορουμ κ να ζητησεις οτι πληροφοριες μπορουν να σου δωσουν για το καλο που κανει το σκυλι στο παιδι κ να τα δωσεις στο δικηγορο σου ακου εκει θρασσος που εχουν ορισμενοι

Διαφημίσεις

Κι εγώ έχω σκυλάκι, μέχρι να σαραντίσουν τα μωρά το κράτησαν οι γονείς μου (λόγω παρατεταμένης γκρίνιας τους φυσικά) και έκτοτε το έχω μαζί με τα παιδιά και παίζουν και τα τρία μαζί όλο χαρά.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια ξέρει υπεύθυνα τι πραγματικός κίνδυνος υπάρχει για τα παιδιά από ένα σκυλί.... Δλδ υπάρχει κάποια ασθένεια συγκεκριμένη που μπορεί να τα κολλήσει?? (μιλάμε για σκυλί εμβολιασμένο και καθαρό εννοείται). Γιατί δλδ τόσοι και τόσοι γονείς είναι τόσο εναντίον του να έχεις σκυλί μαζί με παιδιά??? Κι εγώ γιατί το βρίσκω τόσο φυσιολογικο???

οι γονεις που δεν θελουν σκυλο με μωρο μαζι ειναι γιατι δεν ειχαν ποτε σκυλο προφανως κ δεν ειναι πλήρως ενημερωμενοι για το θεμα. σαφως και ειναι απολυτως φυσιολογικο καθως ο σκυλος θεωρειται πλεον μελος της οικογενειας(απλα μην περιμενεις να το καταλαβουν ολοι..)

δεν υπαρχει καποια συγκεκριμενη ασθενεια που μπορει να κολλησει ο ανθρωπος απο εμβολιασμενο σκυλο. απλα να προσεχεις στις βολτες του να μην βαλει κατι υποπτο ή βρωμικο στο στομα του. η παιδιατρος μου μου ειπε οτι ο σκυλος μεσα στο σπιτι θεωρειται σαν ενας ακομη ανθρωπος. οσους κυνδυνους δλδ φερνεις απο εξω εσυ,φερνει κ ο σκυλος. ετσι απλα. επιπλεον,ερευνες εχουν δειξει οτι μεγαλωνοντας ενα μωρο με σκυλο, εχει λιγοτερες πιθανοτητες να αποκτησει ασθμα και αλλεργιες.

Πολύ σημαντική για τη συμβίωση με μωράκια είναι η αποπαρασίτωση του σκύλου (το χαπάκι που παίρνουν για τα εσωτερικά παράσιτα, π.χ. εχινόκκοκος, ταινία κλπ και τα σπρέυ ή αμπούλες για τα εξωτερικά παράσιτα, π.χ. ψύλλοι). Τα εμβόλια προστατεύουν το ίδιο το σκυλί από τα άλλα σκυλιά (όπως τα παιδάκια μας), η αποπαρασίτωση είναι που προστατεύει τον άνθρωπο από τα παράσιτα του σκύλου. Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες.

Αν τα ζώα δεν τρώνε ωμό κρέας, δεν έρχονται σε άμεση επαφή με ακαθαρσίες άλλων ζώων και γίνεται σε τακτά διαστήματα η αποπαρασίτωση, είναι πολύ πιο "καθαρά" από πολλά υποχόνδρια δίποδα.

Η σχέση μεταξύ παιδιών και κατοικιδίων είναι ανεκτίμητη. Εγώ έχασα τη γατούλα μου πριν 4 μήνες και στεναχωριέμαι αφάνταστα που δεν θα μεγαλώσουν μαζί με το αγοράκι μου. :(

5k3tp2.png

Κι άλλη αποριούλα έχω, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε φανατικές dog lovers....... Η σκυλίτσα μου (η οποία γενικότερα έχει εξαιρετικό χαρακτήρα) έχει αρχίσει τελευταία να πειράζει τα παιχνίδια των παιδιών (σχεδόν αποκλειστικά ό,τι λούτρινο υπάρχει το οποίο έχει μορφή ζώου). Και μάλιστα δεν ακούει όταν της ζητάω να το αφήσει. Εσείς τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις? Γενικά δίνετε στα παιδιά παιχνίδια που έχει βάλει στο στόμα του το σκυλί? Εγώ το κάνω τόσο καιρό, αλλά επειδή τώρα τελευταία το έχει παρακάνει, για πείτε γνώμες......γιατί έχω και μία υποψία ότι παραείμαι cool.....(σημείωση, τα μωρά είναι 16 μηνών)

Κι άλλη αποριούλα έχω, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε φανατικές dog lovers....... Η σκυλίτσα μου (η οποία γενικότερα έχει εξαιρετικό χαρακτήρα) έχει αρχίσει τελευταία να πειράζει τα παιχνίδια των παιδιών (σχεδόν αποκλειστικά ό,τι λούτρινο υπάρχει το οποίο έχει μορφή ζώου). Και μάλιστα δεν ακούει όταν της ζητάω να το αφήσει. Εσείς τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις? Γενικά δίνετε στα παιδιά παιχνίδια που έχει βάλει στο στόμα του το σκυλί? Εγώ το κάνω τόσο καιρό, αλλά επειδή τώρα τελευταία το έχει παρακάνει, για πείτε γνώμες......γιατί έχω και μία υποψία ότι παραείμαι cool.....(σημείωση, τα μωρά είναι 16 μηνών)

Τα μωρά σου είναι όσο και ο γιος μου!:D

Εμάς γενικά δεν πειράζει τα παιχνίδια του, δεν ασχολείται καθόλου.Βέβαια δεν έχει λούτρινα...

Όσον αφορά τη συμπεριφορά της, πιθανόν να είναι αντίδραση, καλύτερα όμως είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου, θα σε κατατοπίσει πιο σωστά.

Πιστεύω όμως ότι δε θα σου είναι δύσκολο να της δείξεις τη ''σωστή'' συμπεριφορά.Με τα μωρά γενικώς φαντάζομαι ότι τα πάει καλά, οπότε υποθέτω ότι είναι μια αντίδραση.Ε, κάπου θα την έβγαζε!

Εμάς δεν πειράζει τα παιχνίδια του, όπως σου είπα, αλλά δε θα είχα πρόβλημα να του δώσω να παίξει ένα παιχνίδι που έβαλε η σκύλα μου στο στόμα της...και πάλι βέβαια εξαρτάται, μωρέ ξέρω εγώ αν δε μου συμβεί, δύσκολα να υποθέσω...:rolleyes:

Να σου πω όμως ότι σήμερα έπαιζαν σκυλί και παιδί και ο γιος μου έβαζε το χέρι του μέσα στο στόμα της και ήμουν οκ...Από την άλλη αν πέσει η πιπίλα του κάτω επειδή πιθανόν να τριγυρνάει καμμιά τρίχα θα τη βάλω κάτω από το νεράκι...Σα μανούλα όμως γενικώς είμαι ολίγον χύμα....

Djccp2.png

67KIp2.png

Καλά, κι εγώ δεν το συζητάω. Όλη μέρα αγκαλιά είναι, τους γλύφει κι αυτά γελάνε, της δίνουν μόνοι τους τα παιχνίδια τους, της πετάνε μπαλίτσες να τις πιάσει, της δίνουν από το φαγητό τους, την αγκαλιάζουν, την κυνηγάνε.... βασικά την έχουν τσουρομαδήσει τελευταία, αλλά αυτή δεν τους έχει αγριέψει ποτέ. Απλά πόσταρα την ερώτηση γιατί με αυτά τα λούτρινα το έχει παρακάνει, τα κρατάει στο στόμα, τα πετάει πάνω, τα τραβάει σε όλο το σπίτι, τρίβεται πάνω τους...... Μάλλον ζηλεύει λίγο η καημενούλα κι έτσι το βγάζει.

Διαφημίσεις

ΠΟΤΕ δεν αγαπησα ΚΑΝΕΝΑ ζωο μου οσο το παιδι μου......τωρα περι ορε3εως κολοκυ8οκεφτες που ελεγε και η γιαγια μου......οεο......!

Πόσο θα συμφωνήσω μαζί σου! Βέβαια οφείλω να ομολογήσω οτι η αγάπη που είχα και έχω για τη σκυλίτσα μου είναι πολύ μεγάλη, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν θα μπορούσα να τη βάλω πάνω απο τα παιδιά μου. Δυστυχώς δεν την έχω μαζί μου και είναι κάτι που μου έχει στοιχίσει αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Την είχα μαζέψει απο το δρόμο όταν ήταν 2-3 ετών και απο τότε έδειχνε μεγάλη αντιπάθεια στα παιδιά, όταν την πλησίαζαν έβγαζε δόντια. Ποιός ξέρει τι θα είχε τραβήξει το καημένο. Είναι και μεγάλη σε ηλικία και θα υπέφερε το σκυλί με τα παιδιά να το τραβολογούν όλη την ώρα. Φυσικά δεν κακόπεσε, είναι στη μαμά μου παρέα με 2 γάτους (εσωτερικούς) και 6 σκύλους (στον κήπο). Αν και στεναχωριέμαι ξέρω οτι έκανα τη σωστή επιλογή.

Καλημέρα και απο εμενα.Είμαι καινούριο μέλος και βρίκα το θέμα τρομερά ενδιαφέρον. Έχω και εγω ένα ημίαιμο σκυλάκι 2.5 ετων το οποίο έχει ερωτευτεί τον μπέμπη μου που είναι 3.5 μηνών. Επειδή στην εγκυμοσύνη μου οι γιαγιαδες και οι λοιποι συγγενεις ειχαν βαλθεί να φύγει η κουκλίτσα μου έψαξα το θέμα.Λοιπον κορίτσια οταν το σκυλακι μας ειναι εμβολιασμένο,καθαρό και δεν αφήνει τρίχα(στην αρχη μέχρι τα πρώτα του εμβόλια) δεν υπάρχει κανενα προβλημα, ασε που λένε οτι κανονικα τα παιδια αναπτυσουν το αισθημα της φιλίας στα 12 έτη ενω με κατοικιδιο το αναπτυσουν στα 7 χρόνια και κοινωνικοποιούνται απο πολυ νωρις.Ασε που ο μπεμπουλίνος μου μόλις την βλέπει γελάει και εκείνη δεν ξεκολλάει απο δίπλα του.

Δήμητρα

Καλημέρα και απο εμενα.Είμαι καινούριο μέλος και βρίκα το θέμα τρομερά ενδιαφέρον. Έχω και εγω ένα ημίαιμο σκυλάκι 2.5 ετων το οποίο έχει ερωτευτεί τον μπέμπη μου που είναι 3.5 μηνών. Επειδή στην εγκυμοσύνη μου οι γιαγιαδες και οι λοιποι συγγενεις ειχαν βαλθεί να φύγει η κουκλίτσα μου έψαξα το θέμα.Λοιπον κορίτσια οταν το σκυλακι μας ειναι εμβολιασμένο,καθαρό και δεν αφήνει τρίχα(στην αρχη μέχρι τα πρώτα του εμβόλια) δεν υπάρχει κανενα προβλημα, ασε που λένε οτι κανονικα τα παιδια αναπτυσουν το αισθημα της φιλίας στα 12 έτη ενω με κατοικιδιο το αναπτυσουν στα 7 χρόνια και κοινωνικοποιούνται απο πολυ νωρις.Ασε που ο μπεμπουλίνος μου μόλις την βλέπει γελάει και εκείνη δεν ξεκολλάει απο δίπλα του.

Και οι παιδίατροι λένε ότι τα παιδάκια που μεγαλώνουν με ζωάκια αναπτύσσουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Εγώ πάντως θεωρώ ότι άλλο παιδί, άλλο σκύλος ή γάτα. Για μένα η γάτα ποτέ δεν έπαιξε ρόλο υποκατάστατου για μωρό και ήταν η μεγαλύτερη κοτσάνα που άκουγα πριν κάνω παιδί. Τι πάει να πει δεν το αγαπάω όσο το παιδί μου? Άλλη η αγάπη για το ένα, άλλη για το άλλο. Σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων δεν έχει νόημα. Και φυσικά το παιδί μας το αγαπάμε πάνω από όλα.

5k3tp2.png

Το μονο που ελπιζω ειναι να τα παει καλα ο Oscar μου με την μπεμπα οταν γεννηθει.Ο Oscar ειναι ενα αρσενικο Rottweiler 1 ετους.Τον εχουμε σπιτι απο 2,5 μηνων.Ο κτηνιατρος λεει πως εχουμε παθολογικη αγαπη οι δυο μας.Ειναι αληθεια.Τουαλετα παω και καθετε εξω απο την πορτα και κλαψουριζει.Ελπιζω να μην εχουμε τρομερες ζηλειες με την μπεμπα.Φυσικα δεν εχω σκοπο να αλλαξω συμπεριφορα απεναντι του.Ουτε τις βολτες μας θα στερηθουμε , ουτε το παιχνιδι και προς θεου δεν σκοπευω να τον περιορισω για να μην ερθει σε επαφη με την μπεμπα.Ας κοιμουνται και αγκαλια.Τα ιδια μου ειπε και μενα και ο κτηνιατρος και ο παιδιατρος και ο γυναικολογος.Απο τους ανθρωπους το μωρο κινδυνευει περισσοτερο.

Ομηρικους καυγαδες εχω κανει ακομα και με τους γονεις μου.Σκυλι και μωρο δεν πανε μαζι.....το εχω ακουσει κι εγω.Τον πεθερο μου αναγκαστηκα να του απαντησω και ασχημα στο τελος γιατι επεμενε να επεμβαινει και να μας λεει να φυγει ο σκυλος. Στο τελος του ειπα " εσυ 70 χρονων που μπαινοβγαινεις ολη μερα στα νοσοκομεια, εισαι πιο επικινδυνος για την μπεμπα απο οτι ο σκυλος μας" Αυτο ηταν... απο τοτε εχουμε να μιλησουμε.Συγνωμη αλλα κουμαντο στο σπιτι μας .....κανουμε μοναχα εγω και αντρας μου.Δεν ζητησα κανενος την αποψη για το πως θα μεγαλωσω τα παιδια μου και δεν επιτρεπω και σε κανεναν να επεμβει....οπως δεν ανακατευομαι κι εγω σε αλλα σπιτια.Οποιον δεν του αρεσει.....ας μην πατησει....ετσι απλα.Τα εχω ξεπερασει αυτα ...προ πολλου...!!!!!

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια, επειδη εχει πεσει το ματι μου εδω χωρις να σας διαβαζω ( δεν εχω καποιο ζωακι σπιτι )καθε φορα γελαω γιατι θυμαμαι ενα ντοκυμαντερ για μωρα... οσες μπορουν να το κατεβασουν ειναι τελειο .. θα προβληματιστειτε γενικοτερα ... !! οχι μονο για τα ζωακια!!!:D

http://www.youtube.com/watch?v=1vupEpNjCuY

λοιπον εχω ενα μποξερ 4 μιση χρονων μεγαλοσωμη κουκλα !την λατρευουμε μεχρι προτινως ηταν το μωρο μας και θα συνεχισει να ειναι οταν ερθει ο μπεμπης..ολοι οι γιατροι απτον γυναικολογο μας μεχρι τον κτηνιατρο μας ειπαν οτι δεν θα εχουμε κανενα προβλημα,αρκει να μην την αμελησουμε.φωκιων τουρλουμπουκι ολοι μαζι η απολυτη ευτυχια!!!!!!!!!

ιοκαστη μου hello!!!!ειμαι στην ιδια ακριβωσ κατασταση με σενα εχω κ γω ενα μποξερ λευκο 3 χρονων και μια μικρη μπουμπου 9 μηνων πλεον!!!η μικρη δεν αντεχει χωρισ τον ορφεα μας!!δεν εχουμε κανενα προβλημα συνυπαρχουμε ολοι αρμονικα!!!ασχετο,αν θελησεις να την ζευγαρωσεις σε παρακαλω στειλε μου μηνυμα δε βρισκω μποξερινα με τιποτα.........;)

• 1 month later...
Γεια σου Φοκιον

καταρχην να σας ευχηθω καλως να ορισει το μωρακι σας και καταδευτερον να επιβεβαιωσω το δημοσιευμα οχι μονο εκ πειρας αλλα και ως κατερτησμενη μητερα στο αντικειμενο.

Αυτο που εννοω ειναι πως η κορη μου ειναι ενα παιδακι με πολλαπλες μορφες αλλεργιας(αλλεργικο ασθμα, ρινιτιδα, επιφυκιτιδα,αλλεργικη στις τροφες και γενικα σε οτι υπαρχει σ' αυτο τον πλανητη), στο μονο που δεν αντιδρα αλλεργικα ειναι στο σκυλακι μας το οποιο προυπηρχε της κορης μου μεσα στο σπιτι.

Επισης μεγαλο πλεονεκτημα ειναι στα παιδακια που μεγαλωνουν με ζωα διοτι τα διαπαιδαγωγεις μεσα απο αυτα και παντα εχουν μια παρεα ωστε αντι να ταλαιπωρουν τη μαμα και τον μπαμπα να ταλαιπωρουν το σκυλι.

Το οτι ειναι μεγαλοσωμο το ζωο μην σε ανυσηχει διοτι ειναι πλεονεκτημα στην υποθεση των παιδιων, πρωτον γιατι ειναι λιγοτερο κομπλεξικα και κατα συνεπεια λιγοτερο επιθετικα και κατα δευτερον λογο του ογκο τους τα ταλαιπωρουν λιγοτερο γιατι δεν ειναι ευκολο στο χειρισμο τους.

Μεσα απο το ζωο μαθαινουν να μοιραζονται, να ειναι πιο υπευθυνα και να υπακουν τους κανονες. Ολα αυτα βεβαια αφορουν την ψυχολογια του παιδιου γιατι τωρα ερχομαστε στην πιο δυσκολη κατηγορια, στην ψυχολογια του σκυλου.

Τα σκυλια που προυπαρχουν του παιδιου μεσα στο σπιτι αναπτυσουν μεγαλυτερη ζηλεια για αυτο και πρεπει να προσεχεται την συμπεριφορα σας απεναντι του και να μην το ξεχνατε πως υπαρχει. Επισης πολυ βασικο ειναι πως μολις φτασει για πρωτη φορα το μωρο στο σπιτι απο την κλινικη πρεπει να επιτρεψετε το ζωο να το μυρισει και να το επεξεργαστει για λιγη ωρα (ειναι ο δικος του τροπος καλωσορισματος).

Υπαρχουν βιβλιαρακια με αρκετες πληροφοριες, ελπιζω να σε βοηθησε λιγο η εμπειρια μου.... αντε και καλο κουραγιο διοτι πανω απο ολα τον πρωτο καιρο υπαρχουν μεγαλες διαμαχες αναμεσα στα δυο στρατοπεδα.

Α... και κατι σημαντικο μην επιρρεαστεις απο τις χαζες συμβουλες τον μεγαλυτερων διοτι δεν εχουν ιδεα απο την συγχρονη ιατρικη και νοοτροπια.

Κική πιστεύεις ότι το σκυλάκι πρέπει να τύχει ψυχολογικής υποστήριξης μετά την γέννηση του μωρού έτσι ώστε να υπάρχει μιά ισορροπία στο σπίτι;

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια, καλησπερα. Εμεις εχουμε μια σκυλιτσα που λατρευουμε κι εγω και ο αντρας μου, την πηραμε απο ενα φιλοζωικο με καλαζαρ, καναμε θεραπεια και εγινε καλα. Ειναι το πιο καλο σκυλι του κοσμου και ειμαι σιγουρη οτι θα το λατρεψει το μωρακι μας μολις γεννηθει. Ομως το καλαζαρ επανηλθε και θα αρχισουμε παλι θεραπεια. Γνωριζει καποια αν υπαρχει καποιος κινδυνος για την περιοδο της εγκυμοσυνης και μετα για το νεογεννητο μωρο; Γνωριζω οτι το καλαζαρ μεταδιδεται μονο μεσω της σκνιπας και η κτηνιατρος με διαβεβαιωσε οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος, αλλα θα ηθελα και καποια αλλη πληροφορια αν υπαρχει, καθως εψαξα και στο ιντερνετ αλλα δε βρηκα καποιο σχετικο αρθρο. Δεν υπαρχει περιπτωση να αποχωριστουμε το σκυλακι μας, απλα θελω να μαθω αν χρειαζεται να παρω καποια παραπανω προφυλαξη. Ευχαριστω πολυ.

Katerinars, ο πιο αρμόδιος να απαντήσει την ερώτηση είναι ο κτηνίατρος. Πάντως, θυμάμαι πως είχα διαβάσει στο παρελθόν ότι η σκνίπα που τσιμπάει τα σκυλιά δεν τσιμπάει και τον άνθρωπο και ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε το είδος της σκνίπας που τσιμπάει και τον άνθρωπο και τα σκυλιά και για το λόγο αυτό δεν μεταδίδεται εύκολα η ασθένεια. Να προσέχετε πάντως να το προφυλάσσετε το σκυλάκι από τσιμπήματα και τώρα, για να μην είναι και το ίδιο πηγή μόλυνσης για άλλα σκυλάκια.

5k3tp2.png

Έχω κι εγώ μια απορία...

Έτυχε σε κάποια οικογένεια να πάρει κατοικίδιο έχοντας μικρό παιδί, περίπου 1,5 έτους? Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής, μήπως το παιδί είναι πολύ μικρό και άθελά του τυραννάει το ζώο από τα πολλά χάδια κλπ?

5k3tp2.png

Χρυσα, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Το σκυλακι μας ειναι προφυλαγμενο με τις αμπουλες, το κολλαρο και σπρευ συνεχεια αλλα δυστυχως το καλαζαρ ειναι μια αρρωστια που αν την εχει το σκυλακι, ακομα και αν μηδενιστει με τη θεραπεια, ανα πασα στιγμη μπορει να υποτροπιασει.. Οσον αφορα αυτο που ρωτας, αν απο την αρχη μαθεις στο παιδακι σου πως να φερεται στο σκυλακι και αν του εξηγεις συνεχεια πως το σκυλακι ειναι ζωντανο πλασματακι και δεν κανει να το ποναμε, τοτε πιστευω οτι δε θα υπαρχει προβλημα. Επισης ειναι πολυ καλο για το παιδακι να μεγαλωνει με ενα κατοικιδιο.

Α, και κατι ακομα, ειναι πολυ καλο αν καποιος θελει να αποκτησει ενα σκυλακι να μην το αγορασει, αλλα να υιοθετησει ενα αδεσποτακι η ενα ζωακι απο καποιο φιλοζωικο, υπαρχουν τοσα πολλα και το εχουν αναγκη.. :)

Α, και κατι ακομα, ειναι πολυ καλο αν καποιος θελει να αποκτησει ενα σκυλακι να μην το αγορασει, αλλα να υιοθετησει ενα αδεσποτακι η ενα ζωακι απο καποιο φιλοζωικο, υπαρχουν τοσα πολλα και το εχουν αναγκη.. :)

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Κι εγώ διαφωνώ κάθετα με την αγορά από πετ σοπ και είχαμε γατούλα πρώην αδέσποτη, αλλά τη χάσαμε πριν λίγους μήνες, πάνω που άρχισε να μπουσουλάει ο μικρούλης και να της δίνει σημασία. Απλά τώρα που ξεσυνήθισε και ενθουσιάζεται τρελά (επειδή δεν τα βλέπει όλη την ώρα), σκέφτομαι ότι οι πρώτες μέρες ενός κατοικίδιου στο σπίτι ίσως είναι λίγο δύσκολες, με ένα νήπιο να το κυνηγάει να το φιλήσει 267 φορές την ημέρα! :)

5k3tp2.png

γεια σας κορίτσια, ήθελα και εγω να σας πω τον πόνο μου. είχα μια ημίαιμη κοκερίνα 11 χρονών( σαν κουτάβι έκανε) και μια μπουμπού 13 μηνών.όταν φέραμε την μικρή στο σπίτι όλα ήταν τέλεια. την πρόσεχε, κοιμόταν μπροστά απο την κούνια της, όταν έκλαιγε ερχόταν και μας γαβγιζε να πάμε στο μωρό. ο καιρός πέρασε η μικρή άρχισε να περπατάει και άρχισε και η οδύσσεια του σκύλου. την τραβούσε την ουρά την τσίμπαγε την χτύπαγε γενικώς δεν την άφηνε σε ησυχία. η σκύλα προσπαθούσε να την αποφύγει έφευγε απο εκεί που καθόταν κάποιες φορές την γρύλιζε κιόλας.φανταστείτε οτι έδεινα στο μωρό μπισκότο και αυτό το έδινε στο σκύλο απο το χέρι της.τα πράγματα πηγαίναν καλά μεχρι που ένα βράδυ κάτι έκανε το μωρό στο σκυλί και εκείνο όρμηξε όχι για να δαγκώσει αλλά να την προειδοποιήσει μόνο που ήταν πολύ κοντά στο προσωπάκι της και την έσκισε με τα δόντια της. έκανε και κάποια ράμματα αλλά τώρα είναι καλά.αλλά μετά απο αυτό το σκυλί δεν μπορούσε να μείνει το έδωσα στη μάμα μου που έχει αυλή και ένα σκύλο για παρέα. δεν θέλω να τρομάξω κανέναν απλά ήθλε να τα πω γιατί στενοχωριέμαι πολύ πάντω σκύλο θα ξαναπάρω όταν κάνω τα παιδιά και μεγαλώσουν λιγακι να μην υποφέρει το ζώο άδικα. δεν έφταιγε η σκυλίτσα μου αλλα δυστυχώς αυτή την πλήρωσε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...