Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γιατί κάθε παιδίατρος τα δικά του για φαι?άλλη σχολή ο καθένας βγάζει?

Recommended Posts

οντως καθε παιδιατρος με τα δικα του!εγω εχω μαθει ν'ακουω μονο τον γιατρο μου και κανεναν αλον που μου λενε διαφορα.εμεις μολις αρχισαμε και το φαγητο και μου λεει μια ¨τι δεν θα δωσεις στο παιδι σου βιολογικα λαχανικα? εεε οχι...δεν θα δωσω στο παιδι μου και βιολογικα λαχανικα.εμεις πως μεγαλωσαμε δηλαδη?παθαμε τιποτα?του δινω βιολογικα φρουτα και πιστευω οτι ειναι αρκετα.το παν σ'ενα γιατρο πιστευω ειναι να σε υποστηριζει στο θηλασμο(οσο τα καταφερεις) και να τον βρισκεις ανα πασα ωρα και στιγμη στο τηλεφωνο.

[COLOR=Black][URL="http://lb1m.lilypie.com/zqNYp3.png"]Αν είχα 100 καρδιές θα στις χάριζα.Έχω όμως μονάχα μία και στην χαρίζω 100 φορές.[/URL][/COLOR]

Διαφημίσεις

ε φαντάζομαι δινει το αναψυκτικό αντί για ηλεκτρολύτες, σε περίπτωση διάρροιας/εμετού, σωστα?

ήταν μια πρακτική που συνήθιζαν παλαιότερα... νομίζω ότι ακόμα κάποιοι παιδίατροι το προτείνουν αντί για το φαρμακευτικό σκεύασμα.

Ναι, είναι αυτό. Αλλά εμένα αυτό δεν μου αρέσει. Θα ρώταγα: δεν υπάρχει άλλος τρόπος? Και θα επέμενα να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά γιατί εγώ προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν λέω ότι είναι απαράδεκτο, αντικειμενικά. Τα γράφω όλα αυτά, για να τονίσω ότι πρέπει να βρούμε παιδίατρο που να μας ταιριάζει.

Για το θέμα που συζητάμε, ρώτησα τη γιατρό μου. Μου είπε ότι στο πανεπιστήμιο διδάσκονται ιατρικά θέματα. Αυτό που λέμε 'κοινωνική' ιατρική, δηλαδή στοιχεία για την ανατροφή των παιδιών το διδάσκονται από την ιατρική του πλευρά (δηλαδή πότε κατά μέσο όρο το βρέφος είναι έτοιμο να δεχτεί μία ουσία που περιλαμβάνει μία τροφή), πρακτικά θέματα δε, (πώς αλλάζουμε πάνες, πώς το κάνουμε μπάνιο κλπ), δεν διδάσκονται καθόλου -αν θυμάται καλά, κάτι σεμινάρια είχαν κάνει και μάλιστα σπονσοραρισμένα από εταιρεία.

Θα πω την εμπειρια μου για το παιδιατρο,δεν εχει και πολλους εδω

Με βοηθησε στο θηλασμό στην αρχή,δε μου προτεινε συμπληρωμα και δε μου εβαλε ωραρια και ρολογια

Παντα τον βρισκω οποτε θελω στο κινητο και αν δε το σηκωνει με παιρνει αυτος

Θηλαζω ακομα και τωρα,9 μηνων και κατι η μικρή και δε μου προτεινε συμπληρωμα.

Οταν ξεκινησαμε στερεες τροφες στους 5.5. ειπε να θηλαζω πρωι και βραδυ μονο και 3 γευματα αλλα πηγαινα για αποθηλασμο.Του ειπα δε θελω,δεν ηξερα πως θες να συνεχισεις ειπε.Ευτυχως σε αυτο με βοηθησε το site και τα κοριτσια που μιλησα και με συμβουλεψαν και τις ευχαριστω για το θηλασμο.

Για στερεες τροφες ειπε στους 5.5. ρυζαλευρο.Εδωσα.Το εφαγε.

Στους 6 ειπε ανθος ορυζης,εδωσα,το εφαγε αλλα μιλησα με κοριτσια του site και ειπαν φρουτο ή απο το μεσημεριανο.Το ιδιο ειπε και ο Παπαβεντσης ο παιδιατρος που του εστελνα email.Και ετσι εκανα

Στους 6 ειπε χορτοσουπα.Εδωσα.Την εφαγε

Στους 7 ειπε μοσχαροσουπα.Την εφαγε.Στους 8 ειπε κοτοπουλο.Εδωσα απο τον 7ο Ολα καλα.

Στους 10 ειπε αυγο.Εδωσα στον 9ο.Ολα καλά.

Για δόντια ειχε πει depon.Εδω δε συμφωνησα γιατί δεν επρεπε να δωσω τοσες μερες στους 5 μηνες που ειχε φλεγμονη τοτε.Δοντι εβγαλε κατω κοπτηρα τωρα στους 9.

Απο τον 7ο ξυπνα βραδυ και τη θηλαζω 2 φορές.Δε μου προτεινε συμπληρωμα αλλα ειπε ειτε απο ανησυχια,ή ανασφαλεια,ή απο δοντια ηρεμει στο στηθος και δε θα κρατησει πολύ.Να κανω υπομονη.

Βεβαια για τη μεταφορα στο δωματιο της στους 6 μηνες,απο τοτε ξυπνα βραδυ,ενω πριν κοιμοτανΗταν χαλαρος για τη μεταφορά στο δωματιο ως προς το μηνα.Προτιμώ το attachment parenting ομως που διαβασα στο site αλλα εκ των υστερων.

Παντως ο καθενας τα δικα του.Λες και βγαλαν αλλη παιδιατρικη ο καθενας.Για τις καμπυλες ολοι τα ιδια αλλα στα υπολοιπα χαος.Και οι περισσοτεροι ανημερωτοι στο θηλασμο.

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

εμεις μολις αρχισαμε και το φαγητο και μου λεει μια ¨τι δεν θα δωσεις στο παιδι σου βιολογικα λαχανικα? εεε οχι...δεν θα δωσω στο παιδι μου και βιολογικα λαχανικα.εμεις πως μεγαλωσαμε δηλαδη?παθαμε τιποτα?του δινω βιολογικα φρουτα και πιστευω οτι ειναι αρκετα..

Γιατί του δίνεις βιολογικά φρούτα; Εσύ πώς μεγάλωσες; έπαθες τίποτα;

Ναι για αυτή λέω...Καλή είναι αλλά λίγο άσχετη(έως πολύ αφού με συναντά τη Δευτέρα και μου λέει θηλάζεις ακόμα?Μόλις της είπα ναι,με κοιτούσε καλά καλά!!:rolleyes:)!Θα την αλλάξω να δούμε τι φρούτο θα μου τύχει πάλι...

Καλά θα τρελαθούμε:confused:.Αυτήν μου την είχε συστήσει κάποια κοπέλα ως φιλική στο θηλασμό:confused:.Βέβαια η κοπέλα δεν θήλασε για αρκετό καιρό οπότε δεν ήξερε ακριβώς περί τίνος πρόκειται.Αν θέλεις μπουμπούκα μου να σε στείλω σε αυτόν που συνεχίζω και πηγαίνω.Είναι ψαγμένος ο άνθρωπός;).

Διαφημίσεις

να σου ζήσει καταρχήν

ε άμα είναι 4,5μηνών μεγάλωσε..τι το θηλάζεις ακόμα:lol::lol:

αυτοί -που είναι και πολλοί- που τα διάβασαν αυτά???

τα πτυχία τους δεν τα έχω αλλά ειλικρινά να τα βράσω τέτοια πτυχία

Καλέ τι λες φαντάρος θα πάει και ακόμα το θηλάζει:shock: τστστστσ:shock: τι να πω σοκ:shock:...

εγω ειχα αλλο παιδιατρο στο πρωτο παιδι κι αλλον τωρα που μετακομισαμε....

το τι αντιθεσεις εχω συνατησει δε λεγεται.......

κι απορω.... μα καλα στις σχολες δε διδασκονται τα ιδια πραγματα;;;;;;;;;

Γιατί του δίνεις βιολογικά φρούτα; Εσύ πώς μεγάλωσες; έπαθες τίποτα;

Κατ'αρχήν να πω ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν τα έχω και σε μεγάλη εκτίμηση και γι'αυτό έχω αγοράσει μόνο κανα 2 φορές. Αλλά ρε κορίτσια τα φρούτα πλέον δεν έχουν καμία σχέση με τα φρούτα που τρώγαμε εμείς όταν ήμασταν παιδιά :( Πλέον εγώ δεν ξεχωρίζω καμια γεύση, όλα μου φαινονται σαν να τρώω χορταρι :( Από γνωστές που προτιμούν βιολογικά έχω ακούσει πως τουλάχιστον υπάρχει μια γεύση....τέλος πάντων συγγνώμη για το off topic αλλά το έχω παράπονο

Για τους παιδίατρους και πάλι από συζητήσεις έχω καταλάβει πως και του κεφαλιού μας να κάνουμε θα υπάρχει σίγουρα ένας παιδίατρος που θα συμφωνεί...Τι να πεις....γιατροί :)

Πλέον εγώ δεν ξεχωρίζω καμια γεύση, όλα μου φαινονται σαν να τρώω χορταρι :(

μήπως τα παίρνεις μπαγιάτικα;

μπορείς να πάρεις 2 κιλά ροδάκινα φρέσκα και να τα αφήσεις πάνω στον πάγκο στη σειρά, τρώγε ένα κάθε μέρα για να δεις πόση διαφορά έχουν από μέρα σε μέρα

Ναι, οσο ωριμαζουν φτιαχνει η γευση. Κατι μου λεει πως τα κοβουν αγουρα για να μην χαλανε μεχρι να φτασουν στους καταναλωτες. Και γενικα η εντατικοποιηση της παραγωγης εχει αρνητικα αποτελεσματα στην γευση, οχι μονο των φρουτων. Συγκρινεται πχ ο αλανιαρης κοκορας με του ορνιθοτροφιου; δεν συγκρινεται!!!

Διαφημίσεις

Εγώ νομίζω ότι αν κάνεις σωστή επιλογή παιδιάτρου, δεν έχεις τόσα προβλήματα. Εγώ για παράδειγμα το έψαξα πολύ και διάλεξα παιδίατρο που είχε θηλάσει τα παιδιά της από 1 χρόνο το καθένα. Καλή ένδειξη, λέω.

Την έκανα μία διερευνητική συζήτηση ΠΡΙΝ γενήσω. Έμαθα την άποψή της για τα φάρμακα (τα λιγότερα δυνατά), για τις κρέμες (βιολογικές και από τον 6ο μήνα το πιο νωρίς, εκτός αν θέλεις να σταματήσεις σταδιακά το θηλασμό), για το Kindertee (θα βράσεις τίλιο, χαμομήλι και γλυκάνισο και θα του δίνεις μόνο όταν πονάει και αυτό με μέτρο για να μην διαταράξεις το θηλασμό, μου είχε πει). Για το γάλα (αν είναι ένα υγειές παιδάκι, μετά το θηλασμό και εφόσον είναι πάνω του έτους, δίνουμε φρέσκο κλπ κλπ). Της είπα ότι μία φίλη του δίνει αναψυκτικό τύπου κόλα για να μην αφυδατωθεί και μου είπε ότι λίγο λίγο το νεράκι, αρκεί. Μία φορά που μου είπε το παιδί να πάρει αντιβίωση, του έδωσα χωρίς δυσταγμό, γιατί ξέρω πόσο το παλεύει γενικά. Άλλη φίλη που της την συνέστησα, την άλλαξε αμέσως, γιατί τη βρήκε πολύ cool.

Οι παιδίατροι, όπως και όλα τα άλλα στη ζωή μας (τα σχολεία, οι φίλοι μας), πρέπει να έχουν την ίδια φιλοσοφία με εμάς. Αλλιώς ... τους αλλάζουμε. Σίγουρα όμως ένας καλό παιδίατρος που ξέρει το παιδί είναι μεγάλη ανακούφηση στα δύσκολα, γι αυτό συμβουλεύω να ψάξετε ένα παιδίατρο που να σας ταιριάζει και να αναπτυξετε μία σχέση εμπιστοσύνης.

Η παιδίατρός σου μου θυμίζει τη δική μου. Το ιατρείο της είναι ν. Ερυθρέα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

μήπως τα παίρνεις μπαγιάτικα;

μπορείς να πάρεις 2 κιλά ροδάκινα φρέσκα και να τα αφήσεις πάνω στον πάγκο στη σειρά, τρώγε ένα κάθε μέρα για να δεις πόση διαφορά έχουν από μέρα σε μέρα

Όσο και να το αφήσει, αν το φρούτο δεν έχει μεγαλώσει στο δέντρο, δεν έχει γεύση. Και τα βιολογικά, αν έχουν έρθει από Ισπανία και έχουν μεγαλώσει στα ψυγεία, μπορεί να είναι πιο ασφαλή (το πιστεύω) αλλά γεύση δεν έχουν. Για μένα η συνταγή είναι βιολογική λαϊκή, γνωστός παραγωγός με 'ανοιχτό' κτήμα -εγώ έχω πάει στο κτήμα του μανάβη μας, σε μία εκδρομή στη Λακωνία-, φρούτα και λαχανικά εποχής, μικρές ποσότητες και ώριμα. Συνγνώμη για το off topic.

Κοριτσια, να σας ρωτησω κι εγω με τη σειρα μου...το μωρακι μου ειναι 5.5 μηνων και θηλάζει αποκλειστικά. Ρωτησα δυο παιδιατρους και μου ειπαν να ξεκινησω ρυζαλευρο αλλα δε θα το κάνω ακομα. Ομως ο ενας μου ειπε απο τον 6ο μηνα να αρχισουμε με μπανανα και σταδιακα τα υπολοιποα φρουτα και ο άλλος με λαχανοσουπα? Τί είναι καλύτερο? Επίσης, για να συνεχιστεί ο θηλασμός θα βαζω το μωράκι στο στήθος όποτε αυτό θέλει έτσι?

maraki10 το τι ειναι καλυτερο δεν ξερω...αλλα εμεις μολισ κλεισαμε τον 5ο αρχισαμε ρυζαλευρο το απογευμα,σε καμια 10 μερες την φρουτοκρεμα και σε αλλες 10 την λαχανοσουπα.για αρχη οσο αφορα την φρουτοκρεμα αρχισα με μπανανα και σταδιακα μηλο κτλ...σε ολα αυτα αρχικα εδινα 2-3κουταλιες και συμπληρωμα στηθος,την επομενη μερα 10 κουταλιες και στηθος μεχρι να φτασουμε στο σημειο που να τρωει μονο φαγητο την ποσοτητα που ελεγε η παιδιατροσ και να μην χρειαζεται αλλο συμπληρωμα στηθος.μετα ο θηλασμος ηταν μονο πρωι και βραδυ γιατι το παιδι χορταινε αλλα μεχρι να προσαρμοστει στο προγραμμα αυτων των γευματων εγω εδινα οποτε ηθελε στηθος.πολλεσ φορεσ εδινα και το μεσημερι που ηθελε να χουζουρεψει για να κοιμηθει και ας ειχε φαει μεσημεριανο λαχανοσουπα ή κρεατοσουπα.αυτα καναμε εμεις....

Είναι πολύ μεγάλο θέμα η διατροφή του παιδιού και κάθε παιδίατρος έχει μία δική του άποψη πάνω στο θέμα, εγώ νομίζω πως ο κάθε γονιός πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του δικού του παιδιού και όχι στη γραμμή που δίνει ο κάθε παιδίατρος. Δεν λέω να μην τον συμβουλευόμαστε αλλά να μην μένουμε μόνο σε αυτά που λέει αυτός, θέλει και δική μας προσπάθεια. Ο δικός μας για παράδειγμα από τον 4ο μήνα μας έβαλε το ρυζάλευρο κι εγώ δεν της έδωσα ποτέ, μέχρι τον 6ο θήλαζε αποκλειστικά. Από τον 6ο μήνα μας έβαλε κρέμες εμπορίου για απογευματινό κι επίσης δεν της έδωσα ποτέ, το μωρό μου αναπτύσσεται μια χαρά και ο γιατρός νομίζει πως έχει κάνει το "καθήκον" του προς τις εταιρίες κι έτσι είμαστε ευχαριστημένοι όλοι..... Ψάχνομαι όμως πάρα πολύ πάνω στη διατροφή της, έτσι έχω καταφέρει να έχει ποικιλία επομένως και ενδιαφέρον σε κάθε γεύμα της. Αν έμενα στις συμβουλές του γιατρού το παιδάκι μου θα έτρωγε όλο τα ίδια και τα ίδια και το μόνο που θα άλλαζε θα ήτανε το ρυζάλευρο, η φαρίν λακτέ, η μπισκοτόκρεμα και δεν ξέρω πια άλλη σκόνη που κυκλοφορεί.....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

Και εμένα μου είπε να ξεκινήσω με ρυζάλευρο το απόγευμα και μετά να βάλω και φρουτόκρεμα το πρωι. Δεν θέλω όμως να της δώσω έτοιμες κρέμες. Εσύ τι έβαλες το απόγευμα αντί για ρυζάλευρο?

Και εμένα μου είπε να ξεκινήσω με ρυζάλευρο το απόγευμα και μετά να βάλω και φρουτόκρεμα το πρωι. Δεν θέλω όμως να της δώσω έτοιμες κρέμες. Εσύ τι έβαλες το απόγευμα αντί για ρυζάλευρο?

Εγώ ξεκίνησα το πρωί με μήλο αλεσμένο μετά από 2-3 μέρες έβαλα μπανάνα και ύστερα από 2-3 μέρες και αχλάδι. Εσύ καλύτερα να βάλεις φρούτα εποχής, βανίλια, ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι κ.α αλλά ένα κάθε 2-3 μέρες για τυχόν αλλεργίες. Το απόγευμα δεν έδινα τίποτα απλά θήλαζα και όταν συμπληρώσαμε όλα τα φρούτα και ήταν όλα Ο.Κ. τότε το ξεκίνησα με λαχανικά το απόγευμα για δεύτερο γεύμα αλλά πάλι κάθε 2-3 μέρες πρόσθετα κι ένα. Πρώτα καρότο που είναι πιο γλυκό, μετά καρότο-πατάτα και μετά καρότο-πατάτα-κολοκύθι, αργότερα έβαλα μέσα σε όλα αυτά και το κρέας και ούτω καθεξής.....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

κι εγώ έχω απορήσει με τις τόσο διαφορετικές απόψεις των παιδιάτρων

εμάς μας ξεκίνησε από πορτοκάλι στον 6ο μήνα

και είπε σταδιακά να προσθέσουμε μήλο και αχλάδι

ενώ την μπανάνα να του τη δώσουμε στον 7ο

της ξαδέρφης μου της είπε να ξεκινήσουν με μπανάνα

της κουμπάρας μου να ξεκινήσει με μήλο και

να δώσει πορτοκάλι μετά τον 9ο-10ο

μια φίλη μου που είναι δυσκοίλια η μπέμπα της

της είπε ναι στο ακτινίδιο από τον 6ο

διαφόρες βλέπω και στον χρόνο εισαγωγής του αυγού και του ψαριού

ή ακόμα και στο γιαουρτάκι

κι εμένα το μωράκι μου στουμπώνει με τις στερεές

και υποφέρει που δεν μπορεί να κάνει τα κακάκια του

να μην του δώσω λίγο ακτινίδιο να στρώσει?

επίσης τα φρούτα αυτά μήλο αχλάδι πορτοκάλι και μπανάνα

τέτοιες μέρες που δεν είναι η εποχή τους

τα παίρνω εισαγωγής

αχλάδια Αργεντινής,

μήλα Ιταλίας κτλ

καλύτερα δεν είναι να του δώσω ροδάκινο ή βερύκοκο?

ή πεπόνι ή καρπούζι?

αύριο μπαίνουμε στον 7ο και είμαστε σχετικά χαμηλά στα κιλά (7500)

μου είπε να του δίνω κρέμα βανίλια το απόγευμα για να πάρει βάρος

αυτός τρώει 120 το πολύ 150γρ σε κάθε γεύμα

και πίνει και 80-120 γάλα αντλημένο δικό μου γιατί είμαι στη δουλειά

τουλάχιστον σε 2 από τα 3 γεύματα

τις υπόλοιπες ώρες που είμαι σπίτι θηλάζει (ακόμα και τη νύχτα)

αλλά έχει και τα δόντια του τώρα και δεν έχει πολύ όρεξη

το θέμα μου είναι ότι οι στερεές του προκαλούν δυσκοιλιότητα

και στο μεσημεριανό θα μπορούσα να του βάλω λίγο μπρόκολο

να τον βοήθησει αλλά μόνο εισαγωγής βρίσκω

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

κι εμένα το μωράκι μου στουμπώνει με τις στερεές

και υποφέρει που δεν μπορεί να κάνει τα κακάκια του

να μην του δώσω λίγο ακτινίδιο να στρώσει?

επίσης τα φρούτα αυτά μήλο αχλάδι πορτοκάλι και μπανάνα

τέτοιες μέρες που δεν είναι η εποχή τους

τα παίρνω εισαγωγής

αχλάδια Αργεντινής,

μήλα Ιταλίας κτλ

καλύτερα δεν είναι να του δώσω ροδάκινο ή βερύκοκο?

ή πεπόνι ή καρπούζι?

αύριο μπαίνουμε στον 7ο και είμαστε σχετικά χαμηλά στα κιλά (7500)

μου είπε να του δίνω κρέμα βανίλια το απόγευμα για να πάρει βάρος

αυτός τρώει 120 το πολύ 150γρ σε κάθε γεύμα

και πίνει και 80-120 γάλα αντλημένο δικό μου γιατί είμαι στη δουλειά

τουλάχιστον σε 2 από τα 3 γεύματα

τις υπόλοιπες ώρες που είμαι σπίτι θηλάζει (ακόμα και τη νύχτα)

αλλά έχει και τα δόντια του τώρα και δεν έχει πολύ όρεξη

το θέμα μου είναι ότι οι στερεές του προκαλούν δυσκοιλιότητα

και στο μεσημεριανό θα μπορούσα να του βάλω λίγο μπρόκολο

να τον βοήθησει αλλά μόνο εισαγωγής βρίσκω

- το ακτινίδιο είναι λίγο "ύποπτο" οπότε δοκίμασε το χωρίς τους σπόρους του (τα κουκουτσάκια του)

- φρούτα προτίμησε εποχής, αφθονούν και είναι νοστιμότατα και λύνουν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Τα υπόλοιπα άστα για το φθινόπωρο, γιατί αυτά που κυκλοφορούν τώρα είναι με "γεύση" άχυρο!

- εφόσον τα κιλά σας είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχείς. Πάντως να ξέρεις (το διαπίστωσα και στα 2 μου παιδιά και σε φίλων) ότι όταν ξεκινούν οι στερεές, στην αρχή τουλάχιστον, η ζυγαριά κολλάει!

- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μένα να σου προτείνει γιατρός να παχύνεις το μωρό σου με ζάχαρη!!! Καλύτερα χαμηλότερα στην καμπύλη βάρους και να τρέφεται σωστά. Το βάρος δεν είναι αγώνισμα για να δούμε ποιος θα πάρει περισσότερο, αλλιώς να αρχίσουμε από τον 6ο τα γαλακτομπούρεκα!

- Μπρόκολο υπάρχει κατεψυγμένο βιολογικό και το χρησιμοποιώ όταν βλέπω τα "σκούρα".

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...