Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΛΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

κορίτσια βοήθειαααα!!!! μόλις είδα στο εσώρουχό μου λίγη βλέννα. δεν είναι υγρά, ήτν πολύ πηχτό αλλά χωρίς αίμα. τί είναι? υπάρχει περίπτωση να είναι η τραχηλική βλέννα? δεν θα ήταν περισσότερη? πόσο άσχετη είναι θεέ μου...... Sorry που το γράφω εδώ αλλά δεν ξέρω που να το ποστάρω

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια βοήθειαααα!!!! μόλις είδα στο εσώρουχό μου λίγη βλέννα. δεν είναι υγρά, ήτν πολύ πηχτό αλλά χωρίς αίμα. τί είναι? υπάρχει περίπτωση να είναι η τραχηλική βλέννα? δεν θα ήταν περισσότερη? πόσο άσχετη είναι θεέ μου...... Sorry που το γράφω εδώ αλλά δεν ξέρω που να το ποστάρω

Ψυχραιμία..... όλες παρουσιάζουμε βλέννες άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο δεν είναι τίποτα. Μόνο αίμα είναι ανησυχητικό, πάντως τέτοιο θεματάκι το έχω κι εγώ. Αν πάλι συνεχίσει πέρα από το φυσιολογικό πάρε τον γιατρό τηλέφωνο.

Διάβασε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21380

oυυυυυυφφφφ!!!!!!!!! ηρέμησα τώρα! όχι τιποτε αλλο, αλλα θέλω να γεννήσω τον Αύγουστο, να προλαβει να ερθει και η μαμα μου... Τhanks a lot Elenitsa..

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Nομίζω πως κάνουν εξέταση κολπικών υγρών προαιρετικά τουλάχιστον οι περισσότεροι. Κι εμένα μου την έγραψε και μου την έκαναν στο μικροβιολογικό. Δεν μου πήρε υγρό ο ίδιος. Και μάλλον θα κάνω και στο τέλος. Κι εγώ με καισαρική θα γεννήσω. Μάλλον λοιπόν γίνεται προληπτικά. Όσο για το καρδιογράφημα ξέρω πως το ζητούν κοντά κοντά στις ημέρες της γέννας.

thanks Elena!με το καλο το μωράκι σου!

oυυυυυυφφφφ!!!!!!!!! ηρέμησα τώρα! όχι τιποτε αλλο, αλλα θέλω να γεννήσω τον Αύγουστο, να προλαβει να ερθει και η μαμα μου... Τhanks a lot Elenitsa..

thanks Elena!με το καλο το μωράκι σου!

Nα είστε καλά κορίτσια. Κουράγιο σε λίγο τελειώνετε.:-D

Διαφημίσεις

Κορίτσια που ξέρατε από πριν οτι θα κάνετε καισαρική, ο γιατρός σας έκανε κολπική εξέταση για τον τράχηλο στον ένατο?Την πρώτη φορα μου εκανε απο την 36 και μετά αλλά τοτε δενηξερα ακόμα για καισαρική!τώρα δε θέλω να το ξαναπεράσω αυτό?οπως επίσης και εξέταση στα κολπικά υγρα!τι νόημα έχει αφου θα κάνω καισαρική????

Α και κατι ακόμα!σας ζήτησε καρδιογράφημα?η πρωτη γιατρος μου είχε πει να κάνω αλλά αυτός τώρα δεν μου έχει ζητήσει τίποτα ακόμα!

κανονισα καισαρικη σε 2 εβδομαδες και δεν μου εκαναν κολπικη εξεταση, θα κανω μονο το καθιερωμενο non-stress καθε εβδομαδα.

στα μαθηματα ανωδυνου μας ειπαν οτι η τραχηλικη βλεννα ειναι πολυ πηχτη σαν κολλα. απο τη στιγμη που την βλεπεις μεσα σε 12 ημερες θα εχεις γεννησει.

xFibp3.png

εμενα παντως ο γιατρός μου το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης με εξέταζε μόνο κολπικά και όχι απο την κοιλιά!!!!!!μετά την αυχενική διαφάνεια ξεκίνησε να με εξετάζει απο την κοιλιά!έτσι λέει παρακολουθούμε καλύτερα την εγκυμοσύνη και το παιδί δεν έχει πρόβλημα κατα το πρώτο τρίμηνο!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμένα μου κάνει κολπικό υπέρηχο κάθε φορά απο την αυχενική διαφάνεια κ μετά, λεεί οτι πρέπει να ελέγχουμε τον τράχηλο! Μου το κάνει κάθε φορά αφου τελειόσει ο υπερηχος απο την κοιλιά κ έχει βγεί ο άντρας μου έξω για να είμαι πιο άνετη, η διαδικασία κρατάει λιγότερο απο 1 λεπτο κ δεν πονάει καθόλου! Οσο για χέρι δεν μου εχει βάλει ακόμα!!

Εμένα μου κάνει κολπικό υπέρηχο κάθε φορά απο την αυχενική διαφάνεια κ μετά, λεεί οτι πρέπει να ελέγχουμε τον τράχηλο! Μου το κάνει κάθε φορά αφου τελειόσει ο υπερηχος απο την κοιλιά κ έχει βγεί ο άντρας μου έξω για να είμαι πιο άνετη, η διαδικασία κρατάει λιγότερο απο 1 λεπτο κ δεν πονάει καθόλου! Οσο για χέρι δεν μου εχει βάλει ακόμα!!

ναι όταν πρέπει να εξετάσει τον τράχηλο σου κάνει κολπικό υπέρηχο. είχα κάνει και εγώ.

τωρα το χέρι νομίζω ότι το βάζει τον τελευταίο μήνα αν δεν έχεις προγραμματήσει καισαρική όμως...

xFibp3.png

Να μην φοβασαι yogini μου Ειμαι 5 μηνων και καθε μηνα κανω καλλιεργια γιατι δεν σταματανε οι μυκητες.... Εχω κουραστει να κανω θεραπειες συνεχεια και να μην φευγουν.....Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ ευαισθητη και γι αυτο προσεχω αλλα και που προσεχω....παλι κολλαω...Αλλα μην ανησυχεις εχουν δικιο οι κοπελες εξω εξω σου παιρνουν υγρο με μια μπατονετα και δεν ποναει καθολου και δεν κανει καθολου κακο Πρεπει να τα προσεχουμε αυτα τωρα

Απλα ηθελα να ρωτησω ειανι φυσιολογικο που κολλαω τοσο συχνα αν ξερει καμια κοπελα να μου απαντησει.....Ευχαριστω

Διαφημίσεις

καλησπερα,στην εγκυμοσυνη,αν κολλησεις ειναι δυσκολο να σου φυγουν,μην ανησυχεις ομως ,πριν γεννησεις κανε μια θεραπεια.αν ειναι απλη μυκητες δεν χρειαζεται να κανεις συνεχεια θεραπεια γιατι δεν θα πετυχεις και πολλα.

για την κολπικη εξεταση σε προχωρημενη κυηση αμα θες καθεσε να στη κανουν.

εγω πηγα για β επιπεδου και αρνηθηκα να την κανω,δεν υπαρχει λογος γιατι το μηκος του τραχηλου το βλεπουν και με κολπικο υπερηχο(το ειδε ο γιατρος μου στην επομενη επισκεψη) οποτε δεν μου φεραν καμια αντιρρηση στην αρνηση μου.

επισης στο τελος της εγκυμοσυνης παλι θελουν να σε δουν κολπικα γιατι πιεζουν εκει κανω μπας και <<βοηθησουν>> και ξεκινησει η διαδικασια του τοκετου,στην ουσια προωρα.παλι ειχα αρνηθει. :))

Κι εγώ είχα κάνει καλλιέργεια τον 4(?) νομίζω μήνα.λίγο αιματάκι είχα μετα (με είχε προειδοποήσει) και τίποτα άλλο.......κολπικό υπέρηχο και έλεγχο τραχήλου στο τέλος δεν έκανα...

Η γιατρος μου εκανε κολπικο υπερηχο μονο την πρωτη φορα - στην 8η εβδομαδα - και μου ειπε πως δε θα χρειαστει στις επομενες :). Ειναι στις στανταρ εξετασεις της πρωτης επισκεψης εγκυμοσυνης (αλλα δεν πονανε).

Ολες οι κολπικες εξετασεις για ορισμενες γυναικες ειναι δυσαρεστες και για αλλες αδιαφορες. Επειδη ανηκω στην πρωτη κατηγορια της ζητησα να τις κανουμε μονο οταν ειναι πραγματικα απαραιτητο.

Μερικοι γιατροι και 'ασθενεις' ειναι υπερ των συχνων εξετασεων και της προληψης. Ωστοσο εμπιστευομαι περισσοτερο τους/τις γιατρους που σου λενε ποτε πραγματικα χρειαζεσαι εξετασεις και αποφευγουν να σε ταλαιπωρουν.

• 3 χρόνια μετά...

Επαναφέρω το θέμα γιατί ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά: στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ο γιατρός (γέννησα στο Αλεξάνδρα) δεν μου έκανε ποτέ κολπικό υπέρηχο γιατί, όπως μου είχε πει, αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης αποβολής.

Τώρα είμαι πάλι έγκυος στην 6 εβδομάδα και την ερχόμενη Δευτέρα έχω ραντεβού με τη γιατρό μου (είναι η γιατρός που είχα πάντα, την οποία όμως "πρόδωσα" όταν γέννησα το πρώτο μου παιδάκι γιατί ξεγεννούσε μόνο σε ιδωτικά μαιευτήρια), η οποία με περιμένει για κολπικό υπέρηχο. Ξέρει την έντονη δυσαρέσκεια που έχω κάθε φορά στην κολπική εξέταση. Επίσης εγώ γνωρίζω ότι ο κολπικός υπέρηχος είναι βατός...ωστόσο γιατί πρέπει να το κάνω? Μπορώ να αρνηθώ...? Αφού μπορούμε να δούμε τα πάντα με υπέρηχο από την κοιλιά....Ίσως να χρειαστεί μία εβδομάδα παραπάνω, αλλά μπορώ να περιμένω :roll:

Η δική μου εμπειρία είναι ότι όσο πιο νωρίς μπορεί να σε δει η γιατρός τόσο το καλύτερο, μπορεί να μην κάνει καμία διαφορά, αλλά μπορεί και να κάνει. Δια παν ενδεχόμενο, άκουσε τη γιατρό σου, μην την ξανα"προδώσεις".

Διαφημίσεις

Η δική μου εμπειρία είναι ότι όσο πιο νωρίς μπορεί να σε δει η γιατρός τόσο το καλύτερο, μπορεί να μην κάνει καμία διαφορά, αλλά μπορεί και να κάνει. Δια παν ενδεχόμενο, άκουσε τη γιατρό σου, μην την ξανα"προδώσεις".

Σε ευχαριστώ Ekabn δεν έχεις καθόλου άδικο αλλά μπερδεύομαι γιατί όπως βλέπεις η δική μου εμπειρία από την πρώτη εγκυμοσύνη λέει άλλα ... ουφ ... τέλος πάντων...εννοείται πάντως ότι θα της το συζητήσω....

Σε ευχαριστώ Ekabn δεν έχεις καθόλου άδικο αλλά μπερδεύομαι γιατί όπως βλέπεις η δική μου εμπειρία από την πρώτη εγκυμοσύνη λέει άλλα ... ουφ ... τέλος πάντων...εννοείται πάντως ότι θα της το συζητήσω....

Η εμπειρία σου από την πρώτη εγκυμοσύνη είναι ότι κάποιος γιατρός σου είπε ότι δε χρειάζεται κολπικός υπέρηχος, όχι ότι απέβαλες επειδή σου έκαναν κολπικό υπέρηχο, έτσι; Θέλω να πω δεν επιβεβαιώθηκε ο γιατρός που το είπε... Η δική μου εμπειρία είναι ότι είχα δύο αποβολές, που μπορεί να σχετίζονται και με το ότι δε με βλέπει γιατρός εδώ πέρα πριν την 8η εβδομάδα, οπότε εγώ λέω βουρ στο γιατρό με τη μία

Να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τον ενδοιασμό σου... αφού βρε παιδί μου στο τέλος ας πούμε θα έχει "χέρι" η υπόθεση, σωστά :) Θυμάμαι στο μαιευτήριο, όποιος περνάει σου βάζει χέρι, ε, τί λέμε τώρα... οπότε μήπως απλώς να μην το σκέφτεσαι και να αφεθείς, γιατί, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; :):):)

Η εμπειρία σου από την πρώτη εγκυμοσύνη είναι ότι κάποιος γιατρός σου είπε ότι δε χρειάζεται κολπικός υπέρηχος, όχι ότι απέβαλες επειδή σου έκαναν κολπικό υπέρηχο, έτσι; Θέλω να πω δεν επιβεβαιώθηκε ο γιατρός που το είπε... Η δική μου εμπειρία είναι ότι είχα δύο αποβολές, που μπορεί να σχετίζονται και με το ότι δε με βλέπει γιατρός εδώ πέρα πριν την 8η εβδομάδα, οπότε εγώ λέω βουρ στο γιατρό με τη μία

Να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τον ενδοιασμό σου... αφού βρε παιδί μου στο τέλος ας πούμε θα έχει "χέρι" η υπόθεση, σωστά :) Θυμάμαι στο μαιευτήριο, όποιος περνάει σου βάζει χέρι, ε, τί λέμε τώρα... οπότε μήπως απλώς να μην το σκέφτεσαι και να αφεθείς, γιατί, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; :):):)

Λυπάμαι πάρα πάρα πολύ για τις αποβολές σου...δεν είχες συμπτωματα και έτσι ξαφνικά απέβαλλες....? Ελπίζω να μην ξανασυμβεί αυτό, έχεις όλες μου τις ευχές...

Εγώ από την άλλη είμαι περιπτωσάρα το παραδέχομαι ...φαντάσου ότι στην προηγούμενη εγκυμοσύνη η μαία πήγε να με εξετάσει κολπικά στον ένατο και μου είπε "σε παρακαλώ ξεσφίξου δεν μπορώ να βγάλω το χέρι μου" και φαντάσου ότι μιλάμε για ένα δάχτυλο....σόρρυ για την ανάλυση....Τελικά γέννησα με καισαρική γιατί η κορούλα μου προέβλεψε...σου λέει με αυτήν δεν πρόκειται να κάνουμε δουλειά...έκανε κακά της λοιπόν και μου την πήραν άρων άρων....

Τέλος πάντων θα πάω...θα το κάνω...θα φύγω...σαν τον Καίσαρα....

εμενα ο γυναικολογος μου δεν μου εκανε κολπικο υπερηχο καθολου απο την στιγμη που μαθαμε για την εγκυμοσυνη ακριβως για τον λογο που λες.μπορει να ειναι μηδαμινο το ποσοστο αποβολης αλλα να σου πω κιολας γιατι να το "σκαλιζαμε" το θεμα χωρις λογο.γιατρος δεν ειμαι και εγω το εμαθα απο τον γιατρο μου αυτο.συζητησε το με την γιατρο σου αν εχεις πολλους ενδοιασμους και βλεπεις.με το καλο το μωρακι σου:D

εμενα ο γυναικολογος μου δεν μου εκανε κολπικο υπερηχο καθολου απο την στιγμη που μαθαμε για την εγκυμοσυνη ακριβως για τον λογο που λες.μπορει να ειναι μηδαμινο το ποσοστο αποβολης αλλα να σου πω κιολας γιατι να το "σκαλιζαμε" το θεμα χωρις λογο.γιατρος δεν ειμαι και εγω το εμαθα απο τον γιατρο μου αυτο.συζητησε το με την γιατρο σου αν εχεις πολλους ενδοιασμους και βλεπεις.με το καλο το μωρακι σου:D

Ευτυχώς τουλάχιστον βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη....ούτε ο τότε γιατρός μου ήταν ο μόνος αυτής της άποψης....να σαι καλά...

στο τελος οντως βαζουν χερι αλλα για να δουν ποσο διαστολη εχεις(και δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο:( ).αλλα μηπως στην αρχη της εγκυμοσυνης ειναι επιφοβο?αλλιως στην αρχη που δεν εχει "πιασει" καλα και αλλιως στο τελος λιγο πριν βγει το μωρακι.εικασιες κανω τωρα βεβαια...

στο τελος οντως βαζουν χερι αλλα για να δουν ποσο διαστολη εχεις(και δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο:( ).αλλα μηπως στην αρχη της εγκυμοσυνης ειναι επιφοβο?αλλιως στην αρχη που δεν εχει "πιασει" καλα και αλλιως στο τελος λιγο πριν βγει το μωρακι.ικασιες κανω τωρα βεβαια...

Κι εγώ αυτό φαντάζομαι...το χέρι έπεσε στην 38η εβδομάδα και βάλε....αλλιώς τα πράγματα σε αυτό το στάδιο και αλλιώς στην αρχή...

Ρε κορίτσια εμένα στη 1η εγκυμοσύνη μου έκανε στην αρχή κολπικό υπέρηχο. Τώρα και στη 2η κολπικό μου κάνει (νομίζω μέχρι να κλείσω το 1ο τρίμηνο). Έχω την εντύπωση ότι στην αρχή βλέπουν καλύτερα το έμβρυο κολπικά. Πάντως για πιθανότητα αποβολής πρώτη φορά ακούω.

u65Tp3.png

QACnp2.png

Ρε κορίτσια εμένα στη 1η εγκυμοσύνη μου έκανε στην αρχή κολπικό υπέρηχο. Τώρα και στη 2η κολπικό μου κάνει (νομίζω μέχρι να κλείσω το 1ο τρίμηνο). Έχω την εντύπωση ότι στην αρχή βλέπουν καλύτερα το έμβρυο κολπικά. Πάντως για πιθανότητα αποβολής πρώτη φορά ακούω.

Αααααααχ μερικές φορές αυτό το πράγμα....εκεί που είσαι μια χαρά ξαφνικά διαβάζεις κάτι που σε ταράζει...μην δίνεις σημασία....όλες τελικά θα κάνουμε αυτό που λέει ο γιατρός μας και φυσικά όλα θα πάνε καλά...η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε από ζάχαρη....έγκυες είμαστε...

Δεν υπάρχει κίνδυνος από τον κολπικό υπέρηχο. Και ειδικά στην αρχή της εγκυμοσύνης, είναι σχεδόν επιβεβλημένος.

Στο (πανεπιστημιακό) Αττικό Νοσοκομείο, όπου ακολουθούν ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τις οδηγίες του Κύπρου Νικολαϊδη, γίνονται και οι δύο τύποι υπερήχου διαδοχικά. Κάποτε, το 2007, στο ίδιο νοσοκομείο γινόταν ο υπέρηχος κοιλίας. Από το 2011 και μετά, όπως είδα στη β' και γ΄ εγκυμοσύνη μου, κάνουν μετρήσεις και με τους δύο τρόπους διαδοχικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...