Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γενικη αιματος---ΤΑ φωτα σας

Recommended Posts

Κοριτσια μια βοηθεια

Ο μικρος πρεπει να κανει τις πρωτες γενικες αιματος.

Πηρα καποια ιδιωτικα διαγνωστικα και μου ζητανε απο 160-200 ευρω!

Επειδη μου ειναι τρομερα δυσκολο να τα δωσω σκεφτηκα αν γινετε να τις κανω σε δημοσιο στο παιδων

Δεν εχω ξαναπαει και δεν ξερω καθολου και αν γινονται εκει

Μπορειτε να μου πειτε αν ξερετε?Επισης αν κανατε ποσο καιρο πηρατε τα αποτελεσματα?Γιατι εχω ραντεβου με παιδιατρο παρασκευη και δεν νομιζω να ειναι ετοιμα σε μια μερα σε δημοσιο.Ευχαριστω πολυ!

Διαφημίσεις

Όταν λες γενικές αίματος μιλάς για εξιδικευμένες εξετάσεις;

Η απλή γενική αίματος στην Ευρωκλινική Παίδων με ταμείο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) κάνει €16.

Το καλοκαίρι σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο στην Κόρινθο κόστιζαν €10 χωρίς ταμείο και €5 με ταμείο.

Φαντάζομαι ότι θέλεις να κάνεις κάτι άλλο πιο περίπλοκο (και συγνώμη για την αδιακρισία).

8HQvp2.png

εχο κανει εγο προσφατα στο παιδον πεντελης .....

εκλισα ραντεβου στο παιδιατρο στο παιδον παντελης μεσο 1535 ( μου κλισανε μετα απο 5 μερες στα προινα πλιροσα 5 ε επισκιεψη)

ο παιδιατρος του παιδον μου εγραψε παραπεμπτικο και μας στιλανε στο αιματολογικο να μας παρουνε αιμα και ουρα

δεν ειχε πολυ κοσμο μεσα σε 1 ορα ξεμπερδεψαμε

α και πλιροσα περιπου 35 ε για της εξετασεις που καναμε ( σε ιδιοτικο για της ιδιες να πλιρονα 200 ε πιγα και ροτισα και ολας )

οσο για της απανδισεις μερικιες περνεις μετα απο 2 ορες και μερικιες μετα απο 1 ευδομαδα

συγνομη για τα ορτογραφικα λαθη

Ευχαριστω για τις απαντησεις

ΤΟ παιδι δεν ειναι ασφαλισμενο ουτε κ εμεις.

Μου εγραψε ο παιδιατρος μου γενιη αιματος Για σιδηρο , φερετινη , γλυκοζη ουρια κρεατινη και κατι αλλα ακαταλαβιστικα.

Δεν μπορω να παω απλα στο παιδων μαλλον πρεπει να κλεισω ραντεβου με παιδιατρο κ αυτος να μου δωσει χαρτι να κανω τις εξετασεις.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ΙΚΑ τιποτα.Μπορω να κλεισω παρολα αυτα ραντεβου στο 1535?και πιο Παιδων?

Διαφημίσεις

Σας ζήτησε ο γιατρός Γενική Αίματος και πλήρη Βιοχημικό Έλεγχο. Ακόμα και σε δημόσια νοσοκομεία αυτές βγαίνουν σε δυο ώρες. Η μόνη εξέταση που ίσως κάνει επιπλέον χρόνο είναι η φεριτίνη, η οποία γίνεται στο εργαστήριο Πυρηνικής. Ελπίζω να βοήθησα.

Α, και στα αποτελέσματα της γενικής, θα δεις αναστροφή στη μορφή των λευκοκυττάρων. Μην ανησυχήσεις, έτσι είναι πάντα σε βρέφη και νήπια.

Ευχαριστω για τις απαντησεις

ΤΟ παιδι δεν ειναι ασφαλισμενο ουτε κ εμεις.

Μου εγραψε ο παιδιατρος μου γενιη αιματος Για σιδηρο , φερετινη , γλυκοζη ουρια κρεατινη και κατι αλλα ακαταλαβιστικα.

Δεν μπορω να παω απλα στο παιδων μαλλον πρεπει να κλεισω ραντεβου με παιδιατρο κ αυτος να μου δωσει χαρτι να κανω τις εξετασεις.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ΙΚΑ τιποτα.Μπορω να κλεισω παρολα αυτα ραντεβου στο 1535?και πιο Παιδων?

Χωρις να εχω ιδεα τι γινεται στην Ελλαδα γιατι δεν παιρνεις τηλεφωνο απευθειας στην αιμοληψια στο Παιδων να ρωτησεις? Επησεις μηπως μπορεις να σε καποιο δημοσιο μαιευτηριο (Αλεξανδρας, Ελενα?) θα εχουν πειρα απο αιμοληψια σε μικρουλια..

στα δημόσια μαιευτήρια δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν παιδί δύο χρονών να κάνει εξετάσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πας στο Παίδων είτε με ραντεβού στο 1535 είτε στα επείγοντα όταν εφημερεύει και εκεί θα σου δώσει παραπεμπτικό ο γιατρός. Δεν χρειάζεται να είσαι ασφαλισμένη ούτε εσύ ούτε το μωρό, απλά αν ήσουν ασφαλισμένη θα μπορούσες να πάρεις πίσω τα λεφτά της εξέτασης από το ταμείο σου. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μην σε δεχτούν ανασφάλιστη.

Η γνώμη μου είναι να πας στην εφημερία, γιατί για ραντεβού θα κάνεις κανένα μήνα να βρεις. Η σειρά είναι ως εξής:

-βρίσκεις ποιο από τα Παίδων εφημερεύει

-πας στο ταμείο και πληρώνεις επίσκεψη σε παιδίατρο (3-5 ευρώ)

-παίρνεις νουμεράκι (σαν την τράπεζα) και περιμένεις να σας δουν

-εξηγείς στον παιδίατρο τι χρειάζεται να σας γράψει

-πας και πληρώνεις τις εξετάσεις που θα σας γράψει

-πας στην αιμοληψία και περιμένεις την σειρά σας

-παίρνεις τα μπουκαλάκια και τα πας στα εργαστήρια

-περιμένεις καμιά ώρα (όλα τα Παίδων έχουν ωραιότατες παιδικές χαρές και κυλικείο)

-παίρνεις τα αποτελέσματα

Ελπίζω να βοήθησα!!!

καλημέρα! κάναμε και εμείς αυτές τις εξετάσεις. έκλεισα ραντεβού στο Παιδων (είχε σε 1 εβδομάδα) με παιδίατρο, μου τις έγραψε επιτόπου, πήγαμε στην αιμοληψία και της πήραν αίμα και τα αποτελέσματα άλλα ήταν την επόμενη μέρα, άλλα σε 2 μερες και μόνο σίδηρος φεριτίνη κανανε καμια εβδομάδα. πάντως έμεινα π. ευχαριστημένη. και καμία σχέση με τα ιδιωτικά που έιχαν ζητήσει 200ε και όταν είδαν ότι φρίκαρα μου είπαν 110ε....... έλεος

• 2 εβδομάδες μετά...

eyχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Τελικα εκλεισα ραντεβου στο παιδων αγια σοφια

Πηγαμε και ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν θα μου γραψει να κανει εξεταση αιματος....????νευριασα πολυ γιατι επρεπε να δωσω λεφτα που δεν ειχα δηλαδη σε ιδιωτικο...το εξετασε κ μου ειπε ειναι μια χαρα και φαινετε αποτο χρωμα του και τα ματια του...νευριασα παρα μα παρα πολυ....μου ειπε οτι αφου θελει ο δικος μου παιδιατρος να κανει εξεταση να παω σε αυτον!!!!του ειπα οτι δεν μπορω να πληρωσω ιδιωτικα για αυτο κ ηρθα σε δημοσιο.Ελεγε οτι ειναι βαναυσο και κατι τετοια!!!μετα μου ελεγε ενα σωρο μπουρδες οτι λεω ψεμματα στο παιδι!!!επειδη οταν τον ακουγε πισω στην πλατη ο μικρος γυρναγε το κεφαλι να κοιταξει τι κανει!και εκεινος το ερμηνευσε οτι λεω ψαμματακια στο παιδι!μου ειπε να τρωει κοκκινο κρεας 3-4 φορες την βδομαδα!!!!!!!!τλπ ειδε αυτος οτι ημουν ετοιμη να σκασω και τελικα μας εγραψε τις αιματος αλλα και παλι κανουν 60 ευρω που δεν καλυπτει το ικα(πηγα κ εβαλα βιβλιαριο του παιδου)και οι αλλες μισες λεει καλυπτονται με παραπεμπτικο απο το ικα αλλιως κανουν 50 ευρω.....Τλπ...εφυγα απο εκει με νευρα κροσια.α και τα αποτελεσματα ποικιλουν...αλλα σε 2,4 και 10 μερες.Οποτε θα παω σε 2 βδομαδες να τις παρω ολα μαζι,,,ειλικρινα ελπιζω να μην ξαναχρειαστει να παω εκει...χιλιες φορες να εδινα τα λεφτα στο ιδιωτικο και θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο.

Διαφημίσεις

Να σε ρωτησω κατι; Γιατι δεν ακουσες το γιατρο οτι το παιδι σου ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται απολυτως καμια εξεταση, αλλα αντιθετα θημωσες μαζι του; Ειναι δηλ. περιεργο αυτο που σου ειπε; Εχει οντως καποιο προβλημα το παιδι σου; Η απλα ο παιδιατρος σου σου ειπε ετσι για να ειμαστε σιγουροι ας τρυπησουμε το παιδι χωρις ομως να εχει αλλες ενδειξεις. Μηπως ειμαστε λιγο υπερβολικοι με καποια πραγματα; (Αν οντος το παιδι εχει καποιο προβλημα τοτε σου ζητω συγγνωμη, αλλα ελπιζω να μην εχει).

γεικη αιματος, γενικη ουρων, καλλιεργεια κοπρανων ολα μαζι 65 ευρω σε ιδιωτικο μικροβιολογικο....

πριν κανα μηνα καναμε εξετασεις...

Μηπως ειμαστε λιγο υπερβολικοι με καποια πραγματα; (Αν οντος το παιδι εχει καποιο προβλημα τοτε σου ζητω συγγνωμη, αλλα ελπιζω να μην εχει).

ειναι λίγο βάσανο για το παιδι αλλα χρειάζονται σ αυτην την ηλικια πιο πολυ για να ελεγξουν το σίδηρο κ για αλλα φυσικα....

Oxi den εχει τιποτα το παιδι δοξα τον θεο.

Ο παιδιατρος μου ιδιωτικος ηθελε να του κανουμε γενικη αιματος και καποιες αλλες.Νομιζω οτι ετσι εχει συστημα κ κανει γιατι κ της κουμπαρας μου το ιδιο της ειχε πει πριν 5 χρονια για τον γιο της.Εγω ειμαι συμφωνη σε αυτο.Αν ειχα αντιρηση οπως πολλες μαμαδες εχουν φυσικα κ δεν θα το εκανα.Αλλα ημουν συμφωνη.Ηθελα να κανει εξεταση κ ας μην ειχε καποιο προβλημα υγειας.Νευριασα γιατι ενω του ειπα τι θελω μου ειπε οχι.Το υφος του.Αυτο που ειπε , το οχι.Θυμωσα παρα πολυ.Γιατι ταλαιπωρηθηκα τοσο με το ραντεβου.Πηγα στο νοσοκομειο αυτο που δεν ηθελα να παω παρα μονο αν ειναι χτυπα ξυλο αναγκη.ΠΕριμενα τοση ωρα κ τελικα να μου πει οχι.Στο κατω κατω εγω ειμαι η μαμα του και αποφασισα να του τις κανω μαζι με τον δικο μου παιδιατρο.Το παρουσιασε λες και θα εκανα κατι τρομερα κακο στο παιδι.Αιμα του πηρα δεν τον πληγωσα , δεν του αφησα ψυχολογικα.Δηλαδη ειναι τοσο κακο να δουμε το αιματακι του πως ειναι?

Τελος παντων οπως ειπε κ ο γιατρος στο παιδων ειναι να κολλησεις με τον γιατρο/παιδιατρο.Εγω με τον δικο μου ειμαι μια χαρα.Αυτα που λεει ταιριαζουν και με τον χαρακτηρα μου.ΠΑραδειγμα να μην ειμαι απο πανω του συνεχεια μη κ μη.Απο μηνων μου ειπε βολτες σε θαλασσες και βουνα, να ειμαι εξω οσο μπορω.Να τον αφηνω και στο χιονι να ξαπλωσει(σε ταξιδι που ειχαμε σςτο εξωτερικο) απλα να προσεχω μυτη κ στομα να τα καλυπτω για μικροβια.Ειναι πολυ πιο χαλαρος απο αλλους που εχω γνωρισει και δοξα το θεο ημαστε πολυ καλα.

μια αλλη που ειχα μας εβαλε στο τρυπακι οτι εχει ουρολοιμωξη κ το τι ταλαιπωρια περασε το αγγελουδι μου δεν φανταζεσαι.Ειναι να σου κολλαει ο γιατρος.

Οπως κ με τα εμβολια,καποιες μαμαδες επιλεγουν να μην τα κανουν ολα στο παιδι.γω επιλεγω να τα κανω ολα.Αλλες θεωρουν βαναυσο να κανω εξ.αιματος χωρις προβλημα εγω το θεωρω ελεγχο κ προληψη.

Απλα δεν μου αρεσε το υφος του, οπως και το να τρωει τοσο κοκκινο κρεας...τλπ

Αναμενω τα αποτελεσματα σε 2 βδομαδες

Αν το παιδι δεν εχει καποιο εμφανη σημαδι για αναιμια ή για κατι αλλο τελος παντων δεν ειναι απαραιτητο να μπει σε αυτη τη διαδικασια του μηπως και αν. Αν ειναι ετσι θα επρεπε να τα κανουμε τεστ DNA για να δουμε αν εχουν κατι αλλο πιο σοβαρο απο την αναιμια και να μπαιναμε σε εναν φαυλο κυκλο.(Οχι οτι η ανιμια δεν ειναι σοβαρη, αλλα οταν ειναι φενεται στο παιδι οποτε ο γιατρος δινει εξετασεις γιατι πρεπει). Ολα αυτα τα λεω γιατι ειχα μπει και εγω σε ενα τριπακι του κανουμε εξετασεις ετσι για να δουμε , στο πρωτο μου παιδι. Ταλαιπωρησα αδικα το μωρο με χιλιες δυο εξετασεις διοτι ειχε καποιους δικτες πολυ χαμηλους. Τι αιματολογους τι βιοπαθολογους τι και εγω δεν ξερω τι. Ευτυχως βρεθηκε μια παθολογο(κατι) και μου ειπε πως σε πολλα παιδια ειναι συνηθες να ειναι χαληλοι αυτοι οι δικτες και να μην ταλαιπωρω αδικα το μωρο. Και οτι μετα τα τεσσερα θα ηταν φυσιολογικοι. Και οντως ετσι και εγινε. Το ιδιο πραγμα εγινε και με τα επομενα παιδια αλλα τοτε ηξερα και δεν εκανα καμια επιπλεον εξεταση(η αιματος γινοταν αναγκαστικα για αλλο λογο γιατι νοσηλευοτανε)

περασες ταλαιπωρια με το πρωτο σου παιδακι ε;αλλα με την εμπειρια σου στα επομενα ησουν πιο προσεκτικη,μπραβο ολα πηγαν καλα!

Μου εχει πει ο γιατρος οτι πολυ πιθανον να υπαρχουν χαληλες τιμες και αυξημενες σε καποια αλλα ειναι φυσιολογικο.Απλα θελει να δει αν υπαρχει κατι ακραιο μαλλον.

Αναιμια παντως δεν εχει αν αυτο φαινετε με το ματι ειναι ασπρος ασπρος και κοκκινα μαγουλοχειλακια!

Διαφημίσεις

Οχι δεν εχει κανει καποια εξεταση.Τι εξεταση εννοεις εσυ?Απο το νοσοκομειο?Το μονο που εκανε ειναι που του πηραν αιμα απο τις φτερνες.Ειχε λιγο ικτερο πολυ λιγο.'Μετα οταν μια παιδιατρος ειπε οτι πιθανον να εχει ουρολοιμωξη εκανε κατι εξετασεις ουρων Βαναυσες κατα την γνωμη μου αλλα δεν ειχε τιποτα,ευτυχως.Αυτα απο εξετασεις,αιματος δεν εχει κανει.

Οι περισσότεροι παιδιατροι (τουλάχιστον από ότι ακούω από φίλες-γνωστές) συστήνουν προληπτικά γενική αίματος και ούρων γύρω στον 1,5 χρόνο. Εμάς από πέρσι μας ειχε πει να κανουμε προληπτικά γιατί ένα φεγγάρι ειχε μειώσει πολύ το γαλα αλλά εγω το απέφευγα από φόβο (είχα ήδη μια τραυματική εμπειρία από το Μητέρα 4 μηνών). Φέτος όμως το πήρα απόφαση και κάναμε γενική αίματος και ούρων αλλά όχι στο Μητέρα ;) Τελικα η εξέταση δεν ήταν τίποτα, ούτε που έκλαψε, μαλλον είναι πού θα την κανεις) και μας βγήκε χαμηλή η φερριτίνη. Οπότε καλύτερα είναι να κάνεις γενικές εξετάσεις έστω προληπτικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις...

Ok. Σας βγηκε χαμηλη φερριτινη. Και...; Ο αιματοκριτης του πως ειναι , οι γενικη του εικονα; Το οτι εκεινη την συγκεκριμενη στιγμη η φερριτινη ηταν χαμηλη δε λεει και πολλα και δε σημαινει οτι πρεπει να φορτωσεις το παιδι με συμπληρωμα σιδηρου. Αποψη μου παντα, αλλα εχω παρει πολυ με κακο ματι τους συγχρονους παιδιατρους που το μονο που ξερουν ειναι να φορτωνουν τα μωρα με μη αναγκαια φαρμακα και τροφιμα.

Ok. Σας βγηκε χαμηλη φερριτινη. Και...; Ο αιματοκριτης του πως ειναι , οι γενικη του εικονα; Το οτι εκεινη την συγκεκριμενη στιγμη η φερριτινη ηταν χαμηλη δε λεει και πολλα και δε σημαινει οτι πρεπει να φορτωσεις το παιδι με συμπληρωμα σιδηρου. Αποψη μου παντα, αλλα εχω παρει πολυ με κακο ματι τους συγχρονους παιδιατρους που το μονο που ξερουν ειναι να φορτωνουν τα μωρα με μη αναγκαια φαρμακα και τροφιμα.

Αιματοκρίτη εχει 35.8 και φερριτίνη 12. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια καλά και ο μέσος όγκος ερυθρών εντός φυσιολογικών αλλά προς τα κατω. Ο παιδιατρος μου σύστησε σταγόνες σιδήρου ferrus hausmann για 1-2 μήνες περιπου. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία κατω από τα ματια είχε σακούλες αρκετά σκούρες και ηταν χλωμή αλλά τις τελευταίες 2 εβδομαδες έχει βελτιωθεί. Έκαναν δουλειά οι σταγόνες; Η διατροφή που της αύξησα το μοσχάρι; Δεν ξέρω. Επίσης δεν ξέρω αν είναι πραγματικά αναγκαίο το συμπλήρωμα ή όχι αλλά δεν θέλω το ρισκάρω κιόλας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...