Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κόστος παιδικού - αναλογία παιδαγωγών/παιδιών Σ Ο Σ!

Recommended Posts

Μαρία Σ. δουλευεις σε παιδικό σταθμό? Δεν εχει χρειαστει ποτε να φωναξεις στα παιδια? Εγω θεωρω για τον εαυτο μου πως ανηκω στον μεσο τυπο δασκαλας.. ουτε της πολύ φωνακλους ουτε της πολύ ηρεμης.. Μου αρεσει πολύ να παιζω εντονα κινητικα παιχνιδια με τα παιδια οπότε και εκτονονονται αρκετα, ειμαι πολύ ελαστικη όσο αφορα την καθαριοτητα της ταξης (η ταξη μου για παραδειγμα εχει παντα τους πιο βρωμικους - ζωγραφιστους τοιχους, γιατι ποτε δεν εχω επιβαλει καποια τιμωρια γι αυτο και τα παιδια το εκμεταλευονται) και γενικα καθε χρονια στοχος μου ειναι η οσο το δυνατον ανεξαρτητοποιηση των παιδιων και με βαση αυτο θετω τους επιμερους σκοπους μου... Παρολα αυτα πιανω πολλες φορες τον εαυτο μου να φωναζει στα παιδια.. και μεχρι στιγμης δεν εχω γνωρισει καμία δασκαλα να μην φωναζει στα παιδια..

Θα οσυ περιγραψω μια σκηνη (πραγματικη) και θα ηθελα να μου πεις πως θα αντιδρουσες..

Ειναι η ωρα του ελευθερου παιχνιδιου, ειμαι στην ταξη εγω και 18 παιδια ηλικιας 3,5 με 4,5. Γενικα την ωρα αυτη επικρατει ησυχία γιατι φροντιζω να μην κραταει πολύ, το πολύ μιση ωρα. Καποια παιδακια παιζουν στο κουκλόσπιτο, καποια ασχολουνται στη γωνια κουκλοθεατρου, καποια παιζουν "σχολειο" στη βιβλιοθηκη. Και καποια παιδια παιζουν μεμονομενα.. Ενα από τα μικροτερα και πιο μικροκαμωμενα κοριτσακια εχει παρει ενα ξυλινο παιχνιδι και απασχολειται μόνο του σε μια γωνιτσα.. Ξαφνικα αντιλαμβανομαι οτι δυο αγορακια από τα πιο μεγαλα πανε να της παρουν το παιχνιδι. Αυτη δεν τους το δινει και εγω επεμβαινω λεκτικα από τη θεση μου (ημουν μαθητρια!!! στο σχολειο) καιτους λεω να την αφησουν και να πανε να παιξουν με κατι άλλο... Αυτα επιμενουν της το τραβανε και μεχρι να σηκωθω εχουν αρχισει να την κλωτσανε, το κοριτσακι να τσιριζει και να μην ξερει από που να ξεφυγει, εγω να τους τραβαω, και μολις εκανα στην ακρη τον εναν συνεχιζε ο άλλος... τι θα εκανες? σε αυτη την περίπτωση?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

ναι είναι φυσιολογικό να φοβάται καθώς η φωνή σου πιθανώς να ακούγεται απειλητική εκείνη τη στιγμή.

προσπάθησε να ΄κάνεις πράγματα πχ να της πάρεις το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή, χωρίς να πείς έλα δώ και τέτοια. ή πες απλώς "θυμωσα με αυτό που κάνεις" για να εκτονωθείς χωρίς να απευθύνεσαι σε εκείνηότι κάτι θα κάνεις.

στην επόμενη φράση ή χωρίς φράση,(αφού ξέρει ότι αυτό που κάνει είναι αταξία) απομακρύνεις το πρόβλημα ή το σταματάς. αυτό ηταν.

dora

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ΣΩΣΤΕΣ συνθηκες παιδικού.

ΕΙΝΑΙ δυνατόν 18 παιδάκια να τα έχεις μόνη σου? στην Ελλάδα αυτό είναι στάνταρ και το ξέρω.

ΠΟΥ να εφαρμόσουν εκεί οι παιδαγωγοί σωστές τεχνικές ποιός να τους τις μάθει.

Dora δεν φταίς εσύ για τίποτα, ο κάθε άνθρωπος μετις δεδομένες συνθηκες οι οποίες είναι ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ, κάπως θα ξεσπάσει έστω θα φωνάξει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥ.....!... :(:(:(

Στον παιδικό όπου εργάζομαι η κάθε παιδαγωγός έχει απο 6 - 11 παιδιά ανάλογα την ηλικία.

Καταλαβαίνεις την διαφορά? είμαι σίγουρη.

στο ελεύθερο παιχνίδι μπορεί με τα τρία να κάνει ένα παιχνίδι και με τα μάτια της να παρακολουθεί τα άλλα 4 που παίζουν χωρίς να γίνει τιραμόλα και ψυχάκιας απο το άγχος...

Αυτό που γίνεται στην ελλάδα σε τέτοιες ταξεις (επαναλαμβάνω έχω ακούσει,,... ότι θέλεις) είναι η παιδαγωγική τεχνική της ζούγκλας, του στύλ αυτός που σέβεται λιγότερο, αυτός που χτυπάει περισσότερο αυτός που μοιράζεται λιγότερο άυτός που φωνάζει για να τον ακούσει η δασκάλα

περνάει καλύτερα.

Αυτός που σέβεται περιμένει κτλ ΠΟΔΟΠΑΤΕΙΤΑΙ.

επαναλαμβάνω δεν φταίνε οι παιδαγωγοί. Άλλα τους μαθαίνουν άλλα πρέπει να εφαρμόσουν στην πράξη....

Είναι πολύ λυπηρό.

Έχω δεί πολλές παιδαγωγούς στα interviews έτσι που ήταν απελπισμένες με αυτά που είχαν αναγκαστεί να κάνουν ή να είναι παρόν ... που δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς...

Όταν άκουγαν ότι εκεί που δουλεύω έχει τέτοιες συνθήκες, τα μάτια τους ήταν έκπληκτα μην μπορώντας να πιστέψουν ότι υπάρχει και αυτό.

τώρα πλέον και άλλοι παιδικοί σταθμοί έχουν τέτοια φιλοσοφία, αλλά πάλι σε σχέση με το σύνολο είναι ψύλλοι στα άχυρα...

Οι νέες γενιές που αναλαμβάνουν τους παιδικούς έχουν ευτυχώς καλύτερη ενημέρωση και φιλοσοφία..

μακάρι να είναι αλλιώς στο μέλλον.

Ας γυρίσουμε στον γονιό. Δεν συγκρίνονται τα 18 παιδιά με τα 2 ή 3 που έχεις στο σπίτι πόσο μάλλον ένα, ΟΜΩΣ είναι θέμα τεχνικής!!!

Η τεχνική μαθαίνεται, δεν την έχεις απο γεννησιμού σου, θέλει κάποιον να στη μάθει.

Είτε είναι η μαμά, είται η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο είτε η εργοδότρια.

Αυτό προσπαθώ και εγώ στους γονείς εδώ να δείξω ότι υπάρχουν τεχνικές και μάλιστα είναι και εύκολες!!!

Τα παιδιά όταν ξέρεις κάποια τρικάκια απλά και συνηθίζεις να τα χρησιμοποιείς, είναι πολύ εύκολο να τα κάνεις να κάνουν αυτό που θέλεις και τα ίδια να περάσουν ΤΕΛΕΙΑ!!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Για μενα που ολα τα χρόνια εργαζομαι σε δημοσιους παιδικους σταθμους, το 1 παιδαγωγος / 18 παιδια ήταν το σουπερ.... Το 1 / 38 τι σου λέει? Το 1 / 52 ??? Ισως φαινονται εξωπραγματικα τα νουμερα αλλα το εχω συναντησει.. όι καλύτερες συνθηκες που εχω δουλεψει ειναι 1/7 (ηταν κανονικα 1/10 αλλα ειχαμε τις στανταρ απουσιες με παιδια που δεν ερχοντουσαν αλλα δεν τα διαγραφαμε και βαζαμε εικονικες παρουσιες για να μην διαγραφουν (στους δημοσιους για να ξερετε με την παροδο του μηνα και χωρις σοβαρη δικαιολογια πχ ασθενεια το παιδι διαγραφετε αυτοματα για να ελευθεροθει η θεση γιατι πισω περιμενουν ουρα οι αιτησεις)...Το τμημα ηταν ομως βρεφικο καθαρα με παιδακια 6 μηνων εως 1 ετους... πραγμα παλι απαραδεκτο τη στιγμη που ειναι όλα παιδια της αγκαλιας..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ναι και για τέτοια νούμερα έχω ακούσει....

κοπέλες να μήν τους πληρώνουν το ΙΚΑ κτλ.,....

τι φταίει?

τό ότι χρειάζονται πολλά χρηματα για να λειτουργήσει σωστά ένας παιδικός.

πολλά υλικά πολλούς μισθούς.

ας υπολογίσουμε

320 είπε μια μαμά εδώ, ότι είναι μαζί με το σχολικό.

(οι μισθοί όλοι υπολογισμένοι στο περίπου μαζί με τις κρατήσεις και τα δώρα)

για τριάντα παιδιά

εάν είναι ένα σχολικό

πληρώνει την βενζίνη του σχολικού και μισθό οδηγού = το μήνα ? 1300?

χρειάζεται 3 παιδαγωγούς με οκτάωρο μισθό - 3.000

μια γραμματέα 1.000

μια καθαρίστρια 1.000 (οκτάωρο για να είναι καθαρός ο χώρος πάντα, όχι μόνο το πρωί)

μια διευθύντρια 1.000

υλικά φαγητό (όχι μεσημεριανό, απλώς δεκατιανό δηλ γάλα τυρί κτλ) 400

ζωγραφικής κτλ 300

καινούρια παιχνίδια το μήνα 100 - 200

αν έχει και μεσημεριανό - την ημέρα 150 ευρώ φαγητό για 30 παιδιά επί 25 μέρες = 3.500

υπολογίστε τα, δεν βγαίνουν - ειδικά εάν υπολογίσει κανείς γιορτές έκτακτα έξοδα δηλαδή και τέτοια.

μετά αναρωτιώμαστε γιατί δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες..

Με αυτά τα λεφτά, πως να είναι - δεν είναι λίγο περίεργο?

Κάπου θα πρέπει να κόψουν...

Εάν στο δημόσιο γίνονταν σωστά όλα τότε δεν θα χρειαζόταν να ξοδέψουν χρήματα οι γονείς.... ούτε να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις για κανέναν.....

όμως όντως, να γνωρίζετε ότι υπάρχουν... δυστυχώς... είναι ντροπή...

Θα μπορούσαμε και για αυτό ξέρετε να κάνουμε κάτι.

Έάν γνωρίζει κάποιος ένα τέτοιο σταθμό, να μαζεύαμε υπογραφές, και να σταλεί η λίστα στα μμε και στο υπουργείο παιδείας...

απο κάπου πρέπει να ξεκινήσει η εξυγείανση.........

έτσι ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις.

Όλα ξεκινούν απο την σωστή ενημέρωση των γονέων.. εάν είναι ενημερωμένοι δεν μπορεί κάποιος να τους πλασάρει .... κάτι που είναι παράλογο...

... πάντα να ρωτάτε πόσα παιδιά ανα παιδαγωγό, και εάν όντως είναι χωρισμένες οι ομάδες, και όχι απλώς μαζί όλα τα παιδιά και η μία μόνο είναι παιδαγωγός και η άλλη απλώς βοηθός και δεν κάνει δραστηριότητες.

Αρα πάλι με μία είναι όλα όχι δύο.

το όλο νόημα είναι στο να χωρίζονται σε ομαδούλες και η κάθε μία να κάνει δραστηριότητες, όχι να ναι όλα μαζί όλη μέρα, και η μία απο τις δύο κοπέλες απλώς να μοιράζει τιμωρίες κτλ.

R.I.P. Michael Jackson.

ΠΑΝΤΩΣ το κακο ειναι

οτι οχι μονο οι δημοσιοι,δημοτικοι κλπ ειναι ετσι αλλα και η πλειοψηφια των ιδιωτικων.

Σας υπενθυμιζω επισης οτι οι παιδικοι σταθμοι δεν ανηκουν τσο υπουργειο παιδειας αλλα στο υπουργειο υγειας.Ασχετο (απλως θα μαθω τωρα με την υποχρεωτικη προνηπιακη να δουμε τι θα γινει,εχει ανοιχθει αλλο τοπικ και θα γνωριζω λεπτομερειες αποψε το βραδυ,λογω παλιου ρεπορταζ που εκανα)

Επισης εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι οι τιμες στους ιδιωτικους σταθμους ειναι τρελες το φθηνοτερο 260-280 και παει μεχρι και 500 ευρω.Δηλαδη με τοσα χρηματα ανα κεφαλη δεν μπορουν να ανταπεξελθουν???Ελεος.Εμενα και φανταζομαι στους περισσοτερους ζητανε δωρο τα χριστουγεννα το πασχα και ο Αυγουστος πληρωμενος και εξτρα η γραφικη υλη και οι εγγραφες και καποιοι ζητουν εξτρα και για το φαγητο.Δεν καταλαβα λοιπον τι αλλο θελουν για να προσλαβουν εναν επιπλεον παιδαγωγο.

Και εμεις οι γονεις τι μπορουμε να κανουμε οταν αυτες οι καταστασεις αποτελουν κανονα και οχι εξαιρεση??

2eaW.jpg.png

Διαφημίσεις

Να άνοιγε ένα νέο θέμα σχετικά με την εκπαίδευση ? Παιδικοί σταθμοί νηπιαγωγεία δημοτικά κλπ ?

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

ναι θα γίνει και αυτό Νίκη!

IRINI, μάλλον δεν είδες την ανάλυση του κόστους λόγω της αλλαγής στο φόρουμ?? δες λίγο πιό πάνω.

τα ποσά κάτω των 300 ευρω, σημαίνει ότι΄κάπου κόβει ο παιδικός για να είναι τόσο λίγα. ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ για αυτό που θέλετε να προσφέρουν στα παιδιά σας. δείτε την ανάλυση του κόστους.

πάντως επειδή δεν απάντησα, ναι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να φωνάξω ή να μαλώσω με αντιπαιδαγωγικό τρόπο παιδιά στο παιδικό.

ΌΜΩΣ όπως ξεκαθάρισα αυτό οφειλόταν στο ότι οι συνθήκες ήταν ΠΑΝΤΑ ανθρώπινες και όχι τρελλές όπως αυτές που περιγράφει η dora.... οπου ο καθένας απλώς και για να τον ακούσουν επειδή δεν μπορεί να πλησιάσει πιό κοντά, θα φώναζε.

R.I.P. Michael Jackson.

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εγώ πλήρωσα πέρσι 4.800 ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονταν δεκατιανό και γεύμα συν το σχολικό που το έπαιρνε και το έφερνε σπίτι.

Φέτος θα πληρώσουμε 5.300 για τα ίδια πράγματα μόνο που θα είναι σε τάξη νηπιαγωγείου.(στον ίδιο παιδικό που πήγαινε)

να συμπληρώσω ότι στην τάξη του μικρού φέτος άντε να ήταν δέκα παιδάκια με το ζόρι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...