Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα σας!! Θα σας απασχολήσω λίγο με ένα θεματάκι που έχω...

Η μικρή μου είναι ένα πολύ ζωηρό παιδάκι και θέλει όλα να τα κάνει μόνη της! Αυτό που έχει αρχίσει να με ενοχλεί και να με ανησυχεί είναι το φαγητό της. Θέλει να τρώει μόνη της με το κουτάλι και να μην ακουμπάω ούτε το πιάτο της μς αποτέλεσμα να ...τρώνε τελικά τα ρούχα μας, το καρεκλάκι φαγητού της, οι καναπέδες και οοολοι οι οι άλλοι εκτός από τη μικρή :-P:!:

Αν πάλι δεν την αφήσω, και προσπαθήσω να την ταϊσω εγώ, νευριάζει κλαίει, μας χτυπάει και μετά χτυπάει τον εαυτό της (το κεφαλάκι στο πάτωμα, στον τοίχο και λοιπά :shock: ) Γιατί συμπεριφέρεται έτσι; Θα αλλάξει; Φοβάμαι ότι η διατροφή της είναι αρκετά ελλιπής :?

Διαφημίσεις

να κανεις υπομονη...το μωρακι σου ανεξαρτητοποιειται..ειναι φυσικο να θελει να τρωει μονο του..θα μαθει σιγα σιγα κ θα τρωει κ δεν θα λερωνει ολο το σπιτι..μην ανυσηχεις για ελλειπη διατροφη γιατι θα αρχισει σταδιακα θα τρωει ολο κ μεγαλυτερες ποσοτητες οποτε οκ..

εσυ μονο φροντιζε να της δινεις διαφορετικα ειδη τροφων..κ θα μαθει κ να επιλεγει κ να απορριπτει..

ειναι της ηλικίας!

και ο γιος μου τα ίδια κάνει (ειναι 26 μηνών)

εγώ πάντως τον ενθαρρύνω να τρώει μόνος του, του δινω το πιατακι και το κουταλάκι του να κανει ό,τι μπορεί και από διπλα έχω εγώ ενα άλλο πιάτο και άλλο κουτάλι και όποτε ειναι απασχολημένος με το φαγητό του -τσουπ- του δίνω και μια κουταλιά ή όταν βλέπω ότι ανοιγει το στόμα να βαλει το κουτάλι του ενω ειναι άδειο -τσουπ- του δίνω παλι μια κουταλιά.. ε, κούτσα κουτσα κατι τρωει και κανει και το δικό του. θελει βεβαια πολύ υπομονή και χρόνο. δεν τον πιέζω, αν δε θελει μια κουταλιά την παιρνω πίσω, και εχω επιστρατεύσει ενα σωρό παιχνίδια-γάντια που μπαινουν στο χερι, κατι παπακια, τη ντόρα, τον γουίνι και τους "ταίζουμε" όλους, τους βάζουμε στη σειρά και περιμένουν όλοι να φάνε από το πιάτο του μικρού. :)

δεν ξερω αν ειναι το σωστό, αλλά ειναι μια λύση για να ειναι όλοι ευχαριστημενοι :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

και εμενα η δικια μου τα ιδια κανει...ειναι η χαρα της τωρα ανεξαρτητοποιησης.....εγω της πιανω λιγο το κουταλακι απο την ακρη για να την βοηθησω και της λεω συνεχεια μονη σου το κανεις.....ενταξει τρωει και ολο το σπιτι αλλα τι να κανουμε φαση ειναι και θα περασει.....μη σε αγχωνει αμα δεν χορτασει θα σου ζητησει να φαει....ειναι πιο δυνατη η πεινα...ο μικρος μου δε τα θελει ολα στο χερακι του.....ταισε τωρα την σουπα στο χερι...χαχαχα οποτε βουταμε το ψωμακι και το περνουμε στο χερι......παντως τωρα ειναι μια τρελα με την καλη εννοια...εγω το διασκεδαζω πολυ που τα βλεπω να πασαλειβονται!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια. :)

Δίκιο έχεις boulou, θα κάνω υπομονή τελικά...Της δίνω διάφορες τροφές και δεν έχω παρατηρήσει ακόμη να δυσανασχετεί σε κάποια, ευτυχώς...

zouzounel, θα δοκιμάσω και αυτό με το δεύτερο πιάτο...αν και νομίζω θα προτιμήσει πάλι το τρίτο :P ...δλδ το δικό μου :lol: .

Όσο για τα παιχνιδάκια...το έκανα αυτό αλλά μάταια...όλα τα χτυπά και τα πετά από δω κ από κει...

Διαφημίσεις

Καλοκαίριασε!

Βγάλτε το καρεκλάκι φαγητού έξω -βεράντα κήπο,ό,τι έχετε.

Βγάλτε τα πολλά πολλά ρούχα ή/και διαλέξτε 1-2 μπλουζάκια ειδικά για την ώρα του φαγητού. Έτσι ελαχιστοποιούμε τις απώλειες.

Δωσε της πιάτο και κουτάλι και άσε την ήσυχη να κάνει ότι μπορεί -εκτός από να πάιζει πετώντας επίτηδες κάτω (ή πάνω) το φαγητό της.

Κράτα κι έσύ ένα άλλο κουτάλι και χώνε καμιά κουταλιά όταν δεν προσέχει.

Επίσης φτιάξε φαγητά που να μπορεί να κρατήσει στο χεράκι της και να μασουλήσει (ναι μπορεί μια χαρά να μασήσει δεν χρειάζεται πια να τρώει μόνο αλεσμένα). Μπιφτεκάκια, λαχανικά βρασμένα σε κομματάκια ή μπαστουνάκια, μαλακά φρούτα

Μέχρι το φθινόπωρο θα τρώει μια χαρά μόνη της χωρίς να πολυλερώνεται!

Α! και αν ανησυχείς ότι δεν τρώει πρόσφερέ της πιο συχνά. Αν πεινάει θα φάει.

KbCJp2.pngEYukp3.png

momitsi, και μένα στο ένα χέρι θέλει κουτάλι στο άλλο φαγητό ή κάτι άλλο (που να τρώγεται) και αν είχε και τρίτο θα είχε κ άλλο κουτάλι για να τρώει...

Και γω το διασκεδάζω που γίνεται γουρουνάκι...απλά είχα μια ανησυχία με το αν χορταίνει ή όχι! Αν πεινούσε θα ξεσήκωνε όλη την πολυκατοικία...

Καλοκαίριασε!

Βγάλτε το καρεκλάκι φαγητού έξω -βεράντα κήπο,ό,τι έχετε.

Βγάλτε τα πολλά πολλά ρούχα ή/και διαλέξτε 1-2 μπλουζάκια ειδικά για την ώρα του φαγητού. Έτσι ελαχιστοποιούμε τις απώλειες.

Σωστή!!

Δωσε της πιάτο και κουτάλι και άσε την ήσυχη να κάνει ότι μπορεί -εκτός από να πάιζει πετώντας επίτηδες κάτω (ή πάνω) το φαγητό της.

Το κάνει και αυτό το σκαθάρι μου..:rolleyes:

Κράτα κι έσύ ένα άλλο κουτάλι και χώνε καμιά κουταλιά όταν δεν προσέχει.

Επίσης φτιάξε φαγητά που να μπορεί να κρατήσει στο χεράκι της και να μασουλήσει (ναι μπορεί μια χαρά να μασήσει δεν χρειάζεται πια να τρώει μόνο αλεσμένα). Μπιφτεκάκια, λαχανικά βρασμένα σε κομματάκια ή μπαστουνάκια, μαλακά φρούτα

Μέχρι το φθινόπωρο θα τρώει μια χαρά μόνη της χωρίς να πολυλερώνεται!

Πλέον δεν τα αλέθουμε...ποτέ δεν τα ήθελε πολύ νια νια απ'ότι θυμάμαι:rolleyes: Ελπίζω να τα καταφέρει, θα'ναι ωραία το μεσημέρι να τρώμε όλοι μαζί ταυτόχρονα χωρίς το ένα μου χέρι να ταϊζει εμενα, και το αλλο αυτην :shock:

Α! και αν ανησυχείς ότι δεν τρώει πρόσφερέ της πιο συχνά. Αν πεινάει θα φάει.

Ακριβώς....

Ελπίζω να τα καταφέρει, θα'ναι ωραία το μεσημέρι να τρώμε όλοι μαζί ταυτόχρονα χωρίς το ένα μου χέρι να ταϊζει εμενα, και το αλλο αυτην :shock:

χαχαχα!

Η κόρη μου (2+) τρώει βασικά μόνη της αλλά ψιλοβοηθάω όταν τα βρίσκει σκούρα. Ο γιος μου (4,5) ακόμα και τώρα όλο και θέλει λίγο τάισμα. Και εννοείται ότι βοήθεια και τα 2 τα σκασμένα δέχονται μόνο από εμένα. Ο μπαμπάς τρώει πόρτα γκρρρρ!

Συμπέρασμα, το ένα χέρι βοηθάει από δω,το άλλο από κει κι εγώ τρωω.........? ε, χώνω καμιά πιρουνιά όποτε προλαβαίνω :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

χαχαχα!

Η κόρη μου (2+) τρώει βασικά μόνη της αλλά ψιλοβοηθάω όταν τα βρίσκει σκούρα. Ο γιος μου (4,5) ακόμα και τώρα όλο και θέλει λίγο τάισμα. Και εννοείται ότι βοήθεια και τα 2 τα σκασμένα δέχονται μόνο από εμένα. Ο μπαμπάς τρώει πόρτα γκρρρρ!

Συμπέρασμα, το ένα χέρι βοηθάει από δω,το άλλο από κει κι εγώ τρωω.........? ε, χώνω καμιά πιρουνιά όποτε προλαβαίνω :)

:lol::lol:

Εμένα αντιθέτως, η μικρή προτιμά να την ταϊζει (όταν βαριέται να παίξει..δλδ σπάνια :P) ο μπαμπάς της! Και κάνει κάτι χαμόγελα...εμένα στην απ'έξω όμως :mad::P:p

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...