Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες σας ..

ειμαι καινουρια στην παρεα καθως διαβαζα ολα τα προβληματα που αντιμετοπιζει η καθε μια ξεχωριστα, πηρα και γω το θαρρος να γραψω τα δικα μου.

εχω ενα αγορακι 2 ετων.. το προβλημα μου ειναι το εξης..

αν δεν περασει το δικο του ή τους πεις ''μη''-''κακο''-''οχι'' και οποιαδιποτε αρνητικη γι αυτον απαντηση πεφτει κατω και ουρλιαζει απο τα κλαμματα.. και φυσικα .. διχως ΙΧΝΟΣ δακρυων....

αυτο το ουρλιαχτο διαρκει ωρεςςςςςςςςςςςςς μεχρι που βαριεται και σταματαει...

αλλες φορες τον μαλωνουμε .. αλλες οχι...

δεν ξερω πραγματικα ποια ειναι η λυση...

αντιμετωπιζει καμια αλλη κοπελα παρομοιο προβλημα??

οταν ειμαστε εξω δεν τολμαω να του πω ''οχι'' ή ''μη'' διοτι στριγγλιζει και με φερνει σε δυσκολη θεση .

δεν ξερω τι να κανω.. αν τα κανει απο τωρα αυτα.. σε λιγα χρονια τι ?

σας ευχαριστω για τον χρονο σας . θα περιμενω απαντησεις σας!

Διαφημίσεις

Αυτό το κάνει για να σε δοκιμάσει. Μην του δίνεις σημασία εκείνη τη στιγμή. Ή πες του ότι όταν ηρεμήσει τότε θα του μιλήσεις, και φύγε απ' το δωμάτιο. Εγώ του έλεγα για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνω τι λες επειδή φωνάζεις. Μίλα μου πιο σιγά και αργά για να καταλάβω τι θέλεις.

Δοκιμάζει τα όρια σου. Να μην χάσεις την υπομονή σου και να του μιλάς ήρεμα κοιτώντας τον στα μάτια. Αν νευριάσεις και εσύ θα τα κάνεις χειρότερα. Το έχω πάθει γι' αυτό στο λέω.

Λοιπον , τον εστειλα στο δωματιο του ( τον επιασε παλι κριση :shock: ) και σε 5 λεπτα σταματησε... μωρε σαν να εχεις δικιο κορινακι μου σε ευχαριστω για την απαντηση .. θα τον αγνοω απο δω και μπρος.. για να δουμε θα τα καταφερουμε... ?

καλα ολα αυτα αλλα αν είσαι εξω και κάθεται ή ξαπλώνει κατάχαμα και κλαίει για να γίνει το δικό του τι κάνεις???αυτο ειναι κάτι καινούριο μιας και μέρχι πρόσφατα ήταν πολύ υπακουο παιδάκι και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.τον σηκώνω με κόπο μιας και λυγίζει και τα γόνατα του επίτηδες και μου ρχεται να τσιρίξω αλλα δεν το κάνω.θυμάμαικαι οταν ήμουν νια που εβλεπα να κάνουν ετσι παιδάκια στο δρόμο και απορούσα ''μα πόσο κακομαθημένα...'' και τώρα μου ρθε στο πιάτο!στο σπίτι δεν του δίνω σημασία μεχρι που σταματάει κ αρχιζει τα μαμα μαμα μαμα, αφου δει πως δεν του απαντώ αρχιζει η να το λεει με παράπονο η με χαμόγελο. ε επειτα και γω δεν το κρατώ αλλο μανιάτικο. του εξηγω και λεει ναι! ναι! αλλα παλι τα ίδια. εξω ομως ειναι το παλούκι...για προτείνετε κάτι βρε κορίτσια...

M6bap3.png

cik1p3.png

εφ΄όσον το παιδί αντιδράει στο "όχι κ το μη" - και ποιός ενήλικας δεν αντιδράει άλλωστε;

πώς θα σου φαινόταν να μη λες "όχι κ μη"?

αντίθετα θα μπορούσες να μιλάς θετικά...

για παράδειγμα

αντί να πάρουμε αυτό το πιάτο της μαμάς που είναι άσχημο και βαρύ, θέλεις να πάρουμε αυτό το πλαστικό πολύχρωμο πιατάκι σου και να το πετάμε με δύναμη κάτω?

επίσης διαφωνώ κάθετα στο να μη δίνεις σημασία σε ένα εκνευρισμένο παιδί...

προσωπικά όταν το παιδί μου είναι εκνευρισμένο τη ρωτάω "τι θέλει" και προσπαθώ να αρχίσω συζήτηση μαζί της...την ρωτάω αν θέλει να την αφήσω λίγο μόνη της..αν δε θέλει δεν την αφήνω...

τη ρωτάω αν θέλει να κάνουμε τσουλήθρα από το κάγκελο της σκάλας (που της αρέσει πολύ) ανάλογα μπορείς να προτείνεις στο παιδί κάτι που του αρέσει κ να μειώσεις τον εκνευρισμό του στον ελάχιστο χρόνο...

όσο αναφορά για το κλάμμα στη μέση του δρόμου...και το να κάθεται κάτω...

θέλει ηρεμία...όλα τα παιδάκια κάποια στιγμή το έχουν κάνει...

απέσπασέ του την προσοχή με κάτι άλλο διασκεδαστικό εκεί γύρω...

πχ ααα κοίτα εκείνο το παιδάκι με μαλλιά σαν αεροπλανάκι

ή έλα να κάνουμε 1-2 πήδα από το σκαλάκι μαζί...κλπ κλπ..

Διαφημίσεις

εφ΄όσον το παιδί αντιδράει στο "όχι κ το μη" - και ποιός ενήλικας δεν αντιδράει άλλωστε;

πώς θα σου φαινόταν να μη λες "όχι κ μη"?

αντίθετα θα μπορούσες να μιλάς θετικά...

για παράδειγμα

αντί να πάρουμε αυτό το πιάτο της μαμάς που είναι άσχημο και βαρύ, θέλεις να πάρουμε αυτό το πλαστικό πολύχρωμο πιατάκι σου και να το πετάμε με δύναμη κάτω?

επίσης διαφωνώ κάθετα στο να μη δίνεις σημασία σε ένα εκνευρισμένο παιδί...

προσωπικά όταν το παιδί μου είναι εκνευρισμένο τη ρωτάω "τι θέλει" και προσπαθώ να αρχίσω συζήτηση μαζί της...την ρωτάω αν θέλει να την αφήσω λίγο μόνη της..αν δε θέλει δεν την αφήνω...

τη ρωτάω αν θέλει να κάνουμε τσουλήθρα από το κάγκελο της σκάλας (που της αρέσει πολύ) ανάλογα μπορείς να προτείνεις στο παιδί κάτι που του αρέσει κ να μειώσεις τον εκνευρισμό του στον ελάχιστο χρόνο...

όσο αναφορά για το κλάμμα στη μέση του δρόμου...και το να κάθεται κάτω...

θέλει ηρεμία...όλα τα παιδάκια κάποια στιγμή το έχουν κάνει...

απέσπασέ του την προσοχή με κάτι άλλο διασκεδαστικό εκεί γύρω...

πχ ααα κοίτα εκείνο το παιδάκι με μαλλιά σαν αεροπλανάκι

ή έλα να κάνουμε 1-2 πήδα από το σκαλάκι μαζί...κλπ κλπ..

το κανω συνεχεια αυτο , αλλα δεν βλεπω καποια βελτιωση... αμα νευριασει μας ακουει ολο το τετραγωνο... :(

Η φαση ειναι οτι θελουμε και 2ο παιδακι με τον αντρα μου για να αποκτησει και παρεα.. και πιστευω πως θα το αποβαλλει αυτο το κακο συνηθειο που εχει... μακαρι να ειναι ετσι οπως τα σκεφτομαι... γτ αν ειναι αλλιως.. κλαφτα χαραλαμπε... :lol::lol:

πλησιάζοντας τα 2 μπαίνουμε κι εμείς σε αυτή τη φάση της τσιρίδας και της τρελλής άρνησης, όπου μάλλον πρέπει να οπλιστούμε με πολύ υπομονή, το πήγαινε στο δωμάτιό σου ακόμη δεν το καταλαβαίνει, προσπαθούμε να μην αντιδρούμε σπασμωδικά, αλλά πολλές φορές υποχωρώ κι εγώ και μαζί με τον πατέρα του γιατί εκείνη την ώρα πραγματικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο για να ηρεμήσει, δεν ξέρω πόσο λάθος είναι αυτό?

γενικά αρχίζει και αναπτύσει κάποιες συμπεριφορές που μας εκπλήσει κι ενώ σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό παιδάκι υπάρχουν στιγμές που σχεδόν χωρίς λόγο βγαίνει εκτός εαυτού, νομίζω είναι κάποια φάση που περνάει για να αυτοπροσδιοριστεί, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς

1FdQp2.png

Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Αν τα χατήρια γίνονται αμέσως μετά την τσιρίδα, δεν πρόκειται να το κόψει, αφού θα πιστέψει ότι μόνο τσιρίζοντας θα περνάει το δικό του.

Εγώ ήμουν λίγο πιο αυστηρή σε αυτά και είχα αποτέλεσμα.

Έξω για παράδειγμα τον είχα πάρει απ' τις κούνιες και πήγαμε σπίτι, αφού τσίριζε και δεν σταματούσε. Σας πληροφορώ ότι το έκανα δυο φορές και μετά σταμάτησε. Δεν ξανατσίριξε ποτέ έξω.

Στο σπίτι του έλεγα, όταν ηρεμήσεις, τότε θα μιλήσουμε, και έφευγα απ' το δωμάτιο.

Πάντα του μιλούσα με ήρεμη φωνή. Αφού είδε ότι δεν έπιασε, μια, δυο, τρεις, το σταμάτησε.

Τον έπαιρνα μαζί μου στο super market, κάποια μέρα΄άρχισε να τσιρίζει, τον γύρισα σπίτι τον άφησα με την γιαγιά και ξαναπήγα στο super. Την επόμενη φορά, ήθελε να έρθει μαζί μου, τον πήρα και ήτανε πάρα πολύ ήσυχος.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βάζουμε κάποια όρια και τα μικρά αυτό θέλουν. Να μας δοκιμάζουν.

Κορίνα τα γράφεις πολύ ωραία και συμφωνώ σε όλα.

Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια. Το ότι το ένα παιδί μπορεί με 1-2-3-5 φορές να το πάρει απόφαση και να σταματήσει δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με όλα τα παιδιά. Κάποια παιδιά απαιτούν από εμάς πολυ μεγαλύτερη υπομονή και προσπάθεια. Ο τρόπος όμως για να το πετύχουμε δεν αλλάζει.

πχ. Με το γιο μου (τώρα είναι 4) στην αντίστοιχη ηλικία θεωρώ ότι τα είχαμε καταφέρει αρκετά καλά ήταν πολύ συνεννοήσιμος και δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα.

Η κόρη μου (τώρα 2) μας έχει βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι. Από πάρα πολύ μικρή -που δεν ήταν καθολου εύκολο να συνεννοηθείς- πέφτει στα πατώματα και χτυπιέται αν της πας κόντρα. Φτάνει σε επίπεδο υστερίας, χτυπιέται χωρίς να ξέρει πια γιατί και δεν μπορεί να σταματήσει μόνη της. Εννοείται ότι δεν παίρνει αυτό για το οποίο χτυπιέται αλλά αναγκαστικά, από κάποιο σημείο και μετά πρέπει να την πάρεις αγκαλιά και να την παρηγορήσεις. Αυτό το σκηνικό κρατάει σχεδόν 1 χρόνο τώρα και μόνο την τελευταία εβδομάδα μοιάζει κάαααααπως να αρχίζει να πιάνει το νόημα.

Και το χειρότερο, αντιγράφει και ο μεγάλος.

KbCJp2.pngEYukp3.png

εμας καταλαβαινει τα παντα! οτι και να του πεις.. οτι και να του ζητησεις να φερει .. το καταλαβαινει... παρολο που δεν καλο-μιλαει ακομα! απο πολυ μικρη ηλικια οτι του λεγαμε το καταλαβαινε.. πχ φερε μου το αμαξακι σου ή πηγαινε αυτο πανω στο τραπεζι κλπ

οταν του λεω πηγαινε αμεσως στο δωματιο σου . πηγαινει κλαιγοντας! που σημαινει οτι εχει αισθηση το τι κανει και επισης ξερει οτι αυτο που κανει με νευριαζει..

τον τελευταιο καιρο βλεπει οτι δεν μ απασχολει καθολου αν κλαιει ή οχι και ετσι σταματαει σχεδον αμεσως.. οταν ερθει ο μπαμπας ομως σπιτι αρχιζει τα παραπονα του στυλ..''η μαμα ατο , ατο , ατο , ''

με καρφωνει κανονικα ! χαχα

Διαφημίσεις

εμας καταλαβαινει τα παντα! οτι και να του πεις.. οτι και να του ζητησεις να φερει .. το καταλαβαινει... παρολο που δεν καλο-μιλαει ακομα! απο πολυ μικρη ηλικια οτι του λεγαμε το καταλαβαινε.. πχ φερε μου το αμαξακι σου ή πηγαινε αυτο πανω στο τραπεζι κλπ

οταν του λεω πηγαινε αμεσως στο δωματιο σου . πηγαινει κλαιγοντας! που σημαινει οτι εχει αισθηση το τι κανει και επισης ξερει οτι αυτο που κανει με νευριαζει..

τον τελευταιο καιρο βλεπει οτι δεν μ απασχολει καθολου αν κλαιει ή οχι και ετσι σταματαει σχεδον αμεσως.. οταν ερθει ο μπαμπας ομως σπιτι αρχιζει τα παραπονα του στυλ..''η μαμα ατο , ατο , ατο , ''

με καρφωνει κανονικα ! χαχα

Είδες που σου έλεγα ? Μας περιπαίζουν τα ζουζουνάκια μας :D. Θέλει υπομονή και ηρεμία γιατί το παιδί αργότερα ειδικά, αντιγράφει την συμπεριφορά των γονιών. Αν αυτοί είναι νευρικοί, σίγουρο είναι ότι και το παιδί έτσι θα γίνει.

Καλησπερα σε ολες σας ..

ειμαι καινουρια στην παρεα καθως διαβαζα ολα τα προβληματα που αντιμετοπιζει η καθε μια ξεχωριστα, πηρα και γω το θαρρος να γραψω τα δικα μου.

εχω ενα αγορακι 2 ετων.. το προβλημα μου ειναι το εξης..

αν δεν περασει το δικο του ή τους πεις ''μη''-''κακο''-''οχι'' και οποιαδιποτε αρνητικη γι αυτον απαντηση πεφτει κατω και ουρλιαζει απο τα κλαμματα.. και φυσικα .. διχως ΙΧΝΟΣ δακρυων....

αυτο το ουρλιαχτο διαρκει ωρεςςςςςςςςςςςςς μεχρι που βαριεται και σταματαει...

αλλες φορες τον μαλωνουμε .. αλλες οχι...

δεν ξερω πραγματικα ποια ειναι η λυση...

αντιμετωπιζει καμια αλλη κοπελα παρομοιο προβλημα??

οταν ειμαστε εξω δεν τολμαω να του πω ''οχι'' ή ''μη'' διοτι στριγγλιζει και με φερνει σε δυσκολη θεση .

δεν ξερω τι να κανω.. αν τα κανει απο τωρα αυτα.. σε λιγα χρονια τι ?

σας ευχαριστω για τον χρονο σας . θα περιμενω απαντησεις σας!

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω...

maan, δυστυχώς δεν πιάνει πάντα αυτός ο τρόπος, το έχω δοκιμάσει αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να έχω μελανίτσες από τα τσιμπήματα της :shock:.

Ούτε με τον καλό ούτε με τον άσχημο τρόπο χαμπαριάζει... Τι να πω...δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια!:|

αυτο ειναι αληθεια αν ειμαστε νευρικοι θα γινει το ιδιο και το παιδι μας! απο πολλες συζητησεις που εχω διαβασει , παρατηρω οτι πολλες μανουλες αντιμετωπιζουν παρομοιο προβλημα!

ειδικα σε αυτην την ηλικια 2-4 ετων πιστευω ειναι η πιο δυσκολη... επειδη το μυαλουδακι τους ειναι σαν σφουγγαρι και καθε μερα ρουφαει συνεχεια πραγματα κλπ....

ισως εχετε δικιο στο οτι μας δοκιμαζουν τα μικρα τερατακια μας!

Υπομονη !!!!!! :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...