Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο συζυγος μου εργαζεται στο Δημοσιο. Δικαιούται άδεια από την εργασία του όταν γεννήσ

Recommended Posts

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν ο σύζυγος μου(δημοσιος υπαλληλος) δικαιούται άδεια από την εργασία του όταν γεννήσω , συμφωνα με το νεο δημοσιο-υπαλληλικο κωδικα? Αν ναι πόσες μέρες?

Διαφημίσεις

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν ο σύζυγος μου(δημοσιος υπαλληλος) δικαιούται άδεια από την εργασία του όταν γεννήσω, συμφωνα με το νεο δημοσιο-υπαλληλικο κωδικα? Αν ναι πόσες μέρες?

Από ότι γνωρίζω όχι μόνο έχει δικαίωμα 2 ημέρες άδεια αλλά και 9 μήνες άδεια ανατροφής πληρωμένη μετά το τρίμηνο της λοχείας σου. Εχω γνωστό που είναι δημ. υπάλληλος και το έκανε. Υπάρχει νόμος δεν είναι κάτι "από το παράθυρο"

Το επιβεβαιώνω κι εγώ, έχω κι εγώ γνωστό εκπαιδευτικό που το έκανε. Όμως δεν ξέρω εάν εσύ θα δικαιούσαι παράλληλα άδεια (εάν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος εννοώ), από ό,τι ξέρω μόνο ο ένας τη δικαιούται.

Δίκιο!!!!Δες εάν όταν τελείωσει η δική σου εάν έχεις μπορεί να την πάρει ο άντρας σου. Νομίζω ότι άδεια ανατροφής έχεις δικαίωμα να πάρει όποτε θέλει έως να γίνει το παιδί 3 χρονών.

Διαφημίσεις

O πατέρας δημόσιος υπάλληλος δικαιούται την άδεια ανατροφής (9μηνο), ΜΟΝΟ εάν η μητέρα εργάζεται (στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα) και προσκομίσει βεβαίωση ότι παραιτείται από το δικαίωμα στην δική της άδεια μητρότητας. (τα λέει αναλυτικό ο δημοσιουπαλλήλικός κώδικας αλλά η ουσία είναι αυτή).

οπως τα λεει η kyra +αν είναι στον ΟΑΕΕ η μητερα..για τον ιδιωτικο τομεα εχω την εντυπωση οτι πρεπει να εργαζεται σε πληρη απασχοληση....ο ΔΥ κωδικας θα τα αναφερει αναλυτικα, λογικα

Εμεις που ειμαστε και οι δυο δημ.υπαλληλοι και εγω διεκοψα την αδεια μου μπορουσε να την παρει ο συζυγος μου αλλα δεν την πηρε γιατι ειναι στο ναυτικο κι αν την επερνε μετα μας εβλεπα καμια σουδα κρητη :D οποτε το συμψιφησα με μειωμενο ωραριο

Μπρει να παρει το 9μηνο εαν εσυ δεν μπορεις να το παρεις

εαν η μητερα εργαζεται σε τομεα που δεν μπορει να την παρει, η αν επιλεξει να εργαζεται μπορει να την παρει ο πατερας.

εναλακτικα μπορει να ζητησει μειωμενο ωραριο..

εχω γνωστο δασκαλο που η γυναικα του δεν εργαζοταν αλλα αυτος πληρωσε τα ενσημα της σε ενα γνωστο του να της κανει εικονικη προσληψη ,για να παρει αυτος την αδεια κ μεγαλωσουν μαζι το μωρο τους.

πρακτικα μιλωντας παντως ειναι καλυτερο να εχεις μειωμενο ωραριο γιατι παιρνας περισσοτερο χρονο με το μωρο σου κ διευκολυνει κ το θηλασμο απ το να παρεις ενα σερι εννιαμηνο κ μετα να δουλευεις πληρες..

( α κ επειδη δεν καταλαβα λεει καποιος οτι αν παρει ναυτικος αδεια μετα μετατιθεται;κ στα χανια δεν ειναι ασχημα νομιζω....)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...