Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο ασβέστιο παίρνετε;;;;

Recommended Posts

παντως καλο θα ηταν να μην παιρνουμε τοσα συμπληρωματα αν δεν τα εχει αναγκη πραγματικα ο οργανισμος μας. εχω παρατηρησει οτι οι γιατροι με το που μενει μια γυναικα εγκυος κατεθειαν να παρει ασβεστιο-μαγνησιο-σιδηρο-φιλλικο, πριν καλα καλα κανει εξετασεις. πχ εμενα μου εγραψε μαγνησιο 3 την ημερα ενω ειναι σε κανονικα επιπεδα και μαλιστα υψηλα. μαλλον γι αυτο δεν το δεχεται ο οργανισμος μου και κανω εμετο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια η ασπαρτάμη είναι αυτό που λέει "L-Aspartic acid"; Εγώ νομίζω ότι όλες οι βιταμίνες την έχουν και δεν ξέρω το λόγο, διότι κι εγώ έχω ακούσει ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει. Και σε λίγη ποσότητα γιατί να τη βάζουμε στον οργανισμό μας, ειδικά στην εγκυμοσύνη ή στο θηλασμό; Κι εγώ έπαιρνα σε όλη την εγκυμοσύνη κάτι βιταμινούχα σκευάσματα που τα περιέχουν όλα και μου είχε πει ο γιατρός να τα συνεχίσω και στο θηλασμό και μόλις είδα ότι περιέχουν ασπαρτάμη...

Και εγω το mega calcium περνω, ένα την ημέρα. Μόλις το πιω στο τεταρτο-μισάωρο εχω χωνεψει οτιδήποτε έχω φάει! :shock:

κι εγω το ιδιο επαιρνα στην ιδια ποσοτητα μιση ωρα μετα το φα'ί'... λενε οτι οσο ασβεστιο και να παιρνουμε ο οργανισμος θα αποροφισει το 10% μονο και το υπολοιπο θα το αποβαλει οποτο μην απορεις με την αμεση ενεργοποιηση... ειναι και αναβραζουσα η ταμπλετα και γανταζομαι οτι θα ενεργει καπως σαν την σοδα μετα απο ενα βαρυ δειπνο.

εμενα η μαια του γιατρου μου ειπε οτι θα το συνεχίσω το ασβέστιο κ στο θηλασμο αλλα δεν μου διευκρινησε για ποσο διαστημα?

Κορίτσια το calcioral παιρνω εγω εχει ασπαρταμη..ποσα συντηρητικα εχω καταπιει?????

για οσο θηλαζεις...

κι εγω ετσι υποτηθεται οτι κανω αλλα μια το ξεχναω, την αλλη κατι αλλο συμβαινει αλλα πινω και 500ml γαλα το πρωι

Διαφημίσεις

για οσο θηλάζω???????

δεν ειναι οτι καλυτερο η ασπαρταμη αλλα τεσπα τι να κανουμε πρεπει τα μωρα να φτιαξουν γερα κοκκαλα κ επισης να μην καταστραφουν τα δικα μας.

το μαγνησιο γιατι το δινουν??????? εμενα δεν μου εδωσε καθολου.

μονο φιλικο κ σιδηρο κ μετα την 12 εβδομάδα κ ασβέστιο.

το μαγνήσιο ξέρω ότι το δίνουν για να μην κάνουμε συσπάσεις, μπορεί και για άλλο λόγο όμως. Εγώ ούτε μαγνήσιο παίρνω εξτρά,πέρα από τις πολυβιταμίνες που περιέχουν ελάχιστο. Δεν έχω κάνει ούτε μισή σύσπαση βέβαια..

• 4 εβδομάδες μετά...

κοριτσια εγω παιρνω απο την αρχη το mega calcium το οποιο ειναι αναβραζον και συστηνεται μιση ωρα αφου φας.θα πρεπει να ομολογησω οτι ειναι τρομερα απαισιο στην γευση και πολυ βαρυ για το στομαχι.με τα γαλακτοκομικα τα παω παρα πολυ κ πινω καθε μερα γαλα και τρωω πολυ τυρι.ειμαι στην 35η εβδομαδα και ηδη δυστυχως εχω τρομερους πονοδοντους.ισως να φταιει το γεγονος οτι το χω σταματησει...

2gq862lerlo78vgo.png

Εγώ κορίτσια έπαιρνα στην αρχή μόνο 1 χαπάκι felicine το πρωί πριν φάω και 1 magnesium sandoz πριν κοιμηθώ.

Στον τρίτο μήνα μου έβαλε επιπλέον σίδηρο tardyferon 1 χαπάκι (1 ώρα πριν το φαγητό) και 1 αναβράζον mega calcium sandoz των 1000 mg (2 ώρες μετά το φαγητό). Επειδή είχα χαμηλό αιματοκρίτη και δεν ανέβαινε (30), στον τέταρτο μου πρόσθεσε άλλο 1 χαπάκι σίδηρο. Μου είπε αν έχω κράμπες στα ποδια να παίρνω το μεσημέρι κι άλλο ένα μαγνήσιο. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βέβαια ξεχνάω να τα παίρνω όλα όπως πρέπει (είναι και πολλά βρε παιδί μου!)

Αυτά προς το παρόν τα συνεχίζω ως έχουν και μόλις μπήκα στην 38η εβδομάδα!

Εγώ παίρνω το calciform (γιατί δεν έχω ακούσει καμία άλλη να το παίρνει;;;;) 2 φορές την ημέρα. Σε γεύση είναι ακριβώς σαν πορτοκαλάδα αλλά τι να κάνω εγώ που δεν μ' αρέσει η πορτοκαλάδα;;;; Βασικά δε αντέχω το ανθρακικό στα αναψυκτικά και αυτό διαλύεται στο νερό και έχει κάτι σαν ανθρακικό... Επίσης 1 φυλικό οξύ και 2 αμπούλες σίδηρο τη μέρα.

κι εγω το calciform παιρνω και απο οτι μου ειπε ο γιατρος μου ειναι σχετικα νεο οποτε μαλλον γιαυτο δεν εχουμε ακουσει αλλες κοπελες να το παιρνουν.

Biggp3.png

l2Czp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εχω απελπιστει με το ασβεστιο ρε κοριτσια δεν αντεχει το στομαχι μου το κανω εμετο συνεχεια.Παιρνω το mega-calcium αναβραζον,επειδη απ την αρχη με πειραζε ο γιατρος ειπε να το βαζω σε λιγο χυμο αλλα παλι δε το αντεχω.Μηπως κανω κατι λαθος;Εσεις το πινετε προ η μετα φαγητου;

Εχω απελπιστει με το ασβεστιο ρε κοριτσια δεν αντεχει το στομαχι μου το κανω εμετο συνεχεια.Παιρνω το mega-calcium αναβραζον,επειδη απ την αρχη με πειραζε ο γιατρος ειπε να το βαζω σε λιγο χυμο αλλα παλι δε το αντεχω.Μηπως κανω κατι λαθος;Εσεις το πινετε προ η μετα φαγητου;

ποτέ προ φαγητού!!!πάντα με γεμάτο στομάχι να το παίρνεις.παρόλαυτα εμένα μου τουμπάνιαζε το στομάχι αφού το έπαιρνα κατευθείαν.κ το έβαζα κ σε χυμό και πάλι το ίδιο αηδία ήταν.ρώτα τον για τα calcioral.εγώ τα δέχομαι πολύ καλύτερα.μου δίνει 2 την ημέρα λόγω mg τους.αν πίνεις και γαλα μπορεί να σου δώσει και 1,5 ή και ένα μόνο ανάλογα πόσο πίνεις...

s0g0p2.png

5wRrp2.png

ποτέ προ φαγητού!!!πάντα με γεμάτο στομάχι να το παίρνεις.παρόλαυτα εμένα μου τουμπάνιαζε το στομάχι αφού το έπαιρνα κατευθείαν.κ το έβαζα κ σε χυμό και πάλι το ίδιο αηδία ήταν.ρώτα τον για τα calcioral.εγώ τα δέχομαι πολύ καλύτερα.μου δίνει 2 την ημέρα λόγω mg τους.αν πίνεις και γαλα μπορεί να σου δώσει και 1,5 ή και ένα μόνο ανάλογα πόσο πίνεις...

Το πινω παντα μετα φαγητου αλλα αρκετες ωρες μετα και αμεσως τρωω κατι οπως κερασια η κατι για να μη κανω εμετο μα κανω.Εσυ σε ποση ωρα μετα τρως.Το calcioral μου το εδωσε στην αρχη δε το μπορουσα ουτε αυτο

Το πινω παντα μετα φαγητου αλλα αρκετες ωρες μετα και αμεσως τρωω κατι οπως κερασια η κατι για να μη κανω εμετο μα κανω.Εσυ σε ποση ωρα μετα τρως.Το calcioral μου το εδωσε στην αρχη δε το μπορουσα ουτε αυτο

μαλλον εννοούν να είναι γεμάτο το στομάχι άρα όχι μετά από πολύ ώρα από το φαγητό.τα κεράσια να ξέρεις πέφτουν γενικότερα βαρια στο στομάχι.σου μιλάει ανθρωπος με πρόβλημα στο στομάχι γενικά.

δοκίμασα και τα caltrate (δεν τα γράφει το ικα) αλλά κ αυτά με ενοχλούσαν..μην τα πάρεις καλύτερα.απλά ζήτα στο γιατρό να σου αλλάξει τα megacalcium.οι περισσότερες κοπέλες παραπονιούνται(ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΕΣ Κ ΕΓΩ)

Σε ποιο μήνα είσαι κ κάνεις ακομα εμετούς?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

μαλλον εννοούν να είναι γεμάτο το στομάχι άρα όχι μετά από πολύ ώρα από το φαγητό.τα κεράσια να ξέρεις πέφτουν γενικότερα βαρια στο στομάχι.σου μιλάει ανθρωπος με πρόβλημα στο στομάχι γενικά.

δοκίμασα και τα caltrate (δεν τα γράφει το ικα) αλλά κ αυτά με ενοχλούσαν..μην τα πάρεις καλύτερα.απλά ζήτα στο γιατρό να σου αλλάξει τα megacalcium.οι περισσότερες κοπέλες παραπονιούνται(ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΕΣ Κ ΕΓΩ)

Σε ποιο μήνα είσαι κ κάνεις ακομα εμετούς?

Στης 21 Ιουλιου μπαινω στον 8ο μηνα.Δε την παλευω με το κωλοασβεστιο.Μετα απο ποση ωρα μπορω να ξαναφαω απο την ληψη ασβεστιου;Εγω ειχα και πριν την εγκυμοσυνη προβλημα με το στομαχι μου

Διαφημίσεις

Στης 21 Ιουλιου μπαινω στον 8ο μηνα.Δε την παλευω με το κωλοασβεστιο.Μετα απο ποση ωρα μπορω να ξαναφαω απο την ληψη ασβεστιου;Εγω ειχα και πριν την εγκυμοσυνη προβλημα με το στομαχι μου

Εμένα μου έχει πει και το παίρνω μισή ώρα το βράδυ πριν κοιμηθώ το calcioral 500mg 1παίρνω ,μία φορά που το ξέχασα και το πήρα την επόμενη το πρωί μου πέθανε το στομάχι.....Δεν τον ρωτάς μήπως και σε βοηθήσει να το παίρνεις πριν να κοιμηθείς?????:wink:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

εγω οταν ημουν εγκυος το επαιρνα μετα το φαγητο παντα με γεματο στομαχι και με χυμο ηταν σιγουρα καλυτερα επαιρνα το calciform 500mg με γευρη πορτοκαλι ηταν σιγουρα καλυτερο απο το χαπι το οποιο μου καθοταν βαρυ πολυ και με αυτα δεν ειχα κανενα προβλημα,αχ τι παιρναμε για να γινουμε μανες και μεθαυριο θα ακουσεις "τι εκανες για μενα ρε μανα"χιχιχιχι

Εγώ παίρνωτο MEGA CALCIUM... Πρέπει να σε κάνει αρκετά τούρμπο σα φάρμακο γιατί είναι η μόνη εγκυμοσύνη που δε ματώνουν δόντια και δε σπάνε νύχια...

ε είναι και 1000mg ...πώς να μην σε κάνει τούρμπο...?

αλλά κάνει κ το στομάχι τούρμπο...γιακκκκκκ

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Καθόλου ασβέστιο ακόμα, ούτε ούλα ματώνουν, ούτε νύχια σπάνε. Δε μου εχουν κάνει ποτέ εξέταση για το ασβέστιο, αλήθεια υπάρχει κάποια ειδική ή το δίνουν προληπτικά οι γιατροί;

Εγώ δεν πήρα καθόλου από την αρχή. Μου είπε οτι δεν χρειάζεται αλλά ούτε και έκανα καμία εξέταση για να δούμε αν είναι εντάξει! Είμαι στο τέλος της εγκυμοσύνης τώρα 35+2. Αυτό πως το βλέπετε;

Εγώ δεν πήρα καθόλου από την αρχή. Μου είπε οτι δεν χρειάζεται αλλά ούτε και έκανα καμία εξέταση για να δούμε αν είναι εντάξει! Είμαι στο τέλος της εγκυμοσύνης τώρα 35+2. Αυτό πως το βλέπετε;

Εγώ μια χαρά το βρίσκω! Προφανώς δε χρειάζεται σε όλες, άλλωστε με μπόλικο γαλατάκι γιατί να παίρνεις και χάπια; Πιστεύω ότι πολλοί γιατροι το δίνουν έτσι (προληπτικά) και ίσως να μη χρειάζεται. Όχι ότι κάνει κακό αλλά διαβάζω εδώ ότι ταλαιπωρούνται οι κοπέλες στο να το καταπιούν και δημιουργεί προβήματα στο στομάχι.

Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή ήμουν καχύποπτη γιατί όσες ξέρω παίρνανε. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει να έχω πρόβλημα. Το μόνο που παρατήρησα εξ αρχής είναι οτι πίνω παααρα πολύ γάλα στην εγκυμοσύνη! Πάντα μου άρεσε, αλλά τώρα "με τραβάει" ακόμα περισσότερο. Ίσως αυτό να σημαίνει οτι το ζητάει ο οργανισμός μου. Πάντως καλύτερα παρα πολύ γάλα, παρά σκευάσματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...