Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια στην ανεύρεση παιδιάτρου γνώστη θηλασμού και φιλικό προς τα ζώα!!

Ασημένια

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους γονείς!

Την επόμενη εβδομάδα μπαίνω στον όγδοο και με απασχολεί μέσα σε όλα το θέμα του παιδιάτρου...Για μας τα θέματα είναι τα εξής:

1. Γνώστης θηλασμού γιατί καθώς περιμένουμε δίδυμα οι δυσκολίες είναι πιο πολλές και χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη!! Για το λόγο αυτό σκεφτόμουν τις συμβούλους γαλουχίας που είναι και παιδίατροι. Ή την κα Κάτια Σοφιανού- διάβασα κάπου ότι μια κοπελιά δεν τη βρίσκει, ίσως γιατί είναι σε περίοδο εγκυμοσύνης;;;-ή την κα Γιούλα Μέξη. Ίσως κατά βάθος να ξέρω ότι κάπου εκεί θα καταλήξουμε...

2. Εκτός από τα ζουζούνια που περιμένουμε έχουμε ήδη τα τελευταία τεσσεράμησι χρόνια το πρώτο μας τετράποδο <<παιδί>> το οποίο σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να εξορίσουμε, γι' αυτό θέλω κάποιον που να γνωρίζει πραγματικά σχετικά με αυτό το θέμα και να μη μας πει αδικαιολόγητα το σκυλί έξω από το σπίτι...

3. Να είναι ένας άνθρωπος που να μπορούμε να τον βρίσκουμε στο τηλέφωνο, ανεξαρτήτου ώρας, και φυσικά να είναι ενημερωμένος στη σύγχρονη πραγματικότητα των ιατρικών θεμάτων...

4. Το θέμα του ταμείου δε με απασχλούσε καθόλου γιατί με μεγάλη μου ευχαρίστηση να πληρώνω τα ραντεβού... Στην τρέχουσα κατάσταση όμως το ερωτηματικό μου είναι ότι τα δεδομένα για το ταμείο του δημοσίου άλλαξαν, γιατρός μη συμβεβλημένος δεν μπορεί να μας γράψει ούτε φάρμακα ούτε εξετάσεις, κάτι το οποίο κάνει φυσικά τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη!!!Άλλά θα βρούμε λύση και για αυτό, αν όλα τα υπόλοιπα μας ικανοποιούν...

5. Το θέμα της περιοχής δε μας απασχολεί ιδιαίτερα, μένουμε Χαλάνδρι, τα νότια προάστια έχουν μια δυσκολία,όχι για μας, αλλά για τα ζουζούνια που θα ταλαιπωρούνται περισσότερο και για το θέμα κάποιου έκτακτου περιστατικού!!!:P

Σας κούρασα με την πολυλογία μου, αλλά το θέμα του παιδιάτρου είναι πολύ σημαντικό, δε συμφωνείτε; Όλες οι γνώμες δεκτές!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους τους γονείς!

Την επόμενη εβδομάδα μπαίνω στον όγδοο και με απασχολεί μέσα σε όλα το θέμα του παιδιάτρου...Για μας τα θέματα είναι τα εξής:

1. Γνώστης θηλασμού γιατί καθώς περιμένουμε δίδυμα οι δυσκολίες είναι πιο πολλές και χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη!! Για το λόγο αυτό σκεφτόμουν τις συμβούλους γαλουχίας που είναι και παιδίατροι. Ή την κα Κάτια Σοφιανού- διάβασα κάπου ότι μια κοπελιά δεν τη βρίσκει, ίσως γιατί είναι σε περίοδο εγκυμοσύνης;;;-ή την κα Γιούλα Μέξη. Ίσως κατά βάθος να ξέρω ότι κάπου εκεί θα καταλήξουμε...

2. Εκτός από τα ζουζούνια που περιμένουμε έχουμε ήδη τα τελευταία τεσσεράμησι χρόνια το πρώτο μας τετράποδο <<παιδί>> το οποίο σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να εξορίσουμε, γι' αυτό θέλω κάποιον που να γνωρίζει πραγματικά σχετικά με αυτό το θέμα και να μη μας πει αδικαιολόγητα το σκυλί έξω από το σπίτι...

3. Να είναι ένας άνθρωπος που να μπορούμε να τον βρίσκουμε στο τηλέφωνο, ανεξαρτήτου ώρας, και φυσικά να είναι ενημερωμένος στη σύγχρονη πραγματικότητα των ιατρικών θεμάτων...

4. Το θέμα του ταμείου δε με απασχλούσε καθόλου γιατί με μεγάλη μου ευχαρίστηση να πληρώνω τα ραντεβού... Στην τρέχουσα κατάσταση όμως το ερωτηματικό μου είναι ότι τα δεδομένα για το ταμείο του δημοσίου άλλαξαν, γιατρός μη συμβεβλημένος δεν μπορεί να μας γράψει ούτε φάρμακα ούτε εξετάσεις, κάτι το οποίο κάνει φυσικά τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη!!!Άλλά θα βρούμε λύση και για αυτό, αν όλα τα υπόλοιπα μας ικανοποιούν...

5. Το θέμα της περιοχής δε μας απασχολεί ιδιαίτερα, μένουμε Χαλάνδρι, τα νότια προάστια έχουν μια δυσκολία,όχι για μας, αλλά για τα ζουζούνια που θα ταλαιπωρούνται περισσότερο και για το θέμα κάποιου έκτακτου περιστατικού!!!:P

Σας κούρασα με την πολυλογία μου, αλλά το θέμα του παιδιάτρου είναι πολύ σημαντικό, δε συμφωνείτε; Όλες οι γνώμες δεκτές!!!

Δεν μπορώ να σε βοηθίσω γιατί η δική μας γιατρός είναι νότια προάστεια (Βούλα), αλλά σχετικά με το θέμα του θηλασμού να είσαι πολύ προσεκτική και....καχύποπτη, καθώς πολλοί γιατροί εμφανίζονται αρχικα υποστηρικτικοί στο θέμα και μετά-με τον τρόπο τους- σου πασάρουν το μπιμπερό.

Επίσης στο θέμα του σκύλου,δεν νομίζω οτι θα βρεθεί παιδίατρος να σου πεί "εξω ο σκύλος".Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδάκια και απ'την στιγμη που είναι καθαρα και εμβολιασμένα,δεν έχουν πρόβλημα. Απο περίπτωση φίλης μου ξέρω οτι θέλει (από πριν)μια σκετική προετοιμασία... ο σκύλος πριν τον ερχομό των μωρών.Ανάλογη με την προετοιμασία που θα έκανες σε ένα μεγαλύτερο αδερφάκι, για να μηντου κακοφανεί: να του δείξεις το παιδικό δωμάτιο, να ασχολείσε μαζί του όταν γυρίσεις από το μαιευτήριο, να του δείξεις τα μωράκια....

Με το καλό!:-)

QqmLp3.png

Madrid05, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου...έχω διαβάσει αρκετά για τους παιδιάτρους και το θηλασμό στο forum και είμαι πολύ ψιλιασμένη στο ότι εύκολα ένας παιδίατρος θα με οδηγήσει στο να μη θηλάσω καθόλου...Για αυτό και σκεφτόμουν τις παιδιάτρους που είναι και σύμβουλοι θηλασμού...Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τη Μελιά μας από τώρα, απλά θα ήθελα και ο παιδίατρος να μας συμβουλέψει επί της ουσίας και να μπορούμε να στηριχτούμε στη γνώμη του, όχι μόνο για μας αλλά και για τους λοιπούς συγγενείς...Καταλαβαίνεις...Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έρθουμε από το μαιευτήριο και δε θα την αφήσω να τα μυρίσει...Τότε θα νιώσει τελείως παραγκωνισμένη και έτσι προκαλούνται οι ζήλειες...Σε ευχαριστώ πολύ! Και ό,τι καλύτερο για την οικογένειά σου!!!

Δεν μπορώ να σε βοηθίσω γιατί η δική μας γιατρός είναι νότια προάστεια (Βούλα), αλλά σχετικά με το θέμα του θηλασμού να είσαι πολύ προσεκτική και....καχύποπτη, καθώς πολλοί γιατροί εμφανίζονται αρχικα υποστηρικτικοί στο θέμα και μετά-με τον τρόπο τους- σου πασάρουν το μπιμπερό.

Θα μπορούσες να μου πεις αν ο γιατρός σου είναι φιλικός με το θηλασμό? Αν ναι, μου δίνεις τα στοιχεία του? (με βολεύει η περιοχή) Είσαι ευχαριστημένη? Ξεκινάμε κρέμες σε λίγο και έχω ακούσει από τον δικό μου ότι θα μειώσουμε σταδιακά τα γεύματα θηλασμού σε 2 την ημέρα…:? Και σκέπτομαι να τον αλλάξω. Έχω σκοπό να θηλάσω πέραν του χρόνου και θα ήθελα να έχω μια πολύ καλή υποστήριξη.

age.png

preg.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...