Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδιά/Ενήλικες σε θεραπεία Ομοιοπαθητικής

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 603
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημέρα να ρωτήσω μήπως έχετε υπόψη σας ή και χρησιμοποιήσει μυοχαλαρωτική αλοιφή συμβατή με την ομοιοπαθητική?αν ναι ποια έχετε να προτείνετε?

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

καλημέρα να ρωτήσω μήπως έχετε υπόψη σας ή και χρησιμοποιήσει μυοχαλαρωτική αλοιφή συμβατή με την ομοιοπαθητική?αν ναι ποια έχετε να προτείνετε?

Δυστυχώς αυτή που βάζω που και που δεν είναι συμβατή, αλλά δεν πιστεύω πως δημιουργεί και τόσο θέμα μιας και πάει στο δέρμα και η ώρα που την χρησιμοποιώ απέχει αρκετά από την ώρα του ομοιοπαθητικού. Φυσικά, το αναμενόμενο είναι να μειώνει κάπως την δράση του όμοιου.

Δεν το έχω ψάξει για κάποια άλλη συμβατή, αν μου τελειώσει αυτή ... ίσως , sorry.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Η μαμά μου έχει χρησιμοποιήσει αυτή και έμεινε ευχαριστημένη.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Δυστυχώς αυτή που βάζω που και που δεν είναι συμβατή, αλλά δεν πιστεύω πως δημιουργεί και τόσο θέμα μιας και πάει στο δέρμα και η ώρα που την χρησιμοποιώ απέχει αρκετά από την ώρα του ομοιοπαθητικού. Φυσικά, το αναμενόμενο είναι να μειώνει κάπως την δράση του όμοιου.

Δεν το έχω ψάξει για κάποια άλλη συμβατή, αν μου τελειώσει αυτή ... ίσως , sorry.

ευχαριστώ για την απάντηση εχει πολύ μέντα και όταν την χρησιμοποιήσω μαζί με κάποιο φάρμακο σίγουρα θα υπάρχει αρνητική δράση ή μειωμένη.

atzico;2279484]Η μαμά μου έχει χρησιμοποιήσει αυτή και έμεινε ευχαριστημένη.

λογικά αυτή είναι όπως η γνωστή άρνικα.τέτοια έχω αλλά δεν κάνει πολύ δουλειά για τις μυοχαλαρώσεις είναι πολύ καλή στα χτυπήματα και τις μελανιές.Εγώ έχω βρει την http://www.pharmacynet.gr/product_info.php?products_id=1719 είναι εξ ολοκλήρου φυτική και περιέχει συστατικά που τα έψαξα στο βιβλίο μου που κάνουν γι'αυτές τις παθήσεις αλλά αργεί η δράση της ή πρέπει να κάνουμε συνδυασμό με κάποιο ακόμα φάρμακο που δεν γνωρίζουμε και έτσι δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο που διαθέσατε για μένα.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

Λοιπόν, είμαι πολύ στενοχωρημένη... Ενώ πριν από λίγο καιρό αποφύγαμε την αντιβίωση με ομοιο, τώρα έχω το παιδί από την Τετάρτη με υψηλό πυρετό και πόνο στο αυτί (έχει διαγνωστεί με ωτίτιδα από το Παίδων Πεντέλης), έχουμε δοκιμάσει με hepar sulphur, calcarea carbonica, chamomilla, mercury και ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ. Κάθε κάποιες ώρες μετά το ponstan τα συμπτώματα επανέρχονται δριμύτερα... Το παιδί έχει εξαντληθεί και ο γιατρός μου είπε αν ως αύριο δεν έχουμε αλλαγή να πάρει αντιβίωση...:(:(:(

Για πειτε καμιά γνώμη;;; Σας έχει τύχει; Δεν ξέρω τί να κάνω...

pashalitsa μου τι να σου πω....μην τρελαίνεσαι κάποιες φορές η αντιβίωση ειναι αναπόφευκτη. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι τις περισσότερες φορές η ομοιο κάνει τη δουλειά της. Πάντως δεν ειμαι σίγουρη αν και το πονσταν που δίνεις κάνει....εγω στον πυρετό που δεν αντέχω δίνω ντεπον αλλά πονσταν είχα την εντύπωση οτι δεν κάνει.

Διαφημίσεις

pashalitsa μου τι να σου πω....μην τρελαίνεσαι κάποιες φορές η αντιβίωση ειναι αναπόφευκτη. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι τις περισσότερες φορές η ομοιο κάνει τη δουλειά της. Πάντως δεν ειμαι σίγουρη αν και το πονσταν που δίνεις κάνει....εγω στον πυρετό που δεν αντέχω δίνω ντεπον αλλά πονσταν είχα την εντύπωση οτι δεν κάνει.

Δυστυχώς το ντεπόν δεν την πιάνει παρά μόνο για 2-3 ώρες ιδίως για τον πόνο, είναι ανεπαρκές! Δε μου είπε κάτι για το πονστάν (αλλά η μυρωδιά του μου φέρνει κάτι από μέντα που την αντιπαθω) και τί να κάνω όταν φτάνει 39,8 μέσα σε 45λ. και υποφερει;;; Το chamomillla δεν την πιάνει, μόνο ύπνο της φέρνει...

Δυστυχώς το πονστάν δεν την πιάνει παρά μόνο για 2-3 ώρες ιδίως για τον πόνο, είναι ανεπαρκές! Δε μου είπε κάτι για το πονστάν (αλλά η μυρωδιά του μου φέρνει κάτι από μέντα που την αντιπαθω) και τί να κάνω όταν φτάνει 39,8 μέσα σ ε 45λ. και υποφερει;;; Το chamomillla δεν την πιάνει, μόνο ύπνο της φέρνει...

χωρίς να θέλω να κάνω τον γιατρό ή η δυναμοποίηση δεν είναι σωστή ή το φάρμακο.

το ponstan εχει μέντα το γράφει ως pure anise mint .

για τον πυρετό εγώ δίνω belladona 1M και πιάνει η οποία γράφει το βιβλίο μου πως κάνει για τα αφτιά που είναι ζεστά ,κόκκινα και πάλλονται.υπάρχει και το gelsemium και γράφει για τον πυρετό που συνοδεύεται από πόνους,βαριά βλέφαρα και ραθυμία.

Για τα αφτάκια καλό είναι και η silica για τα πιο προχωρημένα στάδια επαναλαμβανόμενων μολύνσεων των αφτιών.ίσως αυτό να είναι καλό για την περίπτωσή σου, βέβαια θα σου προτεινα να κάνεις ένα τηλ.πάλι στο γιατρό σας

καλή ανάρρωση...

χωρίς να θέλω να κάνω τον γιατρό ή η δυναμοποίηση δεν είναι σωστή ή το φάρμακο.

το ponstan εχει μέντα το γράφει ως pure anise mint .

για τον πυρετό εγώ δίνω belladona 1M και πιάνει η οποία γράφει το βιβλίο μου πως κάνει για τα αφτιά που είναι ζεστά ,κόκκινα και πάλλονται.υπάρχει και το gelsemium και γράφει για τον πυρετό που συνοδεύεται από πόνους,βαριά βλέφαρα και ραθυμία.

Για τα αφτάκια καλό είναι και η silica για τα πιο προχωρημένα στάδια επαναλαμβανόμενων μολύνσεων των αφτιών.ίσως αυτό να είναι καλό για την περίπτωσή σου, βέβαια θα σου προτεινα να κάνεις ένα τηλ.πάλι στο γιατρό σας

καλή ανάρρωση...

Ευχαριστώ πάρα πολυ κι εγώ κάτι τέτοιο νομίζω, ότι το φάρμακο δεν είναι το κατάλληλο και νομίζω ότι δεν έχει κάτσει να το ψάξει και πολύ παρόλα τα επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματά μου και την Παρασκευή την πήγα και την είδε κιόλας...:?

Όντως ο πυρετός όταν έρχεται έχουμε πόνους, βαριά βλέφαρα (μάλιστα την παίρνει ο ύπνος για κάνα τέταρτο ακριβώς τη στιγμές που ανεβαίνει ο πυρετός )και έχει ραθυμία...:?

Θα τον πάρω να τον ρωτήσω για το silica kai για το gelsemium. Belladona ενώ μου είπε να την πάρω μήπως και χρειαστεί, δεν με άφησε να τη δώσω τελικά...:?

πασχαλιτσα θα χαρώ να μάθω αν κάποια από τις πληροφορίες μου σου φάνηκε χρήσιμη.καμιά φορά πρέπει να παρακάμπτουμε τους γιατρούς,την belladona την εχω δώσει από μόνη μου και όταν μίλησα μαζί της και την είπα πως έδωσα και αυτό στον πυρετό μου είπε καλά έκανες.

Καλά δεν το πιστεύω!!!! Ναι, η belladona της έριξε τον πυρετό!!! Από 39,9 μετά από 1,5 ώρα και λιγότερο έχει 38,3, έφυγε όλη η κοκκινίλα από το πρόσωπο, αλλά το πιο απίστευτό είναι ότι δε δείχνει να έχει 38,3, είναι ευδιάθετη και μου ζήτησε να σηκωθεί και να ζωγραφίσει όταν πριν από 2 ώρες έκλαιγε απαρηγόρητη "μαμά δε μπορώ άλλο" και ζεμάταγε! Τί να πω ρε γμτ και τον ρώτησα το πρωί να της τη δώσω ή όχι (γιατί μου είχε πει να την παρω και να την έχω μην χρειαστεί το Σαβατοκύριακο)και μου είπε όχι! Πήγα και πήρα και hepar sulphur σε 1Μ γιατί έκατσα και σκέφτηκα πολύ προσεχτικά και νομίζω ότι όταν το πήρε αυτό σε 200 ch έκανε μια μικρή βελτίωση αλλά δε με άφησε να της δώσω άλλη κάψουλα! Αφού αύριο θα πάρουμε που θα πάρουμε αντιβίωση και δε μου είπε να δώσω τίποτε άλλο εκτός από chamomilla, θα αυτοσχεδιάσω...:shock: Και να δω μετά τί θα του πω...:oops:

Διαφημίσεις

Bobolinos σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Τον ρώτησα και για τα άλλα που μου έγραψες αλλά τα απέρριψε αμέσως και με ρώτησε ποιον συμβουλεύτηκα... Είπα μια γνωστή μου :mrgreen: που κάνει πολλά χρόνια ομοιοπαθητική και διαβάζει πολύ σχετικά...:mrgreen: Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα και μάλλον δεν της ταιριάζουν ιδιοσυγκρασιακά...

Bobolinos σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Τον ρώτησα και για τα άλλα που μου έγραψες αλλά τα απέρριψε αμέσως και με ρώτησε ποιον συμβουλεύτηκα... Είπα μια γνωστή μου :mrgreen: που κάνει πολλά χρόνια ομοιοπαθητική και διαβάζει πολύ σχετικά...:mrgreen: Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα και μάλλον δεν της ταιριάζουν ιδιοσυγκρασιακά...

ωραία τώρα εχει και αυτός την υποψία ότι ψάχνεις σχετικά αλλά δεν τον ακυρώνεις,μην θιχτεί κιόλας.

χαρηκα πάρα πολύ με την εξέλιξή σας...

Καλησπερα σε όλους.

Εχω ενα μωράκι 8 μηνών και κάνουμε ομοιοπαθητική απο 40 ημερών.

Εχουμε αντιμετωπίσει ιωσούλες και την παλλινδρόμηση με μεγάλη επιτυχία.

Το θεμα μου είναι οτι ο μικρός μάλλον έχει ουρολοίμωξη(αυριο θα βγουν οι απαντήσεις) και απο χθες που πήγαμε στην γιατρό έχω μεγάλη ανησυχία αν θα πρέπει να του δώσω αντιβίωση ή όχι.Ο μικρός εχει πολύ γκρινια και κάθε φορά που ουρεί κλαιει.Εσεις εχετε αντιμετωπίσει την ουρολοίμωξη ομοιοπαθητικά?Ειμαι σε μεγάλο διλλημα...

Υπάρχουν ομοιοπαθητικά για ουρολοίμωξη. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις τα αποτελέσματα. Τηλέφωνο στον γιατρό σας και περιγραφή συμπτωμάτων άμεσα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Καλησπερα σε όλους.

Το θεμα μου είναι οτι ο μικρός μάλλον έχει ουρολοίμωξη(αυριο θα βγουν οι απαντήσεις) και απο χθες που πήγαμε στην γιατρό έχω μεγάλη ανησυχία αν θα πρέπει να του δώσω αντιβίωση ή όχι.Ο μικρός εχει πολύ γκρινια και κάθε φορά που ουρεί κλαιει.Εσεις εχετε αντιμετωπίσει την ουρολοίμωξη ομοιοπαθητικά?Ειμαι σε μεγάλο διλλημα...

Έχε υπόψη σου ότι η ουρολοίμωξη που δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μπορεί να πειράξει πολύ σοβαρά τα νεφρά... Είναι μια περίπτωση που αξίζει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο της αντιβίωσης. Δεν απορρίπτω την ομοιοπαθητική, ούτε σου λέω να μην τη χρησιμοποιήσεις, αλλά να είσαι πολύ προσεκτική στο θέμα της αντιβίωσης, για να αποφύγεις χειρότερα προβλήματα.

edit: αν το μικρόβιο πάει στα νεφρά, παραμένει εκεί για μια ζωή, το παιδί θα ταλαιπωρείται με απανωτές αντιβιώσεις, θα πρέπει να προσέχει τρίδιπλα από ό,τι τώρα την υγιεινή του, τη διατροφή του κλπ και γενικά θα του επανεμφανίζεται σε καταστάσεις στρες κλπ. Το έχω πολύ πρόσφατο από συγγενικό μου παιδάκι, γι' αυτό σου συνιστώ προσοχή, δεν είναι μια απλή ωτίτιδα.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Καλησπερα σε όλους.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ......η ουρολοιμωξη ειναι μικροβια στην ουρηθρα που εχουν κανει φλεγμονη, αν ΔΕΝ αντιμετωπιστει σωστα αυτα τα μικροβια μπορουν να προχωρησουν εσωτερικα στα νεφρα και να κανουν πυελονεφριτιδα. Η οποια αντιμετωπιζεται ΜΟΝΟ κλινικα ειναι ΠΟΛΥ σοβαρη και μπορει να κοστισει ακομα και ζωη........ΠΡΟΣΕΞΤΕ επισης οσοι προτεινετε σε γονεις να αντιμετωπιζουν ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ με ομοιοπαθητικη σε βρεφη!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

ΥΓ: Ειχε παθει η κορη μου πυελονεφριτιδα περσι και ακομα το σκεφτομαι και ΤΡΕΜΩ.....απο ουρολοιμωξη φυσικα που δεν την ειχαμε καταλαβει τις 4 πρωτες μερες........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Υπάρχουν ομοιοπαθητικά για ουρολοίμωξη. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις τα αποτελέσματα. Τηλέφωνο στον γιατρό σας και περιγραφή συμπτωμάτων άμεσα.

Ναι κοριτσάκι μου επικοινωνείς άμεσα και βλέπεις. Οι ομοιοπαθητικοί δεν ρισκάρουν σοβαρές λοιμώξεις και ειδικά σε βρέφη, ο γιατρός θα κρίνει την σοβαρότητα του θέματος και θα έχετε άμεση και συνεχή επικοινωνία και φυσικά αν πρέπει να πάρετε αντιβίωση θα την πάρετε εννοείται μαζί με ομοιοπαθητικά.

Καλό θα είναι να γράφουμε την γνώμη μας με μικρά γράμματα γιατί με τα κεφαλαία φαίνεται σαν να έχουμε το θράσος να κάνουμε ντα τον χρήστη που ρωτάει κάτι ή εκφράζει μια γνώμη...έστω και αν θέλουμε να του επιστήσουμε με κάποιο τρόπο την προσοχή και δεν το κάνουμε κακοβούλως για να περάσει η γνώμη μας ;) Ο λόγος μας αποκτά κύρος όταν είναι ψύχραιμος και συγκροτημένος... ευχαριστώ

υγ επίσης τα κεφαλαία απαγορεύονται και από την διαχειρηση του φόρουμ αν δεν κάνω λάθος.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Μιλήσα χθες με την ομοιοπαθητικό και μας εδωσε 2 καψουλες.Βγήκαν και οι απαντήσεις και ειναι καθαρές.Το πρόβλημα μάλλον είναι απο την φίμωση που έχει και έχει κλεισει λίγο και τον πονάει κατα την ενούρηση.Η γιατρός μας είπε οτι πρέπει να τον δει άμεσα ένας παιδοχειρούργος, ενω η ομοιοπαθητικός μας είπε οτι να τον πλένουμε συνεχώς με χαμομήλι και μετα το μπάνιο να το κατεβάζουμε όσο πάει και να του βάζουμε λίγο λαδάκι.Το θέμα είναι οτι του το έκανα χθες και δεν φαίνεται τίποτα, έχει κλεισει τελείως οπότε μάλλον δεν την γλυτώνουμε την επέμβαση.Θα τον πάμε στο Μητέρα να τον δει και ένας άλλος γιατρός να πάρουμε και μια άλλη γνώμη.Μακάρι να αποφύγουμε το χειρουργείο

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Μιλήσα χθες με την ομοιοπαθητικό και μας εδωσε 2 καψουλες.Βγήκαν και οι απαντήσεις και ειναι καθαρές.Το πρόβλημα μάλλον είναι απο την φίμωση που έχει και έχει κλεισει λίγο και τον πονάει κατα την ενούρηση.Η γιατρός μας είπε οτι πρέπει να τον δει άμεσα ένας παιδοχειρούργος, ενω η ομοιοπαθητικός μας είπε οτι να τον πλένουμε συνεχώς με χαμομήλι και μετα το μπάνιο να το κατεβάζουμε όσο πάει και να του βάζουμε λίγο λαδάκι.Το θέμα είναι οτι του το έκανα χθες και δεν φαίνεται τίποτα, έχει κλεισει τελείως οπότε μάλλον δεν την γλυτώνουμε την επέμβαση.Θα τον πάμε στο Μητέρα να τον δει και ένας άλλος γιατρός να πάρουμε και μια άλλη γνώμη.Μακάρι να αποφύγουμε το χειρουργείο

Έχεις συμβατικό παιδίατρο; Τι σας λέει επί του θέματος; Σε ρωτάω γιατί πολλοί παιδίατροι συστήνουν (από φίλες αγορομάνες που έχω) να μην το πειράζουν καθόλου και να μην το ανοίγουν γενικότερα και αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα θα κάνουν μετά τα 3 οποιαδήποτε παρέμβαση. Οι πλύσεις με χαμομήλι κακό δεν θα του κάνουν, αλλά το τράβηγμα δεν ξέρω κατά πόσο ενδείκνυται. Γι' αυτό όπως σας είπαν καλό είναι να τον δει παιδοχειρουργός και να σας δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, της ειδικότητά του. Και εννοείται ότι μπορείς να συνεχίσεις τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, αφού έχουν βοηθήσει το παιδί μέχρι τώρα.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Η συμβατική παιδιατρος μας είπε οτι πρέπει να μας δει παιδοχειρούργος.Επίσης η συμβατική παιδίατρος μας ειχε πει να μην το πειράζουμε και μετά τα 2 αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα θα κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση οπως λές και εσύ.Η ομοιοπαθητικός απο την άλλη μας είχε πει απο την αρχή 1-2 φορες την εβδομάδα να το κατεβάζουμε όσο πάει και να του βάζουμε λίγο λαδάκι και οτι οι κλασσικοι παιδιατροι συμβουλεύουν να μην το πειράζουμε γιατι η επεμβασούλα αυτή έχει γίνει πλέον ρουτίνα.Τι να πω σε λίγο θα πάμε στο Μητέρα και θα δω τι θα μου πουν και εκεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...