Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πυρετος ταυτοχρονα με αντιβιωση

Recommended Posts

Γεια σας!

Η Μαρια μου παιρνει απο την Τεταρτη που μας περασε αντιβιωση ανα 8ωρο επειδη ειχε ακροαστικα. Η αντιβιωση που παιρνει ειναι η augmentin σιροπακι. Διαβασα για τις παρενεργειες που συνηθως κανει αυτη η αντιβιωση αλλα ευτυχως δεν καναμε καμμια (βεβαια παιρνει και πολυ μικη δοση -3ml-).

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως απο εχθες το βραδυ, ανεβαζει πυρετο. Δεκατα στην αρχη και μετα ξεκιναει απο 37.6 εως 38.1

Με το ντεπον πεφτει, αλλα μολις περασει 3ωρο ξαναανεβαζει. Λογικα καποια ιωση περνα παλι (ξεκινησαμε παιδικο την εβδομαδα που μας περασε), αυριο θα την παω στον παιδιατρο, απλα ηθελα να ρωτησω και τις δικες σας γνωμες. Ο γιατρος στο τηλ. ειπε πως δεν εχει σημασια αν παιρνει αντιβιωση με το αν θα κανει πυρετο ή οχι.

Εγω αγχωνομαι επειδη η αντιβιωση ειναι ευρεος φασματος και παρολαυτα, ανεβαζει. Εχει τυχει σε καμμια? Να ανεβαζει πυρετο το μικρακι της παραλληλα με τη ληψη αντιβιωσης?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Ο μεγαλος μου εκανε 39 οταν ειχαμε ερθει περισυ το χειμονα και του εδωσανστο "Ιατρικο" αντιβιωση. 3 μερες μετα ειχε ακομη πυρετο 40και οποτε πηγαμε σε αλλο γιατρο που μας εδωσε αλλη αντιβιωση και μας ειπε οτι μπορει και να μην χρειαζοταν καν και να ειναι απλη ιωση που θα περασει μονη της. Παντως μετα 5 μερες συνηρθε..

Γεια σας!

Η Μαρια μου παιρνει απο την Τεταρτη που μας περασε αντιβιωση ανα 8ωρο επειδη ειχε ακροαστικα. Η αντιβιωση που παιρνει ειναι η augmentin σιροπακι. Διαβασα για τις παρενεργειες που συνηθως κανει αυτη η αντιβιωση αλλα ευτυχως δεν καναμε καμμια (βεβαια παιρνει και πολυ μικη δοση -3ml-).

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως απο εχθες το βραδυ, ανεβαζει πυρετο. Δεκατα στην αρχη και μετα ξεκιναει απο 37.6 εως 38.1

Με το ντεπον πεφτει, αλλα μολις περασει 3ωρο ξαναανεβαζει. Λογικα καποια ιωση περνα παλι (ξεκινησαμε παιδικο την εβδομαδα που μας περασε), αυριο θα την παω στον παιδιατρο, απλα ηθελα να ρωτησω και τις δικες σας γνωμες. Ο γιατρος στο τηλ. ειπε πως δεν εχει σημασια αν παιρνει αντιβιωση με το αν θα κανει πυρετο ή οχι.

Εγω αγχωνομαι επειδη η αντιβιωση ειναι ευρεος φασματος και παρολαυτα, ανεβαζει. Εχει τυχει σε καμμια? Να ανεβαζει πυρετο το μικρακι της παραλληλα με τη ληψη αντιβιωσης?

μου εχει τυχει αρκετες φορες να ανεβαζει πυρετο ενω παιρνει αντιβιωση. Μερικες φορες η αντιβιωση δεν μπορει να καλυψει τα παντα.. έτσι μου ειπαν ότι ρωτησα κια γω. νομιζω ότι απο τη στιγμη που ρωτησες το γιατρο, εισαι καλυμμενη. Παντως μην αγχωνεσαι γιατι ειναι κατι συνηθισμένο. και τωρα ο μικρος μας παιρνει 3 μερες αντιβιωση και πριν λιγο ειχε 39.5. μου έχει τυχει και την ογδοη μερα της αντιβιωσης να ξανακανει πυρετο η κορη μου κια μάλιστα 40. και γω αγχωνομουν στη αρχη γτ εβαζα πολλα στο μυαλο μου μεχρι που ειδα ότι ειναι κατι συχνο.

pQ97p3.png0YzPp3.png

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

Καπως ετσι κι εμεις. Ενω ξεκινησαμε Τεταρτη την αντιβιωση, Σαββατο βραδυ, σηκωσαμε το πρωτο μας κυμα πυρετου.. Λογικα ολο και κατι αλλο θα τσιμπησε απο τον παιδικο και το εκδηλωσε εχθες... Απλα μου φανηκε περιεργο!

Ευχαριστω ΠΟΛΥ για τις απαντησεις σας!

Evana περαστικα και σε εσας! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

καλησπερα και περαστικα στη μικρη σου.

Την αντιβιωση προφανως σας την εδωσαν για τα ακροαστικα, αλλα οι αντιβιωσεις δεν κανουν τιποτα για τις ιογενεις λοιμωξεις... Μπορει δηλαδη η μικρη σου παραλληλα με τα ακροαστικα (βακτηριδιακη λοιμωξη) να κολλησε και καποια ιωση που προκαλει τον πυρετο.

Επισης απ'οσο γνωριζω νομιζω δεν πρεπει (εκτος αν υπαρχει ιατρικος λογος) να δινουμε/παιρνουμε αντιπυρετικα σε πυρετο χαμηλοτερο απο 38.5, γιαιτ ο πυρετος παλευει να εξαλειψει τη λοιμωξη, με το αντιπυρετικο αφηνουμε τον οργανισμο ανυπερασπιστο.

Ευχομαι να ειναι συντομα περδικι

Διαφημίσεις

Ναι, εχεις δικιο καλη μου..

Απλα ειναι λιγο "μυστηρια" η δικη μας φαση γιατι εχει περασει πολλα το μικρακι και ο παιδιατρος μας μας εχει πει απο 38 και πανω να δινουμε εμεις.

Παντως εχεις δικιο σε αυτο, δεν σε αμφισβητω!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! :)

nDtZp2.png

Ναι, εχεις δικιο καλη μου..

Απλα ειναι λιγο "μυστηρια" η δικη μας φαση γιατι εχει περασει πολλα το μικρακι και ο παιδιατρος μας μας εχει πει απο 38 και πανω να δινουμε εμεις.

Παντως εχεις δικιο σε αυτο, δεν σε αμφισβητω!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! :)

φυσικα, αυτος ειναι απλως γενικος κανονας, λυπαμαι που περασατε τοσα, πως τα λυπαμαι τα μικρουλικα οταν υποφερουν :-(

Αν εχεις χρονο ελα πες μας τι ειπε ο γιατρος

• 8 χρόνια μετά...

Κορίτσια καλησπερα. Απο το προηγούμενο σαββατο η μικρη μου ξεκινησε δεκατα... μεχρι την δευτερα το βραδυ εκανε 38.2.με παρα πολυ βηχα και εμετο απο τον βηχα. Τριτη πηγαμε παιδιατρο και μας ειπε οτι εχουμε ακροαστικα. Ξεκινησαμε αντιβιωση την κλαριπεν.3cc

Την τριτη το απογευμα μου εκανε ενα 39.3. Τεταρτη δεκατα και πεμπτη παρασκευη απυρετη εντελως. Σημερα λοιπον κατα της 11μιση το βραδυ μου φανηκε καπως. Εκει που επαιζε κτλ επεσε ξαφνικα κ καθοταν αγκαλια. Της εβαλα θερμόμετρο 37.8 

Μα πως γινεται αφου περνουμε αντιβιωση? Να αγχωθω? Θα δω πως θα παει το βραδυ της και θα παρω την παιδιατρο το πρωι.... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...