Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν ξέρω τι να κάνω...

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:39+2

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. εμφάνισε, με μέγιστη τιμή 12,5. την ελάχιστη δεν την γνωρίζω

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.νοσηλεύτηκε 1 επιπλέον ημέρα λόγω ίκτερου.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση 7/12/2010 ¨2600

έξοδος από το μαιευτήριο 12/12/10 2650

24/12/10 3660

3/1/11 3850

10/1/11 4100

17/1/11 4300

24/1/11 4540

31/1/11 4690

-----------------

7/2/11 4880

15/2/11 5040

21/2/11 5155

28/2/11 5270

-------------------

7/3/11 5420

14/3/11 5530

21/3/11 5650

------------------------

4/4/11 5890

---------------------

20/5/11 6455

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.10με 12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα εκτός από ένα γεύμα φρουτόκρεμα και ένα κρέμα βανίλια από όταν έκλεισε τους πέντε μήνες

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. πάνω από 6 φορές

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο πλέον μία με δύο ή μια ανά δύο ημέρες

-----------------------------------------------------------------------------------

Θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω... θηλάζω αποκλειστικά και μετά από μάχη στο μαιευτήριο για να μην του δώσουν ξένο λόγω ίκτερου...

η μπέμπα μου είναι πεντέμιση μηνών και μετά από καιρό βρήκα μια γιατρό να μου κάνει περισσότερο από τους άλλους..μέχρι εχθές όπου έγινε αυτό που φοβόμουν... κατ' αρχήν να πω ότι οι μετρήσεις αφορούν την δική μου ζυγαριά και ενώ στην αρχή την ζυγίζαμε κάθε εβδομάδα μετά αραιώναμε λίγο γιατί βλέπαμε να πηγαίνει καλά.

Εχθές πήγαμε στην καθιερωμένη επίσκεψη για το εμβόλιο και βρήκε ότι δεν είχε πάρει αρκετό βάρος.

οι τελευταίες δύο μετρήσεις της είναι 24/04/11 6130 και 19/5/11 6390

δηλαδή 260γραμ σε 26 ημέρες

το αποτέλεσμα ...να μου πει να δώσω ξένο γιατι δεν την ικανοποιεί ούτε το βάρος ούτε το ύψος που είναι το ίδιο 63 πόντους από την προηγούμενη..δεν θέλω με τίποτα να δώσω ξένο αλλά φοβάμαι κι όλας..

η γνώμη μου είναι ότι το μωράκι απλά δεν αναπτύσεται με την συνήθη ταχύτητα και εφόσον είναι μέσα στις καμπύλες δεν υπάρχει πρόβλημα

Είπε να δοκιμάσουμε για 15 ημέρες και αν δεν έχει πάρει βάρος να κάνουμε εξέταση για ουρολοίμωξη η οποία είναι πιθανή επίσης αιτία μη πρόσληψης βάρους..τι να κάνω?

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:39+2

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. εμφάνισε, με μέγιστη τιμή 12,5. την ελάχιστη δεν την γνωρίζω

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.νοσηλεύτηκε 1 επιπλέον ημέρα λόγω ίκτερου.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση 7/12/2010 ¨2600

έξοδος από το μαιευτήριο 12/12/10 2650

24/12/10 3660

3/1/11 3850

10/1/11 4100

17/1/11 4300

24/1/11 4540

31/1/11 4690

-----------------

7/2/11 4880

15/2/11 5040

21/2/11 5155

28/2/11 5270

-------------------

7/3/11 5420

14/3/11 5530

21/3/11 5650

------------------------

4/4/11 5890

---------------------

20/5/11 6455

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.10με 12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα εκτός από ένα γεύμα φρουτόκρεμα και ένα κρέμα βανίλια από όταν έκλεισε τους πέντε μήνες

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. πάνω από 6 φορές

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο πλέον μία με δύο ή μια ανά δύο ημέρες

-----------------------------------------------------------------------------------

Θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω... θηλάζω αποκλειστικά και μετά από μάχη στο μαιευτήριο για να μην του δώσουν ξένο λόγω ίκτερου...

η μπέμπα μου είναι πεντέμιση μηνών και μετά από καιρό βρήκα μια γιατρό να μου κάνει περισσότερο από τους άλλους..μέχρι εχθές όπου έγινε αυτό που φοβόμουν... κατ' αρχήν να πω ότι οι μετρήσεις αφορούν την δική μου ζυγαριά και ενώ στην αρχή την ζυγίζαμε κάθε εβδομάδα μετά αραιώναμε λίγο γιατί βλέπαμε να πηγαίνει καλά.

Εχθές πήγαμε στην καθιερωμένη επίσκεψη για το εμβόλιο και βρήκε ότι δεν είχε πάρει αρκετό βάρος.

οι τελευταίες δύο μετρήσεις της είναι 24/04/11 6130 και 19/5/11 6390

δηλαδή 260γραμ σε 26 ημέρες

το αποτέλεσμα ...να μου πει να δώσω ξένο γιατι δεν την ικανοποιεί ούτε το βάρος ούτε το ύψος που είναι το ίδιο 63 πόντους από την προηγούμενη..δεν θέλω με τίποτα να δώσω ξένο αλλά φοβάμαι κι όλας..

η γνώμη μου είναι ότι το μωράκι απλά δεν αναπτύσεται με την συνήθη ταχύτητα και εφόσον είναι μέσα στις καμπύλες δεν υπάρχει πρόβλημα

Είπε να δοκιμάσουμε για 15 ημέρες και αν δεν έχει πάρει βάρος να κάνουμε εξέταση για ουρολοίμωξη η οποία είναι πιθανή επίσης αιτία μη πρόσληψης βάρους..τι να κάνω?

Το βάρος που πήρε το μωρό σου είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού για τον μήνα που διανύει: http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας και ότι το μωρό σου πήρε πάρα πολύ βάρος στην αρχή, οπότε ήταν λογικό να φρενάρει στον μήνα που είναι.

Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα (ΑΝ υπάρχει πρόβλημα...) δεν βρίσκεται ούτε στο γάλα σου ούτε σε ουρολοίμωξη (καθώς το μωρό πήρε βάρος - η δε αυξητική ορμόνη εκκρίνεται κατά ώσεις οπότε είναι φυσιολογικό ένα μήνα να μην πάρει πόντους το μωρό και να πάρει τον επόμενο) αλλά στην πρώιμη έναρξη των στερεών τροφών (πριν τη συμπλήρωση του 6ου μήνα) και μάλιστα την καθιέρωση 2 γευμάτων ήδη στην ηλικία αυτή!

Η κρέμα βανίλια έχει αγελαδινό γάλα μέσα - με τη λογική του ότι κάτι πάει στραβά, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι και πιθανή αλλεργία του μωρού... Αυτό γιατί δεν το εξετάζει ως ενδεχόμενο;;;)

Ο γιατρός που έχεις σε οδηγεί σε αποθηλασμό. Το ξένο γάλα που σου προτείνει δεν έχει περισσότερες θερμίδες από το δικό σου.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

evaMD προτείνεις να σταματήσω την κρέμα?

αποφάσισα πως δεν πρόκειται να της δώσω ξένο γάλα...

γνωρίζετε μήπως κάποιον γιατρό σύμβουλο θηλασμού στα νότια προάστεια ή ακόμα καλύτερα γύρω από την Σαρωνίδα? αν ναι στείλτε μου πμ παρακαλώ πολύ..

ευχαριστώ και πάλι..

Το βάρος που πήρε το μωρό σου είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού για τον μήνα που διανύει: http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας και ότι το μωρό σου πήρε πάρα πολύ βάρος στην αρχή, οπότε ήταν λογικό να φρενάρει στον μήνα που είναι.

Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα (ΑΝ υπάρχει πρόβλημα...) δεν βρίσκεται ούτε στο γάλα σου ούτε σε ουρολοίμωξη (καθώς το μωρό πήρε βάρος - η δε αυξητική ορμόνη εκκρίνεται κατά ώσεις οπότε είναι φυσιολογικό ένα μήνα να μην πάρει πόντους το μωρό και να πάρει τον επόμενο) αλλά στην πρώιμη έναρξη των στερεών τροφών (πριν τη συμπλήρωση του 6ου μήνα) και μάλιστα την καθιέρωση 2 γευμάτων ήδη στην ηλικία αυτή!

Συγγνωμη...αλλα πως το λες αυτο στην κοπελα με τοση βεβαιοτητα?

Ενταξει δε λεω οι παιδιατροι με τη διατροφη και το θηλασμο εχουν ενα θεμα...κι εγω με το δικο μας παιδιατρο μονιμως στη συγκρουση ειμαστε...αλλα αν ο παιδιατρος ψιλιαζεται ουρολοιμωξη,ισως κατι περισσοτερο ξερει.Καλο ειναι να δινουμε συμβουλες αλλα σε θεματα αμιγως ιατρικα ας αφησουμε το γιατρο να εχει τον πρωτο λογο.Επισηςτο οτι το παιδι ξεκινησε στερεες...βασικα φρουτοκρεμα και κρεμα απόσο καταλαβα...πριν τον 6ο δεν καταλαβαινω τι προβλημα δημιουργει?Ετσι κι αλλιως το παιδι κανει 8-9 θηλασμους τη μερα απότι λεει η κοπελα.

Η κρέμα βανίλια έχει αγελαδινό γάλα μέσα - με τη λογική του ότι κάτι πάει στραβά, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι και πιθανή αλλεργία του μωρού... Αυτό γιατί δεν το εξετάζει ως ενδεχόμενο;;;)

Η αλλεργια στο αγελαδινο σχετιζεται με τη μειωμενη προσληψη βαρους?

Ο γιατρός που έχεις σε οδηγεί σε αποθηλασμό. Το ξένο γάλα που σου προτείνει δεν έχει περισσότερες θερμίδες από το δικό σου.

Προσωπικα ...και το λεω μονο απο τη μικρη μου εμπειρια θα συνεχιζα τη διατροφη του παιδιου ως εχει απλα θα προσπθουσα να ειναι λιγο καλυτεροι οι θηλασμοι πχ δε θα εδινα μονο ενα στηθος τη φορα αλλα και τα δυο.Επισης θα προσπαθουσα να θηλαζω και μετα τη φρουτοκρεμα.

Παροτι ειμαι κατα τον τυποποιημενων προιοντων στη δικη σας περιπτωση δεν θα εκοβα την κρεμα.Μπορεις να βρεις και βιολογικες χωρις γαλα.

Εγω στο γιο μου δεν εχω σκοπο να δωσω κρεμες παροτι ο παιδιατρος επιμενει να δωσω.Ο δικος μου ομως ειναι 5 μηνων και εχει ξεπερασει τα 8200 και κανει 5-6 γευματα τη μερα.

Προσπαθησε το λιγο για 2 εβδομαδες να δεις πως θα παει και αναλογως βλεπεις πως συνεχιζεις.

Διαφημίσεις

Κι εγω δε βρισκω κατι περιεργο ουτε στα κιλα σας ουτε στην αναπτυξη...ισως φταινε οι στερεες κ το οτι κανει τοσα γευματα απο τοσο νωρις...Εγω ,θυμαμαι... του ξεκινησα στον 6ο ενα γευμα φρουτοκρεμα μονο κ μετα απο ενα μηνα βιολογικη το απογευμα με γαλα που αντλουσα κ μετα εβαλα ολα τα αλλα.

Εχεις παρατηρησεις κατι διαφορετικο στο παιδι,να ναι ανησυχω,να κλαιει κ.λ.π.?Γιατι καπως ετσι θα δικαιολογουσα την αποψη του γιατρου για τα περι ουρολημοκης κ.λ.π.Να ξερεις,γενικα,δεν υποβαλουμε σε διαδικασια εξετασεων ενα μωρο τοσο μικρο,ευκολα....πρεπει να υπαρχουνε πολλες ενδειξεις οχι απλα οι μετρησεις βαρους υψους....Αν δεν απατομαι....πρεπει να εχετε διπλασει το βαρος γενησης ηδη πριν κλεισετε τον 6ο οποτε πατε πολυ καλα...

Καποτε κι εμενα ο γιατρος μου ειπε να του κανω εξετασει επειδη δεν εβαλε βαρος(120 σε ενα μηνα) αλλα δε το δεχτηκα δεδομενου το οτι το παιδι στον 8ο ειχε 3πλασιασει το βαρος γενησης οποτε θεωρησα απαραδεκτη την οδηγεια του.Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη βεβαια,οποτε εσυ ξερεις καλυτερα για το παιδι σου:wink:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

δεν έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό στη συμπεριφορά της και ο μόνος λόγος που τσίμπισα με τα περι ουρολοίμωξης που μου είπε η γιατρός, ήταν γιατί η μπέμπα είχε για αρκετό καιρό σύμμηση μικρών χειλέων που θα μπορούσε να της την έχει προκαλέσει...αλλά δεν είναι έτσι πιστεύω..όσο το σκέφτομαι νευριάζω με τον εαυτό μου που ενώ τα πηγαίνω τόσο καλά με τον θηλασμό από την αρχή παραλίγο να υποκύψω στα νούμερα της γιατρού...εδώ αντιμετώπισα ολόκληρη πεθερά η οποία προκειμένου να μη θηλάσω πολύ καιρό μου πετάει σπόντες ότι (άκουσον άκουσον) πολλές γυναίκες θυλάζουν πολύ καιρό γιατί τους αρέσει η επάφή (το είπα όσο πιο κομσα μπορούσα) και πως τα μωρά μετά από λίγο καιρό πονηρεύουν (ξέφυγα τελείως πάλι αλλά τα έχω πάρει που δεν με αφήνουν να κάνω το σωστό...)

και την κρέμα ακόμα την άρχισα γιτί με πρίξαν όλοι από τον τέταρτο να αρχίσω και είπα εντάξη μιας και η μικρούλα δεν είναι και πολύ παχιά ας ξεκινήσουμε...βέβαια δεν της έχω δώσει ποτέ ακόμα κανονικό γεύμα..αν φάει πέντε κουταλιές και δεν την πιέζω παραπάνω...και στους άλλους λέω ότι την έφαγε σχεδόν όλη..τέλος πάντον όμως το ξέρω ότι και η μία κουταλιά παίζει ρόλο..

Συγγνωμη...αλλα πως το λες αυτο στην κοπελα με τοση βεβαιοτητα?

Ενταξει δε λεω οι παιδιατροι με τη διατροφη και το θηλασμο εχουν ενα θεμα...κι εγω με το δικο μας παιδιατρο μονιμως στη συγκρουση ειμαστε...αλλα αν ο παιδιατρος ψιλιαζεται ουρολοιμωξη,ισως κατι περισσοτερο ξερει.Καλο ειναι να δινουμε συμβουλες αλλα σε θεματα αμιγως ιατρικα ας αφησουμε το γιατρο να εχει τον πρωτο λογο.

Κατ' αρχήν λέω ότι αυτό είναι η άποψή μου και φυσικά δεν προέτρεψα την κοπέλα να μην κάνει εξετάσεις για ουρολοίμωξη.

Ο γιατρός "πρότεινε ξένο γάλα για 15 μέρες κι αν το μωρό δεν πάρει βάρος να κάνει εξέταση για ουρολοίμωξη". Τι διαφορά δηλαδή θα κάνει το ξένο γάλα; Δεν έχει περισσότερες θερμίδες από το μητρικό. Ο γιατρός δηλαδή δεν είναι ότι "ψιλιάζεται ουρολοίμωξη", όπως λες. Θεωρεί ότι το μωρό δεν παίρνει καλό βάρος και ύψος και επειδή δεν ξέρει ή δεν θέλει να χειριστεί τον θηλασμό προτείνει ξένο γάλα και αν δεν αποδώσει αυτό, τότε εξετάσεις... Αν το μωρό δεν πίνει αρκετό γάλα, τότε η λύση είναι περισσότεροι θηλασμοί, με ή χωρίς παράλληλη μείωση των στερεών και όχι πειραματισμοί με ξένο γάλα. (Το πόσους θηλασμούς κάνει ένα μωρό δεν είναι από μόνο του κριτήριο για το πόσο γάλα πίνει.).

Επισηςτο οτι το παιδι ξεκινησε στερεες...βασικα φρουτοκρεμα και κρεμα απόσο καταλαβα...πριν τον 6ο δεν καταλαβαινω τι προβλημα δημιουργει?Ετσι κι αλλιως το παιδι κανει 8-9 θηλασμους τη μερα απότι λεει η κοπελα.

Οι επίσημες οδηγίες προτείνουν αποκλειστικό μητρικό θηλασμό για 6 ολόκληρους μήνες. Οι λόγοι είναι καλύτερο ανοσοποιητικό, ωριμότερο πεπτικό σύστημα κατά την εισαγωγή των στερεών τροφών, μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών κλπ.

Το μητρικό γάλα είναι η κύρια τροφή του μωρού για ΟΛΟ το πρώτο έτος και οι στερεές τροφές είναι συμπληρωματικές. Οι θηλασμοί θα πρέπει να αντικαθίστανται από στερεές τροφές σταδιακά και καθώς το μωρό αυξάνει από μόνο του τις ποσότητες των στερεών που τρώει.

Η "κρέμα" έχει ξένο γάλα και ένα μωρό που θηλάζει, το εκθέτει χωρίς λόγο

σε πιθανή αλλεργία στο αγελαδινό γάλα (η συνηθέστερη αλλεργία στον κόσμο, περίπου 1 στα 5 παιδιά πάσχει...).

Η αλλεργια στο αγελαδινο σχετιζεται με τη μειωμενη προσληψη βαρους?

Δυστυχώς ναι! Κάθε αλλεργία είτε στο αγελαδινό είτε σε οποιαδήποτε άλλη τροφή σχετίζεται με μειωμένη πρόσληψη ή στασιμότητα βάρους.

Ακριβως την ιδια ιστορια ειχα και εγω.2.600 γεννηθηκε και η δικια μας.Μεχρι 3 μηνων εβαζε απο 1 κιλο το μηνα με απολκειστικο θηλασμο και ξαφνικα αρχισε να βαζει απο 300γρ.Ανησηχησε ο γιατρος και δωστου το ξενο.Που να ηξερα και εγω η χαζη πρωτομαμα ενεδωσα.Αποτελεσμα?παει ο θηλασμος απο 4 μηνων και δωστου ξενο και δωστου στερεες απο 5μιση μηνων και το μωρο τωρα 9μιση μηνων 7.200.Με ολες τις εξετασεις αψογες χωρις αλλεργιες χωρις ουρολοιμοξη.Ουτε το ξενο βοηθησε ουτε τα κρεατοχορτοσουπικα ουτε τιποτα.Και τωρα που ζητω το λογο η απαντηση?ειναι το σκαρι σας!!!!:twisted:Στο επομενο θα ξερω!!!:oops:

adEup3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...