Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η κορούλα μας κάθε βράδυ κάνει εμμετό

Recommended Posts

Καλησπέρα,

εδώ και περίπου ένα χρόνο η κόρη μας, που τώρα είναι 2 1/2 χρονών και κάτι, κάνει σχεδόν κάθε βράδυ εμμετό. Για να μην τα πολυλογώ το ψάξαμε με τον παιδίατρο, δεν έχει βρεθεί κάτι, της κάναμε και υπέρηχο κοιλιά και στομάχι, όμως δεν βρέθηκε τίποτα.

Το θέμα είναι ότι συνήθως ενώ έχει κοιμηθεί, ξυπνάει, κλαίει και κάνει εμμετό, πράγμα το οποίο μας έχει φοβήσει αρκετά, μην τυχόν και πνιγεί στον ύπνο της.

Έχουμε σκεφτεί και το ενδεχόμενο να είναι ψυχολογικο...

Αν κάποιος ξέρει κάτι ή έχει κάποια παρόμοια εμπειρία, παρακαλώ να μου απαντήσει.

Ευχαριστώ πολύ

Μαριλένα

Διαφημίσεις

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ? ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΛΑΙΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΗΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΖΕΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Μήπως πίνει πολύ γάλα στο κρεβάτι, δεν προλαβαίνει να το χωνέψει γιατί κοιμάται εντωμεταξύ και το κάνει εμετό; Ή μήπως τρώει λίγο πριν κοιμηθεί; Ο εμετός είναι μόνο σάλια και υγρά από το στομάχι ή φαγητό που δεν έχει χωνέψει; ΔΙευκρίνισέ μας τα αυτά, μήπως και βγάλουμε άκρη.

Πάντως ανασήκωσε λίγο το προσκέφαλό της (εγώ έχω βάλει 2 χοντρά βιβλία κάτω από το στρώμα του μωρού, γιατί έχει και μένα παλινδρόμηση)!

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ?

Μπορεί να ισχύει και αυτό αν βλέπει κανέναν εφιάλτη... :(

πάντως είναι πολλά παιδιά που με το που κλαίνε λίγο συγχύζονται και κάνουν εμετό - δεν είναι κάτι σπάνιο, το έχω δεί κάποιες φορές.

(ήταν ψυχολογικό, αν και οι γονείς δεν ξέρω αν το είχαν ψάξει, έτσι πάντως έλεγαν)...

Είναι και ένας τρόπος σίγουρα να φανείς αδύναμη και ότι χρειάζεσαι άμεση βοήθεια...

γιατί ξυπνάει γιατί κλαίει, την έχετε ρωτήσει? βλέπει εφιάλτες?

με αυτά να ασχοληθείτε πρώτα και μετά με τον εμετό που όπως φαίνεται είναι αποτέλεσμα της σύγχυσης της.. - αφού έτσι δείχνουν και οι εξετάσεις δηλαδή.

πάρε τηλ. στο 801 801 1177, να ρωτήσεις! (είναι η γραμμή σύνδεσμος - δες εδώ http://parents.org.gr/news/?sid=148 )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

άλλες ερωτήσεις που σίγουρα θα σου κάνουν και εκεί αν πάρεις

έχει υπάρξει κάποια αλλαγή απο τον ένα χρόνο αυτό?

μετακομίσατε, χάσατε κάποιον, αρώστησε κάποιος, θέλετε και άλλο παιδάκι, δουλεύει κάποιος περισσότερο, έχετε διαφορές, δεν έχετε τόσο χρόνο για εκείνη, μήπως φοβάται ότι κάτι θα γίνει λόγω κάποιου συμβάντος που έζησε, βλέπει πολύ τηλεόραση, παίζει με άλλα παιδάκια, κτλ κτλ κτλ

R.I.P. Michael Jackson.

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι ψυχολογικό, και από το πολύ το κλάμα κάνει εμετό... (αφού δεν είναι τίποτα παθολογικό).

Υπάρχουν πολλά παιδάκια που από το κλάμα κάνουν εμετό.

Τώρα, το γιατί κλαίει το βράδυ.. είναι κάτι που θέλει λίγο ζόρι μέχρι να το καταλάβετε...

Κι εμένα η δικιά μου μέχρι πρόσφατα, έκλαιγε το βράδυ.... Κάποιες φορές φοβούνται, άλλες βλέπουν εφιάλτες.... θέλει ψάξιμο..

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Kalhmera, katarxas eyxaristo poly gia thn antapokrish, kathos eimai poly agxomenh pleon kai to exo anagkh.

Tha prospathiso na apanthso se oles tis erothseis.

1. Sthn arxh ki emeis pistevame oti apo to klama sfiggetai kai kanei emeto, alla tora ths bgainei polles fores kai abiasta.

2. Den einai poly eykolo opos katalabainete na to psaksoume giati kathe fora mas leei alla pragmata. Panta thn rotame giati kai an eide kapoio oneiro klp klp.

3. Otan ksekinhse ayth h katastash molis eixame metakomisei sto neo mas spiti kai nomizame oti eftaige kai ayto, alla synexizetai...

4. Eimai egkyos edo kai 7 mhnes alla den ksero an mporei na sxetistei efoson proyphrxe h katastash.

5. Ki ego pistevo oti einai psyxologiko (den ksero an prepei na pame kai se kapoion psyxologo) omos ayto pou me fobizei me ton emeto, einai mhn pnigei ston ypno ths.

6. Den koimatai monh ths, koimatai sto krebbati mas, anamesa mas apo tote pou gennithike. Sthn arxh htan diko mas lathos pou thn balame mazi mas alla tora fobomaste na thn pame sto domatio ths.

7. Exoume kanei polles dokimes alla akoma den exoume brei lysh. Den ths dinoume pia oute gala, oute faghto to brady.

8. Alles fores o emetos einai polys ki exei olo ths to faghto kai alles fores einai ligos kai mporei na exei kapoio flemataki klp.

Perimeno kai pali me agonia tis apopseis sas.

Ostoso exo agxothei pio poly, efoson se dyo mhnes tha exoume kai neo moro...

και νομίζω ότι είναι ψυχολογικό. Αν προσπαθούσατε να αλλάζατε τις συνθήκες ύπνου; δηλ ένα βράδυ να μην κάνετε τα καθιερωμένα αλλά κάτι διαφορετικό. Να κοιμηθεί αργότερα για παράδειγμα ή σε άλλο κρεββάτι, με άλλο άτομο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει το πως αντιμετωπίζεις το παιδί όταν κάνει εμετό. Ο Ιωακείμ αν αηδιάσει λίγο γκλούυυυπ έτοιμο τον εχει. Αν διαπιστώσω κάτι περίεργο, τον καθησυχάζω, αλλά και να κάνει εμετό, του λέω ότι δεν είναι τίποτα, θα πάμε να πλυθούμε κλπ.

Η μικρή σου νομίζω ωστόσο ότι προκαλεί τον εμετό μόνη της, γιατι αν δεν έχει φάει, τι μπορεί να την ενοχλεί και να βγάλει; Μήπως μετά της προσφέρετε κάτι που θεωρεί ότι δεν το είχε; πχ κοιμόσαστε μαζί της αγκαλιά κλπ;

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Λοιπόν Μαριλένα,

(μήπως μπορείς να γράφεις στα Ελληνικά?)

1. Μετακομίσατε

2. περιμένεις μωρό.

δεν υπάρχουν πιό μεγάλα πράγματα για ένα παιδί, να το αναστατώσουν εντελώς.

έχασε κάτι γνώριμο, και τώρα πάλι έρχεται κάτι που δεν ξέρει τι είναι.

1. Την έχεις προετοιμάσει για το νέο μωρό?

διάβασε αυτό οπωςδήποτε: http://parents.org.gr/psych/?sid=218

2. έχετε ξαναπάει στο παλιό σπίτι απο τότε που μετακομίσατε, έτσι μόνο για να το δεί ? ήταν μεν πολύ μικρή, όμως η αίσθηση της σιγουριάς και σε σένα και σε αυτήν θα υπάρξει.

ξέρεις, ο ερχομός του μωρού είναι ένα τεράστιο θέμα για ένα παιδί δυόμισυ ετών που βρίσκεται στο μάξιμουμ της προσκόλλησης με την μαμά...

Ακόμα και αν το αντιμετωπίσετε επαρκώς πάλι μπορεί να έχει άγχος, όμως με κάποια πράγματα μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Φαντάζομαι της έχεις πει για το μωράκι έτσι?

Διάβασε το άρθρο που σου λέω και πες μου αν έχεις κάνει αυτά, αν νιώθεις ότι της είναι συνειδητή αυτή η επερχόμενη αλλαγή.

Μην επικεντρώνεσαι στο ιατρικό θέμα του εμετού αφού ο γιατρός σου λέει ότι δεν έχει τίποτε..

Δες ότι αυτές οι αλλαγές που έχετε κάνει, και θα γίνουν, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ στην ψυχή της.

έχετε αλλάξει και το δωμάτιό της ή άλλο δωμάτιο για το αδερφάκι της?

εάν είναι στο ίδιο δωμάτιο πάλι και αυτό είναι άλλη μια αλλαγή για εκείνη που δεν μπορεί να την καταλάβει.

πάρε όμως τηλέφωνο εκεί στο 801 801 1177 τις ώρες που λέει, ... θα σε βοηθήσουν είναι εκεί διάφοροι ειδικοί, για να είσαι σίγουρη.

ίσως αλλάξει όταν έρθει το μωρό και της φύγει η αγωνία...

οπωσδήποτε προετοίμασέ την με παραμύθια φωτό, άλλα μωρά,,,... όλα..

ΟΜΩΣ πάντα με στύλ κανονικό, όχι υπερβολικά ενθουσιώδες.

α και αν είσαι και εσύ αγχωμένη γενικά και αυτό το εισπράττει και δεν μπορεί να ηρεμήσει!

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Mαριλένα

Είχα το ίδιο πρόβλημα με την δική μου. Αλλά το αντιμετωπίσαμε όταν πήγε παιδικό σταθμό.Έκανε εμετό πάνω στο κρεββάτι με το γάλα. Είχε βρει τον μηχανισμο και σχεδόν αβίαστα έκανε εμετό. Προφανώς για να μην πάει σχολείο. Έκανε και εκεί με το γεύμα. Αφού την πήγα στο γιατρό και σιγουρεύτηκα ότι το έκανε από αντιδραση και δεν ήταν κάτι παθολογικό τότε αν και έκανε εμετό εγώ την πήγαινα στον παιδικό. Μετά απο δεκαπέντε μέρες σταμάτησε. Εμένα έσπασαν τα νευρα μου γιατί μου έλεγε εγώ θα πιω γάλα και θα κάνω εμετό πάνω στο κρεββάτι!!!!

Ψάξε να βρεις τι ακριβώς την προβληματίζει? Το μωρό? Το σπίτι? Το δωμάτιο της? Παρτην με το καλο. Καλή δύναμη.

g07Lp2.png

Θα προσπαθήσω με τα Ελληνικά (επειδή έχω συνηθίσει τα greeglish, έχω ξεχάσει την ορθογραφια.... Χιχιχιχι)....

Επειδη γενικά έχω και τρέλα με την ψυχολογία αλλά και με τα παιδια κλπ, έχω διαβάσει πάρα πολύ. Στην αρχή το συνδύασα το γεγονός με την μετακόμιση, αλλά τώρα, κοντεύει ένας χρόνος... Όσον αφορά το μωρό, πιστεύω (χωρίς να είμαι και Θεός βέβαια) ότι την έχω προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα πάντα με τα διάφορα άρθρα και τους ειδικούς κλπ...

Γενικά προς το παρόν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη. Φυσικά και περιμένω τα χειρότερα όταν θα το έχουμε σπίτι, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να το συνδυάσω και πάλι, εφόσον προυπήρχε το θέμα των εμμετών.

Γενικά πειραματιζόμαστε με διάφορα και ψαχνόμαστε... Τι να πώ ? Θα πάρω και στην γραμμή τηλ κάποια στιγμή - αν και γενικά δεν τα πάω καλά με τα τηλέφωνα...

Λίτσα, καταλαβαίνω τι τραβήξατε κι εσείς αλλά εμείς έχουμε κόψει το γάλα το βράδυ, επίτηδες κι επίσης δεν το λέει οτι θα κάνει εμμετό, ούτε το προκαλέι, συμβαίνει στον ύπνο της ! Αυτό μας φοβίζει.

Οχι Σοφια μου, δεν έχει συγκεκριμενη ώρα. Έχουμε πεταχτεί και στις 3 και στις 4 και στις 5 τα ξημερώματα.

Το κακό είναι ότι άρχισα να αγχώνομαι πολύ και τώρα δεν κοιμάμαι τα βράδυα και κουράζομαι πολύ...

Ξέρεις, μπορεί να ξεκίνησε από την μετακόμιση ή από άλλο γεγονός που την άγχωσε/φόβησε/άλλαξε τις συνήθειές της και να έγινε τώρα συνήθειο... Τα παιδιά αποκτούν πολύ εύκολα "χούγια", τα οποία δύσκολα κόβονται.

Οπότε θα έλεγα να μην αποκλείσεις την μετακόμιση. Ή επίσης σκέψου μήπως την περίοδο που το άρχισε αυτό, έγινε κάτι άλλο που την επηρέασε ή στρεσάρισε.

Κι η δικιά μου η μικρή είχε πολλά προβλήματα με τον ύπνο. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα ξυπνούσε και έκλαιγε -εώς και 2 ώρες- μέσα στη μάυρη νύχτα. Δεν οφειλόταν σε κάτι ιδιαίτερο... Τουλάχιστον δεν μπορούσε να μας εξηγήσει η ίδια τί της φταίει. Τώρα (πάνω που έλεγα ότι δεν αντέχω άλλο την αυπνία και την κούραση & αναρωτιώμουν τί θα γίνει και με το καινούριο μωρό που θα γεννηθεί) αρχίσαμε σιγά σιγά να τα ξεπερνάμε...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Λίτσα, καταλαβαίνω τι τραβήξατε κι εσείς αλλά εμείς έχουμε κόψει το γάλα το βράδυ, επίτηδες κι επίσης δεν το λέει οτι θα κάνει εμμετό, ούτε το προκαλέι, συμβαίνει στον ύπνο της ! Αυτό μας φοβίζει.

Οντως καλή μου το πρόβλημα σας ειναι πιο δύσκολο γιατί φοβάσαι μην γίνει καμιά εισρόφηση μέσα στον ύπνο της . Ειναι τρομερά επικίνδυνο. Εμεις αυτο το πάθαμε κανα δυο φορες όταν είχε αρρωστήσει και πραγματικά ξενύχτησα πάνω από το κεφάλι της κυριολεκτίκά. Μήπως η μικρή έχει γαστροεισοφαγική παλλινδρόμηση και γυρίζει η τροφή πίσω? Πάνε και σε κανένα άλλο γιατρό. Γιατί εμενα μια φιλη μου αυτό το ανακάλυψε σε μεγάλη ηλικία. Και χρειάζεται ειδική διατροφή κτλ. Περισσότερο παθολογικό μου κάνει εμένα. Γιατί στο σπίτι είστε ένα χρόνο τώρα και το μωρό δεν ήρθε ακόμη...

g07Lp2.png

Καλημέρα Λίτσα,

έτσι το σκέφτομαι κι εγώ, δεν θέλω να το πάιζω έξυπνη, ούτε ξερόλας, αλλα κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Με τον παιδίατρό μου είμαι πολύ ευχαριστημένη, μα πάρα πολύ, αλλα και οι γιατροί άνθρωποι είναι, δεν είναι Θεοί.... Σκέφτομαι να ρωτήσω ακόμα έναν έστω παιδίατρο.

Τουλάχιστον χθες και προχθες δεν έκανε... κάτι είναι και αυτό...

με αυτά τα πράγματα δεν παίζουνε . όταν είχα αντιμετωπίσει και εγώ το πρόβλημα της μικρής μου ( πάσχει από παλλινδρόμηση ούρων) αν και ο παιδίατρος μου είναι κορυφαίος μέσα στην Θεσσαλονίκη και οικογενειακός φίλος και δικός μου παιδίατρος , εγώ πήρα και γνώμη από άλλους. Και σίγουρα βρήκα και κάτι άλλο . Ψάξτο έτσι. Άλλο περιστατικό πολύ καλής φίλης το κοριτσάκι της δεν έβαζε βάρος και την κρατούσε η παιδίατρος έτσι στην αναμονή και μόλις άλλαξε γιατρό ανακάλυψε ότι η μικρή ήταν αλεργική στο γάλα και σε ένα σωρό τροφές και από τότε κάνει αγώνα και ειδική διατροφη αλλά ευτυχώς το παιδί τώρα πια αναπτύσεται σωστά.

g07Lp2.png

Μαριλένα, μια συμβουλή: άρχισε να καταγράφεις κάθε μέρα τι τροφές τρώει και τι ώρα περίπου. Αν έιναι παθολογικό, θα σχετίζεται ίσως με τη διατροφή της ή θα εντείνεται από αυτή. Το πιθανότερο είναι να σε ρωτήσει και ο γιατρός οπότε θα είσαι έτοιμη να του απαντήσεις!

Πάντως και εγώ πιστέυω ότι πρέπει να πάρεις δεύτερη γνώμη! :)

• 2 months later...

Kalhmera kai Xronia Polla...

xthes to brady, meta apo arketes meres, h mikrh ekane pali emeto... ayto omos einai to ligotero, ayto pou den mporo na katalabo einai giati genizei h mouritsa ths kokkina shmadia. Einai apo to sfiksimo tou emetou, to ksero, alla einai para polla kai den katalabaino giati ginetai. To pathainoun kai alla paidakia arage ? Exete kammia idea ?

Μαριλένα ο δικός μου ο γιος, ο μεγάλος, οταν ήταν περίπου 1,5 έτους έκλαψε μια μέρα στον παιδικό πάρα πολυ! όμως πάρα πολύ! και μετά το απογευμα που πήγα να τον πάρω δίπλα από τα μάτια του, εκεί που είναι το δέμα πολυ λεπτό, ήταν σπασμένα αγγειάκια, είχε κατακοκκινίσει, όλο του το προσωπάκι και ειδικά γύρω άπό τα μάτια ήταν χάλια...

Τον πηγαμε στον γιατρό και μας είπε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν πολυ ψηλά στην επιδερμίδα τα αγγεία αυτά και από την πίεση σπανε και φαίνονται...

Κική

Οσο για τους εμετους θα έλεγα να δώσετε στερεές τροφές και σε μικρή ποσότητα για βραδινό και να μην έχει φάει κανονικό γεύμα κοντά στην ώρα του ύπνου.

Ετσι το στομαχάκι θα ειναι άδειο και ουσιαστικά δεν θα έχει τι να βγάλει.

Ετσι θα καταλάβεις και εσύ αν είναι ψυχολογικό ή σωματικό.

Εγώ πάντως δεν πιστεύω οτι ειναι ψυχολογικό όπως τα περιγράφεις, μάλλον όπως είπαν και οι κοπέλες κάτι ενοχλεί το στομάχι ή τα υγρά γυρίζουν ανάποδα και αντανακλαστικά βγαίνουν.

Εύχομαι γρήγορα να σταματήσει :D

Κική

Και εγώ έχω περάσει το ίδιο πρόβλημα από 2 χρονών μέχρι 5 η κόρη μου έκανε σχεδόν κάθε βράδι εμετό ειδικά όταν δεν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι η όταν ήταν σε μεγάλη υπερένταση την διάρκεια της ημέρας είτε από το πολύ παιχνίδι κοιμόταν κανονικά και μετά από 1-2 ώρες έκλεγε (σχεδόν κοιμισμένοι τα περισσότερα πρωινά δεν θυμόταν τίποτα )έκανε εμετό και στην συνέχεια κοιμότανε. Και σταμάτησε μόνο του όπως και άρχισε τώρα κάνει πάρα πολύ σπάνια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...