Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιλεκτικος Εμβολιασμος

prune

Recommended Posts

oυγκ το ακουσαμε και αυτο! εγω λεω οι εμβολιασμενοι να κυκλοφορουν με τατου για να ειμαστε σιγουροι ωστε οταν καθονται διπλα μας να τους βουρδουλιαζουμε

αν φοβασαι, κανεις στο παιδι σου οοολα τα εμβολια που κυκλοφορουν στο γυρω κι αρα μπορει να καθεται διπλα του το δικο μου το παιδι που δεν επιθυμω να εμβολιαστει,,,τι στον κορακα το εμβολιαζεις αν φοβασαι μετα την ασθενεια που μπορει να εχει αλλο παιδακι??????? τι φοβασαι δηλαδη μην το κολλησουν? αφου για αυτο το εμβολιασες εκτος κι αν δεν εμπιστευεσαι τα εμβολια, αλλα αν δεν τα εμπιστευεσαι τι τα κανεις τοτε?

Πριν λίγες μέρες ρώτησα αυτό ακριβώς την παιδιατρο μας, αν δηλαδη ενα ανεμβολίαστο παιδί μπορεί να κολλησει ένα εμβολιασμένο.

Μου είπε πως εφόσον ένα παιδί έχει κάνει όλες τις επαναληπτικές δόσεις τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όμως ένα βρεφος που έχει ξεκινήσει να εμβολιαζεται (αλλά δεν έχει κάνει ακόμα όλες τις δόσεις) κινδυνευει να κολλησει

Πέρα από όσα είπε και η ΜΑΡΙΑΛ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 318
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ένα ανεμβολίαστο παιδί είναι δυνητικά επικύνδινο για άλλα ανεμβολίαστα παιδιά

πχ: νεογέννητα, ογκολογικά παιδιά, παιδιά χαμηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων πχ ρωμά, ανεμβολίαστους ενήλικες και ιδιαίτερα ηλικιομέους κτλ...

η φιλη μας ειπε δεν θελω διπλα στο παιδι μου ανεμβολιαστο παιδι και αναφεδρθηκα σε αυτην, η ευαισθησια της εξαντλουταν στο παιδι της

τελος ειμαι αρνητικη οχι στα εμβολια εννοειται αλλα στο πως γινονται, διαφωνω με το εξαπλο που γινεται στην ιταλια ας πουμε σε 2 μηνων παιδια, θα μπορουσε να γινει πιο μετα και ανα δυο την φορα,,,η στο 2μηνο κανεις τυφο μετα πολυο και διφθερητιδα κλπ εχω αμφιβολιες στον σχεδιασμο του εμβολιασμου της μαζας που γινεται για λογους κατ εμε μονον εξοικονομησης χρονου χρηματος και ελεγχου του πληθυσμου

νομιζω οτι ο εμβολιασμος εκτος απο μια γενικοτητα, καλος κακος χρησιμος, ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει και να εχουν ολα τα επιχειρηματα βαση, αγγιζει καθε φορα ενα υποκειμενο διαφορετικο απο τα αλλα και πρεπει ο τροπος εμβολιασμου να εξατομικευεται,,προφανως αυτο δεν μπορει να εφαρμοστει χωρις κοστος σε εναν πληθυσμο 60εκ ανθρωπων, οκ

αρα οι γιατροι πρεπει να κοιταζουν το καθε παιδι ως ξεχωριστη μοναδα που μπορει να εινα η εξαιρεση σε εναν κανονα, που λογω ιστορικο να πρεπει να αργησει τον εμβολιασμο η να τα κανει ενα ενα κλπ

εγω δεν θα φοβόμουν τα ανεμβολίαστα παιδάκια αλλά τους ανεμβολίαστους ενήλικες που έχουν έρθει απο το εξωτερικό και κουβαλούν ασθένειες για τις οποίες δεν εμβολιάζονται τα παιδιά. Γίνεται χαμός στα νοσοκομεία με φυματίωση και ηπατίτίδες. Ενα παιδάκι 1 1/2 χρονών που παίζει στο πάρκο και πιάνει πράγματα απο κάτω ή του δίνουν ενα μπαλόνι ή κάποιο παιχνίδι που το πουλάει ενας πλανόδιος πωλητής που ειναι φορέας; τουλάχιστον στην γειτονιά μου έτσι γίνεται έρχονται στις πλατείες και περιτριγυριζουν τα μωρά, φτύνουν κάτω και εσύ δεν ξέρεις αν ειναι φορείς ή όχι. Και δεν ειναι θέμα ρατσισμού αλλά πως να γίνει ρε παιδί μου οταν έχουν περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα και έχουν ζήσει άθλιες συνθήκες και ζουν μέσα σε τρώγλες και έχουν αρρώστιες δεν ειναι περισσότερο επικίνδυνοι για τα παιδιά; ειδικά αμα τους βλέπω να ρίχνουν ροχάλες κάτω μου έρχεται το εγκεφαλικό! Και μη μου πείτε οτι δεν εχουμε αύξηση σε αυτές τις ασθένειες γιατι εχω μητέρα και ξαδέρφη νοσηλεύτριες και ξέρω πολύ καλά.

Αντίθετα τις λοιπές παιδικές δεν τις φοβάμαι οπως εχω ξαναπει και ακόμα και να νοσήσει το παιδί δεν θα πεθάνει όπως μπορεί να νομίζουν πολλοί που ακούν όχι εμβόλια και νομίζουν οτι θα πέσει ο ουρανός να τους πλακώσει.

Ειχα κανονίσει να κάνω το epaxal τον Σεπτέμβρη που θα πάει ο μικρος παιδικό αλλά τώρα με το prevenar που μου τουμπάνιασε έτσι ο κακομοίρης φοβάμαι πάρα πολύ να το κάνω.

yogini καλησπέρα!Ο γιος μου είναι 6 εβδομάδων και σε λίγο καιρό ξεκινούν τα εμβόλια. Η παιδίατρος μας είπε στην τελευταία επίσκεψη προχθές ότι θα ξεκινήσουμε με ένα πενταπλό και ένα πόσιμο. Εγώ που είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να ψάξω λίγο το θέμα των εμβολίων σοκαρίστηκα όταν άκουσα για πενταπλό. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν πενταπλά και εξαπλά, πόσο μάλλον ότι γίνονται τόσο νωρίς αυτά. Διάβασα αυτό το θέμα καθώς και άλλα και προβληματίστηκα πολύ σοβαρά. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι κατά των εμβολίων σε καμμία περίπτωση, καθώς υπάρχουν θέματα όπως ανέφερες παραπάνω και πολλές από τις ασθένειες αυτές επανεμφανίζονται. Αλλά με προβληματίζει η ιδέα του να κάνει το μωρό μου σε τόσο τρυφερή ηλικία ένα πενταπλό εμβόλιο απλά για να τα κάνει "με ένα τσίμπημα".Υπάρχει άραγε η δυνατότητα να γίνουν χωριστά; Θα μπορούσες να μου πεις ποια εμβόλια κάνατε εσείς και πότε ξεκινήσατε;

EPBrp3.pngpFYfp2.png

anna μου δυστυχώς τα μεμονωμένα εμβόλια έχουν σχεδον εξαφανιστεί. Είχε κάποια το παστερ αλλα δεν θυμαμαι ακριβως ποια. Το θεμα ειναι κιολας αν κάνεις μεμονωμένα ολα τα προβλεπόμενα πρεπει παλι να βαρας καθε μηνα οποτε ισως ειναι λιγο άτοπο. Εμεις ξεκινησαμε με τετραβακ στον 7-8ο μηνα και δεν καναμε αλλο στο πρωτο ετος.

Ειναι μια αποφαση καθαρα των γονιών οποτε δεν μπορω να σε συμβουλεψω γιατι δεν ξερω και αν οι δικές μου αποφάσεις ήταν οι σωστές.

Το ποσιμο που σας ειπε ειναι το rotateq για την γαστρεντεριτιδα...αυτο εντασσεται στα πιο δευτερευονται εμβολια και αν δεν φοβαστε ισως μπορουσατε να το παραλείψετε, ειδικά εφόσον δεν εχετε και μεγαλυτερο παιδι να σας φερνει ιωσεις απο σταθμο.

Διαφημίσεις

Το εμβολιασμένο παιδί δεν έχει απαραίτητα και αντισώματα. Τα εμβόλια έχουν ποσοστό επιτυχούς ανοσοποίησης περίπου 85%. Κάποια παιδιά, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν αποκτούν ποτέ επαρκή ανοσοποίηση για να προστατευτούν από τις ασθένειες. Οπότε, όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι πιθανότητες επιτυχώς εμβολιασμένων, οπότε μειώνονται και οι ρυθμοί μετάδοσης των ασθενειών. Αυτή είναι η λεγόμενη ανοσία της κοινότητας (η λεγόμενη και αγέλης).

Και για αυτό τον λόγο ακριβώς όταν αποφασιζουν οι γονείς να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους ουσιαστικά εκμεταλεύονται το γεγονός ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν είναι μικρές αφού η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο τον ευαίσθητο πληθυσμό.

Το παράδοξο με τον επιλεκτικό ή μή εμβολιασμό είναι ότι όσο λιγότεροι ακολουθούν αυτή την τακτική τόσο πιο ασφαλές είναι.

Το δικαίωμα της επιλογής δηλ. γίνεται σε βάρος καποιων που έχουν κάνει τα εμβόλια και έχουν ''κινδυνέψει'' από αυτά.

Τα πάντα είναι θέμα πιθανοτήτων. Αν το 99 % των παιδιών εμβολιάζεται τότε ίσως το παιδί μου να είναι πιο ασφαλές να μην εμβολιαστεί. Αυτή η ασφάλεια όμως προέρχεται από το γεγονός ότι τα υπόλοιπα έχουν εμβολιαστεί.

Για μένα είναι μια "εγωιστική'' πράξη (το οποίο δεν είναι κατακριτέο από μόνο του ) η οποία όμως βασίζεται στην εκμετάλλευση της συλλογικής ενέργειας του εμβολιασμού.

Και για αυτό τον λόγο μου φαίνεται παράδοξο να μιλαμε για δικαίωμα επιλογής μια και άλλο τόσο παράλογο να προτρέπουμε και τους άλλους να το ακολουθήσουν γιατι αν το κάνουν οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστρεπτικές για την υγεία του συνόλου (ή της αγέλης).

Έχω κάνει όλα τα εμβόλια στο μικρό και ειλικρινά μπορείτε να με πείτε και ανεύθυνη όσοι/ες ασχολείστε με πάθος με το θέμα δε με απασχόλησε ποτέ το αν πρέπει ή όχι να γίνονται, με ποιά σειρά και αν είναι μονά-διπλά ή πενταπλά.Αυτό που ήξερα είναι οτι προσπαθούμε με τα μέσα που έχουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των παιδιών μας αποφεύγοντας αρρώστιες που μπορεί να περάσουν ελαφρά ή ακόμα και να αφαιρέσουν τη ζωή τους. Ήξερα οτι κάποια παιδιά θα νοσήσουν απο αυτές τις ασθένειες όντας εμβολιασμένα αλλά δε θα κινδυνέυσουν απο περαιτέρω ζημίες. Δεν με απασχόλησαν ποτέ τα τσιμπήματα , είναι μια υπόθεση ενός λεπτού που θα κλάψει αλλα θα περάσει. Με τον αυτισμό τώρα στο προσκήνιο έχω να σας πώ πως γνωρίζω παιδιά που διαγνώστηκαν με αυτισμό και μάλιστα στο εξωτερικό πριν κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο αλλά και εδώ. Επίσης γνωρίζω άλλα που το έκαναν και το εμφάνισαν μετά. Πιστεύω το λοιπόν οτι η αιτία δεν είναι το εμβόλιο αλλά η αφορμή για να εμφανιστεί μια γενετήσια κατάσταση, όπως θα μπορούσε να είναι και ένα άσχημο πέσιμο , ένας στιγμιάιος πνιγμός, ή μία κατάσταση που θα προκαλούσε το πισωγύρισμα στο παιδί. Ο αυτισμός δεν είναι πρόσφατος, είναι κάτι που προυπάρχει εδώ και χρόνια. Απλά τώρα πιά έχει γίνει εντονότερη η κατάσταση. Το ίδιό όμως δε συμβαίνει και με άλλες ασθένειες; πχ παιδικός-και όχι καρκίνος, σκλήρυνση κατα πλάκας, νεανικές ρευματοπάθειες ΄ερυθυματόδεις λύκος κ.α. Η γνώση των επιστημών και η εμπειρία είναι μεγαλύτερη στο να δίνονται αυτές οι διαγνώσεις. Υπάρχουν άτομα με αυτισμό που διαγνώστηκαν προσφάτως και είναι άνω των 30 ετών. Απο κεί και πέρα όμως βγήκαν κάποιοι και το κατηγόρησαν το εμβόλιο και μια μερίδα τους πίστεψε΄μία άλλη όχι και οι άλλοι είναι αμέτοχοι. Πιστεύεται ειλικρινά οτι αν υπήρχε έστω η υπόνοια οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο θα το έβαζαν στα παιδιά μας;; γιατι αν το πιστέψω αυτό τότε θα γυρίσω στο χωριό μου θα ανεβώ πάνω στο βουνό να μην έχω επαφές με κόσμο, θα τρώω ότι βγάζει η φύση μόνη της (να σημειώσω οτι η φύση είναι κάργα μολυσμένη επομένως και πάλι θα ρισκάρω) και θα πιστεύω στον ήλιο και στα φυσικά φαινόμενα! Ίσως φανώ υπερβολική ίσως με αθώα σκέψη. Και αν κάποιος μάγκας κατάφερε να πληρώνεται στην Αμερική απο το κράτος πιστεύω πως είχε τσακαλάκι δικηγόρο! Δέχομαι οτι το κάθε παιδί ειναι διαφορετικό και σύμφωνα με την ανάπτυξη του και το ιστορικό του θα πρέπει να εμβολιάζεται και να ελέγχεται. Και θα σας πώ το απλό παράδειγμα. Όταν ήμουν παιδί λόγο του οτι πέρασα μια ασθένεια δεν επιτρεπόταν να μου γίνει ένα εμβόλιο και δεν έγινε. Απο κεί και πέρα θα περάσω στο θέμα των πειραματισμών στα παιδιά μας. Γνωρίζετε πόσα πειράματα γίνονται καθημερινά σε παιδιά με αυτισμό εν γνώση των γονέων τους; σε παιδιά με καρκίνο; με άλλες παθήσεις; Είναι απίστευτος ο αριθμός! πείτε μου λίγο αν δεν γίνουν αυτά τα πειράματα... θα έχει μέλλον η ιατρική εξέλιξη; γιατί σήμερα μπορεί το δικό μου παιδί να είναι άρρωστο αλλά αύριο μπορεί να είναι του γείτονα. Και φυσικά δεν εννοώ οτι καλώς κάνουν αν πειραματίζονται με τα εμβόλια εν αγνοία μας άλλωστε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε και ένα τέλος αυτό το πείραμα δε μπορεί απλά καλά να κρατεί. Απλά πιστεύω πως όπως όλοι οι οργανισμοί δεν σηκώνουν κάποια πράγματα έτσι και κάποια παιδιά μπορεί να μην αντέχουν κάποια εμβόλια και να εμφανίζουν πυρετό ή αλλα συμπτώματα. Αυτό όμως είναι όπως η αλλεργία στη μέλισσα αν δε σε τσιμπήσει δε ξέρεις οτι την έχεις. Και εκεί κολλάει η επιλογή κάποιων γονέων να ρισκάρουν να αρρωστήσουν τα παιδιά τους και μαζί με αυτά ίσως και κάποια άλλα είτε εμβολιασμένα είτε όχι. Το να εχω στο νού μου οτι εγώ πέρασα Ιλαρά και στο καπάκι πνευμονία και δεν έπαθα και τίποτα το σπουδαίο δεν αποτελεί παράγοντα να επιτρέψω να το περάσει το παιδί μου. Άλλοι καιροί τότε! Αλλιώς μεγαλώσαμε άλλο γάλα πίναμε καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια αλλιώς ήταν μεγαλωμένη η ντομάτα που τρώγαμε είχαμε άλλες αντοχές. Τέλος ήθελα να πώ πως είναι σεβαστή και όχι κατακριταία η κάθε άποψη και δεν είπα τη ΄γνώμη μου για να την πώ σε κάποιον/α. Εχω πει και άλλες φορές πως για μένα υπευθυνότητα ξεκινά απο τον εαυτό μας και μεταδίδεται και στους άλλους. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να κάνει ή όχι τα εμβόλια ειναι καθαρά προσωπικό θέμα. Απλά αναλογίζομαι πως αν λέω ανννν δεν τα κάνει κανείς στα παιδιά του σε ποιόν αιώνα θα επιστρέφαμε. Με την κρισάρα, τους σεισμούς και την αλλοίωση του πλανήτη μας βλέπω στην εποχή των παγετώνων και πάλι απο την αρχή...

Πάντως η ιατρική κοινότητα στο σύνολο της σίγουρα δεν ειναι 100% σίγουρη για τα εμβόλια...μποροί οι παιδιάτροι να ειναι αλλά οχι όλοι οι υπόλοιποι.

Τα εχω ξαναγράψει κάπου παλιά....η μητέρα μου οταν άκουσε οτι δεν θα εμβολιάσουμε το μωρό κόντεψε να μείνει στον τόπο πήγε λοιπόν στη δουλειά της (νοσηλευτρια χειρουργείου) και ρώτησε τους νευροχειρουργούς γι' αυτο και της είπαν οτι ναι εχουν ενοχοποιηθεί τα εμβόλια για κάποιες σοβαρες παθήσεις και δεν ειναι σίγουροι για την ασφάλεια τους. Η γυναικολόγος μου επίσης μου εκμυστηριεύτηκε οτι και εκείνη δεν έχει κάνει παρα μονο 2-3 εμβόλια στα παιδιά της γιατι δεν πιστεύει οτι αυτες οι ασθένειες ειναι πλέον επικίνδυνες (παντρεμενη με γιατρό) και θυμαμαι τότε χαρακτηριστικά το ύφος της "έλα μωρέ αφου ειναι και τα αλλα εμβολιασμένα σιγά", χρησιμοποιησε δηλαδή αυτο που λετε παραπάνω. Ενας οδοντίατρος που ειχα παει παλια για καθαρισμό έγινε ομοιοπαθητικός μετά απο ζημιά που έπαθε απο εμβόλιο πριν απο πολλα χρόνια.

Οι αρρώστιες είναι επικίνδυνες υπο κάποιες συνθήκες και όχι ολες. Στην εποχή των φαρμάκων και των αντιβιωτικών δεν φοβάμαι τις περισσότερες απο αυτές για τις οποίες εμβολιαζονται τα παιδιά μας....φοβάμαι ομως άλλες που πλέον ειναι επικίνδυνες.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι συνεχίζουν να εμβολιάζουν τα παιδιά στο σχολείο με το BCG της φυματίωσης ενω όλοι οι παιδίατροι δίνουν οδηγίες να γράψουν στο χαρτί να μην το κάνουν τα παιδιά γιατι ειναι αναποτελεσματικό, καλύπτει στο 30% μόνο. Ολοι πο παιδιατροι εδω τριγύρω λενε οχι στους γονείς γιατι μετά θα βγάζει παντα τη μαντου θετική και δεν θα ξέρουν αν το παιδί εχει οντως προσβληθεί. Γιατι το κράτος συνεχίζει και πληρώνει την εταιρία; αναρωτηθηκατε πόσο ειναι το κέρδος απο αυτο μονο το εμβολιο για μια φαρμακευτική; Δεν σας προβληματίζει εστω και αυτό το γεγονός μόνο; οτι ο παιδιατρος λεει όχι αλλα το κράτος το κάνει και μαλιστα στο σχολείο;;;;

Και για αυτό τον λόγο ακριβώς όταν αποφασιζουν οι γονείς να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους ουσιαστικά εκμεταλεύονται το γεγονός ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν είναι μικρές αφού η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο τον ευαίσθητο πληθυσμό.

Το παράδοξο με τον επιλεκτικό ή μή εμβολιασμό είναι ότι όσο λιγότεροι ακολουθούν αυτή την τακτική τόσο πιο ασφαλές είναι.

Το δικαίωμα της επιλογής δηλ. γίνεται σε βάρος καποιων που έχουν κάνει τα εμβόλια και έχουν ''κινδυνέψει'' από αυτά.

Τα πάντα είναι θέμα πιθανοτήτων. Αν το 99 % των παιδιών εμβολιάζεται τότε ίσως το παιδί μου να είναι πιο ασφαλές να μην εμβολιαστεί. Αυτή η ασφάλεια όμως προέρχεται από το γεγονός ότι τα υπόλοιπα έχουν εμβολιαστεί.

Για μένα είναι μια "εγωιστική'' πράξη (το οποίο δεν είναι κατακριτέο από μόνο του ) η οποία όμως βασίζεται στην εκμετάλλευση της συλλογικής ενέργειας του εμβολιασμού.

Και για αυτό τον λόγο μου φαίνεται παράδοξο να μιλαμε για δικαίωμα επιλογής μια και άλλο τόσο παράλογο να προτρέπουμε και τους άλλους να το ακολουθήσουν γιατι αν το κάνουν οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστρεπτικές για την υγεία του συνόλου (ή της αγέλης).

Συμφωνώ απόλυτα.

Η γυναικολόγος μου επίσης μου εκμυστηριεύτηκε οτι και εκείνη δεν έχει κάνει παρα μονο 2-3 εμβόλια στα παιδιά της γιατι δεν πιστεύει οτι αυτες οι ασθένειες ειναι πλέον επικίνδυνες (παντρεμενη με γιατρό) και θυμαμαι τότε χαρακτηριστικά το ύφος της "έλα μωρέ αφου ειναι και τα αλλα εμβολιασμένα σιγά", χρησιμοποιησε δηλαδή αυτο που λετε παραπάνω.

Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τη γνώμη όσων γράφουν σε αυτά τα θέματα και δεν εμβολιάζουν. Συμφωνούν με αυτή τη λογική;

Ενας οδοντίατρος που ειχα παει παλια για καθαρισμό έγινε ομοιοπαθητικός μετά απο ζημιά που έπαθε απο εμβόλιο πριν απο πολλα χρόνια.

Οι αρρώστιες είναι επικίνδυνες υπο κάποιες συνθήκες και όχι ολες. Στην εποχή των φαρμάκων και των αντιβιωτικών δεν φοβάμαι τις περισσότερες απο αυτές για τις οποίες εμβολιαζονται τα παιδιά μας....φοβάμαι ομως άλλες που πλέον ειναι επικίνδυνες.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι συνεχίζουν να εμβολιάζουν τα παιδιά στο σχολείο με το BCG της φυματίωσης ενω όλοι οι παιδίατροι δίνουν οδηγίες να γράψουν στο χαρτί να μην το κάνουν τα παιδιά γιατι ειναι αναποτελεσματικό, καλύπτει στο 30% μόνο. Ολοι πο παιδιατροι εδω τριγύρω λενε οχι στους γονείς γιατι μετά θα βγάζει παντα τη μαντου θετική και δεν θα ξέρουν αν το παιδί εχει οντως προσβληθεί. Γιατι το κράτος συνεχίζει και πληρώνει την εταιρία; αναρωτηθηκατε πόσο ειναι το κέρδος απο αυτο μονο το εμβολιο για μια φαρμακευτική; Δεν σας προβληματίζει εστω και αυτό το γεγονός μόνο; οτι ο παιδιατρος λεει όχι αλλα το κράτος το κάνει και μαλιστα στο σχολείο;;;;

Για το συγκεκριμένο δεν έχω προβληματιστεί ακόμα, αλλά θα ρωτήσω την παιδίατρο, τώρα που θα πάω να ζητήσω τη βεβαίωση υγείας για την εγγραφή στο σχολείο.

Πάντως, yogini, αυτό που λες συμβαίνει και με άλλα εμβόλια. Εγώ, ας πούμε, από τότε που έκανα (ενήλικη) το εμβόλιο για την Ηπατίτιδα Β, στις εξετάσεις στις εγκυμοσύνες φαινόμουν να έχω αντισώματα (που είναι και το ζητούμενο, άλλωστε), σαν να την έχω περάσει. Και ξέρω ότι σίγουρα τα αντισώματα είναι από το εμβόλιο, γιατί είχα κάνει την εξέταση για την ασθένεια ακριβώς πριν το εμβόλιο και ήταν αρνητική. Ο θείος μου, που είναι μικροβιολόγος, μου το εξήγησε αυτό και το ανέφερα και στο γυναικολόγο μου, όταν του πήγα τα αποτελέσματα του προγεννητικού ελέγχου.

Τουλάχιστον, ξέρουμε ότι εμβόλιο για τη φυματίωση είναι από τα πλέον δοκιμασμένα. Μέχρι να βγει κάτι καινούριο, που να καλύπτει περισσότερο, προσωπικά προτιμώ έστω το 30% από το τίποτα - ανάλογα, πάντα, και με τις οδηγίες της παιδιάτρου.

πάντως, είναι κομματάκι τραγικό να δηλώνετε "είμαι ασφαλής επειδή είναι οι άλλοι εμβολιασμένοι" στην ίδια παράγραφο στην οποίο κατηγορείτε τα εμβόλια ως μη αποτελεσματικά. Λίγη αυτοσυνέπεια παρακαλώ! είναι αποτελεσματικά, η δεν είναι; δεν μπορεί να είναι και τα δύο ταυτόχρονα!

Γιατί γίνεται το εμβόλιο της φυματίωσης;

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7

καθώς και http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_29/04/2007_225044

Η Ελλάδα θεωρείται χώρα με σχετικά υψηλή επίπτωση φυματίωσης και το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
επίσης
Η Φυματίωση είναι μία κοινή και με υψηλή θνητότητα
οπότε υποψιάζομαι 30% είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από το 0%.

Διαφημίσεις

Πως μπορείτε να είστε τόσο σίγουρες ότι είναι ασφαλή τα εμβόλια; Δηλαδή και εγώ δε ξέρω ακομα τι να πρωτοπιστέψω γιατί δεν είμαι ειδικός αλλά μόνο και μόνο ότι έχει να κάνει με φαρμακευτικές εταιρείες με κάνει να νιώθω μια ανασφάλεια.....

Εδώ θέλαν να κάνουμε το εμβόλιο για τη θανατηφόρο γρίπη πρόπερσι για να βγάλουν εκατομμύρια ευρώ-δολάρια από την ιστορία!Το μόνο τελικά που ήταν επικίνδυνο ήταν το ίδιο το εμβόλιο και όχι η γρίπη ....

Τέλος να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη σύνδεση αυτισμού με συγκεκριμένο εμβόλιο.....αν δεν έχει σχέση ο αυτισμός με το MMR, γιατί όταν διαγνώστηκε το βαφτιστήρι μου με αυτισμό οι γιατροί τους απαγόρεψαν να κάνουν τη δεύτερη δόση του MMR; Αφού δε συσχετίζεται......

Δηλαδή, δε λέω να σας πείσει κανείς για τίποτα, γιατί και εγώ ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι να πιστέψω (το MMR πάντως δε το έχουμε κάνει συνειδητά, όλα τα άλλα δεν είχα προλάβει να ενημερωθώ και τα έχουμε κάνει...) αλλά μια ανησυχία, μία αμφιβολία, μία διάθεση να το ψάξω την έχω....Εσείς είστε τόσο σίγουρες ότι είναι ασφαλή;

Εδώ θέλαν να κάνουμε το εμβόλιο για τη θανατηφόρο γρίπη πρόπερσι για να βγάλουν εκατομμύρια ευρώ-δολάρια από την ιστορία!Το μόνο τελικά που ήταν επικίνδυνο ήταν το ίδιο το εμβόλιο και όχι η γρίπη ....

100+ άτομα πέθαναν, και αυτό αφού λήφθηκαν δραστικότατα μέτρα όπως κλείσιμο σχολείων, κλπ. Οι περισσότεροι ήταν υγιέστατοι, χωρίς προηγούμενο ιστορικό. ΠΟΛΛΟΙ περισσότεροι πέρασαν από εντατικές και χόρεψαν μπλούζ με το χάρο. (τα νούμερα αφορούν Ελλάδα)

Να αλλάξετε τις πηγές πληροφόρησης σας σε κάτι πιο αξιόπιστο, όπως πχ κανένα γιατρό που δεν ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τα πάντα με αραιωμένο νερό.

Γιατί ήταν επικίνδυνο το εμβόλιο; Εμείς το κάναμε οικογενειακώς (συμπεριλαμβανομένου και του σχεδόν 4χρονου τότε γιου μου), για να προστατέψουμε το νεογέννητο και δεν έπαθε κανείς μας τίποτα. Γνωρίζω όμως πάρα πολλούς που νοσηλεύτηκαν πέρυσι και πρόπερσι για πνευμονία από τον ιό Η1Ν1. Μάλιστα ένα νήπιο κατέληξε, δυστυχώς, στο νοσοκομείο της πόλης μας. (η είδηση αυτή εξάλειψε και την τελευταία αμφιβολία του άντρα μου για το αν κάναμε καλά που εμβολιάσαμε και το γιο μας)

Παρεμπιπτόντως, το στέλεχος που κυκλοφορούσε το 2009 σε ξεχωριστό εμβόλιο, από το Σεπτέμβριο του 2010 ενσωματώθηκε στο "κανονικό" αντιγριππικό, οπότε όποιος έκανε το ένα, έκανε και το άλλο. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει συνειδητοποιήσει.

Τι εννοείς γιατί είναι επικίνδυνο; Δεν είχες ακούσει όλα αυτά που λέγανε για το εν λόγω εμβόλιο;

Το ξέρω ότι ενσωματώθηκε ... ένας λόγος παραπάνω για να μη κάνουμε ούτε το απλό εμβόλιο γρίπης. Όχι ότι το καναμε και ποτέ αλλά πόσο μάλλον με την ενσωμάτωση. Δεν έχω κάνει ποτέ εμβόλιο γρίπης στη μικρή και ούτε προβλέπεται.

Νοσηλεύτηκαν με τον ιό, δε πέθαναν όμως έτσι;

Επίσης είχα διαβάσει ότι δε πέθαναν περισσότερα άτομα με αυτόν τον ιό από ό,τι κάθε χρόνο με τη γρίπη...

Τι εννοείς γιατί είναι επικίνδυνο; Δεν είχες ακούσει όλα αυτά που λέγανε για το εν λόγω εμβόλιο;

Το ξέρω ότι ενσωματώθηκε ... ένας λόγος παραπάνω για να μη κάνουμε ούτε το απλό εμβόλιο γρίπης. Όχι ότι το καναμε και ποτέ αλλά πόσο μάλλον με την ενσωμάτωση. Δεν έχω κάνει ποτέ εμβόλιο γρίπης στη μικρή και ούτε προβλέπεται.

Νοσηλεύτηκαν με τον ιό, δε πέθαναν όμως έτσι;

Ένα πεντάχρονο στην πόλη μου πέθανε. Οι υπόλοιποι που ξέρω ότι νοσηλεύτηκαν, όχι, δόξα τω Θεώ, το ξεπέρασαν. Να σε ρωτήσω ομως κάτι - έχεις πάθει ποτέ πνευμονία; Εγώ ναι, και μάλιστα 2 φορές, στο δημοτικό. Πολύ δύσκολα. Το ότι το ξεπέρασα, προσωπικά, δεν είναι κάτι που θα με εμποδίσει να προσπαθήσω να προστατέψω τα παιδιά μου όσο είναι δυνατόν από τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Το τι έχω ακούσει...ναι, έχω ακούσει διάφορα από διάφορους. Για οικονομική εκμετάλλευση του τρόμου μέχρι και για σχέδιο εξόντωσης του πληθυσμού, ότι όσοι το κάνανε θα νοσήσουνε 20 χρόνια μετά από καρκίνο. Δε βρήκα ένα σοβαρό άνθρωπο, που να τα υποστηρίζει όλα αυτά επώνυμα και δε συνηθίζω να δίνω βάση στο τι λέει ο κάθε άσχετος με το αντικείμενο. 'Οσο για το αν θα πάθω καρκίνο μετά από Χ χρόνια, θα το θεωρήσω μάλλον αποτέλεσμα της κληρονομικότητας, εφόσον τα τελευταία 10 χρόνια έχασα από τη συγκεκριμένη ασθένεια 3 από τους πλεον κοντινούς εξ αίματος συγγενείς μου (που δεν είχαν κάνει ποτέ αυτό το εμβόλιο), παρά παρενέργεια του εμβολίου.

Εγώ δε λέω να κάνει κάποιος το εμβόλιο, εφόσον δεν το επιθυμεί. Απλά καλό θα ήταν να αναφέρονται κάποιοι πιο συγκεκριμένοι λόγοι, για τους οποίους δαιμονοποιείται.

Διαφημίσεις

Πράγματι...:(

βρε παιδιά διαβάζετε πιο προσεχτικά τι γράφουμε! Είπα την γνώμη της γυναικολόγου μου!

Το 30% που ειναι καλύτερο οπως γράφετε γιατί τουλάχιστον οι μισοί παιδίατροι δεν το ασπάζονται;;; ο πατέρας μου μένει σε αλλη πολη και εχει 3 μικρά παιδιά απο δεύτερο γάμο και εκεί ο παιδίατρος τους απαγόρεψε να κάνουν το εν λόγω εμβόλιο. Δεν μιλάμε για εναλλακτικούς παιδιάτρους αλλα για καρασυμβατικούς....εκεί δεν τους θεωρείτε επιστήμονες;

Αν κάνεις το BCG και βγάζεις την μαντου θετική και κολλησεις πότε θα το καταλάβεις;;; Πάντως καινούργιο εμβόλιο ειναι καθ' οδον που θα ειναι πολύ πιο αποτελεσματικό και το πιθανότερο ειναι να το κάνουμε γιατι οντως φυματιωση υπάρχει γύρω μας και παρόλο που ειναι επίσης μια ασθένεια ιάσιμη απαιτεί μήνες ολόκληρους θεραπείας. Αλλα το παρόν εμβολιο δεν παιζει να το κανω με τίποτα. Μαντου εχω κανει και θα ξανακάνω στον μικρό και μάλιστα ξέρουμε ζευγάρι που έπαθε το μωρό τους το 2009 φυματιωση 9 μηνών! και κανενας δεν ειχε στην οικογένεια φυσικά ειναι καλά το κοριτσάκι τώρα.

Το "πράγματι" που έγραψα πήγαινε στην άποψη που διατυπώθηκε παραπάνω (σε διάφορα Posts), ότι "εγώ δεν κάνω εμβόλια γιατί δεν τα εμπιστεύομαι, αλλά ευτυχώς έχει κάνει η πλειοψηφία οπότε είμαι ασφαλής".

Το ξέρω ότι εσύ είπες τη γνώμη της γυναικολόγου σου.

Για το εμβόλιο της φυματίωσης έχω ακούσει και εγώ ότι δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό. Όχι όμως ότι είναι επικίνδυνο ή ο,τιδήποτε. Πάντως πέρυσι που έκανα το μαντού στην κόρη μου, την ώρα που ήμασταν εκεί πήρε κάποια μαμά τηλ την παιδίατρο να της πει ότι είχε παρουσιάσει αντίδραση το δέρμα του παιδιού της (δηλ. ήταν θετικό). Τότε μου είπε η παιδίατρος ότι δυστυχώς είχαν βγει θετικά ένα σωρό παιδάκια μέσα σε μία εβδομάδα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Ένα πεντάχρονο στην πόλη μου πέθανε. Οι υπόλοιποι που ξέρω ότι νοσηλεύτηκαν, όχι, δόξα τω Θεώ, το ξεπέρασαν. Να σε ρωτήσω ομως κάτι - έχεις πάθει ποτέ πνευμονία; Εγώ ναι, και μάλιστα 2 φορές, στο δημοτικό. Πολύ δύσκολα. Το ότι το ξεπέρασα, προσωπικά, δεν είναι κάτι που θα με εμποδίσει να προσπαθήσω να προστατέψω τα παιδιά μου όσο είναι δυνατόν από τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Εγώ δε λέω να κάνει κάποιος το εμβόλιο, εφόσον δεν το επιθυμεί. Απλά καλό θα ήταν να αναφέρονται κάποιοι πιο συγκεκριμένοι λόγοι, για τους οποίους δαιμονοποιείται.

Συγνώμη αλλά πιστεύεις ότι επειδή κάνεις το εμβόλιο γρίπης δε μπορείς να πάθεις πνευμονία; Γιατί κόρη φίλης μου που είχε κάνει το εμβόλιο γρίπης νοσηλεύτηκε με πνευμονία.....

Δε κατηγορώ κανέναν ούτε που κάνει ούτε που δε κάνει...για το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1 συγνώμη αλλά είχε γίνει φοβερός ντόρος τότε και υπήρχαν θύματα στο εξωτερικό από ανθρώπους που είχαν κάνει το εν λόγω εμβόλιο....ειδικός και γιατρός δε είμαι, λέω απλά αυτά που είχα διαβάσει και είχα θυρηβηθεί.

Απλά δε καταλαβαίνω πως είστε τόσο σίγουρες ότι είναι ασφαλή ή ότι δεν είναι; Ας το πάω και αντίστροφα.....

Δυστυχώς το μέλλον θα το δείξει αυτό και δε μπορώ παρά να είμαι προβληματισμένη για το τι είναι καλύτερο για το παιδί μου.

Και δε μου απαντήσατε: αφού δε σχετίζεται το ΜΜΡ με τον αυτισμό γιατί δε γίνεται η 2η δόση στα αυτιστικά παιδιά;;;

Και δε μου απαντήσατε: αφού δε σχετίζεται το ΜΜΡ με τον αυτισμό γιατί δε γίνεται η 2η δόση στα αυτιστικά παιδιά;;;

Πιθανώς γιατί τα αυτιστικά παιδιά ακολουθούν άλλες ιατρικές αγωγές, λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας τους ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΕΘΙΣΜΑ.

Τι σχέση έχει; Συμφωνούμε ότι για να φταίει το Α για το Β πρέπει το Α να προηγείται του Β. Αν το Β προηγείται του Α τοτε δεν μπορείς να κατηγορείς το Α.

Κατ αρχής ποιός είπε ότι δεν γίνεται; Αν όντως συμβαίνει γιατί δεν ρωτάς ένα γιατρό με εξειδίκευση σε παιδιά με αυτισμό να σου πεί;

Έχω ξαναπαρατηρήσει να γίνεται η προσωπική άγνοια επιχείρημα, και είναι και αυτό τραγικό. Αν δεν ξέρεις και ενδιαφέρεσαι να μάθεις ρώτα καμιά σοβαρή πηγή η άνοιξε κανένα πανεπιστημιακό σοβαρό βιβλίο. Το να ρωτάς με το συγκεκριμένο ύφος είναι φτηνή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, και τίποτα περισσότερο (πόσο μάλλον επιχείρημα!).

Αν κάποιος αναγνώστης είναι ιατρός με γνώση του αυτιστικού φάσματος και ότι αυτό συνεπάγει ίσως έχει την απάντηση, αλλά είναι τρομερά εξειδικευμένη πληροφορία η οποία απαιτεί αντίστοιχη υψηλή ειδίκευση, οπότε η πιθανότητα πάει στο μηδέν.

Κοίταξε, τα εμβόλια δεν προκαλούνε αυτισμό, απλά μπορεί να πυροδοτήσουνε μια προυπάρχουσα κατάσταση.

Τα αυτιστικά παιδιά (όπως και πολλά άλλα παιδάκια με σοβαρά προβλήματα υγείας) δεν είναι σε θέση να διαχειριστούνε σωστά τον ιό που εισάγεται στο σώμα τους καθώς και όλες τις υπόλοιπες "συνδετικές" ουσίες, κάποιες από τις οποίες μπορεί και να είναι τοξικές.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνουμε περισσότερο την υγεία των παιδιών αυτών.

Όσο για τη θεωρία της ανοσοποίησης του κοπαδιού, αυτή ισχύει για τη φυσική ανοσοποίηση, όχι για την τεχνητή όπως είναι ο εμβολιασμός.

Όταν εγώ πχ εμβολιαστώ κατά της φυματίωσης ενδέχεται να είμαι φορέας του ιού αλλά να μην νοσήσω λόγω του εμβολίου. Αλλά φυσικά μπορώ να το μεταδώσω σε κάποιον ανεμβολίαστο (ή και εμβολιασμένο φυσικά).

Οπότε το ρίσκο είναι για τα παιδάκια που δεν έχουνε κάνει το εμβόλιο, και όχι το αντίθετο.

Ένας γονέας που δεν έχει εμβολιάσει το παιδί του και έχει κάνει σοβαρό διάβασμα επί του θέματος το γνωρίζει αυτό, τα υπόλοιπα είναι απλά επιπολαιότητες γιατί σε κάποιους συμφέρει να αναπαράγεται ο μύθος της θεωρίας της ανοσοποίησης της ομάδας όσον αφορά τα εμβόλια.

Από κει και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για το δικό του παιδί, να διαβάσει και να ενημερωθεί, το φόρουμ δεν είναι και τόσο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Συγνώμη αλλά πιστεύεις ότι επειδή κάνεις το εμβόλιο γρίπης δε μπορείς να πάθεις πνευμονία; Γιατί κόρη φίλης μου που είχε κάνει το εμβόλιο γρίπης νοσηλεύτηκε με πνευμονία.....

Δε κατηγορώ κανέναν ούτε που κάνει ούτε που δε κάνει...για το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1 συγνώμη αλλά είχε γίνει φοβερός ντόρος τότε και υπήρχαν θύματα στο εξωτερικό από ανθρώπους που είχαν κάνει το εν λόγω εμβόλιο....ειδικός και γιατρός δε είμαι, λέω απλά αυτά που είχα διαβάσει και είχα θυρηβηθεί.

Απλά δε καταλαβαίνω πως είστε τόσο σίγουρες ότι είναι ασφαλή ή ότι δεν είναι; Ας το πάω και αντίστροφα.....

Δυστυχώς το μέλλον θα το δείξει αυτό και δε μπορώ παρά να είμαι προβληματισμένη για το τι είναι καλύτερο για το παιδί μου.

1) Μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να νοσήσεις. Και πάλι όμως επειδή η γρίπη είναι ένας ιός που μεταλάσσεται συχνά και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, αλλά ακόμη και σε αυτήν τηνπερίπτωση είσαι καλυμμε΄νος από κάποια στελέχη.

2) Ούτε εμείς κατηγορούμε. Προσωπικά συζήτηση κάνω και λέω ποια είναι η γνώμη μου. Οπως σέβομαι την όποια αντίθετη γνώμη θα ήθελα να σέβονται και την δική μου και ας μην την ασπάζονται. ;)

3) Όπως πολύ ωραία επιχειρηματολόγησε ο Jannis, όλα είναι θέμα πιθανοτήτων. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να πάθουν κάτι τα παιδιά μας.

4) Γιατί μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση όπως και έγινε, ότι το εμβόλιο δεν συνδέεται με τον αυτισμό, ο κάθε γονιός θα μπορούσε να ζητήσει από τον γιατρό αποζημίωση ή α τον καταγγείλει κλπ...Γιατι ο άλλος να ρισκάρει το πτυχιάκι και τη ζωή του? Σου λεει ας μην το κάνει... Άλλος λόγος είναι να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το νευρολογικό του σύστημα μια που ο αυτισμος ακομη δεν ξερουν τι ακριβώς είναι και που οφειλεται. Είπαμε.....αν ήδη υπάρχει κάποιο πρόβλημα και το γνωρίζουμε, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί.

Κανείς δεν είναι σίγουρος αλλά όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας χωρίς να εκμταλλευόμαστε' το γεγονός ότι κάποιες επιδημίες δεν υπάρχουν πια. Γιατί αν το κάνουμε και εμείς πολύ απλά, οι επιδημίες θα ξαναεμφανιστούν!!!!!

εντιτ: και εγώ θα ήθελα να είναι εμβολισμένα όλα τα παιδιά , να μην υπάρχουν αρρώστειες, και στο δικό μου να μην κάνω κανενα...Αλλά επειδή αυτό δεν μπορέι να γίνει καλό θα ήταν επί ίσοις όροις να προστατεύουμε και τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Όσο για τη θεωρία της ανοσοποίησης του κοπαδιού, αυτή ισχύει για τη φυσική ανοσοποίηση, όχι για την τεχνητή όπως είναι ο εμβολιασμός.

πηγή για αυτό;

Παρακαλώ εξηγήστε πώς ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΕ η ευλογιά*, μετά από συστηματικό υποχρεωτικό εμβολιασμό ΟΛΩΝ.

*η οποία επί 50 χρόνια σκότωνε μέχρι 2.000.000 άτομα σε ετήσια βάση, και άφηνε με σοβαρές αναπηρίες αρκετούς άλλους.

Κοίταξε, τα εμβόλια δεν προκαλούνε αυτισμό, απλά μπορεί να πυροδοτήσουνε μια προυπάρχουσα κατάσταση.

Τα αυτιστικά παιδιά (όπως και πολλά άλλα παιδάκια με σοβαρά προβλήματα υγείας) δεν είναι σε θέση να διαχειριστούνε σωστά τον ιό που εισάγεται στο σώμα τους καθώς και όλες τις υπόλοιπες "συνδετικές" ουσίες, κάποιες από τις οποίες μπορεί και να είναι τοξικές.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνουμε περισσότερο την υγεία των παιδιών αυτών.

Όταν εγώ πχ εμβολιαστώ κατά της φυματίωσης ενδέχεται να είμαι φορέας του ιού αλλά να μην νοσήσω λόγω του εμβολίου. Αλλά φυσικά μπορώ να το μεταδώσω σε κάποιον ανεμβολίαστο (ή και εμβολιασμένο φυσικά).

Οπότε το ρίσκο είναι για τα παιδάκια που δεν έχουνε κάνει το εμβόλιο, και όχι το αντίθετο.

Ένας γονέας που δεν έχει εμβολιάσει το παιδί του και έχει κάνει σοβαρό διάβασμα επί του θέματος το γνωρίζει αυτό, τα υπόλοιπα είναι απλά επιπολαιότητες γιατί σε κάποιους συμφέρει να αναπαράγεται ο μύθος της θεωρίας της ανοσοποίησης της ομάδας όσον αφορά τα εμβόλια.

Από κει και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για το δικό του παιδί, να διαβάσει και να ενημερωθεί, το φόρουμ δεν είναι και τόσο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης!

Πώς να μην σεβαστώ αυτήν την άποψη και ας διαφωνώ κάπου? ;)

Όταν εσύ εμβολιαστείς κατά της φυματίωσης ενδέχεται να είσαι φορέας του ιού αλλά να μην νοσήσεις λόγω του εμβολίου, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Τα παιδάκια που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο φυσικά έχουν κάποιο ρίσκο και μάλιστα το μέγιστο. οι γονείς τους όμως ανέλαβαν προφανώς το ρίσκο. Όχι οι άλλοι γονείς.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Το MMR περιέχει μέσα στοιχεία που επιβαρύνουν τη κατάσταση διαχείρησης των νευρολογικών διαταραχών σε υπάρχουσες βλάβες. Το ίδιο ισχύει και για την ζάχαρη , για τα όξινα στοιχεία των τροφών καθώς και για το χρώμα στα τρόφιμα και άλλα συντηρητικά. Τα περισσότερα παιδιά με αυτισμό ακολουθούν συγκεκριμένες δίαιτες μέσα στο πρόγραμμα των θεραπειων τους. Είναι πιθανόν ένας λόγος που δεν κάνουν το εμβόλιο. Αυτό βέβαια είναι μέσα στα πειραματικά πλαίσια καθώς τίποτα δεν ισχύει 100% για όλα τα παιδιά. Ξέρω παιδιά με αυτισμό που έχουν κάνει και τη 2η δόση καθώς οι γονείς δεν μπήκαν στη διαδικασία να κατηγορήσουν το εμβόλιο και το παιδι τους δεν εμφάνισε καμία επιπλέον αλλαγή στις συνήθειες του ούτε και απο τα υπόλοιπα ζάχαρη κλπ. Όταν ενας γονιός μπεί στη διαδικασία αμφισβήτησης του εν λόγω εμβολίου είναι εύλογο να μην το κάνει στο παιδί του. Δλδ για παράδειγμα... και εγώ έχω ακούσει τα μύρια για τα γάλατα και τα γιαουρτάκια της Δελτα και κάθε φορά που δεν έβρισκα κάτι άλλο στο σουπερ μαρκετ κολλούσα να το πάρω. Παρόοοολα ταύτα συνεχίζουν και τα αγοράζουν καταναλωτές. Το κακό είναι οτι όσοι γιατροί και να βγούν δημόσια (και το έχουν κάνει σε όλο το κόσμο) και να πουν οτι το εμβόλιο αυτό δεν προκαλεί αυτισμό εμείς θα συνεχίσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας να το αμφισβητούμε. Εδώ όμως δεν παίζω με τις πιθανότητες τροφικής δηλητηρίασης.

Πηγή εύκαιρη δεν έχω, έχω και τη μικρή που φωνάζει και με τραβάει αυτή τη στιγμή για να ψάξω...

Αλλά διάβασα πολύ πάνω σ' αυτό, δηλαδή πως διαφέρει η τεχνητή ανοσοποίηση από τη φυσική, γιατί ούτε κι εμένα μου κολλούσε καλά η ιδέα του "free rider".

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να είναι free riders σ' αυτή την κοινωνία, ακόμη και αν μου το προτείνανε (μη-ενημερωμένοι) γιατροί για τη δική τους ασφάλεια.

Γι' αυτό και ο γιος μου πάει σε ιδιωτικό σχολείο όπου τα πιο πολλά παιδάκια δεν έχουνε εμβολιαστεί, άμα γνώριζα ότι ισχύει η θεωρία της ανοσοποιήσης του κοπαδιού τότε θα τον έστελνα σε κάποιο σχολείο που να υποχρεώνει για όλα τα εμβόλια (ιδιωτικό και πάλι για να έχω way-out) :wink: .

Και δεν το λέω μόνο εγώ, μου το είπανε και φίλοι μας καρασυμβατικοί γιατροί που ασχοληθήκανε με το θέμα, και γι' αυτό δεν φοβούνται το παραμικρό όταν τα δικά μου τα παιδάκια έρθουνε σε επαφή με τα δικά τους.

Τώρα το θέμα των μεταναστών που θείξατε στο άλλο τόπικ είναι άλλο κατ' εμένα, προέρχονται από χώρες οι οποίες μαστίζονται ακόμη από κάποιες επιδημίες και οι συνθήκες διαβίωσης τους στην Ελλάδα δεν είναι και οι καλύτερες.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...