Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Γράφω πρώτη φορά στο forum αν και το παρακολουθώ μήνες και χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί έχω αγχωθεί πολύ.

Σε περίπου 20 μέρες θα γεννήσω, πρώτα ο Θεός, το πρώτο μου παιδί όμως τέλη Σεπτέμβρη πρέπει να ξεκινήσω τη δουλειά. Είμαι καθηγήτρια και κάνω ιδιαίτερα τα απογεύματα περίπου από τις 3:30 με 4 ως τις 10 πολλές φορές. Όπως καταλαβαίνετε η άντληση στα ιδιαίτερα είναι αδύνατη(τί να πεις μπαίνω για καμιά ώρα στο μπάνιο σας να βγάλω γάλα???) όπως αδύνατη είναι και η μη επιστροφή στη δουλεία λόγω υποχρεώσεων. Θέλω ωστόσο πάρα πολύ να καταφέρω να θηλάσω. Έχω ήδη αγοράσει το medela swing.

Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας. Αγλαϊα θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μπορουσες να με συμβουλεψεις!

Συγγνώμη αν σας κούρασα

Δύσκολη η περίπτωσή σου νομίζω kikispy... Με τόσες ώρες εκτός σπιτιού και μακρυά απο το παιδί, δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να ανταποκριθείς. Στην θέση σου θα συμβουλευομουν πρώτα το γιατρό ή τη μαία μου. Απο την άλλη αυτο που θα έκανα στη θέση σου ειναι.. .προσπάθησε να αντλήσεις οσο περισσότερο γίνεται κατα τη διάρκεια της μέρας, και φύλαξέ το (πχ στο ψυγείο) ωστε να ταίζει το μωρό καποιος άλλος οσο λείπεις. Και οσο εισαι μακρυά απο το, παρε το θήλαστρο μαζί σου (αγκαλια δλδ) και κατσε οπου μπορεις να αντλήσεις. Και στο αμαξι ακόμα σε ενα παρκινγ, σε καποιο μαγαζι, οσο εχεις στην αρχή λίγες ώρες, πάρε παγοκύστες και θερμομονωτικά τσαντάκια, θερμος και κράτα το μαζί σου. Και σε ιδιαίτερο να εισαι, νομιζω θα σε αφήσουν να βαλεις για λιγο το γάλα στο ψυγειο...

Τι να σου πω κοπέλα μου, ειναι λιγο δύσκολος ο θηλασμός αλλα και η άντληση απο μόνη της, και θελει ξεκούραση και καλη διατροφη για να μπορέσεις να αποδώσεις και να παραγεις γάλα. Θελει θυσία.. :)

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου, ομως ευχομαι καλή επιτυχια και καλό κουράγιο.

xx

SM

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ πολύ για την ανταποκριση. Πράγματι θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα προσπαθήσω από τώρα να κάνω μία τράπεζα γάλακτος, μιας και γέννησα νωρίτερα από το αναμενόμενο, αν και δεν ξέρω πως να χειριστώ τις αντλήσεις και αν φυσικά το γάλα μου επαρκεί. Αγχωτικό πράγμα η εδριαωση του θηλασμου και θέλω πολύ να τα καταφέρω αλλα δεν το βλέπω.

Kikispy, παρε τηλεφωνο στο μαιευτηριο που γέννησες και οι μαίες θα σε καθοδηγήσουν. Κανονικα, αυτο που ξέρω εγω ειναι οτι, το γαλα διατηρείται στο ψυγειο για 24ωρες, αλλιως μπαινει καταψυξη για μεχρι 2 ή 3 μήνες, δεν θυμαμαι. Χρησιμοποίησε αποστειρωμένους ουροσυλλέκτες (για βαζάκια) ή τα ειδικά σακουλάκια για φύλαξη γάλακτος. Κανε τράπεζα, καλα τα λες, μπράβο. αν αρχίσεις απο τώρα τοτε θα τα καταφέρεις σίγουρα. Οσο περισσότερο μπορείς άντλησε και βαλε κατάψυξη. Ισως κι ενα γευμα συμπλήρωμα απο ξένο να σώσει την κατάσταση σε δύσκολη ώρα. Να τρώς καλά και ξεκουράσου για να παράγει ο οργανισμός. Τωρα, αν στην πορεία μειωθεί, τι να κανεις... η προσπάθεια μετράει. Αντε, και καλή επιτυχία!!! Τώρα θηλάζεις? το θήλαστρο ξερεις να το χρησιμοποιήσεις ή εχεις.. θεμα?

xx

SM

Έχω αγοράσει το swing και νοικιασα και το symphony. Δυστυχώς με το θήλαστρο αντλώ το πολύ 60ml σε μί αντληση που κάνω τη μέρα , συνήθως ξημερώματα, γιατί η μικρή τρώει ακατάστατες ώρες και δεν ξέρω πως να αντλήσω με πρόγραμμα.

Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πραγματικά. Οποιαδήποτε συμβουλή ευπροσδεκτη

Kikispy, παρε τηλεφωνο στο μαιευτηριο που γέννησες και οι μαίες θα σε καθοδηγήσουν. Κανονικα, αυτο που ξέρω εγω ειναι οτι, το γαλα διατηρείται στο ψυγειο για 24ωρες, αλλιως μπαινει καταψυξη για μεχρι 2 ή 3 μήνες, δεν θυμαμαι. ΛΑΘΟΣ Χρησιμοποίησε αποστειρωμένους ουροσυλλέκτες ΛΑΘΟΣ (για βαζάκια) ή τα ειδικά σακουλάκια για φύλαξη γάλακτος. Κανε τράπεζα, καλα τα λες, μπράβο. αν αρχίσεις απο τώρα τοτε θα τα καταφέρεις σίγουρα. Οσο περισσότερο μπορείς άντλησε και βαλε κατάψυξη. Ισως κι ενα γευμα συμπλήρωμα απο ξένο να σώσει την κατάσταση σε δύσκολη ώρα. Να τρώς καλά και ξεκουράσου για να παράγει ο οργανισμός. Τωρα, αν στην πορεία μειωθεί, τι να κανεις... η προσπάθεια μετράει. ΛΑΘΟΣ Αντε, και καλή επιτυχία!!! Τώρα θηλάζεις? το θήλαστρο ξερεις να το χρησιμοποιήσεις ή εχεις.. θεμα?

Απαντώ σ' αυτό το μήνυμα γιατί δυστυχώς αρκετά σημεία είναι λανθασμένες ή ξεπερασμένες οδηγίες.

Οι ορθές οδηγίες είναι οι ακόλουθες:

1. Διατήρηση μητρικού γάλακτος:

Φρεσκοαντλημένο γάλα

Σε ζεστό δωμάτιο 25°C 4-6 ώρες

Θερμοκρασία χώρου 19 έως 22°C 10 ώρες

Σε θερμονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες 15°C 24 ώρες

Στο ψυγείο (στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Στο ψυγείο που δουλεύει στο μέγιστο (φρέσκο γάλα) 0 έως 4°C 8 μέρες

Στο ψυγείο (αποψυγμένο) 0 έως 4°C 24 ώρες

Στο ψυγείο που δουλεύει μέτρια και ανοιγοκλείνει συχνά η πόρτα, αποθήκευση στην πόρτα (η χειρότερη θέση) 4 έως 10°C 2-4 μέρες

Στην κατάψυξη (Μην ξανακαταψύχετε, αποθηκεύετε

στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Κατάψυξη μέσα στο ψυγείο Ποικίλει 2 εβδομάδες

Κατάψυξη με ξεχωριστή πόρτα Ποικίλει 3-6 months

Καταψύκτης -19°C έως -32°C 6-12 months

Οι οδηγίες αυτές είναι για γάλα που αντλείται για ένα υγιές τελειόμηνο νεογνό.

Αν το νεογνό είναι σοβαρά άρρωστο και/ή νοσηλεύεται, συζητήστε τις οδηγίες διατήρησης με το γιατρό.

2. Φύλαξη μητρικού γάλακτος

Η φύλαξη γίνεται ΜΟΝΟ σε δοχεία κατάλληλα για τρόφιμα και μάλιστα δοχεία που μπορούν (α) να αποστειρωθούν και (β) αντέχουν στο ψυγείο και την κατάψυξη.

Οι ουροσυλλέκτες παρότι αποστειρωμένοι ΔΕΝ είναι κατάλληλοι για διατήρηση τροφίμων. Η φύλαξη μητρικού γάλακτος σε ουροσυλλέκτες είναι λανθασμένη οδηγία.

3. Η παραγωγή μητρικού γάλακτος εξαρτάται κυρίως από την προσφορά και τη ζήτηση, δηλαδή όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό τόσο περισσότερο γάλα έχει η μαμά. Η ξεκούραση και η διατροφή της μητέρας είναι σημαντικοί παράγοντες για να αισθάνεται η μητέρα καλά και να μην εξαντλεί τον οργανισμό της αλλά από μόνοι τους δεν επηρεάζουν ούτε θετικά ούτε αρνητικά την παραγωγή του γάλακτος. Κατά συνέπεια, το γάλα δεν μειώνεται από μόνο του ή στην "πορεία" χωρίς άλλη αιτία. Κύρια αιτία μείωσης του γάλακτος είναι οι λανθασμένες τεχνικές θηλασμού (π.χ. θηλασμός με πρόγραμμα) και η μείωση των θηλασμών.

Διαφημίσεις

Έχω αγοράσει το swing και νοικιασα και το symphony. Δυστυχώς με το θήλαστρο αντλώ το πολύ 60ml σε μί αντληση που κάνω τη μέρα , συνήθως ξημερώματα, γιατί η μικρή τρώει ακατάστατες ώρες και δεν ξέρω πως να αντλήσω με πρόγραμμα.

Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πραγματικά. Οποιαδήποτε συμβουλή ευπροσδεκτη

Για την αξία του αποθέματος δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25473&page=24 μήνυμα #1164.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντλείς με το διπλό σύστημα είτε τα ξημερώματα όπως κάνεις τώρα είτε μετά από κάποιο θηλασμό, πάλι και από τα δύο στήθη. Να θυμάσαι ότι στο 24ωρο μπορείς να βγάλεις μάξιμουμ 150ml χωρίς να λειτουργείς σε βάρος των θηλασμών (για κάποιες γυναίκες και τα 150 μπορεί να είναι πολλά).

Μετά, με την επιστροφή στη δουλειά, κι αφού θα έχεις εξοικειωθεί με τη χρήση του symphony, μπορείς να αντλείς πριν φύγεις για τη δουλειά (πάντα με το διπλό σύστημα, ακόμα κι αν θήλασες από το ένα στήθος) και μετά την επιστροφή σου να θηλάσεις το μωρό και να ξαναναντλήσεις.

Τα πρωινά, ανάλογα με την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό σου μπορείς να κάνεις άλλη μία άντληση.

Αν τις μέρες που δουλεύεις δεν αντλείς όσο πίνει το μωρό σου, μπορείς να συμπληρώνεις με 2 αντλήσεις το ΣΚ (μία το Σάββατο και μία την Κυριακή).

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που κατάφεραν να συνεχίσουν αποκλειστικό θηλασμό χωρίς ποτέ να αντλήσουν στη δουλειά.

Ακόμα κι αν η άντληση δεν καλύπτει το μωρό 100% είναι προτιμότερο να πιει ένα μέρος μητρικού και το άλλο ξένο, παρά να είναι όλο ξένο (αν φυσικά είσαι διατεθιμένη να συνεχίσεις να αντλείς).

Χίλια ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Πραγματικά με καθυσήχασες όσον αφορά στην άντληση γιατί είχα την εντύπωση ότι το γάλα μου δεν επαρκεί κρίνοντας απο την ποσότητα που αντλώ, αν και η μικρή μου δειχνει να χορταίνει. Φυσικά και είμαι διατεθιμένη να συνεχίσω τις αντλησεις, για την ακρίβεια θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Προς το παρόν έχω το μονό σύστημα άντλησης αλλά θα φροντίσω να προμηθευτώ το διπλό. Μου δώστε πάρα πολύ κουράγιο και η αλήθεια είναι ότι το χρειάζομαι γιατί καμία στον κύκλο μου δεν έχει θηλάσει και όλοι μου λένε οτι τόσο γρήγορα που γυρίζω στη δουλειά θα είναι ανέφικτος ο θηλασμός. Και πάλι ευχαριστώ

Καλημέρα!

Έχω ένα μωράκι 3,5 μηνών ,θηλάζω αποκλειστικά( την ημέρα περίπου κάθε 2 ώρες) και επιστρέφω κανονικά στη δουλειά το Σεπτέμβριο,όταν θα είναι 4 μηνών.Το ωράριο θα είναι πρωί 10-2 και απόγευμα 5-9 εκτός από Σ-Κ.

Έχω αγοράσει το θήλαστρο swing της medela και κάνω αντλήσεις για να έχω μια τράπεζα γάλακτος .

Έχω αφήσει τη μικρή κάποιες φορές (σποραδικά ,όχι συνεχόμενες μέρες)είτε με τον άντρα μου είτε με τη μητέρα μου για να συνηθίσει να πίνει με το μπιμπερό.Ενώ στην αρχή έπινε μια μικρή ποσότητα που κυμαινόταν από 30-80ml, τις τελευταίες φορές δε βάζει καθόλου το μπιμπερό στο στόμα της και κλαίει σπαρακτικά.

Έτσι δεν μπορώ να λείψω καθόλου από κοντά της.Όταν φεύγω , έχω συνέχεια στο μυαλό μου ότι θα είναι νηστική και ανήσυχη .Και ,βέβαια,προβληματίζομαι με το τι θα γίνει ,όταν θα γυρίσω στη δουλειά .

Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνηθίσει το μπιμπερό;Υπάρχει κάποιο μπιμπερό που να είναι πιο αποδεκτό από μωράκια που θηλάζουν;;Στην αγορά διαφημίζονται διάφορα ως τέτοια...Πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα να της δίνουν κάθε μέρα γάλα στο μπιμπερό τις ώρες που θα λείπω για να συνηθίζει;;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Χίλια ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Πραγματικά με καθυσήχασες όσον αφορά στην άντληση γιατί είχα την εντύπωση ότι το γάλα μου δεν επαρκεί κρίνοντας απο την ποσότητα που αντλώ, αν και η μικρή μου δειχνει να χορταίνει. Φυσικά και είμαι διατεθιμένη να συνεχίσω τις αντλησεις, για την ακρίβεια θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Προς το παρόν έχω το μονό σύστημα άντλησης αλλά θα φροντίσω να προμηθευτώ το διπλό. Μου δώστε πάρα πολύ κουράγιο και η αλήθεια είναι ότι το χρειάζομαι γιατί καμία στον κύκλο μου δεν έχει θηλάσει και όλοι μου λένε οτι τόσο γρήγορα που γυρίζω στη δουλειά θα είναι ανέφικτος ο θηλασμός. Και πάλι ευχαριστώ

Φρόντισε να προμηθευτείς το διπλό σύστημα όσο πιο γρήγορα μπορείς: πέρα από την εξοικονόμηση χρόνου είναι σημαντικό να αντλείς παράλληλα και απο τα δύο στήθη γιατί έτσι ο εγκέφαλος παίρνεο το μήνυμα ότι στο στήθος έχει δίδυμα και αυξάνει την παραγωγή.

Το πόσο αντλούμε, δεν είναι δείκτης για το πόσο γάλα έχουμε. Μην ανησυχείς.

Για την άντληση και την επιστροφή στη δουλειά, πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις και όλα θα πάνε καλά. Αν έχεις απορίες, εδώ είμαστε.

Καλημέρα!

Έχω ένα μωράκι 3,5 μηνών ,θηλάζω αποκλειστικά( την ημέρα περίπου κάθε 2 ώρες) και επιστρέφω κανονικά στη δουλειά το Σεπτέμβριο,όταν θα είναι 4 μηνών.Το ωράριο θα είναι πρωί 10-2 και απόγευμα 5-9 εκτός από Σ-Κ.

Έχω αγοράσει το θήλαστρο swing της medela και κάνω αντλήσεις για να έχω μια τράπεζα γάλακτος .

Έχω αφήσει τη μικρή κάποιες φορές (σποραδικά ,όχι συνεχόμενες μέρες)είτε με τον άντρα μου είτε με τη μητέρα μου για να συνηθίσει να πίνει με το μπιμπερό.Ενώ στην αρχή έπινε μια μικρή ποσότητα που κυμαινόταν από 30-80ml, τις τελευταίες φορές δε βάζει καθόλου το μπιμπερό στο στόμα της και κλαίει σπαρακτικά.

Έτσι δεν μπορώ να λείψω καθόλου από κοντά της.Όταν φεύγω , έχω συνέχεια στο μυαλό μου ότι θα είναι νηστική και ανήσυχη .Και ,βέβαια,προβληματίζομαι με το τι θα γίνει ,όταν θα γυρίσω στη δουλειά .

Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνηθίσει το μπιμπερό;Υπάρχει κάποιο μπιμπερό που να είναι πιο αποδεκτό από μωράκια που θηλάζουν;;Στην αγορά διαφημίζονται διάφορα ως τέτοια...Πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα να της δίνουν κάθε μέρα γάλα στο μπιμπερό τις ώρες που θα λείπω για να συνηθίζει;;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Το μωρό μπορεί να μην πεινάει ιδιαίτερα όταν λείπεις για λίγο ή/και να προτιμά να σε περιμένει. Από την άλλη, ίσως η άρνηση να έχει να κάνει περισσότερο με τη δική σου απουσία... Είναι σημαντικότερο το μωρό να νιώθει ασφάλεια με όποιον το κρατά όσο λείπεις. Σιγά σιγά θα καταλάβει τι γίνεται και θα δεχτεί το μπιμπερό.

Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε διαφορετικές θηλές (σιλικόνης ή καουτσούκ, διαφορετικά σχήματα, διαφορετικής ροής) αλλά η ουσία είναι ότι το μωρό αρνείται το μπιμπερό γιατί προτιμά εσένα!

Αν αρνείται έτσι, νομίζω (προσωπική εντελώς άποψη) ότι καλύτερα να μην επιμείνετε με άσκοπες δοκιμές καθώς πιστεύω ότι απλά έτσι παρατείνεται η "ταλαιπωρία" του και ουσιαστικά δεν συνηθίζει κάτι καλύτερα. Οταν δεν θα υπάρχει επιλογή και πεινάει, τελικά το μωρό θα αποδεχτεί την κατάσταση και θα πιει από το μπιμπερό. Αν σε κάθε περίπτωση αυτό για το μωρό σου είναι μεγάλη παραχώρηση από πλευράς του, ίσως θα πρέπει να το κάνεις μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο...

Διαφημίσεις

καλημερα και απο εμενα.εγω επιστρεφω στη δουλεια αρχεσ νοεμβρη για 3 μηνεσ(ληγει η συμβαση). το μωρο μου τοτε θα ειναι 4 μηνων. τωρα κανουμε μεικτη διατροφη, τον θηλαζω παντα και μετα τρωει 100-120 μλ συμπληρωμα. 1-2 γευματα το πολυ ειναι γαλα δικο μου. εχω το swing και απο εβδομαδα περιμενω τησ ameda το νοσοκομειακο. κανω αντλησεισ καθε 2-3 ωρεσ αλλα ολη την ημερα να καταφερω συνολικα 160 μλ (μονο).και απο τα 2 στηθη. ελπιζω με το νοσοκομειακο να δω διαφορα. πινω 1λιτρο τσαι θηλασμου που βρηκα στο διαδικτιο και 21 χαπια μαγιας ημερισιωσ αλλα .... θελα κατ΄αρχην να καταφερω αποκλειστικο θηλασμο με στηθοσ και αντληση και επειτα να φτιαξω μια αξιοπρεπη τραπεζα γαλακτοσ!!!αν μπορεσω!!! στη δουλεια θα λειπω απο τις 6:30 μεχρι τις 3.διαβαζω απο μανουλες για αντλησεις 150-350 μλ τη φορα και απογοητευομαι.....θα τα καταφερω?

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

καλημερα και απο εμενα.εγω επιστρεφω στη δουλεια αρχεσ νοεμβρη για 3 μηνεσ(ληγει η συμβαση). το μωρο μου τοτε θα ειναι 4 μηνων. τωρα κανουμε μεικτη διατροφη, τον θηλαζω παντα και μετα τρωει 100-120 μλ συμπληρωμα. 1-2 γευματα το πολυ ειναι γαλα δικο μου. εχω το swing και απο εβδομαδα περιμενω τησ ameda το νοσοκομειακο. κανω αντλησεισ καθε 2-3 ωρεσ αλλα ολη την ημερα να καταφερω συνολικα 160 μλ (μονο).και απο τα 2 στηθη. ελπιζω με το νοσοκομειακο να δω διαφορα. πινω 1λιτρο τσαι θηλασμου που βρηκα στο διαδικτιο και 21 χαπια μαγιας ημερισιωσ αλλα .... θελα κατ΄αρχην να καταφερω αποκλειστικο θηλασμο με στηθοσ και αντληση και επειτα να φτιαξω μια αξιοπρεπη τραπεζα γαλακτοσ!!!αν μπορεσω!!! στη δουλεια θα λειπω απο τις 6:30 μεχρι τις 3.διαβαζω απο μανουλες για αντλησεις 150-350 μλ τη φορα και απογοητευομαι.....θα τα καταφερω?

Οι μαμάδες που αντλούν 300ml τη φορά έχουν συχνά υπερπαραγωγή που συνεπάγεται αρκετά προβλήματα. Τα 150 είναι εφικτά αν η μαμά έχει πλήρη γαλουχία.

Με την ποσότητα συμπληρώματος που δίνεις εσύ, προφανώς έχεις εγκαταστήσει μόνο μειωμένη γαλουχία. Για να φτάσεις στην πλήρη γαλουχία θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί έχει συμβεί αυτό και μετά να κινηθείς ανάλογα.

Αν θέλεις συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους¨ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6/7 3620 ΓΕΝΝΗΣΗ

10/7 3370 ΕΞΟΔΟΣ

15/7 3550

19/7 3690

22/7 3810

25/7 3960

29/7 4200

22/8 5510 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.5-6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΠΕΡΙΠΟΥ 120 . 1 ΜΕ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΔΙΝΩ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΤΛΗΣΕΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

ΔΙΚΟ ΜΟΥ 100-150 ΚΑΙ ΞΕΝΟ 500-600

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. SWING MEDELA

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 6-7

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 2 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΤΗΘΗ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. ΠΕΡΙΠΟΥ 7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 ΑΛΛΑ Η ΠΑΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Η ΜΟΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΒΑΤΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑΣ....ΑΠΟ ΗΜΕΡΩΝ ΗΤΑΝ ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ...ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 49 ΗΜΕΡΩΝ..

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ....ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ?????

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

ευχαριστώ EvaMD για την απάντηση

Θα προσπαθήσουμε ξανά με το μπιμπερό...

Επειδή λόγω της δουλειάς θα λείπω 4-5 ώρες από το σπίτι ,είναι δύσκολο να με περιμένει για να φάει.

Όταν το 'χουμε προσπαθήσει ,κάποια στιγμή στις 3 ώρες αρχίζει το κλάμα και είναι πολύ δύσκολο να την ηρεμήσει κανείς .Παρ'όλη την πείνα της ούτε το μπιμπερό θέλει .Μπορεί να το βάζει στο στόμα της και μετα να φτύνει όλο το γάλα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38 εβδομάδων ακριβώς

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Καισαρική

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ολική νάρκωση

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Μέγιστη τιμή 10,6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

31.07: 2545 γραμ. Βάρος γέννησης

01.08: 2430 γραμ. απώλεια μετά τη γέννα

04.08: 2510 γραμ. έξοδος από το μαιευτήριο

16.08: 3190 γραμ.

23.08: 3600 γραμ.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Περίπου 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela symphony (έχω και το Harmony της Medela).

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: μία

7β. ποιες ώρες αντλείτε: πρωί ή μεσημεράκι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί): περίπου 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 5-6 (τελευταία και περισσότερες)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μωρό μου γεννήθηκε 31.7. Τον θηλάζω αποκλειστικά από τότε. Όταν θα είναι ακριβώς δύο μηνών θα επιστρέψω στη δουλειά μου. Θα απουσιάζω περίπου 7-8 ώρες από το σπίτι και αυτό τα απογεύματα. (π.χ. 15.00-22.00 ή 14.00 με 22.00). Τα δεδομένα της δουλειάς μου είναι ασταθή. Δουλεύω ως ψυχολόγος με ραντεβού σε δύο ιδιωτικά κέντρα. Υπάρχουν μέρες που έχω αρκετά κενά ενδιάμεσα (άρα θα μπορούσα να αντλώ γάλα) και άλλες που δουλεύω με συνεχόμενα ραντεβού από τις 15.00 έως τις 21.00.

Θέλω να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου για το πώς μπορώ να χειριστώ το πρόβλημα του να συνεχίσω να θηλάζω και μετά την επιστροφή μου στην εργασία. Πιθανόν να κάνω διάφορα λάθη, γιʼ αυτό διορθώστε με αν χρειαστεί.

Υπολογίζω να θηλάζω το παιδί μου οπωσδήποτε λίγο πριν φύγω και αμέσως με το που θα επιστρέφω από τη δουλειά. Στο ενδιάμεσο όσο λείπω θα παίρνει ο μικρός περίπου δύο γεύματα γάλα που θα έχω αντλήσει (ενδεχομένως το ένα φρέσκο και το δεύτερο από την κατάψυξη). Στη δουλειά μου θα επιδιώκω να αντλώ λίγο γάλα αμέσως μόλις φτάσω και πριν φύγω, αλλά και στο ενδιάμεσο. Κάποιες μέρες είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί χρόνος ανάμεσα στα ραντεβού μου, ωστόσο θα επιδιώκω να βρίσκω έστω 15 λεπτά για να ενεργοποιείται λίγο το στήθος. Το γάλα που θα συλλέγω αναγκαστικά θα πετιέται γιατί δεν υπάρχει ψυγείο. Στη δουλειά θα χρησιμοποιώ το θήλαστρο Harmony μια που δεν υπάρχει δυνατότητα για ηλεκτρικό θήλαστρο.

Για χρήση στο σπίτι έχω ήδη νοικιάσει το Symphony της Medela. Εδώ και μία εβδομάδα ξεκίνησα να αντλώ και να αποθηκεύω γάλα.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

• Πόσο μητρικό γάλα περίπου πίνουν τα βρέφη σε ηλικία 2 ή 3 μηνών; Να αποθηκεύω στην κατάψυξη την ποσότητα που αντλώ ολόκληρη ή σε μικρότερες δόσεις;
  • Ποιο το μέγιστο χρονικό διάστημα χωρίς άντληση που δεν προκαλεί πρόβλημα στην παραγωγή γάλατος;
  • Πότε θα προτείνατε να αντλώ το φρέσκο γάλα για να το αφήνω στο ψυγείο (το πρωί ή αργά τη νύχτα;) Εφόσον επιστρέψω βέβαια στην εργασία μου.
  • Να περιμένω να σαραντίσω για να αντλήσω γάλα για την τράπεζα γάλακτος ή από τώρα να αντλώ μία φορά τη μέρα όπως ήδη κάνω; (Να σημειώσω ότι τελευταία το μωρό μου έχει εμφανίσει πράσινες υδαρείς κενώσεις, αέρια και κωλικούς, μου είπαν ότι μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή, άρα δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα με το θήλαστρο έτσι ώστε να μην διαταράξει την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης του μωρού μου). Ξεκίνησα να αντλώ μία φορά τη μέρα γάλα κάθε πρωί περίπου με το σκεπτικό να συνεχίσω να κάνω το ίδιο και όσο θα δουλεύω, άρα να έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου σε αυτό το πρόγραμμα.

Διαφημίσεις

Να περιμένω να σαραντίσω για να αντλήσω γάλα για την τράπεζα γάλακτος ή από τώρα να αντλώ μία φορά τη μέρα όπως ήδη κάνω; (Να σημειώσω ότι τελευταία το μωρό μου έχει εμφανίσει πράσινες υδαρείς κενώσεις, αέρια και κωλικούς, μου είπαν ότι μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή, άρα δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα με το θήλαστρο έτσι ώστε να μην διαταράξει την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης του μωρού μου). Ξεκίνησα να αντλώ μία φορά τη μέρα γάλα κάθε πρωί περίπου με το σκεπτικό να συνεχίσω να κάνω το ίδιο και όσο θα δουλεύω, άρα να έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου σε αυτό το πρόγραμμα.

Σε πρώτη φάση να διευκρινίσουμε αυτό που έχω μαρκάρει...

Το μωρό πώς θηλάζει κάθε φορά, από το ένα ή και τα δύο στήθη;

Πέρα από τα κακά του μωρού έχεις άλλες ενδείξεις υπερπαραγωγής; π.χ. το στήθος στάζει, το στήθος είναι βαρύ όσο καλά και να θηλάσει το μωρό;

Τα κακά του μωρού έχουν βλέννες;

Τρως γαλακτοκομικά;

ευχαριστώ EvaMD για την απάντηση

Θα προσπαθήσουμε ξανά με το μπιμπερό...

Επειδή λόγω της δουλειάς θα λείπω 4-5 ώρες από το σπίτι ,είναι δύσκολο να με περιμένει για να φάει.

Όταν το 'χουμε προσπαθήσει ,κάποια στιγμή στις 3 ώρες αρχίζει το κλάμα και είναι πολύ δύσκολο να την ηρεμήσει κανείς .Παρ'όλη την πείνα της ούτε το μπιμπερό θέλει .Μπορεί να το βάζει στο στόμα της και μετα να φτύνει όλο το γάλα.

Έχει δοκιμάσει όποιος την κρατάει να της δώσει το μπιμπερό νωρίτερα, πολύ πριν αρχίσει το κλάμα; Ακόμα και με το μπιμπερό, το μωρό πρέπει να ταΐζεται όταν αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια πείνας (γυρνάει το κεφάλι αριστερά δεξιά, βάζει τα χέρια στο στόμα ή πιπιλίζει ό,τι είναι κοντά στο στόμα του). Όταν φτάσει να πεινάσει πολύ ένα μωρό (όπως περιγράφεις) δεν είναι συνεργάσιμο, ειδικά για κάτι που δεν το έχει συνηθίσει (μπιμπερό).

Και καλού κακού ας ρωτήσω κι αυτό: το γάλα που έχετε δώσει είναι φρεσκοαντλημένο ή από κατάψυξη;

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους¨ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

6/7 3620 ΓΕΝΝΗΣΗ

10/7 3370 ΕΞΟΔΟΣ

15/7 3550

19/7 3690

22/7 3810

25/7 3960

29/7 4200

22/8 5510 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.5-6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΠΕΡΙΠΟΥ 120 . 1 ΜΕ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΔΙΝΩ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΤΛΗΣΕΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

ΔΙΚΟ ΜΟΥ 100-150 ΚΑΙ ΞΕΝΟ 500-600

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. SWING MEDELA

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 6-7

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 2 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΤΗΘΗ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. ΠΕΡΙΠΟΥ 7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 ΑΛΛΑ Η ΠΑΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Η ΜΟΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΒΑΤΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑΣ....ΑΠΟ ΗΜΕΡΩΝ ΗΤΑΝ ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ...ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 49 ΗΜΕΡΩΝ..

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ....ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ?????

Φαίνεται ότι οι αντλήσεις που κάνεις δεν αποδίδουν ιδιαίτερα. Προφανώς δεν σε καλύπτει το θήλαστρο. Θα πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο (π.χ. medela symphony www.klinikum.gr) και να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού:

8 αντλήσεις το 24ωρο, η τελευταία στις 12 το βράδυ και η επόμενη στις 6 το πρωί. Αντλείς ΠΑΝΤΑ με το διπλό σύστημα (ακόμα κι αν μόλις θήλασες) και συνεχίζεις να αντλείς για 15-20 λεπτά ακόμα κι αν δεν βγάζεις σταγόνα.

Αφού το μωρό συνεχίζει να πιάνει το στήθος, θηλάζεις εάν είναι δυνατόν σε κάθε γεύμα του μωρού και αντλείς.

Φαίνεται ότι οι αντλήσεις που κάνεις δεν αποδίδουν ιδιαίτερα. Προφανώς δεν σε καλύπτει το θήλαστρο. Θα πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο (π.χ. medela symphony www.klinikum.gr) και να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού:

8 αντλήσεις το 24ωρο, η τελευταία στις 12 το βράδυ και η επόμενη στις 6 το πρωί. Αντλείς ΠΑΝΤΑ με το διπλό σύστημα (ακόμα κι αν μόλις θήλασες) και συνεχίζεις να αντλείς για 15-20 λεπτά ακόμα κι αν δεν βγάζεις σταγόνα.

Αφού το μωρό συνεχίζει να πιάνει το στήθος, θηλάζεις εάν είναι δυνατόν σε κάθε γεύμα του μωρού και αντλείς.

ευτυχως το μωρακι μου πιανει τη θηλη μια χαρα!απο βδομαδα περιμενω το νοσοκομειακο της ameda διπλης αντλησης.οταν ξυπναει τα ξημερωματα θηλαζει στο κρεβατι και χορταινει μαλλον γιατι τον παιρνει ο υπνοσ για κανενα 3ωρο.....ειναι ο πιο ευχαριστοσ πηλασμοσ μας!!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Σε πρώτη φάση να διευκρινίσουμε αυτό που έχω μαρκάρει...

Το μωρό πώς θηλάζει κάθε φορά, από το ένα ή και τα δύο στήθη;

Πέρα από τα κακά του μωρού έχεις άλλες ενδείξεις υπερπαραγωγής; π.χ. το στήθος στάζει, το στήθος είναι βαρύ όσο καλά και να θηλάσει το μωρό;

Τα κακά του μωρού έχουν βλέννες;

Τρως γαλακτοκομικά;

Ενδείξεις υπερπαραγωγής έχω την τελευταία βδομάδα, ενώ πριν όχι (το στήθος στάζει, λερώνω πολλά εσώρουχα και το σεντόνι, είναι κάπως διογκωμένο, το μωρό σταματά το θηλασμό όταν το στήθος είναι μεγάλο και θηλάζει με πολλά διαλείμματα, ξεροβήχει όσο θηλάζει γιατί παίρνει μεγάλη ποσότητα κτλ). Μετά από συμβουλή που πήρα από το φόρουμ σε άλλο θέμα άρχισα να εφαρμόζω την τακτική του να δίνω το ίδιο στήθος για 2-3 ώρες (ενώ πριν ενάλλασα τα στήθη συχνότερα). Προσπάθησα επίσης να βγάλω λίγες σταγόνες με το χέρι πριν θηλάσω, κάτι που διευκόλυνε και το μωρό. Χτες και σήμερα παρατήρησα τεράστια αλλαγή στις κενώσεις του μωρού, σταμάτησε το πράσινο χρώμα και επανήρθε η εικόνα τους όπως ήταν στην αρχή (μουσταρδί χρώμα με κόκκους). Το παιδί εμφάνισε επίσης λιγότερα συμπτώματα κωλικών απ' ότι τις προηγούμενες μέρες. Εξακολουθεί να έχει όμως αέρια.

Γαλακτοκομικά πίνω αλλά με μέτρο. Επειδή παρατήρησα ήδη αλλαγή στο μωρό μετά τη νέα τακτική του να δίνω το ίδιο στήθος, θεωρώ ότι μάλλον δεν έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Είμαι διατεθημένη όμως να το κόψω αν πειράζει το μωρό μου. Δεν θέλω να διακινδυνεύσω το θηλασμό!

Ενδείξεις υπερπαραγωγής έχω την τελευταία βδομάδα, ενώ πριν όχι (το στήθος στάζει, λερώνω πολλά εσώρουχα και το σεντόνι, είναι κάπως διογκωμένο, το μωρό σταματά το θηλασμό όταν το στήθος είναι μεγάλο και θηλάζει με πολλά διαλείμματα, ξεροβήχει όσο θηλάζει γιατί παίρνει μεγάλη ποσότητα κτλ). Μετά από συμβουλή που πήρα από το φόρουμ σε άλλο θέμα άρχισα να εφαρμόζω την τακτική του να δίνω το ίδιο στήθος για 2-3 ώρες (ενώ πριν ενάλλασα τα στήθη συχνότερα). Προσπάθησα επίσης να βγάλω λίγες σταγόνες με το χέρι πριν θηλάσω, κάτι που διευκόλυνε και το μωρό. Χτες και σήμερα παρατήρησα τεράστια αλλαγή στις κενώσεις του μωρού, σταμάτησε το πράσινο χρώμα και επανήρθε η εικόνα τους όπως ήταν στην αρχή (μουσταρδί χρώμα με κόκκους). Το παιδί εμφάνισε επίσης λιγότερα συμπτώματα κωλικών απ' ότι τις προηγούμενες μέρες. Εξακολουθεί να έχει όμως αέρια.

Γαλακτοκομικά πίνω αλλά με μέτρο. Επειδή παρατήρησα ήδη αλλαγή στο μωρό μετά τη νέα τακτική του να δίνω το ίδιο στήθος, θεωρώ ότι μάλλον δεν έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Είμαι διατεθημένη όμως να το κόψω αν πειράζει το μωρό μου. Δεν θέλω να διακινδυνεύσω το θηλασμό!

Αν το μωρό έχει ήδη τέτοια διαφορά με καλή διαχείριση της υπερπαραγωγής τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι με τα γαλακτοκομικά.

Το θέμα είναι πώς έφτασες λοιπόν στην υπερπαραγωγή.

Αν είχες από πριν υπερπαραγωγή ήπια ενδεχομένως (ενδείξεις: κακά πολύ υδαρή αλλά πορτοκαλί, ίσως με αφρό, που ακούγονται όταν βγαίνουν, αέρια και στήθος κάπως βαρύ ή σχεδόν πάντα "στρογγυλό") τότε μπορεί να την ενεργοποίησες περαιτέρω με την άντληση, ειδικά με το διπλό σύστημα.

Για την άντληση από δω και πέρα σου απαντώ στο αρχικό σου μήνυμα.

ευτυχως το μωρακι μου πιανει τη θηλη μια χαρα!απο βδομαδα περιμενω το νοσοκομειακο της ameda διπλης αντλησης.οταν ξυπναει τα ξημερωματα θηλαζει στο κρεβατι και χορταινει μαλλον γιατι τον παιρνει ο υπνοσ για κανενα 3ωρο.....ειναι ο πιο ευχαριστοσ πηλασμοσ μας!!!!

Ωραία, το ameda είναι το αντίστοιχο αυτού που σου είπα. Θα κάνεις τα ίδια πράγματα.

Το θηλασμό αυτόν θα τον κρατήσεις ως έχει και θα πρότεινα να αντλείς μετά από αυτόν (περίπου 1-1,5 ώρα μετά, αφού το μωρό κοιμάται τότε για ένα 3ωρο) και από τα δύο στήθη: λέω μετά και όχι πριν γιατί αν αντλήσεις πριν το μωρό μπορεί να μην βρει την ίδια ροή στο στήθος, να δυσανασχετήσει και να μειώσει ή να αποφύγει εντελώς αυτό το θηλασμό.

Αν ο θηλασμός αυτός γίνεται μετά τις 6, θα φροντίζεις η τελευταία βραδυνή άντληση με την πρώτη πρωινή άντληση να μην απέχουν πάνω από 6 ώρες. Δηλαδή αν θηλάζεις το πρωί στις 7 και αντλείς στις 7:30, τότε τελευταία άντληση θα κάνεις στη 1:30 και όχι στις 12:00... Αν δεν μπορείς να μείνεις ξύπνια, τότε δες αν το μωρό θα συνεργαστεί να το θηλάσεις κοιμισμένο γύρω στις 6 παρά, ώστε να αντλήσεις λίγο μετά τις 6.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38 εβδομάδων ακριβώς

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Καισαρική

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ολική νάρκωση

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Μέγιστη τιμή 10,6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

31.07: 2545 γραμ. Βάρος γέννησης

01.08: 2430 γραμ. απώλεια μετά τη γέννα

04.08: 2510 γραμ. έξοδος από το μαιευτήριο

16.08: 3190 γραμ.

23.08: 3600 γραμ.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Περίπου 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela symphony (έχω και το Harmony της Medela).

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: μία

7β. ποιες ώρες αντλείτε: πρωί ή μεσημεράκι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί): περίπου 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 5-6 (τελευταία και περισσότερες)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μωρό μου γεννήθηκε 31.7. Τον θηλάζω αποκλειστικά από τότε. Όταν θα είναι ακριβώς δύο μηνών θα επιστρέψω στη δουλειά μου. Θα απουσιάζω περίπου 7-8 ώρες από το σπίτι και αυτό τα απογεύματα. (π.χ. 15.00-22.00 ή 14.00 με 22.00). Τα δεδομένα της δουλειάς μου είναι ασταθή. Δουλεύω ως ψυχολόγος με ραντεβού σε δύο ιδιωτικά κέντρα. Υπάρχουν μέρες που έχω αρκετά κενά ενδιάμεσα (άρα θα μπορούσα να αντλώ γάλα) και άλλες που δουλεύω με συνεχόμενα ραντεβού από τις 15.00 έως τις 21.00.

Θέλω να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου για το πώς μπορώ να χειριστώ το πρόβλημα του να συνεχίσω να θηλάζω και μετά την επιστροφή μου στην εργασία. Πιθανόν να κάνω διάφορα λάθη, γιʼ αυτό διορθώστε με αν χρειαστεί.

Υπολογίζω να θηλάζω το παιδί μου οπωσδήποτε λίγο πριν φύγω και αμέσως με το που θα επιστρέφω από τη δουλειά. Στο ενδιάμεσο όσο λείπω θα παίρνει ο μικρός περίπου δύο γεύματα γάλα που θα έχω αντλήσει (ενδεχομένως το ένα φρέσκο και το δεύτερο από την κατάψυξη).

Το μωρό το πιθανότερο είναι να φάει περισσότερες φορές στο 8ωρο... Τώρα θηλάζει ανά 2ωρο και λογικά κάνει πολλά και μικρά (σχετικά) γεύματα. Με το μπιμπερό στην αρχή θα κάνει ακόμα μικρότερα (μέχρι να το συνηθίσει) οπότε μπορεί να φάει και 3 και 4 φορές... Όποιος το κρατάει θα πρέπει να ξεκινήσει το τάισμα με τα πρώτα σημάδια πείνας, όπως κάνεις κι εσύ τώρα θηλάζοντας.

Στη δουλειά μου θα επιδιώκω να αντλώ λίγο γάλα αμέσως μόλις φτάσω και πριν φύγω, αλλά και στο ενδιάμεσο. Κάποιες μέρες είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί χρόνος ανάμεσα στα ραντεβού μου, ωστόσο θα επιδιώκω να βρίσκω έστω 15 λεπτά για να ενεργοποιείται λίγο το στήθος.

Αμέσως μετά και λίγο πριν φύγεις, ίσως να μην βοηθήσει: το αμέσως μόλις φτάσεις, αν έχεις θηλάσει πριν φύγεις για δουλειά μπορεί να μην αποδώσει σε ποσότητα ιδιαίτερα. Το πριν φύγεις, ειδικά επειδή μιλάμε για βραδάκι πλέον καλό είναι να το αποφύγεις γενικά, καθώς τότε η ροή μας είναι φυσιολογικά πιο μειωμένη οπότε το μωρό, όταν θα γυρίσεις στο σπίτι, μπορεί να δυσανασχετήσει. Μπορείς να μοιράσεις το χρόνο που λείπεις σε 2,5-3ωρα: αντλείς στις 2,5-3 ώρες αφού φτάσεις και ξανά στις άλλες 2,5-3. Το επόμενο 2,5-3ωρο είναι που φτάνεις στο σπίτι και θηλάζεις.

Το γάλα που θα συλλέγω αναγκαστικά θα πετιέται γιατί δεν υπάρχει ψυγείο. Στη δουλειά θα χρησιμοποιώ το θήλαστρο Harmonyμια που δεν υπάρχει δυνατότητα για ηλεκτρικό θήλαστρο.

Θεωρώ πολύ κρίμα να πετιέται ακόμα και σταγόνα μητρικού γάλακτος - θυμήσου με, κάποια στιγμή, όταν το μωρό σου θα τρώει μεγαλύτερες ποσότητες όσο θα λείπεις, θα λυπηθείς για το γάλα που πέταξες... Εκείνο που μπορείς -με ασφάλεια- να κάνεις είναι να πάρεις ένα θερμομονωτικό τσαντάκι και 2 παγοκύστες από το σπίτι μαζί με 2-3 (ανάλογα με τις αντλήσεις) μπιμπερό αποστειρωμένα, όπου θα μεταφέρεις το γάλα που έβγαλες. Έτσι μπορείς με ασφάλεια να το πας στο σπίτι (διατηρείται έτσι για 24ώρες) και να το δώσεις στο μωρό σου την επομένη. Είναι κρίμα να πετάς το γάλα και να πρέπει να ξανα-αντλήσεις στο σπίτι... Πίστεψέ με δεν θα έχεις τόσο χρόνο...

Όσο για το θήλαστρο: το symphony λειτουργεί και με μπαταρίες. Οπότε αν δεν σου είναι κόπος το κουβάλημα, καλύτερα να το παίρνεις μαζί σου για να τελειώνεις και γρήγορα. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση στην πορεία το να μπορείς επιστρέφοντας στο σπίτι να έχεις όλο το γάλα που χρειάζεσαι για την επομένη (κι αν έχεις περίσσιο θα το βάζεις στην κατάψυξη για τις δύσκολες μέρες...):-P

Για χρήση στο σπίτι έχω ήδη νοικιάσει το Symphony της Medela. Εδώ και μία εβδομάδα ξεκίνησα να αντλώ και να αποθηκεύω γάλα.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

• Πόσο μητρικό γάλα περίπου πίνουν τα βρέφη σε ηλικία 2 ή 3 μηνών; Να αποθηκεύω στην κατάψυξη την ποσότητα που αντλώ ολόκληρη ή σε μικρότερες δόσεις;
Υπολογίζεις 80-150ml για κάθε 3-4 ώρες απουσίας. Αυτό είναι χοντρικός υπολογισμός για το πόσο γάλα να αφήσουμε χωρίς όμως να σημαίνει ότι το μωρό σου θα ταΐζεται κάθε 3-4 ώρες.

Καλύτερα να καταψύξεις και μικρές μερίδες, αν και επειδή το μωρό σου θα χρειάζεται αρκετό (πάνω από 150) γάλα τις ώρες που λείπεις, αν βγάζεις μία κατάψυξη 150ml και συμπληρώσεις με φρέσκο, μπορεί να καταναλωθεί πρώτα της κατάψυξης και μετά να δοθεί το φρέσκο, χωρίς έτσι να πεταχτεί καθόλου γάλα.

• Ποιο το μέγιστο χρονικό διάστημα χωρίς άντληση που δεν προκαλεί πρόβλημα στην παραγωγή γάλατος;

Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο θηλάζεις κι από άλλους παράγοντες. Φαντάζομαι εννοείς ενώ λείπεις στη δουλειά αν μπορείς να μην αντλείς. Η απάντηση είναι ναι αρκεί:

(α) το στήθος σου να μην πετρώνει - αν γίνεται αυτό μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι

(β) τις ώρες που είσαι στο σπίτι να αντλείς για να αναπληρώνεις το γάλα που ήπιε το μωρό όσο έλειπες.

(γ) αν οι αντλήσεις του 24ώρου δεν δώσουν το γάλα που ήπιε το μωρό κατά την απουσία της μαμάς, μπορούμε να αντλούμε το ΣΚ για συμπλήρωμα. Αν συστηματικά η ποσότητα που αντλεί η μαμά είναι σημαντικά μικρότερη από όση πίνει το μωρό της όσο λείπει εκείνη, τότε η παραγωγή σταδιακά θα μειωθεί.

• Πότε θα προτείνατε να αντλώ το φρέσκο γάλα για να το αφήνω στο ψυγείο (το πρωί ή αργά τη νύχτα;) Εφόσον επιστρέψω βέβαια στην εργασία μου.

Κατά την άποψή μου πρέπει να εξαντλείς τη δυνατότητα άντλησης στη δουλειά (δες παραπάνω). Αν δεν φτάνει, τότε καλύτερα να αντλείς νωρίς το πρωί (παραπάνω λέω γιατί αντενδείκνυται το βράδυ, εκτός αν το μωρό σου κοιμάται σερί το βράδυ οπότε μπορείς με άνεση να αντλείς μετά τον τελευταίο θηλασμό).

• Να περιμένω να σαραντίσω για να αντλήσω γάλα για την τράπεζα γάλακτος ή από τώρα να αντλώ μία φορά τη μέρα όπως ήδη κάνω; (Να σημειώσω ότι τελευταία το μωρό μου έχει εμφανίσει πράσινες υδαρείς κενώσεις, αέρια και κωλικούς, μου είπαν ότι μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή, άρα δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα με το θήλαστρο έτσι ώστε να μην διαταράξει την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης του μωρού μου). Ξεκίνησα να αντλώ μία φορά τη μέρα γάλα κάθε πρωί περίπου με το σκεπτικό να συνεχίσω να κάνω το ίδιο και όσο θα δουλεύω, άρα να έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου σε αυτό το πρόγραμμα.

Όσο ελέγχεις την υπερπαραγωγή, εσύ, δεν έχεις πρόβλημα να συνεχίσεις να αντλείς. Απλά να θυμάσαι ότι καλό είναι να μην αντλείς πάνω από 150ml τη μέρα (γιατί είτε θα "κλέβεις" από το μωρό είτε θα κάνεις μεγάλη υπερπαραγωγή). Αν βγάζεις παραπάνω, τότε καλό είναι να σταματάς την άντληση μόλις συμπληρώσεις την ποσότητα και όχι όταν συμπληρώσεις τη διάρκεια (15 λεπτά).

αλλη μια ερωτηση.... γιατι τα χαπια μαγιας πρεπει να τα διακοπτουμε 1 εβδομαδα?

όλα τα συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται για χ διάστημα και μετά να ακολουθεί κενό πριν τα ξαναπάρουμε (αν είναι απαραίτητο).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...