Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Ξεχασα να σου πω οτι καναμε γυρω στα 12 -14 γευματα πριν τα cilroton τωρα κανει 8-10 γευματα.αλλα οπως σου ειπα ξεκινησε γουλιες και ειναι λιγο ανησυχη στο στηθος απο χθες.

Διαφημίσεις

Για να σε "παρηγορήσω", εμείς πήγαμε χθες στον παιδίατρο και ο μπουμπούκος έχει βάλει μόνο 300γρ. Μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί τους επόμενους μήνες να βάλει ακόμη λιγότερα, γιατί μέχρι τώρα έπαιρνε μίνιμουμ 1κιλό. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει μέχρι τον χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς! Επίσης μου συνέστησε να μην σταματήσω να θηλάζω και να μην βιαστούμε με τις στερεές όσο βλέπουμε ότι μας παίρνει, γιατί κερδίζουμε την ωριμότητα του πεπτικού.

Καλά κάνεις πάντως και το ψάχνεις, γιατί κι εγώ αισθάνομαι ότι τράβηξα λαχείο με αυτόν τον παιδίατρο - αφού βέβαια απέρριψα τους δύο προηγούμενους.[/quote

Μπορεις σε παρακαλώ να μου πεις το γιατρό σου, αν βέβαια είναι στην Αθήνα;

70kwp3.png

μπορείς σε παρακαλώ να γραψεις τις ζυγίσεις σας με τις ημερομηνίες

τις βρεγμενες και λερωμενες πάνες

χρωμα κενωσεων

ποσα γευματα κανετε (ποσότητα και διάρκεια)

αν δινεις στηθος και γευμα ή αν προσφερεις και τα δυο

αν το μωρο κανει συχνα γουλιες

Κριστίνα τα δίνει αναλυτικά στην προηγούμενη σελίδα μήνυμα 1337. Αν έχεις χρόνο, δες και τα υπόλοιπα μηνύματα για να καταλάβεις καλύτερα το ιστορικό κι αν μπορείς μίλα εσύ με τη μανούλα32 γιατί φεύγω εκτός πόλης σε λίγο και θ' αργήσω να ξαναμπώ.

Ξεχασα να σου πω οτι καναμε γυρω στα 12 -14 γευματα πριν τα cilroton τωρα κανει 8-10 γευματα.αλλα οπως σου ειπα ξεκινησε γουλιες και ειναι λιγο ανησυχη στο στηθος απο χθες.

το μωρό σου παίρνει βάρος πάνω απο το ανώταταο μέσο όρο

το βάρος που περιμένουμε ειναι 155-241 γρ την εβδομάδα δηλ. απο 21 μέχρι 34 γρ την ημέρα εσείς βάζεται περίπου 37 γρ την ημέρα

Αυτο σημαίνει ότι το γάλα σου είναι παρα πανω απο αρκετό

Δεν ξέρω γιατί σου είπαν να πάρεις κάτι για να αυξήσεις την παραγωγή η οποία είναι πάρα πολύ καλή έτσι και αλλιώς.

Δεν καταφεύγουμε σε τέτοιες λύσεις παρα μόνο αν το σώμα μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μωρού

Δεν μπορείς να γίνεις μπιμπερό

Θα φτιάξεις υπερπαραγωγή με αυτούς τους ρυθμούς και αυτό δεν είναι καλό ούτε για σενα ουτε για το μωρό

Επίσης δεν θεωρώ καλό το μωρό να συνηθίζει σε αυξημένη ροή

Εχεις προσπαθήσει να δώσεις ξανά το ίδιο στήθος στο γεύμα με breast compression και το μωρό δεν θελει?

(δηλ. το μωρό σταματαει το βάζεις να ρευτεί και μετά επιστρέφεις στο ίδιο στήθος, πιέζεις λίγο να βγάλει γάλα αλλά το μωρό δεν δέχεται οπότε τότε περνάς στο άλλο?????)

Τις γουλιές τις κάνει γιατί παίρνει παραπάνω γάλα από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί.

Αν το μωρό αρχίζει να γκρινιάζει στο στήθος όταν η ροή φυσιολογικά μειώνεται μπορείς να σηκώνεσαι και να θηλάζεις σε κίνηση ή να πιέζεις το στήθος όπως στο βίντεο

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CB8QtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DHJrBRYxDNSE&ei=KQMXTvDvBIePswb76YyuDw&usg=AFQjCNFpYI0t7eQR_7DmLm3PCOqzgdcJGw

διάβασε αυτό το λινκ

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

και δες ειδικά την τελευταία παράγραφο

Sometimes babies of moms with oversupply or fast let-down get very used to the fast flow and object when it normally slows somewhere between 3 weeks to 3 months. Even though your let-down may not be truly slow, it can still seem that way to baby. See Let-down Reflex: Too Slow? for tips.

άνοιξε το λινκ και δες τα τιπς........

Δεν θεωρω φρόνιμο να παίρνεις το οποιοδήποτε συμπλήρωμα σύμφωνα πάντα με αυτά που παραθέτεις (δεν ξέρω αν η σύμβουλος ξέρει κάτι που δεν εχει γραφτεί εδώ............π.χ μπορεί να της εχεις πει το ιστορικο του θηλασμού του προηγουμενου παιδιου)

Το μωρό θα στρώσει μόνο του τα γεύματα σιγά σιγά.

υγ

τι θήλαστρο έχεις?

ποτε επιστρέφεις στη δουλειά?

ποσες ώρες θα λείπεις?

θα μπορείς να αντλείς στη δουλεια?

(τα εχεις γραψει κατα καιρούς αλλα μου ειναι δύσκολο να τα ψάξω λογω χρονου)

Διαφημίσεις

1.εχω το symphony με διπλη αντληση

2.επιστρεφω στη δουλεια 1 Σεπτεμβρη

3.θα λειπω 7 ωρες

4.θα μπορω να κανω μια αντληση

5.το ιστορικο θηλασμου του αλλου παιδιου ειναι απλα οτι θηλασα 2 μηνες αποκλειστικα μετα μισο μηνα με συμπληρωμα και τελικα μου σταματησε το γαλα μονο του χωρις χαπια

6.το μωρο τρωει πολυ ενεργα τα πρωτα 10 λεπτα μετα ή κοιμαται και της αλλαζω πανα για να ξυπνησει ή μου δειχνει οτι δεν θελει αλλο το ιδιο στηθος.Ετσι τη βαζω στο αλλο.

1.εχω το symphony με διπλη αντληση

2.επιστρεφω στη δουλεια 1 Σεπτεμβρη

3.θα λειπω 7 ωρες

4.θα μπορω να κανω μια αντληση

5.το ιστορικο θηλασμου του αλλου παιδιου ειναι απλα οτι θηλασα 2 μηνες αποκλειστικα μετα μισο μηνα με συμπληρωμα και τελικα μου σταματησε το γαλα μονο του χωρις χαπια

Στις 7 ώρες που θα λείπεις υπολογίζω ότι θα θέλεις περίπου 350 με 400μλ γάλα την ημέρα.

π.χ δουλεύεις 8 00 - 15 00 θηλάζεις το πρωί πριν φύγεις ενα γεύμα στις 10 30 και άλλο ενα 13 00 μετά επιστρέφεις και θηλάζεις (άρα δυο γεύματα μαξ 400 μλ)

Δεν χρειάζεται να κάνεις΄τεράστια τράπεζα γάλακτος και να αγχώνεσαι. Μπορείς να κάνεις κάβα για μια εβδομάδα άρα θέλεις 2800 μαξ σύνολο οπότε 90-95 μλ την ημέρα όλο τον Αυγουστο

Την ποσότητα αυτή μπορείς να την αντλείς πιστεύω με 1 2 αντλήσεις την ημέρα το πρωί αμέσως μετά το πρώτο γεύμα του μωρού και το βράδυ μόλις κοιμηθεί (έτσι δεν θα επιρεάζεις τη ροή για το επόμενο γεύμα του μωρού)

Τις ημέρες που εργάζεσαι η άντληση στη δουλειά θα σου εξασφαλίζει μια Χ ποσότητα γάλακτος και με μια ακόμα άντληση στο σπίτι π.χ πριν φύγεις ή το μεσημέρι που γυρνάς ή το βράδυ όταν κοιμηθεί το μωρό (ανάλογα τι σε βολεύει) θα εξασφαλίζεις το γάλα της επόμενης μέρας και την τράπεζα θα την αξιοποιείς μόνο σαν συμπλήρωμα αν χρειαστεί....

Επικεντρώσου τώρα στο μωρό και τον Αυγουστο βάζεις και την παράμετρο επιστροφή στη δουλειά.

Μέχρι τότε και το μωρό μπορεί να αλλάξει πολλά (π.χ μπορεί να κάνει λίγοτερα γεύματα οπότε να μπορείς να κάνεις παρπάνω αντλήσεις αν θέλεις χωρίς να επιρεάζεις τη ροή και να δυσανασχετεί)

Δεν υπάρχει λόγος άγχους καθώς η ποσότητα που τελικά θέλεις δεν είναι τόσο τρομερή.

Αλήθεια τι ποσότητα αντλείς τώρα σε 20 λεπτά?

6.το μωρο τρωει πολυ ενεργα τα πρωτα 10 λεπτα μετα ή κοιμαται και της αλλαζω πανα για να ξυπνησει ή μου δειχνει οτι δεν θελει αλλο το ιδιο στηθος.Ετσι τη βαζω στο αλλο.

Προσπάθησε λίγο όπως σου το έγραψα πιο πάνω .. ναι να προσφέρεις και το άλλο στήθος αλλά αφού έχεις εξαντλήσει όλη την προσπάθεια στο πρώτο (χωρίς να πιέζεις το μωρό με κολπάκια διάφορα)

Εκανα χθες μια διπλη αντληση το βραδυ που κοιμηθηκε η μπεμπα.Τωρα με τα cilroton εβγαλα 100 ml 20 λεπτα.Πριν τα χαπια για την ιδια ποσοτητα χρειαζομουν 2 αντλησεις.Μου εδωσες πολυ ωραιο προγραμμα με τις αντλησεις!Σε ευχαριστω πολυ ΚΡΙΣΤΙΝΑ!

ΚΡΙΣΤΙΝΑ να σε ρωτησω και κατι αλλο.Εγω αποθηκευω μεριδες των 100ml στην καταψυξη.Διαβασα οτι το γαλα απο καταψυξη πρεπει να μεινει στη συντηρηση 24ωρες και μετα να καταναλωθει.Και αν δεν καταναλωθει ολο τις ωρες που θα λειπω το πεταμε το υπολοιπο? αν οχι ποσο αντεχει στη συντηρηση αφου δεν κανει να το ξαναβαλουμε στην καταψυξη?

Διαβασα οτι το γαλα απο καταψυξη πρεπει να μεινει στη συντηρηση 24ωρες και μετα να καταναλωθει.

Είσαι σίγουρη ότι διάβασες κάτι τέτοιο;

Αν ναι, σε παρακαλώ να βάλεις εδώ το λινκ για να το διορθώσουμε.

Γάλα που έχει αποψυχθεί, διατηρείται μέχρι 24 ώρες στο ψυγείο. .

Διαφημίσεις

Συγγνωμη κυρια Αγλαια εγω τα μπερδεψα!Ποση ωρα ομως πριν να καταναλωθει πρεπει να βγαινει απο την καταψυξη?

οταν βγαλουμε το γαλα απο την καταψυξη , αυτο διατηρειται (Στο ψυγείο (αποψυγμένο) 0 έως 4°C 24 ώρες)

μεσα σε αυτες τις 24 ωρες πρεπει να καταναλωθει.

αφου το βγαλουμε απο την καταψυξη υπαρχουν δυο τροποι αποψυξης :

1) κατω απο το τρεχουμενο νερο της βρυσης σε θερμοκρασια δικτυου και ΟΧΙ ζεστο γιατι μπορει να αλλοιωθει..

2) το βαζουμε στο ψυγειο, οπου αποψυχεται σταδιακα (χρειαζεται 12-16 ωρες)

απο την στιγμη που το γαλα αποψυχθει με τον ένα ή τον αλλο τροπο ειναι ετοιμο για καταναλωση!

αφου αποψυχθει μπορουμε να το χωρισουμε σε δυο μεριδες π.χ. 50-50 ή 60-40 και στην συνεχεια να βαλουμε την μια μεριδα στο ψυγειο και την αλλη να την ζεστανουμε. Αυτο το κανουμε εαν δεν ειμαστε σιγουροι οτι θα το φαει ολο το μωρο γιατι εαν το ζεστανουμε το γαλα και δεν καταναλωθει , δεν μπορει να ξαναμπει στο ψυγειο. Ενω ετσι φυλαμε μια μεριδα στο ψυγειο και μπορουμε να την καταναλωσουμε αργοτερα (οχι μετα τις 24 ωρες )

το ζεσταμα γινεται σε μπεν μαρι.

περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να διαβασεις εδω: http://www.mitrikosthilasmos.com/2009_10_01_archive.html

83hKp3.png

Καλημέρα,

βασικά γράφω για να γκρινιάξω κάπου...

Ο μπέμπης μου γίνεται αύριο 4 μηνών.

Από όταν γεννήθηκε είμαστε αυτοκόλλητοι.

Την ημέρα τρώει κάθε 1-1,5 ώρα και την νύχτα (από τις 12 μέχρι τις 9) κάθε 2,5 περίπου.

Ενδιάμεσα θέλει απλώς να είναι κολλημένος πάνω μου.

Για βόλτα με καρότσι ούτε λόγος, μόνο με μάρσιπο μπορούμε να κυκλοφορήσουμε.

Για να κοιμηθεί, πρέπει οποσδήποτε να τον βάλω λίγο στο στήθος να πιπιλίσει αλλιώς αποκλείεται να τον πάρει ο ύπνος. Και κοιμάται μόνο μαζί μου, αν τον ακουμπήσω στο κρεββάτι ξυπνάει σε 10΄ το πολύ!

Εννοείται ότι από όταν γεννήθηκε τον έχω αφήσει μόνο 45΄ για να πάω μέχρι τον γυναικολόγο...

Ακόμα και όταν παίζει, θέλει να είμαι από πάνω αλλιώς βάζει τις φωνές.

Ήταν να επιστρέψω στη δουλειά στους 4 μήνες αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν θα το άντεχε και τελικά πήρα το μειωμένο ωράριο μαζεμένο για να γυρίσω στους 7,5 μήνες.

Όλοι μου λένε ότι εγώ φταίω που τον έχω κάνει εξαρτημένο, επειδή τον θηλάζω και επειδή δεν τον αφήνω να κλάψει...

Δεν μπορώ να πω ότι η κατάσταση αυτή δεν με κουράζει, με κουράζει και περιμένω να δω κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του όσο μεγαλώνει.

Ο άντρας μου θέλει να πάμε καμμιά βόλτα οι δυό μας αλλά πώς να τον αφήσω?

Γιαγιάδες δεν υπάρχουν, πρέπει να βρω νταντά...

Και τί θα κάνουμε με τον θηλασμό όταν γυρίσω στη δουλειά?

Θα έχει αρχίσει τις στερεές (θα είναι 7,5) αλλά διαβάζω εδώ ότι οι στερεές είναι συμπληρωματικές μέχρι το χρόνο και ο μικρός θηλάζει πάααααρα πολύ συχνά!

Δεν ξέρω τί θα κάνω...με έχει πιάσει απελπισία από τώρα...

Καλημέρα,

βασικά γράφω για να γκρινιάξω κάπου...

Ο μπέμπης μου γίνεται αύριο 4 μηνών.

Από όταν γεννήθηκε είμαστε αυτοκόλλητοι.

Την ημέρα τρώει κάθε 1-1,5 ώρα και την νύχτα (από τις 12 μέχρι τις 9) κάθε 2,5 περίπου.

Ενδιάμεσα θέλει απλώς να είναι κολλημένος πάνω μου.

Για βόλτα με καρότσι ούτε λόγος, μόνο με μάρσιπο μπορούμε να κυκλοφορήσουμε.

Για να κοιμηθεί, πρέπει οποσδήποτε να τον βάλω λίγο στο στήθος να πιπιλίσει αλλιώς αποκλείεται να τον πάρει ο ύπνος. Και κοιμάται μόνο μαζί μου, αν τον ακουμπήσω στο κρεββάτι ξυπνάει σε 10΄ το πολύ!

Εννοείται ότι από όταν γεννήθηκε τον έχω αφήσει μόνο 45΄ για να πάω μέχρι τον γυναικολόγο...

Ακόμα και όταν παίζει, θέλει να είμαι από πάνω αλλιώς βάζει τις φωνές.

Ήταν να επιστρέψω στη δουλειά στους 4 μήνες αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν θα το άντεχε και τελικά πήρα το μειωμένο ωράριο μαζεμένο για να γυρίσω στους 7,5 μήνες.

Όλοι μου λένε ότι εγώ φταίω που τον έχω κάνει εξαρτημένο, επειδή τον θηλάζω και επειδή δεν τον αφήνω να κλάψει...

Δεν μπορώ να πω ότι η κατάσταση αυτή δεν με κουράζει, με κουράζει και περιμένω να δω κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του όσο μεγαλώνει.

Ο άντρας μου θέλει να πάμε καμμιά βόλτα οι δυό μας αλλά πώς να τον αφήσω?

Γιαγιάδες δεν υπάρχουν, πρέπει να βρω νταντά...

Και τί θα κάνουμε με τον θηλασμό όταν γυρίσω στη δουλειά?

Θα έχει αρχίσει τις στερεές (θα είναι 7,5) αλλά διαβάζω εδώ ότι οι στερεές είναι συμπληρωματικές μέχρι το χρόνο και ο μικρός θηλάζει πάααααρα πολύ συχνά!

Δεν ξέρω τί θα κάνω...με έχει πιάσει απελπισία από τώρα...

εσενα σου αρεσει οτι γινεται?το απολαμβανεις? το χαιρεσαι το παιδακι σου?

εαν ναι,αστους αλλους να λενε!!!

κι εμεις ετσι ειμασταν και τωρα ψαξε βρες την!!και ολοι μου λενε τωρα ποσο ανεξαρτητο παιδι ειναι και ποσο αυτονομο κλπ..

οσο για την δουλεια ειχε πει η Αγλαια οτι τα παιδια προσαρμοζονται κατι που διαπιστωσα και εγω..θηλασμος πριν φυγω και αφου επιστρεψω και στο ενδιαμεσο φρουτοκρεμα ή φρουτο και ειναι μια χαρα..στους 7,5 μηνες μπορει να κανει 1 με 2 γευματα οταν θα λειπεις και τηνυπολοιπη μερα θα συμπληρωνεις τους θηλασμους και οσα αλλα γευματα μπορει να χρειαζεται το παιδι.. εισαι μια χαρα!! θα ακουσεις πολλαααααα ακομα,γι αυτο μην δινεις σημασια..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

καλά το πέτυχαν ακριβώς!

εμείς κυκλοφορούμε παντού με sling και mei tai και το τί ακούω δεν περιγράφεται:

Γιαγιά στο supermarket: "γιατί τι ταλαιπωρείς το καημένο? δεν έχεις πουθενά να το αφήσεις?".

Υπάλληλος στο ταχυδρομείο: "τί το σφηνώνεις το παιδί εκεί μέσα? άσε που θα σου αρρωστήσει που το βγάζεις έξω!"

Στην εφορία: "τσ-τσ-τσ, κοίτα το κακόμοιρο...θα το βγάλει και στα φανάρια μετά".

Για να μην πω για τα περί θηλασμού σε δημόσιο χώρο....

καλά το πέτυχαν ακριβώς!

εμείς κυκλοφορούμε παντού με sling και mei tai και το τί ακούω δεν περιγράφεται:

Γιαγιά στο supermarket: "γιατί τι ταλαιπωρείς το καημένο? δεν έχεις πουθενά να το αφήσεις?".

Υπάλληλος στο ταχυδρομείο: "τί το σφηνώνεις το παιδί εκεί μέσα? άσε που θα σου αρρωστήσει που το βγάζεις έξω!"

Στην εφορία: "τσ-τσ-τσ, κοίτα το κακόμοιρο...θα το βγάλει και στα φανάρια μετά".

Για να μην πω για τα περί θηλασμού σε δημόσιο χώρο....

γι αυτο σου λεω μην σκας...

εφοσον εσυ το απολαμβανεις και δεν βαρυγκομας με την διαδικασια, αστους αλλους να λενε.. εξαλλου παντα θα βρισκουν κατι για να πουν!!!:wink:

83hKp3.png

Καλημέρα! Αν το πρωί πριν φύγω για δουλειά θηλάζω μόνο από το ένα στήθος, τι γίνεται με το άλλο; Κάνω μετά αντλήση κανονικά και στα δύο; Και αν μια μέρα κάτι γίνει και παραλειφθεί μια άντληση υπάρχει κίνδυνος να ερεθιστεί το στήθος;

Επίσης από τώρα κάνω μια σύντομη άντληση το πρωί (40 μλ) όποτε θέλω μπορώ να τη σταματήσω ή πάλι μπορεί να ερεθιστεί το στήθος μου. Γενικά είναι πολύ ευερέθιστο το στήθος μου, είναι σχεδόν πάντα κόκκινο και αν μείνει λίγο παραπάνω το γαλα μέσα αρχίζει μαστίτιδα και περναει μετα από πολλες κομπρεσες....

70kwp3.png

Καλημέρα! Αν το πρωί πριν φύγω για δουλειά θηλάζω μόνο από το ένα στήθος, τι γίνεται με το άλλο; Κάνω μετά αντλήση κανονικά και στα δύο; Και αν μια μέρα κάτι γίνει και παραλειφθεί μια άντληση υπάρχει κίνδυνος να ερεθιστεί το στήθος;

Επίσης από τώρα κάνω μια σύντομη άντληση το πρωί (40 μλ) όποτε θέλω μπορώ να τη σταματήσω ή πάλι μπορεί να ερεθιστεί το στήθος μου. Γενικά είναι πολύ ευερέθιστο το στήθος μου, είναι σχεδόν πάντα κόκκινο και αν μείνει λίγο παραπάνω το γαλα μέσα αρχίζει μαστίτιδα και περναει μετα από πολλες κομπρεσες....

ολες αυτες οι ερωτησεις αφορουν τον σεπτεμβριο που θα πας δουλεια?

γιατι αν ναι και το παιδι θα ειναι τοτε οκτω μηνων, νομιζω οτι δεν εχεις λογο να αντλεις..8 μηνων το μωρο μπορει να καλυπτεται απο 2 γευματα στερεας και να θηλαζει τις υπολοιπες ωρες που θα εισαι σπιτι..

να ξεκαθαρισουμε λοιπον, γιατι θες να αντλεις? ειναι μονο για τον Σεπτεμβριο που θα πας δουλεια ή θες και τωρα?

ποσες ωρες θα λειπεις για την δουλεια?

83hKp3.png

ολες αυτες οι ερωτησεις αφορουν τον σεπτεμβριο που θα πας δουλεια?

γιατι αν ναι και το παιδι θα ειναι τοτε οκτω μηνων, νομιζω οτι δεν εχεις λογο να αντλεις..8 μηνων το μωρο μπορει να καλυπτεται απο 2 γευματα στερεας και να θηλαζει τις υπολοιπες ωρες που θα εισαι σπιτι..

να ξεκαθαρισουμε λοιπον, γιατι θες να αντλεις? ειναι μονο για τον Σεπτεμβριο που θα πας δουλεια ή θες και τωρα?

ποσες ωρες θα λειπεις για την δουλεια?

Στη δουλειά θα λείπω 9 ώρες από τις 6:30 π.μ. έως τις 15:30. Όμως τώρα δεν τρώει πολύ στερεές, περίπου 10 κουταλιές, και θηλάζει περισσότερο. Δε θα θελα λοιπόν να το πιέσω με τις στερέες. Αυτό που λες το εύχομαι και μου δίνει και μεγάλη χαρά αλλά με τα τωρινα δεδομένα πρέπει να πίνει και γάλα, το οποίο σκέφτομαι να το δίνουν με το ποτηράκι, αν και προς το παρόν (7μηνών) δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί ή δεν του αρέσει το νερό, δεν εχω καταλάβει ακριβώς.

70kwp3.png

Τώρα θηλάζω, είμαι συνεχώς με το μωρό, από το Σεπτέμβριο θα λείπω πρώτα ο θεός, λογω δουλειάς και γι αυτό αντλώ από τώρα. Δε θέλω να παίρνει το στήθος περισσότερο ερέθισμα και γι αυτό αντλώ λίγο κάθε μέρα... Φοβάμαι πολύ το πρήξιμο...

70kwp3.png

Καλημέρα!

Έχω ένα μωράκι 3 μηνών,θηλάζω αποκλειστικά και επιστρέφω κανονικά στη δουλειά το Σεπτέμβριο,όταν θα είναι 4 μηνών.Το ωράριο θα είναι πρωί 10-2 και απόγευμα 5-9 εκτός από Σ-Κ.

Έχω αγοράσει το θήλαστρο swing της medela και κάνω αντλήσεις για να έχω μια τράπεζα γάλακτος .

Έχω αφήσει τη μικρή κάποιες φορές (σποραδικά ,όχι συνεχόμενες μέρες)είτε με τον άντρα μου είτε με τη μητέρα μου για να συνηθίσει να πίνει με το μπιμπερό.Ενώ στην αρχή έπινε μια μικρή ποσότητα που κυμαινόταν από 30-80ml, τις τελευταίες 3 φορές δε βάζει καθόλου το μπιμπερό στο στόμα της και κλαίει σπαρακτικά.

Έτσι δεν μπορώ να λείψω καθόλου από κοντά της.Όταν φεύγω , έχω συνέχεια στο μυαλό μου ότι θα είναι νηστική και ανήσυχη .Και ,βέβαια,προβληματίζομαι με το τι θα γίνει ,όταν θα γυρίσω στη δουλειά .

Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνηθίσει το μπιμπερό;

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα σε όλες!

Γράφω πρώτη φορά στο forum αν και το παρακολουθώ μήνες και χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί έχω αγχωθεί πολύ.

Σε περίπου 20 μέρες θα γεννήσω, πρώτα ο Θεός, το πρώτο μου παιδί όμως τέλη Σεπτέμβρη πρέπει να ξεκινήσω τη δουλειά. Είμαι καθηγήτρια και κάνω ιδιαίτερα τα απογεύματα περίπου από τις 3:30 με 4 ως τις 10 πολλές φορές. Όπως καταλαβαίνετε η άντληση στα ιδιαίτερα είναι αδύνατη(τί να πεις μπαίνω για καμιά ώρα στο μπάνιο σας να βγάλω γάλα???) όπως αδύνατη είναι και η μη επιστροφή στη δουλεία λόγω υποχρεώσεων. Θέλω ωστόσο πάρα πολύ να καταφέρω να θηλάσω. Έχω ήδη αγοράσει το medela swing.

Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας. Αγλαϊα θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μπορουσες να με συμβουλεψεις!

Συγγνώμη αν σας κούρασα

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...