Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Δοκίμασα εδώ και 1 μήνα καμιά δεκαριά φορές κάποτε μετά το θηλασμό, κάποτε όταν δε θήλασα καθόλου τη νύχτα, πάντα από το ένα στήθος για 10 λεπτά, γιατί βαριέμαι φοβερά... Δεν πονάω καθόλου, δεν αισθάνομαι σχεδόν τίποτα, σα να μη μπορεί πια το θήλαστρο να προκαλέσει ιδιαίτερο ερέθισμα, η θηλή κινείται άνετα. Μέχρι τον 4ο μήνα έβγαζε 30 μλ και μετά απο θηλασμό, τώρα με δυσκολία 10 και χωρίς προηγούμενο θηλασμό.

Εύα μου αν γνωρίζεις απάντησέ μου σε παρακαλώ και αν πειράζει για το μωρό να μην πίνει γάλα αυτές τις ώρες...

Σ ευχαριστώ!

Δες σε πρώτη φάση αυτά:

Η απάντηση στο ερώτημα "αν πειράζει για το μωρό να μην πίνει γάλα αυτές τις ώρες" έχει να κάνει με 3 παράγοντες:

1. Αν το μωρό μπορεί να χορτάσει μόνο με στερεές όσο λείπει η μαμά ή αν πεινάει. Επίσης αν πίνει άλλα υγρά πέρα από γάλα, κυρίως νερό, ώστε να καλύπτει τη δίψα του.

2. Αν είμαστε οκ, με το παραπάνω, μας ενδιαφέρει αν το μωρό με τους θηλασμούς την υπόλοιπη μέρα μπορεί να πάρει 500 περίπου ml γάλακτος που είναι απαραίτητο σ' αυτή την ηλικία ώστε να μεγαλώνει σωστά. Σ' ένα μωρό που θηλάζει δεν ξέρουμε φυσικά πόση ποσότητα πίνει σε κάθε θηλασμό. Μπορούμε όμως να υπολογίσουμε κατά προσέγγιση και πολύ χονδρικά π.χ. βλέποντας πόσο πίνει από το μπιμπερό κατά μέσο όρο (έχοντας υπ' όψιν όμως ότι ως κριτήριο εξαρτάται και από το κατά πόσον το μωρό δέχεται το μπιμπερό κλπ.), πόσες φορές θήλαζε το 24ωρο πριν τις στερεές, πόσες φορές θα ζητούσε γάλα κατά την απουσία της μαμάς αν η μαμά αντλούσε κλπ. Γενικά να πω ότι αν έχουμε ένα μωρό που θηλάζει π.χ. 12 φορές το 24ωρο πριν τις στερεές και μετά τις στερεές συνεχίσει με 6-7 θηλασμούς, πιστεύω ότι είναι αρκετοί για να πάρει όσο γάλα χρειάζεται. Αν το ίδιο μωρό κάνει 2-3 θηλασμούς, μάλλον παίρνει λιγότερο γάλα απ' όσο χρειάζεται κ.ο.κ. Γενικά θα έλεγα ότι αν το μωρό θηλάζει απεριόριστα όταν είναι με τη μαμά μετά τις 8-9 ώρες απουσίας της, μπορεί να πάρει όσο γάλα χρειάζεται.

3. Τελευταίος παράγοντας είναι η παραγωγή, καθώς εξαρτάται άμεσα από τα άλλα δύο. Με 6-7 θηλασμούς το 24ωρο και ουσιαστικά με ελεύθερο θηλασμό όταν το μωρό είναι μαζί με τη μαμά (για περίπου 16 ώρες) η παραγωγή δεν κινδυνεύει. Άρα, όχι, δεν χρειάζεται άντληση κατά την απουσία της μαμάς (φυσικά αν είμαστε οκ με το 1). Το στήθος σταδιακά προσαρμόζεται, δεν πρήζεται, αλλά παράγει κανονικά όταν μπει το μωρό στο στήθος.

Διαφημίσεις

το ξερω οτι δεν το ειπες απο πικα δεν σκεφτηκα καν κατι τετοιο για σενα!θα απαντησω το ερωτηματολογιο την Πεμπτη που θα ειμαστε 1 μηνα οποτε θα τη ζυγισω και θα σου γραψω!!και παλι σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου!

ΟΚ! Τα ξαναλέμε τότε

Είχα μαζέψει αρκετό γάλα μέχρι τον 4ο αλλά μετά διαπίστωσα την αλλεργία στο αγελαδινό και τώρα δυστυχώς είναι άχρηστο έτσι δεν είναι;

Κάνω λάθος ή όντως είχες δώσει και ξένο γάλα στο μωρό; Αν το μωρό είχε αντιδράσει στο ξένο γάλα, ενδεχομένως να ανεχτεί καλά το δικό σου από περιόδους που έχεις καταναλώσει αγελαδινά προϊόντα. Αυτό έχει να κάνει με το βαθμό αλλεργίας του μωρού.

Επίσης, υπάρχει περίπτωση το γάλα που έχεις από περιόδους που κατανάλωνες γαλακτοκομικά να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις για "πρόκληση". Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητήσεις με τον παιδίατρό σου καλύτερα που γνωρίζει σε ποιο βαθμό είναι αλλεργικό το μωρό, αν επιβάλλεται να διακόψεις κι εσύ την κατανάλωση ή αν αρκεί να μην καταναλώνει το ίδιο κλπ.

Με εκπλήσεις ευχάριστα Εύα μου! Η γιατρός μου τώρα μου είπε ότι πρέπει να διακόψω τα γαλακτοκομικά και κρυμμένα... Και αυτό κάνω εδώ και 2 μήνες σχεδόν. Αυτό που λες "πρόκληση" δεν καταλαβαίνω, τι είναι...; Η γιατρός μου είχε πει ότι δεν πρέπει να καταναλώνω γαλακτοκομικά για όσο καιρό θα θηλάζω πράγμα υπερβολικό κατά τη γνώμη μου. Ξένο γάλα είχα δώσει όταν ο πρώτος γιατρός που πήγαίναμε ,μου είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις για ανεπάρκεια μητρικού . Μετα εκανα αποκλειστική αντληση και είδα ότι έχω και μετά βασανίστικα αλλά επανέφερα το παιδι στο στήθος...

70kwp3.png

Διαφημίσεις

Με εκπλήσεις ευχάριστα Εύα μου! Η γιατρός μου τώρα μου είπε ότι πρέπει να διακόψω τα γαλακτοκομικά και κρυμμένα... Και αυτό κάνω εδώ και 2 μήνες σχεδόν. Αυτό που λες "πρόκληση" δεν καταλαβαίνω, τι είναι...; Η γιατρός μου είχε πει ότι δεν πρέπει να καταναλώνω γαλακτοκομικά για όσο καιρό θα θηλάζω πράγμα υπερβολικό κατά τη γνώμη μου. Ξένο γάλα είχα δώσει όταν ο πρώτος γιατρός που πήγαίναμε ,μου είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις για ανεπάρκεια μητρικού . Μετα εκανα αποκλειστική αντληση και είδα ότι έχω και μετά βασανίστικα αλλά επανέφερα το παιδι στο στήθος...

Κοίτα, υπάρχουν μωρά που δεν εμφανίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα όταν η μαμά καταναλώνει γαλακτοκομικά αλλά εμφανίζουν πρόβλημα όταν τα καταναλώσουν τα ίδια. Εκεί, η μαμά, μπορεί να μην διακόψει την κατανάλωση των γαλακτοκομικών η ίδια. Φυσικά, αν το μωρό εμφανίζει προβλήματα και μόνο από το γεγονός ότι η μαμά καταναλώνει γαλακτοκομικά, τότε εννοείται ότι η μαμά πρέπει να κάνει αποχή, ενίοτε πλήρη, δηλαδή και από τα κρυμμένα. Το τι από όλα αυτά πρέπει να γίνει εξαρτάται από το πώς αντιδρά το μωρό κι αυτό το ξέρει η ίδια η μαμά και ο γιατρός που το παρακολουθεί.

Αν η μαμά πρέπει να κάνει αποχή, τότε όντως το αποθηκευμένο γάλα ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται. ΟΜΩΣ, αν ο γιατρός προτείνει επανεισαγωγή του αλλεργιογόνου για "πρόκληση" μετά από περιόδο αποχής, είτε για την επιβεβαίωση της αλλεργίας είτε για να δούμε πώς αντιδρά το παιδί στην αλλεργία, με την έννοια του αν και κατά πόσον υποχώρησε, θα μπορούσες ίσως να χρησιμοποιήσεις το γάλα της κατάψυξης από περίοδο που δεν απείχες. Φυσικά, αυτό σε συνεννόηση με το γιατρό σου και με δεδομένο ότι αυτού του τύπου η "πρόκληση" δεν είναι απόλυτα αξιόπιστη γιατί μπορεί να μην αντιδράσει το μωρό σε 1-2 γάλατα δικά σου από την κατάψυξη χωρίς όμως να έχει ξεπεράσει και την αλλεργία...

Κοινώς, πριν τα πετάξεις, συζήτησε με το γιατρό τα ενδεχόμενα αυτά, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι στην κατάψυξη το γάλα σου διατηρείται για περίπου 6 μήνες.

Στο μήνυμά σου, υποθέτω ότι εννοείς 2 εβδομάδες και όχι 2 μήνες... (πλήρους αποχής).

Σήμερα είναι η 48η μέρα που απέχω από όλα.

Οκ, τότε ίσως πρέπει να αρχίσεις να κρατάς ημερολόγιο με τις τροφές που καταναλώνεις για να δεις αν το μωρό επηρεάζεται κι από κάτι άλλο. Δες πάλι πολύ προσεκτικά τις ετικέτες από όλα τα τρόφιμα που καταναλώνεις. Το ψωμί το προσέχεις; πολλά έχουν ορό γάλακτος...

Διαφημίσεις

Δηλαδή προσέχω και το ψωμί (φτιάχνω δικό μου) και όλα και δεν έχω δει αίμα ξανά. Μοιάζει να έχει ξεπεράσει την αλλεργία, αφού δεν τρώω γαλακτοκομικά.

70kwp3.png

EvaMD τελικα δεν αντεξα να περιμενω μεχρι αυριο που θα γινει 1 μηνα και τη ζυγισα σημερα.Απανταω λοιπον στις ερωτησεις. Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38και4ημ

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες ημερα γεννησης 7/6 3.150

ημερα εξοδου απο Γαια 10/6 2.970

14/6 3.380

6/7 4.180

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-12 στο περιπου χωρις τα 5λεπτα που τρωει για να της φυγει ο λοξυγγας ή για να κοιμηθει

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα οχι συμπληρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. εκανα για 3 μερες αντλησεις μια την πρωτη μερα 2 τις αλλες δυο αλλα τις σταματησα λογω μειωσης της παραγωγης μου.(symphony)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 διαρκουσε και ηταν διπλη

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8 σιγουρα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2 μεγαλες και 1-2 μικρες

οπως σου ειπα ξεκινησα τα cilroton,σταματησα τις αντλησεις και μου φαινεται οτι παμε καλα.

συγγνωμη που τα γραφω ενα ενα μου κανει εντυπωση οτι θηλαζει μονο 10 λεπτα απο το στηθος που θα τη βαλω πρωτα και 10-15 απο το αλλο.Δεν ειναι πολυ λιγο?Αυτα και συγγνωμη για τα πολλα post.

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω πολυ GIOTAKIS!Ανησυχω γιατι νιωθω το στηθος μου να φουσκωνει λιγο γυρω στις 2 ωρες μετα απο καθε θηλασμο ακομα και τωρα που πινω τα cilroton και φοβαμαι οτι τελειωνει το γαλα μου!Στο πρωτο μου παιδακι που το στηθος μου ηταν πολυ πρησμενο και ειχα πολυ γαλα λογω λανθασμενων συμβουλων το γαλα μου σταματησε γυρω στους 2 μηνες τωρα που δεν εχω και πρησμενο στηθος ποσο θα θηλασω 40 μερες???Καταλαβες τωρα γιατι ανησυχω?

Εμένα πάντως το στήθος δεν πρήστηκε ποτέ (ούτε την 3η-4η μέρα που λένε ότι κατεβαίνει το γάλα), εκτός από όταν άρχισε η μπέμπα να κοιμάται 8-9 ώρες το βράδυ οπότε το πρωί ήταν πρησμένο και έσταζε, αλλά σταμάτησε κι αυτό. Εγώ βέβαια στην αρχή μάλλον είχα ανεπαρκή γαλουχία αλλά έστρωσε η δουλειά με τα χάπια και τους θηλασμούς και τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά (η μπέμπα μου είναι 5,5 μηνών). Κι εννοείται ότι η μπέμπα μου αν είχε πάρει τον 1ο μήνα με αποκλειστικό θηλασμό ένα κιλό θα πετάγαμε από την χαρά μας (ειδικά η μάνα μου που με είχε πρήξει). Εγώ και συμπλήρωμα έδωνα (όχι πολύ) και είχε πάρει 0,5 κιλό. Τώρα είναι 6,100.

σε ευχαριστω πολυ GIOTAKIS!Ανησυχω γιατι νιωθω το στηθος μου να φουσκωνει λιγο γυρω στις 2 ωρες μετα απο καθε θηλασμο ακομα και τωρα που πινω τα cilroton και φοβαμαι οτι τελειωνει το γαλα μου!Στο πρωτο μου παιδακι που το στηθος μου ηταν πολυ πρησμενο και ειχα πολυ γαλα λογω λανθασμενων συμβουλων το γαλα μου σταματησε γυρω στους 2 μηνες τωρα που δεν εχω και πρησμενο στηθος ποσο θα θηλασω 40 μερες???Καταλαβες τωρα γιατι ανησυχω?

Εγώ πάντως έχω βαρεθεί να ακούω για το στήθος που μοιάζει άδειο. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα και είναι κρίμα που από αγνοια δημιουργείς μόνη σου πρόβλημα. Αν το στήθος σου πρήζεται συχνά υπάρχει κίνδυνος να πάθες μαστίτιδα. Γιατί να το επιτρέπει αυτό η φύση; Το στήθος έτσι πρέπει να είναι άδειο!!!!!!!!!!!!!!!!!Αφού το παιδι παίρνει βάρος ΤΕΛΟΣ! ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!

70kwp3.png

Εφόσον δε δίνεις ξένο και θηλάζεις αποκλειστικά και το παιδί παίρνει βάρος μην ξαναακούσω για ανεπάρκεια γάλακτος!!! Το λέω γιατί αυτό με έφαγε και εμένα! Γίνομαι λίγο απόλυτη αλλά με λυπούν αυτά... Σταμάτα και το θήλαστρο και το κάνεις αργότερα αφού εγκατασταθεί η γαλουχία.

70kwp3.png

Εγώ τι να πω που είναι μέρες που θηλάζει μόνο 3 λεπτά;;;; Το βάρος να κοιτάς ΜΟΝΟ. Αν το παιδί κλαίει δε σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα , υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να κλαίει!

70kwp3.png

Εφόσον τώρα που είναι αρχή δεν έχεις πρόβλημα βάρους, ίσα ίσα είσαι πάνω από το κανονικό, δεν καταλαβαίνω γιατί να παίρνεις φάρμακα και ακόμα περισσότερο γιατί δεν πιστεύεις ότι μπορείς να θηλάζεις για όσο χρόνο θες, πρώτα ο θεός.

70kwp3.png

ειμαι απαισιοδοξη λογω προηγουμενης ανεπιτυχης προσπαθειας οπως σου ειπα στο πρωτο παιδακι μου.το θελω πολυ και γι αυτο εχω τοσο αγχος!ποσο βαρος ακριβως πρεπει να παιρνει καθε μηνα για να ειμαστε οκ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...