Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Ευχαριστούμε, θα το μεταφέρω :mrgreen:

Και εγώ την υπερπαραγωγή φοβάμαι και δεν ξεκίνησα συμπλήρωμα.

Τρώει και από τα δύο οπότε ούτε 5 ml δεν θα βγούν :roll:

Σάββατο δεν παίζει γιατί δουλεύω, Κυριακή θα δοκιμάσω αλλά φοβάμαι πως δεν θα έχω αποτέλεσμα για 120 ml γιατί ανα μία ώρα ζητάει στήθος και μερικές φορές δυσφορεί...

Tα α και β τα έχω δοκιμάσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μάλλον το β έπιανε για λίγο καιρό αλλά τώρα πια όχι.

Νομίζω οτι για την περίπτωση μου χρειάζεται το power pumping αλλά δεν νομίζω να βρω χρόνο στη δουλειά. Θα μπορούσα να το κάνω μόνο Κυριακή αλλά μετά τι θα φάει η μικρή και πώς????

Ευχαριστώ Ευάκι. Φιλάκαι σε όλους σας!!!!

P.S. Αγοράζω γαλα ( με αποχή σε γάλα, ρύζι, σόγια και αυγό ) όσο-όσο. Στείλτε ποασότητες και τιμές :lol: :lol: :lol:

Το ότι τρώει και από τα δύο, είναι γιατί πράγματι το χρειάζεται; Παρ' όλ' αυτά δεν χάνεις να δοκιμάσεις να αντλήσεις μετά. Και μόνο το επιπλέον ερέθισμα μπορεί να αποδώσει σε βάθος ημερών, π.χ. στο να θηλάζει μόνο από το ένα και να αντλείς από το άλλο.

Νομίζω ότι μπορεί να δεις διαφορά και μόνο με την προσθήκη άντλησης την Κυριακή, αν όχι από την αρχή, στην πορεία. (Σε κάποιες γυναίκες, το "κενό" στην άντληση, λειτουργεί αρνητικά, ή αλλιώς η συνεχόμενη χωρίς κενά άντληση αυξάνει την απόδοση στο σύνολο).

Εγώ σε αντίστοιχη φάση έκανα και το εξής: έδινα στους βραδυνούς θηλασμούς από κάποια ώρα και μετά (π.χ. 3-4πμ) συνεχόμενα το ίδιο στήθος. Κατά τις 7π.μ. αντλούσα από το "γεμάτο" και συνήθως έβγαζα καλή ποσότητα (120-150ml). Αυτό βέβαια επειδή ο οργανισμός μπορεί να το αντιληφθεί ως block feeding θα πρέπει να το κάνεις με προσοχή, δηλ. ν το κάνεις μόνο όταν είναι απαραίτητο, να εναλλάσσεις το μαστό που κρατάς για άντληση από μέρα σε μέρα και να αντλήσεις μέχρι "τελευταίας σταγόνας" το μαστό εκείνο.

Το power pumping όπως λέει και η Ρέα ότι δεν συμβαδίζει με παράλληλο θηλασμό του μωρού. Εκείνη έδινε (ο μπαμπάς για την ακρίβεια) σ' εκείνες τις φάσεις το αντλημένο με το μπιμπερό, ποντάροντας στην αύξηση της παραγωγής που έγινε τελικά.

Αν δεν δουλέψει τίποτα (αν και όλο και κάτι θα υπάρχει ακόμα να προτείνουμε πριν τα ...cilroton), ρίξε μια ματιά στο "Η κόρη μου δουλεύει" να παίρνεις ιδέες :mrgreen:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=93200

Διαφημίσεις

Επιτέλους απαντώ, μετά από πολλές μέρες ( άτιμη μετακόμιση τι μου έχεις κάνει... ). Κατάφερα - με τα χίλια ζόρια - να βάλω ακόμη μια άντληση στην δουλειά (3 στο σύνολο ) και είχε αποτέλεσμα. Συγκέντρωσα 250 μλ οπότε προς το παρόν την καλύπτω. Βέβαια υπάρχουν δύο θεματάκια : 1 δεν ξέρω αν θα μπορώ και το επόμενο διάστημα να κάνω τις 3 αντλήσεις και 2 θα συνεχίσω να βγάζω αυτή την ποσότητα ή θα πέσει σε λίγες μέρες?

Εν τω μεταξύ με τις διακοπές της ΔΕΗ και λόγω κακής διαχείρησης στο σπίτι αναγκάστικα την Παρασκευή να πετάξω 100 μλ ( τα οποία για να βγάλω έκανα αγώνα δρόμου ) έχυνα το μπουκάλι με το γάλα, έχυνα και δάκρυα μαζί...

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Επιτέλους απαντώ, μετά από πολλές μέρες ( άτιμη μετακόμιση τι μου έχεις κάνει... ). Κατάφερα - με τα χίλια ζόρια - να βάλω ακόμη μια άντληση στην δουλειά (3 στο σύνολο ) και είχε αποτέλεσμα. Συγκέντρωσα 250 μλ οπότε προς το παρόν την καλύπτω. Βέβαια υπάρχουν δύο θεματάκια : 1 δεν ξέρω αν θα μπορώ και το επόμενο διάστημα να κάνω τις 3 αντλήσεις και 2 θα συνεχίσω να βγάζω αυτή την ποσότητα ή θα πέσει σε λίγες μέρες?

Εν τω μεταξύ με τις διακοπές της ΔΕΗ και λόγω κακής διαχείρησης στο σπίτι αναγκάστικα την Παρασκευή να πετάξω 100 μλ ( τα οποία για να βγάλω έκανα αγώνα δρόμου ) έχυνα το μπουκάλι με το γάλα, έχυνα και δάκρυα μαζί...

Don't cry over spilt milk :lol: Ό,τι έγινε, έγινε...

Στις αντλήσεις στη δουλειά θα σε βοηθήσει νομίζω να τηρήσεις τις ώρες, όσο μπορείς, ακόμα κι αν οι 3 αντλήσεις γίνουν 2.

Αν γίνουν τελικά 2, ή αν κάποιες φορές γίνονται 2, δοκίμασε να αντλείς σε "σταθερή" ώρα, στην ώρα της 2ης και της 3ης άντλησης, κάνοντας δηλαδή 1η άντληση την ώρα που θα έκανες την δεύτερη άντληση αν ήταν να κάνεις τρεις. Αυτό, γιατί υπάρχει περίπτωση, όσο πιο αργά αντλήσεις, τόσο περισσότερο γάλα να μαζέψεις.

Διαφορετικά, απλά θα γυρίσεις στο σπίτι με πιο γεμάτο στήθος, που όμως δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο αν δεν μπορείς να αντλήσεις τότε.

Το μωρό πλέον είναι σε θέση να θηλάσει και από "άδειο" στήθος, ενώ ενδεχομένως εσύ να μην μπορείς να αντλήσεις από "άδειο" στήθος... (γι' αυτό λέμε ότι το μωρό είναι η καλύτερη αντλία).

Υ.Γ. τέλειωσε η μετακόμιση;

Ευάκι μου σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την πολύτιμη βοήθεια σου :D :D

Η μετακόμιση δεν τελείωσε και με τους ρυθμούς που πάμε δεν το βλέπω να τελειώνουμε σύντομα... Μου φάινεται θα στρώσω και την Μελίνα στη δουλειά :lol: :lol:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Tελικά το σύστημα με τις δύο αντλήσεις δεν δουλεύει...τέταρτη μέρα σήμερα που το δοκίμασα και είχα κατακόρυφη πτώση...

Οπότε ξαναβάζω τις 3 όπως μπορώ να τα βολέψω και βλέπουμε...

Υ.Γ. εννοείται πως η μετακόμιση δεν έχει τελειώσει ακόμη...ακούς Εύα??? :lol:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια νοικιασα το symphony για να αρχισω να μαζευω γαλα δεν εχω ξεκινησει ομως ακομα.η μικρη μου ειναι 25 ημερων και οταν θα παω στη δουλεια θα κοντευει 3 μηνων!οι αποριες μου ειναι ποσες αντλησεις να κανω την ημερα?τι ωρες?θα μου φτανει το γαλα για να θηλαζει το μωρο?πηρα κατι ποτηρακια της avent για να αποθηκευω το γαλα στο ψυγειο αυτα ειναι ηδη αποστειρωμενα ή πρεπει να τα αποστειρωσω?τα εξαρτηματα του θηλαστρου που αποστειρωνονται πρεπει να τα αποστειρωνω μετα απο καθε αντληση???μου φαινεται ΒΟΥΝΟ!!!

Μέχρι να σου απαντήσουν τα έμπειρα κορίτσια θα σου πω αυτά που ξέρω από την μέχρι τώρα εμπειρία μου :

1. Νομιζω οτι μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία θα ήταν καλύτερα να μην δοκιμάσεις άντληση εκτός εαν είναι απολύτως απαραίτητο. Εαν τελικά αντλήσεις πριν τις 40 ημέρες έχε στο νου σου να μην είναι σε βάρος των θηλασμών , άντλησε δηλαδή όταν ξέρεις οτι το μωρό σου κάνει το μεγαλύτερο διάστημα ύπνου ή νωρίς το πρωί. Σου προτείνω να μην μπεις στην λογική :βάζω ξυπνητήρι για να αντλήσω π.χ. στις 3 το πρωί γιατί θα σε κουράσει πολύ γρήγορα.

2. Τα ποτηράκια χρειάζονται αποστείρωση και νομίζω οτι μπορούν να αποστειρωθούν μέχρι 4 φορές. Επίσης να τα προσέχεις στο κλείσιμο γιατί εμένα μου έχει αδειάσει ολόκληρο στο τσαντάκι μεταφοράς.

3. Τα εξαρτήματα από το θήλαστρο τα αποστειρώνεις όπως και το υπόλοιπα :σε αποστειρωτή, κατσαρόλα κ.τ.λ. Εγώ μπορώ να τα αποστειρώνω κάθε φορά αλλά εαν δεν μπορείς τα πλένεις καλά με ζεστό νερό και τα βάζεις σε κλειστό σακουλάκι στο ψυγείο (δεν ξέρω πόσες αντλήσεις μπορείς να κάνεις χωρίς αποστείρωση )

Αυτά από εμένα, είμαι σίγουρη οτι οι Master του είδους θα σε ενημερώσουν σύντομα. :lol:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

VICKY81 σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου ας ελπισουμε να μου δωσουν τα φωτα τους και οι master του ειδους οπως λες και εσυ!!!και παλι σε ευχαριστω!!!

Tελικά το σύστημα με τις δύο αντλήσεις δεν δουλεύει...τέταρτη μέρα σήμερα που το δοκίμασα και είχα κατακόρυφη πτώση...

Οπότε ξαναβάζω τις 3 όπως μπορώ να τα βολέψω και βλέπουμε...

Υ.Γ. εννοείται πως η μετακόμιση δεν έχει τελειώσει ακόμη...ακούς Εύα??? :lol:

Κρίμα... Αναγκαστικά τότε θα προσθέσεις και τρίτη άντληση. Εγώ όταν ήμουν σε αντίστοιχη φάση έκανα άντληση και το ΣΚ (από μία φορά) και είχα δει γενικότερα αύξηση στην παραγωγή συν την ποσότητα που έβγαζα το ΣΚ. Κάποια στιγμή που ήμουν μπροστά σε απόθεμα και είχε αρχίσει ο μικρός να τρώει κάτι, έκοψα λίγο τις αντλήσεις (τώρα είμαι στη φάση που πάλι προσθέτω... αλλά μην παίρνεις εμένα για παράδειγμα :mrgreen:)

Δοκίμασε το σύστημα με τα λαστιχάκια των μαλλιών http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=406744&highlight=hands+free+%DC%ED%F4%EB%E7%F3%E7#post406744 (βλ. μήνυμα #40 και το εκεί link) ή "σουτιέν" στήριξης των αντλητικών για hands free άντληση.

Υ.Γ. Για τη μετακόμιση σου είπα ότι προσφερόμαστε! Όταν λες δεν τέλειωσε, τι εννοείς; Δεν άδειασε το παλιό σπίτι ή δεν τακτοποιήθηκε το νέο; Γιατί το δεύτερο, θέλει πολυυυυυυ χρόνο (έχω κάνει πολλές μετακομίσεις και ξέρω...). Υπομονή!

Διαφημίσεις

Μέχρι να σου απαντήσουν τα έμπειρα κορίτσια θα σου πω αυτά που ξέρω από την μέχρι τώρα εμπειρία μου :

1. Νομιζω οτι μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία θα ήταν καλύτερα να μην δοκιμάσεις άντληση εκτός εαν είναι απολύτως απαραίτητο. Εαν τελικά αντλήσεις πριν τις 40 ημέρες έχε στο νου σου να μην είναι σε βάρος των θηλασμών , άντλησε δηλαδή όταν ξέρεις οτι το μωρό σου κάνει το μεγαλύτερο διάστημα ύπνου ή νωρίς το πρωί. Σου προτείνω να μην μπεις στην λογική :βάζω ξυπνητήρι για να αντλήσω π.χ. στις 3 το πρωί γιατί θα σε κουράσει πολύ γρήγορα.

2. Τα ποτηράκια χρειάζονται αποστείρωση και νομίζω οτι μπορούν να αποστειρωθούν μέχρι 4 φορές. Επίσης να τα προσέχεις στο κλείσιμο γιατί εμένα μου έχει αδειάσει ολόκληρο στο τσαντάκι μεταφοράς.

3. Τα εξαρτήματα από το θήλαστρο τα αποστειρώνεις όπως και το υπόλοιπα :σε αποστειρωτή, κατσαρόλα κ.τ.λ. Εγώ μπορώ να τα αποστειρώνω κάθε φορά αλλά εαν δεν μπορείς τα πλένεις καλά με ζεστό νερό και τα βάζεις σε κλειστό σακουλάκι στο ψυγείο (δεν ξέρω πόσες αντλήσεις μπορείς να κάνεις χωρίς αποστείρωση )

Αυτά από εμένα, είμαι σίγουρη οτι οι Master του είδους θα σε ενημερώσουν σύντομα. :lol:

Προσθέτω μόνο στο 3.

Τα αντλητικά όταν το μωρό είναι σ' αυτή την ηλικία και είναι υγιές, μπορούν να αποστειρώνονται μόνο μία φορά το 24ωρο και ενδιάμεσα να πλένονται με ζεστό νερό και σαπούνι (ήπιο απορρυπαντικό για πιάτα).

Για την αποθήκευση: με την προϋπόθεση ότι διαλέγουμε σκεύη ασφαλή για τρόφιμα, που αντέχουν αποστείρωση και είναι κατάλληλα για κατάψυξη, το τι ακριβώς θα διαλέξουμε είναι θέμα της κάθε μαμάς.

Αν ωστόσο μπορώ να εισφέρω κάτι με την εμπειρία μου θεωρώ ότι για τις μαμάδες που ξεκινάνε τις αντλήσεις νωρίς όπως η μανουλα32, πιστεύω ότι η καλύτερη από άποψη ασφάλειας και κόστους (μακροπρόθεσμα) λύση για την κατάψυξη είναι τα γυάλινα μπιμπερό με τάπες. Πέραν του ότι το γυαλί είναι το ασφαλέστερο μέσο για διατήρηση τροφίμων, για τη μαμά που αντλεί και αποθηκεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιο οικονομικό, καθώς μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει το ίδιο σκεύος για πάρα πολλές φορές συν το ότι δεν χρειάζεται να μεταγγίζει κάθε φορά το γάλα (για να φάει το μωρό) οπότε δεν χάνονται πολύτιμα συστατικά του γάλακτος που μπορεί να κολλήσουν στα πλαστικά τοιχώματα κάποιων σκευών και μειώνονται οι πιθανότητες επιμόλυνσης.

Καλημέρα! Μετά τους 6 μήνες που έχουμε ξεκινήσει στερεά΄πόσες βρεγμένες πάνες πρέπει να έχουμε;

Οι βρεγμένες πάνες πρέπει πάλι να είναι 5-6 το 24ωρο οι οποίες όμως πλέον υποδηλώνουν ότι το μωρό παίρνει αρκετά ΥΓΡΑ. Αν επομένως το μωρό πίνει και (αρκετό) νερό ή άλλα υγρά (χυμούς, τσάι, κλπ) τότε δεν είναι πλέον οι πάνες κριτήριο για το αν παίρνει αρκετό γάλα. Γι' αυτό κοιτάμε το πόσο θηλάζει το μωρό (πόσες φορές, πόσο εντατικά) και αξιοποιούμε την προηγούμενη εμπειρία μας (των έξι μηνών για το συγκεκριμένο μωρό) για να κρίνουμε κατά προσέγγιση για το κατά πόσον το εν λόγω μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

κοριτσια νοικιασα το symphony για να αρχισω να μαζευω γαλα δεν εχω ξεκινησει ομως ακομα.η μικρη μου ειναι 25 ημερων και οταν θα παω στη δουλεια θα κοντευει 3 μηνων!οι αποριες μου ειναι ποσες αντλησεις να κανω την ημερα?τι ωρες?θα μου φτανει το γαλα για να θηλαζει το μωρο?πηρα κατι ποτηρακια της avent για να αποθηκευω το γαλα στο ψυγειο αυτα ειναι ηδη αποστειρωμενα ή πρεπει να τα αποστειρωσω?τα εξαρτηματα του θηλαστρου που αποστειρωνονται πρεπει να τα αποστειρωνω μετα απο καθε αντληση???μου φαινεται ΒΟΥΝΟ!!!

Πέρα από όσα πολύ σωστά σου είπε η VICKY81, η άποψή μου είναι ότι ξεκινάς πολύ νωρίς. Άσε να σαραντήσεις τουλάχιστον πρώτα ή καλύτερα να κοντεύεις τους δύο μήνες, αλλιώς μπορεί η άντληση να επηρεάσει* το θηλασμό, ιδίως επειδή δεν έχεις εδραιώσει ακόμα τη γαλουχία... (*αυτό είναι πολύ σχετικό, μπορεί και να μην συμβεί αλλά δεν είναι απίθανο, οπότε πρέπει να το έχεις κατά νου).

Πάντως μπορεί να σου φαίνεται βουνό στην αρχή αλλά δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.

Για την αξία του αποθέματος (τράπεζας γάλακτος) δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthre...E1#post1929596

και για το πώς μπορεί η άντληση να είναι σε βάρος του θηλασμού, δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthre...FD#post1931213

αυτο ακριβως εχω παθει που λεει το post.ειμαι στην τριτη μερα των αντλησεων εκανα μια την πρωτη μερα και απο 2 χθες και σημερα και η μπεμπα εχει αρχισει να δυσανασχετει στο στηθος να κοκκινιζει κλπ ξεκινησα τις αντλησεις οχι μονο για να εχω για τη δουλεια αλλα και για να αυξησω την παραγωγη.πηρα 1 εβδομαδα τριγωνελλα ειδα μια μικρη διαφορα και τωρα λεω να ξεκινησω τα ciliroton.εσυ τι θα με συμβουλευες?να σου πω επισης οτι το ενα στηθος βγαζει τη μιση ποσοτητα απο το αλλο.

αυτο ακριβως εχω παθει που λεει το post.ειμαι στην τριτη μερα των αντλησεων εκανα μια την πρωτη μερα και απο 2 χθες και σημερα και η μπεμπα εχει αρχισει να δυσανασχετει στο στηθος να κοκκινιζει κλπ ξεκινησα τις αντλησεις οχι μονο για να εχω για τη δουλεια αλλα και για να αυξησω την παραγωγη.πηρα 1 εβδομαδα τριγωνελλα ειδα μια μικρη διαφορα και τωρα λεω να ξεκινησω τα ciliroton.εσυ τι θα με συμβουλευες?να σου πω επισης οτι το ενα στηθος βγαζει τη μιση ποσοτητα απο το αλλο.

ΟΚ, άρα αντλείς σε βάρος των θηλασμών. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει άμεσα.

Για την αύξηση της παραγωγής: για ποιο λόγο να αυξηθεί η παραγωγή; Για την άντληση ή υπάρχει θέμα με το μωρό;

Τα συμπληρώματα δεν τα παίρνουμε όπως τα φρούτα και τα λαχανικά... όσο περισσότερα τόσο καλύτερα... Τα συμπληρώματα και πολύ περισσότερο τα γαλακταγωγά φάρμακα (cilroton κλπ). τα παίρνουμε ΜΟΝΟ όταν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα.

Ξαναρωτώ λοιπόν τι θέμα έχεις με την παραγωγή σου, ως προς το θηλασμό του μωρού και όχι ως προς την άντληση;

Διαφημίσεις

απο τοτε που ξεκινησα τις αντλησεις με αποκορυφωμα σημερα νιωθω το στηθος μου αδειο και το μωρο δυσανασχετει οπως σου ειπα στο σηθος.γι αυτο σκεφτηκα τα φαρμακα γιατι μαλλον τελειωνει το γαλα!Δεν μπορω να καταλαβω ολοι κανουν αντλησεις για να αυξησουν το γαλα τους και μενα μου το μειωσε???τοση ατυχια πια με το θηλασμο?εσυ τι θα εκανες στη θεση μου?εχω σκασει

απο τοτε που ξεκινησα τις αντλησεις με αποκορυφωμα σημερα νιωθω το στηθος μου αδειο και το μωρο δυσανασχετει οπως σου ειπα στο σηθος.γι αυτο σκεφτηκα τα φαρμακα γιατι μαλλον τελειωνει το γαλα!Δεν μπορω να καταλαβω ολοι κανουν αντλησεις για να αυξησουν το γαλα τους και μενα μου το μειωσε???τοση ατυχια πια με το θηλασμο?εσυ τι θα εκανες στη θεση μου?εχω σκασει

Κατ' αρχήν ησύχασε και μην φέρνεις την καταστροφή :P

Το στήθος δεν είναι δεξαμενή με γάλα, ώστε σε σένα να έτυχε η μικρή και τώρα να στερεύει το γάλα! Το γάλα παράγεται όπως το μωρό θηλάζει, άρα όσο θηλάζεις έχεις γάλα. ΑΝ το μωρό δεν θηλάζει (π.χ. γιατί νοσηλεύεται) ή δεν θηλάζει καλά (π.χ. πρόωρο μωρό/ελλειποβαρές κλπ.) ΤΟΤΕ η μαμά αντλεί για να διατηρήσει και να αυξήσει την παραγωγή της. Η άντληση δηλαδή τότε λειτουργεί στη θέση του παιδιού.

Για να αντλούμε για να βάλουμε στην άκρη γάλα, πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, με κυριότερη το να έχουμε εγκαταστήσει γαλουχία, δηλαδή να έχουμε θηλάσει αποκλειστικά το μωρό μας για περίπου 6 εβδομάδες οπότε η παραγωγή μας έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του παιδιού. Πιο πριν, όταν ακόμα η παραγωγή ρυθμίζεται, το γάλα πρέπει να πηγαίνει στο μωρό και όχι στην κατάψυξη...

Για να στο πω πιο απλοϊκά ακόμα, η άντληση που δεν είναι σε βάρος του θηλασμού γίνεται είτε όταν η μαμά είναι μακριά από το μωρό, οπότε αντλώντας ουσιαστικά διατηρεί την παραγωγή υποκαθιστώντας με το θήλαστρο το μωρό, είτε από το "πλεόνασμα" της μαμάς, δηλαδή σε μαμά που έχει εγκαταστήσει γαλουχία και σε φάση που το μωρό έχει θηλάσει και κοιμάται ή θα αργήσει να ξαναθηλάσει με το θήλαστρο δίνουμε επιπλέον ερέθισμα (σαν να έκανε το μωρό επιπλέον θηλασμό) στο στήθος και βγάζουμε κάποια ποσότητα - η ποσότητα αυτή κατά μέσο όρο είναι 150ml την ημέρα, που για μια μαμά μπορεί να συγκεντρώνεται και από 3 αντλήσεις στο 24ωρο! Όπως καταλαβαίνεις, το να αντλείς επιπλέον ποσότητα πριν σαραντήσεις χωρίς να επηρεάζεις το θηλασμό, γίνεται μόνο αν έχεις υπερπαραγωγή (το κατά πόσον κι αυτό είναι σωστό να γίνεται, που δεν είναι, είναι άλλο θέμα).

Άρα, δεν συμβαίνει κάτι, δεν είναι γκαντεμιά, δεν είναι ατυχία, δεν μειώθηκε το γάλα σου. Σταμάτα τις αντλήσεις και άσε το μωρό σου να ρυθμίσει την παραγωγή σου. Τα συμπληρώματα στη φάση αυτή είναι άσκοπη παρέμβαση. Αν διάβασες προσεκτικά το Link που σου έβαλα για την αξία της τράπεζας γάλακτος, θα κατάλαβες ότι δεν χρειάζεται να αντλείς από τώρα.

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, ρώτα! :-)

Σ' ευχαριστώ! Το Σεπτέμβρη επιστρέφω στη δουλειά. Το μωρό μου θα είναι 8 μηνών και θα τρώει 2 τουλάσχιστον γεύματα στερεών. Εγώ τελευταία δοκιμάζοντας να βγάλω γάλα με το θήλαστρο (Symphony) δε μπορώ να βγάλω παρά μόνο 2-3 σταγόνες ακόμα και όταν το στήθος μου είναι γεματο. Θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού αν δεν πίνει γαλα αυτές τις ώρες; Ο θηλασμός μπορεί να διατηρηθεί;

70kwp3.png

Τι να πω EvaMD?Eχω καταμπερδευτει!!Μιλησα παλι τη συμβουλο θηλασμου χθες και μου ειπε να ξεκινησω τα cilroton οπως και εκανα και να συνεχισω τις αντλησεις κανοντας μια την ημερα κατι που δε σκοπευω να κανω γιατι μου μειωνει το γαλα!Της το ειπα και μου ειπε οτι οι αντλησεις μονο καλο μπορει να κανουν και οτι μακροπροθεσμα θα με ωφελησουν!!!Ελπιζω να κανω το σωστο!!!θα δειξει....

Τι να πω EvaMD?Eχω καταμπερδευτει!!Μιλησα παλι τη συμβουλο θηλασμου χθες και μου ειπε να ξεκινησω τα cilroton οπως και εκανα και να συνεχισω τις αντλησεις κανοντας μια την ημερα κατι που δε σκοπευω να κανω γιατι μου μειωνει το γαλα!Της το ειπα και μου ειπε οτι οι αντλησεις μονο καλο μπορει να κανουν και οτι μακροπροθεσμα θα με ωφελησουν!!!Ελπιζω να κανω το σωστο!!!θα δειξει....

Αν σε παρακολουθεί σύμβουλος θηλασμού και σου πρότεινε cilroton ίσως να έχει κατά νου κάτι περισσότερο λόγω ιστορικού. Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο ή κάτι διαφορετικό. Καλή συνέχεια!

Σ' ευχαριστώ! Το Σεπτέμβρη επιστρέφω στη δουλειά. Το μωρό μου θα είναι 8 μηνών και θα τρώει 2 τουλάσχιστον γεύματα στερεών. Εγώ τελευταία δοκιμάζοντας να βγάλω γάλα με το θήλαστρο (Symphony) δε μπορώ να βγάλω παρά μόνο 2-3 σταγόνες ακόμα και όταν το στήθος μου είναι γεματο. Θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού αν δεν πίνει γαλα αυτές τις ώρες; Ο θηλασμός μπορεί να διατηρηθεί;

Πόσες φορές δοκίμασες να αντλήσεις, σε διάστημα πόσων ημερών, ποιες ώρες και για πόση διάρκεια; Αντλείς με το διπλό σύστημα ή από το ένα στήθος κι αν ναι, πότε σε σχέση με τον προηγούμενο θηλασμό; Πονάς όταν αντλείς; Η θηλή κινείται άνετα μέσα στη χοάνη;

EvaMD το οτι μιλαω με μια συμβουλο θηλασμου δε σημαινει οτι δεν χρειαζομαι τη γνωμη σου!Το αντιθετο μαλιστα με βοηθας παρα πολυ και σε ευχαριστω!Αλλωστε η συμβουλος μου ειπε να ξεκινησω τις αντλησεις και ειδες τι επαθα...εγω θα συνεχισω να σε ρωταω και εσυ ελπιζω να μου απαντας....

EvaMD το οτι μιλαω με μια συμβουλο θηλασμου δε σημαινει οτι δεν χρειαζομαι τη γνωμη σου!Το αντιθετο μαλιστα με βοηθας παρα πολυ και σε ευχαριστω!Αλλωστε η συμβουλος μου ειπε να ξεκινησω τις αντλησεις και ειδες τι επαθα...εγω θα συνεχισω να σε ρωταω και εσυ ελπιζω να μου απαντας....

Κοίτα, δεν στο είπα από πίκα. Ειλικρινά πιστεύω ότι η σύμβουλος μπορεί να έχει υπ' όψιν της κάτι επιπλέον από το ιστορικό σου.

Αν θέλεις απάντησε στο ερωτηματολόγιο για καλύτερη εικόνα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40798

Πόσες φορές δοκίμασες να αντλήσεις, σε διάστημα πόσων ημερών, ποιες ώρες και για πόση διάρκεια; Αντλείς με το διπλό σύστημα ή από το ένα στήθος κι αν ναι, πότε σε σχέση με τον προηγούμενο θηλασμό; Πονάς όταν αντλείς; Η θηλή κινείται άνετα μέσα στη χοάνη;

Δοκίμασα εδώ και 1 μήνα καμιά δεκαριά φορές κάποτε μετά το θηλασμό, κάποτε όταν δε θήλασα καθόλου τη νύχτα, πάντα από το ένα στήθος για 10 λεπτά, γιατί βαριέμαι φοβερά... Δεν πονάω καθόλου, δεν αισθάνομαι σχεδόν τίποτα, σα να μη μπορεί πια το θήλαστρο να προκαλέσει ιδιαίτερο ερέθισμα, η θηλή κινείται άνετα. Μέχρι τον 4ο μήνα έβγαζε 30 μλ και μετά απο θηλασμό, τώρα με δυσκολία 10 και χωρίς προηγούμενο θηλασμό.

Εύα μου αν γνωρίζεις απάντησέ μου σε παρακαλώ και αν πειράζει για το μωρό να μην πίνει γάλα αυτές τις ώρες...

Σ ευχαριστώ!

70kwp3.png

το ξερω οτι δεν το ειπες απο πικα δεν σκεφτηκα καν κατι τετοιο για σενα!θα απαντησω το ερωτηματολογιο την Πεμπτη που θα ειμαστε 1 μηνα οποτε θα τη ζυγισω και θα σου γραψω!!και παλι σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...