Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Αυτό είναι το μειωμένο από 120-150 που της έδινα. Το πρωϊ είμαστε καλά. Αφού ξυπνήσει κατά τις 11-12, θηλάζει, την αφήνω λίγο να παίξει, θηλάζει, την αφήνω λίγο να ηρεμήσει μόλις νευριάζει, θηλάζει και πάει λέγωντας μέχρι τις 16-17 όπου άμα δεν έχει κοιμηθεί τότε της δίνω το ξένο για να κοιμηθούμε και οι δύο λίγο (1-1 1/2 ώρα). Το απόγευμα είναι καλύτερα τα πράγματα. Αν δεν της έχω δώσει ξένο το μεσημέρι μπορεί να μην της δώσω καθόλου ούτε το απόγευμα, εκτός κι αν έχω επισκέψεις ή βγω έξω και δεν προλαβαίνω να θηλάσω όσο θέλω.

Αντλήσεις έκανα με το symphony για να αυξήσω την παραγωγή μέχρι 2,5 μηνών (τώρα είναι 5). Τώρα κάνω αντλήσεις γιατί το Σάββατο θα είμαι σχεδόν όλη μέρα στους δρόμους και θέλω να έχω γάλα να της δώσω. Έχω μαζέψει 4 μπιμπερό των 120μλ. Κάθε μπιμπερό συγκεντρώθηκε σε 2-3 αντλήσεις. Αντλώ με το mini electric medela το πρωϊ μετά τον πρώτο θηλασμό (δηλαδή γύρω στις 10) και το βράδυ που κοιμάται η μπεμπα αφού έχει περάσει κανένα 2ωρο από τον τελευταίο θηλασμό (δηλαδή γύρω στις 23). Χτές αντλούσα από τις 23 έως 24 ανά 10 λεπτά σε κάθε στήθος και έβγαλα σύνολο 80μλ.

Να σημειώσω ότι η μπέμπα κοιμάται κατά τις 21-22 και ξυπνάει το πρωϊ στις 6-7. Σπάνια θα ξυπνήσει άλλη μια φορά μεσα στη νύχτα (αυτό το μήνα δηλαδή να έχει ξυπνήσει 3 φορές σύνολο ενδιάμεσα).

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Λοιπον το Σαββατο εκανα 2 αντλήσεις η μια ήταν στις 7και κάτι το πρωι (ηθελα να τι γινεται) μετα τον θηλασμο..οπου μετα βιας εβγαλα 30μλ μετα απο 25λεπτα (εχασα και τον υπνο μου) και η αλλη ήταν γύρω στις 12 το μεσιμέρι πριν ξυπνήσει οπου εγβαλα 90μλ σε 15μιν.

Δεν εχω ξανααντλησει απο τοτε..ειναι και η βαπτιση την Κυριακη και τρεχω.

Πες μου μονο ειμαστε σε καλο δρόμο??

Καλημέρα,

Λοιπον το Σαββατο εκανα 2 αντλήσεις η μια ήταν στις 7και κάτι το πρωι (ηθελα να τι γινεται) μετα τον θηλασμο..οπου μετα βιας εβγαλα 30μλ μετα απο 25λεπτα (εχασα και τον υπνο μου) και η αλλη ήταν γύρω στις 12 το μεσιμέρι πριν ξυπνήσει οπου εγβαλα 90μλ σε 15μιν.

Δεν εχω ξανααντλησει απο τοτε..ειναι και η βαπτιση την Κυριακη και τρεχω.

Πες μου μονο ειμαστε σε καλο δρόμο??

Οι αντλήσεις ήταν με το διπλό σύστημα; Πάνω από 15-20 λεπτά δεν έχει νόημα να αντλείς - καλύτερα να διακόψεις και να ξανααντλήσεις αργότερα.

Όπως και να' χει, για αρχή είναι πολύ καλά! Έβγαλες ήδη 120ml μέσα στη μέρα ενώ είσαι με το μωρό. Μην αγχώνεσαι λοιπόν.

Ας περάσει η βάφτιση και μετά δοκίμασε με την ησυχία σου όλες τις πιθανές ώρες για άντληση και δες ποια σε βολεύει καλύτερα, τόσο από θέμα ώρας όσο και απόδοσης.

Με το καλό η βάφτιση! Να περάσετε όμορφα. (Φόρα κάτι άνετο γιατί μετά θα ζητήσει σίγουρα να θηλάσει :lol:).

Αυτό είναι το μειωμένο από 120-150 που της έδινα. Το πρωϊ είμαστε καλά. Αφού ξυπνήσει κατά τις 11-12, θηλάζει, την αφήνω λίγο να παίξει, θηλάζει, την αφήνω λίγο να ηρεμήσει μόλις νευριάζει, θηλάζει και πάει λέγωντας μέχρι τις 16-17 όπου άμα δεν έχει κοιμηθεί τότε της δίνω το ξένο για να κοιμηθούμε και οι δύο λίγο (1-1 1/2 ώρα). Το απόγευμα είναι καλύτερα τα πράγματα. Αν δεν της έχω δώσει ξένο το μεσημέρι μπορεί να μην της δώσω καθόλου ούτε το απόγευμα, εκτός κι αν έχω επισκέψεις ή βγω έξω και δεν προλαβαίνω να θηλάσω όσο θέλω.

Αντλήσεις έκανα με το symphony για να αυξήσω την παραγωγή μέχρι 2,5 μηνών (τώρα είναι 5). Τώρα κάνω αντλήσεις γιατί το Σάββατο θα είμαι σχεδόν όλη μέρα στους δρόμους και θέλω να έχω γάλα να της δώσω. Έχω μαζέψει 4 μπιμπερό των 120μλ. Κάθε μπιμπερό συγκεντρώθηκε σε 2-3 αντλήσεις. Αντλώ με το mini electric medela το πρωϊ μετά τον πρώτο θηλασμό (δηλαδή γύρω στις 10) και το βράδυ που κοιμάται η μπεμπα αφού έχει περάσει κανένα 2ωρο από τον τελευταίο θηλασμό (δηλαδή γύρω στις 23). Χτές αντλούσα από τις 23 έως 24 ανά 10 λεπτά σε κάθε στήθος και έβγαλα σύνολο 80μλ.

Να σημειώσω ότι η μπέμπα κοιμάται κατά τις 21-22 και ξυπνάει το πρωϊ στις 6-7. Σπάνια θα ξυπνήσει άλλη μια φορά μεσα στη νύχτα (αυτό το μήνα δηλαδή να έχει ξυπνήσει 3 φορές σύνολο ενδιάμεσα).

Πάλι πιστεύω ότι ούτε αυτή η ποσότητα είναι απαραίτητη: το ότι το μωρό δεν κοιμάται το μεσημέρι αλλά θα κοιμηθεί αν πιει ξένο γάλα, δεν λέει απαραίτητα κάτι για την παραγωγή της μαμάς... Μπορεί να κοιμάται γιατί το ξένο τού πέφτει βαρύ και το μωρό πέφτει σε λήθαργο... Εξάλλου, ένα μωρό της ηλικίας του, που ξυπνάει όπως λες στις 11-12 (και έχει κοιμηθεί άλλες 9 ώρες το βράδυ σερί), μπορεί να μην μπορεί/θέλει να ξανακοιμηθεί στις 4-5 το απόγευμα...

Τέλος, αν σκεφτείς ότι το μωρο σου κοιμάται για συνεχόμενες 9 ώρες το βράδυ, μετά από θηλασμό, θα καταλάβεις ότι το τι τρώει ένα μωρό (μητρικό γάλα ή ξένο) δεν είναι "κλειδί" για τον ύπνο που επακολουθεί ή δεν επακολουθεί...:wink:

'Εχεις δοκιμάσει να ξαπλώσεις μαζί με το μωρό και να το θηλάσεις ενώ είστε και οι δύο ξαπλωμένοι κι έτσι να κοιμηθείτε για μεσημέρι; Πέρα από το ότι και οι δύο θα χαλαρώσετε, η ροή του γάλακτος είναι συνήθως μεγαλύτερη όταν η μαμά θηλάζει έτσι, ίσως γιατί χαλαρώνει περισσότερο.

Από την άλλη, ενώ καταλαβαίνω για ποιο λόγο θες το αντλημένο, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι η άντληση κάποιες φορές μπορεί να λειτουργεί σε βάρος των θηλασμών.

Επίσης το θήλαστρο που χρησιμοποιείς τώρα μπορεί να μην είναι πολύ αποδοτικό. Πώς ήταν ή απόδοσή σου όταν αντλούσες με το symphony; Ίσως θα σε βοηθούσε κι αργότερα (για τη δουλειά) να χρησιμοποιούσες ένα θήλαστρο διπλής άντλησης και για να γλυτώνεις χρόνο αλλά και γιατί με τη διπλή ταυτόχρονη άντληση η απόδοση είναι συνήθως καλύτερη.

Έχεις πολύ δίκιο για το συμπλήρωμα. Θα δοκιμάσω και ξαπλωμένη το μεσημέρι.

Με το symphony δεν είχα καμιά ιδιαίτερη απόδοση. Σχεδόν τα ίδια με to mini electric. Τώρα μόλις τελείωσα άντληση μιας ώρας πάλι, αφού έφαγε η μπέμπα και κοιμήθηκε σχεδόν 2 ώρες (μόλις ξύπνησε!!!) και έβγαλα 90μλ. Τώρα τι θα βρει να φάει η μπεμπέ είναι άλλο θέα!! Αν δεν ικανοποιηθεί από το στήθος θα της δώσω και το αντλημένο. Εν τω μεταξύ το μπεμπάκι μου σπάνια κλαίει για φαγητό, οπότε θα την θηλάσω όσο κάτσει και μετά λέω να βγούμε έξω καροτσάδα για κάτι δουλειές και μόλις γυρίσουμε (1-1 1/2 ώρα) να ξαναφάμε. Πειράζει πολύ που την ξεγελάω για λίγο αφού δεν τρελένεται να φάει?

Διαφημίσεις

Έχεις πολύ δίκιο για το συμπλήρωμα. Θα δοκιμάσω και ξαπλωμένη το μεσημέρι.

Με το symphony δεν είχα καμιά ιδιαίτερη απόδοση. Σχεδόν τα ίδια με to mini electric. Τώρα μόλις τελείωσα άντληση μιας ώρας πάλι, αφού έφαγε η μπέμπα και κοιμήθηκε σχεδόν 2 ώρες (μόλις ξύπνησε!!!) και έβγαλα 90μλ. Τώρα τι θα βρει να φάει η μπεμπέ είναι άλλο θέα!! Αν δεν ικανοποιηθεί από το στήθος θα της δώσω και το αντλημένο. Εν τω μεταξύ το μπεμπάκι μου σπάνια κλαίει για φαγητό, οπότε θα την θηλάσω όσο κάτσει και μετά λέω να βγούμε έξω καροτσάδα για κάτι δουλειές και μόλις γυρίσουμε (1-1 1/2 ώρα) να ξαναφάμε. Πειράζει πολύ που την ξεγελάω για λίγο αφού δεν τρελένεται να φάει?

Ίσως γενικά τότε να μην αποδίδεις καλά με το θήλαστρο, αν και πάλι, αυτό εξαρτάται πολύ από τις υπόλοιπες συνθήκες...

Άντληση μιας ώρας δεν έχει νόημα εκτός να μιλάμε για power pumping (δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=84604)

Με δεδομένο ότι το μωρό δεν ζητάει να φάει, πρέπει να είσαι πιο προσεκτική, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την πρόσληψη βάρους και την γενικότερη ανάπτυξη: να μετράς πάνες το 24ωρο και να σιγουρεύεσαι ότι δεν περνάνε μεγάλα διαστήματα χωρίς να θηλάσει. Είναι σημαντικό να προσφέρεις το στήθος συχνά και το μωρό να αποφασίζει αν θα θηλάσει ή όχι.

Ναι, power pumping κάνω. Από ανάπτυξη είμαστε μια χαρά, σύμφωνα και με τπν γιατρό. Παίρνει κάθε μήνα μισό κιλό και από ύψος είναι τέλεια (64 πόντοι όταν ήταν

4 μηνών) και 42 περίμετρος κεφαλής. Κι από πάνες έχουμε σίγουρα 5 βρεγμένες και 1-2 λερωμένες. Μεθαύριο κλείνουμε 5 μήνες κι από βδομάδα θα ξαναπάμε στο γιατρό να δούμε τα νέα μας. Παντως από βάρος πήραμε πάλι μισό κιλό (έχω ακόμη την ζυγαριά).

Το στήθος το προσφέρω πολύ συχνά κι άμα δεν θέλει πίνει μια γουλιά και το παρατάει, της το ξαναδίνω, ξαναπίνει μια γουλιά και πάλι τα ίδια και μετά την αφήνω και της ξαναδίνω λίγο αργότερα.

Ναι, power pumping κάνω. Από ανάπτυξη είμαστε μια χαρά, σύμφωνα και με τπν γιατρό. Παίρνει κάθε μήνα μισό κιλό και από ύψος είναι τέλεια (64 πόντοι όταν ήταν

4 μηνών) και 42 περίμετρος κεφαλής. Κι από πάνες έχουμε σίγουρα 5 βρεγμένες και 1-2 λερωμένες. Μεθαύριο κλείνουμε 5 μήνες κι από βδομάδα θα ξαναπάμε στο γιατρό να δούμε τα νέα μας. Παντως από βάρος πήραμε πάλι μισό κιλό (έχω ακόμη την ζυγαριά).

Το στήθος το προσφέρω πολύ συχνά κι άμα δεν θέλει πίνει μια γουλιά και το παρατάει, της το ξαναδίνω, ξαναπίνει μια γουλιά και πάλι τα ίδια και μετά την αφήνω και της ξαναδίνω λίγο αργότερα.

Μια χαρά τότε!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και την βοήθειά σου!!!!

Όταν έρθει η ώρα της επιστροφής στη δουλειά θα δούμε τι θα κάνουμε ανάλογα και με τη συμπεριφορά της τότε. Λογικά θα ξαναχρειαστώ τη βοήθειά σου!!!

Καλησπέρα κι από μένα. Να τολμήσω να ζητήσω κι εγώ λίγη βοήθεια???

Ο γιός μου είναι σχεδόν 5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Τη Δευτέρα αυτή 20/6 επιστρέφω στη δουλειά, όπου θα έχω μειμένο ωράριο. (7:45-1:15), δηλαδή θα δουλεύω 5,5 ώρες. Έχω στην κατάψυξη 17-18 σακουλάκια γάλα, θα του δίνει η γιαγιά όταν λείπω. Σε 2 βδομάδες όμως θα μπουμε στις στέρεες. Θα του δινει φρουτόκρεμα οταν θα λειπω και γαλα, αν θέλει. Ειναι κάπως δυσκολο να αντλώ στη δουλεια λόγω φόρτου εργασίας..

Πιστευετε ότι θα εχω πρόβλημα με την παραγωγή μου?? Να σημειώσω ότι ειμαστε 7.500 κιλά, και οτι τρωμε σταθερα καθε 3 ωρες και το βραδυ ανα 4 καθώς ξυπναμε μονο μια φορά (επιτέλους) !

Κάθε συμβουλή δεκτή!!

Ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα. Να τολμήσω να ζητήσω κι εγώ λίγη βοήθεια???

Ο γιός μου είναι σχεδόν 5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Τη Δευτέρα αυτή 20/6 επιστρέφω στη δουλειά, όπου θα έχω μειμένο ωράριο. (7:45-1:15), δηλαδή θα δουλεύω 5,5 ώρες. Έχω στην κατάψυξη 17-18 σακουλάκια γάλα, θα του δίνει η γιαγιά όταν λείπω. Σε 2 βδομάδες όμως θα μπουμε στις στέρεες. Θα του δινει φρουτόκρεμα οταν θα λειπω και γαλα, αν θέλει. Ειναι κάπως δυσκολο να αντλώ στη δουλεια λόγω φόρτου εργασίας..

Πιστευετε ότι θα εχω πρόβλημα με την παραγωγή μου?? Να σημειώσω ότι ειμαστε 7.500 κιλά, και οτι τρωμε σταθερα καθε 3 ωρες και το βραδυ ανα 4 καθώς ξυπναμε μονο μια φορά (επιτέλους) !

Κάθε συμβουλή δεκτή!!

Ευχαριστώ!!!

Η παραγωγή σου, αν δεν αντλείς καθόλου ώστε να αναπληρώνεις το γάλα που θα πίνει το μωρό όσο λείπεις, σταδιακά θα μειωθεί για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες. Αυτό από μόνο του δεν είναι πρόβλημα...

Τα μωρά καλό είναι να ξεκινούν στερεές τροφές μετά τον 6ο μήνα. Υπάρχει λόγος που θα ξεκινήσεις νωρίτερα;

Τα σακουλάκια (αν υποθέσουμε ότι είναι των 150ml όλα) θα σου φτάσουν για περίπου 9-10 ημέρες, καθώς για κάθε μέρα θα υπολογίσεις περίπου 2 σακουλάκια, τα οποία μετά την απόψυξή τους πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε 24 ώρες. Ακόμα κι αν καταφέρεις να σου φτάσουν για 15 μέρες, δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειάζεσαι γάλα μετά την εισαγωγή των στερεών καθώς (α) τα μωρά στην αρχή τρώνε μικρές ποσότητες και δεν χορταίνουν με τις στερεές και (β) κάποια μωρά ζητάνε παρόλες τις στερεές και λίγο ή πολύ γάλα.

Το να μην αντλείς στη δουλειά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αντλήσεις στο σπίτι, πριν φύγεις ώστε να φύγεις με όσο πιο άδειο στήθος γίνεται και μόλις γυρίσεις από τη δουλειά ή/και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να βγάζεις την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό όσο λείπεις.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι τι ακριβώς θέλεις εσύ να κάνεις, ώστε να προτείνουμε την κατάλληλη λύση.

Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για την απάντηση!!!! Θα προσπαθήσω να αντλώ και μια φορά στη δουλειά, δεν θελω να μειωθει η παραγωγη. Αν παλι δεν τα καταφερω, θα κανω αυτο που μου λες, γυρνωντας πισω θα θηλαζω και θα αντλω οπωσδηποτε!

Τα σακουλακια που εχω συλλεξει ειναι 80-100-150 ml...αλλα ο μπεμπης οσο θα λειπω στη δουλεια θα χάνει μονο εναν θηλασμο γιατι χρειαζεται τοση ποσοτητα?

Τις στερεες τις ξεκιναμε καθ'υποδειξιν της παιδιατρου 2 βδομαδες νωριτερα επειδη γυρναω στη δουλεια...βεβαια αυτη θελει να δωσω ρυζαλευρο αλλα δεν θα δωσω.

Επειδη διαβασα και τις προηγουμενες κοπελες...το γαλα που θα αντλω καθημερινα θα το δινει η γιαγια την επομενη μερα και το γαλα στην καταψυξη θα ειναι για ωρα αναγκης??

Ευχαριστω και παλι (ειμαι λιγο μπερδεμενη, συγνωμη για τις ερωτησεις)

Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για την απάντηση!!!! Θα προσπαθήσω να αντλώ και μια φορά στη δουλειά, δεν θελω να μειωθει η παραγωγη. Αν παλι δεν τα καταφερω, θα κανω αυτο που μου λες, γυρνωντας πισω θα θηλαζω και θα αντλω οπωσδηποτε!

Δοκίμασέ τα όλα αυτά όταν επιστρέψεις κι αν χρειαστείς βοήθεια τα ξαναλέμε.

Τα σακουλακια που εχω συλλεξει ειναι 80-100-150 ml...αλλα ο μπεμπης οσο θα λειπω στη δουλεια θα χάνει μονο εναν θηλασμο γιατι χρειαζεται τοση ποσοτητα?

Εγώ υπολογίζω με τον γενικό κανόνα που λέει ότι τα μωρά θέλουν 80-150ml ανά 3-4 ώρες (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τρώνε ανά 3-4 ώρες!). Εσύ προφανώς υπολογίζεις ότι θα θηλάσεις πριν φύγεις, ενδιάμεσα π.χ. στις 3 ώρες το μωρό θα πιει απ' το μπουκάλι και μόλις ξαναγυρίσεις (περίπου σε άλλες 3 ώρες) θα ξαναθηλάσει. Αν το μωρό σου ακολουθεί τόσο καλά ένα πρόγραμμα, μπορεί όντως να γίνει έτσι.

Εγώ παραπάνω υπολόγισα, για ασφάλεια, ότι το μωρό θα φάει όσο λείπεις 2 φορές, άρα θα χρειαστεί περίπου 2 σακουλάκια από την κατάψυξη.

Τις στερεες τις ξεκιναμε καθ'υποδειξιν της παιδιατρου 2 βδομαδες νωριτερα επειδη γυρναω στη δουλεια...βεβαια αυτη θελει να δωσω ρυζαλευρο αλλα δεν θα δωσω.

Το κριτήριο πάντως για την έναρξη των στερεών είναι το κατά πόσον το μωρό είναι έτοιμο και όχι η ηλικία του ή το δικό μας πρόγραμμα (χωρίς καμμία μομφή). Δεν εννοώ δηλαδή ότι είναι κακό αυτό που προτείνει η παιδίατρος και φυσικά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις από τώρα, απλά στο λέω για να το έχεις κατά νου.

Για το ρυζάλευρο... έχεις διαβάσει υποθέτω :wink:

Επειδη διαβασα και τις προηγουμενες κοπελες...το γαλα που θα αντλω καθημερινα θα το δινει η γιαγια την επομενη μερα και το γαλα στην καταψυξη θα ειναι για ωρα αναγκης??

Ναι. Κάποιες φορές θα κάνεις το αντίστροφο, δηλαδή θα βάζεις το "φρέσκο" στην κατάψυξη και θα δίνεις το κατεψυγμένο, ώστε να ανανεώνεις το απόθεμά σου και να μην λήξει. Θα αποφεύγεις να το κάνεις όταν το μωρό είναι άρρωστο, καθώς τότε χρειάζεται το "φρέσκο" για τα αντισώματα.

EvaMD εισαι θεά!!!! Κατατοπιστικότατη!!!!!

Λοιπόν, θα εκτυπωσω κιόλας το μνμ σου γιατι ειμαι και ξεχασιάρα!!!!

Σε χιλιοευχαριστώ!!!

Α!!! Θα μου το φέρνει τα πρωινα στο ενδιαμεσο η μαμά μου να το θηλάσω στη δουλειά!!! Ετσι εγινε και σήμερα! Ειμαι πολύ χαρούμενη!!! Κλειδωμενη εγώ στην τουαλέτα, απέξω γερουσία στην αναμονή (δουλευω σε τραπεζα), και ο μικρος να βγαζει μουγκητά ευχαριστησης χιχιχιχιχι!!!

Σε ευχαριστώ και πάλι και σε συγχαίρω για το έργο σου στο φόρουμ!!

Αγγελική, Κεφαλονιά

Τι τυχεροι που είστε στην επαρχία!!! Κι εγώ σε τράπεζα δουλεύω αλλά ούτε συζήτηση για άντληση, πόσο δε να ερχόταν το μωρό στη δουλειά για θηλασμό!!!!

Αθήνα, με το δικό της Θεό!

Διαφημίσεις

Τι τυχεροι που είστε στην επαρχία!!! Κι εγώ σε τράπεζα δουλεύω αλλά ούτε συζήτηση για άντληση, πόσο δε να ερχόταν το μωρό στη δουλειά για θηλασμό!!!!

Αθήνα, με το δικό της Θεό!

Και περιφέρεια και με το δικό της "άλλο" θεό....

Συμπάσχουσα, τραπεζικός υπάλληλος, δεν μου επέτρεψε ο διευθυντής μου να αντλώ στη δουλειά. Κάποιες φορές μόνο, όταν υπολόγιζα ότι θα σχολάσω μετά τις 15:30 αντλούσα κατά τις 14:30, μόλις έκλειναν οι πόρτες για το κοινό. (Έχω μειωμένο, πηγαίνω στη δουλειά 09:45) Βέβαια, το "αρμεχτήρι" με όλα τα συμπράγκαλά του το κουβαλούσα για 3 μήνες πάνε - έλα στη δουλειά, για... "ψυχαναγκαστικούς" λόγους :wink:.

Πάντως, ακολούθησα και εγώ τις συμβουλές της EvaMD: άντληση οπωσδήποτε πριν φύγω στη δουλειά (κάποιες φορές η ποσότητα που αντλούσα ήταν πολύ μικρή γιατί το φυστίκι μόλις είχε θηλάσει) και άντληση μόλις επέστρεφα από τη δουλειά. Βέβαια, με έβγαλε ασπροπρόσωπη το απόθεμα που είχα στη κατάψυξη, το οποίο έφτασε "τσίμα - τσίμα" για το φυστίκι όταν έγινε περίπου 6,5 μηνών... Ευτυχώς δέχτηκε τις στερεές σχετικά εύκολα.

Πλέον αντλώ 1 φορά την ημέρα, μόλις γυρίσω από τη δουλειά. Αν το φυστίκι έχει κέφια, αντί να αντλήσω, θηλάζω. Το αντλημένο πλέον της το δίνω τα βράδυα αφού την θηλάσω και από τα 2 στήθη (τις περισσότερες φορές δε το πίνει όλο, έχει ήδη χορτάσει από το θηλασμό). Έτσι με υπομονή, επιμονή και τις συμβουλές εδώ μέσα καταφέραμε να θηλάζουμε μέχρι σήμερα!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην EvaMD και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές της... :P:p:p

Απορία: Το αντλημένο που ήδη έχω στη κατάψυξη, πως θα το χρησιμοποιήσω?? Ρυζόγαλο???

Δοκίμασε να το κάνεις milk shake με φρούτα! Ίσως να καταστραφούν διάφορα συστατικά με το χτύπημα αλλά μπρος το να πεταχτεί ή να βράσει για να το κάνεις ρυζόγαλο...

EvaMD εισαι θεά!!!! Κατατοπιστικότατη!!!!!

Λοιπόν, θα εκτυπωσω κιόλας το μνμ σου γιατι ειμαι και ξεχασιάρα!!!!

Σε χιλιοευχαριστώ!!!

Α!!! Θα μου το φέρνει τα πρωινα στο ενδιαμεσο η μαμά μου να το θηλάσω στη δουλειά!!! Ετσι εγινε και σήμερα! Ειμαι πολύ χαρούμενη!!! Κλειδωμενη εγώ στην τουαλέτα, απέξω γερουσία στην αναμονή (δουλευω σε τραπεζα), και ο μικρος να βγαζει μουγκητά ευχαριστησης χιχιχιχιχι!!!

Σε ευχαριστώ και πάλι και σε συγχαίρω για το έργο σου στο φόρουμ!!

Αγγελική, Κεφαλονιά

Να' σαι καλά! Είναι πολύ ωραίο που μπορείς να τη θηλάζεις στη δουλειά!

Κορίτσια τα φώτα σας !!!!!

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου βλέπω οτι έχει αρχίσει να μειώνεται η ποσότητα που μπορώ να αντλήσω. Στην αρχή το απέδωσα στην ζέστη και σε μια ίωση που περνούσα άλλά συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες. Αύξησα λίγο τα υγρά που πίνω και έβαλα ακόμη μια άντληση στην δουλειά ( 2 στο σύνολο με το symphony ) αλλά δεν κατάφερα παρά ελάχιστα πράγματα.

Εν τω μεταξύ ή μικρή μου άρχισε να αυξάνει τις ποσότητες που πίνει και πλέον χρειάζεται 100-120 ml στο πρώτο γεύμα και 80 ml στο δεύτερο - ενδεχομένως και παραπάνω. Εγώ καταφέρνω να βγάζω 80-90 στην πρώτη άντληση και 70-80 στην δέυτερη.

Τί να κάνω? να χρησιμοποιήσω κάποιο συμπλήρωμα? Να υπενθυμίσω οτι η μικρή αρνείται κάθε στερεά τροφή και όταν είμαστε μαζί θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα, επίσης περιθώρια για άντληση στο σπίτι δεν έχω ( η μικρή είναι πάνω μου μέρα κ νύχτα ) και πριν φύγω το πρωί θηλάζει πάντα καθώς και όταν επιστρέφω.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Οι αντλήσεις ήταν με το διπλό σύστημα; Πάνω από 15-20 λεπτά δεν έχει νόημα να αντλείς - καλύτερα να διακόψεις και να ξανααντλήσεις αργότερα.

Όπως και να' χει, για αρχή είναι πολύ καλά! Έβγαλες ήδη 120ml μέσα στη μέρα ενώ είσαι με το μωρό. Μην αγχώνεσαι λοιπόν.

Ας περάσει η βάφτιση και μετά δοκίμασε με την ησυχία σου όλες τις πιθανές ώρες για άντληση και δες ποια σε βολεύει καλύτερα, τόσο από θέμα ώρας όσο και απόδοσης.

Με το καλό η βάφτιση! Να περάσετε όμορφα. (Φόρα κάτι άνετο γιατί μετά θα ζητήσει σίγουρα να θηλάσει :lol:).

οχι δεν ηταν με το διπλο...δεν μπορω να το κουμανταρω ευκολα, χανομαι στο κρατημα ηταν ενα ενα στηθος...το δεξι ανεκαθες βγαζει πολυ και το αριστερο λιγοτερο.

Θελω να εργανωθω να ξεκινησω ολο κατι γινεται και το αναβαλω...

Βαπτιστικαμε και το φορεμα ηταν ετσι οπως επρεπε για να θηλαζει!!!!

Ευχαριστω πολύ και μάλλον θα επανέλθω!

οχι δεν ηταν με το διπλο...δεν μπορω να το κουμανταρω ευκολα, χανομαι στο κρατημα ηταν ενα ενα στηθος...το δεξι ανεκαθες βγαζει πολυ και το αριστερο λιγοτερο.

Θελω να εργανωθω να ξεκινησω ολο κατι γινεται και το αναβαλω...

Βαπτιστικαμε και το φορεμα ηταν ετσι οπως επρεπε για να θηλαζει!!!!

Ευχαριστω πολύ και μάλλον θα επανέλθω!

Θα το πω ξανά: το διπλό σύστημα άντλησης δεν είναι μόνο για εξοικονόμηση χρόνου. Είναι και γιατί αντλώντας ταυτόχρονα και από τα δύο στήθη ο εγκέφαλος παίρνει μήνυμα ότι στο στήθος έχει δίδυμα και αυξάνει την παραγωγή! Άρα, αντλούμε με το διπλό σύστημα ακόμα κι αν από το ένα στήθος μόλις θηλάσαμε και βγάζουμε 10ml - το επιπλέον ερέθισμα είναι που χρειαζόμαστε για την συνολική καλύτερη απόδοση.

Για το κράτημα: μπορείς να τα κρατάς με ένα χέρι. Βάζεις τον βραχίονα του αριστερού σου χεριού κάτω από το σωληνάκι (στη γωνία που σχηματίζει με το αντλητικό) και στηρίζεις έτσι το αριστερό αντλητικό στο στήθος. Με τα δάχτυλα του αριστερού χεριού κρατάς το δεξί αντλητικό. Έτσι έχεις το δεξί χέρι ελεύθερο (αν είσαι αριστερόχειρας κάνεις το αντίστροφο)!

Καλοφώτιστη η μικρή!

Κορίτσια τα φώτα σας !!!!!

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου βλέπω οτι έχει αρχίσει να μειώνεται η ποσότητα που μπορώ να αντλήσω. Στην αρχή το απέδωσα στην ζέστη και σε μια ίωση που περνούσα άλλά συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες. Αύξησα λίγο τα υγρά που πίνω και έβαλα ακόμη μια άντληση στην δουλειά ( 2 στο σύνολο με το symphony ) αλλά δεν κατάφερα παρά ελάχιστα πράγματα.

Εν τω μεταξύ ή μικρή μου άρχισε να αυξάνει τις ποσότητες που πίνει και πλέον χρειάζεται 100-120 ml στο πρώτο γεύμα και 80 ml στο δεύτερο - ενδεχομένως και παραπάνω. Εγώ καταφέρνω να βγάζω 80-90 στην πρώτη άντληση και 70-80 στην δέυτερη.

Τί να κάνω? να χρησιμοποιήσω κάποιο συμπλήρωμα? Να υπενθυμίσω οτι η μικρή αρνείται κάθε στερεά τροφή και όταν είμαστε μαζί θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα, επίσης περιθώρια για άντληση στο σπίτι δεν έχω ( η μικρή είναι πάνω μου μέρα κ νύχτα ) και πριν φύγω το πρωί θηλάζει πάντα καθώς και όταν επιστρέφω.

Κατ' αρχήν να συγχαρώ το Μελινάκι που άρχισε να τρώει και μάλιστα να αυξάνει ποσότητες !!!!!! :-D

Τώρα, η απόκλιση δεν είναι τραγική, περίπου 50ml. Επίσης οι διακυμάνσεις στην απόδοση με το θήλαστρο είναι δυστυχώς αναμενόμενες - το έχουμε βιώσει όλες όσες αντλούμε ή οι περισσότερες. Λόγω του ότι η απόκλιση είναι μικρή και λόγω του ιστορικού υπερπαραγωγής θα έλεγα να μην πάρεις συμπλήρωμα πριν εξαντλήσεις άλλες μεθόδους.

Προτάσεις:

1. Μπορείς να αντλήσεις παράλληλα ή αμέσως μετά το θηλασμό με την επιστροφή στο σπίτι; Αρκεί να βγάλεις 25ml από κάθε μαστό ή 50 από το στήθος που δεν θηλάζει...

2. Μπορείς να βάλεις μία άντληση το Σάββατο και μία Κυριακή ενώ πχ ο μπαμπάς απασχολεί τη μικρή; Χρειάζεσαι περίπου 120 σε κάθε άντληση για να καλύψεις τη διαφορά της εβδομάδας.

3. Για να αυξήσεις την απόδοση της άντλησης στη δουλειά:

(α) αφού σταματήσει η μεγάλη ροή και αρχίσουν οι σταγόνες, γύρνα το θήλαστρο ξανά στην αρχική φάση (πατάς το κουμπάκι με τις σταγόνες) κι άστο να πάει μόνο του στη β' φάση. Μπορεί έτσι να σου ενεργοποιήσει δεύτερο let down και να αντλήσεις λίγο περισσότερο.

(β) αφού σταματήσει η μεγάλη ροή και αρχίσουν οι σταγόνες, μετατοπισε λίγο τη χοάνη πάνω στο στήθος. Κάποιες φορές καταφέρνουμε να ενεργοποιούμε και άλλα σημεία του αδένα και πάλι να βγάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

(γ) δοκίμασε power pumping σε μία από τις αντλήσεις στη δουλειά, όπως το περιγράφει η Ρέα εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=84604

Ξεκίνα μ' αυτά κι αν δεν αποδώσει τίποτα, τα ξαναλέμε :lol:

Φιλιά!

Θα το πω ξανά: το διπλό σύστημα άντλησης δεν είναι μόνο για εξοικονόμηση χρόνου. Είναι και γιατί αντλώντας ταυτόχρονα και από τα δύο στήθη ο εγκέφαλος παίρνει μήνυμα ότι στο στήθος έχει δίδυμα και αυξάνει την παραγωγή! Άρα, αντλούμε με το διπλό σύστημα ακόμα κι αν από το ένα στήθος μόλις θηλάσαμε και βγάζουμε 10ml - το επιπλέον ερέθισμα είναι που χρειαζόμαστε για την συνολική καλύτερη απόδοση.

Για το κράτημα: μπορείς να τα κρατάς με ένα χέρι. Βάζεις τον βραχίονα του αριστερού σου χεριού κάτω από το σωληνάκι (στη γωνία που σχηματίζει με το αντλητικό) και στηρίζεις έτσι το αριστερό αντλητικό στο στήθος. Με τα δάχτυλα του αριστερού χεριού κρατάς το δεξί αντλητικό. Έτσι έχεις το δεξί χέρι ελεύθερο (αν είσαι αριστερόχειρας κάνεις το αντίστροφο)!

Καλοφώτιστη η μικρή!

]

αριστεροχειρας ειμαι χαχα!!

Θα το προσπαθησω. Ευχαριστώ και παλι πολυ!

Κατ' αρχήν να συγχαρώ το Μελινάκι που άρχισε να τρώει και μάλιστα να αυξάνει ποσότητες !!!!!! :-D

Ευχαριστούμε, θα το μεταφέρω :mrgreen:

Τώρα, η απόκλιση δεν είναι τραγική, περίπου 50ml. Επίσης οι διακυμάνσεις στην απόδοση με το θήλαστρο είναι δυστυχώς αναμενόμενες - το έχουμε βιώσει όλες όσες αντλούμε ή οι περισσότερες. Λόγω του ότι η απόκλιση είναι μικρή και λόγω του ιστορικού υπερπαραγωγής θα έλεγα να μην πάρεις συμπλήρωμα πριν εξαντλήσεις άλλες μεθόδους.

Και εγώ την υπερπαραγωγή φοβάμαι και δεν ξεκίνησα συμπλήρωμα.

Προτάσεις:

1. Μπορείς να αντλήσεις παράλληλα ή αμέσως μετά το θηλασμό με την επιστροφή στο σπίτι; Αρκεί να βγάλεις 25ml από κάθε μαστό ή 50 από το στήθος που δεν θηλάζει...

Τρώει και από τα δύο οπότε ούτε 5 ml δεν θα βγούν :roll:

2. Μπορείς να βάλεις μία άντληση το Σάββατο και μία Κυριακή ενώ πχ ο μπαμπάς απασχολεί τη μικρή; Χρειάζεσαι περίπου 120 σε κάθε άντληση για να καλύψεις τη διαφορά της εβδομάδας.

Σάββατο δεν παίζει γιατί δουλεύω, Κυριακή θα δοκιμάσω αλλά φοβάμαι πως δεν θα έχω αποτέλεσμα για 120 ml γιατί ανα μία ώρα ζητάει στήθος και μερικές φορές δυσφορεί...

3. Για να αυξήσεις την απόδοση της άντλησης στη δουλειά:

(α) αφού σταματήσει η μεγάλη ροή και αρχίσουν οι σταγόνες, γύρνα το θήλαστρο ξανά στην αρχική φάση (πατάς το κουμπάκι με τις σταγόνες) κι άστο να πάει μόνο του στη β' φάση. Μπορεί έτσι να σου ενεργοποιήσει δεύτερο let down και να αντλήσεις λίγο περισσότερο.

(β) αφού σταματήσει η μεγάλη ροή και αρχίσουν οι σταγόνες, μετατοπισε λίγο τη χοάνη πάνω στο στήθος. Κάποιες φορές καταφέρνουμε να ενεργοποιούμε και άλλα σημεία του αδένα και πάλι να βγάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

(γ) δοκίμασε power pumping σε μία από τις αντλήσεις στη δουλειά, όπως το περιγράφει η Ρέα εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=84604

Tα α και β τα έχω δοκιμάσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μάλλον το β έπιανε για λίγο καιρό αλλά τώρα πια όχι.

Νομίζω οτι για την περίπτωση μου χρειάζεται το power pumping αλλά δεν νομίζω να βρω χρόνο στη δουλειά. Θα μπορούσα να το κάνω μόνο Κυριακή αλλά μετά τι θα φάει η μικρή και πώς????

Ξεκίνα μ' αυτά κι αν δεν αποδώσει τίποτα, τα ξαναλέμε :lol:

Φιλιά!

Ευχαριστώ Ευάκι. Φιλάκαι σε όλους σας!!!!

P.S. Αγοράζω γαλα ( με αποχή σε γάλα, ρύζι, σόγια και αυγό ) όσο-όσο. Στείλτε ποασότητες και τιμές :lol: :lol: :lol:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...