Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

πριν από λίγο καιρό μια κοπέλα είχε ανοίξει θέμα και περιέγραφε πώς κατάφερνε και έκανε αντλήσεις την ώρα που οδηγούσε (!), με ένα ειδικό σουτιέν ώστε να μην χρειάζεται να κραταει το θήλαστρο (και μάλιστα γλίτωσε και κλήση, γιατί ντράπηκε ο τροχονόμος όταν την είδε). Δεν μπορώ να βρω το ποστ, αν το βρει όμως κάποια ας βάλει το λινκ, γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμο στην vai, καθώς περιέγραφε πώς κατάφερνε να αντλήσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και να θηλάσει αποκλειστικά

Διαφημίσεις

Κατ' αρχήν μην σε πιάνει απελπισία, για όλα υπάρχουν λύσεις.

Θεωρώ ότι το να δίνεις μπιμπερό στο μωρό "για να το συνηθίσει" είναι μάλλον άσκοπη επιβάρυνση του μωρού και δική σου, εκτός αν το συνδυάζεις με πρόβες απουσίας, όπου δηλ. εσύ φεύγεις από το σπίτι και το μωρό μένει με όποιον θα το κρατάει και μετά και φυσικά το ταΐζει κιόλας.

Αν δίνεις εσύ το μπιμπερό, σταμάτησέ το. Αν το μωρό πήρε εύκολα το μπιμπερό, επίσης σταμάτα (θα το πάρει ακόμα ευκολότερα όταν θα είναι πλέον ο μόνος διαθέσιμος τρόπος σίτισης..). Αν το μωρό αντιδρά στο μπιμπερό, μην το ζορίζεις άλλο -θα το πάρει όταν θα καταλάβει ότι μόνο έτσι θα τραφεί όσο εσύ λείπεις. Είναι πιο σημαντικό να είναι το μωρό εξοικειωμένο με το άτομο που θα το κρατάει και να νιώθει άνετα με αυτό το άτομο ακόμα κι όταν εσύ λείπεις, παρά να "συνηθίσει από τώρα το μπιμπερό".

Για το απόθεμα στην κατάψυξη και το νόημά της δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1918131#post1918131

(μήνυμα #7)

Για την άντληση στη δουλειά:

Αντί να κάνεις 2 αντλήσεις σε δύο τέταρτα, που δεν είναι καθαρός χρόνος για σένα (μέχρι να πας στο αυτοκίνητο κλπ.) μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα της μισής ώρας και να αντλείς με την άνεσή σου, για 20 λεπτά καθαρά;

Αν ναι, θα αντλήσεις το στήθος καλά πριν φύγεις από το σπίτι, ή θα θηλάσεις και θα αντλήσεις.

Θα κάνεις άντληση στη μέση των ωρών απουσίας σου και μετά με το που θα πας στο σπίτι, θα θηλάσεις και θα αντλήσεις.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έτσι, ειδικά αν το τηρείς ως πρόγραμμα με σχετικά ίδιες ώρες κάθε μέρα (η άντληση αποδίδει καλύτερα με τη ρουτίνα), θα έχεις όλη την ποσότητα που θα χρειάζεται το μωρό σου όσο λείπεις.

Αν μπορείς να κάνεις επίσης μία άντληση το πρωί του Σαββάτου, μετά το θηλασμό κι άλλη μία το πρωί της Κυριακής, επίσης αφού θηλάσεις, θα συμπληρώνεις άνετα την ποσότητα της εβδομάδας.

Με μία άντληση στη δουλειά, τις πρώτες μέρες κι επειδή θηλάζεις πολύ συχνά, θα έχεις πρήξιμο. Θα βγάζεις αν δυσφορείς ανάμεσα στις αντλήσεις, λίγο γάλα με το χέρι και θα φοράς επιθέματα και πολύ άνετο σουτιέν.

Στο ενδιάμεσο και για να μην αγχωθείς τις πρώτες μέρες της επιστροφής:

1. Αν κάνεις πρόβες απουσίας, συνέχισέ τις χωρίς να χρησιμοποιείς απόθεμα από την κατάψυξη.

2. Κάνε άντληση το πρωί, αμέσως μετά το θηλασμό, αν μπορείς και για όσο μπορείς. Μην σε απασχολεί το πόσο βγάζεις. Ακόμα και 30-40 ml θα είναι χρήσιμα. Βάλτα στην κατάψυξη σε μπιμπερό (αποστειρωμένα) ή σε γυάλινα βαζάκια (επίσης αποστειρωμένα) ή σε σακουλάκια.

3. Κοιμήσου με το μωρό σου όταν αυτό κοιμάται και δίπλα του: θα ξεκουραστείς, γιατί το χρειάζεσαι, και θα βοηθηθείς στην παραγωγή σου ώστε να αντλείς πιο εύκολα (η επαφή με το μωρό ειδικά στη διάρκεια του ύπνου, αυξάνει την προλακτίνη).

EVA μου καλή σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου....

το μπιμπερό ναι το έχει πάρει καλά και δεν της το δίνω εγώ...το σταματάω αυτό λοιπόν.όταν επιστρέψω από τη δουλειά , θηλάζω και μετά αντλω.έτσι δεν επιβαρύνω τον επόμενο θηλασμό που μπορεί να είναι μετα από 1 ώρα?

τώρα επειδή τελικά θα λείπω πιο πολλές ώρες από αυτές που υπολόγιζα πόσα ml πρέπει να αφήσω?

πιστεύεις πραγματικά ότι μπορεί να γίνει? μου φαίνεται λίγο βουνό...

πριν από λίγο καιρό μια κοπέλα είχε ανοίξει θέμα και περιέγραφε πώς κατάφερνε και έκανε αντλήσεις την ώρα που οδηγούσε (!), με ένα ειδικό σουτιέν ώστε να μην χρειάζεται να κραταει το θήλαστρο (και μάλιστα γλίτωσε και κλήση, γιατί ντράπηκε ο τροχονόμος όταν την είδε). Δεν μπορώ να βρω το ποστ, αν το βρει όμως κάποια ας βάλει το λινκ, γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμο στην vai, καθώς περιέγραφε πώς κατάφερνε να αντλήσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και να θηλάσει αποκλειστικά

υπάρχει τέτοιο σουτιέν...??:shock:

θα το ψάξω ..σε ευχαριστω.....

και κάτι ακόμα βρε κορίτσια... τώρα για παράδειγμα έχει αποκοιμηθεί με το μαστό-πιπίλα και δεν το αφήνει.μήπως πρέπει να δοκιμάσω να την κοιμισω αλλιώς?

όταν φύγω πώς θα κοιμάται? το έχω άγχος...

τα βλέπω πιο μαύρα απ΄ότι είναι και ντρέπομαι γιατί υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα...

και κάτι ακόμα βρε κορίτσια... τώρα για παράδειγμα έχει αποκοιμηθεί με το μαστό-πιπίλα και δεν το αφήνει.μήπως πρέπει να δοκιμάσω να την κοιμισω αλλιώς?

τα βλέπω πιο μαύρα απ΄ότι είναι και ντρέπομαι γιατί υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα...

κι εγώ το ίδιο άγχος είχα, αλλά πίστεψέ με με όοοοολους τους άλλους κοιμάται μια χαρά, χωρίς πολλά πολλά. μόνο με μένα κάνει κόλπα και θέλει στήθος. μην ανησυχείς, ξέρουν πού τα παίρνει να κάνουν τι και νομίζω πως έχουν άριστα προσαρμοστικότητα γενικά.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

Αν δεν σε ενοχλεί εσένα (φυσικά δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να σε ενοχλεί!) μην αλλάζεις τίποτα. Με τους άλλους θα κοιμάται αλλιώς, με σένα έτσι. Μην στερείς κάτι από το παιδί, επειδή όταν δεν θα είσαι δεν θα το έχει...

Είναι κατανοητό ότι ο καθένας "πνίγεται" μέσα στο δικό του πρόβλημα. Δεν σε κρίνουμε, μην ανησυχείς! :D

όταν επιστρέψω από τη δουλειά , θηλάζω και μετά αντλω.έτσι δεν επιβαρύνω τον επόμενο θηλασμό που μπορεί να είναι μετα από 1 ώρα?

Επειδή λογικά το στήθος σου θα είναι πολύ φορτωμένο την ώρα που θα επιστρέφεις, δεν θα έχεις πρόβλημα. Κάποια μωρά δυσανασχετούν όταν το στήθος είναι έτσι και προτιμούν να θηλάσουν μετά την άντληση... Αυτό θα το δεις με το δικό σου μωρό.

Αν είναι ξύπνιο την ώρα που θα γυρίσεις θα το θηλάσεις κι ας έχει μόλις

φάει. Συνήθως το θέλουν για να νιώσουν κοντά στη μαμά. Μετά θα αντλήσεις και τα δύο στήθη.

Αν το κάνεις 2-3 μέρες και δεις ότι το μωρό στον επόμενο θηλασμό δυσανασχετεί, θα θηλάσεις πάλι στην επιστροφή σου και μετά θα αντλήσεις μόνο από το άλλο στήθος. Στον επόμενο θηλασμό θα δώσεις ξανά στο μωρό το στήθος που θήλαζε και πριν. Έτσι το πιθανότερο είναι ότι το μωρό δεν θα δυσανασχετήσει με τη μειωμένη ροή που πιθανόν να βρει μετά την άντληση και από τα δύο στήθη.

Αν το μωρό κοιμάται την ώρα που γυρνάς, είτε θα αντλήσεις και από τα δύο, ή μόνο από το ένα ουσιαστικά και λίγο από το άλλο, προκειμένου το μωρό να θηλάσει από το λιγότερο "άδειο" στήθος μόλις ξυπνήσει.

Κάποια μωρά δεν έχουν πρόβλημα με τη μειωμένη ροή μετά την άντληση, θηλάζουν έντονα και κατεβάζουν άνετα όσο γάλα θέλουν. Κάποια δυσανασχετούν. Θα κάνεις λίγες δοκιμές και θα βρεις τι σας ταιριάζει.

τώρα επειδή τελικά θα λείπω πιο πολλές ώρες από αυτές που υπολόγιζα πόσα ml πρέπει να αφήσω?

Χονδρικά θα υπολογίσεις 80-150ml ανά 3-4 ώρες απουσίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το μωρό θα τρώει ανά 3-4 ώρες!)

πιστεύεις πραγματικά ότι μπορεί να γίνει? μου φαίνεται λίγο βουνό...

Όλα γίνονται με λίγη καλή θέληση και δημιουργική σκέψη. Το θέμα δεν είναι να ταλαιπωρηθείς αλλά να βρεις τον τρόπο εκείνο που λειτουργεί καλύτερα για σένα και το μωρό σου, δεδομένων των συνθηκών. Όσο περνά από το χέρι μας, είμαστε εδώ για βοήθεια :lol:

υπάρχει τέτοιο σουτιέν...??:shock:

θα το ψάξω ..σε ευχαριστω.....

το βρήκα το θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=79240&highlight=%F0%E1%F1%E1%E4%E5%E9%E3%EC%E1

και το σουτιέν http://www.apeainthepod.com/Product.asp?product_Id=491300336&MasterCategory_Id=MC28

EVA, Maggie και goofy σας ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τις συμβουλές σας...

αν τα βρω σκούρα θα σας ξαναενοχλήσω....

φιλιά!

υ.γ. καλά το σουτιέν αυτό...τι τρελό gadgetάκι είναι...!!

Κορίτσια πάλι εδώ...

σήμερα κάναμε την πρώτη πρόβα απουσίας...την τάισα στις 8-8.30 και έφυγα...

μέχρι τη 1 που γύρισα δεν ήπιε ούτε ένα ml....ο άντρας μου τα είδε όλα...

βρε κορίτσια πώς εξηγείται αυτό...?

μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα έπινε έστω 50-70 ml

τι έγινε ξαφνικά?:-(

πρώτη φορά την άφησα τόσες ώρες...

υπενθυμίζω πως η μικρούλα είναι περίπου 2 1/2 μηνών..

σε τρεις μέρες πηγαίνω στη δουλειά

υπάρχει κίνδυνος υποσιτισμού...??

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

εχω αρχίσει να ανησυχώ .... χθες επρεπε να λείψω για 4 ώρες στη δουλειά μου και είχαμε πάλι τα ίδια...δεν ήπιε ούτε ένα ml...κλάμα μόνο κλάμα:-(

Εχει ζήσει καμμία το ίδιο όταν γύρισε στη δουλειά..?

η μικρούλα μου σε μια εβδομάδα κλείνει τους τρεις μήνες...

ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω... :-(

Μιας φίλης το μωρό, περίπου 3 μηνων ήταν, χρειάστηκε 2 εβδομάδες για να πιει κανονικό γεύμα με μπιμπερό, πριν έκλαιγε και δεν το ήθελε, όμως σιγά σιγά το συνήθισε. Μη σας παίρνει από κάτω, θέλει υπομονή, προσπάθεια και όχι άγχος από τη μεριά αυτού που το ταΐζει. Και να της το δίνετε αρκετά πριν πεινάσει, σαν παιχνίδι, όπως είπε η Maggie, αν πεινάει θα είναι εκνευρισμένη.

Να σημειώσω ότι ο δικός μου με τον μπαμπά του δεν κατάφερε ποτέ να πιει σταγόνα γάλα, αντίθετα με την κυρία που τον κρατάει σε μία εβδομάδα έμαθε να πίνει με το καλαμάκι (ήταν 13,5 μηνών τότε). Και η μαμά μου σε άσχετη φάση τον τάισε με μπιμπερό (12 μηνών περίπου, κάναμε δοκιμές). Θέλει ηρεμία, ο άντρας μου δεν την έχει και το μωρό το καταλαβαίνει!

5k3tp2.png

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑ; Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90ml ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥ 50ml ΣΕ 15΄, ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΤΕ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΡΑΙΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ; ΘΑ ΛΕΙΠΩ 7 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΚΑ; ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΗΣ NUK. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ; ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΗΡΕ 60ΓΡ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ. ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΝΑ 3 - 3,5 ΩΡΕΣ, ΦΕΝΕΤΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ; ΠΟΣΕΣ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΒΟΗΘΕΙΑ.............ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.

Καλώς όρισες. Γράφε σε παρακαλώ με μικρά γράμματα, γιατί τα κεφαλαία διαβάζονται δύσκολα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑ;

Το έχω ξαναγράψει, το γράφω πάλι κι εδώ:

Το απόθεμα στην κατάψυξη δεν είναι απαραίτητο όταν γυρνάμε στη δουλειά - καλό είναι να υπάρχει για ώρα ανάγκης: π.χ. έσπασε ένα μπιμπερό με φρεσκοαντλημένο γάλα, δεν έφτασε η ποσότητα που αντλήσαμε την προηγούμενη, δεν προλάβαμε να αντλήσουμε, ή καθημερινά αντλούμε 30-40ml λιγότερα από όσα πίνει το μωρό, οπότε π.χ. μία φορά την εβδομάδα βγάζουμε από την κατάψυξη για να συμπληρώσουμε την εβδομαδιαία ποσότητα.

Το απόθεμα στην κατάψυξη όσο και να είναι δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός μωρού, όταν η μαμά επιστρέψει στη δουλειά. Π.χ. και 5 λίτρα να έχεις απόθεμα (που θες στην καλύτερη περίπτωση 50 ημέρες καθημερινής άντλησης από 100ml την ημέρα για να το δημιουργήσεις), θα σου φτάσουν για max. 14 εργάσιμες ημέρες ανάλογα και με το πόσες ώρες λείπεις και πόσο πίνει το μωρό σου...(5000/350=14,28 ).

Το να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά το απόθεμα όταν επιστρέφουμε στη δουλειά, υπονομεύει την παραγωγή μας: Η παραγωγή προσαρμόζεται στη ζήτηση. Αν τις ώρες που λείπουμε στη δουλειά δεν αντλούμε (δεν είναι απαραίτητο) και μέσα στην ημέρα δεν αντλήσουμε την ποσότητα ή το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που πίνει το μωρό μας όσο λείπουμε, το στήθος θα προσαρμοστεί στη μειωμένη ζήτηση και η παραγωγή μας σταδιακά θα μειωθεί.

ΑΡΑ: Επιστρέφω στη δουλειά και συνεχίζω να θηλάζω αποκλειστικά, σημαίνει αντλώ μέσα στην ημέρα το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που χρειάζεται το μωρό μου όσο λείπω, είτε με άντληση/αντλήσεις που γίνονται στη δουλειά είτε τις ώρες που είμαι στο σπίτι, αρκεί αυτές να μην γίνονται σε βάρος του θηλασμού.

Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90ml ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ...

Θα υπολογίσεις χονδρικά 80-150 ml ανά 3-4 ώρες, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το μωρό θα τρώει ανά 3-4 ώρες (θα τρώει όποτε πεινάει).

...ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥ 50ml ΣΕ 15΄, ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΤΕ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΡΑΙΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ; ΘΑ ΛΕΙΠΩ 7 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΚΑ; ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΗΣ NUK. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ;

Κατ' αρχήν το πόσο βγάζουμε με το θήλαστρο δεν δείχνει πόσο γάλα έχουμε.

Το θήλαστρό σου δεν είναι και το καλύτερο. Τα διπλής άντλησης και φυσικά τα νοσοκομειακά (που μόνο ενοικιάζονται) είναι καλύτερα.

Η ποσότητα που βγάζεις εξαρτάται επίσης από το πότε αντλείς, ποιά ώρα δηλαδή της ημέρας και πότε σε σχέση με το θηλασμό του μωρού. Το πρωί έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Συνήθως μια μαμά που θηλάζει όλη τη μέρα, μπορεί να αντλήσει συνολικά 150ml (δηλαδή ένα γεύμα επιπλέον) μέσα στην ημέρα, ακόμα και με περισσότερες αντλήσεις. Άρα, τα 50ml. με το θήλαστρο που έχεις δεν είναι άσχημα.

Η άντληση στη δουλειά διαφέρει κατά πολύ από την άντληση στο σπίτι για πολλούς λόγους. Ένα από όλους είναι ότι στη δουλειά θα αντλήσεις 1-2 φορές τις ώρες που λείπεις, οπότε το στήθος που μέχρι τότε είναι συνηθισμένο σ' ενα πολύ συχνό ερέθισμα με το μωρό (όσο είσαι στο σπίτι) ανταποκρίνεται πολύ καλά στο θήλαστρο.

Στη δουλειά θα μπορείς να αντλείς; Αν ναι, πόσες φορές;

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΗΡΕ 60ΓΡ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ. ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΝΑ 3 - 3,5 ΩΡΕΣ, ΦΕΝΕΤΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ;

Δυστυχώς οι παιδίατροι έχουν το συμπλήρωμα ως "λύση" ακόμα κι όταν δεν είναι απαραίτητο. Αν θες δώσε αναλυτικά τις ζυγίσεις του μωρού με ημερομηνίες για να σου πούμε αν όντως το βάρος που πήρε εμπνέει ανησυχία.

Το ότι ένα μωρό κοιμάται τόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Τα 8 γεύματα που κάνει είναι το μίνιμουμ στο θηλασμό (ελάχιστα μωρά κάνουν λιγότερα από 8 και μεγαλώνουν καλά). Συνήθως οι θηλασμοί σ' αυτές τις ηλικίες είναι 10-12 ή και παραπάνω. Αυτό έχει να κάνει με το πώς θηλάζει κάθε παιδί, πόσο τρώει σε κάθε γεύμα, πώς αναπτύσσεται κλπ. Δηλαδή, ένα μωρό μπορεί να θηλάζει 7 φορές τη μέρα και να αναπτύσσεται καλά, άλλο να θηλάζει 12 φορές τη μέρα και να μην αναπτύσσεται καλά.

ΠΟΣΕΣ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΒΟΗΘΕΙΑ.............ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Δεν υπάρχει μία απάντηση σ' αυτό που ρωτάς.

Μία μαμά μπορεί να κάνει μία άντληση, να βγάζει 240 ml και να μην χρειάζεται να κάνει άλλη άντληση για τις ώρες που λείπει.

Άλλη μπορεί να κάνει 3 ή και 4 αντλήσεις για να συμπληρώσει την ποσότητα που χρειάζεται για την επόμενη μέρα, ή να αντλεί καθημερινά 2 φορές κι άλλες τόσες το ΣΚ για να συμπληρώνει την ποσότητα της εβδομάδας.

Μην αγχώνεσαι. Το σημαντικό στην άντληση είναι να είσαι χαλαρή, να είσαι τακτική (η άντληση θέλει ρουτίνα για καλύτερα αποτελέσματα) και να σκέφτεσαι δημιουργικά. Για όλα υπάρχουν λύσεις.

Αν θες απάντησε σ' αυτά που σε ρωτάω παραπάνω και θα βρούμε άκρη.

Διαφημίσεις

EvaMD σ΄ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Όταν λες να εξάγω γάλα αλλά αυτό να μην αποβεί σε βάρος του θηλασμού, τι εννοείς; Θα πρέπει να τηρήσω κάποια τακτίκή;

Στη δουλειά θα μπορώ να αντλώ 2 φορές, όσα γεύματα θα χάνω....ελπίζω να είναι τόσα μόνο, το πολύ 3.

Η μαμά που βγάζει 240γρ. με μία άντληση έχει γάλα για τον επόμενο θηλασμό;

Το γάλα δεν αποθηκεύεται στον μαστό; Άρα πως ανταπεξέρχεται στο επόμενο γεύμα;

Το βάρος της μικρής :

3/1/2011: γεννηση 2940

7/1/2011: εξητήριο από κλινική 2860

11/1/2011: 2930

25/1/2011: 3490

15/2/2011: 4130

28/2/2011: 4415

Στην τελευταία επίσκεψη 28/2/2011 η παιδίατρος μου έδωσε συμπληρωματικό γάλα, το οποίο δεν έχω δώσει ακόμη, ούτε και θέλω να δώσω.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η παιδίατρος μας είπε να κάνουμε εξετάσεις ούρων λόγω ότι το μωρό πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησε διάρροιες, για ενδεχόμενη ουρολοίμωξη. Έχουμε κάνει 4 φορές γενική ούρων και καλλιέργεια και κάθε φορά η καλλιέργεια δείχνει κάποια συγκέντρωση βακτηριδίων- επιμόλυνση. Σήμερα με ενημέρωσαν για τα τελευταία αποτελέσματα και έχω τρελαθεί. Η γενική βγαίνει πολύ καλή αλλά η καλλιέργεια εμφανίζει επιμόλυνση, οπότε πρέπει να ξαναμάσω ούρα....Το μωρό όμως δεν εμφανίζει κάποιο άλλο σύμπτωμα, ούτε πυρετό, ούτε ανησυχία, τίποτα.

Ευχαριστώ και πάλι

Όταν λες να εξάγω γάλα αλλά αυτό να μην αποβεί σε βάρος του θηλασμού, τι εννοείς; Θα πρέπει να τηρήσω κάποια τακτίκή;

Το γάλα δεν αποθηκεύεται στον μαστό; Άρα πως ανταπεξέρχεται στο επόμενο γεύμα;

Το στήθος δεν είναι σαν την ουροδόχο κύστη, να πρέπει να γεμίσει για να αδειάσει. Το στήθος παράγει γάλα την ώρα που το μωρό μπαίνει στο στήθος ή όταν αντλούμε - το τελευταίο βέβαια με προϋποθέσεις! (π.χ. με απλό ηλεκτροκίνητο θήλαστρο συνήθως αντλούμε πολύ λιγότερο από όσο

θηλάζει το μωρό μας, με νοσοκομειακό θήλαστρο αντλούμε πολύ καλύτερα, αλλά πάλι όχι όπως θηλάζει το μωρό και υπάρχουν πάντα μαμάδες που δεν ανταποκρίνονται καλά σε κανένα θήλαστρο.).

Ωστόσο, το στήθος ανάμεσα στους θηλασμούς παράγει και αποθηκεύει κάποια ποσότητα γάλακτος και φυσικά όταν θηλάζουμε από το ένα στήθος το γάλα κατεβαίνει (και εν μέρει γεμίζει) και το άλλο στήθος.

Με το θήλαστρο συνήθως αντλούμε το "αποθηκευμένο" γάλα (εξαιρούνται τα νοσοκομειακά θήλαστρα ως προς αυτό). Αν μετά βάλουμε το μωρό στο στήθος, αν το μωρό θηλάσει εντατικά θα κατεβάσει το γάλα που χρειάζεται να πιεί. Ωστόσο, κάποια μωρά εκνευρίζονται με τη μειωμένη ροή και δεν συνεργάζονται σ' εκείνη τη φάση (κλαίνει, τραβιούνται, θηλάζουν νευρικά κλπ.). Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η άντληση μπορεί να γίνεται σε βάρος του θηλασμού.

Η "τακτική" είναι σχετική για την κάθε μαμά και το κάθε μωρό. Συνήθως ακολουθούμε τα παρακάτω:

1. Πρώτα θηλάζουμε και μετά αντλούμε, τόσο από το στήθος που θήλασε το μωρό όσο και από το άλλο.

2. Προτιμάμε να αντλούμε πρωινές ώρες που η ροή του γάλακτος είναι μεγαλύτερη και αποφεύγουμε την άντληση αργά το απόγευμα ή το βράδυ που η ροή είναι φυσιολογικά μικρότερη. Ωστόσο, αν το μωρό μας κοιμάται π.χ. το βράδυ συνεχόμενα, μπορούμε άνετα να κάνουμε άντληση μετά τον τελευταίο θηλασμό ή και αργότερα.

Η μαμά που βγάζει 240γρ. με μία άντληση έχει γάλα για τον επόμενο θηλασμό;

Όταν μίλησα για μαμάδες που αντλούν με τη μία 240 ml, αναφερόμουν κυρίως σε μαμάδες που αντλούν στη δουλειά ή στο σπίτι αμέσως μετά την επιστροφή τους. Το στήθος μετά από πολλές ώρες χωρίς ερέθισμα μπορεί να δώσει μεγάλη ποσότητα αλλά αντίθετα, σε άλλες γυναίκες αυτό ακριβώς μπορεί να είναι λόγος μείωσης της παραγωγής!

Στα λέω για να καταλάβεις ότι στην άντληση δεν υπάρχει one size fits all κανόνας...

Και ναι, το στήθος μπορεί να κατεβάσει γάλα ακόμα και μετά από τέτοια άντληση - απλά όσο πιο κοντά στην άντληση θηλάσει το μωρό, τόσο μειωμένη θα είναι η ροή της μαμάς. Το πόσο γάλα θα κατεβάσει η μαμά σ' εκείνο το θηλασμό εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά θηλάζει το μωρό της στη φάση αυτή.

Στη δουλειά θα μπορώ να αντλώ 2 φορές, όσα γεύματα θα χάνω....ελπίζω να είναι τόσα μόνο, το πολύ 3.

Αυτό είναι πολύ καλό. Πιθανόν να μπορείς να καλύπτεις τις ανάγκες του μωρού και μόνο με τις αντλήσεις στη δουλειά. Αν δεν σου φτάνει το γάλα αυτό, θα συμπληρώνεις είτε με μία άντληση το πρωί στο σπίτι, πριν φύγεις, είτε με αντλήσεις το ΣΚ.

Το βάρος της μικρής :

3/1/2011: γεννηση 2940

7/1/2011: εξητήριο από κλινική 2860

Το μωρό ανέκτησε το βάρος γέννησης μέσα σε 8 μέρες (ο μέσος όρος είναι 20 μέρες). Άρα τρεφόταν πολύ καλά.

Μέσα σε 2 εβδομάδες το μωρό παίρνει 560 γραμ, δηλαδή 40 γραμμάρια τη μέρα, όταν ο μέσος όρος είναι 25! Άρα τρέφεται πάρα πολύ καλά.

Σε 21 μέρες, το μωρό πήρε 640 γραμμάρια, δηλαδή 30,5 περίπου γραμμάρια τη μέρα, δηλαδή πάλι πάνω από τον μέσο όρο (25γραμ/μέρα).

28/2/2011: 4415

Στην τελευταία επίσκεψη 28/2/2011 η παιδίατρος μου έδωσε συμπληρωματικό γάλα, το οποίο δεν έχω δώσει ακόμη, ούτε και θέλω να δώσω.

Σε 13 μέρες το μωρό πήρε 285 γραμμάρια, δηλ. 21,9 γραμμάρια τη μέρα.

Αυτή η πρόσληψη είναι πάλι εντός φυσιολογικών και συνήθως δεν χρειάζεται παρέμβαση στο θηλασμό.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η παιδίατρος μας είπε να κάνουμε εξετάσεις ούρων λόγω ότι το μωρό πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησε διάρροιες, για ενδεχόμενη ουρολοίμωξη. Έχουμε κάνει 4 φορές γενική ούρων και καλλιέργεια και κάθε φορά η καλλιέργεια δείχνει κάποια συγκέντρωση βακτηριδίων- επιμόλυνση. Σήμερα με ενημέρωσαν για τα τελευταία αποτελέσματα και έχω τρελαθεί. Η γενική βγαίνει πολύ καλή αλλά η καλλιέργεια εμφανίζει επιμόλυνση, οπότε πρέπει να ξαναμάσω ούρα....Το μωρό όμως δεν εμφανίζει κάποιο άλλο σύμπτωμα, ούτε πυρετό, ούτε ανησυχία, τίποτα.

Ευχαριστώ και πάλι

Δεν είμαι γιατρός για να σου απαντήσω για το κατά πόσο πρέπει να μπεις στη διαδικασία ελέγχου για τυχόν ουρολοίμωξη ή όχι. Από μόνο το βάρος του μωρού δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για τέτοια ανησυχία, ειδικά τη στιγμή που η τελευταία μέτρηση γίνεται μέσα σε 15 μέρες από την προηγούμενη και δεν αφορά ολόκληρο μήνα.

Απ' όσο ξέρω, τα αποτελέσματα που παίρνεις οφείλονται είτε σε επιμόλυνση κατά τη συλλογή των ούρων (πρέπει να τα μαζέψεις με πολύ σχολαστικό πλύσιμο του μωρού, των χεριών σου, το μωρό να μην φοράει πάνα, το σακουλάκι ή το κύπελο να μην ακουμπήσει πουθενά και να μην μείνει πολλή ώρα εκτεθιμένο κλπ.) είτε σε πολύ μικρή συγκέντρωση βακτηριδίων.

Τα πολύ μωρά πάντως μπορεί να έχουν ουρολοίμωξη χωρίς να έχουν πυρετό και μόνη ένδειξη να είναι η μειωμένη πρόσληψη βάρους.

Εκείνο που πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό, γιατί μάλλον κάτι δεν στέκει, είναι γιατί αν υποψιάζεται ουρολοίμωξη για τη "μειωμένη" πρόσληψη βάρους (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν ισχύει για το μωρό σου) σου δίνει ξένο γάλα! Τι θα κάνει δηλαδή το ξένο γάλα στην ουρολοίμωξη; Μήπως απλά προσπαθεί να υπονομεύσει το θηλασμό....;

EvaΜD σ΄ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Είχα τρελαθεί από τη μία με την ενδεχόμενη ουρολοίμωξη και τις συνεχείς συλλογές ούρων και από την άλλη με την επικείμενη επιστροφή στην δουλειά και την άντληση του γάλακτος. Νόμιζα ότι δεν επαρκεί το γάλα μου και ανησυχούσα ακόμα περισσότερο λόγω ότι γρήγορα θα απουσίαζα και για τη δουλειά. Ξέρεις αν θα επαρκεί το δικό μου γάλα, λαμβάνοντας υπ΄οψιν τα λόγια της παιδιάτρου ότι δεν έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος το μωρό. Σήμερα θα μιλήσω μαζί της, περιμένω να δω τί θα μου πει για την τελευταία καλλιέργεια.

Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, γιατί από όσο διαβάζω είναι τα πλέον αποτελεσματικά. Ελπίζω να δω αποτέλεσμα, διότι με το ηλεκτρικο της ΝUK που δοκίμασα αρκετές φορές βγάζω 50γρ. στα πρώτα 8-10΄ και μετά μια σταγόνα στα 30".

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο για τις αντλήσεις στο χώρο της εργασίας. Θα πρέπει να έχω όλα τα σύνεργα αποστειρωμένα και για τη 2η άντληση ή αρκούν μόνο τα μπουκαλάκια; Δεν είναι εφικτό να κάνω αποστείρωση στη δουλειά. Ψυγειάκι για να τα μεταφέρω από που θα προμηθευτώ;

Σ΄ ευχαριστώ και μόνο που μου απάντησες, πολλές φορές τις λύσεις τις βρίσκουμε και μόνες μας αλλά η ψυχολογική στήριξη είναι αυτή που μετράει και η ανταλλαγή εμπεριών και γνώσεων.

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο για τις αντλήσεις στο χώρο της εργασίας. Θα πρέπει να έχω όλα τα σύνεργα αποστειρωμένα και για τη 2η άντληση ή αρκούν μόνο τα μπουκαλάκια; Δεν είναι εφικτό να κάνω αποστείρωση στη δουλειά. Ψυγειάκι για να τα μεταφέρω από που θα προμηθευτώ;

.

Μετα την 1η αντληση θα πλενεις καλα τα συνεργα (χοανες) και θα τα βαζεις σε ενα καθαρο σακουλακι (πχ.τροφιμων) στο ψυγειο και αν δεν γινεται, καπου καθαρα. Θα αφηνεις το γαλα στα μπουκαλακια στο ψυγειο της δουλειας (υπαρχει φανταζομαι).

Για την επομενη αντληση θα χρησιμοποιησεις καινουρια μπουκαλακια αποστειρωμενα απο το σπιτι σου.

Για τη μεταφορα των μπουκαλιων στο σπιτι, αρκει να τα δεσεις με ενα λαστιχακι γυρω απο μια παγοκυστη.

Εγω τι εχω κανει..την παγοκυστη την εβγαζα απο την καταψυξη του σπιτιου μου το πρωι, και την εβαζα στην καταψυξη του γραφειου μεχρι να φυγω το απογευμα, μετα εβαζα τα μπουκαλακια σε ενα τσαντακι-βαλιτσακι ισοθερμικο (και στα σουπερ μαρκετ πουλανε τετοια) μαζι με την παγοκυστη και τα πηγαινα σπιτι το απογευμα. Ηταν παντοτε δροσερα με αυτο τον τροπο, ακομα και σε μερες με καυσωνα.

Καλη συνεχεια! :P

Για την αποστείρωση χοάνης: Η Medela έχει βγάλει ειδικά σακουλάκια για αποστείρωση της χοάνης του θηλάστρου στον φούρνο μικροκυμάτων. Κάθε σακουλάκι καλύπτει περίπου 20 αποστειρώσεις. Τα προμηθεύτηκα για να είμαι καλυμμένη σε περίπτωση ατυχήματος στη δουλειά (πχ μου πέσει η μία χοάνη). Επιπλέον προμηθεύτηκα extra χοάνες για να έχω διαθέσιμες καθαρές σε δύσκολες περιπτώσεις (όταν πχ θα είμαι σε πελάτη )

Απορίες-ερωτήσεις

Αύριο Δευτέρα έχουμε πρόβα τζενεράλε με τον σύζυγο, καθώς Τρίτη επιστρέφω στη δουλειά (καιρού θέλοντος).

Το «πρόγραμμα» έχει ως εξής:

5:00 Στήθος. Αν το Ηλεκτράκι κοιμάται (συνήθως ξυπνάει 4:30-5:30) να το ξυπνήσω;

8:00 Στήθος (και να κοιμάται θα το ξυπνήσω)

10:30 Τάισμα με αντλημένο γάλα (θα αντλώ και θα ταΐζει ο σύζυγος). Ενδέχεται να δώσω από το καταψυγμένο, για να αφήσω το αντλημένο να το ταΐσει η νταντά την Τρίτη. Θέλω να δω και πως θα αντιδράσει το Ηλεκτράκι στη γεύση του.

13:00 Τάισμα με αντλημένο γάλα (θα αντλώ και θα ταΐζει ο σύζυγος)

15:00 Τάισμα με αντλημένο γάλα (θα αντλώ και θα ταΐζει ο σύζυγος)

Μετά τις 17:30 ελεύθερος θηλασμός.

Το πρόγραμμα είναι σχετικο. Θα παρακολουθούμε αν το Ηλεκτράκι θελει να φάει νωρίτερα, δεν θα το ξυπνάμε για να δώσουμε αντλημένο (θα περιμένουμε να ξυπνήσει μόνο του).

Έχω παρατηρήσει ότι το γάλα που αντλούσα σε αντικατάσταση γεύματος ήταν 100-110 ml. Χόρταινε με αυτό, αλλά μιλάμε μόνο για ένα γεύμα αντλημένο (που σημαίνει ακολουθούσαν θηλασμοί οι οποίοι μπορεί να έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα και να το κάλυπταν). Ελπίζω το τάισμα σε 8ωρη βάση με αυτή τη ποσότητα ανά 2,5 ώρες να της αρκεί.

Το καταψυγμένο γάλα το αποψύχουμε στη ψύξη. Σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης, μπορούμε να κάνουμε απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου; (για πιο γρήγορη απόψυξη)

Το γάλα που είναι στο ψυγείο να το ζεσταίνω στον θερμαντήρα στους 37 βαθμους;

Θα χιλιοπαρακαλούσα να σχολιάσετε όσα γράφω και να απαντήσετε όσες ερωτήσεις μου μπορείτε. Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά όσο πλησιάζει η ώρα το άγχος μου μεγαλώνει (συγνώμη αν φαίνονται αστείες οι ερωτήσεις μου αλλά ακόμα δεν εχω την άνεση της εμπειριας)

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Μετα την 1η αντληση θα πλενεις καλα τα συνεργα (χοανες) και θα τα βαζεις σε ενα καθαρο σακουλακι (πχ.τροφιμων) στο ψυγειο και αν δεν γινεται, καπου καθαρα. Θα αφηνεις το γαλα στα μπουκαλακια στο ψυγειο της δουλειας (υπαρχει φανταζομαι).

Για την επομενη αντληση θα χρησιμοποιησεις καινουρια μπουκαλακια αποστειρωμενα απο το σπιτι σου.

Για τη μεταφορα των μπουκαλιων στο σπιτι, αρκει να τα δεσεις με ενα λαστιχακι γυρω απο μια παγοκυστη.

Καλη συνεχεια! :P

Εγω τι εχω κανει..την παγοκυστη την εβγαζα απο την καταψυξη του σπιτιου μου το πρωι, και την εβαζα στην καταψυξη του γραφειου μεχρι να φυγω το απογευμα, μετα εβαζα τα μπουκαλακια σε ενα τσαντακι-βαλιτσακι ισοθερμικο (και στα σουπερ μαρκετ πουλανε τετοια) μαζι με την παγοκυστη και τα πηγαινα σπιτι το απογευμα. Ηταν παντοτε δροσερα με αυτο τον τροπο, ακομα και σε μερες με καυσωνα.

Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση. Ευτυχώς που δεν χρειάζεται αποστείρωση διότι με προβλημάτιζε πως θα τα καταφέρω στο γραφείο.

Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Η παιδίατρος μου είπε ότι μεταξύ των 2 προτελαιτεύων επισκέψεων το μωρό δεν πήρε ικανοποιητικό βάρος. 21,9 γρ./ημέρα. Στην αρχή ανέφερε ενδεχόμενη ουρολοίμωξη (κάναμε τελικά υπερυβηρική παρακέντηση, έπειτα από 4 καλλιέργειες με μικρή συγκέντρωση βακτηριδίων - περιμένω τα αποτελέσματα την Τρίτη πρωί) και μου πρότεινε και συμπληρωματικό γάλα, που εγώ δεν έχω δώσει στη μικρή. (2 μηνών)

Την Παρασκευή πήγαμε σε άλλη παιδίατρο για δεύτερη γνώμη, μέτρησε το βάρος του μωρού και μέσα σε 4 ημέρες το μωρό έβαλε κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 30γρ. / ημέρα, βάρος ικανοποιητικό.

Εάν δεν έχουμε ουρολοίμωξη, πράγμα που απεύχομαι (δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι), μπορεί να φταίει ο τρόπος που τη θηλάζω;

Μέχρι στιγμής την έδινα κάθε φορά το ένα στήθος και το μωρό φαινόταν να χορταίνει, έγερνε το κεφαλάκι του πίσω.

Πρέπει να επιμήνω και από το άλλο στήθος;

Κάνω κάτι λάθος;

Σημειώνω ότι το μώρο ήταν λίγο μπουκομένο το διάστημα που πήρε τα 21,9 γρ/ημέρα. Παίζει κάποιο ρόλο;

Είμαι με το άγχος αν το μωρό χορταίνει, αν επαρκεί το γάλα μου κλπ.

Αν και είχα παρατηρήσει ότι όντως το γάλα μου είχε μειωθεί (με τις οδηγίες τις παιδιάτρου δεν ετρωγα όσπρια, λάχανο, πράσινα λαχανικά που προκαλούν αέρια, πορτοκάλι, φράουλα, ακτινίδιο, σοκολατοειδή, κακάο, οστρακοειδή, όλα τα συσκευασμένα, τα αγελαδινά γαλακτοκομικά και για ένα διάστημα έτρωγα μόνο ρύζι, ζυμαρικά και κοτόπουλο λόγω διάρροιας του μωρού) χρησιμοποιώντας το θήλαστρο είδα τη ροή να αυξάνεται και πήρα λίγο τα πάνω μου. Και με τις υποδείξεις της Αγλαίας και της EvaMD είμαι πιο σίγουρη. Να΄ ναι καλά κόντευα να τρελαθώ.....

Συγγνώμη αν κούρασα, βρήσκω παρηγοριά γράφοντας............:-P

Κορίτσια καλησπέρα,

ήρθε και για μένα η ώρα να αποχωριστώ την αυτοκολλητούλα μου και να επιστρέψω στην δουλειά :cry::cry: οπότε χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να αποθηκεύσω καθόλου γάλα. Η μικρή ταλαιπωρείται από αλλεργία :cry: και προσπαθούσαμε μέχρι τώρα να βρούμε τις τροφές που την ενοχλούν ούτως ώστε να μην έχει πρόβλημα με το γάλα που θα έμπαινε κατάψυξη.

Βέβαια ακόμη δεν έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα μιας και η μικρή μου υποφέρει ακόμη αλλά αναγκαστικά πια θα πρέπει να αποθηκεύσω γάλα γιατί διαφορετικά...δεν θέλω να το σκέφτομαι ούτε να το γράψω...:?

Θα προσπαθήσω να σας δώσω μια λεπτομερή εικόνα για να με βοηθήσετε με τις αντλήσεις.

Η μικρή δεν τρώει ακόμη τίποτε. Σε δύο εβδομάδες θα τις ξεκινήσω φρούτα αλλά λόγω αλλεργίας δεν νομίζω να τα πάμε καλά με τις στερεές οπότε θεωρήστε πως πίνει αποκλειστικά γάλα.

Πρόγραμμα θηλασμού δεν μπορώ να σας γράψω γιατί δεν έχουμε :mrgreen: θηλάζουμε όποτε και όσο θέλει η μικρή. Γενικά κάνει συχνά κ μικρά γεύματα - μάλλον κάπου εκει κρύβεται κ μια μικρή παλινδρόμηση.

Εγώ θα ξεκινήσω δουλειά μάλλον 1η Απριλίου και θα λείπω από το σπίτι 8κ30 με 5κ30. Να σας πω επίσης οτι η μικρή δεν έχει πάρει μπουκάλι και δεν σκοπεύω να δώσω, θα ξεκινήσουμε απευθείας με ποτηράκι κ ο θεος βοηθός.

Στη δουλειά υπολογίζω να αντλώ τρεις φορές -χωρίς να μπορώ αυτή τη στιγμή να υπολογίσω την ποσότητα μιας και έχω αντλήσει μόνο 2-3 φορές εως τώρα.

Θέλω να πιστεύω οτι θα μπορώ να αντλω το γάλα της επόμενης μέρας????? ή είναι σούπερ αισιόδοξο το σενάριο????

Θα χρειαστώ επιπλέον γάλα αυτό το διάστημα ούτως ώστε να ξεκινήσει κάποιες ώρες να μένει με το κορίτσι που θα την προσέχει γιατί μέχρι τώρα είμαστε συνέχεια μαζί και καταλαβαίνετε.

Any way, για να μην σας κουράζω άλλο θα ήθελα να με βοηθήσετε με το πρόγραμμα αντλήσεων. Σας γράφω μόνο τα τελευταία στοιχεία που νομίζω θα βοηθήσουν :η μικρή την ημέρα κοιμάται μόνο μαζί μου οπότε δεν μπορώ να αντλήσω σε αυτή την φάση. Το απόγευμα που επιστρέφει ο μπαμπάς της, την πιάνει απογευματινή γκρίνια και συνήθως το παιρνάμε αγκαλίτσα οπότε πάει κ αυτό. Το βράδυ ξυπνά συνεχώς κ ζητά στήθος με αποτέλεσμα να φοβάμαι να αντλήσω τότε.

Εγώ τα έγραψα :mrgreen: όποια έχει την υπομονή να διαβάσει το σεντόνι μου και το καθαρό μυαλό να βγάλει άκρη από όλα αυτά :P την ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Α, να γράψω επιπλέον ότι μέχρι πριν ένα μήνα περίπου έδινα το ίδιο στήθος για περίπου 2-3 ώρες λόγω παλιού προβλήματος υπερπαραγωγής. Πλεον η μικρή δεν συμβιβάζεται, μπορεί στο ίδιο γεύμα να κάνουμε κ 3 αλλαγές. Την αφήνω να αποφασίσει κ εγω ακολουθώ :roll:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Προτείνω νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο γιατί το μωρό σου θηλάζει αποκλειστικά και λόγω αλλεργιών θα ήταν καλό να το καλύπτεις.

Καλό είναι να ξεκινήσεις το συντομότερο δυνατό για να εξοικειωθείς με τη διαδικασία και να ξεκινήσεις πρόβες απουσίας περίπου 2 εβδομάδες πριν επιστρέψεις στη δουλειά

Πριν φύγεις από το σπίτι θα κάνεις μία άντληση έτσι ώστε να αδειάζει αποτελεσματικά το στήθος και να αντέχεις τουλάχιστον 4 ώρες χωρίς να χρειάζεται να αντλήσεις.

Επίσης θα κάνεις τουλάχιστον μία άντληση όταν επιστρέφεις από τη δουλειά και αφού θηλάσεις ένα γεύμα.

Στη δουλειά έχεις χώρο και χρόνο να αντλήσεις άνετα;

Τις ημέρες που δεν θα δουλεύεις, θα κάνεις τουλάχιστον μία άντληση για να αποθηκεύεις γάλα και αν προλαβαίνεις θα κάνεις και δεύτερη.

Έχεις ήδη κάποιο θήλαστρο;

Ο καιρός δεν ήθελε να πάω σήμερα στη δουλειά. Σήμερα στη Σταμάτα (Αγ. Στέφανος) έχει 20 πόντους χιόνι. Ίσως ούτε αύριο πάω στη δουλειά. Θα δείξει.

Το θέμα είναι οι συνεχόμενες και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Που με αγχώνουν για τη διατήρηση της τράπεζας.

Είχα σηκωθεί 3:30 και είχα αρχίσει άντληση. Μετά από λίγο κόπηκε το ρεύμα. Ευτυχώς είχα προμηθευτεί μπαταρίες, οπότε κατάφερα Να μαζέψω 120ml. Ευτυχώς γιατί από τις πρωινές αντλήσεις μάζεψα μόλις 70ml. Βέβαια έκανα μόνο 2 αντλήσεις, μια 20 και μία 50 ml.

Αντιλαμβάνομαι ότι με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο το πιθανότερο είναι να έχω πολύ καλύτερη απόδοση. Το ευτύχημα είναι ότι η εταιρεία που ενοικιάζει το symphony θα το έχει σε 1-2 μέρες. Μέχρι τότε θα αντλώ και τη νύχτα και θα κάνω χρήση από το απόθεμα.

Έχω τα εξής ερωτήματα:

-το γάλα που άντλησα χτες, επειδή δεν θα το χρησιμοποιήσω σήμερα και επειδή φοβόμουν την ψύξη του ψυγείου (λόγω των διακοπών ρεύματος και επειδή ανοίγει πιο συχνά) το έβαλα στη κατάψυξη. Έκανα καλά; Αν ναι, θα διατηρηθεί όσο οι άλλες κατεψυγμένες μερίδες ή λιγότερο;

-Για να αυξήσω την ποσότητα έκανα έντονες μαλάξεις στο δεξί. κατά τη διάρκεια της βραδνής άντλησης. Είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, αφού έτσι έβγαλα 90ml από αυτό το στήθος. Να το επαναλάβω στις επόμενες αντλήσεις ή θα δημιουργήσω πρόβλημα (στο στήθος ή στη μελλοντική ποσότητα του αντλημένου γάλακτος)

Θα είμαι ευγνώμων για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ο καιρός δεν ήθελε να πάω σήμερα στη δουλειά. Σήμερα στη Σταμάτα (Αγ. Στέφανος) έχει 20 πόντους χιόνι. Ίσως ούτε αύριο πάω στη δουλειά. Θα δείξει.

Το θέμα είναι οι συνεχόμενες και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Που με αγχώνουν για τη διατήρηση της τράπεζας.

Είχα σηκωθεί 3:30 και είχα αρχίσει άντληση. Μετά από λίγο κόπηκε το ρεύμα. Ευτυχώς είχα προμηθευτεί μπαταρίες, οπότε κατάφερα Να μαζέψω 120ml. Ευτυχώς γιατί από τις πρωινές αντλήσεις μάζεψα μόλις 70ml. Βέβαια έκανα μόνο 2 αντλήσεις, μια 20 και μία 50 ml.

Αντιλαμβάνομαι ότι με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο το πιθανότερο είναι να έχω πολύ καλύτερη απόδοση. Το ευτύχημα είναι ότι η εταιρεία που ενοικιάζει το symphony θα το έχει σε 1-2 μέρες. Μέχρι τότε θα αντλώ και τη νύχτα και θα κάνω χρήση από το απόθεμα.

Έχω τα εξής ερωτήματα:

-το γάλα που άντλησα χτες, επειδή δεν θα το χρησιμοποιήσω σήμερα και επειδή φοβόμουν την ψύξη του ψυγείου (λόγω των διακοπών ρεύματος και επειδή ανοίγει πιο συχνά) το έβαλα στη κατάψυξη. Έκανα καλά; Αν ναι, θα διατηρηθεί όσο οι άλλες κατεψυγμένες μερίδες ή λιγότερο;

-Για να αυξήσω την ποσότητα έκανα έντονες μαλάξεις στο δεξί. κατά τη διάρκεια της βραδνής άντλησης. Είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, αφού έτσι έβγαλα 90ml από αυτό το στήθος. Να το επαναλάβω στις επόμενες αντλήσεις ή θα δημιουργήσω πρόβλημα (στο στήθος ή στη μελλοντική ποσότητα του αντλημένου γάλακτος)

Θα είμαι ευγνώμων για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Επιστροφή μετ' εμποδίων λοιπόν...

Για τα ερωτήματά σου:

Το γάλα καλό είναι να το αποψύχουμε όσο πιο κοντά στην άντληση. Δεν έκανες άσχημα που το έβαλες στην κατάψυξη, απλά μαρκάρισε ποιο είναι και φρόντισε να το καταναλώσεις νωρίτερα από άλλα.

Για τις μαλάξεις έκανες καλά, αν εννοείς breast compression και όχι απλή ταλαιπωρία του στήθους :-P Αν το κάνεις ακολουθώντας τη σωστή τεχνική, κάνεις πολύ καλά. Αν το κάνεις αυτοσχεδιάζοντας ή πιέζοντας το στήθος, διακινδυνεύεις απόφραξη πόρου και πιθανή μαστίτιδα.

Για τη σωστή τεχνική δες ενδεικτικά εδώ http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/393-malaxeis-sto-stithos.html

Για τις διακοπές ρεύματος: επειδή το αποψυγμένο γάλα διατηρείται μόνο για 24 ώρες, φρόντισε να καταψύξεις παγοκύστες, οπότε σε διακοπή ρεύματος βάλε το γάλα που δεν είναι απαραίτητο να καταψύξεις σε ισοθερμικό τσαντάκι με 2 παγοκύστες. Θα διατηρηθεί για 24 ώρες μέσα στο τσαντάκι. Όταν επανέλθει το ρεύμα και κρυώσει καλά το ψυγείο θα το βάλεις πάλι μέσα. Έτσι δεν είσαι αναγκασμένη να καταψύχεις όλη την ποσότητα που βγάζεις και να ρισκάρεις να πετάξεις το περίσσευμα από το αποψυγμένο λόγω παρέλευσης του 24ώρου.

Να ξέρεις ότι και το symphony παίρνει μπαταρίες και δεν ξέρω μήπως υπάρχει μετατροπέας με τον οποίο να μπορεί να λειτουργήσει με την υποδοχή του "αναπτήρα" στο αυτοκίνητο... (για όταν είσαι στη δουλειά και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος εκεί).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...