Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Είμαι νέα στο φόρουμ σας αλλα το παρακολουθώ πολύ καιρο.Εχω ένα κοριτσακι 3 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικα.Γενικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το θηλασμό εκτός απο μια απεργια θηλασμού που μου έκανε η μικρή για 5 ημέρες ,επιανε για λίγο το στηθος ρουφαγε και μετα ουρλιαζε,τον οποίο και αντιμετωπίσαμε.Σε 10 μέρες ξεκινάω δουλειά,θα λειπώ 7 ώρες την ημέρα μαζί με τις μετακινήσεις γι αυτό και νοικιασα το νοσοκομειακό της medela για αντήσεις στο σπίτι και αγόρασα το swing για αντλήσεις στη δουλειά. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν εχω καταφέρει να αντλήσω πάνω απο 60ml καμια στιγμή,ακόμα και στις 6 το πρωί που θεωρείται ότι έχουμε μεγαλύτερη παραγαγωγή,και απο στήθος που δεν έχει θηλασει απο τις 10 το βράδυ παλι, τόσα έβγαλα.Δεν είναι πολυ λίγα?Τόσα μονο αντλεις με θήλαστρο?Eπίσης ποτε ειναι καλυτερα να αντλω χωρις να επηρεαζω το θηλασμο?Καπου διαβασα για το αλμα αναπυξης,ειναι αυτο που το μωρο θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος?

Η μπουμπου τρώει 150 με 180 γραμμάρια οπότε πως θα την καλύψω με τοσο μικρή άντληση?Το ξέρω γιατί δοκιμασαμε το μπιμπερο με τη μαμα η οποία θα την κραταει για να δουμε αν θα το παρει.

Εχω πολλες ερωτησεις το ξερω αλλα είμαι παρα πολυ αγχωμενη και στεναχωρημενη ταυτοχρονα, αφου γυρναω στη δουλεια και θα αφησω το μπουμπουκι και δεν ξερω αν θα ανταπεξελθω με τις αντλησεις.Δεν θελω με τιποτα να της δωσω ξενο.

Διαφημίσεις

Είμαι νέα στο φόρουμ σας αλλα το παρακολουθώ πολύ καιρο.Εχω ένα κοριτσακι 3 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικα.Γενικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το θηλασμό εκτός απο μια απεργια θηλασμού που μου έκανε η μικρή για 5 ημέρες ,επιανε για λίγο το στηθος ρουφαγε και μετα ουρλιαζε,τον οποίο και αντιμετωπίσαμε.Σε 10 μέρες ξεκινάω δουλειά,θα λειπώ 7 ώρες την ημέρα μαζί με τις μετακινήσεις γι αυτό και νοικιασα το νοσοκομειακό της medela για αντήσεις στο σπίτι και αγόρασα το swing για αντλήσεις στη δουλειά. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν εχω καταφέρει να αντλήσω πάνω απο 60ml καμια στιγμή,ακόμα και στις 6 το πρωί που θεωρείται ότι έχουμε μεγαλύτερη παραγαγωγή,και απο στήθος που δεν έχει θηλασει απο τις 10 το βράδυ παλι, τόσα έβγαλα.Δεν είναι πολυ λίγα?Τόσα μονο αντλεις με θήλαστρο?Eπίσης ποτε ειναι καλυτερα να αντλω χωρις να επηρεαζω το θηλασμο?Καπου διαβασα για το αλμα αναπυξης,ειναι αυτο που το μωρο θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος?

Η μπουμπου τρώει 150 με 180 γραμμάρια οπότε πως θα την καλύψω με τοσο μικρή άντληση?Το ξέρω γιατί δοκιμασαμε το μπιμπερο με τη μαμα η οποία θα την κραταει για να δουμε αν θα το παρει.

Εχω πολλες ερωτησεις το ξερω αλλα είμαι παρα πολυ αγχωμενη και στεναχωρημενη ταυτοχρονα, αφου γυρναω στη δουλεια και θα αφησω το μπουμπουκι και δεν ξερω αν θα ανταπεξελθω με τις αντλησεις.Δεν θελω με τιποτα να της δωσω ξενο.

Δες απαντήσεις στο άλλο σου post.

Κοριτσια και Eva καλησπέρα! Εναέρχομαι με ένα προβληματάκι μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε. Το μειωμένο ωράριο δυστυχώς δεν τηρείται πάντα, ενώ κάποιες φορές απλά δεν προλαβαίνω να αντλήσω έστω και μια φορά στο 6-7ωρο που είμαι στη δουλειά. Μου έχει συμβεί 2-3 φορές τις τελευταίες ημέρες και προφανώς πέρα όλων των άλλων ανησυχώ για την παραγωγή μου. Με το θήλαστρο φαίνεται ότι μαζεύω πλέον λιγότερο. Στη συμπεριφορά του μωρού δεν έχω δει ουσιαστική αλλαγή, πέρα ίσως από κάποιον μικρό εκνευρισμό μερικές φορές (πιάνει και αφήνει το στήθος αρκετές φορές), ενώ κάποιες άλλες τρώει για λίγο (από το στήθος) και μετά από καμία ώρα ξανατρώει (είναι κάτι που το έκανε μόνο όταν ήταν πολύ μικρός). Καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω?

Κοριτσια και Eva καλησπέρα! Εναέρχομαι με ένα προβληματάκι μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε. Το μειωμένο ωράριο δυστυχώς δεν τηρείται πάντα, ενώ κάποιες φορές απλά δεν προλαβαίνω να αντλήσω έστω και μια φορά στο 6-7ωρο που είμαι στη δουλειά. Μου έχει συμβεί 2-3 φορές τις τελευταίες ημέρες και προφανώς πέρα όλων των άλλων ανησυχώ για την παραγωγή μου. Με το θήλαστρο φαίνεται ότι μαζεύω πλέον λιγότερο. Στη συμπεριφορά του μωρού δεν έχω δει ουσιαστική αλλαγή, πέρα ίσως από κάποιον μικρό εκνευρισμό μερικές φορές (πιάνει και αφήνει το στήθος αρκετές φορές), ενώ κάποιες άλλες τρώει για λίγο (από το στήθος) και μετά από καμία ώρα ξανατρώει (είναι κάτι που το έκανε μόνο όταν ήταν πολύ μικρός). Καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω?

Δοκίμασε να βγάλεις λίγο γάλα με το χέρι πριν πας σπίτι μήπως το στήθος είναι παραφορτωμένο την ώρα που γυρνάς και τον ενοχλεί........

Το να μαζεύεις με το θήλαστρο λιγότερο με το πέρασμα των ημερών είναι λογικό, καθώς το στήθος προσαρμόζεται στην απουσία του μωρού και δεν γεμίζει/παράγει παρά όταν αντλείς ή βάζεις το μωρό στο στήθος. Και να τηρείς ευλαβικά την άντληση είναι 1 ερέθισμα σε σχέση με τα 3-4 που μπορεί να είχες τις αντίστοιχες ώρες με το μωρό στο σπίτι. Τις πρώτες μέρες στη δουλειά το στήθος διατηρεί αυτούς τους ρυθμούς και η άντληση είναι εύκολη και δίνει ποσότητα. Αυτό υποχωρεί κάπως καθώς το στήθος προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.

Αν κόψεις τις αντλήσεις και χρησιμοποιείς απόθεμα (κατάψυξη) τότε ίσως να έχεις πρόβλημα και με την παραγωγή. Όχι όμως χάνοντας κάποιες αντλήσεις.

Απλά το να μην είσαι τακτική στην άντληση έχει το μειονέκτημα ότι παλεύεις να βγάλεις την ποσότητα της επόμενης μέρας και γενικά μπορεί να μην έχεις καλή απόδοση με το θήλαστρο (η άντληση θέλει ρουτίνα...).

Αν δεν προλάβεις να αντλήσεις στη δουλειά, άντλησε γυρνώντας στο σπίτι, έστω το ένα στήθος, αφού θηλάσεις το μωρό (εκτός αν κοιμάται).

Για τον εκνευρισμό πιστεύω αυτό που λέει και η Κριστινα. Για το ότι θηλάζει για λίγο και μετά πάλι αργότερα, πιστεύω ότι αρχικά θηλάζει για την επανασύνδεση, όχι γιατί πεινάει. Την επόμενη φορά που ξαναθηλάζει, τότε πεινάει.

Διαφημίσεις

Και πάνω που έλεγα ότι τη γλίτωσα την εργασία για φέτος, τσούπ!!!!!!! Με πήρανε λεει αναπληρώτρια, σε σχολείο 1 ώρα και 15 λεπτά από το σπίτι:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Κορίτσια ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!

Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη γι αυτό μιας και από τον Οκτώβρη είχα εγκαταλείψει την ιδέα της δουλειάς. Αλλά όόόόόχι....το Υπουργείο μας φροντίζει! :confused::confused::confused::confused:

Τέλος πάντων....οι προβληματισμοί μου:

1. Έχω κάποιο απόθεμα στην κατάψυξη, αλλά δεν της έχω δώσει ΠΟΤΕ! Μια φορά που ξεπάγωσα και έβαλα στην κρέμα της μου φάνηκε ΑΠΑΙΣΙΟ σαν γεύση (όχι χαλασμένο. Ξέρω οτι αλλοιώνεται η γεύση στην κατάψυξη). Το μωράκι μου θα το πιεί αυτό το πράγμα, αν χρειαστει?????

2. Θα ήθελα αν γίνεται να αποφύγω τις αντλήσεις. Δεν ξέρω ακόμα το πρόγραμμα που θα μου δώσουν, αλλά μάλλον στη χειρότερη θα λείπω από τις 7 μέχρι τις 15 περίπου και όχι καθημερινά (αν είμαι τυχερή). Στο σχολείο η άντληση μου φαίνεται ΑΝΕΦΙΚΤΗ!!!! Τι θα γίνει με την παραγωγή μου?????? (Το πρήξιμο φαντάζομαι θα ρυθμιστεί σε μερικές μέρες).

3. Το πρόγραμμά μας έχει περίπου ως εξής:

7.30 θηλασμός

10.00 φρουτόκρεμα

11.00 θηλασμός - ύπνος

13.00 θηλασμός (όχι πάντα, ανάλογα τα κέφια)

13.30 φαγητό

14.45 θηλασμός - ύπνος

17.30 κρέμα-μούσλι (μερικές φορές θηλάζει λίγο μόλις ξυπνήσει πριν την κρέμα)

19.30 θηλασμός

21.00 θηλασμός - ύπνος

Συνήθως ξυπνάει 1 φορά τη νύχτα και θηλάζει.

Λέτε αν της βάλω την κρέμα και τη φρουτόκρεμα το πρωί με διαφορά 2 ώρες περίπου και μετά τις 15 να θηλάζει μόνο, θα τα καταφέρνουμε να μη χρειάζεται να πίνει γάλα κατεψυγμένο, και να διατηρήσουμε την παραγωγή μου;;;;

Τα 'χω πολύ μπερδεμένα. Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά μόλις με ειδοποίησαν, τη Δευτέρα φεύγω και δεν είμαι προετοιμασμένη!!! (φαίνεται;;; ) :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

iCNap3.png

Και πάνω που έλεγα ότι τη γλίτωσα την εργασία για φέτος, τσούπ!!!!!!! Με πήρανε λεει αναπληρώτρια, σε σχολείο 1 ώρα και 15 λεπτά από το σπίτι:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Κορίτσια ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!

Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη γι αυτό μιας και από τον Οκτώβρη είχα εγκαταλείψει την ιδέα της δουλειάς. Αλλά όόόόόχι....το Υπουργείο μας φροντίζει! :confused::confused::confused::confused:

Τέλος πάντων....οι προβληματισμοί μου:

1. Έχω κάποιο απόθεμα στην κατάψυξη, αλλά δεν της έχω δώσει ΠΟΤΕ! Μια φορά που ξεπάγωσα και έβαλα στην κρέμα της μου φάνηκε ΑΠΑΙΣΙΟ σαν γεύση (όχι χαλασμένο. Ξέρω οτι αλλοιώνεται η γεύση στην κατάψυξη). Το μωράκι μου θα το πιεί αυτό το πράγμα, αν χρειαστει?????

2. Θα ήθελα αν γίνεται να αποφύγω τις αντλήσεις. Δεν ξέρω ακόμα το πρόγραμμα που θα μου δώσουν, αλλά μάλλον στη χειρότερη θα λείπω από τις 7 μέχρι τις 15 περίπου και όχι καθημερινά (αν είμαι τυχερή). Στο σχολείο η άντληση μου φαίνεται ΑΝΕΦΙΚΤΗ!!!! Τι θα γίνει με την παραγωγή μου?????? (Το πρήξιμο φαντάζομαι θα ρυθμιστεί σε μερικές μέρες).

3. Το πρόγραμμά μας έχει περίπου ως εξής:

7.30 θηλασμός

10.00 φρουτόκρεμα

11.00 θηλασμός - ύπνος

13.00 θηλασμός (όχι πάντα, ανάλογα τα κέφια)

13.30 φαγητό

14.45 θηλασμός - ύπνος

17.30 κρέμα-μούσλι (μερικές φορές θηλάζει λίγο μόλις ξυπνήσει πριν την κρέμα)

19.30 θηλασμός

21.00 θηλασμός - ύπνος

Συνήθως ξυπνάει 1 φορά τη νύχτα και θηλάζει.

Λέτε αν της βάλω την κρέμα και τη φρουτόκρεμα το πρωί με διαφορά 2 ώρες περίπου και μετά τις 15 να θηλάζει μόνο, θα τα καταφέρνουμε να μη χρειάζεται να πίνει γάλα κατεψυγμένο, και να διατηρήσουμε την παραγωγή μου;;;;

Τα 'χω πολύ μπερδεμένα. Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά μόλις με ειδοποίησαν, τη Δευτέρα φεύγω και δεν είμαι προετοιμασμένη!!! (φαίνεται;;; ) :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Λυπάμαι που σου χαλάνε τα πλάνα, σκέψου όμως ότι άλλοι στη θέση σου θα πετούσαν από χαρά...;)

Για το γάλα στην κατάψυξη: Το γάλα κάποιων γυναικών όταν καταψυχθεί παίρνει μια μεταλλική γεύση και μυρωδιά σαν ταγγισμένο βούτυρο. Αυτό οφείλεται στο ένζυμο λιπάση και δεν σημαίνει ότι το γάλα έχει χαλάσει. Κάποια μωρά δεν το πίνουν, άλλα δεν έχουν πρόβλημα.

Για να μην γίνεται αυτό υπάρχει τρόπος, αλλά δεν τον αναλύω εδώ γιατί νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αντλείς.

Αν το μωρό τρώει καλά τις στερεές και δεν ζητάει γάλα αμέσως μετά, όποιος το κρατάει θα δίνει όλες τις στερεές τις ώρες που λείπεις. Εσύ μόνο θα θηλάζεις. Με 6-7 θηλασμούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δίνεις, η παραγωγή σου δεν κινδυνεύει και το μωρό λογικά θα παίρνει αρκετό γάλα.

Καλού κακού ωστόσο, θα σου πρότεινα να αντλήσεις το ΣΚ 2 φορές και να αφήσεις στη συντήρηση του ψυγείου το γάλα αυτό μήπως και χρειαστεί... Αν δεις ότι το μωρό είναι οκ μόνο με τις στερεές μην ξανααντλήσεις.

Για την πρώτη μέρα, να είσαι προετοιμασμένη για ακρκετό πρήξιμο: φόρα επιθέματα και πάρε άλλο ένα ζευγάρι μαζί σου, άνετο σουτιέν και άνετη μπλούζα. Αν ζοριστείς, βγάλε λίγο γάλα με το χέρι.

Καλή επιτυχία και καλή επάνοδο.

Λυπάμαι που σου χαλάνε τα πλάνα, σκέψου όμως ότι άλλοι στη θέση σου θα πετούσαν από χαρά...;)

EvaMD ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ξέρεις, υπό άλλες συνθήκες δεν θα μου είχε φανεί τόσο βαριά αυτή η επιστροφή στην εργασία. Απλά, είναι που το είχα πάρει απόφαση ότι φέτος έιχε λήξει το θέμα και απολάμβανα το χρόνο με το μωρό μου. Είναι και αυτή η απόσταση....:-(:sad:

Ξέρω βέβαια ότι πολλές από τις μαμάδες της Αθήνας μπορεί να χρειάζεται να το κάνουν αυτό καθημερινά, για χρόνια. Μου φαίνεται άθλος!!!

Λοιπόν, καλά τα νέα μάλλον για την παραγωγή μου ;)

Θα δοκιμάσω να της δώσει και η γιαγια της γάλα από την κατάψυξη, να δω πως θα ανταποκριθεί, θα αντλήσω και φρέσκο να υπάρχει...

Με απασχολεί και το ψυχολογικό θέμα της μικρής και ο ύπνος της. Δεν έχει ξαναχρειαστεί να μείνει για πολλές ώρες χωρίς εμένα και δεν έχει κοιμηθεί με άλλον εδώ και μήνες. Τα καλά νέα είναι ότι πρόσφατα κατάφερε να κοιμηθεί με τον μπαμπά της 2-3 μεσημέρια, με αρκετή γκρίνια βέβαια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και με τη γιαγιά για τον ύπνο των 11 και θα με περιμένει ίσως για τον μεσημεριανό. Ίδωμεν...

Το ΣΚ, λέω να την αφήσω από 2 ωρίτσες με τη γιαγιά. Τη Δευτέρα λογικά δεν θα λείψω για περισσότερο από 4 ώρες, οπότε μετράει και αυτό για πρόβα αποχωρισμού. Αρκούν οι 3 μέρες άραγε; Ελπίζω.

Θα της εξηγήσω και ότι όλα θα είναι καλ'ακαι η μαμά θα επιστρέψει κλπ...

Ελπίζω να μη μου διαφεύγει τίποτα άλλο σημαντικό, για ότι άλλο μου έρθει θα επιστρέψω ;)

Ευχαριστώ

iCNap3.png

Το να μαζεύεις με το θήλαστρο λιγότερο με το πέρασμα των ημερών είναι λογικό, καθώς το στήθος προσαρμόζεται στην απουσία του μωρού και δεν γεμίζει/παράγει παρά όταν αντλείς ή βάζεις το μωρό στο στήθος. Και να τηρείς ευλαβικά την άντληση είναι 1 ερέθισμα σε σχέση με τα 3-4 που μπορεί να είχες τις αντίστοιχες ώρες με το μωρό στο σπίτι. Τις πρώτες μέρες στη δουλειά το στήθος διατηρεί αυτούς τους ρυθμούς και η άντληση είναι εύκολη και δίνει ποσότητα. Αυτό υποχωρεί κάπως καθώς το στήθος προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.

Αν κόψεις τις αντλήσεις και χρησιμοποιείς απόθεμα (κατάψυξη) τότε ίσως να έχεις πρόβλημα και με την παραγωγή. Όχι όμως χάνοντας κάποιες αντλήσεις.

Απλά το να μην είσαι τακτική στην άντληση έχει το μειονέκτημα ότι παλεύεις να βγάλεις την ποσότητα της επόμενης μέρας και γενικά μπορεί να μην έχεις καλή απόδοση με το θήλαστρο (η άντληση θέλει ρουτίνα...).

Αν δεν προλάβεις να αντλήσεις στη δουλειά, άντλησε γυρνώντας στο σπίτι, έστω το ένα στήθος, αφού θηλάσεις το μωρό (εκτός αν κοιμάται).

Για τον εκνευρισμό πιστεύω αυτό που λέει και η Κριστινα. Για το ότι θηλάζει για λίγο και μετά πάλι αργότερα, πιστεύω ότι αρχικά θηλάζει για την επανασύνδεση, όχι γιατί πεινάει. Την επόμενη φορά που ξαναθηλάζει, τότε πεινάει.

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κριστίνα μάλλον έχεις δίκιο. Μου το είχε πει και η Ευα στην αρχή να μάθω να βγάζω με το χέρι ώστε να μπορώ να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο, αλλά δεν τα καταφέρνω. Μάλλον κάτι δεν κάνω καλά. Θα ξαναδοκιμάσω λοιπόν. Γενικά πάντως αντλώ μέσα στην ημέρα όλη σχεδόν την ποσόστητα που πίνει όσο λείπω (αντλώ πρωί, βράδυ, απόγευμα...γενικά αντλώ!). Απλά δεν έχω στάνταρ ώρες. Ελπίζω όμως αυτό να σημαίνει ότι ίσως μπορέσω να διατηρήσω λίγο ακόμα την παραγωγή σε καλό επίπεδο. Έχω ακόμα και αρκετό απόθεμα στην κατάψηξη οπότε υπάρχει ελπίδα. Εύα διάβασα παραπάνω ότι αντλείς ακόμα ενώ το μωρό σου έχει περάσει τον χρόνο. Καλο κουράγιο και καλή συνέχεια σου εύχομαι. Εμένα ήδη μου φαίνεται βουνό η όλη διαδικασία. Και πάλι να χαιρεστε όλες τα μωρά σας

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κριστίνα μάλλον έχεις δίκιο. Μου το είχε πει και η Ευα στην αρχή να μάθω να βγάζω με το χέρι ώστε να μπορώ να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο, αλλά δεν τα καταφέρνω. Μάλλον κάτι δεν κάνω καλά. Θα ξαναδοκιμάσω λοιπόν. Γενικά πάντως αντλώ μέσα στην ημέρα όλη σχεδόν την ποσόστητα που πίνει όσο λείπω (αντλώ πρωί, βράδυ, απόγευμα...γενικά αντλώ!). Απλά δεν έχω στάνταρ ώρες. Ελπίζω όμως αυτό να σημαίνει ότι ίσως μπορέσω να διατηρήσω λίγο ακόμα την παραγωγή σε καλό επίπεδο. Έχω ακόμα και αρκετό απόθεμα στην κατάψηξη οπότε υπάρχει ελπίδα. Εύα διάβασα παραπάνω ότι αντλείς ακόμα ενώ το μωρό σου έχει περάσει τον χρόνο. Καλο κουράγιο και καλή συνέχεια σου εύχομαι. Εμένα ήδη μου φαίνεται βουνό η όλη διαδικασία. Και πάλι να χαιρεστε όλες τα μωρά σας

Αν δεν καταφέρνεις να βγάλεις γάλα με το χέρι και το πρόβλημα με το μωρό είναι το φορτωμένο στήθος όταν γυρνάς από την δουλειά, είναι προτιμότερο να βγάζεις λίγο γάλα με το θήλαστρο και μετά να θηλάζεις. Επιμένοντας με το χέρι, αν δεν ξέρεις την τεχνική, μπορεί να τραυματίσεις το στήθος.

Το ότι αντλείς όλη την ποσότητα μέσα στο 24ωρο σημαίνει ότι κρατάς την παραγωγή σου στα επίπεδα των αναγκών του μωρού. Προσπάθησε όσο μπορείς να έχεις κάποιες τουλάχιστον αντλήσεις (έστω και μία) σε συγκεκριμένες ώρες: προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι η ρουτίνα στην άντληση είναι που δίνει καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από τη γέννα.

Καταλαβαίνω ότι σου φαίνεται βουνό - εγώ για διαφορετικούς σε κάθε φάση λόγους, δεν σταμάτησα σχεδόν ποτέ να αντλώ (παράλληλα με το θηλασμό), οπότε έχω πλέον συνηθίσει. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές, εύχομαι και σε σένα να σου έρθει πολύ εύκολα η διαδικασία της άντλησης και κυρίως να μην την χρειαστείς για πολύ ;) (κοινώς, να δεχτεί το μωρό σου καλά τις στερεές όταν έρθει η ώρα).

Διαφημίσεις

EvaMD ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ξέρεις, υπό άλλες συνθήκες δεν θα μου είχε φανεί τόσο βαριά αυτή η επιστροφή στην εργασία. Απλά, είναι που το είχα πάρει απόφαση ότι φέτος έιχε λήξει το θέμα και απολάμβανα το χρόνο με το μωρό μου. Είναι και αυτή η απόσταση....:-(:sad:

Ξέρω βέβαια ότι πολλές από τις μαμάδες της Αθήνας μπορεί να χρειάζεται να το κάνουν αυτό καθημερινά, για χρόνια. Μου φαίνεται άθλος!!!

Λοιπόν, καλά τα νέα μάλλον για την παραγωγή μου ;)

Θα δοκιμάσω να της δώσει και η γιαγια της γάλα από την κατάψυξη, να δω πως θα ανταποκριθεί, θα αντλήσω και φρέσκο να υπάρχει...

Με απασχολεί και το ψυχολογικό θέμα της μικρής και ο ύπνος της. Δεν έχει ξαναχρειαστεί να μείνει για πολλές ώρες χωρίς εμένα και δεν έχει κοιμηθεί με άλλον εδώ και μήνες. Τα καλά νέα είναι ότι πρόσφατα κατάφερε να κοιμηθεί με τον μπαμπά της 2-3 μεσημέρια, με αρκετή γκρίνια βέβαια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και με τη γιαγιά για τον ύπνο των 11 και θα με περιμένει ίσως για τον μεσημεριανό. Ίδωμεν...

Το ΣΚ, λέω να την αφήσω από 2 ωρίτσες με τη γιαγιά. Τη Δευτέρα λογικά δεν θα λείψω για περισσότερο από 4 ώρες, οπότε μετράει και αυτό για πρόβα αποχωρισμού. Αρκούν οι 3 μέρες άραγε; Ελπίζω.

Θα της εξηγήσω και ότι όλα θα είναι καλ'ακαι η μαμά θα επιστρέψει κλπ...

Ελπίζω να μη μου διαφεύγει τίποτα άλλο σημαντικό, για ότι άλλο μου έρθει θα επιστρέψω ;)

Ευχαριστώ

Νομίζω ότι τα έχεις σκεφτεί όλα! Μην αγωνιάς. Όλα θα πάνε καλά. Αν η μαμά σου νιώθει σίγουρη με το μωρό, θα τα καταφέρει και να το κοιμήσει και να το ταίσει;)

Οι πρόβες και οι εξηγήσεις σου προς το μωρό, σίγουρα θα το βοηθήσουν να προσαρμοστεί ομαλά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην EVA που χωρίς τις συμβουλές της δε θα θήλαζα το φυστίκι μου τόσο καιρό. ΠΛέον άρχισε να τρώει σχεδόν κανονικά στερεές τροφές, η τράπεζα γάλακτος με έβγαλε ασπροπρόσωπη και οι αντλήσεις γίναν πλέον ρουτίνα!!

Θα θηλάζουμε μέχρι εκεί που πάει...

Καλή συνέχεια σε όλες, να χαίρεστε τα φυστίκια σας!!!

Nα μαι πάλι εδώ....

Λοιπόν...παρά τις καλές προθέσεις μου...πλέον συμβαίνουν τα ακόλουθα:

1) άντληση στη δουλειά...γιοκ...καλά καλά δεν προλαβαίνω να πάω τουαλέτα...

2) η μικρή τρώει σχετικά λίγο...έχει μια πολύ ελαφριά παλινδρόμηση...θέλει πιπίλα το βράδυ για να κοιμηθεί...και παρόλο που είναι καλή στις μετρήσεις της...2 θέσεις πάνω από το μέσο όρο στο ύψος και 1 στο βάρος...κάνει κόλπα και διακυμάνσεις στο φαγητό...

Το πρόγραμμά μας από Τρίτη ως Παρασκευή πλέον είναι ως εξής:

5:00 - 5:30 θηλασμός...

8:00 άντληση...

18:00 άντληση ή θηλασμός...εξαρτάται από το αν είναι ξύπνια ή όχι...

20:00 θηλασμός

22:00 θηλασμός

23:00-23:30 άντληση και νάνι η μαμά....που είναι κομμάτια πλέον...

Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα έχουμε ελεύθερο θηλασμό...και άντληση όποτε προλάβω...

κυρίως πρωινές ώρες...

Το θετικό είναι ότι μέχρι τώρα η αποθήκη έχει μείνει ανέπαφη....καταφέρνω με τις ημερήσιες αντλήσεις και καλύπτω το φαγητό της...

Το αρνητικό είναι ότι μάλλον το γάλα μειώνεται...

αυτά τα καλά από εμένα

Καλό κουράγιο σε όλες....και keep pumping!

Nα μαι πάλι εδώ....

Λοιπόν...παρά τις καλές προθέσεις μου...πλέον συμβαίνουν τα ακόλουθα:

1) άντληση στη δουλειά...γιοκ...καλά καλά δεν προλαβαίνω να πάω τουαλέτα...

2) η μικρή τρώει σχετικά λίγο...έχει μια πολύ ελαφριά παλινδρόμηση...θέλει πιπίλα το βράδυ για να κοιμηθεί...και παρόλο που είναι καλή στις μετρήσεις της...2 θέσεις πάνω από το μέσο όρο στο ύψος και 1 στο βάρος...κάνει κόλπα και διακυμάνσεις στο φαγητό...

Το πρόγραμμά μας από Τρίτη ως Παρασκευή πλέον είναι ως εξής:

5:00 - 5:30 θηλασμός...

8:00 άντληση...

18:00 άντληση ή θηλασμός...εξαρτάται από το αν είναι ξύπνια ή όχι...

20:00 θηλασμός

22:00 θηλασμός

23:00-23:30 άντληση και νάνι η μαμά....που είναι κομμάτια πλέον...

Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα έχουμε ελεύθερο θηλασμό...και άντληση όποτε προλάβω...

κυρίως πρωινές ώρες...

Το θετικό είναι ότι μέχρι τώρα η αποθήκη έχει μείνει ανέπαφη....καταφέρνω με τις ημερήσιες αντλήσεις και καλύπτω το φαγητό της...

Το αρνητικό είναι ότι μάλλον το γάλα μειώνεται...

αυτά τα καλά από εμένα

Καλό κουράγιο σε όλες....και keep pumping!

Πώς θεωρείς ότι το γάλα μειώνεται ενώ λες ότι ακόμα καλύπτεις με τις αντλήσεις την ημερήσια ποσότητα; Αντλείς πιο "δύσκολα"; Αν ναι, αυτό σε κάποιο βαθμό είναι φυσιολογικό, χωρίς να σημαίνει ότι μειώνεται το γάλα (προσαρμόζεται το στήθος στη μεγάλη διάρκεια "αδράνειας").

Δεδομένης της κατάστασης, θα σου πρότεινα το εξής: Να αντλείς συστηματικά την ώρα που γυρνάς και αν είναι ξυπνητό το μωρό, να αντλείς αφού θηλάσεις και από τα δύο στήθη (ακόμα κι αν βγάζεις πολύ λίγο). Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσεις το ερέθισμα που χρειάζεται το στήθος σου μετά από περίπου 10 ώρες κενού.

Αν συνεχίσεις έτσι, μπορεί και να μην δεις καμμία διαφορά στην παραγωγή σου. Έχω φίλη που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο (χωρίς καθόλου άντληση στη δουλειά) και θηλάζει ακόμα στον 12ο μήνα. Ενδεχομένως να πρέπει να κρατάς την πρωινή άντληση σταθερή και το ΣΚΔ, έστω και για λίγο χρόνο, προκειμένου να συμπληρώνεις την ποσότητα της εβδομάδας αλλά κυρίως για να έχεις καλή απόδοση στις αντλήσεις τις καθημερινές: προσωπικά έχω δει ότι μακροπρόθεσμα, τα κενά στην άντληση, (π.χ. λόγω διακοπών, ΣΚ, βαρεμάρας, σιχαμάρας από ένα σημείο και μετά για το θήλαστρο κλπ.:mrgreen: ) επηρεάζουν την απόδοση στην άντληση. Είπαμε, η άντληση είναι σπορ - θέλει προπόνηση :mrgreen:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην EVA που χωρίς τις συμβουλές της δε θα θήλαζα το φυστίκι μου τόσο καιρό. ΠΛέον άρχισε να τρώει σχεδόν κανονικά στερεές τροφές, η τράπεζα γάλακτος με έβγαλε ασπροπρόσωπη και οι αντλήσεις γίναν πλέον ρουτίνα!!

Θα θηλάζουμε μέχρι εκεί που πάει...

Καλή συνέχεια σε όλες, να χαίρεστε τα φυστίκια σας!!!

Μπράβο στο φυστίκι που τρώει στερεές! :D Εύχομαι, να μην χρειαστείς για πολύ ακόμα την άντληση!

Διαφημίσεις

Γειά σου γλυκό κοριτσάκι...

Πώς θεωρείς ότι το γάλα μειώνεται ενώ λες ότι ακόμα καλύπτεις με τις αντλήσεις την ημερήσια ποσότητα; Αντλείς πιο "δύσκολα"; Αν ναι, αυτό σε κάποιο βαθμό είναι φυσιολογικό, χωρίς να σημαίνει ότι μειώνεται το γάλα (προσαρμόζεται το στήθος στη μεγάλη διάρκεια "αδράνειας").

Πως το θεωρώ...το θεωρώ καθώς το στήθος το νιώθω σαφώς πιο άδειο...εκεί που σε κάθε άντληση έβγαζα 180-200ml τώρα βγάζω 120-140ml...και αυτή η ποσότητα δεν πρόκειται να φτάσει για τα γεύματα της μικρής όσο λείπω...

Δεν ξέρω αν θα το χαρακτήριζα πιο δύσκολα....αλλά ακόμα και όταν νιώθω ότι το στήθος "έχει γάλα" το θήλαστρο δεν τραβάει....πρέπει να κάνω παύση και να ξεκινήσω ξανά μετά από κανα 5λεπτο....

Δεδομένης της κατάστασης, θα σου πρότεινα το εξής: Να αντλείς συστηματικά την ώρα που γυρνάς και αν είναι ξυπνητό το μωρό, να αντλείς αφού θηλάσεις και από τα δύο στήθη (ακόμα κι αν βγάζεις πολύ λίγο). Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσεις το ερέθισμα που χρειάζεται το στήθος σου μετά από περίπου 10 ώρες κενού.

Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι η εύρεση χρόνου για την άντληση...καθώς υπάρχει σπίτι και ένα δίχρονο τερατάκι που θέλει τη μαμά του...και το να θηλάσω τη μικρή και να αντλήσω είναι άθλος...ειδικά αυτές τις εβδομάδες που ο μπαμπάς λείπει και ταξίδι...

Αν συνεχίσεις έτσι, μπορεί και να μην δεις καμμία διαφορά στην παραγωγή σου. Έχω φίλη που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο (χωρίς καθόλου άντληση στη δουλειά) και θηλάζει ακόμα στον 12ο μήνα. Ενδεχομένως να πρέπει να κρατάς την πρωινή άντληση σταθερή και το ΣΚΔ, έστω και για λίγο χρόνο, προκειμένου να συμπληρώνεις την ποσότητα της εβδομάδας αλλά κυρίως για να έχεις καλή απόδοση στις αντλήσεις τις καθημερινές: προσωπικά έχω δει ότι μακροπρόθεσμα, τα κενά στην άντληση, (π.χ. λόγω διακοπών, ΣΚ, βαρεμάρας, σιχαμάρας από ένα σημείο και μετά για το θήλαστρο κλπ.:mrgreen: ) επηρεάζουν την απόδοση στην άντληση. Είπαμε, η άντληση είναι σπορ - θέλει προπόνηση :mrgreen:

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βάλω αντλήσεις τα ΣΚΔ...τουλάχιστον 3 ανά ημέρα...πρωί, μεσημέρι και βράδυ και τις καθημερινές να κάνω άντληση πρωί, απόγευμα και βράδυ.... και βλέπουμε...και όσο βγει...φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι....σταλιά σταλιά θα γεμίσω τα μπιμπερό... :)

Κορίτσια καλησπέρα!! Είμαι νεα στο forum και νεα μαμά!! χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας!! θηλάζω αποκλειστικά το κοριτσάκι μου το οποίο είναι 1 1/2 μηνών..αρχές μαρτιου πρέπει να γυρίσω στη δουλειά μου, όταν θα είναι δηλαδή 2 1/2 μηνών περίπου.θα λείπω περίπου 7 με 8 ώρες τα πρωινά. Εχω το mini electric plus της medela και εχω ξεκινήσει να βγάζω γαλα και να το αποθηκεύω στην κατάψυξη στα ειδικά σακουλάκια της medela (δεν ξέρω είναι καλά?)στην δουλειά μου δεν υπάρχει χώρος για να βγάζω το γάλα και δυστυχώς ούτε κατανόηση από τους συναδέλφους. Αυτό που έχω σκεφτεί να κάνω είναι να πηγαίνω στο αυτοκίνητο μου, αλλά νομίζω ότι θα μπορώ να πηγαίνω μόνο μια φορά.

Θα έχω πρόβλημα με το γάλα μου?

πόση ώρα πρέπει να αντλώ?

πόσα ml πρέπει να αφήνω στην μητέρα μου που θα την κρατάει?

συγγνώμη αν σας ζάλισα...!!

ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί η βοηθεια σας θα μου είναι πολύτιμη..

Εχω να ρωτήσω και κάτι ακόμα..

επειδή είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και δεν δικαιούμαι το 9μηνο μήπως ξέρει καμμία αν υπάρχει κάποια νομοθεσία για τις θηλάζουσες...ή κάποια διευκόλυνση τέλος πάντων...(άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους...)

Ευχαριστώ πολύ!!

Πως το θεωρώ...το θεωρώ καθώς το στήθος το νιώθω σαφώς πιο άδειο...εκεί που σε κάθε άντληση έβγαζα 180-200ml τώρα βγάζω 120-140ml...και αυτή η ποσότητα δεν πρόκειται να φτάσει για τα γεύματα της μικρής όσο λείπω...

Δεν ξέρω αν θα το χαρακτήριζα πιο δύσκολα....αλλά ακόμα και όταν νιώθω ότι το στήθος "έχει γάλα" το θήλαστρο δεν τραβάει....πρέπει να κάνω παύση και να ξεκινήσω ξανά μετά από κανα 5λεπτο....

Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό και έχει να κάνει με το ότι το στήθος προσαρμόζεται στην απουσία του μωρού. Παρότι αντλείς με το symphony όσο απομακρυνόμαστε από τη γέννα η άντληση γίνεται πιο δύσκολη. Η ποσότητα που βγάζεις εξακολουθεί να είναι πολύ καλή - μην πτοείσαι.

Αυτό που περιγράφεις με το θήλαστρο είναι επίσης φυσιολογικό - μπορείς επίσης να γυρνάς το symphony στη φάση της διέγερσης (κουμπάκι με σταγόνες) και να το αφήνεις να γυρνάει μόνο του στην άντληση μετά το 2λεπτο.

Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι η εύρεση χρόνου για την άντληση...καθώς υπάρχει σπίτι και ένα δίχρονο τερατάκι που θέλει τη μαμά του...και το να θηλάσω τη μικρή και να αντλήσω είναι άθλος...ειδικά αυτές τις εβδομάδες που ο μπαμπάς λείπει και ταξίδι...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ ζορίζομαι όταν ταξιδεύει ο καλός μου και σκέψου ότι δεν έχω μεγαλύτερο μωρό...

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βάλω αντλήσεις τα ΣΚΔ...τουλάχιστον 3 ανά ημέρα...πρωί, μεσημέρι και βράδυ και τις καθημερινές να κάνω άντληση πρωί, απόγευμα και βράδυ.... και βλέπουμε...και όσο βγει...φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι....σταλιά σταλιά θα γεμίσω τα μπιμπερό... :)

Για το τελευταίο συμφωνώ απόλυτα, όπως και με τη θετική διάθεση να βρεις λύσεις;)

Για το ΣΚΔ ωστόσο θα έλεγα να μην κάνεις τόσες αντλήσεις: ειδικά η μεσημεριανή μπορεί να αποβεί σε βάρος του θηλασμού (λόγω μειωμένης ροής) εκτός αν το μωρό κοιμάται εκείνες τις ώρες.

Επίσης, από άλλα σου μηνύματα, έχω την εντύπωση ότι έχεις τάση για υπερπαραγωγή... Γι' αυτό, θα πρότεινα το ΣΚΔ να κάνεις μόνο όσες αντλήσεις χρειάζεσαι πραγματικά (τόσο σε αριθμό όσο και σε ποσότητα που αντλείς), προκειμένου να μην ενεργοποιήσεις υπερπαραγωγή.

Η υπερπαραγωγή μπορεί να σου δίνει μεν εύκολο αποτέλεσμα στην άντληση αλλά θα σου δημιουργήσει προβλήματα στο στήθος τις ώρες που είσαι στη δουλειά και δεν αντλείς και ενδεχομένως στο μωρό. Απλά έχε τα κατά νου. Από τη στιγμή που δεν έχεις βάλει χέρι στο απόθεμά σου, μην σε πιάσει υπερβάλλων ζήλος :D

Κορίτσια καλησπέρα!! Είμαι νεα στο forum και νεα μαμά!! χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας!! θηλάζω αποκλειστικά το κοριτσάκι μου το οποίο είναι 1 1/2 μηνών..αρχές μαρτιου πρέπει να γυρίσω στη δουλειά μου, όταν θα είναι δηλαδή 2 1/2 μηνών περίπου.θα λείπω περίπου 7 με 8 ώρες τα πρωινά. Εχω το minielectricplus της medela και εχω ξεκινήσει να βγάζω γαλακαι να το αποθηκεύω στην κατάψυξη στα ειδικά σακουλάκια της medela (δεν ξέρω είναι καλά?)στην δουλειά μου δεν υπάρχει χώρος για να βγάζω το γάλα και δυστυχώς ούτε κατανόηση από τους συναδέλφους. Αυτό που έχω σκεφτεί να κάνω είναι να πηγαίνω στο αυτοκίνητο μου, αλλά νομίζω ότι θα μπορώ να πηγαίνω μόνο μια φορά.

Θα έχω πρόβλημα με το γάλα μου?

πόση ώρα πρέπει να αντλώ?

πόσα ml πρέπει να αφήνω στην μητέρα μου που θα την κρατάει?

συγγνώμη αν σαςζάλισα...!!

ευχαριστώ εκ των προτέρωνγιατί η βοηθεια σας θα μου είναι πολύτιμη..

Το καλύτερο θα ήταν να νοίκιαζες νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης, αλλά θα είναι δύσκολο να το χειριστείς μέσα στο αυτοκίνητο...

Συνέχισε μ' αυτό που έχεις και βλέπεις.

Το σημαντικό είναι να μπορείς να αντλείς μέσα στο 24ωρο το γάλα που χρειάζεται το μωρό όσο λείπεις. Θεωρητικά μπορείς να το πετύχεις και χωρίς να αντλείς καθόλου όσο λείπεις, αλλά αν μπορείς να κάνεις έστω μία άντληση θα είναι καλύτερα. Η άντληση διαρκεί περίπου 15 λεπτά (από κάθε μαστό, εκτός αν έχεις διπλής άντλησης θήλαστρο). Φυσικά θα αντλείς για όσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου: αν έχεις 15 λεπτά σύνολο, θα τα μοιράσεις ώστε να αντλήσεις και από τα δύο στήθη.

Τα σακουλάκια είναι οκ. Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις γυάλινα μπιμπερό αρκεί να μην τα γεμίσεις ως επάνω για να μην σπάσουν μέσα στην κατάψυξη. Τα μπιμπερό θα τα αποστειρώσεις πριν. Υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές, καθώς τα σακουλάκια είναι λίγο ακριβά (αν και μέσω internet από site του εξωτερικού μπορείς να τα βρεις πιο φθηνά).

Για την ποσότητα θα υπολογίσεις χονδρικά 80-150ml ανά 3-4 ώρες (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το μωρό θα τρώει ανά 3-4 ώρες!). Δηλαδή για τις ώρες που θα λείπεις εσύ θα υπολογίσεις max 400ml. Συνήθως στην αρχή τρώνε πολύ λιγότερο, καθώς συνηθίζουν το μπιμπερό και την απουσία της μαμάς.

EVA σε ευχαριστώ πάρα πολύ...για τις συμβουλές σου...!!!

εχω αρκετό άγχος για εκείνες τις μέρες γιατί η μικρούλα μου περνάει τα πρωινά αρκετή ώρα στο στήθος και φοβάμαι ότι και η μπουμπού και η μητέρα μου(που θα την κρατάει) θα δυσκολευτούν πολύ...πιπίλα δεν παίρνει(ως εναλλακτικό τρόπο ηρεμίας). Γενικά φοβάμαι λίγο..

Εχω να ρωτήσω και κάτι ακόμα..

επειδή είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και δεν δικαιούμαι το 9μηνο μήπως ξέρει καμμία αν υπάρχει κάποια νομοθεσία για τις θηλάζουσες...ή κάποια διευκόλυνση τέλος πάντων...(άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους...)

Ευχαριστώ πολύ!!

vai καλημέρα! Είμαι κι εγώ εκπαιδευτικός και γυρίζω τον Μάρτιο στη δουλειά οπότε η απάντηση στο ερώτημά σου για το θηλασμό με κάλυψε κι εμένα.

Τώρα για τις διεκολύνσεις που δικαιούσαι βρήκα αυτό στο alfavita:

Η μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δικαιούται τις διευκολύνσεις (άρθρο 13, παρ. 45γ του Ν. 3149/03): α) μείωση του διδακτικού ωραρίου κατά δύο (2) ώρες εβδομαδιαίως για δύο έτη και β) απαλλαγή από τις πρόσθετες εξωδιδακτικές εργασίες για δύο έτη. v Τις παραπάνω διευκολύνσεις δικαιούται και η θετή μητέρα αναπληρώτρια, εφόσον έχει περαιωθεί η διαδικασία υιοθεσίας και το τέκνο είναι ηλικίας μέχρι έξι (6) ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10766

Δεν είναι πού 2 ώρες αλλά γιατί να μη τις κερδίσεις?

Ρώτησε και στο γραφείο σου για το τι πρέπει να κάνεις!

ΑΑΑ και κάτι ακόμη... Την άδεια ανατροφής τη δικαιούσαι μέχρι το παιδί να γινει 4 ετών. Οπότε αν σε αυτό το διάστημα μονιμοποιηθείς θα την πάρεις τοτε:9 μήνες αν δεν έχεις κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή θα όσο απομένει απο το χρόνο που χρησιμοποίησες το μειωμένο ωράριο. Ελπίζω να σε βοήθησα!

Κια συγνώμη από τα υπόλοιπα κορίτσια για το άσχετο του θέματος...

EVA σε ευχαριστώ πάρα πολύ...για τις συμβουλές σου...!!!

εχω αρκετό άγχος για εκείνες τις μέρες γιατί η μικρούλα μου περνάει τα πρωινά αρκετή ώρα στο στήθος και φοβάμαι ότι και η μπουμπού καιη μητέρα μου(που θα την κρατάει) θα δυσκολευτούν πολύ...πιπίλα δεν παίρνει(ως εναλλακτικό τρόπο ηρεμίας). Γενικά φοβάμαι λίγο..

Είναι κατανοητό να αγχώνεσαι - όλες περάσαμε από αντίστοιχους φόβους. Νομίζω ότι αν η μαμά σου είναι εξοικειωμένη με το μωρό και το μωρό με τη μαμά σου κι έχετε κάνει κάποιες "πρόβες απουσίας" μ' εσένα να λείπεις από το σπίτι, θα είναι καλύτερα και για τις δυο τους. Αν η μαμά σου έχει αυτοπεποίθηση, που θα την χτίσει γνωρίζοντας το μωρό και πώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, θα μπορέσει και να το ταΐσει και να το κοιμήσει. Όπως και να' χει η όποια δυσκολία θα είναι μόνο τις πρώτες μέρες.

Η πιπίλα δεν χρειάζεται και μην επιμείνεις για κανένα λόγο να την πάρει τώρα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά...δυστυχώς πρόβα δεν μπορούμε να κάνουμε...καθώς η γιαγιά μας θα έρθει από μακριά και δεν μπορεί να έρθει νωρίτερα..

Εva σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...