Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

θα θηλάζεις κανονικά!! το σαββατοκύριακο επαναφέρουμε την παραγωγή κατά ένα τρόπο, έτσι ώστε να "αντέξει" την εβδομάδα που έρχεται.
Μπορείς να θηλάζεις κανονικά και να κάνεις και τις αντλήσεις που κάνεις τις υπόλοιπες μέρες, ώστε να έχεις και λίγο παραπανίσιο γάλα στην κατάψυξη.

Eυχαριστώ κορίτσια :):)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Στα γεύματα θηλασμού είναι καλύτερο να προσφέρω το ένα ή και τα δύο στήθη κάθε φορά;

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί λόγω πιθανής υπερπαραγωγής (πρασινοκίτρινες κενώσεις και κάποιες φορές "εκρηκτικές") θήλαζα από το ένα στήθος για 3 περίπου ώρες. Τώρα που κάνω πρόβες απουσίας νομίζω ότι έχει μειωθεί το γάλα και φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρνω να αντλώ 350-400ml που θα χρειάζονται καθημερινά :?:?

.png

Διαφημίσεις

καλησπερα , ειμαι νεο μελος κ θα ηθελα την βοηθεια σας κ την συμβουλη σας!!!

εχω ενα αγορακι, 6 μηνων , κ θηλαζω αποκληστικα!!!

την δευτερα ομως επιστρεφω στην δουλεια!!

προσπαθω 2 βδομαδες να δωσω στο μωρο γαλα με μπουκαλι, αλλα το αρνητε!!! εχω αλλαξει μπουκαλια, θηλες, τον αφησα νυστικο, δοκιμασα με ποτυρακι, κουταλακι, δεν γινετε τιποτα!!! δοκιμασα κ κρεμουλα αλλα δεν την θελει, θελει μονο το γαλα απο το στηθος μου!!! σπαραζει στο κλαμα κ δεν τρωει τιποτε αλλο!!

δεν ξερω τι να κανω!!!

την δευτερα θα τον αφησω με την μαμα μου!!! θα ειμαι 7 ωρες στην δουλεια!!! τι να κανω ? μηπως καποια κοπελα ειχε το ιδιο προβλημα κα μπορει να με βοηθισει?

mu993838.png

bg962202.jpg

αν το δινεις εσυ ειναι λογικο. ας δοκιμασει καποιος αλλος. μπορει να μην το πιει με τη μια (ετσι ηταν ο μεγαλος μου) αλλα θα το συνηθισει. επισης τι γαλα δινεις; καλο θα ηταν να δωσεις δικο σου για να μην του ερθουν πολλες αλλαγες μαζεμενες.

qcvQp3.pngy83hp2.png

Διαφημίσεις

ο συζυγος κ η μαμα μου του το δωσανε οχι εγω!!!

πριν 2 βδομαδες αγορασα θηλαστρο για να του δινω δικο μου γαλα!!!

Ο μεγαλος μου παντως 3η ή 4η μερα ειχε πιει απο μπουκαλι. Ο μικρος παλι με τη μια χωρις καμια προβα. Σε καταλαβαινω, αλλα να σου πω πως ο μεγαλος μου ηταν και ειναι ολιγοφαγος και μεχρι 9,5 μηνων που επεστρεψα στη δουλεια επινε σχεδον αποκλειστικα γαλα (θηλαζε). Οταν αναγκαστηκε εφαγε στερεες και με περιμενε για γαλα κι ας ελειπα 10ωρα. Σιγα-σιγα ολα θα στρωσουν θα δεις.

qcvQp3.pngy83hp2.png

ματα εσυ ησουν σπιτι οταν το εδωσαν?

ναι ειμουν στο σπιτι!!!

καπου στο φορουμ το διαβασα κ λεω να δοκιμασω αυριο να βγω εξω απο το σπιτι, κ νατον ταϊσουν!!!

φοβαμε ομως οτι δεν θα καταφερουμε κατι!!!

mu993838.png

bg962202.jpg

να ειναι πεινασμενος ομως κ να καθυστερησεις να γυρισεις

αν δεν καταφερουν προσπαθησε να δωσεις τα ποτηρακια με τις τρυπουλες

παρε με μικρη ροη για τωρα στην αρχη ή με το κουταλακι θα βρεθει τροπος πιστευω

να ειναι πεινασμενος ομως κ να καθυστερησεις να γυρισεις

αν δεν καταφερουν προσπαθησε να δωσεις τα ποτηρακια με τις τρυπουλες

παρε με μικρη ροη για τωρα στην αρχη ή με το κουταλακι θα βρεθει τροπος πιστευω

τι ειναι τα ποτυρακια με τις τρυπουλες? κ το κουταλακι? κουταλακι αποθηλασμου εννοεις?

mu993838.png

bg962202.jpg

Διαφημίσεις

τα ποτηρακια ειναι τα εκπαιδευτικα που εχουν χερουλακια δεξια κ αριστερα για να το κραταει αργοτερα οταν μαθει το μωρο

εχουν αν ρωτησεις σε ολα με βρεφικα ,mothercare,τζαμπο παντου κ υπαρχουν σε αρκετα μεγεθη

της avent ξερω πως ειναι καλα αλλα μπορεις να βρεις κ κατι διαφορετικο εξισου καλο

κουταλακι εννοω το απλο που εχεις στο σπιτι

Καλη επιτυχία!

Ακόμη και να μην τα καταφέρουν, σε 3-4 μέρες μάλλον θα τα καταφέρουν.

Πόσες ώρες θα λείπεις;

το μωρό τρώει καθόλου στερεές τροφές;

Διαφημίσεις

και γω κορίτσια είχα ακριβώς το ιδιο πρόβλημα σήμερα.Θηλάζω αποκλειστικά και έχουμε αρχίσει εδώ και 7 μέρες μήλο-αχλάδι(δεν τρώει βέβαια,τα φτύνει και δεν ανοίγει το στόμα).Σήμερα που χρειάστηκε να λείψω 7ώρες δέν πήρε το μπιμπερό με δικό μου γάλα,μόλις γύρισα έφαγε απο μένα. και το θέμα είναι ότι πρέπει και αυριο να λείψω για 7 ώρες και δεν ξέρω πώς θα γίνει.

Να σημειώσω ότι και νεράκι που προσπαθώ να του δώσω εδώ και μια βδομάδα δεν πίνει,αιντε να πιεί μια γουλίτσα και μετα κλείνει το στόμα.

αχ γλυκια μου σε καταλαβαινω απολυτα!!!

σημερα βγηκα μια βολτα στην αγορα, κ αφησα στον αντρα μου το μωρο , κ γαλατακι δικο μου!!! με πηρε τηλεφωνο να γυρισω πισω!!!

το μωρο δεν ετρωγε με τιποτα!!!

mu993838.png

bg962202.jpg

mata1234 ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Ο γιός μου, που είναι τώρα 14 μηνών ήταν ακριβώς έτσι. Δεν ήθελε τίποτα από κανέναν. Τελικά όμως έφυγα για τη δουλειά και όταν γύρισα τον βρήκα να παίζει και να μην έχει φάει τίποτα. Ηταν 5-6 μηνών τότε. Την πρώτη μέρα έλειψα μόνο 4 ώρες. Το να μην τρώει τίποτα αλλά και να μην κλαίει συνεχίστηκε για λίγες μέρες (που έλλειπα περισσότερο) μέχρι που μια μέρα μου είπε η γυναίκα που τον κρατάει ότι έφαγε λίγη φρουτόκρεμα. Τελικά δεν ήπιε ποτέ γάλα από μπιμπερό (τσάμπα το θήλαστρο και η τράπεζα γάλακτος που είχα κάνει) αλλά άρχισε να τρώει όλο και περισσότερη στερεά τροφή, μόνο με την γυναίκα. Εννοείται ότι όταν γύριζα είχαμε μαραθώνιους θηλασμούς. Σήμερα είναι μια χαρά και τρώει κανονικά φρούτα και φαγητό όταν λείπω. Μη στεναχωριέσαι. Το παιδί ξέρει τι θέλει και απλώς το διεκδικεί. Όμως δεν είναι και χαζό για να πάθει κάτι κακό.

Καλησπέρα και από μένα! Είμαι νέα στο forum αλλά ήδη με έχει βοηθήσει απίστευτα όλα αυτά που διάβασα.

Είμαι 2 φορά μανούλα και ο μικρός ο γιος μου είναι 2 μηνών (παρά 6 μέρες).

Στον μεγάλο μου τα γιο (3 χρονών παρά 1,5 μήνα σήμερα) τα είχαμε πάει άψογα με το θηλασμό, θήλαζε σχεδόν αποκλειστικά (με λίγες εξαιρέσεις) μέχρι 6-7 μηνών. Είχα τη δυνατότητα να τον έχω μαζί μου στο γραφείο και παρόλο που γύρισα στη δουλειά όταν ήταν μόλις 25 ημερών τον είχα μαζί και τον θήλαζα όποτε ήθελε.

Τώρα με το μικρό οι συνθήκες έχουν αλλάξει και δεν μπόρεσα να τον πάρω μαζί. Εγώ επέστρεψα πάλι στις 25 μέρες, αλλά δυστυχώς με το θηλασμό έχουμε δυσκολευτεί πολύ. Τις πρώτες μέρες όλα πήγαιναν καλά. Γύρω στις 15 μέρες άρχισα να νιώθω ότι δεν χόρταινε με τίποτα και άρχισα να του δίνω συμπλήρωμα. Έτσι άρχισε ο φαύλος κύκλος. Του έδινα συμπλήρωμα, άρα θήλαζε λιγότερο, άρα παρήγαγα λιγότερο γάλα, άρα χόρταινε όλο και λιγότερο. Ταλαιπωριόμουν με το Mini Electric δεν έβγαζα πολύ γάλα, και είχα απελπιστεί.

Διάβασα το άρθρο για τα θήλαστρα και έτσι νοίκιασα της Mendela το Lactina και είμαι στην αναμονή για το Symphony.

Τώρα με πολύ υπομονή έχουμε καταφέρει να θηλάζει αποκλειστικά σε 3 γεύματα (7-8 το απόγευμα , 4.30-5.00 το πρωί, 8,00 το πρωί)

Το πρόβλημα είναι ότι όσο κι αν προσπαθώ δεν καταφέρνω να αντλήσω πάνω από 400-450ml την ημέρα με αποτέλεσμα να αφήνω maximum 3 γεύματα. (για τράπεζα γάλακτος στο καταψύκτη ούτε λόγος) Εγώ λείπω από τις 9.30 μέχρι τις 17.00 και σε αυτό το διάστημα τρώει τουλάχιστον 4 φορές. Έτσι αναγκάζεται η κοπέλα να του δίνει και συμπλήρωμα.

Το βράδυ γύρω στις 11.00 του δίνω συμπλήρωμα (είμαι πια εντελώς πτώμα για να αντέξω να τον θηλάσω) κοιμάται μέχρι τις 4.30-5.00 οπότε τον θηλάζω και μετά ξανά στις 8.00.

Θα ήθελα πραγματικά τη συμβουλή σας πως μπορώ να αυξήσω την παραγωγή μου ώστε να του αφήνω περισσότερο δικό μου και να καταφέρω να ελαττώσω και ή δυνατόν να κόψω το συμπλήρωμα. Η αλήθεια είναι ότι κάνω φιλότιμες προσπάθειες αλλά πια τα έχω ψιλοφτύσει. :cry: Άσε που πια οι ώρες που περνάω με το μεγάλο μου γιο έχουν περιοριστεί ελάχιστα και συνήθως ή θα θηλάζω το μικρό και θα προσπαθώ να μιλήσω με το μεγάλο ή θα αντλώ και θα είναι και μεγάλος μαζί και θα θέλει να με «βοηθήσει»!!! (θήλασε, άντλησε, δουλεία, ύπνος δεν φαίνεται να χωράνε όλα) :( . Γράφω αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που θεωρούσα χρήσιμες και περιμένω με αγωνία ότι συμβουλή μπορεί να βοηθήσει.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος = 36

Β. Το φύλο του βρέφους = Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) = ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. = Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. - Έφτασε 17 φύγαμε με 10,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 2.860 Γεννήθηκε, 2.730 βγήκαμε, τώρα που είναι σχεδόν 2 μηνών (τους κλείνει σε 6 μέρες) είναι 5.180

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 με 9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει – θηλάζει σε 3, 3 με μπιμπερό και μητρικό γάλα και τα υπόλοιπα συμπλήρωμα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα – όταν θηλάζει πια δεν του δίνω συμπλήρωμα, του έδινα τον πρώτο μήνα γιατί ηλιθιοδώς πίστευα ότι δεν χόρταινε αλλά τώρα το κόψαμε στα γεύματα του θηλασμού και απλά τον αφήνω όσο θέλει στο στήθος

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) - παίρνει 2 με 3 γεύματα το 24 γιατί απλά δεν είμαι εκεί και δεν φτάνει το γάλα που αντλώ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. - Mendela το Lactina . Το νοίκιασα εδώ και δέκα μέρες με αφορμή το άρθρο σου που διάβασα για τα θήλαστρα. Πιο πριν ταλαιπωριόμουν με το Mini Electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο – 4 (γιατί στη δουλειά μου δεν έχω τη δυνατότητα)

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι – το πρωί γύρω στις 9.00 , το απόγευμα γύρω στις 5.00, μετά γύρω στις 8.30 με 9.00 και μετά γύρω στις 11.30 με 12.00.

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση – με το σύστημα διπλής άντλησης περίπου 20 λεπτά

.png

.png

Θα πρέπει να ξέρω τη συνολική ποσότητα ξένου γάλακτος που παίρνει το μωρό το 24ωρο υπολογισμένη σε ml (δεν έχει σημασία σε πόσες φορές)

Τα ΣΚ τί γίνεται; Οι θηλασμοί του ΣΚ είναι συνήθως ένας καλός τρόπος για να δίνεται μια ώθηση στην παραγωγή.

Κατ αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Συμπλήρωμα παίρνει 2-3 γεύματα των 150 ml ημερησίως. Σύνολο 300-450 ml

Τα Σ/Κ του δίνω συπλήρωμα μόνο στο γεύμα των 11.00 (150ml) και όλο το υπόλοιπο το πάμε με θηλασμό και αντλήσεις. Το Σ/Κ που πέρασε για παράδειγμα κατάφερα από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυριακή βράδυ να μαζέψω 600 ml γάλα τα οποία βέβαια θα καταναλώσει όλα σήμερα μέχρι να πάω και να αρχίσει πάλι η προσπάθεια να αντλήσω τα αυριανά γεύματα.

Δεν ξέρω αν ακούγομαι πολύ απελπισμένη αλλά στεναχωριέμαι γιατί θέλω πραγματικά να πάει ο θηλασμός όσο καλά πήγε και στον πρώτο και ακόμα καλύτερα και αναρωτιέμαι απλά αν "χωράνε" μέσα στο 24ωρό μου όλα μαζί.

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!!!

.png

.png

Συμπλήρωμα παίρνει 2-3 γεύματα των 150 ml ημερησίως. Σύνολο 300-450 ml

τα 300-450 ml ξένου γάλακτος είναι αρκετά και δεν μπορείς να τα κόψεις απότομα. Πιστεύω ότι μια προσπάθεια με μαγιά της μπύρας θα σε βοηθούσε.

Aν κατάλαβα λάθος και δεν είναι όλο αυτό ξένο γάλα, σε παρακαλώ να διευκρινίσεις πόσο είναι το ξένο γάλα.

Δεν ξέρω αν ακούγομαι πολύ απελπισμένη αλλά στεναχωριέμαι γιατί θέλω πραγματικά να πάει ο θηλασμός όσο καλά πήγε και στον πρώτο και ακόμα καλύτερα και αναρωτιέμαι απλά αν "χωράνε" μέσα στο 24ωρό μου όλα μαζί.

οι αντλήσεις που κάνεις είναι αρκετές. Δεν ξέρω αν θα μπορούσες να αντλείς και τις ώρες που λείπεις. Αν μπορούσες να προσθέσεις μία άντληση εκείνη την ώρα θα σε βοηθούσε. Επίσης αν αντλούσες δύο φορές στη δουλειά και μία λιγότερη στο σπίτι, πάλι θα σε βοηθούσε για το βράδυ που το μωρό είναι κουρασμένο.

Δεν έχω καταλάβει καλά πότε δίνεις μπουκάλι με δικό σου γάλα και πότε ξένο....

Καλημέρα

Και πάλι ευχαριστώ πάρα πόλύ για τη βοήθεια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί που πραγματικά να γνωρίζουν πως να βοηθήσουν με το θηλασμό. Η εύκολη απάντηση που έχω εισπράξει μέχρι τώρα από όσους ρωτάω είναι κλασικά "Δεν θα πάθει τίποτα και με λίγο συμπλήρωμα, είναι πολύ καλά πια τα γάλατα κλπ". Αλλά βέβαι από όσα εχω ήδη διαβάσει στο forum, δεν είμαι η μόνη που τα έχω ακουσει!

Με εξαίρεση βέβαια το παιδίατρό που έχω ο οποίος βέβαια δεν μπορεί μεν να με βοηθήσει αλλά τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν με έχει αποθαρύνει, αφήνει την επι΄λογή απόλυτα σε μένα.

Από κει ΄και πέρα πράγματι τόσο ξένο γάλα παίρνει.

Παίρνει 1 με 2 γεύματα των 150ml το κάθε ένα (σύνολο 300ml) ξένο γάλα τις ώρες που λείπω. Το αν θα είναι 1 ή 2 εξαρτάται από το πόσο γάλα έχω αντλήσει και έχω αφήσει την προηγούμενη.

Επίσης ξένο γάλα πίνει (150ml) στο γεύμα των 11.00 το βράδυ, γιατί εκεί πια τα έχω φτύσει και δεν μπορώ να τον θηλάσω και δεν φτάνει να του δώσω με μπιμπερό από το δικό μου που έχω αντλήσει :(

Χτες βέβαια μετά άπό όλες τις αντλήσεις του Σαββατοκύριακου ήπιε όλη μέρα μόνο δικό μου γάλα!!! :)

Βεβαια σήμερα δεν βλέπω να του φτάνει. Θα δούμε μέχρι το βράδυ. :(

Από το Σάββατο έχω ξεκινήσει τη μαγια μπύρας και περιμένω να δω πως θα πάει.

Στη δουλειά είναι πρακτικά αδύνατον να κάνω άντληση. Έχω γυρίσει 1 μήνα και κάτι και μόνο μία φορά πρόλαβα :(

Αυτό βέβαια που μου κάνει εντύπωση είναι η τεράστια διαφορά της ποσότητας του γάλακτος που αντλώ από άντληση σε άντληση.

Το απόγευμα μόλις γυρίσω αντλώ (με διπλό σύστημα) γύρω στα 200 με 300 ml. Από κει και μετά βέβαια όλες οι υπόλοιπες αντλήσεις κυμαίνονται από 50 έως 100ml και από τα δύο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό ή αν εκεί πρέπει να κάνω κάτι άλλο.

Συγνώμη αν είμαι τόσο αναλυτική και αν γίνομαι κουραστική αλλά πραγματικά έχω ψιλοπελαγώσει.

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ

.png

.png

Επίσης ξένο γάλα πίνει (150ml) στο γεύμα των 11.00 το βράδυ, γιατί εκεί πια τα έχω φτύσει και δεν μπορώ να τον θηλάσω και δεν φτάνει να του δώσω με μπιμπερό από το δικό μου που έχω αντλήσει

καλημερα και να σου ζησει!!!

νομιζω πως εδω βρισκεται το μυστικο!!!!

εκεινη την ωρα θα μπορουσες να τον θηλασεις ξαπλωμενη στο κρεββατι για να ξεκουραστεις κι εσυ λιγο. :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

καλημερα και να σου ζησει!!!

Κατ' αρχήν ευχαριστώ! Κι εσύ ότι επιθυμείς για το δικό σου!!! :D

νομιζω πως εδω βρισκεται το μυστικο!!!!

εκεινη την ωρα θα μπορουσες να τον θηλασεις ξαπλωμενη στο κρεββατι για να ξεκουραστεις κι εσυ λιγο.

Το δοκίμασα κι αυτό, αλλά

1ον είναι και ο μικρός κουρασμένος γιατί είναι μετά το μπάνιο οπότε τρώσει λίγο, τον παίρνει ο ύπνος και ξαναξυπνάει στο μισάωρο και τον πιανει εκνευρισμός γιατί πεινάει

2ον είναι ακόμα ο μεγάλος ξύπνιος (γιατί είναι η "ωρα μας") θέλει να έρθει κι αυτός μαζί να κάτσουμε και τελικά καταλήγουμε να ξενυχτάμε πτώματα όλοι μαζί :cry:

Με λίγα λόγια η απόλυτη καταστροφή!! :(

Χτες κατάφερα να του δώσω με μπιμπερό δικό μου οπότε και ο ίδιος έφαγε γρήγορα και δεν ήπιε ξένο.

Πάντως την ξαπλωτή στάση την εφαρμόζουμε σε όλα τα μεταμεσονύκτια γεύματα γιατί αλλιώς δεν βγαίνει!

Τη συστήνω κι εγώ ανεπιφύλακτα!!! :lol:

.png

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...