Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

κοριτσια να ρωτησω κ εγω γιατι αρχιζει κ το δικο μου αγχος της επιστροφης στην δουλεια

θα γυρισω οταν η μικρη θα κλεισει τον 10 μηνα

θα λειπω 6,5 ή 7,5 ωρες

αυτο το διαστημα θα πρεπει να της εχω αφησει γαλα?

αν την θηλαζω πριν φυγω κ οταν γυρισω

θα την καλυπτουν στο ενδιαμεσο οι στερεες τροφες?

και κατι αλλο θα χρειαζεται να αντλω στην δουλεια γιατι θα ειναι πρησμενο το στηθος μου?

επαναφερω τις αποριες μου για να μην χαθουν αν γνωριζει καμια ας μου απαντησει

συγγνωμη peony που παρεμβαλλομαι για να μην ανοιξω καινουριο τοπικ

δεν εχω κανει τραπεζα γαλακτος κ θα ηθελα να ξερω απο τωρα για να ξεκινησω αν ειναι

Ειμαστε copy paste οποτε μετραει για 2 :lol::lol:

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

κοριτσια να ρωτησω κ εγω γιατι αρχιζει κ το δικο μου αγχος της επιστροφης στην δουλεια

θα γυρισω οταν η μικρη θα κλεισει τον 10 μηνα

θα λειπω 6,5 ή 7,5 ωρες

αυτο το διαστημα θα πρεπει να της εχω αφησει γαλα?

αν την θηλαζω πριν φυγω κ οταν γυρισω

θα την καλυπτουν στο ενδιαμεσο οι στερεες τροφες?

και κατι αλλο θα χρειαζεται να αντλω στην δουλεια γιατι θα ειναι πρησμενο το στηθος μου?

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστείς τίποτα, ούτε αντλήσεις, ούτε τράπεζα ούτε άντληση στη δουλεια! :wink:

Ένα μήνα πριν θα δούμε τι στερεές τρώει και θα το ξανασυζητήσουμε.

Καλημέρα,

συγγνώμη που σας πρήζω πάλι, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένη.

Όπως είπαμε, χτες αδιαθέτησα. Γυρνώντας από το γραφείο στις 6, τάισα την μπέμπα στις 6, στις 9 και στις 12 (κατά προσέγγιση), και ενδιάμεσα άντλησα άλλα 200 ml με το swing αρχικά και μετά symphony (πραγματικά, άλλη αίσθηση εντελώς!).

Αποτέλεσμα; Κατά τις 3.30 το πρωί η μπέμπα ξύπνησε κλαίγοντας από την πείνα - μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί δεν έχει ξανασυμβεί (να κλαίει, όχι να ξυπνάει). Στις 8 το πρωί την ξανατάισα, αν και το στήθος μου δεν ήταν πρησμένο όπως τις άλλες μέρες, οπότε έφαγε και από τα 2 στήθη. Άμέσως μετά, δοκίμασα να αντλήσω με το symphony: έκανα μισή ώρα για 10 ml...

Καταλαβαίνετε την απογοήτευσή μου...Να μην τα πολυλογώ, δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τόσο ραγδαία μείωση παραγωγής μέσα σε 4 μέρες!

Θα δοκιμάσω και μαγιά μπύρας από σήμερα.

peony, μην απογοητεύεσαι. Το μωρό σου τρώει, δεν είναι ότι μένει νηστικό :)

Εάν έχεις 3-4 γεύματα στην κατάψυξη για τις δύσκολες ώρες (δύσκολη ώρα = να μην αντλείς όσο θες), πιστεύω ότι θα είσαι εντάξει.

Το άγχος δε βοηθά στις αντλήσεις πάντως.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο για το άγχος, θα προσπαθήσω να το καταπολεμήσω, αλλά από Δευτέρα που μπήκα στο λούκι της δουλειάς, προστέθηκε κι αυτή η πίεση (χώρια η ψυχολογία μου που άφησα την μπέμπα κτλ κτλ). Εντωμεταξύ, αγχώνομαι προκαταβολικά. Δηλαδή το γάλα στην κατάψυξη επαρκεί για 4 γεύματα, και ευτυχώς αύριο είναι ΣΚ, αλλά μετά;

peony μου,

γενικά νομίζω ότι περισσότερο είναι στο μυαλό μας ότι δεν έχουμε πολύ γάλα...

Προσπάθησε όταν αντλείς να μη σκέφτεσαι πόσα μλ θα βγάλεις αλλά να απασχολείς το μυαλό σου με κάτι άλλο... Αν αγχώνεσαι δεν βοηθάει. Πάρε κάτι να διαβάζεις για να ξεχνιέσαι αυτήν την άχαρη ώρα....

Τώρα όσο για τη μείωση παραγωγής, εγώ με την περίοδο βλέπω μείωση (ή καλύτερα αντίδραση από το παιδί) περίπου 1 βδομάδα πριν μου έρθει και όχι τις μέρες που έχω περίοδο....

Η μπέμπα όταν τρώει ξέρει πολύ καλά και κατεβάζει γάλα ακόμα και αν το στήθος σου δεν είναι πρησμένο.

Υπομονή και επιμονή και σε λίγο καιρό θα είσαι expert στις αντλήσεις!

Υ.Γ. Το βραδινό κλάμα, μπορεί να είναι άσχετο....

Προσπάθησε όταν αντλείς να μη σκέφτεσαι πόσα μλ θα βγάλεις αλλά να απασχολείς το μυαλό σου με κάτι άλλο... Αν αγχώνεσαι δεν βοηθάει. Πάρε κάτι να διαβάζεις για να ξεχνιέσαι αυτήν την άχαρη ώρα....

συνήθως έβλεπα τηλεόραση! :wink:

Διαφημίσεις

συνήθως έβλεπα τηλεόραση! :wink:

Εγω παντα ειμαι στο πισι,δεν αλλαζει θεση το θηλστρο ποτε!Μονο οταν φευγουμε για ωρες και το παιρνω μαζι μου.

Παντως οταν αντλω χωρις πισι μπροστα μου δεν την παλευω :lol:

Παντως κι εμενα μου συνεβαινε αλλες φορες να ξυπναω με πολυ πρησμενο στηθος και αλλες με ελαχιστα πρησμενο.Τωρα πια ειναι πολυ λιγο πρησμενο.

Σωστόοοοο! Θα το εφαρμόσω :lol::lol::lol:

Δεν βλέπεις παραπάνω το τικεράκι με την αγελάδα που φωνάζει;

Με το χιούμορ όλες οι καταστάσεις φαίνονται πιο εύκολες! :wink:

Εγω παντα ειμαι στο πισι,δεν αλλαζει θεση το θηλστρο ποτε!Μονο οταν φευγουμε για ωρες και το παιρνω μαζι μου.

Παντως οταν αντλω χωρις πισι μπροστα μου δεν την παλευω :lol:

.

frene να σε ρωτησω, πώς μπορεις και αντλεις με διπλο συστημα και ταυτοχρονα σερφαρεις/γράφεις;; εχεις καποιο τροπο που στερεώνεις τα μπουκαλια στο στηθος και εχεις τα χερια σου ελευθερα;

πολλες φορες εχω ευχηθει να υπηρχε ενα τετοιο συστημα, αν υπαρχει κανενα κολπο/ακσεσουαρ πολυ θα ηθελα να το μαθω!!

(υγ. το γραμμα κσι μου το κσεχαρβαλωσε ο μικρος απο το λαπτοπ...εκσου και το "κσ" στο ακσεσουαρ... :lol::lol: γκρρρ.. :oops: )

Διαφημίσεις

Περα απο αυτο που σου πε η Αγλαια,εγω βαζω τις βασεις στα μπουκαλακια,τις κιτρινες,τις ακουμπαω στα ποδια μου,γερνω ελαφρως μπροστα,και κραταω τις αντλιες μονο στην αρχη,στην πρωτη φαση που δεν εχουν βεντουζαρει και φευγουν λιγακι.Μετα οταν παει στην 2η φαση το θηλαστρο μεγαλωνει η θηλη και βεντουζαρει και δεν χρειαζεται να τα κραταω.Μονο καμια φορα βαζω το ενα χερι μου κατω απο το στηθος για να αδειαζει καλυτερα το γαλα ή για να κανω λιγο μασαζακι.

Το δεξι μου χερι παντως εινα παντα ελευθερο!

Κι η Κατερινα 24 δε μπορουσε στην αρχη με το διπλο συστημα,μεχρι που της ειπα το δικο μου συστημα κι αρχισε να αντλει με το διπλο και να σερφαρει ταυτοχρονα!!

Καταλαβες αραγε :roll: ?

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες!

Θα βοηθήσετε και μένα παρακαλώ να φτιάξουμε ένα προγραμματάκι για τη μπέμπα, καθώς την άλλη Δευτέρα, 15/12, επιστρέφω στη δουλειά; Έχω ξεκοκαλίσει τα πάντα εδώ στο φόρουμ, αλλά επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική θα ένιωθα πολύ πιο ασφαλής αν με βοηθούσατε με βάση τη δικό μας ιστορικό.

Θα σας φορτωθώ λοιπόν, κυρίως γιατί όλοι έχουν βαλθεί να με πείσουν για όλα όσα κατά βάθος φοβάμαι: "τώρα που ξεκινάς δουλειά, με τέτοια ωράρια, μην έχεις πολλές απαιτήσεις για το θηλασμό", "και τόοοσο που θήλασες, καλά τα κατάφερες", και λοιπές καμαρωτές ηλιθιότητες.

Λοιπόν.. η μπέμπα θα είναι 7 μηνών τη Δευτέρα και το βάρος της είναι πολύ καλό: λίγο πιο πάνω από τα 8 κιλά σήμερα (γεννήθηκε 3.300). Από τη στιγμή που έκλεισε τον 6ο μήνα αποκλειστικού θηλασμού, ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα (την οποία λατρεύει) και εδώ και 2 εβδομάδες κρεατοχορτόσουπα (την οποία σιχαίνεται). Όλα τα άλλα γεύματα είναι ελεύθεροι θηλασμοί, χωρίς κανένα πρόγραμμα.

Εδώ και 10 μέρες χρησιμοποιώ το symphony για να φτιάξω μια αξιοπρεπή τράπεζα - υπολογίζω να έχω συγκεντρώσει 20 γεύματα περίπου των 150ml μέχρι την Δευτέρα - και έχω επίσης και το swing το οποίο θα το παίρνω μαζί μου στη δουλειά για να κάνω αντλήσεις. Από το σπίτι θα φεύγω στις 7.30 και θα επιστρέφω μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα.

Απορίες:

1. Διάβαζα εδώ οτι εκτός από το θηλασμό πριν φύγω, καλό θα είναι να αντλώ για να είναι το στήθος όσο το δυνατόν πιο άδειο. Αποκλείεται να προλαβαίνω και γι' αυτό η πρωινή άντληση είναι αδύνατον να γίνει. Πόσο κακό είναι αυτό;

2. Έχω σκεφτεί να μην φάει καμία κρέμα εμπορίου. Πήρα όμως μία κρέμα βανίλια να βρίσκεται, σε περίπτωση που αρνείται το μπιμπερό. Χαζομάρα; Πιο μικρή έπινε από το μπιμπερό όταν χρειάστηκε να λείπω, τώρα που έχει μεγαλώσει δεν είναι και τόσο θετική. Θα την κρατάει η ξαδέρφη μου τις ώρες που θα λείπω - μαζί της τρώει τη φρουτόκρεμα, παίζει άνετα, αλλά μπιμπερό δεν πίνει εύκολα. Για μια τέτοια στιγμή σκέφτηκα την κρέμα... καθώς η κρεατόσουπα είναι μάλλον χλωμό να δεχτεί να τη φάει.

3. Στη δουλειά θα παίρνω μαζί μου το σύστημα μεταφοράς της medela. Δεν θα έχω ψυγείο στο γραφείο και το site της medela αναφέρει οτι αυτό το σύστημα με την παγοκύστη κρατάει το γάλα μέχρι και 24 ώρες. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αλλοίμονό μου αν όχι...

4. Αν κάποιες φορές στο γραφείο δεν προλαβαίνω να πάω για άντληση και το στήθος δυσφορεί, υπάρχει κίνδυνος μαστίτιδας ή μείωσης της παραγωγής;

5. Τί άλλο πρέπει να προσέξω ή να έχω στο νου μου, για να πάνε όλα καλά; Δεν μου έρχεται τώρα άλλη ερώτηση, αλλά θα επανέλθω.

Θα περιμένω να σας ακούσω, ε;

Πολύ-πολύ ευχαριστώ!

Φιλικά,

Ηρώ

ΥΓ: Θέλω πολύ να τα καταφέρω...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Λοιπόν.. η μπέμπα θα είναι 7 μηνών τη Δευτέρα και το βάρος της είναι πολύ καλό: λίγο πιο πάνω από τα 8 κιλά σήμερα (γεννήθηκε 3.300). Από τη στιγμή που έκλεισε τον 6ο μήνα αποκλειστικού θηλασμού, ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα (την οποία λατρεύει) και εδώ και 2 εβδομάδες κρεατοχορτόσουπα (την οποία σιχαίνεται). Όλα τα άλλα γεύματα είναι ελεύθεροι θηλασμοί, χωρίς κανένα πρόγραμμα.

Εδώ και 10 μέρες χρησιμοποιώ το symphony για να φτιάξω μια αξιοπρεπή τράπεζα - υπολογίζω να έχω συγκεντρώσει 20 γεύματα περίπου των 150ml μέχρι την Δευτέρα - και έχω επίσης και το swing το οποίο θα το παίρνω μαζί μου στη δουλειά για να κάνω αντλήσεις. Από το σπίτι θα φεύγω στις 7.30 και θα επιστρέφω μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα.

αξιοπρεπέστατη τράπεζα.

Θα λείπεις 10 ώρες, στην ηλικία της μικρής σου, νομίζω ότι 2 αντλήσεις στη δουλειά των 150 ml (ή και λιγότερο, αν τρώει και τη κρεατοχορτόσουπα), θα ήταν ό,τι πρέπει.

Όσο μεγαλώνει, θα μπορεί να φάει κι άλλα σνακς (αυγό, τοστάκι), οπότε δε νομίζω ότι θα αντλείς στη δουλειά για πολύ καιρό...

Απορίες:

1. Διάβαζα εδώ οτι εκτός από το θηλασμό πριν φύγω, καλό θα είναι να αντλώ για να είναι το στήθος όσο το δυνατόν πιο άδειο. Αποκλείεται να προλαβαίνω και γι' αυτό η πρωινή άντληση είναι αδύνατον να γίνει. Πόσο κακό είναι αυτό;

Καθόλου, αν την κάνεις όταν φτάσεις στη δουλειά :lol:

Οκ, σοβαρεύομαι τώρα. Λείπεις από το σπίτι 10 ώρες. Πόσα και τι είδους γεύματα τρώει η μικρή σε αυτό το διάστημα?

2. Έχω σκεφτεί να μην φάει καμία κρέμα εμπορίου. Πήρα όμως μία κρέμα βανίλια να βρίσκεται, σε περίπτωση που αρνείται το μπιμπερό. Χαζομάρα; Πιο μικρή έπινε από το μπιμπερό όταν χρειάστηκε να λείπω, τώρα που έχει μεγαλώσει δεν είναι και τόσο θετική. Θα την κρατάει η ξαδέρφη μου τις ώρες που θα λείπω - μαζί της τρώει τη φρουτόκρεμα, παίζει άνετα, αλλά μπιμπερό δεν πίνει εύκολα. Για μια τέτοια στιγμή σκέφτηκα την κρέμα... καθώς η κρεατόσουπα είναι μάλλον χλωμό να δεχτεί να τη φάει.

θα σου πρότεινα να κρύψεις την κρέμα εμπορίου και να μην ενημερώσεις ότι υπάρχει. Είναι η εύκολη λύση Ηρώ, που λύνει σε πολλούς τα χέρια, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα παιδί που δεν τρώει. Τους χαλάει τη φαντασία βρε παιδί μου! :D

Επίσης: μπιμπερό???? γουάι????? ποτηράκι, κουταλάκι, καλαμάκι...μη πισωγυρίζεις, αφού και η ίδια η μικρή σου δε το θέλει...

Τη κρεατοχορτόσουπα πιστεύω ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να τη τρώει..ιδίως όταν βλέπει ότι δεν είναι η μαμά της τριγύρω.

Προμηθεύσου με μωρουδιακές ρυζογκοφρέτες, δοκίμασε σκέτα λαχανικούλια μόνα τους, και ρώτα το γιατρό για κουάκερ, τραχανά, κατσικίσιο γιαουρτάκι.

3. Στη δουλειά θα παίρνω μαζί μου το σύστημα μεταφοράς της medela. Δεν θα έχω ψυγείο στο γραφείο και το site της medela αναφέρει οτι αυτό το σύστημα με την παγοκύστη κρατάει το γάλα μέχρι και 24 ώρες. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αλλοίμονό μου αν όχι...

για 10 ώρες το χρειάζεσαι εσύ..πιστεύω ότι βάζοντας τις παγοκύστες στην κατάψυξή σου αποβραδίς, και κρατώντας το ισοθερμικό τσαντάκι ερμητικά κλειστό, θα τα καταφέρεις. Το πολύ πολύ, πάρε άλλη μία παγοκύστη για πιο σιγουριά.

Α, εγώ πήρα ψυγειάκι που μπαίνει στη πρίζα του αυτοκινήτου, καθώς και μετατροπέα για πρίζα σούκο. Έτσι, εκεί που δεν είχα ψυγείο, έβαζα στη πρίζα το δικό μου, και όλα οκ! (κοστίζει ακριβά όμως..περίπου 70 ευρώ το ψυγείο, και 30 ευρώ ο μετατροπέας, τον οποίο βρίσκεις και δύσκολα).

4. Αν κάποιες φορές στο γραφείο δεν προλαβαίνω να πάω για άντληση και το στήθος δυσφορεί, υπάρχει κίνδυνος μαστίτιδας ή μείωσης της παραγωγής;

με μία φορά στις τόσες να μην προλάβεις να αντλήσεις δε παθαίνεις τίποτα..αν δυσφορείς, στη τουαλέτα βγάζεις λίγο με το χέρι.

Μία φορά έκανα το λάθος να λείψω από το σπίτι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8-9 το βράδυ, χωρίς να έχω πάρει θήλαστρο μαζί. Το στήθος το ένιωθα βαρύ, στη τουαλέτα δε κατάφερα να βγάλω γάλα, αλλά όταν γύρισα, έτρεχε ποτάμι το γάλα..από το ένα θήλαζα και από το άλλο στήθος αντλούσα.

5. Τί άλλο πρέπει να προσέξω ή να έχω στο νου μου, για να πάνε όλα καλά; Δεν μου έρχεται τώρα άλλη ερώτηση, αλλά θα επανέλθω.

Πρόβες απουσίας. Απουσίας όμως, ε? όχι στο άλλο δωμάτιο του σπιτιού κλεισμένη, γιατί το ραντάρ της μικρής θα σε "πιάσει" :D:D Από την άλλη εβδομάδα ξεκίνα σταδιακά, μέχρι την Κυριακή, που θα λείψεις 9-10 ώρες (αν μπορεί βέβαια και η ξαδέρφη κυριακάτικα, αλλιώς την Παρασκευή). Έτσι θα καταλάβεις περίπου πόσα γεύματα τρώει.

ΥΓ: Θέλω πολύ να τα καταφέρω...

Θα τα καταφέρεις. Μην αγχώνεσαι. Νιρβάνα. Ομμμμμ...

Α και φωτογραφία του μωρού να έχεις μαζί για την ώρα που αντλείς.

Να σου πω εγώ το πρόγραμμα μου αν και το μωρό μου είναι μικρότερο και πίνει μόνο γάλα.

Το πρωί θηλάζω μέχρι την τελευταία στιγμή που θα φύγω. Στην δουλειά με το swing αντλώ στις 10 και στις 13 και βγάζω περίπου 150 μλ την φορά. Δουλεύω 9-15 οπότε στις 16 έχω γυρίσει στο σπίτι και θηλάζω. Εσύ λογικά αν υπάρχει βέβαια δυνατότητα στην δουλειά θα πρέπει να αντλείς κάθε 3 ώρες. Αν δεν αντλήσεις δεν θα πάθει τίποτα το στήθος σου αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς την τράπεζά σου αντλώντας το απόγευμα που θα έχεις και τον θηλασμό. Εγώ στην δουλειά βγάζω 150 μλ σε 20 λεπτά ενώ το απόγευμα για να βγάλω την ίδια ποσότητα θέλω μια ώρα περίπου...

Για το ψυγειάκι πάρε πιο πολλές παγοκύστες (αυτές που έχουν το ειδικό υγρό μέσα) και ισοθερμικό τσαντάκι από είδη κάμπινγκ. Εγώ για τα 2 μπουκαλάκια των 150 μλ βάζω 2 μεγάλες παγοκύστες. Μπορείς να βάλεις 4 για να είσαι σίγουρη.

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Ηρω θα τα καταφερεις,μην το σκεφτεσαι καν οτι δεν θα τα καταφερεις.

Εγω διατηρω την γαλουχια εδω και παααααρα πολυ καιρο με 3 μονο αντλησεις το 24ωρο!

2 αντλησεις στη δουλεια αν κανεις ειναι οκ νομιζω.Κι αν εχεις χρονο για καμια 3η ακομη καλυτερα.Παντως να σου πω κατι;;Αν ημουν στην θεση σου και αν φυσικα μπορουσα,θα επαιρνα το symphony μαζι μου στη δουλεια κι ας ειναι λιγο "γκουμουτσα" :lol::lol: (λιγο μεγαλο εννοω :lol: ).Κι αυτο γιατι με το symphony και θα κερδιζεις χρονο με την διπλη αντληση και γενικα σαν θηλαστρο ειναι αποτελεσματικοτερο.

Αν παλι δε μπορεις και το swing μια χαρα ειναι!

Αυτο πηρες;

http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/citystylebag.php

Το χω κι εγω!

Παντως αν βαζεις πολλες παγοκυστες ειναι σιγουρα οκ!Αλλά κανενα ψυγειακι ηλεκτρικο εκει κοντα παρα διπλα καπου δεν υπαρχει βρε αδερφε :lol: ;;

Οταν μεταφερω γαλα,βαζω παντα πολλες παγοκυστες και τα μπουκαλια ειναι πιο κρυα απο οτι ειναι μεσα στο ψυγειο!

Nα σου πω κι εγώ το δικό μου πρόγραμμα να πάρεις θάρρος;

Θηλάζω στις 7.30 - 8.00, ό,τι ώρα ξυπνήσει η μπέμπα. Κάνω μια άντληση πριν φύγω για να αδειάσει το στήθος (εκεί βγάζω από 40 έως 100 ml) και αναχωρώ κατά τις 9.30.

Η μπέμπα τρώει ξανά γύρω στις 11.30 - 12.00 τη φρουτόκρεμα (αλεσμένα φρούτα, όχι του εμπορίου) και ξανά γύρω στις 3.30 - 4.00 περίπου 200 ml μητρικό (πριν να μπει η φρουτόκρεμα, από τη Δευτέρα που μας πέρασε, πρέπει να πω ότι έδινα το ένα γεύμα ξένο γάλα, γιατί δεν μπορούσα/άντεχα να αντλώ συνέχεια - τώρα επανήλθαμε).

Εγώ γυρνάω στις 6.00 χωρίς να έχω κάνει άντληση - κοινώς το βυζί έχει τιγκάρει. Ταϊζω την μπέμπα κατά τις 8.00 και μετά ξανά κατά τις 11.00 - 12.00. Ενδιάμεσα αντλώ γύρω στα 200 - 300 ml. Εννοείται ότι αν ξυπνήσει το βράδυ, τη ταιζω όσο θέλει.

Αυτό που με βοήθησε πολύ είναι το symphony - κι εγώ το swing είχα, αλλά δεν "φτουρούσε".

Το συμπέρασμα είναι ότι εσύ που θα αντλείς και στη δουλειά και έχετε βάλει και δεύτερο γεύμα με στερεές, θα τα πας μια χαρά!

Αν μπορείς να αντλήσεις στη δουλειά, δεν είναι καθόλου κακό. Η άντληση αυτή βοηθάει στο να μη χρειάζεσαι άντληση στη δουλειά ή να χρειάζεσαι λιγότερες αντλήσεις εκεί.

Άλλες μητέρες προτιμούν να αντλούν μόνο στη δουλειά και δεν έχουν καν θήλαστρο στο σπίτι. Κάνεις αυτό που σε βολεύει καλύτερα.

αφού ήδη τρώει φρούτα καλύτερα να μείνετε σε αυτά

αν δεν θέλει να πιει από το μπουκάλι και προτιμά να φάει κάτι άλλο αντί για φρούτα το ξανασυζητάμε

Αν ο χώρος είναι ζεστός και δεν εμπιστεύεσαι το σύστημα μεταφοράς, πάρε ένα τσαντάκι ψυγείο και βάλε μέσα 2-3 μεγάλες παγοκύστες.

Εξαρτάται από το πόσες ώρες θα λείπεις συνολικά. Αν λείπεις μέχρι 6 ώρες ίσως να μην παίζει σημαντικό ρόλο, στις περισσότερες εξαρτάται από το πόσο γεμάτο είναι το στήθος όταν φεύγεις από το σπίτι (γι αυτό και συνιστάται μια καλή άντληση το πρωί, για να αντέχεις τουλάχιστον 6 ώρες).

Επίσης εξαρτάται από το μέγεθος και την ελαστικότητα του στήθους, ένα μικρό και στητό στήθος αντέχει λιγότερες ώρες σε σχέση με ένα πιο πλούσιο και πιο ελαστικό.

Θα το νιώσεις και θα λάβεις τα μέτρα σου! :wink:

Ηρώ, καταρχήν θα τα καταφέρεις. Ήδη είναι αρκετά μεγάλη και έχεις ένα γεύμα λιγότερο να δίνεις που πίστεψε με είναι μεγάλο πράγμα. Η πρώτη εβδομάδα θα είναι προσαρμογής και μετά θα γίνει καθημερινότητα :) Επίσης να ξέρεις ότι σε λίγους μήνες δεν θα χρειάζεται καν να αντλείς...

Να πω για την πρωινή άντληση: Την έκανα 3 φορές μετά δεν μου έβγαινε με τίποτα και γενικά μετά τις πρώτες 15 μέρες έκοψα τις αντλήσεις στο σπίτι. Το Symphony μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο :D

Επίσης θα δεις εσύ πότε έχεις ενοχλήσεις. Κάθε μέρα επίσης δεν είναι το ίδιο. Μείωση δεν έχεις σε μια μέρα αλλά σε μια εβδομάδα (τουλάχιστον σημαντική)

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...