Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα! Εχω δύο αγοράκια 29 μηνών και 3 μηνών. Το μεγάλο μου είναι πολύ κοινωνικό αλλά δεν υπάρχουν στον περίγυρο μας αλλά παιδάκια για να παίζει κι έτσι μέχρι να γέννησω τον πήγαινα συνεχώς βόλτες αλλά τώρα με το μωρό είναι λίγο δύσκολο.Αποφασίσαμε λοιπόν αφού μας το ζητούσε κι ο ίδιος να τον στείλουμε την περασμένη βδομάδα στον παιδικό. Τις πρώτες μέρες πήγαινε με μεγάλο ενθουσιασμό όμως ξαφνικά από ένα συννενοησιμο και ευγενικό παιδάκι έγινε πολύ επιθετικός . Δεν είναι συνηθισμένος σε φωνές και δεν ξέρει πως να αμυνεται. Από χθες μου λέει πως δεν θέλει να πάει και πως δεν περνάει καλά. Σήμερα τον κράτησα σπίτι γιατί στενοχωρηθηκα. Τον στέλνουμε για να περνάει καλύτερα όχι για να στεναχώριέται. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι φυσιολογική αντίδραση η μήπως όντως δεν περνάει καλά?

Διαφημίσεις

Στην αρχή όλα τα παιδάκια αντιδρούν έτσι. Θυμάμαι τον ανηψιό μου που τις πρωτες μερες πηγαινε μεσα στην χαρα και μετα δεν ηθελε με τιποτα. Συνηθισε και τωρα περναει υπεροχα. Το θεμα ειναι να ειναι καλος ο παιδικος. Καλα εκανες και το κρατησες σπιτι. Μηπως να μιλουσες στον παιδικο να ρωτησεις αν συμβαινει κατι;

Μου έχει παραπονεθεί ότι τον πειραζουν και πως δεν του αφήνουν παιχνίδια να παίξει αλλά αυτα πιστεύω συμβαίνουν. Αυτό που με ανησυχεί είναι η επιθετικότητα γιατί γενικά είναι πολύ ήρεμο παιδάκι. Και στο μωρό μέχρι να πάει παιδικο φερόταν πολύ ωραία. Μήπως υπερβαλλω η κάτι δεν πάει καλά με το σταθμό? Τους είχα τονίσει ότι είναι μαζεμενος αλλά δεν νομίζω να έδωσαν ιδιαίτερη προσοχη.

Mίλησες καθόλου με τις δασκάλες του;

Να δεις πως συμπεριφέρεται εκεί, μη τυχόν έχει γίνει κάτι που δεν σου το λεει ή να σου δώσουν κάποια ίδέα γιατί το κάνει αυτό.

Πάντως το ότι τον στείλατε στον παιδικό να ξέρεις ότι μόνο καλό του κάνει. Αυτό βέβαια θα το δεις στο άμεσο μέλλον!

AtKRp3.png

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια δεν ξέρω γιατί οι δασκάλες μου λένε ότι συμμετέχει και είναι χαρούμενος αλλά όταν τις ρώτησα για την επιθετικότητα μου είπαν ότι μπορεί να φορτώνει στον παιδικό που είναι πολύ ήσυχος και τα βγάζει στο σπίτι. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί ? Σήμερα ας πούμε είναι πολύ ήρεμος και χαρούμενος που έμεινε σπίτι. Μήπως δεν τον προσέχουν η δεν είναι έτοιμος? Είμαι πολύ μπερδεμένη δεν ξέρω τι να κανω

Κάθε παιδί χρειάζεται το χρόνο του για να προσαρμοστεί στο καινούριο του περιβάλλον. Αν εκεί είναι καλά τα κάνει όλα αυτά σ'εσάς γιατί περνάνε! Το ίδιο έκανε κι εμένα. Μην ανησυχείς! Φάση είναι και θα περάσει!

AtKRp3.png

Ρε κορίτσια δεν ξέρω γιατί οι δασκάλες μου λένε ότι συμμετέχει και είναι χαρούμενος αλλά όταν τις ρώτησα για την επιθετικότητα μου είπαν ότι μπορεί να φορτώνει στον παιδικό που είναι πολύ ήσυχος και τα βγάζει στο σπίτι. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί ? Σήμερα ας πούμε είναι πολύ ήρεμος και χαρούμενος που έμεινε σπίτι. Μήπως δεν τον προσέχουν η δεν είναι έτοιμος? Είμαι πολύ μπερδεμένη δεν ξέρω τι να κανω

αυτο ισχύει....απο την υπερένταση αντιδρα επιθετικα...τωρα πλεον κουράζεται....μην στεναχωριέσαι πρεπει να ενταχθει στην ομάδα του σχολείου....για να μάθει να μοιράζεται να συμμετέχει και να αμύνεται....βοήθησε τον με διάλογο πάντα....πως όταν ειναι πολλά παιδάκια μαζι πρέπει να συνεργάζονται...να παίζουν.....αν του πάρουν τα παιχνίδια να μην χτυπάει αλλά να ζητά ευγενικά τα παιχνιδια.....

όλα σου φαινονται περίεργα γιατι είχε μάθει αλλιώς....ειχε μάθει στην ησυχία του και να ακουει μονο εσας....αν μπορείς επέμενε στην δασκάλα να τον βοηθά να ενταχθει πιο γρήγορα.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

και μια συμβουλή...αν θέλεις την εχεις απλά κατα νου...μην τον κρατάς σπιτι γιατι έτσι δεν θα προσαρμοστει ποτέ....στην αρχή θα είναι λίγο τσίτα....αλλά μετά θα στρωσει....απλά βρες θετικά επιχειρηματα.....το ίδιο έκανε και ο ανηψιός μας επειδη η μαμα του δεν δουλευει....ακομη και τωρα που τελειώνει το δημοτικο όταν ο μικρός βαριεται στέλνουν ενα ψευτικο σημειωμα πως ήταν άρρωστος και μενει σπιτι.....ή ακόμη και αν ο μικρος ξενυχτα παίζοντας playstation η μαμα του δεν τον στέλνει σχολείο.....(η μαμά δεν ειναι και πολυ fun του σχολείου....άσχετα αν δεν το παραδέχεται γιατι την κράζει ο άντρας μου...πολυ συχνά.....)

1129643tvsq1yiqpw.gif

Νομιζω οτι πολλα παιδακια αντιδρουν ετσι.

Τις πρωτες μερες στον παιδικο πανε με χαρα γιατι ειναι κατι διαφορετικο , εχει παιδια, παιχνιδια , τραγουδια κλπ.

Οταν ομως καταλαβαινουν οτι αυτο ειναι κατι που θα κανουν καθημερινα και τα κραταει μακρια απο το σπιτι τους, οτι εκει δεν ειναι μοναδικα αλλα μερος ενος συνολου, οτι εκει μπορει να τους πουν να δωσουν το παιχνιδι που κρατανε σε καποιο αλλο παιδακι, κλπ κλπ, ε, εκει ο ενθουσιασμος πεφτει, και αρχιζουν οι αντιδρασεις.

Ποσο μαλλον στην περιπτωση σας που ξερει οτι το αδερφακι του εχει μεινει σπιτι με την μανουλα αρα υπαρχει και η σχετικη ζηλεια.

Μη φοβασε.Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα στον παιδικο.Ειμαι σιγουρη οτι οση ωρα ειναι εκει περναει πολυ καλα.

Προσπαθησε να εισαι σταθερη και οπως γραφει και η fenaki μη το κρατας στο σπιτι γιατι θα δυσκολεψουν πολυ τα πραγματα στην προσαρμογη του.

Μηπως και εσυ δεν δυσκολευεσαι να προσαρμοστεις στο οτι το παιδακι σου ειναι τοση ωρα μακρυα σου με ξενους ανθρωπους? Η προσαρμογη ειναι δυσκολη και για τις μαμαδες οχι μονο για τα παιδακια ετσι δεν ειναι?

Νομιζω ομως οτι ειναι σε πολυ καλη ηλικια για να ξεκινησει τον παιδικο σταθμο.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...