Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS η μπέμπα μου πνίγεται στο φαγητό - συνέχεια

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες, Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε γιατί δεν μπορώ να βλέπω το κοριτσάκι μου να πνίγεται στο φαγητό της εδώ και 12 ημέρες κάθε 5-7 δευτερόλεπτα (υπάρχουν και στιγμές που πίνει άνετα για 1 λεπτό και μετά ξανά τα ίδια). Έχει χάσει ήδη 200 γραμμάρια και είναι λίγο κακόκεφη με λίγο πυρετό.

Το ιστορικό έχει ως εξής:

Πριν 12 ημέρες και ενώ όλα ήταν καλά, άρχισε να πνίγεται στο φαγητό της.

Μετά από 3 ημέρες πήγαμε στο γιατρό της, την εξέτασε και βρήκε τα πνευμόνια της καθαρά. παράλληλα, ο γιος μου ( 5 χρονών) αρρώστηκε με πυρετό και βήχα, που κράτησε 2-3 ημέρες.

Μετά από άλλες 3 ημέρες, αφού συνέχισε να πνίγεται στο φαγητό και να έχει μυξούλες (της καθαρίζω με ορό και αποφρακτικό συνέχεια - αλλά συνεχίζει να πνίγεται), την ξαναπήγαμε στο γιατρό της και τα βρήκε όλα καλά.

Την Τετάρτη 4/5 το βράδυ ανέβασε 37.7 πυρετό, της δώσαμε αντιπυρετικό και επειδή ήταν 3.00πμ την πήγαμε προληπτικά στο Νοσοκομείο όπου ο γιατρός εκεί την βρήκε καθαρή

Την Πέμπτη 5/5 το βράδυ, την πήγαμε στο γιατρό της, της βρήκε λίγα ακροαστικά, ήπιας μορφής βραγχυολίτιδα και έδωσε αντιβίωση CECLOR, ανά 12ωρο και σιρόπι SPIROPENT για τα πνευμονάκια της.

Την Παρασκευή 6/5, την είδε πάλι ο γιατρός της και μας είπε ότι τα πνευμόνια της είναι καλύτερα αλλά το ρινικό της σύστημα είναι βουλωμένο. Το βράδυ ανέβασε 37.7 (της δώσαμε DEPON) και την ημέρα είχε δέκατα.

Χτες, Σάββατο 7/5 είχε μέχρι 37.4, το βράδυ 37.2.

Ειλικρινά δεν μπορώ να την βλέπω άλλο έτσι. Πεινάει, αλλά μόλις παίρνει την πιπίλα στο στόμα, πνίγεται, διαμαρτύρεται και ξανά τα ίδια. Κάνει 1.5-2 ώρες για να πιει 120ml. Είναι ανήσυχη και φοβάμαι μην της μείνει κάποιο πρόβλημα.

Κάτι άσχετο. ο πεθερός μου έπασχε από τραχιοοισοφαγικό συρίγγιο ( η τραχεία και ο οισοφάγος ενώθηκαν) και πνιγόταν στο φαγητό ενώ πάθαινε συχνά λοιμώξεις. ¨εκανε εγχείρηση και διορθώθηκε το πρόβλημα. Ελπίζω να μην είναι κληρονομικό αυτό.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι όσο καλά και να της καθαρίσω τη μύτη, πάλι πνίγεται :(

Σας παρακαλώ, εάν κάποια είχε παρόμοιο πρόβλημα, δώστε καμιά συμβουλή, δεν μπορώ άλλο να βλέπω έτσι το λουλουδάκι μου.

Εύη

Διαφημίσεις

πρωτον ποσο ειναι το μωρακι σου ?????

αυτο δεν γινοταν τις αλλες μερες αλλα κρυωσε και το επαθε????

αν αυτο γινετε απο τοτε που κρυωσε λογικο ειναι βαζε της ορο 6-7 φορες την μερα τουλαχιστον και θα φτιαξει και φυσικα πριν απο καθε γευμα οποσδηποτε να καθαριζεις την μυτουλα με ορο

στην γιατρο ειπες το προβλημα που ειχε ο πεθερος σου????

δεν ξερω αν ειναι κληρονομικο αλλα πιθανον μιας και ειναι συγγενης 1ου βαθμου

πηγαινε τη και σε αλλον παιδιατρο αν ο αλλος ειναι απροθυμος να σας βοηθησει

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

η μπεμπούλα είναι 2 μηνών ακριβώς σήμερα.

όσο και να της καθαρίζω τη μύτη, πάλι πνίγεται. Και το κακό είναι ότι κουράζεται και δεν θέλει να φάει άλλο. πχ πριν 2 ώρες, έφαγε μόνο 20 γρ, αφού είχε πνιγεί πάνω από 30 φορές, γκρίνια και κλάματα.

Μετά κουράστηκε, έκλεισε τα ματάκια και το στόμα της και κοιμήθηκε.

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν έχει το πρόβλημα του πεθερού μου. Μίλησα και με έναν άλλο γιατρό και μου είπε ότι ίσως το πρόβλημα να είναι από τα πνευμόνια της.

Νοιώθω σαν να έχει κάτι κολλημένο στο λαιμό της και κάθε φορά που πάει να φάει, την πνίγει. Μάλιστα, αρκετές φορές, αφού πνίγεται, βγαίνει γαλατάκι από τη μύτη της.

που μένεις?

εαν είσαι Αθήνα ή σε κάποια μεγάλη πόλη να πάτε σε ένα νοσοκομείο.Αυτό που περιγράφεις ίσως να είναι γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση αλλά πρέπει να το κοιτάξεις.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Μένω κοντά στη Θεσσαλονίκη. Απλά θέλω να αποφύγω νοσοκομεία κτλ για την ώρα, γιατί φοβάμαι ότι θα την εκθέσω σε άλλους κινδύνους.

Στην αρχή το ήθελα και εγώ αλλά και οι 3 γιατροί με τους οποίους μίλησα μέχρι στιγμής μου είπαν να το αποφύγω. Δεν μου ανέφεραμ πάντως τίποτα για ΓΟΠ

Διαφημίσεις

η μικρή σου πνίγεται είτε απο τις μύξες είτε απο το γάλα που πίνει .εάν είναι το πρώτο τότε βάλε ορό όπως σου είπε η άλλη κοπέλα.εάν είναι το δεύτερο τότε ίσως να είναι ΓΟΠ.

Το γεγονός ομως οτι δεν έχει πάρει βάρος με προβληματίζει.

έαν ρωτάς την γν'ωμη μου θα την πήγαινα σε ένα νοσκομείο.δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά να βλέπεις πόσο γάλα πίνει την ημέρα.εαν πίνει πολύ λίγο (πχ 200 ml) μην πάθει καμία αφυδάτωση

tnDpp3.png

77l3p3.png

και εγώ αυτό λέω ότι πνίγεται από τις μυξούλες και τα φλέματα. ¨Όταν δεν τρώει , βήχει μερικές φορές και ακούγεται καθαρά σαν να έχει φλέματα.

Χτες ήπιε περίπου 400 ml, σήμερα μέχρι στιγμής είναι στα 120.

Της δίνουμε και τσαγάκι για την αφυδάτωση.

ωχ τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, πρέπει να την ταϊσω και πονάει η καρδιά μου τι θα γίνει.

σε 3 ώρες περίπου θα την δεί ο γιατρός της και θα του πως για την ΓΟΠ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...