Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μωρό και συμπλήρωμα σιδήρου

Recommended Posts

Τι συμβαίνει όταν υπάρχει υπερβιταμίνωση;

Τα παιδιά είναι πιο ευπαθή στην υπερβιταμίνωση απʼ ότι οι ενήλικες.

Η πρόσληψη μεγάλων δόσεων οδηγεί σε υπερκαλιαιμία με τα συνοδά της συμπτώματα (απάθεια, ανορεξία, διάρροια, ξηρότητα στόματος, κούραση, πονοκέφαλο, ναυτία και έμετο, δίψα και αδυναμία). Επίσης, η υπερβιταμίνωση οδηγεί σε διάρροια, απώλεια βάρους, απώλεια μυϊκού τόνου, κώφωση, βλάβες σε νεφρά, καρδιά, πνεύμονες, αγγεία και άλλους μαλακούς ιστούς ακόμα και σε θάνατο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eμένα η παιδίατρος μου είχε δώσει σίδηρο απο τον 3ο μήνα και διαισθητικά την αγνόησα. Στον 6ο όμως κάναμε μία πολύ σοβαρή εγχείρηση (καρδιά), όπου οι γιατροί μου έδωσαν σίδηρο γιατί τότε όντως χρειαζόταν (είχαν γίνει εξετάσεις). Πέρναγαν οι μήνες και τα κακά του μωρού μαύρα και λίγο πρίν το χρόνο ζήτησα να μου ξαναγράψει εξετάσεις για να δούμε που πάμε. Αποτέλεσμα ο σίδηρος και η φεριτίνη του παιδιού στο πάνω όριο. Πάω λοιπόν με τις εξετάσεις στη γιατρό η οποία μου λέει ότι το παιδί πρέπει να σταματήσει να θηλάζει γιατί έχει έλλειψη σιδήρου :shock::shock::shock: Την άλλη μέρα πάω σε άλλο γιατρό (ε ναι! ΑΛΛΑΞΑ ΓΙΑΤΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ο οποίος κοίταξε τις τιμές σκεφτικός και μου είπε " οκ δεν πειράζει γιατί αποβάλλεται απο τα κακά του, αλλά καμιά φορά ο παραπάνω σίδηρος κάνει βλάβες στο συκώτι" Μετά του ζήτησα κανένα γαλατάκι γιατί όντως αρχίζω δουλειά και θα λείπω πολλές ώρες και μου λέει "περίμενε λίγο γιατί όλα είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο, άσε κάποιο διάστημα να πέσουν οι τιμές!" Το συμπερασμα είναι αν αμφιβάλετε γι' αυτά που λέει ένας γιατρός πηγαίνετε και σε κανέναν άλλον!!!!

ssttaa

Συγνώμη αλλα θα επιμέινω...

για ποιο λογο -εφοσον δεν υπάρχει προβλημα- να δωσω βιταμινες και σιδηρο σε παιδι που κατά τα άλλα η κλινικη του εικονα ειναι άριστη, ελλειψη βάρους δεν υπαρχει, η ανάπτυξη ειναι εντάξει, δηλαδη χωρις παθολογικά αίτια????

Δεν το αντιλαμβάνομαι την έκφραση για καλυτερα???

Γιατι κάνατε εξετάσεις και βγήκε κατι????

Συγνώμη αλλα δεν το θεωρώ σωστο να τρομπάρω το παιδι μου με βιταμινες και σιδηρο άσχετα αν θηλάζω ή οχι άκόμη....και ας μην ειμαι γιατρος...

θα συμφωνουσα με την αποψη σου αν απο τωρα το συνηθισεισ σε τετοια φανταζομαι τι εχει να σου προτινει στο μελλον ο παιδιατος ου ζηα δετερη γωη απο αλον γιατρο...

Έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο; Ποια είναι η γνώμη σας;

χωρίς έλειψη σε κάποια βιταμίνη γιατί να πάρει το παιδί ?

για να πάθει ηπερβιταμίνωση ?

για να μάθει ο οργανισμός του να το παίρνει έτοιμο και να μην το αποροφά από τις τροφές ?

για να πάθει δυσκοιλιότητα ?

θηλασα ! και ναι , το μητρικο δεν εχει επαρκεια σιδηρου !

μπορεις σε παρακαλω να μου ποσταρεις μια τεκμηριωμενη ερευνα που να αποδεικνυει κατι τετοιο; θα ηθελα πολυ να με διαφωτισεις επι του θεματος.

Διαφημίσεις

Πηγές σιδήρου

Υπάρχουν δύο βασικά είδη σιδήρου:

Ο αιμοσίδηρος: περιέχεται κυρίως στο κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια. Αν και αποτελεί μόνο το 10 – 15% του συνολικού προσλαμβανόμενου σιδήρου, απορροφάται σχετικά εύκολα γιατί επηρεάζεται λιγότερο από λοιπούς διατροφικούς παράγοντες.

Ο μη – αιμοσίδηρος: περιέχεται σε φυτικά τρόφιμα, όπως οι φακές, τα φασόλια, τα δημητριακά και τα ξερά βερίκοκα.

Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα

Η γενική προτεινόμενη ημερήσια ποσότητα σιδήρου είναι τα 14mg για άνδρες και γυναίκες. Υπάρχουν, ωστόσο, κατηγορίες πληθυσμού που εμφανίζουν μεγαλύτερες ανάγκες πρόσληψης:

Βρέφη: Πριν τον τοκετό, το έμβρυο αποθηκεύει σίδηρο ανάλογα με το μέγεθος του σώματός του. Αυτό σημαίνει ότι τα βρέφη γεννιούνται με ικανοποιητικά φυσικά αποθέματα σιδήρου. Εξαίρεση, βεβαίως, αποτελούν τα πρόωρα και ελλειποβαρή βρέφη, τα οποία διαθέτουν μικρότερες ποσότητες αποθηκευμένου σιδήρου. Συνεπώς, για το πρώτο εξάμηνο της ζωής του βρέφους, το μητρικό γάλα φαίνεται να είναι η ιδανικότερη επιλογή στη διατροφή του, καθώς καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε σίδηρο.

Έχει παρατηρηθεί, ωστόσο, ότι ο αποκλειστικός θηλασμός αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας αρνητικού ισοζυγίου σιδήρου σε βρέφη ηλικίας 4 - 6 μηνών. Αυτό συμβαίνει διότι στο διάστημα αυτό τριπλασιάζεται το βάρος τους και διπλασιάζεται το μέγεθος του εγκεφάλου τους. Η ραγδαία αύξηση της μάζας του σώματος συνεπάγεται αυξημένες απαιτήσεις σιδήρου, οι οποίες ανέρχονται στα 6mg για βρέφη 0 - 6 μηνών και 10mg για βρέφη 6 - 12 μηνών. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη από τον 6ο μήνα και μετά η συμπληρωματική χορήγηση σιδήρου μέσω διατροφικών πηγών.

Smile !

Μητρικό γάλα: Απλώς αναντικατάστατο

το μητρικό γάλα έχει 87% νερό. Αυτό σημαίνει ότι ένα μωρό που θηλάζει δεν χρειάζεται επιπλέον ροφήματα.

Έχει, επίσης, τα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και τις λιπάσες, που το βοηθούν να γίνει ακόμα πιο εύπεπτο, ενώ ακόμα και το γεγονός ότι το μητρικό γάλα είναι υψηλό σε χοληστερίνη, αιτιολογείται, αφού με αυτά τα ειδικά λιπαρά τρέφεται ο εγκέφαλος. Επίσης, διαθέτει και ένα ποσοστό πρωτεϊνικού κλάσματος. Το πρωτεϊνικό κλάσμα περιέχει βασικά συστατικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του οργανισμού. Έχει ελεύθερα αμινοξέα, γλουταμίνη, ταυρίνη, ινσουλίνες, νουκλεονικό οξύ. Τέλος, τα μέταλλα που περιέχει είναι σε ιδανική αναλογία.

Κρατάει, επίσης, χαμηλή την αρτηριακή πίεση. Η απορρόφηση του σιδήρου φτάνει στο μητρικό γάλα στο 49%, προστατεύοντας το νεογέννητο από την αναιμία. Έχει και μεγάλο ποσοστό βιταμίνης C. Όσον αφορά την βιταμινή D, δεν περιέχει μεγάλο ποσοστό, αλλά το μικρό αυτό ποσοστό είναι ευαπορρόφητο και προστατεύει τα μωρά από την ραχίτιδα.

http://www.familylife.gr/v2/index.php?id=146

σε ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου, αλλα μαλλον δεν καταλαβες τι εννοω...ειπα ερευνα, οχι αρθρο...δλδ να εχει συγγραφικη ερευνητικη ομαδα, βιβλιογραφια, παραπομπες, στατιστικη, δειγματοληψια, υποθεση, αποδειξη της υποθεσης, εκδοση, χρονολογια..ο,τι τελοσπαντων συνιστα μια ερευνα.

Συνιστούμε το βρέφος να τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα τους πρώτους έξι μήνες με σταδιακή προσθήκη τροφών πλούσιων σε σίδηρο στους επόμενους έξι.

Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί επιπλέον βιταμίνη D και σίδηρος, ή και βιταμίνης Β12 εφόσον η μητέρα έχει έλλειψη. Γενικά, συνιστούμε η μητέρα να θηλάζει το βρέφος για τουλάχιστον ένα χρόνο και ο θηλασμός να συνδυάζεται με άλλες τροφές μετά τον έκτο μήνα.

ωραία, άρα εκτός σπανίων περιπτώσεων που η μητέρα έχει έλλειψη σιδήρου, το μητρικό γάλα έχει επαρκή σίδηρο. Να πω ενημερωτικά, ότι παρόλο που έχω σιδηροπενική αναιμία εδώ και χρόνια, σε όλο το θηλασμό δεν έχω πάρει σίδηρο γιατί χάρη στην απουσία περιόδου ο αιματοκρίτης μου για πρώτη φοράσ είναι ψηλός!!

Βρέφη: Πριν τον τοκετό, το έμβρυο αποθηκεύει σίδηρο ανάλογα με το μέγεθος του σώματός του. Αυτό σημαίνει ότι τα βρέφη γεννιούνται με ικανοποιητικά φυσικά αποθέματα σιδήρου. Εξαίρεση, βεβαίως, αποτελούν τα πρόωρα και ελλειποβαρή βρέφη, τα οποία διαθέτουν μικρότερες ποσότητες αποθηκευμένου σιδήρου. Συνεπώς, για το πρώτο εξάμηνο της ζωής του βρέφους, το μητρικό γάλα φαίνεται να είναι η ιδανικότερη επιλογή στη διατροφή του, καθώς καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε σίδηρο.

Έχει παρατηρηθεί, ωστόσο, ότι ο αποκλειστικός θηλασμός αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας αρνητικού ισοζυγίου σιδήρου σε βρέφη ηλικίας 4 - 6 μηνών. Αυτό συμβαίνει διότι στο διάστημα αυτό τριπλασιάζεται το βάρος τους και διπλασιάζεται το μέγεθος του εγκεφάλου τους. Η ραγδαία αύξηση της μάζας του σώματος συνεπάγεται αυξημένες απαιτήσεις σιδήρου, οι οποίες ανέρχονται στα 6mg για βρέφη 0 - 6 μηνών και 10mg για βρέφη 6 - 12 μηνών. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη από τον 6ο μήνα και μετά η συμπληρωματική χορήγηση σιδήρου μέσω διατροφικών πηγών.

οι πηγές σου συμφωνούν με εμάς, όχι με σένα:D

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας;

Υπάρχουν ομάδες πληθυσμού που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σιδηροπενική αναιμία:

* Έγκυες

* Βρέφη που διατρέφονται με αγελαδινό γάλα αντί για μητρικό γάλα ή εμπορικά σκευάσματα βρεφών

http://www.cosmo.gr/SciTech/248584.html

Το μητρικό γάλα είναι η μοναδική τροφή που προσφέρει στο νεογέννητο και στο βρέφος τις απαραίτητες ουσίες, στις κατάλληλες αναλογίες και στη σωστή σύνθεση.

. Οι υδατάνθρακες του γυναικείου γάλακτος είναι μοναδικοί. Προσφέρουν ενέργεια, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην προφύλαξη του παιδιού από λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος και στη φυσιολογική ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος. Τα άλατα ασβεστίου και φωσφόρου, ο σίδηρος απορροφώνται πιο εύκολα και χρησιμοποιούνται καλύτερα από τον βρεφικό οργανισμό. Γι' αυτό η αναιμία, η ραχίτιδα, η τετανία εμφανίζονται σπανιότερα στα παιδιά που θηλάζουν.

Οι Α και C είναι σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα από ό,τι στο αγελαδινό γάλα και προστατεύουν τα μωρά από διάφορες ασθένειες.

δεν είναι μόνο αναντικατάστατη τροφή αλλά και πολύτιμο μέσο για το αμυντικό του σύστημα.

http://mitrikosthilasmos.blogspot.com/2009/09/blog-post_04.html

Συμπληρώματα βιταμινών συνήθως δεν χρειάζονται στα βρέφη, εκτός σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ηλιακό φως, οπότε και δίνονται συμπληρώματα βιταμίνης Δ, και όπου το νερό δεν περιέχει φθόριο, οπότε δίνεται φθόριο.

αχ κουραστικα ποσα ακομα πια!!!

Συγνώμη αλλα θα επιμέινω...

για ποιο λογο -εφοσον δεν υπάρχει προβλημα- να δωσω βιταμινες και σιδηρο σε παιδι που κατά τα άλλα η κλινικη του εικονα ειναι άριστη, ελλειψη βάρους δεν υπαρχει, η ανάπτυξη ειναι εντάξει, δηλαδη χωρις παθολογικά αίτια????

Δεν το αντιλαμβάνομαι την έκφραση για καλυτερα???

Γιατι κάνατε εξετάσεις και βγήκε κατι????

Συγνώμη αλλα δεν το θεωρώ σωστο να τρομπάρω το παιδι μου με βιταμινες και σιδηρο άσχετα αν θηλάζω ή οχι άκόμη....και ας μην ειμαι γιατρος...

Σας ξαναλέω η παιδίατρος είναι άριστη με πολλά γνωστά μου μωράκια για πελάτες της. Τις βιταμίνες (2 σταγονίτσες/ημέρα) μας τις δίνει επειδή είναι χειμώνας και δεν βγαίνουμε έξω (σε όλα τα μωρά δίνει). Το ίδιο και το σίδηρο.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Εγώ ξέρω ότι για να δώσει σίδηρο πρέπει να έχει κάνει εξετάσεις και να έχει διαπιστώσει έλλειψη. Εσένα έχει κάποιες ενδείξεις; Ο σίδηρος δημιουργεί δυσκοιλιότητα, δεν είναι κρίμα;Πως σου το εξήγησε;Επίσης γενικά στην Ελλάδα η βιταμίνη D δεν θεωρείται απαραίτητη λόγω ηλιοφάνειας...

Με τη δυσκοιλιότητα ενώ είχαμε πρόβλημα, δεν μας επηρέασε καθόλου. Και τις βιταμίνες τις παίρνουμε γιατί δεν βγαίνουμε έξω λόγω χειμώνα. Μετά θα τις σταματήσουμε.

Διαφημίσεις

Σε παραπέμπω εδώ

http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=114

να βάλεις εδώ το ερώτημα σου αν θες μια ποιο υπευθυνη απάντηση,......

γιατί έιχε πάρει το μάτι μου καποια στιγμή (χωρις να ειμαι απόλυτα σιγουρη) οτι δεν χρειάζεται να παίρνουμε συμπληρώματα εμεις ή τα βρέφη μας επειδη θηλάζουμε ή θηλάζουν τα βρέφη.Και το ξαναλεω....καλυτερα να μιλήσεις με πιστοποιημένο συμβουλο θηλασμου!!!!

Εγώ δεν θηλάζω πια!!!

Διαβασα τα παραπανω και φρικαρα....Ειναι δυνατον χωρις αιματολογικες εξετασεις να χορηγουν βιταμινες, σιδηρο και αυτες οι σταγονιτσες χυμου ? τι ειναι αυτα?

Δεν ξερω για την παιδιατρο σου μα σιγουρα θα ειναι μεγαλη αφου την ειχες και εσυ. Η ιατρικη εξελισετε μην μενεις σε αυτα που σου λεει. Βασικα να ξερεις οτι θελουν λενε. Αλλα σε μενα και αλλα σε καποια αλλη που τα παιδια μας ειναι στην ιδια ηλικια και χωρις προβληματα (ιδιαιτερα στο θεμα στερεες τροφες). Παντως να εισαι επιφυλακτικη και μην δινεις φαρμακα χωρις λογω στο παιδι σου...

Μπορεί να είναι μεγάλη αλλά ενημερώνεται συνεχώς με σεμινάρια και είναι πολύ έμπειρη. Τα χρήματα δεν την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, αφού άμα έχουμε κάποιο πρόβλημα προσπαθεί όσο γίνεται να μας βοηθήσει τηλεφωνικά και είναι η μόνη που με καθησυχάζει για όλα! (Είχα δοκιμάσει κι άλλη παιδίατρο).

ναι βρε κοπελα μου αλλα εκανε στο παιδι εξετασεις να δει οτι οντως εχει ελλειψη σε κατι???ειναι σα να κανω θεραπεια για την αναιμια χωρις να ξερω αν εχω!

αν του εκανε εξετασεις κ ειδε οτι κατι λειπει οκ.αλλιως οσα σεμιναρια κ να εκανε πωςς μπορει με το ματι να υπολογισει αν λειπει κατι στο μωρο?

εγω προσωπικα αν δεν εκανα εξετασεις στο παιδι δε θα εδινα οτιδηποτε αυθαιρετα ειτε φαρμακα ειτε βιταμινες ακομα κ αν μου τις προτεινε πρυτανης γιατρος της αγγλιας:wink:

φυσικα κ ειναι δικαιωμα σου

η δικη μου γνωμη ειναι οτι οι γιατροι τα παιρνουν χοντρα απο τις εταιριες που βγαζουν αυτα τα σκευασματα. οσο μεγαλος κ τρανος κ αν εισαι, δεν μπορεις να αντισταθεις σε promotion φαρμακων εναντι αμοιβης ταξιδιων, γνωριμιων κτλ κτλ, ετσι δεν ειναι;στο κατω κατω 'μερικες σταγονιτσες δεν βλαπτουν'... ετσι νομιμοποιουν μεσα τους αυτοι οι γιατροι την πραξη τους και μας κανουν κ εμας υστερικες, φοβικες και υποχονδριες και πεπεισμενες οτι 'γιατρος ειναι, ξερει'

αρνουμαι να ποτισω το παιδι μου παραμπεν, Ε, χημειες, που θα το κανουν υπερευαισθητο και συνηθισμενο στα συμπληρωματα και τα χαπακια, απο τη στιγμη που ειναι ηδη υγιες.

3 μηνων ειναι ΠΟΛΥ μικρο για χυμο, το ενδεχομενο αλλεργιων δεν το σκεφτεται αυτη η εμπειρη , οπως λες, παιδιατρος;

σκεψου πολυ καλα τι συμβαινει κ μην το παιρνεις ακριτα....:?

Μα δεν είπα ότι θα πιει ένα ποτήρι χυμό, λίγες σταγονίτσες μόνο για να δούμε. Μην είμαστε λοιπόν υπερβολικές χωρίς λόγο! Η συγκεκριμένη γιατρός είναι κορυφή κατά γενική ομολογία!

νατο το βρηκα και εγω....σας παραθέτω το παρακάτω.....

* Αποκλειστικός Μητρικός Θηλασμός Ασφαλής, Υγιής και Εφαρμόσιμος

Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ασφαλής, υγιής και εφαρμόσιμος τρόπος για να σιτιστεί ένα μωρό τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Αλλά ο μητρικός θηλασμός είναι σημαντικός για περισσότερο από τους έξι μήνες και η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), συνιστούν ότι ο μητρικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται με κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές για δύο ή και πλέον χρόνια.

* Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ασφαλής!

Το μητρικό γάλα είναι κάτι περισσότερο από μία τροφή. Είναι ένας ζωντανός ιστός με πολλούς αμυντικούς παράγοντες και δίνει στο μωρό συνεχή ενεργό προστασία για τις λοιμώξεις, όταν το σώμα του μωρού δεν μπορεί ακόμα να προστατευτεί από μόνο του. Για τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό η μητέρα δίνει την ιδανική προστασία στο μωρό της με το πρωτόγαλα που είναι πολύ πλούσιο σε αντισώματα. Η ποσότητα του πρωτογάλατος είναι μικρή, αλλά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μωρό σε αυτή την ηλικία. Τα παιδιά που θήλασαν αποκλειστικά είναι πιο υγιή από τα μωρά που σιτίστηκαν με τεχνητή η μικτή διατροφή που είναι πιο συχνά άρρωστα με διάρροια, πνευμονία και άλλες λοιμώξεις.

Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός σημαίνει υγεία!

Το μητρικό γάλα περιέχει ακριβώς στη σωστή αναλογία ενέργεια, πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα διατροφικά στοιχεία για ένα μωρό στους έξι πρώτους μήνες της ζωής και επίσης όλο το νερό που χρειάζεται. Τα διατροφικά του στοιχεία είναι τέλεια ποιοτικά για ένα μωρό και είναι πιο ευκολοχώνευτο από οποιοδήποτε άλλο γάλα ή τροφή. Τα μωρά που θηλάζουν δεν κινδυνεύουν από μελλοντική παχυσαρκία όπως τα μωρά τεχνητής διατροφής, έχουν μικρότερη συχνότητα αλλεργιών και υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι εφαρμόσιμος!

Η μητέρα μπορεί να εξασφαλίσει συνεχώς καλό γάλα οποιαδήποτε και αν είναι η διατροφή της και δεν πρέπει να ανησυχεί για το κόστος τεχνητού γάλακτος, ακόμη το κόστος των επιπλέον φαγητών για αυτή είναι μικρό.

Το πηρα απο εδώ... http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39694

και οχι δεν ειμαι μανουλα που θήλασε αποκλειστικα και πολυ χρονο (δυστηχώς μονο 4 μήνες και μονο τον ένα αποκλειστηκά..για άλλους λογους) αλλα τουλάχιστον ξέρω τι μου γινεται γιατι μιλησα με ειδικους επι τους θέματος!!

Ο θηλασμός τι σχέση έχει με μένα; Δυστυχώς δεν θηλάζω πια!

Τι συμβαίνει όταν υπάρχει υπερβιταμίνωση;

Τα παιδιά είναι πιο ευπαθή στην υπερβιταμίνωση απʼ ότι οι ενήλικες.

Η πρόσληψη μεγάλων δόσεων οδηγεί σε υπερκαλιαιμία με τα συνοδά της συμπτώματα (απάθεια, ανορεξία, διάρροια, ξηρότητα στόματος, κούραση, πονοκέφαλο, ναυτία και έμετο, δίψα και αδυναμία). Επίσης, η υπερβιταμίνωση οδηγεί σε διάρροια, απώλεια βάρους, απώλεια μυϊκού τόνου, κώφωση, βλάβες σε νεφρά, καρδιά, πνεύμονες, αγγεία και άλλους μαλακούς ιστούς ακόμα και σε θάνατο.

δεν ξερω απο που βρηκες τις παραπανω πληροφοριες, παντως περιεχουν ανακριβιες. Εχω προσωπικη εμπειρια με την υπερκαλιαιμια μιας και εχω παει το παιδι μου δυο φορες με ασθενοφορο με μπλε φωτα στο νοσοκομειο. Η υπερκαλιαιμια προκαλειται κυριως στα ατομα με νεφρικη ανεπαρκεια, και μοναδικο της συμπτωμα (αν υπαρχει) ειναι η αρρυθμια, που φαινεται οταν καποιος ειναι στο νοσοκομειο συνδεδεμενος σε μονιτορ για την καρδια. Η υπερκαλιαιμια προξενει ανακοπη, δηλαδη σταματαει η καρδια, και αυτο μπορει να γινει πολυ ξαφνικα, ενω το ατομο δειχνει να ειναι καλα. Για να ξαναξεκινησει η καρδια γινονται προσπαθειες ανανηψης, αλλα δεν πετυχαινουν παντα.

Επησης το παιδι μου παιρνει σιδηρο, εχει παρει και σε ενεσιμη μορφη και απο το στομα, και δεν του εχουν αυξησει το καλιο. Αν υπηρχε τετοια περιπτωση φυσικα δεν θα του το εδιναν!!!

Οι γιατροι εχουν κανει τις σπουδες τους, εχουν παραπανω γνωσεις απο εμας, και εχουν την τεραστια ευθυνη για ο,τι συνταγογραφουν για τα παιδια μας. Κι εμεις αν τους εμπιστευομαστε, οφειλουμε να ακολουθουμε τις οδηγιες τους. Για ο,τιδηποτε μπορουμε να συζηταμε μαζι τους, αν ανησυχουμε για κατι, και αν εχουν ικανοποιητικες απαντησεις, δεν βλεπω τον λογο να μην ακολουθουμε τις οδηγιες τους.

δε μιλησα για υπερκαλιαιμια απο ληψη σιδηρου αλλα απο υπερβιταμινωση βιταμινης D κ ενα απο τα λινκ ειναι κ αυτο

http://www.skeftomai.gr/ygeia/forum/index.php?topic=515.0

Μα δεν είπα ότι θα πιει ένα ποτήρι χυμό, λίγες σταγονίτσες μόνο για να δούμε. Μην είμαστε λοιπόν υπερβολικές χωρίς λόγο! Η συγκεκριμένη γιατρός είναι κορυφή κατά γενική ομολογία!

Ελα βρε κοπελα μου ηρεμια γενικα χρειαζεται. Αφου εχεις τοση εμπειστοσυνη στην γιατρο σου τοτε νομιζω πως εμεις και οι αποψεις μας περισσευουν....δικιο δεν εχω? Μπηκες για να ζητησεις γνωμες. Το οτι οι δικες μας γνωμες ή των δικων μας παιδιατρων δεν ταιριαζουν με τις δικες δεν σημαινει κατι νομιζω. Ο καθεις τον δρομο του. Οποτε οποαδηποτε αλλη συζητηση ειναι ανουσια απαξ και εχεις ηδη αποφασισει να ακολουθησεις την γιατρο σου (που καλα κανεις αφου ετσι θες). Αποψεις ζητησες, αποψεις πηρες απλα τυχαινει μερικες να μην συμφωνουν με τις παιδιατρου σου. Ουδεν προβλημα ετσι δεν ειναι. Κανε αυτο που κανεις. Δεν χρειαζεται να πεισεις καποιον οτι κανεις κατι σωστο, ουτε χρειαζεται εμεις να σε πεισουμε οτι κανουμε εμεις κατι σωστο. Ο καθενας κανει το σωστο για το παιδι του......αυτα απο μενα.....

:lol::lol::lol::lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Σας ξαναλέω η παιδίατρος είναι άριστη με πολλά γνωστά μου μωράκια για πελάτες της. Τις βιταμίνες (2 σταγονίτσες/ημέρα) μας τις δίνει επειδή είναι χειμώνας και δεν βγαίνουμε έξω (σε όλα τα μωρά δίνει). Το ίδιο και το σίδηρο.

Εγώ δεν θηλάζω πια!!!

Ο θηλασμός τι σχέση έχει με μένα; Δυστυχώς δεν θηλάζω πια!

Συγνώμη τοτε Δέσποινα λάθος δικό μου παρανόησα το ποστ σου οτι δεν θηλάζεις αλλο πια...Αλλα και παλι...δεν αλλάζω τιποτα από οσα σου έγραψα!

Το οτι ειναι κορυφη η γιατρος σου δεν μου λεει τι-πο-τα εμενα προσωπικα...ίσως άλλοι να τους ακουν σαν θεους εγω πάντως οχι!!

Και επιμένω στην άποψη μου οτι βιταμινες , σκευάσματα συμπληρώματα οτι αλλο θες και οπως θες πεστα δεν θα έδινα ουτε θα δώσω ποτέ στην κορη μου σε μενα στον συζηγο χωρις εμφανή λογο, συμπέρασμα πόρισμα χωρις εξετάσεις!!!! Και τελειωνω εδώ να μιλαω σε αυτο το θεμα γιατι δεν με εκφράζει αυτο το θεμα πια...ουτε να σε πεισω ουτε τιποτα εσυ ξερεις καλυτερα τι θα κανεις και τι θα δωσεις στο δικο σου το παιδι!

Αλλα μην μας δικαιολογεις την χορήγηση βιταμινών σε βρέφος 2-3μηνών ετσι χωρις εξετάσεις...δεν στέκει!

Ελα βρε κοπελα μου ηρεμια γενικα χρειαζεται. Αφου εχεις τοση εμπειστοσυνη στην γιατρο σου τοτε νομιζω πως εμεις και οι αποψεις μας περισσευουν....δικιο δεν εχω? Μπηκες για να ζητησεις γνωμες. Το οτι οι δικες μας γνωμες ή των δικων μας παιδιατρων δεν ταιριαζουν με τις δικες δεν σημαινει κατι νομιζω. Ο καθεις τον δρομο του. Οποτε οποαδηποτε αλλη συζητηση ειναι ανουσια απαξ και εχεις ηδη αποφασισει να ακολουθησεις την γιατρο σου (που καλα κανεις αφου ετσι θες). Αποψεις ζητησες, αποψεις πηρες απλα τυχαινει μερικες να μην συμφωνουν με τις παιδιατρου σου. Ουδεν προβλημα ετσι δεν ειναι. Κανε αυτο που κανεις. Δεν χρειαζεται να πεισεις καποιον οτι κανεις κατι σωστο, ουτε χρειαζεται εμεις να σε πεισουμε οτι κανουμε εμεις κατι σωστο. Ο καθενας κανει το σωστο για το παιδι του......αυτα απο μενα.....

:lol::lol::lol::lol:

θα συμφωνισω με την φιλεναδα κ θα προσθεσω

αφου βρε Δεσποινα εχεις τυφλη εμπιστοσυνη στη γιατρο κ εσυ η ιδια λες πως καλα κανεις κ δινεις βιταμινες χωρις εξετασεις κ το υποστιριζεις τοτε γιατι μπηκες να μας ρωτησεις?:shock:

αυτη η κινηση κ μονο διχνει αμφιβολια

τελος παντων οπως λεει κ το καλαμαρακι δε στεκει η λογικη χωρις εξετασεις.επισης σε ενα αλλο ποστ ειδα οτι το μπεμπακι σου ειναι2 μηνων κ 6 κιλα?δηλαδη δεν ειναι ελειποβαρες για να συμβαλλει αυτο στην υποψια καποια ελλειψης ισα ισα θα ελεγα τα δικα μου ειχαν 4 μηνων αυτο το βαρος κ ηταν στη μεση στις καμπυλες.

τελος παντων αποχορω κ εγω απο το θεμα γιατι εφοσον ειχες παρει την αποφαση σου απορω γιατι ανοιξες κ το θεμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...