Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Δίαιτα" σε μωρό 22 μηνών???????

Recommended Posts

Καλημέρα. Τα κορίτσια μου είναι 22 μηνών. Χθες πήγαμε στο γιατρό. Η "μικρή" μου έιναι 92 εκ με 14300 βάρος. Η "μεγάλη" 95 εκ. με 17300 αντίστοιχα. Το βάρος της "μεγάλης" έχει βγει πολύυυυυ έξω από την καμπύλη. Από μωρό όμως βάρος κ ύψος ήταν στα ανώτατα επίπεδα. Βέβαια εγώ δεν το βλέπω χοντρό το μωρό μου. Απλώς είναι λίγο νταρντανούλα. Μας είπε να προσέχουμε τη διατροφή της. Υπάρχει περίπτωση εάν συνεχίσουμε έτσι να έχει πρόβλημα βάρους το κοριτσάκι μου?Παχυντικά πράγματα, τύπου σοκολάτες, γαριδάκια κλπ δεν έχουμε βάλει στο στόμα μας. Το πρόβλημα είναι ότι από τότε που έκοψε τα αλεσμένα δεν δοκιμάζει, δεν βάζει καν στο στόμα της όσπρια, λαχανικά, φρουτόκρεμα, αυγό κλπ. Ακόμα κ το κρεατάκι το φτύνει. Θέλει μόνο τραχανά, μακαρόνια, φιδέ, κριθαράκι. Φουλ υδατάνθρακες δηλαδή. Π.χ. όσες φορές είχαμε κρεατάκι με λαχανικά στο τέλος τα άλεθα κ έριχνα μέσα λίγο φιδέ ή τραχανά για να φάει. Τις φακές ή δεν τις δοκιμάζει καθόλου, γυρνάει το κεφάλι με αηδία (όπως κ σε πολλά φαγητά) ή τις φτύνει. Τις προάλλες έκανα καμουφλαζ με ρυζάκι κ έπαιρνε με το χέρι κ έφαγε λίγο. Η ερώτησή μου είναι όταν δεν τρώει το φαγητό της, να μην της κάνω κάτι εναλλακτικό? Να περιμένω μήπως πεινάσει κ το φάει? Κ όταν σου λέει "ζε σ αρέσει" πως να της το δώσεις να το φάει. Όταν ζητάει κασεράκι ή γιαούρτι ή τραχανά πως μπορώ να της το αρνηθώ? Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

και εμας μας ειπε να την προσεχουμε αλλα προς θεου οχι διαιτα...εμενα τρωει τα παντα και φαγητο -ευτυχως! αυξησα τα φρουτακια της και δεν την δινω συχνα χαζα(μπισκοτα-σοκολατες ασχετα που τις ζηταει με βλεμμα που σκοτωνει)και εμενα η δικια μου δεν μοιαζει χοντρη και κινητε πολυ....μην ξεχνας τα κοριτσακια σταματανε να ψιλωνουν νωριτερα απο τα αγορια γιατι να την κοψω το φαγητο?και αφου δεν μοιαζει χοντρο το παιδι....προσπαθησε να την δινεις και αλλες γευσεις-εγω προσπαθω καθε μερα με τον μικρο ασχετα αν το πεταμε-δοκιμασε και αυτο που λες να την αφησεις λιγο να πεινασει....δεν νομιζω να υπαρχει λογος ανησυχιας-νομιζω φαινετε ξεκαθαρα ποτε το παιδι ειναι παχυσαρκο -μετα που θα αρχισουν να παιζουν στο σχολειο μισα θα μεινουν.και μεις πριν ενα μηνα ειμασταν 88εκατ και 13.100κιλα. αυτο τον μηνα δεν ξερω δεν τα πηγα ακομα.

Ευχαριστω για την απάντηση. Κ εσύ διδυμομανούλα, βλέπω?????? Κανένα μήνα μάλλον θα έχουν διαφορά τα παιδάκια μας. Οι δικές μου είναι 28/6 γενημμένες.Εγώ δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, αλλά εκείνη ούτε που τις βάζει στο στόμα της!

Ευχαριστω για την απάντηση. Κ εσύ διδυμομανούλα, βλέπω?????? Κανένα μήνα μάλλον θα έχουν διαφορά τα παιδάκια μας. Οι δικές μου είναι 28/6 γενημμένες.Εγώ δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, αλλά εκείνη ούτε που τις βάζει στο στόμα της!

εμενα 18/7.αχ σε νιωθω ετσι ειναι ο μικρος μου-περα απο ψωμι-τυρι και φρουτα δεν τρωει τιποτε αλλο...αλλα επειμενω καθε μερα προσπαθω-που θα παει θα φαει.....η μικρη τον εχει φαει λαχανο και σε κιλα και στο υψος...αλλα δεν τρελενομαι πλεον....αρκει να φαει.αν κατσεις και συ μαζι της μηπως ζηλεψει?εμεις ετσι τρωμε τωρα ολοι μαζι και αρχισα να τους δινω πιρουνι και κουταλι και παλευουν και λιγο μονα τους-βεβαια γινονται χαλια αλλα πως θα μαθουν αλλιως.

Και εγώ έχω αχγωθεί με το βάρος της μικρής μου γιατί είναι ένα πολύ φαγανό παιδί και πάντα πολυ αναπτυγμένη, χωρίς να είναι παχιά. Όλη την ώρα το μυαλό της το έχει στο φαγητό.

Από οχτώ μηνών προσέχω να μην της δίνω παχυντικά πράγματα. Δηλαδή, ακόμα και στην ηλικία των 8 μηνών της είχα περιορίσει τα ζυμαρικά, την πατάτα ακόμα και την μπανάνα που της την έδινα μια φορά την εβδομάδα, πάντα με συζήτηση με την παιδίατρο.

Κάποια στιγμή ρώτησα έναν φίλο μου διαιτολόγο που είναι μέσα στους καλύτερους και μου είπε πως καλά κάνω και την προσέχω γιατί από τώρα μπαίνουν οι βάσεις για να χτιστεί ένας υγιής και γερός οργανισμός. Επίσης μου είπε κυρίως να αποφεύγω το άμυλο και όχι τόσο πολύ τους υδατάνθρακες, και από γλυκά όταν τις δίνω (γιατί και αυτή παιδάκι είναι και κάποια στιγμή δεν μπορείς να το αποφύγεις) να προτιμώ τα σπιτικά. Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι....

το λιονταράκι μας 28/09/2006, η μαϊμουδίτσα μας 07/05/2009

as1cJLB0g410020MDA5NTM5Ynw1MGJkfGkgYW0gcHJlZ25hbnQ.gif

Διαφημίσεις

zimaraki μου, τα πιο "υγιεινά", τύπου όσπρια, λαδερά, ψάρι, τα τρώει? Ή έχει το μυαλό της στα ζυμαρικά?Η δικιά μου ας πούμε τα κοιτάζει κ γυρνάει το κεφάλι από την άλλη. Σε όποια μορφή κ αν τα μαγειρέψω, όπως κ αν τα καμουφλάρω! Μα πως καταλαβαίνουν τα τερατάκια? Δεν τα ξεγελάς με τίποτα. Πιστεύω πάντως πως είναι κ θέμα μεταβολισμού κ σωματότυπου. Η αδερφή της τρώει πολύ περισσότερο, αλλά έχει κορμί λαμπάδα. Μπορεί να φταίω κ εγώ γιατί μέχρι πριν κανένα δίμηνο έπινε ένα επιπλέον μπιμπερό γάλα το βράδυ που ξυπνούσε. (Ω ναι ξυπνάνε ακόμα!!! Κ οι 2).Επίσης σχεδόν μέρα παρά μέρα (μπορεί κ κάθε μέρα) τρώγαμε τραχανά ή φιδέ ή μακαρόνια (γιατί είναι κ τα μόνα που τρώει). Ο παιδίατρος μας είπε να τα περιορίσουμε στις 2 φορές την εβδομάδα.Σοκολάτες δεν τους δίνω. Μόνο κάτι "μόρια" κουβερτούρας, όποτε τρώω εγώ κ με βλέπουν. Κ το Πάσχα που δοκίμασαν τούρτα κ πασχαλινό αυγό. Η μόνη ανησυχία μου είναι αυτό που λέει ο φίλος σου ο διατολόγος. Ότι από τώρα μπαίνουν οι βάσεις. Δεν θέλω να έχει το παιδί μου τάση για παχυσαρκία κ να ταλαιπωρείται μετά. Αυτό με τα λιποκύτταρα που αποθηκεύονται στο σώμα, δεν ισχύει κ για τα μωράκια????

Αν μιλάμε για δίαιτα με την έννοια της σωστής διατροφής, εγω είμαι απόλυτα σύμφωνη. Τα παιδιά απο την ηλικία αυτή πρέπει να βάλουν τις βάσεις για μια ισσοροπημένη διατροφή, να έχουν μέτρο στην ποσότητα του φαγητού τους, να μάθουν να τρώνε σωστά και φυσικά να κινούνται όσο μπορούν περισσότερο.

Πιστεύω οτι η καλή ποιότητα του φαγητού + παιχνίδι και άσκηση εξασφαλίζουν φυσιολογικό βάρος και σωστή ανάπτυξη στα παιδιά, και δε τα αφήνει να παχύνουν ανεξέλενκτα.

Εμείς, οφείλουμε να προσέχουμε να έχουν ποικιλία στο φαγητό τους ,να λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και να αποφεύγουμε τα γλυκά (γιατί κακά τα ψέμματα αν τα έχουν στο σπίτι τους δεν υπάρχει περίπτωση να φάνε φρούτα - λαχανικά κτλ).

Για τροφές που δε τους αρέσουν, και εγω είμαι υπερ του καμουφλάζ. Ας πούμε ο δικός μου δεν τρωει καθόλου τις φακές. Τρώει όμως τα μπιφτέκια. Ε, βράζω φακές, τις στραγγίζω και τις πλάθω μαζί με τον κιμά. Δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Επισης εαν στα μωράκια σας αρέσουν οι σούπες, έχετε σωθεί. Μεσα στις σούπες του μικρού βράζω ότι λαχανικό έχω στο σπίτι (πατάτα, καρότο, κολοκύθι, μπρόκολο, σπανάκι, γλυκοπατάτα, σέλινο, κουνουπίδι και ότι μπορείτε να φανταστείτε). Τα αλέθω και τα τρώει με τη σούπα του. Οι σούπες γίνονται υπέροχες! Χορταστικές, με λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες.

Καλημέρα. Τα κορίτσια μου είναι 22 μηνών. Χθες πήγαμε στο γιατρό. Η "μικρή" μου έιναι 92 εκ με 14300 βάρος. Η "μεγάλη" 95 εκ. με 17300 αντίστοιχα. Το βάρος της "μεγάλης" έχει βγει πολύυυυυ έξω από την καμπύλη. Από μωρό όμως βάρος κ ύψος ήταν στα ανώτατα επίπεδα. Βέβαια εγώ δεν το βλέπω χοντρό το μωρό μου. Απλώς είναι λίγο νταρντανούλα. Μας είπε να προσέχουμε τη διατροφή της. Υπάρχει περίπτωση εάν συνεχίσουμε έτσι να έχει πρόβλημα βάρους το κοριτσάκι μου?Παχυντικά πράγματα, τύπου σοκολάτες, γαριδάκια κλπ δεν έχουμε βάλει στο στόμα μας. Το πρόβλημα είναι ότι από τότε που έκοψε τα αλεσμένα δεν δοκιμάζει, δεν βάζει καν στο στόμα της όσπρια, λαχανικά, φρουτόκρεμα, αυγό κλπ. Ακόμα κ το κρεατάκι το φτύνει. Θέλει μόνο τραχανά, μακαρόνια, φιδέ, κριθαράκι. Φουλ υδατάνθρακες δηλαδή. Π.χ. όσες φορές είχαμε κρεατάκι με λαχανικά στο τέλος τα άλεθα κ έριχνα μέσα λίγο φιδέ ή τραχανά για να φάει. Τις φακές ή δεν τις δοκιμάζει καθόλου, γυρνάει το κεφάλι με αηδία (όπως κ σε πολλά φαγητά) ή τις φτύνει. Τις προάλλες έκανα καμουφλαζ με ρυζάκι κ έπαιρνε με το χέρι κ έφαγε λίγο. Η ερώτησή μου είναι όταν δεν τρώει το φαγητό της, να μην της κάνω κάτι εναλλακτικό? Να περιμένω μήπως πεινάσει κ το φάει? Κ όταν σου λέει "ζε σ αρέσει" πως να της το δώσεις να το φάει. Όταν ζητάει κασεράκι ή γιαούρτι ή τραχανά πως μπορώ να της το αρνηθώ? Ευχαριστώ.
Απαγορευονται οι διαιτες σε αυτην την ηλικια,στο λεω γιατι εχω κανει για ενα διαστημα διατροφη διαιτολογια,τα παιδακια μας πρεπει να τρεφονται σωστα να παιρνουν ολα τα θρεπετικα συστατικα που βοηθουν την αναπτυξη....την σωστη αναπτυξη....παντα σε συνενοηση με τον γιατρο.....προσπαθησε η διατροφη της να περιλαμβανει μονοακορεστα λιπη π.χ το ελαιολαδο και οχι οι μαργαρινες,το αλατι και η ζαχαρη πρεπει να αποφευγονται σε μεγαλες ποσοτητες αν θελει κατι γλυκο να φαει η μικρη τοτε φτιαξεις κατι σπιτικο χωρις πολλες θερμιδες ετσι κι αλλιως οι ελληνιδες μανουλες ξερουν να μαγειρευουν πολυ νοστιμα φαγητα και γλυκα π.χ μυλοπιτακια,φρουτα ψημενα στο φουρνο κ.λ.π επισης πρεπει να καταναλωνουν σημαντικες ποσοτητες φυτικων ινων και υδατανθρακων π.χ φρουτα,λαχανικα,οσπρια ολα αυτα βοηθουν στην καλη λειτουργια του πεπτικου συστηματος,μην ξεχνατε το πρωινο τα παιδακια μας πρεπει να τρωνε καλο πρωινο γαλατακι,δημητριακα,μελλι στο ψωμακι,χυμο φρουτων.Μην ξεχνατε τα ψαρια και το κοκκινο κρεας,το νερακι ειναι πολυ σημαντικο ο οργανισμος μας αποτελειται απο 80% νερο οποτε πρεπει να τον βοηθησουμε να λειτουργησει σωστα και σημαντικο πολυ παιδια ειναι η κινηση μην ξεχνατε αφηστε τα παιδακια σας ελευθερα μην τα κουβαλατε παντου με τα καροτσακια αν ειναι το παρκο κοντα παντε τα με τα ποδια δειξτε τους τα λουλουδια τωρα και τα πουλακια και γενικα τα παιδακια να ειναι σε κινηση να μην ειναι στο σπιτι μπροστα απο την τηλεοραση με παιδικα,βολτες πολλες ειναι καλο και για την σωματικη υγεια αλλα και για την ψυχικη....αυτα απο εμενα σορυ για το μεγαλο κειμενο

σαφώς και απο τώρα μπαίνουν οι βάσεις και πρέπει να προσέξεις εγώ είμαι δίδυμη και ήμουν το παχουλούτσικο σε σχέση με τον αδερφό μου που έτρωγε ότι ήθελε και δεν έπαιρνε γραμμάριο .

τελικά η μητέρα μου μου έδινε λιγότερη ποσότητα στο μπολ φαγητού αλλά μου έδινε ίδιες κουταλιές και έτσι το έτρωγα αργά και χόρταινα και έτσι δεν πάχαινα κιόλας.

και αυτό με βοήθησε γιατί δεν ήμουν ποτέ το αδύνατο παιδάκι αλλά δεν ήμουν και το χοντρό παιδί παρότι έχω μια τάση να παίρνω κιλά.

εγώ στη μικρή μου είμαι απόλυτη ότι θα τρώει ότι φαγητό έχουμε και γενικά δεν εχω θέμα γιατί όταν ξεκίνησε να μου λέει κάτι μπλιά της είπα ότι ολα τα φαγητά ειναι πεντα-νόστιμα :)

και όταν τρώμε μαζί και εβλεπει εμένα να το τρώω μια χαρά το κατεβάζει και αυτή!!!!!

ε στην γιαγιά της κάνει κάτι ναζάκια αλλά στην μαμά δεν την παίρνει :)

Καλησπερα vmavrid.Μην αγχωνεσαι σαφως και απαγορευεται στα παιδια σ΄αυτες τις ηλικιες η διαιτα μονο προσεξε την μεγαλη λιγο παραπανω.Προσπαθησε να της δινεις με καμουφλαζ τις τροφες που αρνειται να φαει και εχε αρκετη επιμονη και υπομονη στο θεμα του φαγητου.Απο τις περιγραφες σου και οι 2 οι μπουμπουκες σου ειναι αρκετα ψηλα παιδια για την ηλικια τους πιστευω οτι αν ελεγχεις την κατασταση δεν θα υπαρξει στο μελλον θεμα.

nSRtp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια μου κ καλή εβδομάδα. Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας.

Φυσικά κ είμαι υπέρ της υγιεινής διατροφής, για αυτό κ προσπαθώ να μάθω στα παιδιά μου να τρώνε από όλα.

Loukomamy αυτό με τις φακές κ τα μπιφτέκια δεν το είχα σκεφτεί. Βέβαια το θέμα είναι πως δεν τρώει ούτε τα μπιφτέκια!!!! Προσπαθώ κ εγώ να καθιερώσω τις σούπες κ να ρίχνω μέσα ότι λαχανικό κυκλοφορεί, αλλά είναι με τις μέρες τους! Το Σάββατο ας πούμε τους έκανα ψαρόσουπα κ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, έφαγε!!! Αλάτι δεν βάζω καθόλου στα φαγητά τους (η μικρή μου ζει με έναν νεφρό, οπότε είναι απαγορευμένο), γλυκά δεν μου ζητάνε γιατί δεν τα έχουν μάθει (πιστεύω οσο πιο αργά τόσο καλύτερα). Το θέμα είναι να μειώσουμε τα ζυμαρικά. Αφού άρχισαν να τρώνε σούπες κάτι γίνεται! Να δω τώρα πως θα εντάξουμε τα όσπρια κ τα λαδερα!

Όσο για την κίνηση που λέτε φυσικά κ συμφωνώ στο να κινούνται τα παιδιά! Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλο το χειμώνα ήμασταν μέσα στο σπίτι. Με τα δίδυμα η έξοδος είναι θέμα. Πρέπει πάντα να έχεις κ δεύτερο άτομο διαθέσιμο αλλιώς δεν πηγαίνεις πουθενά! Άσε που δεν λέει να στρώσει κ αυτός ο καιρός για να τις βγάζουμε έξω με τον μπαμπά τους!

Κ ναι elen73! Οι μπουμπούκες μου είναι δίμετρες για την ηλικία τους! Φτου φτου!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...