Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Λογικό είναι, αφού εμείς που μας ενοχλεί ο καπνός δεν βγαίνουμε, για να μην γυρίσουμε σπίτι με ρούχα που βρωμάνε επι 3 μέρες. Αν η κατάσταση αλλάξει και τηρηθεί ο νόμος, θα βγαίνουμε και φυσικά θα αυξηθούν τα κέρδη των μαγαζιών.

Σωμφωνώ! Και ξερεις ποσες οικογενειες ειναι που το κάνουν αυτο? Σχεδον ολοι οι φιλοι και γνωστοι μου απ'όσο γνωρίζω εγω τουλάχιστον! Τονισα την λεξη "οικογενειες", για να τονισω οτι δεν μιλαω για μεμονωμενα ατομα! Μία οικογενεια κάνει καλή κατανάλωση σε ενα μαγαζι... Τα παιδια συνεχεια ζητάνε, ειναι πολλά ατομα η κάθε παρεα. (Αν παρεις δυο οικογενειες που θελουν να συναντηθουν να τα πουν, μιλαμε για 4+4 = 8 ατομα κατα μεσο ορο, τα οποια δεν θα πιασουν ενα τραπεζι για 3 ωρες με ενα μονο καφεδάκι για να παιξουν ταβλι... Θα καθησουν λίγο (λογω παιδιων), και θα καταναλώσουν πολύ...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να μιλησω κι εγω περι του θεματος???Ειμαι καπνιστρια, δεν καπνιζω μεσα στο σπιτι εννοειται,στο μπαλκονι μονο και τωρα που καλοκαιριαζει βγαινω με το παιδι εξω και απλα παω στην ακρη του μπαλκονιου για να μην ντομανιασω το παιδι!

Ειμαι απολυτη σε θεματα καπνισματος οσον αφορα τα παιδια γιατι οι γονεις μου καπνιζαν απο τοτε που γεννηθηκα κι εγω φυσουσα τα τασακια και επαιζα με τις σταχτες!

Λοιπον, και στις παιδικες χαρες το καπνισμα δεν απαγορευεται φυσικα γιατι ειναι ανοιχτοι χωροι,Αυτο που μου τη δινει ομως ειναι να πεταει η μανα η ο πατερας το τσιγαρο κατω, εκει που το παιδι μου αναποφευκτα θα καθισει να παιξει καποια στιγμη!Εκει τους τη λεω κανονικα!Δεν τσακωνομαι γιατι και οι ιδιοι καταλαβαινουν τη βλακεια που κανουν!Δεν εχω ομως το δικαιωμα να τους πω να μην καπνιζουν!Απο την αλλη,οταν ημουν εγκυος ειχα κοψει το καπνισμα και με ενοχλουσε μεχρι και η μυρωδια του καπνιστη που εμπαινε στο λεωφορειο και καθοταν διπλα μου!Μεχρι και στη σταση του λεωφορειου αν καπνιζε καποιος κοντα μου με ενοχλουσε κι ετσι απλα επαιρνα τα ποδαρακια μου και πηγαινα παραπερα!

Το καπνισμα επιτρεπεται σε ανοιχτους χωρους οτι και αν ειναι αυτοι κοριτσια!Τελεια και παυλα!Αν ομως ειδικα εμεις σα γονιοι βλεπουμε οτι το τζαμι 1,5 μετρου περιοριζει τον καπνο μεσα και ειδικα σε παιδοτοπο, τοτε το σβηνουμε!Ετσι πως τα περιγραφεις κοπελα μου ειχες δικιο φυσικα!Εκτος αν ειχε ντουμανιασει ο παιδοτοπος, αυτο εσυ το ξερεις!

Λογικό είναι, αφού εμείς που μας ενοχλεί ο καπνός δεν βγαίνουμε, για να μην γυρίσουμε σπίτι με ρούχα που βρωμάνε επι 3 μέρες. Αν η κατάσταση αλλάξει και τηρηθεί ο νόμος, θα βγαίνουμε και φυσικά θα αυξηθούν τα κέρδη των μαγαζιών.

πριν βγει ο νομος,τι εκανες?

καθοσουν μεσα?

πριν δεν σε πειραζε ο καπνος?

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Αν ομως ειδικα εμεις σα γονιοι βλεπουμε οτι το τζαμι 1,5 μετρου περιοριζει τον καπνο μεσα και ειδικα σε παιδοτοπο, τοτε το σβηνουμε!Ετσι πως τα περιγραφεις κοπελα μου ειχες δικιο φυσικα!Εκτος αν ειχε ντουμανιασει ο παιδοτοπος, αυτο εσυ το ξερεις!

Mε αναγκάζεις να επαναλάβω:D

Λοιπόν ο χώρος που παίζαν τα παιδιά δεν ήταν εκεί που καπνίζαμε ήταν άλλος...δηλ..ο χώρος που λέω δεν ήταν παιδότοπος ήταν ένας χώρος που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες των goodies για καπνιστήριο...Ετυχε και εκείνη τη μέρα ήταν κατεβασμένη η τέντα...Ηταν ένα τζάμι 1,5 μέτρο μετα ανοιχτό ΟΛΟ για 4-5 μέτρα και από πάνω μια τέντα όπου και κατεβασμένη που ήταν είχε αυτό το κενό των 4-5 μέτρων...

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό δεν υπήρχε κανένα παιδί στο χώρο αυτό που λέω...

rQGhp3.png

"... το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεκάδες οικονομετρικές και κοινωνικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά έδειξαν ότι, στα περισσότερα κράτη που εφαρμόστηκαν οι εν λόγω απαγορεύσεις του καπνίσματος, δεν υπήρχε καμία αρνητική επίπτωση στην οικονομική απόδοση (δηλ. στον ʽτζίροʼ) των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης...

..... Συμπερασματικά, περισσότερες από 100 επιστημονικές μελέτες σε διαφορετικά κράτη (ακόμη και σε χώρες που το κάπνισμα είναι μέρος της κουλτούρας τους, όπως η γειτονική Ιταλία) έχουν δείξει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι πιθανότερο να ωφελήσει παρά να βλάψει τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Μάλιστα, οι καπνιστές πελάτες προτιμούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα αγαπημένα τους μέρη ακόμη και όταν δεν επιτρέπεται να καπνίσουν – ορισμένοι μάλιστα βρίσκουν με αυτό τον τρόπο και την κατάλληλη ευκαιρία να κόψουν το κάπνισμα. ...."

http://www.nosmoke.gr/smokingandconsequences/articlesaboutsmoking/233-oikonomikes-epiptoseis.html

Βρες μου σε παρακαλω μια μελετη για την Ελλαδα.

Τελος να πω οτι μακροπροθεσμα αυτος ο νομος ισως θα οφελησει και κυριως τα παιδια μας που μεγαλωντας θα ξερουν οτι το καπνισμα απαγορευεται.

Αυτη τη στιγμη ομως ειναι σιγουρο οτι δημιουργει και αυτο θεμα σε καποιες επιχειρησεις και ειμαι απολυτη γιατι μιλω μαζι τους καθημερινα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Επειδή και στην περιοχή μου στα Goody's έχουνε βάλει ένα τέτοιο τζάμι, μπορώ να φανταστώ πώς είναι. Είναι κατασκευές σε εξωτερικό χώρο που προορίζονται για καπνιστές. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν βάλει παιδότοπο εκεί μέσα και είναι προφανές πως κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει το κάπνισμα εκεί, εφόσον είναι ανοιχτό γύρω γύρω.

Αν κάποια ήθελε να κάθεται εκεί για να παρακολουθεί το παιδί της, είναι δικό της πρόβλημα.

Βρες μου σε παρακαλω μια μελετη για την Ελλαδα.

Τελος να πω οτι μακροπροθεσμα αυτος ο νομος ισως θα οφελησει και κυριως τα παιδια μας που μεγαλωντας θα ξερουν οτι το καπνισμα απαγορευεται.

Αυτη τη στιγμη ομως ειναι σιγουρο οτι δημιουργει και αυτο θεμα σε καποιες επιχειρησεις και ειμαι απολυτη γιατι μιλω μαζι τους καθημερινα.

Μελέτη για την Ελλάδα προφανώς να μην υπάρχει, διότι ο νόμος είναι πολύ πρόσφατος για να προλάβει να γίνει και τέτοια μελέτη icon7.gif

Όμως, είναι επίσης προφανές, ότι:

1. Εάν όλοι τηρούν το νόμο και απαγορεύουν το κάπνισμα, οι πελάτες τους θα παραμείνουν, καθώς δεν θα έχουν εναλλακτικό μαγαζί (που να παρανομεί δηλαδή) ώστε να πάνε εκεί.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν οι μελέτες που έγιναν στις χώρες που εφαρμόστηκε ο αντίστοιχος νόμος!!

2. Η κρίση στα μαγαζιά μήπως οφείλεται και στην οικονομική κρίση? Δεν μπορεί σήμερα ο μέσος έλληνας να πληρώσει τα ίδια χρήματα πια για διασκέδαση, τα οποία έδινε πέρυσι ή πρόπερσυ, οι αποδοχές των πολιτών έχουν μειωθεί, ενώ δεν μειώθηκαν οι τιμές των εστιατορίων κλπ.

Mε αναγκάζεις να επαναλάβω:D

Λοιπόν ο χώρος που παίζαν τα παιδιά δεν ήταν εκεί που καπνίζαμε ήταν άλλος...δηλ..ο χώρος που λέω δεν ήταν παιδότοπος ήταν ένας χώρος που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες των goodies για καπνιστήριο...Ετυχε και εκείνη τη μέρα ήταν κατεβασμένη η τέντα...Ηταν ένα τζάμι 1,5 μέτρο μετα ανοιχτό ΟΛΟ για 4-5 μέτρα και από πάνω μια τέντα όπου και κατεβασμένη που ήταν είχε αυτό το κενό των 4-5 μέτρων...

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό δεν υπήρχε κανένα παιδί στο χώρο αυτό που λέω...

Ναι βρε κοριτσι το καταλαβα!Απλα λεω δεν ημουν εκει και δεν ξερω,δικιο εχεις κι εγω τι επρεπε να κανω,να διωχνω τον κοσμο απο διπλα μου στο λεωφορειο επειδη και μονο η μυρωδια τους μου εφερνε αναγουλα???Ουτως η αλλως, δεν περιμενα να εχουν οποιονδηποτε παιδοτοπο μαζι με το καπνιστηριο!Για ονομα του θεου!Ασχετο,τωρα το θυμηθηκα.Καθομουν σε σταση λεωφορειου με το τσιγαρο αναμμενο, δεν υπηρχε κανεις διπλα μου και με το που ερχεται μια γιαγια,καθεται,δεν προλαβαινω να αλλαξω χερι στο τσιγαρο να μην της ερχεται ο καπνος και μου κανει παρατηρηση...απο τρελους....αλλο τιποτα!

2. Η κρίση στα μαγαζιά μήπως οφείλεται και στην οικονομική κρίση? Δεν μπορεί σήμερα ο μέσος έλληνας να πληρώσει τα ίδια χρήματα πια για διασκέδαση, τα οποία έδινε πέρυσι ή πρόπερσυ, οι αποδοχές των πολιτών έχουν μειωθεί, ενώ δεν μειώθηκαν οι τιμές των εστιατορίων κλπ.

Και βεβαια και εγω το ανεφερα αυτο νωριτερα σε συναρτηση με την οικονομικη κριση θα το σκεφτει πολυ περισσοτερο πλεον ο καπνιστης να παει να καταπιεστει και να σκασει και τα ευρωπουλα του.

Εμενα προσωπικα δε με νοιαζει ιδιατερα θα βγω εξω και θα το κανω το τσιγαρο μου ομως αλλοι αυτο δεν το κανουν και προτιμουν να πιουν τον καφε τους σπιτι.

Και φυσικα καλα κανουν απλα για τους ιδιοκτητες καφετεριων κτλ αυτο ειναι οπως και να το κανουμε προβλημα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Βρε παιδια, μιλάτε για προβληματα στα μαγαζια!!

Και βεβαια δεν φταιει το... τσιγάρο!

Ολα τα αλλα μαγαζια (ρουχα, παπουτσια, τα πάντα) που κλεινουν το ενα μετα το άλλο...??????

Εννοειται οτι φταιει η οικονομικη κριση και τιποτα αλλο! Εαν ο αλλος εχει λεφτα δεν θα βγει? Μην τρελαθουμε κιόλας!

Διαφημίσεις

τι ναπω... εγω δεν ειδα κατι τετοιο.τα δικαιωματα για μενα ειναι οτι αν ειμαισε μερος που δεν επιτρεπετε ΝΑΙ να μου την πεις και να με διωξεις. αν ομως ειμαι σε μερος που ειναι οκ και σε ενοχλει τοτε να πας εσυ αλλου. και για να μιλησω μονο για μενα ωστε να μπορω να ειμαι καθετη εγω δε το κανω αυτο και με κανενα τουπε!!!

αν ειμαι σε σημειο που επιτρεπετε να καπνισω καπνιζω! οταν βγαινω πχ με μια φιλη μου δεν καπνιζει και παμε ικεα καθομαστε στο μη καπνιζοντων. ποτε δεν την επεβαλα να παμε στην αλλη πλευρα γιανα κανω τσιγαρο παρολο που μου το προτινε. ακομα και σπιτι μου που ερχετε δε κανω τσιγαρο εκεινη την ωρα.

E oχι να εχουν παραπονα και οι καπνιστες που με τον νομο απαγορευεται το καπνισμα στους δημοσιους χωρους και σε ολες μα ολες τις καφετεριες (ελαχιστες ειναι οι περιπτωσεις που τηρουν τον νομο) καπνιζουν παντου!!!!! Δεν υπαρχουν χωροι διαφορετικοι και αν υπαρχουν δεν τηρουνται οι προυποθεσεις!!!!

Προσωπικα δεν εχω δει καπου που επιτρεπεται το καπνισμα να παει καποιος και να κανει παρατηρηση. Αντιθετα εχω δει να καπνιζουν σε χωρους που ΔΕΝ επιτρεπεται και οταν θα κανουμε την παρατηρηση και με ωραιο τροπο, δεχομαστε επιθεση, ειρωνια και δεν ξερω και εγω τι αλλο.

Στο ΙΚΕΑ που λες, δεν υπαρχει χωρος για καπνιστες!!! Απαγορευεται παντου το καπνισμα!!!!

Παρόλο που καπνίζω, πιστεύω ότι μέσα σε παιδότοπους πρέπει να απαγορεύεται και αυτό το αστείο με τον ''ειδικά διαμορφωμένο χώρο'' ας σταματήσει -ποιον κορο'ι'δεύουν; Όλα τα παιδιά μπαινοβγαίνουν στους χώρους αυτούς για να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους,

μου έτυχε πριν λίγο καιρό μέσα σε παιδότοπο όπου μας έφερε η σερβιτόρα μικρά πλαστικά ποτηράκια με νερό (κρυφοτασάκια) και μας είπε αν έρθει η δημ. αστ. να τα βάλουμε κάτω από τα τραπέζια μας, και τι ατυχία! μετά από λίγο εμφανίστηκαν οι ένστολοι, ρίξαν το πρόστημο, και όταν φύγαν, ξαναάναψαν τα τσιγάρα(!)

γενικά σε παιδότοπους είναι απαράδεκτο να υπάρχει έστω και ίχνος καπνού,

εκτός φυσικά από τους εξωτερικούς χώρους -εμείς που θέλουμε να ξεχαρμανιάσουμε και έχουμε και τα παιδιά μας μαζί μας να πάμε σε εξωτερικούς χώρους ή σπίτι μας

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Είναι σχεδόν 5 χρόνια που έκοψα το κάπνισμα κι εγώ και ο άντρας μου και έχει αλλάξει πραγματικά η ζωή μας!!!

Κερδίσαμε πάαααρα πολλά πράγματα όλο αυτό το διάστημα. Τι να πρωτοσκεφτώ? Την υγεία, το οικονομικό, την αίσθηση πως δεν είμαι πια εξαρτημένη από αυτό το καταραμένο πραγματάκι, που πηγαίναμε κάπου και το πρώτο μου μέλημα ήταν το τσιγάρο? Τα παιδιά μου που δεν έχουν την εικόνα του καπνιστή μπροστά τους και δεν αναπνέουν καπνό? Η μεγάλη κόρη μου έπαιζε την καπνίστρια παλιά και από τότε που το κόψαμε δεν το ξαναέκανε!

Θάνατος το τσιγάρο, αργός θάνατος!

Το τσακίσαμε το θεματάκι και με αυτά που θα γράψω μάλλον θα με τσακίσετε και εμένα…..

Λοιπόν καπνίζω και στον απορροφητήρα και στο τζάκι και αγκαλιά με τα παιδιά (ναι ναι όπως τ’ ακούτε)… . (Βρίστε με τώρα)

Δεν γίνετε διαφορετικά…. Εγώ δεν έχω κανέναν να μου τα κρατήσει…. Πως θα βγω στο μπαλκόνι τον χειμώνα? Μαζί με τα παιδιά? Ή θα τα αφήσω μέσα μόνα τους και εγώ θα βγω έξω?

Και μην με αρχίσετε στα… ‘’Να το κόψεις κτλ κτλ’’ Δεν θέλω να το κόψω!!!!

Και ρωτάω : Δεν αγαπάω τα παιδάκια μου? Θέλω το κακό τους?

Στην τελική μόνο το τσιγάρο μου έχει μείνει δεν φυσάω και τον καπνό πάνω τους αλλά ΚΑΠΝΙΖΩ και το απολαμβάνω!! Ουφ τα είπα

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις

Λοιπόν καπνίζω και στον απορροφητήρα και στο τζάκι και αγκαλιά με τα παιδιά (ναι ναι όπως τʼ ακούτε)…

είσαι απλά ειλικρινής κούκλα μου!

κι εμείς όταν καπνίζαμε, τα ίδια κάναμε! Απορροφητήρας, τζάκι, συν ένα ιονιστή που είχαμε...

Τι τα θες, ο καπνός όμως καπνός! τα παραπάνω δεν κάνουν τίποτα, το κατάλαβα όταν το κόψαμε και καθάρισε το σπίτι, τα ρούχα μας, το σώμα μας, αλλά κυρίως το μυαλό μας!!!

Πάντως, ο καπνιστής, ακόμη και αν (που δεν το πιστεύω, παρά ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν καπνίζει ποτέ μέσα στο σπίτι, επιβαρύνει τα παιδιά του, διότι πολύ απλά επιλέγει τα μέρη που πηγαίνει να είναι καπνιστών και φυσικά αυτό κάνει και με τα παιδιά μαζί.

Kαι μετα αναρωτιομαστε γιατι τα περισσοτερα παιδακια ειναι με αερολιν και flixotide!!!!

αυτό δεν έχει σχέση με το τσιγάρο, αλλά με όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες

margarita32, καλά κάνεις, ποια είμαι εγώ που θα σου πω τι να κάνεις;

(αν μέναμε κοντά θα μπορούσαμε να κάνουμε βάρδιες στο μπαλκόνι;))

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Το τσιγάρο που κάνω στο αποροφητήρα λες να φταίει?

Eμενα ρωτας?

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει τι κανει ο καθενας στο παιδι του.

Με ενδιαφερει ομως οπου απαγορευεται το καπνισμα , οντως να απαγορευεται για να μπορω και εγω και το παιδι μου να απολαμβανουμε αυτο που θελουμε χωρις να εισπνεουμε καπνο και χωρις να δεχομαστε ειρωνειες σε τυχον παραπονο μας.

margarita32, καλά κάνεις, ποια είμαι εγώ που θα σου πω τι να κάνεις;

(αν μέναμε κοντά θα μπορούσαμε να κάνουμε βάρδιες στο μπαλκόνι;))

Σας ευχαριστώ που με καταλαβαίνετε :)

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

αυτό δεν έχει σχέση με το τσιγάρο, αλλά με όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες

Σοβαρα? Απο που εβγαλες το συμπερασμα? Δημιουργουνται ή δεν δημιουργουνται αναπνευστικα προβληματα οταν η εγκυος καπνιζει? Δημιουργουνται η δεν δημιουργουνται προβληματα στα μωρα οταν εισπνεει τον καπνο? Επιβαρυνεται ή οχι η κατασταση οταν εχει αναπνευστικα προβληματα, ειναι το καημενο με εισπνεομενα φαρμακα και απο διπλα ο γονιος καπνιζει?

Αλλα ειπα δεν με ενδιαφερει τι κανει ο καθενας στο παιδι του και στο σπιτι του.

Εγω ομως, εκει που υπαρχουν ορια οι καπνιστες ειναι υποχρεωμενοι να τα τηρουν και αν δεν σεβονται το δικο τους παιδι ειναι υποχρεωμενοι να σεβονται εμενα και το παιδι μου.

Σοβαρα? Απο που εβγαλες το συμπερασμα? Δημιουργουνται ή δεν δημιουργουνται αναπνευστικα προβληματα οταν η εγκυος καπνιζει? Δημιουργουνται η δεν δημιουργουνται προβληματα στα μωρα οταν εισπνεει τον καπνο? Επιβαρυνεται ή οχι η κατασταση οταν εχει αναπνευστικα προβληματα, ειναι το καημενο με εισπνεομενα φαρμακα και απο διπλα ο γονιος καπνιζει?

Αλλα ειπα δεν με ενδιαφερει τι κανει ο καθενας στο παιδι του και στο σπιτι του.

Εγω ομως, εκει που υπαρχουν ορια οι καπνιστες ειναι υποχρεωμενοι να τα τηρουν και αν δεν σεβονται το δικο τους παιδι ειναι υποχρεωμενοι να σεβονται εμενα και το παιδι μου.

Φυσικά και δημιουργούνται όλα αυτά που γράφεις.

Αλλά το συμπέρασμα το έβγαλα, διότι έμεινα έγκυος και γέννησα ενώ δεν κάπνιζα και δεν καπνίζω, γέννησα και δεν έχω καμία επαφή με καπνό, δεν πηγαίνω σε μέρη που καπνίζουν, τα παιδιά μου δεν έρχονται σε επαφή ούτε με καπνό ούτε με καπνιστές κλπ, ΑΛΛΑ το aerolin το χρησιμοποιούμε κι εμείς icon9.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...