Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Η περιγραφή της Dalias στο πρώτο της ποστ είναι η παρακάτω:

Αυτό δεν είναι εξωτερικός χώρος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντικαπνιστικού νόμου.

O νόμος λέει ότι:

"απαγορεύεται πλήρως, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:

β. σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 5, 37, 38, 39, 40 και 41 της υπ' αριθμ. Α1β/8577/1983 Υγειονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 526 Β'), εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον. Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.»

Διαβάζοντάς το λοιπόν και έχοντας δει το τζάμι των Goody's (της περιοχής μου), θωρώ πως το να είναι ανοικτό σε 3 πλευρές περιμετρικά κατά 1 περίπου μέτρο ή και παραπάνω (έτσι είναι αυτό που έχω δει, εφόσον είναι 1.5 μόνο με τζάμι), μπορεί να θεωρηθεί ως χώρος περιμετρικά ανοικτός.

Τουλάχιστον εφόσον ο νόμος δεν λέει κάτι γι' αυτές συγκεκριμένα τις περιπτώσεις...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

....Στην ελλαδα ποτε δε θα πιασει αυτο το μετρο. εχει περασει ενας χρονος. κανουμε για λιγο πως συμμορφωνομαστε και καλα και μετα τιποτα...ας ξυπνησουμε ολοι μας κ ας αποφασισουμε πως με τα παιδια μας μπορουμε να πηγαινουμε σε εξωτερικους χωρους η στα starbucks. αναρωτιεμαι, εκει αραγε γιατι κανεις δεν εχει τολμησει να καπνισει στον εσωτερικο χωρο???????.....

1142 αγαπητή φίλη !! Κάνε καμιά καταγγελία! Δυστυχώς ο κόσμος (όπως έχω ξαναπεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς πιστεύω...) συμμορφώνεται ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν συνέπειες για την μη συμμόρφωσή του!

Όπου είσαι λοιπόν, όταν δεις σε ένα κατάστημα να μην τηρείται ο νόμος, πάρε τηλέφωνο στο 1142 και κάνε καταγγελία!

Αν δεν υπάρχουν συνέπειες για τους παρανομούντες, ΣΑΦΩΣ και δεν θα μπορέσει ο νόμος να εφαρμοστεί. Από εμάς εξαρτάται!

Εκτός, αν δεν σου "πάει η καρδιά" επειδή είσαι και εσύ καπνίστρια... :-)

O νόμος λέει ότι:

"απαγορεύεται πλήρως, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:

β. σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 5, 37, 38, 39, 40 και 41 της υπ' αριθμ. Α1β/8577/1983 Υγειονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 526 Β'), εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον. Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.»

Διαβάζοντάς το λοιπόν και έχοντας δει το τζάμι των Goody's (της περιοχής μου), θωρώ πως το να είναι ανοικτό σε 3 πλευρές περιμετρικά κατά 1 περίπου μέτρο ή και παραπάνω (έτσι είναι αυτό που έχω δει, εφόσον είναι 1.5 μόνο με τζάμι), μπορεί να θεωρηθεί ως χώρος περιμετρικά ανοικτός.

Τουλάχιστον εφόσον ο νόμος δεν λέει κάτι γι' αυτές συγκεκριμένα τις περιπτώσεις...

Ναι Κatrin απλά εσύ δίνεις όπως λες την δική σου θεώρηση.

Εγώ παραθέτω την διευκρινιστική του υπουργείου υγείας με Αρ.Πρωτ.Γ.Π.120995/30-09-2010

.

.

.

.

5. Στην έννοια των χώρων όπου το κάπνισμα επιτρέπεται εμπίπτουν ενδεικτικά:

- Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, που είναι ανοιχτοί περιμετρικά από δύο τουλάχιστον πλευρές.

- Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων και των κτιρίων που έχουν ομπρέλες ή σκίαστρα – τέντες.

- Τα μπαλκόνια και οι ταράτσες των κτιρίων

- Οι χώροι οι οποίοι είναι περιμετρικά κλειστοί, αλλά δεν διαθέτουν οροφή, όπως θερινοί κινηματογράφοι, ανοιχτά θέατρα, ανοιχτά γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν διαθέτουν οροφή.

- Το αίθριο των κτιρίων και καταστημάτων, που είναι ανοικτό (χωρίς στέγαστρο οποιασδήποτε μορφής).

Λοιπόν η δική μου λογική λέει πως οι χώροι του Γούδις που περιγράφετε είναι περιμετρικά μισάνοιχτοι ενώ ο νόμος λέει δύο τουλάχιστον ανοιχτές πλευρές.

Almak τη συγκεκριμένη μέρα είχε λίγο κατεβασμενη τεντα και περιμετρικά το κενό μεταξύ τέντας και τζαμαρίας ήταν αρκετά μέτρα.Τιs μέρες δηλωπου η τεντα είναι μαζεμενη είναι νομιμοψκαι της άλλες παράνομο; Πάντως ρε παιδιά χθες πήγα με τον μικρό γήπεδο ΠΑΟΚ-παο όσο απίστευτο και αν σας φανεί δεν καπνιζαν οι διπλανού μου για τον μικρό. στο ημίχρονο πήγαν στο διάδρομο μόνο γιατί δεν έπεφτε καρφίτσα

rQGhp3.png

Λοιπόν η δική μου λογική λέει πως οι χώροι του Γούδις που περιγράφετε είναι περιμετρικά μισάνοιχτοι ενώ ο νόμος λέει δύο τουλάχιστον ανοιχτές πλευρές.

δεν χρειάζεται να παραθέτεις διευκρινιστική, αυτά που έκανες bold τα είχα ήδη γράψει κι εγώ :-) Η διευκρινιστική δεν διευκρίνιζε τίποτα παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα :-)

Η δική μου λοιπόν ερμηνεία του νόμου είναι ότι εφόσον ΔΕΝ υπάρχει διευκρίνιση της διευκρίνισης ( :-) ) για το θέμα του τζαμιού, κάποιος π.χ. ελεγκτής θα το εκλάμβανε ως νόμιμο....(άλλωστε είναι από 3 πλευρές ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΟ και όχι 2 που ζητάει ο νόμος και το τζάμι είναι τύπου παραβάν...)

Πάντως, εμένα σαν μη καπνίστρια και φανατική πλέον, ασχέτως νομιμότητας ή όχι του συγκεκριμένου χώρου, τέτοιες κατασκευές δεν με ενοχλούν καθόλου!

Με ενοχλούν όμως αφόρητα οι κατασκευές τύπου πανταχόθεν κλειστά με περιμετρικό πλαστικό και τέντες, όπου υποτίθεται ότι είναι ο "εξωτερικός" χώρος του καταστήματος και για να περάσεις στο κατάστημα ρουφάς μια γενναία ποσότητα καπνού και όταν τελικά μπεις μέσα σε βάζουν να κάτσεις σε μία ανοιχτή μπαλκονόπορτα όπου σου έρχεται στη μάπα όλος ο καπνός των καπνιζόντων θαμώνων του "εξωτερικού" χώρου. Εννοείται ότι δεν πάω σε τέτοια μαγαζιά, ή αν αναγκαστώ λόγω παρέας π.χ. ΑΠΑΙΤΩ να κλείσει η μπαλκονόπορτα.

Δυστυχώς κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ορισμένους παιδοτόπους και είναι πολύ λυπηρό...

Διαφημίσεις

δεν χρειάζεται να παραθέτεις διευκρινιστική, αυτά που έκανες bold τα είχα ήδη γράψει κι εγώ :-) Η διευκρινιστική δεν διευκρίνιζε τίποτα παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα :-)

Η δική μου λοιπόν ερμηνεία του νόμου είναι ότι εφόσον ΔΕΝ υπάρχει διευκρίνιση της διευκρίνισης ( :-) ) για το θέμα του τζαμιού, κάποιος π.χ. ελεγκτής θα το εκλάμβανε ως νόμιμο....(άλλωστε είναι από 3 πλευρές ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΟ και όχι 2 που ζητάει ο νόμος και το τζάμι είναι τύπου παραβάν...)

Πάντως, εμένα σαν μη καπνίστρια και φανατική πλέον, ασχέτως νομιμότητας ή όχι του συγκεκριμένου χώρου, τέτοιες κατασκευές δεν με ενοχλούν καθόλου!

Με ενοχλούν όμως αφόρητα οι κατασκευές τύπου πανταχόθεν κλειστά με περιμετρικό πλαστικό και τέντες, όπου υποτίθεται ότι είναι ο "εξωτερικός" χώρος του καταστήματος και για να περάσεις στο κατάστημα ρουφάς μια γενναία ποσότητα καπνού και όταν τελικά μπεις μέσα σε βάζουν να κάτσεις σε μία ανοιχτή μπαλκονόπορτα όπου σου έρχεται στη μάπα όλος ο καπνός των καπνιζόντων θαμώνων του "εξωτερικού" χώρου. Εννοείται ότι δεν πάω σε τέτοια μαγαζιά, ή αν αναγκαστώ λόγω παρέας π.χ. ΑΠΑΙΤΩ να κλείσει η μπαλκονόπορτα.

Δυστυχώς κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ορισμένους παιδοτόπους και είναι πολύ λυπηρό...

Έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε άνθρωπος που δεν καπνίζει και δεν ανέχεται τον καπνό, για να μπει στο χώρο που είναι μη καπνιστών, να περάσει μέσα από την αιθαλομίχλη. Αντιθέτως, είναι πολύ καλή κίνηση, στον εξωτερικό χώρο, όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, να υπάρχουν κατασκευές όπως αυτές των Goodies, που προστατεύουν τον καπνιστή και του επιτρέπουν να πιεί τον καφέ του και να απολαύσει το τσιγάρο του, χωρίς να ενοχλήσει τον μη καπνιστή αλλά και χωρίς να τον κάψει ο ήλιος ή να γίνει μπλε από το κρύο.

...

Katrin την διευκρινιστική την παρέθεσα διότι έχει και απαντήσεις για όλα τα άλλα μέρη που επιτρέπετε το κάπνισμα και γίνεται κουβέντα στα διάφορα ποστ αυτού του θέματος ..........αλλιώς θα παράθετα μόνο αυτό που λέει για τις τουλάχιστον 2 πλευρές ανοιχτές.

Τώρα αυτό περί δικής σου ερμηνείας και δικής μου ..... ξέρεις πάει εκεί που λέει πως ο καπνιστής ερμηνεύει τον νόμο όπως τον βολεύει!!!!

Ο προηγούμενος νόμος που είχε παραθυράκια για τα μεγάλα μαγαζιά , ανέφερε για γυάλινα χωρίσματα όπως και για το ύψος τους.

Εδώ δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από το "δύο τουλάχιστον ανοιχτές πλευρές".

Το ότι τις μισάνοιχτες πλευρές εξακολουθείς να τις θεωρείς ανοιχτές είναι κάτι που μπορείς να πείσεις μόνο τους καπνιστές . Οι υπόλοιποι απλά βλέπουν πως ψάχνετε για δικαιολογίες.

Όταν ο νόμος εφαρμοστεί παντού ώς έχει ( που δεν το βλέπω) τότε θα πάψει και η συζήτηση για δίκαια και άδικα :wink:

Τώρα αυτό περί δικής σου ερμηνείας και δικής μου ..... ξέρεις πάει εκεί που λέει πως ο καπνιστής ερμηνεύει τον νόμο όπως τον βολεύει!!!!

Ο προηγούμενος νόμος που είχε παραθυράκια για τα μεγάλα μαγαζιά , ανέφερε για γυάλινα χωρίσματα όπως και για το ύψος τους.

Εδώ δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από το "δύο τουλάχιστον ανοιχτές πλευρές".

Το ότι τις μισάνοιχτες πλευρές εξακολουθείς να τις θεωρείς ανοιχτές είναι κάτι που μπορείς να πείσεις μόνο τους καπνιστές . Οι υπόλοιποι απλά βλέπουν πως ψάχνετε για δικαιολογίες.

Όταν ο νόμος εφαρμοστεί παντού ώς έχει ( που δεν το βλέπω) τότε θα πάψει και η συζήτηση για δίκαια και άδικα :wink:

Ο προηγούμενος νόμος ανέφερε για γυάλινα χωρίσματα εσωτερικά των καταστημάτων. Η κατασκευή στα goody's είναι εντελώς ανεξάρτητη από το κατάστημα, απλά έβαλαν σε τρεις μεριές γυάλινα παραβάν μέχρι ένα ύψος για να κόβουν τον άνεμο. Δεν έχει καμία σχέση με το κυρίως κατάστημα. Οπότε, και πρακτικά είναι εξωτερικός χώρος. Θα κοιτάξω να βγάλω φωτό για να δεις περί τίνος πρόκειται (έτσι, για την ιστορία ...)

Όσο για το άλλο που λες, "να πείσω εγώ τους καπνιστές" , γιατί να το κάνω? Δεν έχω λόγο, το αντίθετο μάλιστα. Εγώ (και το έχω ήδη γράψει αυτό πολλές φορές) έχω κάνει πολλές καταγγελίες στο 1142 για παραβάσεις του νόμου :-)

Τέλος, ελπίζω πως μέσα στο

πως ψάχνετε για δικαιολογίες
δεν βάζεις κι εμένα (!!!!) χαχαχα! γιατί αν ναι, τότε μάλλον δεν έχεις διαβάσει τίποτα άλλο σ'αυτό το τόπικ! icon12.gif

Katrin δεν χρειάζεται κάθε φορά να ανατρέχω στα προηγούμενα ποστ και να θυμηθώ τι έχεις πει για δασκάλους ανήψια δημάρχους κτλ.

Μπορεί να είσαι και μη καπνίστρια !!! αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας!!!!

Εγώ από τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεσαι τις κατασκευές εξωτερικού χώρου ως νόμιμες για κάπνισμα σε θεωρώ ένα βήμα παραπάνω και από τους καπνιστές.

Αν δεις και συ τα δικά μου ποστ θα δεις πως δεν ασχολούμε καθόλου με το φιλολογικό ή το ηθικό κομμάτι του θέματος.

Απλά ασχολούμε με την επιμονή μερικών από εσας που βαπτίζετε κάποιες κατασκευές νόμιμες για κάπνισμα.

Δεν υπάρχει ποσοστό ανοίγματος που να θεωρηθεί μια πλευρά ανοιχτή εφόσον είναι ανοιχτή κατά ένα μόνο ποσοστό ( έστω του 1~1,5 μέτρων).

Ας μην παίζουμε πλέον με την λέξη.

Οι έχοντες τα καταστήματα, έχουν λόγους με ερμαφρόδιτες κατασκευές να προσελκύουν πελατεία για κάπνισμα , η δε πελατεία έχει μάτια μόνο για το συμφέρον της. Οι υπόλοιποι ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους σε έναν νόμο που καταπατάτε καθημερινά ...σήμερα με διαχωριστικά ύψους 1,5 μέτρων αύριο των δύο μέτρων ...........και μεθαύριο ( ωχ αδελφέ) το κλείσαμε γιατί έκανε κρύο. Τα σταχτοδοχεία βέβαια θα παραμείνουν στις θέσεις τους.:idea::idea::idea:

Όπου είσαι λοιπόν, όταν δεις σε ένα κατάστημα να μην τηρείται ο νόμος, πάρε τηλέφωνο στο 1142 και κάνε καταγγελία!

Αν δεν υπάρχουν συνέπειες για τους παρανομούντες, ΣΑΦΩΣ και δεν θα μπορέσει ο νόμος να εφαρμοστεί. Από εμάς εξαρτάται!

Εκτός, αν δεν σου "πάει η καρδιά" επειδή είσαι και εσύ καπνίστρια... :-)

μα και να θελω να παρω δε μπορω να παρω να καταγγειλω ολα τα μαγαζια του δημου!!!!! τι εχω λεφτα για πεταμα σε τηλεφωνηματα?????? λες να μην εχει παρει κανεις μεχρι σημερα? δεν εχω δει κατι να αλλαζει οποτε κ εγω πλεον δεν ασχολουμαι μιας και οταν βγαινω καθομαι συνηθως εξω ειδικα τωρα που ερχεται καλοκαιρι. απο το χειμωνα παλι starbucks με τα παιδια για καφε!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

μα και να θελω να παρω δε μπορω να παρω να καταγγειλω ολα τα μαγαζια του δημου!!!!! τι εχω λεφτα για πεταμα σε τηλεφωνηματα?????? λες να μην εχει παρει κανεις μεχρι σημερα? δεν εχω δει κατι να αλλαζει οποτε κ εγω πλεον δεν ασχολουμαι μιας και οταν βγαινω καθομαι συνηθως εξω ειδικα τωρα που ερχεται καλοκαιρι. απο το χειμωνα παλι starbucks με τα παιδια για καφε!

Ακριβώς! Αυτή είναι η απάντηση σε όσους πιστευουν οτι τα μαγαζια που δεν τηρουν τον νόμο, το κάνουν για να μην χασουν πελατεια!

Ετσι είναι που χανουν ενα πολύ μεγάλο μερος της πελατείας τους (μη καπνιστες με παιδια)!!!

Katrin δεν χρειάζεται κάθε φορά να ανατρέχω στα προηγούμενα ποστ και να θυμηθώ τι έχεις πει για δασκάλους ανήψια δημάρχους κτλ.

Μπορεί να είσαι και μη καπνίστρια !!! αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας!!!!

Εγώ από τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεσαι τις κατασκευές εξωτερικού χώρου ως νόμιμες για κάπνισμα σε θεωρώ ένα βήμα παραπάνω και από τους καπνιστές.

Αν δεις και συ τα δικά μου ποστ θα δεις πως δεν ασχολούμε καθόλου με το φιλολογικό ή το ηθικό κομμάτι του θέματος.

Απλά ασχολούμε με την επιμονή μερικών από εσας που βαπτίζετε κάποιες κατασκευές νόμιμες για κάπνισμα.

Δεν υπάρχει ποσοστό ανοίγματος που να θεωρηθεί μια πλευρά ανοιχτή εφόσον είναι ανοιχτή κατά ένα μόνο ποσοστό ( έστω του 1~1,5 μέτρων).

Ας μην παίζουμε πλέον με την λέξη.

Οι έχοντες τα καταστήματα, έχουν λόγους με ερμαφρόδιτες κατασκευές να προσελκύουν πελατεία για κάπνισμα , η δε πελατεία έχει μάτια μόνο για το συμφέρον της. Οι υπόλοιποι ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους σε έναν νόμο που καταπατάτε καθημερινά ...σήμερα με διαχωριστικά ύψους 1,5 μέτρων αύριο των δύο μέτρων ...........και μεθαύριο ( ωχ αδελφέ) το κλείσαμε γιατί έκανε κρύο. Τα σταχτοδοχεία βέβαια θα παραμείνουν στις θέσεις τους.:idea::idea::idea:

Αλμακ, είναι ξεκαθαρη η εννοια "2 πλευρες ανοιχτες"

Οποιος δεν την καταλαβαίνει, απλώς δεν θελει να την καταλάβει!

Απλή γεωμετρία!

μα και να θελω να παρω δε μπορω να παρω να καταγγειλω ολα τα μαγαζια του δημου!!!!! τι εχω λεφτα για πεταμα σε τηλεφωνηματα??????

ένα τηλεφώνημα σίγουρα δεν κοστίζει τόσα λεφτά που να μην μπορείς να τα δώσεις, άλλωστε μπορείς με μία φορά να καταγγείλεις όλα τα καταστήματα που παρανομούν.

λες να μην εχει παρει κανεις μεχρι σημερα?

αν σκέφτονται όλοι όπως εσύ, μάλλον δεν θα πήραν...Αλλά γιατί να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους?

δεν εχω δει κατι να αλλαζει ...

θα σου πω εγώ κάτι που άλλαξε: στο cosmos της Θεσσαλονίκης, μετά από απανωτές καταγγελίες (έκανα κι εγώ αρκετές) και ένα ολόκληρο χειμώνα που επιτρεπόταν το κάπνισμα μέσα στους διαδρόμους, τελικά απαγορεύτηκε!!! Και μιλάμε για ολόκληρο εμπορικό κέντρο, όχι απλά ένα ταβερνάκι....

οποτε κ εγω πλεον δεν ασχολουμαι

Αν δεν ασχολείσαι εσύ, ο διπλανός σου, ο παραπέρα κλπ, τότε μη διαμαρτύρεστε αν η κατάσταση δεν αλλάξει. Δεν θα αλλάξει, γιατί ΔΕΝ το επιδιώκετε, γιατί το ανέχεστε, γιατί δεν κάνετε κάτι γι'αυτό...

χαχαχα! χαλάρωσε λίγο!!! σε λίγο θα μου πεις πως πουλάω και τα τζάμια για τις κατασκευές!! 028.gif028.gif028.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...