Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Dalia: μην προσπαθείς να πείσεις κανένα, δεν είναι επιχείρημα το τελευταίο που έγραψες. Υπήρξα καπνίστρια και πιθανόν θα έλεγα το ίδιο τότε (έγραψα ήδη παραπάνω πόσο λάθος έκανα τότε...)

Κακά τα ψέμματα, το τσιγάρο βλάπτει δυστυχώς όχι μόνο αυτούς που το καπνίζουν, αλλά και τους γύρω τους!!! Και αυτό ΔΕΝ μπορούμε να το εξομαλύνουμε, ούτε να το μηδενίσουμε, με όλα τα επιχειρήματα του κόσμου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εσύ θα μας απαντήσεις σε αυτό, όπως όφειλες ίσως να είχες κάνει και από πριν, για να μην δώσεις λάθος εντυπώσεις (και προσπαθείς τώρα να ανασκευάσεις)

Τι εντυπωση σου εχω δωσει δλδ αν και δεν ειναι προσωπικο το θεμα.

Εγω ειπα αν θελω να καπνισω θα βγω εξω και θα το κανω το τσιγαρακι μου χωρις να ενοχλω κανεναν.

Επισης ειπα οτι μακροπροθεσμα ο νομος ευνοει τα παιδια μας που θα μαθουν σε αυτο το μοτιβο και μονο καλο μπορει να κανει.

Επισης ειπα οτι ξερω πολλααα μαγαζια που καλως τηρουν την απαγορευση το αν πηγαινω ή οχι εγω ή η παρεα μου ειναι αλλο θεμα.

Τελος να σου διευκρινησω τι;

τοποθετηθηκα για τους καταστηματαρχες και ειπα οτι εφοσον παρανομουν οφειλει ο μη καπνιστης να παραπονεθει πρωτα εκει (μαλιστα ειπα σαν απαντηση στο ''τα λεω στη νυφη για να τα ακουει η πεθερα'' που ειπωθηκε καποιες σελιδες πισω οτι ας τα πει λοιπον αυτος που ενοχλειται στην πεθερα ρε παιδια που μας βαζει το τασακι για να μη χασει τον πελατη).

Τελος ειπα οτι απο μια αλλη οπτικη οτι ισως εχουν καπου τα δικια τους και οι καταστηματαρχες γιατι ξερω προσωπικα(χωρις να υπερβαλω) τετοιες επιχειρησεις που ζημιωθηκαν και απο αυτο το νομο (οχι οτι εφταιγε μονο αυτο ,η κριση πανω απο ολα).

Απο τη μερια του καπνιστη σου ειπα και εχω πει ποσα ποστ πισω οτι εγω προσωπικα ειμαι καθετα αντιθετη σε καπνισμα σε εσωτερικο χωρο και εχουν δικιοι οι μη κπανιστες να ενοχλουντε(χιλια δικια ειπα για την ακριβεια)

Σου ελυσα τις αποριες ελπιζω και δεν ανασκευασα τιποτα αυτα που ηδη εχω πει επανελαβα.

Τελος θα ρωτησω και εγω με τη σειρα μου(δεν ειναι προσωπικη η ερωτηση Katrin)

Σας ενοχλει να υπαρχει χωρος καπνιστων με σωστες προδιαγραφες στα καταστηματα για να ειμαστε ολοι ευχαριτημενοι ή θεωρειται καλυτερο να κοπει το καπνισμα μαχαιρι ;

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

θα σας πω ένα παράδειγμα (πραγματικό). Μαμά συμμαθήτριας της κόρης μου, είχαμε συναντηθεί σε παιδότοπο (πριν τον νόμο με την απαγόρευση) ο οποίος ήτανε ντουμάνι από καπνό. Εγώ τότε ήδη δεν κάπνιζα και με ενοχλούσε σε επίπεδο φαρυγγίτιδας ο καπνός.

Αυτή λοιπόν, ήθελε να συναντηθούμε στο συγκεκριμένο παιδότοπο, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: "Στο σπίτι δεν καπνίζω και θέλω όταν βγαίνω έξω να καπνίζω ελεύθερα!!"

Tτ έκανε λοιπόν όταν έβγαινε έξω? (αφού στο σπίτι ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕ!!!):

πήγαινε σε μέρος που το ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΕΠΝΕΕ καπνό άλλων περίπου 50 ατόμων(ή και παραπάνω)!!!

Συμπέρασμα δικό μου: Καλύτερα να ήταν σπίτι της και το παιδί της να ανέπνεε τον καπνό μόνο τον δικό της!!!!

Υ.Γ. (Για την ιστορία:) Εννοείται πως δεν ξαναπήγα στο συγκεκριμένο παιδότοπο, εννοείται πως δεν ξαναβρέθηκα με τη συγκεκριμένη κοπέλα - λόγω διαφοράς ενδιαφερόντων...)

Τελος θα ρωτησω και εγω με τη σειρα μου(δεν ειναι προσωπικη η ερωτηση Katrin)

Σας ενοχλει να υπαρχει χωρος καπνιστων με σωστες προδιαγραφες στα καταστηματα για να ειμαστε ολοι ευχαριτημενοι ή θεωρειται καλυτερο να κοπει το καπνισμα μαχαιρι ;

Καλά βρε κορίτσι μου! Εσύ είπες σε άλλη κοπέλα να διαβάζει τα ποστ. Εσύ ΔΕΝ τα διαβάζεις???

Αυτό που ρωτάς το έχω ήδη γράψει ΠΑΝΩ από 1 ή 2 φορές!!! Το θες ξανά? ΟΚ!! να σου το πω: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΤΖΑΜΙ (εφόσον δεν είναι πανταχόθεν κλειστό και σε άμεση χωρίς πόρτα επαφή με το χώρο του καταστήματος).

Ελπίζω να είσαι ευχαριστημένη! :-)

θα σας πω ένα παράδειγμα (πραγματικό). Μαμά συμμαθήτριας της κόρης μου, είχαμε συναντηθεί σε παιδότοπο (πριν τον νόμο με την απαγόρευση) ο οποίος ήτανε ντουμάνι από καπνό. Εγώ τότε ήδη δεν κάπνιζα και με ενοχλούσε σε επίπεδο φαρυγγίτιδας ο καπνός.

Αυτή λοιπόν, ήθελε να συναντηθούμε στο συγκεκριμένο παιδότοπο, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: "Στο σπίτι δεν καπνίζω και θέλω όταν βγαίνω έξω να καπνίζω ελεύθερα!!"

Tτ έκανε λοιπόν όταν έβγαινε έξω? (αφού στο σπίτι ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕ!!!):

πήγαινε σε μέρος που το ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΕΠΝΕΕ καπνό άλλων περίπου 50 ατόμων(ή και παραπάνω)!!!

Συμπέρασμα δικό μου: Καλύτερα να ήταν σπίτι της και το παιδί της να ανέπνεε τον καπνό μόνο τον δικό της!!!!

Υ.Γ. (Για την ιστορία:) Εννοείται πως δεν ξαναπήγα στο συγκεκριμένο παιδότοπο, εννοείται πως δεν ξαναβρέθηκα με τη συγκεκριμένη κοπέλα - λόγω διαφοράς ενδιαφερόντων...)

Και πολυ σωστα σκεφτηκες.Η κυρια που αναφερεις ,ηταν λαθος.Και φυσικα ξερω και εγω πολλους τετοιους.

Και εγω αν και καπνιστρια δοξασα το νεο μετρο ειδικα σε παιδοτοπους που ηταν τιγκα στην καπνα και ηταν πολυ λαθος,δραμτικη θα ελεγα η κατασταση.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Και πολυ σωστα σκεφτηκες.Η κυρια που αναφερεις ,ηταν λαθος.Και φυσικα ξερω και εγω πολλους τετοιους.

Και εγω αν και καπνιστρια δοξασα το νεο μετρο ειδικα σε παιδοτοπους που ηταν τιγκα στην καπνα και ηταν πολυ λαθος,δραμτικη θα ελεγα η κατασταση.

Γι'αυτό σου είπα και πριν: ΔΕΝ διαφωνούμε στην ΟΥΣΙΑ του πράγματος!!!

Καλά βρε κορίτσι μου! Εσύ είπες σε άλλη κοπέλα να διαβάζει τα ποστ. Εσύ ΔΕΝ τα διαβάζεις???

Αυτό που ρωτάς το έχω ήδη γράψει ΠΑΝΩ από 1 ή 2 φορές!!! Το θες ξανά? ΟΚ!! να σου το πω: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΤΖΑΜΙ (εφόσον δεν είναι πανταχόθεν κλειστό και σε άμεση χωρίς πόρτα επαφή με το χώρο του καταστήματος).

Ελπίζω να είσαι ευχαριστημένη! :-)

χαχα!Σου ειπα ηδη οτι δεν ειναι προσωπικη η ερωτηση.

το εγραψες και φυσικα το διαβασα.

Σεβαστη η τοποθετηση σου.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Καλημερα!:-D να πω κατι ρε κοριτσια...πας σε μια καφετερια η οποια εχει περγολα κι επικοινωνει κανονικοτατα ο εξω με το μεσα χωρο.Εξω εχει τασακια κ μεσα οχι...καθεσε...μεσα κ σουρχτε το ντουμανι...:rolleyes: αλλα οχι μονο αυτο....κατακαλοκαιρο εξω κι εσυ τιμωρεισαι να κλειστεις επειδη δε καπνιζεις κ εχεις παιαδια μαζι:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Λογικο?

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Dalia: μην προσπαθείς να πείσεις κανένα, δεν είναι επιχείρημα το τελευταίο που έγραψες. Υπήρξα καπνίστρια και πιθανόν θα έλεγα το ίδιο τότε (έγραψα ήδη παραπάνω πόσο λάθος έκανα τότε...)

Κακά τα ψέμματα, το τσιγάρο βλάπτει δυστυχώς όχι μόνο αυτούς που το καπνίζουν, αλλά και τους γύρω τους!!! Και αυτό ΔΕΝ μπορούμε να το εξομαλύνουμε, ούτε να το μηδενίσουμε, με όλα τα επιχειρήματα του κόσμου!

Δεν είναι επιχείρημα απορία είναι και απάντηση στο ότι κοτιαζουμε,πραγματικα δεν το είπα σαν επιχείρημα.Ουτε νομίζω να έγραψα ή να υπονόησα κάπου το αντίθετο αποψαυτο που λες.

rQGhp3.png

Ναι Λενα συμβαινει και αυτο...αλλα πραγματικα(δεν το λεω καθολου ειρωνικα) γιατι δεν καθεσαι και εσυ εξω;

Κστακαλοκαιρο ο χωρος εστω με περγκολα απο πανω, γυρω γυρω ειναι ανοικτος ουτε τα πλαστικα κλεινουν το καλοκαιρι ,ουτε τις τζαμαριες.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Όπως έγραψα ήδη, είμαι πρώην καπνίστρια (και φανατική μάλιστα...).

Επομένως, μπορώ να καταλάβω τους καπνιστές, αν και τώρα καταλαβαίνω και το πόσο ενοχλητικό είναι αυτό για τον υπόλοιπο κόσμο!!

Δέχομαι λοιπόν τους εξωτερικούς χώρους με τζάμι για καπνιστές, έστω και αν αυτοί είναι και τελείως κλειστοί με πλαστικά (παράνομο κατ'ουσία), γιατί καταλαβαίνω τον κόσμο που δεν θέλει να είναι μέσα στο κρύο!

Όμως, αντίστοιχα, ΑΠΑΙΤΩ από τους καταστηματάρχες (και αν δεν το κάνουν τους ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ) να συμμορφώνονται στο νόμο όσον αφορά τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους.

Καλημερα!:-D να πω κατι ρε κοριτσια...πας σε μια καφετερια η οποια εχει περγολα κι επικοινωνει κανονικοτατα ο εξω με το μεσα χωρο.Εξω εχει τασακια κ μεσα οχι...καθεσε...μεσα κ σουρχτε το ντουμανι...:rolleyes: αλλα οχι μονο αυτο....κατακαλοκαιρο εξω κι εσυ τιμωρεισαι να κλειστεις επειδη δε καπνιζεις κ εχεις παιαδια μαζι:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Λογικο?

Αυτό είναι και δεν είναι λογικό. Λοιπόν ναι, θα έπρεπε να υπάρχουν χώροι ίσως για το καλοκαίρι καπνιστών και μη με κάποια απόσταση, διότι αν και ανοιχτός ο χώρος, πράγματι ενοχλεί το κάπνισμα!

Από την άλλη όμως, ας κατοχυρώσουμε πρώτα τους κλειστούς χώρους και μετά ας συζητάμε για τους ανοιχτούς!

Στην πρώτη περίπτωση πας σε κάποιο μαγαζί που οι χώροι είναι ξεχωροι μεταξυ τους.Στη 2η το κατακαλόκαιρο έτσι και αλλιώς το μέσα είναι προτιμωτερο με τον κλιματισμό( ασε το καλοκαίρι έχω θέμα ο συζηγος μη καπνιστης και θέλει μέσα λόγω δροσιάς)

rQGhp3.png

Στην πρώτη περίπτωση πας σε κάποιο μαγαζί που οι χώροι είναι ξεχωροι μεταξυ τους.Στη 2η το κατακαλόκαιρο έτσι και αλλιώς το μέσα είναι προτιμωτερο με τον κλιματισμό( ασε το καλοκαίρι έχω θέμα ο συζηγος μη καπνιστης και θέλει μέσα λόγω δροσιάς)

χιχιχ!Ακου τι μου θυμησες.Και εμενα μη καπνιστης ο συζυγος(μια χαρα τα εχουμε βρει 11 χρονια τωρα παρολα αυτα γιατι υπαρχει αλληλοσεβασμος)

Παμε σε μαγαζι και καθομαστε εξω κατακαλοκαιρο (ξερει και εκεινος οτι ειναι ελαχιστες οι εξοδοι μας οποτε δε μου χαλασε χατηρι ,και εγω πολες φορες εχω παει σε μαγαζι χωρις να καπνισω αλλωστε)μιλαει στο τηλεφωνο του και απο τον ιδρωτα σβηνει και δεν ξανανοιξε ποτε....Ω ρε τι ακουσα η γυναικα για το τσιγαρο!ειχε τα δικια του....:lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Εμένα με ενοχλεί κάτι άλλο: παιδότοπος στη γειτονιά μου, έχει κλείσει όλο τον εξωτερικό του χώρο με πλαστικά και τέντες (πλήρη κάλυψη) και αφήνει ανοιχτές τις πόρτες ( 2 είναι) προς το εσωτερικό, ώστε όλος ο καπνός μπαίνει μέσα γιατί ο άλλος χώρος δεν αερίζεται από πουθενά!

Τι κάνεις???

Διαφημίσεις

Μα δν ειναι ξεχωροι....οι πορτες κ.λ.π. εοναιανοιχτα κ επικοινωνουνε κανονικοτατα με τον εξω χωρο,ειναι ενα απλα το εξω(σε εισαγωγικα...) ειναι περγολα με ναυλον που ανοιγουν κ το μεσα...ειναι το μαγαζι.Αφου ειναι ενιαιο....μας δουλευουνε?Εγω προσωπικα εχω να βγω....πριν μεινω εγκυος ,σε τετοια μαγαζια...ουτε κ πριν εβγαινα....κ νοιχτα που δουλευα, προτιμουσα να με τρωει το κρυο στη πορτα παρα να δουλευω μεσα...:rolleyes:

Μονο εξω οταν ημουν χαιρομουν να πιο καφε,να κατσω για φαγητο,Ελλαδα...με τιποτα!

Μωρε στους παιδοτοπους ειναι απαραδεκτο.

Εγω μονο εναν εχω δει στην περιοχη που εχει εντελως απεξω απο το καταστημα καποια τραπεζακια.

Αν θες λοιπον καθεσαι εκει και για να δεις το παιδι σηκωνεσαι ανοιγεις την εξωπορτα μπαινεις μεσα στο χωρο και το βλεπεις.

Καποιοι καθονται αλλοι οχι...εξαρταται και απο την ηλικια του παιδιου κτλ,κτλ

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Εμένα με ενοχλεί κάτι άλλο: παιδότοπος στη γειτονιά μου, έχει κλείσει όλο τον εξωτερικό του χώρο με πλαστικά και τέντες (πλήρη κάλυψη) και αφήνει ανοιχτές τις πόρτες ( 2 είναι) προς το εσωτερικό, ώστε όλος ο καπνός μπαίνει μέσα γιατί ο άλλος χώρος δεν αερίζεται από πουθενά!

Τι κάνεις???

Ιδια κατασταση....μας δουλευουνε λεω η ξενυχτησα.....:lol: κ δε πινεω ουτε καπνιζω.....

και το άλλο εξίσου ενοχλητικό: στον αποκριάτικο σχολικό χορό της κόρης μου, 1 χρόνο βέβαια πριν την καπνοαπαγόρευση, αλλά επαναλαμβάνω ΣΧΟΛΙΚΟ (δημοτικού σχολείου:) χορό, ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ της περιοχής μου κάπνιζε σε τραπέζι κεντρικό πούρα!!!

...την ίδια χρονιά, στο σχολικό (επίσης δημοτικού σχολείου) αποκριάτικο χορό της ανηψιάς μας, ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ της ανηψιάς μου χόρευε ζειμπέκικο με το τσιγάρο στο στόμα!!!!!!!!

Εϊναι εικόνα δασκάλου αυτή? (έστω και εκτός υπηρεσίας του...)

(ο δε χώρος τεκές σε επίπεδο που την άλλη μέρα εγώ είχα λαρυγγίδα...)

Εμεις στο σχολειο ειχαμε τους καθηγητες να κοβουν βολτες με τσιγαρακια στο χερι να επιβλεπουν μη καπνιζει κανενας μας....:rolleyes: κ αν βλεπανε κανεναν να εχει πακετο στη τσεπη του ριχνανε 4 μερη αποβολη.Λογικοτατο....

Εμεις στο σχολειο ειχαμε τους καθηγητες να κοβουν βολτες με τσιγαρακια στο χερι να επιβλεπουν μη καπνιζει κανενας μας....:rolleyes: κ αν βλεπανε κανεναν να εχει πακετο στη τσεπη του ριχνανε 4 μερη αποβολη.Λογικοτατο....

Σαφώς και δεν είναι ωραία εικόνα αυτή! Εδώ ισχύει απόλυτα το "δάσκαλε που δίδασκες". Εγώ έχω και χειρότερα παραδείγματα: να πηγαίνω σε πνευμονολόγο, ενώ είμαι σε φάση που ελαττώνω δραματικά το τσιγάρο (2 τη μέρα), να του ζητάω συμβουλές για να το κόψω, να με επιβραβεύει και να μου λέει ότι πηγαίνω καλά, να μου δίνει φαρμακευτική αγωγή μπλα μπλα μπλα και μετά από καιρό.....να μαθαίνω ότι και ο ίδιος καπνίζει! :shock: Καλά, οι γιατροί που καπνίζουν είναι πολλοί, δυστυχώς. Όταν δούλευα σε νοσοκομείο (ως διοικητικός υπάλληλος), τους έβλεπα που κάπνιζαν και μάλιστα και σε σημεία που δεν επιτρεπόταν (δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, αυτό που λέω ήταν 10 χρόνια πριν). Απαράδεκτη εικόνα.

Βέβαια, καταλαβαίνω το δάσκαλο ή τον καθηγητή που θέλει να καπνίσει στο διάλλειμά του, αλλά συμφωνώ ότι αυτό πρέπει να γίνεται κάπως διακριτικά και όχι χύμα. Και σίγουρα, από τη στιγμή που κάποιος καπνίζει και ο ίδιος, δεν μπορεί να τη λέει στον άλλον με διδακτισμό ότι άμα καπνίζει θα τον αποβάλλει. Μπορεί όμως να τον συμβουλέψει να μην το κάνει, για να μην έχει τα δικά του προβλήματα υγείας. Θυμάμαι καθηγητές μου που κάπνιζαν και δεν μπορούσαν να το κόψουν, όταν έβλεπαν εμάς να κάνουμε καμιά τζουρίτσα, μας έπιαναν με το καλό και μας παρότρυναν να μην το συνεχίσουμε για να μην εθιστούμε στη νικοτίνη όπως εκείνοι.

απο τη μια θα σας ελεγα πως ειστε πολυ τυχερες που μενετε στην αθηνα η θεσσαλονικη η τελοσπαντων σε πολεις που τηρειται η απαγορευση, για πηγαινετε κι αλλου να ερθετε να μου πειτε. απο την αλλη θα ρωτουσα "ποτε θεωρειται ενας χωρος εξωτερικος η εσωτερκος βαση νομου?" γιατι την μ. παρασκευη ψαχναμε με το ψοφοκρυο να φαμε καπου σε εσωτερικο χωρο με τα παιδια μας και ηταν ολα ντουμανια κ μαλιστα απο το μεσημερι που πηγα να ψαξω για τραπεζι δεν ειδα να απαγορευεται σε κανενα ταβερνο-κουτουκο μαγαζακι.

Καποιους συμφερει αυτο προφανως. και μετα τσακωνεστε μεταξυ σας και δε ζητατε το λογο απο τους καταστηματαρχες που βαζουν δικους τους νομους και ορια.....!

Στην ελλαδα ποτε δε θα πιασει αυτο το μετρο. εχει περασει ενας χρονος. κανουμε για λιγο πως συμμορφωνομαστε και καλα και μετα τιποτα...ας ξυπνησουμε ολοι μας κ ας αποφασισουμε πως με τα παιδια μας μπορουμε να πηγαινουμε σε εξωτερικους χωρους η στα starbucks. αναρωτιεμαι, εκει αραγε γιατι κανεις δεν εχει τολμησει να καπνισει στον εσωτερικο χωρο???????

(θυμιζω πως ειμαι καπνιστρια προς αποφυγη παρεξηγησεων)

DAKIA-ριτα κι εμενα μη καπνιστης ο συζυγος. και το χειμωνα ξεπαγιαζε εξω μαζι μου αρχικα. τωρα αμα μου πεις αν τηρειται καπου το μετρο τι πρεπει να απαντησω? οποτε παρανομω κ εγω με τους υπολοιπους. εμ τι θα ξεροσταλιαζω μονη μου?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Dalia, εγώ έχω ήδη απαντήσει πως έχεις 100% δίκαιο στην συγκεκριμένη περίπτωση! Εχω ακόμη πει, (δες παραπάνω ποστ μου) πως από goodys στην περιοχή μου μπορώ να φανταστώ τον χώρο.

Θα τολμήσω να πω ακόμη και λόγω ιδιότητας (είμαι μηχανικός) πως από άποψη νομιμότητας σε σχέση με τον αντικαπνιστικό νόμο, είναι νόμιμος ο χώρος καπνιστών του goodys.

Ελπίζω να σε καλύπτω (είμαι και μη καπνίστρια)

Η περιγραφή της Dalias στο πρώτο της ποστ είναι η παρακάτω:

Πήγαμε με το μικρό σε goodies όπου πάμε και το χειμώνα,εχουν έξω ένα παιδοτοπο και εγώ κάθομαι στα τραπεζάκι.Φετος έβαλαν γύρω γύρω άνα τζαμί περίπου 1,5 m και τεντα για τους καπνίζοντες.

Αυτό δεν είναι εξωτερικός χώρος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντικαπνιστικού νόμου.

Είναι ένας χώρος που ο καπνιστής νομίζει πως έχει δίκιο και δικαιώματα , και την ίδια στιγμή ο μη καπνιστής ψάχνει να βρει το δίκιο του σε παράνομα διαμορφωμένο χώρο.

Τουλάχιστον για το συγκεκριμένο θέμα , θα συζητάτε για πάντα και άκρη δεν θα βγάλετε.

Επίσης θέλω να απαντήσω σε κάτι που ειπώθηκε του στυλ...... "γιατί ο μη καπνιστής πάει και κάθετε σε χώρο διαμορφωμένο για καπνιστές και ζητάει και τα ρέστα.

Θα πω πως αφού προσπερνάτε το γεγονός πως το καπνιστήριο είναι παράνομο , δεν πρέπει να προσπερνάτε πως ο μη καπνιστής έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει , ενώ ο καπνιστής μπορεί μόνο στην φύση στο σπίτι του και στο αυτοκινητό του για την ώρα ;)

Μην μπερδεύετε σας παρακαλώ το θέμα ευγένειας - καλής συμπεριφοράς , με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Οι καλοί τρόποι είναι ο φερετζές του καπνιστή που θέλει να κάνει την δουλειά του κόντρα σε έναν νόμο που δεν είναι ραμένος στα μέτρα του.

υγ. κάπνισα κι εγώ 15 ολόκληρα χρόνια . Τα τελευταία 10 χρόνια το έχω κομμένο.:):):)

Ειμαι πρωην καπνιστρια , το εκοψα εδω και περιπου 5 χρονια . Μπορω να καταλαβω και τα δικαιωματα των καπνιστων και των μη καπνιστων . Θεωρω απαραδεκτο να επιτρεπεται το καπνισμα μεσα σε κλειστους χωρους αλλα επισης θεωρω απαραδεκτο σε εξωτερικο χωρο με αγενεστατο τροπο να σου πει η αλλη να σβησεις το τσιγαρο σου .Οπως νευριαζω και με τον αντρα μου αμα ειμαστε εξω περασει ενας καπνιστης απο μπροστα μας και αρχησει απο μεσα του να λεει "αι παρατα μας με το παλιοτσιγαρο σου "και τετοια , ο αντρας μοθ ειναι φανατικος αντικαπνιστης αλλα ποτε δεν εκανε παρατηρηση ε3ω σε κανενα να το σβησει , ε3αλλου με ανεχοτανε κανα χρονο να του ντουμανιαζω το σπιτι πριν μεινω εγκυος και το κοψω , χωρις να εχει πει το παραμικρο .Ως καπνιστρια τοτε πιστευα οτι εχω περισσοτερα δικαιωματα απο εναν μη καπνιστη ,ελεγα "ας μεινουνε μεσα με τα παιδια τους " ομως οταν εγινα μαμα , οταν εκοψα το καπνισμα οταν το ειδα απο την αλλη πλευρα το ολο θεμα , καταλαβα οτι η αληθεια πρεπει να ειναι καπου αναμεσα . Ημασταν στο κοσμος και ενας αρχησε να βριζει εναν αλλο επειδη καπνιζε στο χωρο τον κοινοχρηστο , το θεωρω γελοιο , αμα σε πειραζει προσπερασετον και φυγε , δεν θα κατσω να ασχοληθω , ουτε με ενοχλει προσωπικα .Σε ενα τετοιο μερος των γκουντις αμα ημουνα ? θα εκανα ευγενικα παρατηριση στην καθε κοπελα που καπνιζε αμα ειχα μωρο παιδι μαζι μου οπου δεν θα μπορουσε να πα3ει στον παιδοτοπο ή αμα ειχα παιδι με βηχα μαζι μου .

QRyOp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...