Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Βλέπω τα πληκτρολόγια έχουν πάρει φωτιά σε αυτό το θέμα...

Μία ερώτηση, ρητορική μάλλον:

Όταν ένας καπνιστής πάει στον γιατρό/γυναικολόγο μιας και είμαστε γυναίκες εδώ, καπνίζει όσο περιμένει στην αίθουσα αναμονής?

Όταν παίρνει το αεροπλάνο για κάποιο ταξίδι, έστω και κοντινό, καπνίζει πάλι?

Απλά θέλω να πω πως οι καπνιστές δεν θα πάθουν και τίποτε αν δεν καπνίσουν για λίγο σε κάποιο χώρο ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να πίνουν τον καφέ τους στο κρύο, στον καύσωνα, στη βροχή κ.ο.κ.

Το θέμα είναι ο καθένας μας να έχει την παιδεία να καταλάβει σε ποιους χώρους μπορεί να καπνίσει και πότε όχι.

Ως μη καπνίστρια σταμάτησα από ένα σημείο κι έπειτα να πηγαίνω σε καφετέριες καθότι παντού καπνιζαν και δεν άντεχα να μπω μέσα, μου βρώμαγε έντονα! Χάρηκα όταν άκουσα για τον αντικαπνιστικό νόμο, γέλασα ειρωνικά όταν βραβεύτηκε ο πρωθυπουργός μας γι αυτόν (διότι πουθενά δεν εφαρμόζεται) και φυσικά όποτε πάω σε καφετέρια δυστυχώς ανέχομαι το τσιγάρο του διπλανού ο οποίος δεν αντέχει τον ίδιο του τον καπνό να του έρχεται στη μούρη του και το κρατάει ώστε να πηγαίνει στων άλλων.

Κάπου διάβασα πάνω για καθαρή ατμόσφαιρα κλπ...

Εντάξει τώρα, δεν είναι επιχείρημα το ότι οι καπνιστες μολύνουν την ατμόσφαιρα.

Όλοι συμβάλλουμε σε αυτό ποικιλοτρόπως κι ας μην το συνειδητοποιούμε.

Σε μια παιδική χαρά δεν με εκνευρίζει ο γονιός που καπνίζει, ακόμα κι αν πετάει την γόπα του κάτω. Με εκνευρίζει όμως αυτός που το βράδυ θα πάει βόλτα το σκυλάκι του και θα αφήσει το έρημο το ζωντανό το δωράκι του καταμεσής όπου την επόμενη μέρα θα πάνε να παίξουν παιδάκια. Το τσιγάρο το απαγόρευσαν, αυτό γιατί όχι?

Εχεις δικιο!Συμφωνω σε ολα λεξη προς λεξη και τα εχω γραψει και εγω.Και στις παιδικες χαρες εχει κατι ταμπελες ''να'' και αν την πεις σε καποιον που φερνει το ζωο του για την αναγκη του θα σε πει και μη φιλοζωη και θα πεσει να σε φαει.Και το εχω ζησει παμπολλες φορες αν και ειλικρινα μου ειναι συμπαθεστατα τα τετραποδα.

Και στο οτι ενοχλεισαι μεσα σε καφετεριες συμφωνω και αν και καπνιστρια εχεις χιλια δικια και δεν μπορω να πω τιποτα.

Τωρα για το αν ο καπνιστης δεν μπορει να κανει λιγη υπομονη οταν βγαινει εξω...χμμ...μαλλον μπορει ..μαλλον αλλα δε θελει γιατι ειναι κομματι της διασκεδασης του.Λανθασμενα ισως αλλα στο μυαλο του κσπνιστη ετσι ειναι.Αν τελικα καταφερει να το ισοσταθμησει με το να κατσει καπου αλλου(εξω ή σε διαμορφωμενο χωρο κτλ)νομιζω ολα θα ειναι καλα!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οφ τοπικ

Για τα σκυλιά ένα σακουλάκι χρειάζεται και φαρασάκι ειδικό με σκουπίτσα.

Στο εξωτερικό μόνο έτσι κυκλοφορούν όσοι έχουν σκύλους. Θέμα παιδείας και αυτό.

Κάπου διάβασα πάνω για καθαρή ατμόσφαιρα κλπ...

Εντάξει τώρα, δεν είναι επιχείρημα το ότι οι καπνιστες μολύνουν την ατμόσφαιρα.

και βέβαια μολύνουν την ατμόσφαιρα των κλειστών χώρων!!!

(Γιατί αυτό διάβασες παραπάνω...αλλά ίσως δεν το κατάλαβες icon12.gif)

οφ τοπικ

Για τα σκυλιά ένα σακουλάκι χρειάζεται και φαρασάκι ειδικό με σκουπίτσα.

Στο εξωτερικό μόνο έτσι κυκλοφορούν όσοι έχουν σκύλους. Θέμα παιδείας και αυτό.

Δεν είναι θέμα παιδείας, είναι απλά θέμα συμμόρφωσης! Τα πρόστιμα είναι άμεσα αν σε πιάσουν να αφήνεις τα κακάκια του ζώου σου και να φεύγεις!

............

τουλαχιστον στις απαντησεις στο θεμα ως τωρα αλλα και γενικα νομιζω πως οι καπνιστες ΠΑΝΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑΣΑΚΙΑ.

και οσο για ολα τα υπολοιπα που γραφεις με την ιδια λογικη θα μπορουσα να απαντησω και για τα δικαιωματα των καπνιστων που δεν ειναι σεβαστα, κτλ...

Δεν υπάρχουν χώροι καπνιστών πέρα από έξω , και όταν λέμε έξω ενοούμε ΕΞΩ στην φύση ( χωρίς σκεπάσματα τέντες και πατέντες).

Δικαιώματα καπνιστών έτσι όπως το θέτετε απλά "δεν υπάρχουν".

"... το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεκάδες οικονομετρικές και κοινωνικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά έδειξαν ότι, στα περισσότερα κράτη που εφαρμόστηκαν οι εν λόγω απαγορεύσεις του καπνίσματος, δεν υπήρχε καμία αρνητική επίπτωση στην οικονομική απόδοση (δηλ. στον ʽτζίροʼ) των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης...

..... Συμπερασματικά, περισσότερες από 100 επιστημονικές μελέτες σε διαφορετικά κράτη (ακόμη και σε χώρες που το κάπνισμα είναι μέρος της κουλτούρας τους, όπως η γειτονική Ιταλία) έχουν δείξει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι πιθανότερο να ωφελήσει παρά να βλάψει τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Μάλιστα, οι καπνιστές πελάτες προτιμούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα αγαπημένα τους μέρη ακόμη και όταν δεν επιτρέπεται να καπνίσουν – ορισμένοι μάλιστα βρίσκουν με αυτό τον τρόπο και την κατάλληλη ευκαιρία να κόψουν το κάπνισμα. ...."

Πολύ σωστά όλα αυτά . Η μοναδική διαφορά είναι πως στις χώρες που έγιναν οι επιστημονικές μελέτες ο νόμος τηρήθηκε αμέσως από όλους.

Εδώ δεν τηρείτε κι έτσι ο ανταγωνισμός ( ο αθέμιτος) σε σπρώχνει να επιτρέπεις κι εσύ το κάπνισμα.

-Για τα καζίνο που αναφέρθηκαν θα πω πως εκεί για την ώρα δεν μπορούν να τους αγγίξουν διότι κάτι παίζει με το τι έχει υπογραφεί κατά την πώληση αδειών λειτουργίας καζίνο!!! ίσως οι νομικές υπηρεσίες των καζίνο έχουν βρει την Αχίλλειο φτέρνα κι έτσι το κράτος υποχωρεί για την ώρα.Είναι πολλά τα χρήματα που έχουν ξοδευθεί για τις άδειες και δεν νομίζω πως το κράτος είναι διατεθιμένο να τα δώσει πίσω.

Τα δε μπουζούκια πήραν παράταση 6 μηνών αν θυμάμαι καλά.

Ο νόμος είναι σαφής και χωρίς παράθυρα πλέον.

Εμείς έχουμε παράθυρα στο μυαλό μας και φυσά αέρας .:?

Διαφημίσεις

Η τήρηση του νόμου εξαρτάται από όλους εμάς (καπνιστές και μη). Είτε κάποιος το βλέπει σαν ηθική υποχρέωση το να μην επιβαρύνει τους άλλους με τον καπνό του, είτε άλλος σαν συμμόρφωση για να μη πληρώσει πρόστιμο, είτε άλλος θέλει να ενισχύσει μόνο τα καταστήματα που εφαρμόζουν το νόμο και τα προτιμάει, είτε άλλος καταγγέλλει όσους δεν συμμορφώνονται, ας κάνουμε όλοι μαζί μία προσπάθεια για να εφαρμοστεί, αφού απ' ό,τι φαίνεται από τα ποστ παραπάνω, όλοι συμφωνούμε πως το κάπνισμα στους ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χώρους δεν είναι καλό...

Μιλησα εγω ποτε για καπνισμα σε εσωτερικο χωρο;Ειπα οτι ειναι σωστο πουθενα;Εχω τονισει εκατο φορες τη λεξη ανοικτο και εξωτερικο στα ποστ μου.

Απο την αρχη του θεματος μιλαμε για καπνισμα σε χωρο καπνιστων ή σε εξωτερικο χωρο ,για μια μη καπνιστρια που την ειπε σε καπνιστρια που καπνιζε σε χωρο διαμορφωμενο και για το οτι οι μη καπνιστες θεωρουν οτι και εξω μολυνουμε την καλη μας ατμοσφαιρα....

Αλλο θεμα διαβαζω μαλλον εγω....

δεν κατάλαβα .......μιλάμε για κάπνισμα μόνο σε ανοιχτό χώρο ή σε καπνιστήριο(υπάρχουν;;;) Η ίδια πριν από μερικά ποστ έφερα πχ για κλειστό χώρο και η συζήτηση συνεχίστηκε και επ΄αυτού άρα που να καταλάβουμε μετά από τόσα ποστ που αναφέρεσαι;;;;

γενικά πάντως ανοιχτοί χώροι δεν είναι οι ....κλειστοί μέσω τεντών και με τζαμαρίες....κ.λ.π. εκεί εγκλωβίζεται ξανά ο καπνός...Τουλάχιστον υπάρχει σε αυτά τα μαγαζιά εναλλακτικός χώρος για μη καπνίζοντες που να ...τηρείται;;

Kακως δεν καταλαβες.. Εγω οταν συμμετεχω σε μια συζητηση παρακολουθω και τη ροη.Ποσο μαλλον στην προκειμενη γραπτη συζητηση που τα γραπτα μενουν ;)

Αν δε θυμαμαι τι τοποθετηση εχει κανει καποιος παω πισω και διαβαζω.Εγω τουλαχιστον ετσι κανω.

Παντως ναι ,ξαναλεω υπαρχει σε πολλα μαγαζια,εμπορικα,αλυσιδες κτλ χωρος που να τηρειται αυστηρα η απαγορευση.Και σε οσα δεν υπαρχει ,ειπαμε κακως δεν τηρειται.

Απο εκει και περα αν υπαρχει καπου και χωρος καπνιζοντων νομιμα ή παρανομα (πειτε το οπως θελετε) δε θα επρεπε να απασχολει κανεναν αλλον περα απο τον ιδιοκτητη απεναντι στο κρατος και τους νομους.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Λοιπον, θυμηθηκα ενα περιστατικο που εγινε πριν χρονια στο σπιτι μου...

Ειχαμε μολις μετακομισει και με τον αντρα μου δεν θελαμε να καπνιζει κανεις (ο ιδιος πρωην καπνιστης). Ειχαμε ξεκινησει προσπαθειες για νεα εγκυμοσυνη (λιγους μηνες πριν ειχαμε χασει το πρωτο μας μωρο). Ηρθε λοιπον ενα ζευγαρι και ο αντρας πηγε να αναψει τσιγαρο. (εντω μεταξυ τασακια δεν εχω στο σπιτι :-) ).

Του λεει ευγενικα ο αντρας μου οτι δεν καπνιζουμε μεσα στο σπιτι και αν θελει να παει στο μπαλκονι ή στο κλιμακοστασιο (το σπιτι ειναι ολο δικο μας). Ο αντρας το σβηνει αλλα η γυναικα (που δεν καπνιζε) ξεκιναει την φασαρια και ηταν αρκετα επιθετικη. Εγω δεν μιλησα... Λιγες μερες μετα μαθαινω οτι ειμαι εγκυος, την παιρνω τηλεφωνο και της το λεω και εξηγω και τον λογο που δεν θελουμε το τσιγαρο μεσα στο σπιτι. Επρεπε λεει να πω οτι κανω προσπαθειες για να μεινω εγκυος... Συγνωμη επρεπε να δικαιολογηθω για κατι? Σπιτι μου ειμαι, εγω και ο αντρας μου βαζουμε τους κανονες.

Μετα γεννηθηκε προωρα η κορη μας και φυσικα δεν τολμησε κανεις ουτε να καπνισει ουτε να πει το οτιδηποτε. Εννοειται οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν πατανε στο σπιτι μας γιατι δεν θελουν να καπνισουν στο μπαλκονι. Μια φορα μαλιστα που ειχα κανει παιδικο παρτι, εξω στο μπαλκονι μεσα στο κρυσταλλινο ποτηρι (ηθελα να τους περιποιηθω) βρηκα μια γοπα!!!!!

Βρε Ζωή μου, συγνωμη που στο λεω ετσι, αλλά εχεις αναγκη απο τετοια άτομα γύρω σου? Φίλοι ειναι αυτοι? Τι να πω?

Εγω με τον συζηγο, απ΄όταν παντρευτηκαμε ειχαμε αποφασίσει να μην επιτρεπουμε καθολου τσιγάρο μεσα στο σπίτι... Ακομα και οταν δεν ειχαμε καν σκεφτει την ιδεα των παιδιων... Απλως, δεν ειχαμε πουθενα τασάκια, και οποιος πηγαινε να ανάψει ένα, το πρωτο που εψαχνε γυρω του και στην πορεια το ζητουσε ηταν ενα τασακι. Τοτε πολυ ευγενικά εξηγουσαμε οτι γι'αυτο υπάρχει και το μπαλκονι!

Καποτε κάναμε τραπέζι στους δικους μας, Δεκεμβριος με πολυ κρυο...

Ο πεθερός μου ήθελε να καπνίσει... Τον βγαλαμε στο μπαλκονι, δεν του άρεσε, αλλά, τι να γινει?

Είναι μεγάλο κριμα σε σπιτι μη καπνιστων να μυρίζεις τσιγαρίλα...

Κουρτίνες, τοιχοι κλπ. Εαν ειμασταν καπνιστες, χωρις παιδια, δεν ξερω τι θα κάναμε...

Δεν τα εχω :wink:. Σπιτι μου ερχεται πλεον οποιος μας σεβεται!!!!

Οταν η πεθερα μου εχει επισκεπτες και καπνιζουν απο κατω, η μυρωδια ερχεται πανω μεσω του φωταγωγου. Οταν καποιος δεν καπνιζει οπως λες και εσυ, η μυρωδια ειναι πολυ εντονη και ενοχλητικη. Οσοι καπνιζουν δεν μπορουν να το καταλαβουν.

Διαφημίσεις

Λοιπον καπου αναφερθηκε κατι για αεροπλανο....

Πριν 4 περιπου χρονια πετουσα για Νεα Υορκη. Καποια στιγμη αρχισαν να χτυπανε συναγερμοι και το αεροπλανο εχανε υψος. Ρωτησα την αεροσυνοδο τι συμβαινει και μου ειπε οτι ενας Ελληναρας (χρησιμοποιω την λεξη που χρησιμοποιησε και αυτη) αναψε τσιγαρο στην πρωτη θεση. Σημασια δεν εχει αλλα θα πω οτι η εταιρεια ηταν η Delta.

:oops:...και εγώ πριν κάποια χρόνια άναψαν τσιγάρο μέσα στο μουλεν τουζ και χτύπησε ο συναγερμός...ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΑ μου είπαν να το σβήσω γιατί δεν επιτρέπεται
rQGhp3.png

Θα το ξαναπω για τελευταια φορα φταει ΚΑΙ αυτο.Γιατι νομιζεις δεν τηρουν τον νομο οι ιδιοκτητες;Γουσταρουν να ρισκαρουν ενα προστιμο;

Οπως περισυ εκλεισαν πολλοι παιδοτοποι με την φοβια για τον Η1ΝΙ συν την κριση ετσι και φετος εχει κανει ζημια σε πολλα μαγαζια η κριση φυσικα αλλα ΚΑΙ αυτο.

Ρωτα εναν καταστηματαρχη να σου πει.

Νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα, είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται σχεδόν καθόλου και όπου εφαρμόζεται, υπάρχουν πολλά κενά και παρατυπίες. Πχ, στο επίμαχο μαγαζί, όπου περιέγραψε η Ντάλια, τη σκηνή με την πελάτισα, θα έπρεπε να μην υπάρχει καθόλου τέντα πάνω από τα κεφάλια των καπνιστών, γιατί ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και μία κατασκευή με τέντα, είναι κλειστός χώρος. Και έρχομαι εγώ τώρα, η μη καπνίστρια πλέον (και περήφανη γι αυτό) να ρωτήσω: γιατί δεν δικαιολογείται από το νόμο, σε ένα κατάστημα όπως αυτό που περίεγραψε η Ντάλια, στο συγκεκριμένο μαγαζί, να υπάρχει ένα κλειστό, ωραίο, περιποιημένο καπνιστήριο, στο οποίο παράλληλα να εξασφαλίζεται η οπτική (και μόνο) επαφή με τον παιδότοπο και αντίστοιχα, να υπάρχει έξω χώρος (που δεν κλείνεται από καμιά τέντα), όπου να μην επιτρέπεται το κάπνισμα και να υπάρχει επίσης οπτική επαφή με τον παιδότοπο? Έτσι και όλοι ικανοποιημένοι θα είναι και κανείς δεν θα ενοχλείται από κανένα.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με τις κοπέλες που λένε ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται ουσιαστικά, ούτε στους κλειστούς χώρους. Σε πολλές καφετέριες που έχω πάει καπνίζουν κανονικότατα, δυστυχώς. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τους θαμώνες που τους ενοχλεί. Η λύση είναι, ή ξεχωριστή αίθουσα για τους καπνιστές ή ειδικά διαμορφωμένος έξω χώρος (με τέντα, σομπίτσα για το χειμώνα ή air condition για το καλοκαίρι).

Δεν το καταλαβαινω αυτο. Τι παει να πει χιλιες φορες ενα τσιγαρο παρα οτιδηποτε αλλο?

Εσενα το τσιγαρο (αναφερομαι σε ολους τους καπνιστες) σε ευχαριστει το τσιγαρακι και δικαιωμα σου, εγω ομως δεν εχω δικαιωμα να φαω σε μια ταβερνα σαν ανθρωπος, να απολαυσω το καφεδακι μου μαζι με το παιδι μου (απο ποτε απαγορευεται η εισοδος στα παιδια και δεν το εχω καταλαβει?) χωρις να εχω την τσιγαριλα του καθενος μεσα στην μουρη μου? Γιατι καταπατειτε τα δικαιωματα μου? Γιατι δεν μενετε μεσα στους ειδικους χωρους που υπαρχουν (οπου υπαρχουν) και κανετε τεκε ολο το μαγαζι και εγω θα πρεπει να το ανεχομαι? Γιατι οταν θα μιλησω και θα ζητησω να σβησετε το τσιγαρο (που ειναι δικαιωμα μου και συμφωνα με το νομο) εγω θα ειμαι κακια, η τρελη, η αναγωγη κτλ?

Γιατι δεν σεβεστε τα ορια και ψαχνετε δικαιολογιες?

ZWH συμφωνο με οσα λες αλλα μονο μια λυση υπαρχει να κανουμε καταγγελιες στα μαγαζια που καπνιζουν μεσα παρανομα

ας ξεκινησουμε απο εκει και μετα βλεπουμε και οχι να ανεχομαστε για να μην γινουμε οι αναγωγες οι σπαστικες οι περιεργες

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?threadid=89094

μετά από όλα αυτά τα ποστ μου λες ρε Ριτα ότι η συζήτηση περιορίζεται μόνο στο κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους και μου τη λες ότι δεν παρακολουθώ την συζήτηση;;;; που είμαστε στο νήπιο..... εγώβλέπω ότι η συζήτηση πλαταίνει και δεν απάντησα μόνο σε εσένα αλλά γενικά.....

που είδατε λοιπόν κορίτσια τον ανοιχτό χωρο με την τέντα και την τζαμαρία(τι πατέντες σκεφτεται ο άνθρωπος....)....και άντε αν έχει και απομονωμένο πραγματικά μη καπνιζόντων να μην πουντιάζουν και οι καπνίζοντες ......σωστό και μην πω και καλύτερο σαν λύση.......

αλλά τελικά οι χώροι αυτοί δεν είναι συνήθως ούτε απομονωμένοι αλλά και ούτε οι μοναδικοί στους οποίους καπνίζουν, απλά σ΄όλο το μαγαζί καπνίζουν..... και τότε ;;;;;

δεν κατάλαβα .......μιλάμε για κάπνισμα μόνο σε ανοιχτό χώρο ή σε καπνιστήριο(υπάρχουν;;;)Η ίδια πριν από μερικά ποστ έφερα πχ για κλειστό χώρο και η συζήτηση συνεχίστηκε και επ΄αυτού άρα που να καταλάβουμε μετά από τόσα ποστ που αναφέρεσαι;;;;

Kακως δεν καταλαβες.. Εγω οταν συμμετεχω σε μια συζητηση παρακολουθω και τη ροη.Ποσο μαλλον στην προκειμενη γραπτη συζητηση που τα γραπτα μενουν ;)

Αν δε θυμαμαι τι τοποθετηση εχει κανει καποιος παω πισω και διαβαζω.Εγω τουλαχιστον ετσι κανω.

μετά από όλα αυτά τα ποστ μου λες ρε Ριτα ότι η συζήτηση περιορίζεται μόνο στο κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους και μου τη λες ότι δεν παρακολουθώ την συζήτηση;;;; που είμαστε στο νήπιο..... εγώβλέπω ότι η συζήτηση πλαταίνει και δεν απάντησα μόνο σε εσένα αλλά γενικά.....

Εσυ με ρωτησες ''που να καταλάβουμε μετά από τόσα ποστ που αναφέρεσαι;;'' και εγω απλα σου απαντησα οτι με μια γρηγορη ματια στα προηγουμενα ποστ θα εβλεπες την τοποθετηση μου.

Επισης το νηπιο το εχω ξεπερασει προ πολου.Τωρα ειμαι μαθητρια δημοτικου...:cool:(χμμ....δε νομιζω οτι σε προσβαλα πουθενα...)

Σου ξαναλεω λοιπον για να καταλαβεις.Δε χρειαζοταν να σου διευκρινησουμε που αναφερομαστε δεδομενου οτι καθολη τη συζητηση εξ αρχης ουτε εγω, ουτε νομιζω κανεις αλλος καπνιστης δεν ειπαμε οτι το καπνισμα σε εσωτερικο χωρο ειναι κατι που δεν πρεπει να τηρειται και μαλιστα ειπαμε οτι εχει να κανει κυριως με τους ιδιους τους καταστηματαρχες.Σωστα;

Τοτε μαλλον δεν υπηρχε κατι που επρεπε να διευκρινησω εκ νεου ακομα και αν περασαμε στους εσωτερικους χωρους των καταστηματων τη συζητηση.

Εμπαση περιπτωση μπορειτε να πλατιασετε οσο θελετε ,εμενα προσωπικα δε με ενοχλει καθολου.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Θα το ξαναρωτησω για τελευτια φορα και ελπιζω καποιος να μου απαντησει.

Στη θαλασσα με ενα σκασμο αντιηλιακα που κολυμπουν στην επιφανεια της θαλασσας,με ενα καρο μικροβια απο τα τσισα του καθενος,στις κουνιες με επισης ενα σωρο μικροβια απο αδεσποτα ή κατοικιδια που θεωρουν καποιοι καλο να τα βαλουν μεσα στο παρκο,σε δημοσιες τουαλετες με τα απειρα μικροβια,στο κεντρο μεγαλουπολης με το απιστευτο καυσαεριο και πολλα αλλα που μπορουν αμεσα να βλαψουν το παιδι, πας;

Αν οχι μπραβο σου και καλα κανεις τοτε και το προστατευεις και απο τον καπνο που αιωρειται στην κατα τα αλλα καλη ατμοσφαιρα αν ομως δε δινει καποιος ιδιατερη σημασια σε ολα αυτα και απλα τα αποδεχεται τοτε ειναι υπερβολη να βλεπουμε ως εχθρο μονο τον καπνιστη που στην τελικη το ξερει οτι δεν κανει κατι καλο, δεν περιμενει τον μη καπνιστη να του επιστησει την προσοχη.

Καλα αμα το θετεις ετσι και οι πυρηνικες εκρηξεις κανουν μεγαλυτερο κακο,τι πρεπει να γινει δηλαδη να λεμε? Ας νομιμοποιησουμε το καπνισμα?Τοτε γιατι να πεταμε τα σκουπηδια στο καδο κ οχι στο δρομο χυμα?Δε νομιζω οτι αυτο λεγετε λογικη......:rolleyes:

Αυτο πουυ λες ειναι η αρχη του αλληλοσεβασμου και τη συμβιωσης με αλλους ανθρωπους?ΣΥγνωμη αλλα περα απο τις μολυνσεις υπαρχει και το θεμα σεβασμος στον συνανθρωπο...οταν καποιος καπνιζει ενοχλει ειτε οπτικα ειτε σωματικα καποιον αλλον...Με τη λογικη που περιγραφεις...τοτε μπορουνε και οι χρηστες ναρκωτικων να κανουνε χρηση δημοσια,που αυτοι κι αν δεν ενοχλουνε....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Ας μη ξεχναμε οτι ο καπνος κολλαει επανω σε οτιδηποτε κ αποτελει κυνδυνο,γι αυτο καλο ειναι να μη παμε τα παιδια σε χωρους οπου υπηρχανε καπνιστες ακομη κ αν εκεινη την ωρα δε καπνιζει κανεις,γιατι εισπνεει βλαβερες ουσιες που εχουνε κολησει επανω στο ταβανι,στις κουρτινες κ.λ.π. χωρις να το καταλαβαινουμε...

Θα το ξαναρωτησω για τελευτια φορα και ελπιζω καποιος να μου απαντησει.

Στη θαλασσα με ενα σκασμο αντιηλιακα που κολυμπουν στην επιφανεια της θαλασσας,με ενα καρο μικροβια απο τα τσισα του καθενος,στις κουνιες με επισης ενα σωρο μικροβια απο αδεσποτα ή κατοικιδια που θεωρουν καποιοι καλο να τα βαλουν μεσα στο παρκο,σε δημοσιες τουαλετες με τα απειρα μικροβια,στο κεντρο μεγαλουπολης με το απιστευτο καυσαεριο και πολλα αλλα που μπορουν αμεσα να βλαψουν το παιδι, πας;

Αν οχι μπραβο σου και καλα κανεις τοτε και το προστατευεις και απο τον καπνο που αιωρειται στην κατα τα αλλα καλη ατμοσφαιρα αν ομως δε δινει καποιος ιδιατερη σημασια σε ολα αυτα και απλα τα αποδεχεται τοτε ειναι υπερβολη να βλεπουμε ως εχθρο μονο τον καπνιστη που στην τελικη το ξερει οτι δεν κανει κατι καλο, δεν περιμενει τον μη καπνιστη να του επιστησει την προσοχη.

Χμμμ ...ξαναδιαβασε τι εγραψες και τι σου απαντησα στη δικη σου λογικη...

Φυσικα και δεν συγκρινουμε τα ναρκωτικα ουτε αλλα πραγματα με το τσιγαρο και σαφεστατα καθολη την κουβεντα δε νομιμοποιουμε τιποτα.

Απλα θεωρω ακροτητα το παραπανω, εφοσον ολοι συμβαλουμε στη μολυνση και κανουμε κακο στα παιδια ποικιλοτροπως.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Θα σου πω πως ουτε θαλασσα παω,ουτε εξω βγαινω ,παραμονο σε ανοιχτους χωρους κ.λ.π. και μια χαρα καταλαβα το τι ειπες και σου απαντω οτι με τη λογικη σου... απο αυριο ας μεταμε σκουπιδια στο δρομο,ας κανουνε χρηση να ρκωτικων οι χρηστες σε ανοιχτους δημοσιους χωρους,γιατι ενα χουσουρακι εχουνε κι αυτοι κ στο κατω κατω δεν ενοχλουνε κ κανεναν....κ γιατι να κλειστουνε δημαδη μεσα να μη στους βλεει κανεις?Αν στριψουνε τη μαριχουανα τους στο παρακακι διπλα στη παιδικη χαρα και ολα καλα...Δε καταλαβαινωω γιατι καποιοι πρεπει να καταπιεζονται κ καποιοι αλλοι οχι..;)

Και θα σου πω πως οχι δε γουσταρω το παιδι μου να βλεπει ετσι απλα να καπνιζουνε...τη στιγμη που εμεις σαν οικογενεια δε καπνιζουν στο σπιτι κ οι δικοι μας δνουν αγωνα για να μην εχουνε τετοιες εικονες τα παιδια μας...

Και θα σου πω το εξης...ειμαι στο σχολειο κ βγαινω την ωρα του διαλλειματος εξω κ με χωριζει μια τζαμαρια με τα παιδια,με βλεπουνε κ στριβω τσιαγαρακια επι μιση ωρα που ειναι το διαλλειμα εγω κ αλλες 5 συναδελφοι πως σου φαινεται?

Ειμαστε στο λυκειο,στο διαλλειμα σε τερααατιο προαυλιο,οι δασκαλοι περιφερονται με τσιαγαρακια στα χερια κ επιβλεπουνε μηπως καπνιζει κανεις κ πανε οσους καπνιζουν στο διευθυντη για αποβολη,πως σου φαινεται?

Για ολα αυτα κ αλλα ντροπιαστηκα....θεωρω οτι δεν ειναι σωστο να υποβαλλουμε ακομη κ οπτικα τα παιδια μας σε τετοιες διαδικασιες....Καπου στη 4η σελιδα εχω δωσει κ καποιο κειμενο ενος ψυχολογου που μιλα για τη κοινωνικη μαθηση η οποια αναφερεται στην μιμηση,μακροπροθεσμα κ.λ.π.Σαφως κ δεν ειναι ο κανονας αλλα οι θεωριες εχουνε βασιστει πανω σε πειραματα κ αφορουν τη πλειοψηφια των πιθανοτητων να συμβει αυτο,που εγω(π.χ.) δε προκαλω κ επομενως δε θελω να συμβει...

Τα παραπανω παραδειγματα οπως βλεπεις ειναι καθ ολα νομιμα....κ οι καπνιστες προστατευονται απο το νομο.Ομως κατι....καπου...δε κολλαει!!!

Υπαρχει και η ηθικη.....αλλα μαλλον εχαθη μεσα στη αναζητηση των δικαιωματων για να ικανοποιησουμε τη ματαιωδοξια μας κ τη προσωπικη μας εμονη για αυτοκατστροφη!

Ναι βρε καλό μου παιδί δεν είπα ότι ζητάς βοήθεια αλλά το ότι δεν θέλεις το παιδί σου να αντικρίζει καπνιστές είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.

rQGhp3.png

Ναι βρε καλό μου παιδί δεν είπα ότι ζητάς βοήθεια αλλά το ότι δεν θέλεις το παιδί σου να αντικρίζει καπνιστές είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.

Ναι, συμφωνώ με την Ντάλια απόλυτα. Λένα μου, πως να το κάνουμε, δεν είναι δημοκρατικό, επίσης, το να απαιτούμε να μην έχει το παιδί οπτική επαφή με κανέναν άνθρωπο ο οποίος καπνίζει. Επαναλαμβάνω με κίνδυνο να γίνω κουραστική ότι εγώ είχα επιλέξει, όσο ήμουν καπνίστρια, να μην με βλέπουν τα παιδιά τα "δικά μου" (ανίψια, παιδιά κολλητών κλπ) να καπνίζω για να μην με θεωρούν σαν "την cool θεία Τούλα που καπνίζει και που ωραίο θα ήταν να καπνίσουμε και εμείς, αφού το κάνει αυτή, καλό θα είναι". Αλλά αυτό ήταν δική μου επιλογή, δεν μπορώ να υποχρεώσω τον καθένα να το κάνει αυτό! Όσο για αυτό που αναφέρθηκε ότι οι κατασκευές με τέντες δεν είναι κλειστός χώρος, σύμφωνα με το νόμο, ε, να πω και εδώ την άποψή μου: θεωρώ το νόμο σε αυτό το θέμα ΑΔΙΚΟ! Θέλουν οι μη καπνιστές να πηγαίνουν σε ένα χώρο για να πιούν τον καφέ τους ή να φάνε το φαγητό τους ή να ακούσουν τη μουσική τουε και να πιούν το ποτό τους, άνετα, ωραία, χωρίς να κινδυνεύουν από το παθητικό κάπνισμα του διπλανού και χωρίς να βρωμάνε τσιγαρίλα (το δεύτερο εμένα δεν με πειράζει, για να είμαι ειλικρινής, ένα άπλωμα στον ήλιο του ρούχου και έφυγε η μυρωδιά)? Ναι, το θέλουν και καλά κάνουν και έχουν κάθε δικαίωμα να το θέλουν και να το απαιτούν. Οπότε, ο καπνιστής να είναι σε ξεχωριστό χώρο. Αλλά και την λογική "καπνιστή, έβγα έξω μες το αγιάζι και τον ήλιο και τη βροχή" όταν μιλάμε για ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο, δεν την επικροτώ. Τι με πειράζει εμένα τη μη καπνίστρια να έχει ένα ωράιο χώρο "ημίκλειστο" με τέντα κλπ κλπ όπου πάνε εκεί οι άνθρωποι και καπνίζουν? Γιατί να πάω εγώ η μη καπνίστρια, άμα με ενοχλεί, να χωθώ εκεί, αφού έχω ολόκληρο μαγαζί να κάτσω μέσα? Ε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!

Στην περίπτωση που περιγράφει η Ντάλια, τα Goodies λειτούργησαν σωστά, γιατί είχαν και κλειστό χώρο όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και μία ημίκλειστη κατασκευή όπου επιτρέπεται και εντελώς ανοιχτό χώρο. Άρα, που είναι το θέμα, ακριβώς?

Και όχι χώρο καπνιστών μικρό αλλά τεράστιο.Το "παράνομο" καπνιστηριο ήταν μια σταλιά.Παράνομο γράφω γιατί αυτό κατάλαβα από αυτά που εγραψε ο almak.και επίσης θέλω να προσθέσω ότι η κατασκευή που παιζαμ τα παιδιά δεν είχε ουδεμία σχέση με το καπνιστηριο ήταν άλλος χώρος

rQGhp3.png

Θέλω να προσθέσω και κάτι: δεν συμφωνώ καθόλου ούτε επικροτώ το γεγονός ότι πολλοί γονείς καπνίζουν στον ίδιο χώρο, ειδικά αν είναι κλειστός, μπροστά στα παιδιά τους. Δεν θα τους έλεγα όμως σε καμία περίπτωση κακούς γονείς, για όνομα του Θεού. Και γιατί δεν θα τους έλεγα έτσι? πρώτον, γιατί εγώ ακόμα δεν είμαι γονέας, οπότε είναι λίγο κάπως να κρίνω άτομα που είναι γονείς και δεύτερον, γιατί έτσι θα ήταν σαν να κατηγορώ τον ίδιο μου τον πατέρα! Δυστυχώς, τω καιρώ εκέινω, το 1820 που ήμουν και εγώ παιδί, οι μπαμπάδες έπαιρναν την εφημερίδα, τους έφτιαχναν οι καλές κορούλες τον καφέ και καθόντουσαν στα πόδια τους, οπότε ο εκάστοτε μπαμπάς, με το ένα χέρι κάπνιζε, με το άλλο χάιδευε το κεφαλάκι του παιδιού. Υπόψη, ο μπαμπάς μου και πολύ καλός πατέρας ήταν και είναι, και μορφωμένος άνθρωπος και από όλα. Αλλά, εκείνη την εποχή, τόσα ξέρανε, τόσα κάνανε. Τώρα ο μπαμπάς έχει τύψεις, εννοείται και επίσης, από τη στιγμή που κατάφερε να το κόψει (στα 63, πριν από 18 χρόνια! ), έχει γίνει φανατικός αντικαπνιστής. Όταν συνειδητοποίησε πόσο μας έβλαπτε με τον καπνό του (εχμ.....όταν εγώ ήμουν κοντά 15-16, μεγαλούτσικη δηλαδή), τότε άρχισε να βγαίνει στο μπαλκόνι στο σπίτι που μέναμε και να μην καπνίζει στο αυτοκίνητο. Μέχρι τότε, το σπίτι ήταν ντουμάνι, αλλά δεν μας έκανε εντύπωση, γιατί δυστυχώς, έτσι ήταν όλα τα σπίτια συγγενών, φίλων κλπ κλπ τότε, το πάλαι ποτέ. Τώρα που τα συνειδητοποιεί ο πατέρας μου, χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Αλλά, εγώ δεν τον κατακρίνω, όπως είπα, γιατί και πολύ καλός μπαμπάς ήταν και είναι και γιατί όπως είπαμε, τόσα ήξερε, τόσα έκανε. Υπόψη, πριν ξεκινήσω το κάπνισμα, ήδη είχα άσθμα, από το παθητικό κάπνισμα. Θα μου πεις και γιατί άρχισες να καπνίζεις αφού είχες άσθμα, χαζή είσαι? Ναι, χαζή ήμουν, δυστυχώς και ευτυχώς το συνειδητοποίησα κάποια στιγμή και το έκοψα.

Χαίρομαι που διαβάζω για περιπτώσεις μαμάδων όπως η Ντάλια, η τζίνι και άλλες κοπέλες που έγραψαν ότι καπνίζουν μεν, στο μπαλκόνι δε. Όταν διαβάζω για μαμάδες που καπνίζουν σε κλειστό χώρο, στεναχωριέμαι. Και οι ίδιες συμφωνείτε ότι αυτό που κάνετε δεν είναι καλό, οπότε, κάντε μια πιο μεγάλη προσπάθεια. Αν δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να κρατήσει το παιδί την ώρα που θέλετε να καπνίσετε, τότε, από την φαίνεται δεν υπάρχει άλλη επιλογή,δεν γίνεται να καπνίζετε εκείνη την ώρα. Δύσκολο είναι, το καταλαβαίνω, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...