Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Οι γονεις μου δεν κάπνισαν ποτέ και εμείς τα 4 παιδιά τους, καπνίζουμε όλοι:shock:

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για τα μωρά και τα παιδιά

Τα μωρά που υπόκεινται σε παθητικό κάπνισμα έχουν υψηλότερο κίνδυνο από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών (SIDS - Sudden Infant Death Syndrome).

Τα μωρά και τα παιδιά που υπόκεινται σε παθητικό κάπνισμα έχουν συχνότερα προβλήματα αναπνευστικού συστήματος, όπως βήχας, πνευμονία και βρογχίτιδα.

Τα παιδιά που υπόκεινται σε παθητικό κάπνισμα είναι πιθανότερο να αναπτύξουν άσθμα. Παιδιά με άσθμα με γονείς καπνιστές υποφέρουν περισσότερο από παιδιά με άσθμα μη καπνιστών.

http://www.rotise.gr/arthra/emfanisi/pathitiko-kapnisma.html#ixzz1LZ9k3vQq

προσωπικά εκτιμώ βαθύτατα τους καπνιστές που σέβονται τους μη εμπράκτως, αυτοί όμως που μου την δίνουν στα νεύρα είναι τα ζώα........

μεσημέρι σε ταβέρνα..... όχι μπαρ ή καφετέρια...... στα Καλύβια Αττικής...... με παρέα με δυο μωρά 1 έτους 2 παιδιά 4 ετών 1 παιδί 11 και δύο εγκύους ψάχναμε τραπέζι να φάμε χωρίς καπνό...... μόλις βρήκαμε μια γωνιά εμφανίστηκε ένα ζεύγος θεριακλήδων και άναψε ......χωρίς τασάκι....(κουβαλάνε και δικό τους.....) τι να του πεις;;;;; αποτανθήκαμε στο σερβιτόρο .....του μίλησε........ και αυτός μας αγριοκοίταξε και είπε ότι "με τα λεφτά του........ (δεν συνεχίζω την παροιμία......) είναι θαύμα πως κρατηθήκαμε.......απλά δεν του είπαμε τίποτα και σχολιάσαμε ότι θα πάρουμε την αστυνομία..... το έσβυσε και έφυγε.......

όταν βλέπουμε ότι ο διπλανός μας δικαίως ενοχλείται δεν πρέπει να τον σεβόμαστε;;;;; πόσο πια έχουμε ξεπέσει.......

είναι απίστευτα εγωκεντρικό εκ μέρους μας να απαιτούμε από τον άλλο να μας ανεχτεί εις βάρος της υγείας του γιατί δεν έχουμε αυτοέλεγχο.... για 1 ώρα.....

ειδικά με παιδιά και εγκύους το θεωρώ απαράδεκτο ακόμα και από τους γονείς να τα υποβάλλουν σε κίνδυνο ,

τα παιδιά δεν είναι κτήματά μας για να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε επειδή είμαστε οι γονείς τους....αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα ....πάθη μας να κάτσουμε στα αυγά μας....... (είμαστε τα πρότυπά τους....)

Για τα μωρά και τα παιδιά

Τα μωρά που υπόκεινται σε παθητικό κάπνισμα έχουν υψηλότερο κίνδυνο από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών (SIDS - Sudden Infant Death Syndrome).

Τα μωρά και τα παιδιά που υπόκεινται σε παθητικό κάπνισμα έχουν συχνότερα προβλήματα αναπνευστικού συστήματος, όπως βήχας, πνευμονία και βρογχίτιδα.

Τα παιδιά που υπόκεινται σε παθητικό κάπνισμα είναι πιθανότερο να αναπτύξουν άσθμα. Παιδιά με άσθμα με γονείς καπνιστές υποφέρουν περισσότερο από παιδιά με άσθμα μη καπνιστών.

http://www.rotise.gr/arthra/emfanisi/pathitiko-kapnisma.html#ixzz1LZ9k3vQq

Δεν τα αμφισβητώ κοπέλα μου αυτά, την προσωπική μου εμπειρία σου είπα icon7.gif

Λοιπον, θυμηθηκα ενα περιστατικο που εγινε πριν χρονια στο σπιτι μου...

Ειχαμε μολις μετακομισει και με τον αντρα μου δεν θελαμε να καπνιζει κανεις (ο ιδιος πρωην καπνιστης). Ειχαμε ξεκινησει προσπαθειες για νεα εγκυμοσυνη (λιγους μηνες πριν ειχαμε χασει το πρωτο μας μωρο). Ηρθε λοιπον ενα ζευγαρι και ο αντρας πηγε να αναψει τσιγαρο. (εντω μεταξυ τασακια δεν εχω στο σπιτι :-) ).

Του λεει ευγενικα ο αντρας μου οτι δεν καπνιζουμε μεσα στο σπιτι και αν θελει να παει στο μπαλκονι ή στο κλιμακοστασιο (το σπιτι ειναι ολο δικο μας). Ο αντρας το σβηνει αλλα η γυναικα (που δεν καπνιζε) ξεκιναει την φασαρια και ηταν αρκετα επιθετικη. Εγω δεν μιλησα... Λιγες μερες μετα μαθαινω οτι ειμαι εγκυος, την παιρνω τηλεφωνο και της το λεω και εξηγω και τον λογο που δεν θελουμε το τσιγαρο μεσα στο σπιτι. Επρεπε λεει να πω οτι κανω προσπαθειες για να μεινω εγκυος... Συγνωμη επρεπε να δικαιολογηθω για κατι? Σπιτι μου ειμαι, εγω και ο αντρας μου βαζουμε τους κανονες.

Μετα γεννηθηκε προωρα η κορη μας και φυσικα δεν τολμησε κανεις ουτε να καπνισει ουτε να πει το οτιδηποτε. Εννοειται οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν πατανε στο σπιτι μας γιατι δεν θελουν να καπνισουν στο μπαλκονι. Μια φορα μαλιστα που ειχα κανει παιδικο παρτι, εξω στο μπαλκονι μεσα στο κρυσταλλινο ποτηρι (ηθελα να τους περιποιηθω) βρηκα μια γοπα!!!!!

Διαφημίσεις

Βρε παιδια, μιλάτε για προβληματα στα μαγαζια!!

Και βεβαια δεν φταιει το... τσιγάρο!

Ολα τα αλλα μαγαζια (ρουχα, παπουτσια, τα πάντα) που κλεινουν το ενα μετα το άλλο...??????

Εννοειται οτι φταιει η οικονομικη κριση και τιποτα αλλο! Εαν ο αλλος εχει λεφτα δεν θα βγει? Μην τρελαθουμε κιόλας!

Θα το ξαναπω για τελευταια φορα φταει ΚΑΙ αυτο.Γιατι νομιζεις δεν τηρουν τον νομο οι ιδιοκτητες;Γουσταρουν να ρισκαρουν ενα προστιμο;

Οπως περισυ εκλεισαν πολλοι παιδοτοποι με την φοβια για τον Η1ΝΙ συν την κριση ετσι και φετος εχει κανει ζημια σε πολλα μαγαζια η κριση φυσικα αλλα ΚΑΙ αυτο.

Ρωτα εναν καταστηματαρχη να σου πει.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

E oχι να εχουν παραπονα και οι καπνιστες που με τον νομο απαγορευεται το καπνισμα στους δημοσιους χωρους και σε ολες μα ολες τις καφετεριες (ελαχιστες ειναι οι περιπτωσεις που τηρουν τον νομο) καπνιζουν παντου!!!!! Δεν υπαρχουν χωροι διαφορετικοι και αν υπαρχουν δεν τηρουνται οι προυποθεσεις!!!!

Προσωπικα δεν εχω δει καπου που επιτρεπεται το καπνισμα να παει καποιος και να κανει παρατηρηση. Αντιθετα εχω δει να καπνιζουν σε χωρους που ΔΕΝ επιτρεπεται και οταν θα κανουμε την παρατηρηση και με ωραιο τροπο, δεχομαστε επιθεση, ειρωνια και δεν ξερω και εγω τι αλλο.

Στο ΙΚΕΑ που λες, δεν υπαρχει χωρος για καπνιστες!!! Απαγορευεται παντου το καπνισμα!!!!

Και αυτο το ξαναπα...μπορω σαν καπνιστρια να σου κανω ολοκληρη λιστα μαγαζιων που δεν επιτρεπεται το καπνισμα και καλα κανουν και το τηρουν.

Αλλα παιδια να σας πω πιο ειναι το θεμα;

Θελετε να απαγορευτει παντου γιατι ενας καπνιστης στην παρεα να υπαρχει θα θελει να κατσει στους καπνιζοντες και πολλοι μη καπνιστες θα ακολουθησουν και αν καποιος μη καπνιστης δεν ακολουθησει θα τον πουν στριμενο και παραξενο..οποτε ας καταπιεσουμε ολουουους τους καπνιστες να τελειωνει η ιστορια...σωστα;

Σας καταλαβαινω..ολοι ξερουμε τα κακα του καπνισματος δε χρειαζονται υποδειξεις αλλα τι να κανουμε;Ειπαμε ο καθε ανθρωπος εχει και το κουσουρι του και ο καθενας κανει τις επιλογες του και στις παρεες του και στις εξοδους του.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Και αυτο το ξαναπα...μπορω σαν καπνιστρια να σου κανω ολοκληρη λιστα μαγαζιων που δεν επιτρεπεται το καπνισμα και καλα κανουν και το τηρουν.

Θελετε να απαγορευτει παντου γιατι ενας καπνιστης στην παρεα να υπαρχει θα θελει να κατσει στους καπνιζοντες και πολλοι μη καπνιστες θα ακολουθησουν και αν καποιος μη καπνιστης δεν ακολουθησει θα τον πουν στριμενο και παραξενο..οποτε ας καταπιεσουμε ολουουους τους καπνιστες να τελειωνει η ιστορια...σωστα;

Σας καταλαβαινω..ολοι ξερουμε τα κακα του καπνισματος δε χρειαζονται υποδειξεις αλλα τι να κανουμε;Ειπαμε ο καθε ανθρωπος εχει και το κουσουρι του και ο καθενας κανει τις επιλογες του και στις παρεες του και στις εξοδους του.

δεν νομίζω ότι καταπιέζεται ένας καπνιστής αν σεβομενος τον χώρο που είναι δεν καπνίσει για 2 ώρες στο εστιατόριο....... (δεν καταπιέζεται ό έχων την εξάρτηση αυτό λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην υγεία του πλησίον ο πλησίον καταπιέζεται και πολλές φορές είναι και παιδάκι....)

είναι ανάγκη τουκαπνιστή και θέλει να την ικανοποιήσει οκ ας πάει κάπου που επιτρέπεται και ΔΕΝ ενοχλεί αφού για άλλους είναι ενοχλητική η συνήθειά του οφείλει να τους σεβαστεί.... δεν νομίζω ότι θα πάει κανείς να του πει πχ στο καπνιστήριο γιατί καπνίζεις;;; ,τότε είναι τρελλός....

και άλλες ανάγκες μας ικανοποιούνται ιδιωτικά, τότε γιατί να μην ουρώ δημοσίως ή και άλλα βρωμερότερα..... ή και αισθησιακότερα:shock::shock:(κουσούρια είναι κι αυτά.....αλλά δεν τα δεχόμαστε)

Έτσι για την ιστορία εγώ είμαι καπνίστρια αλλά το παιδί μου έχει πάρει aerolin μία φορά και αντιβίωση 2...

Πάντως βρε παιδιά δεν είπε κανένας καπνιστής ότι κακώς βγήκε ο νόμος ή εμείς θα καπνίζουμε και δεν τον σεβόμαστε...το αντίθετο μάλιστα...

Πάντως και στο δικό μας σπίτι μέσα δεν καπνίζει κανείς αλλά κανένας καπνιστής δεν αρνήθηκε να έρθει...μια χαρά βολευόμαστε στον κήπο ή το μπαλκόνι..

rQGhp3.png

Έτσι για την ιστορία εγώ είμαι καπνίστρια αλλά το παιδί μου έχει πάρει aerolin μία φορά και αντιβίωση 2...

Πάντως βρε παιδιά δεν είπε κανένας καπνιστής ότι κακώς βγήκε ο νόμος ή εμείς θα καπνίζουμε και δεν τον σεβόμαστε...το αντίθετο μάλιστα...

Πάντως και στο δικό μας σπίτι μέσα δεν καπνίζει κανείς αλλά κανένας καπνιστής δεν αρνήθηκε να έρθει...μια χαρά βολευόμαστε στον κήπο ή το μπαλκόνι..

προφανώς προσέχετε και υπάρχει σεβασμός......ο κήπος και το μπαλκόνι είναι μια άριστη λύση!

δηλώσεις τύπου "δεν θα καταπιεστώ εγώ να μην καπνίσω" δεν είναι υγιείς αντιδράσεις αλλά αποζητούν την ...προσοχή - ανοχή των άλλων και ΑΛΛΑ υποβόσκουν.......

Διαφημίσεις

Δηλαδή το αυτονόητο (το δικαίωμα στην καθαρή ατμόσφαιρα) εσύ το βλέπεις ως ....τι αλήθεια? καταπίεση των "δικαιωμάτων" των καπνιστών? Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι για γέλια!

...Ειπαμε ο καθε ανθρωπος εχει και το κουσουρι του ....

Το κουσούρι του ο καθένας να το λούζεται μόνος του, χωρίς να ενοχλεί και κυρίως, χωρίς να βλάπτει τους άλλους. ΕΔΩ είναι το θέμα! icon7.gif

Σημείωση: και μιλάω εγώ που είμαι πρώην καπνίστρια - αλλά το παραδέχομαι: υπήρξα μεγάλο γαϊδούρι σ'αυτό το θέμα τα χρόνια που κάπνιζα!icon11.gificon11.gificon11.gif

Οι δικες μου ελευθεριες σταματουν εκει που αρχιζουν να καταπατουν τις ελευθεριες των αλλων. Κ αυτο ισχυει κ για το καπνισμα, κ για την αγενεια κ για την παραξενια ορισμενων. Δλδ, θα καπνισω μονο σε εξωτερικο χωρο, κ αν ερθει διπλα μου καποιος κ μου την πει, θα παρει την αναλογη απαντηση...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Οι δικες μου ελευθεριες σταματουν εκει που αρχιζουν να καταπατουν τις ελευθεριες των αλλων. Κ αυτο ισχυει κ για το καπνισμα, κ για την αγενεια κ για την παραξενια ορισμενων. Δλδ, θα καπνισω μονο σε εξωτερικο χωρο, κ αν ερθει διπλα μου καποιος κ μου την πει, θα παρει την αναλογη απαντηση...

ναι γιατί τότε δεν πάει καλά.......αν κάθεσαι στο παγκάκι και καπνίζεις στο ύπαιθρο .....:shock::shock::shock:

ναι γιατί τότε δεν πάει καλά.......αν κάθεσαι στο παγκάκι και καπνίζεις στο ύπαιθρο .....:shock::shock::shock:

Ναι, αυτο εννοω γιατι δυστυχως εχει συμβει κ θα ξανασυμβει σιγουρα. Οσο για τις αρνητικες συνεπειες του καπνισματος σε καπνιστες κ μη ή για το ο,τι δεν πρεπει να καπνιζουμε σε χωρους που θα ενοχληθουν οι γυρω μας, αυτα θα επρεπε να ειναι αυτονοητα για ολους εμας που καπνιζουμε κ να μην χρειαζονται "διαλεξεις", "συμβουλες" κλπ απο τους μη... Κ για το θεμα της καταγγελιας, δεν ξερω, δεν ειμαι σιγουρη, αλλα ενω ειμαι υπερ του νεου νομου, απο νοοτροπια κ μονο δεν νομιζω να κατειγγειλα ποτε καποιον που καπνιζε "παρανομα". Μαλλον θα εφευγα απο εκει αν ενοχλουσε εμενα ή τα παιδια. (δεν εννοω τη νοοτροπια του καπνιστη, αλλα το οτι αυτη η κινηση μου θυμιζει ρουφιανια)

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Μαλλον θα εφευγα απο εκει αν ενοχλουσε εμενα ή τα παιδια. (δεν εννοω τη νοοτροπια του καπνιστη, αλλα το οτι αυτη η κινηση μου θυμιζει ρουφιανια)

Δεν έχεις δίκαιο εδώ.

Κατ'αρχήν γιατί να φύγεις εσύ και όχι αυτός που παρανομεί, (ο καπνίζων δηλαδή).

Δεύτερον, καλώς ή κακώς, ο λόγος που θαυμάζουμε άλλους λαούς της Ευρώπης για τον σεβασμό που δείχνουν στους νόμους τους, είναι ακριβώς επειδή εκεί η καταγγελία θεωρείται αυτονόητη σε αντίστοιχες περιπτώσεις!

Διαφημίσεις

Δηλαδή το αυτονόητο (το δικαίωμα στην καθαρή ατμόσφαιρα) εσύ το βλέπεις ως ....τι αλήθεια? καταπίεση των "δικαιωμάτων" των καπνιστών? Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι για γέλια!

Το κουσούρι του ο καθένας να το λούζεται μόνος του, χωρίς να ενοχλεί και icon7.gif

Ποιο ειναι για γελια; οτι υπαρχουν μη καπνιστες που θα σεβαστουν την αναγκη του καπνιστη και ουτε γατα ουτε ζημια; αφου οι ιδιοι δεν καπνιζουν και μαγκια τους δεν τρελενονται κιολας να την πουν στους καπνιστες γιατι οδηγουν και οι ιδιοι αυτοκινητα,κανουν και οι ιδιοι την αναγκη τους σε θαλασσες ,λερωνουν και οι ιδοιι δημοσιες τουαλετες και τρωνε και οι ιδιοι οτι τιγκαρισμενο με φαρμακα κυκλοφορει.

Ποια καθαρη ατμοσφαιρα;Αυτη που μολυνουν μονο οι καπνιστες;

Αυτο ειναι για γελια!

Το κουσουρι του βεβαιως και το λουζεται μονος του ο καθενας ,αν ο μη καπνιστης ειναι τοσο αμεμπτος ας μην τον κανει παρεα.;)

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

δεν νομίζω ότι καταπιέζεται ένας καπνιστής αν σεβομενος τον χώρο που είναι δεν καπνίσει για 2 ώρες στο εστιατόριο....... (δεν καταπιέζεται ό έχων την εξάρτηση αυτό λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην υγεία του πλησίον ο πλησίον καταπιέζεται και πολλές φορές είναι και παιδάκι....)

είναι ανάγκη τουκαπνιστή και θέλει να την ικανοποιήσει οκ ας πάει κάπου που επιτρέπεται και ΔΕΝ ενοχλεί αφού για άλλους είναι ενοχλητική η συνήθειά του οφείλει να τους σεβαστεί.... δεν νομίζω ότι θα πάει κανείς να του πει πχ στο καπνιστήριο γιατί καπνίζεις;;; ,τότε είναι τρελλός....

και άλλες ανάγκες μας ικανοποιούνται ιδιωτικά, τότε γιατί να μην ουρώ δημοσίως ή και άλλα βρωμερότερα..... ή και αισθησιακότερα:shock::shock:(κουσούρια είναι κι αυτά.....αλλά δεν τα δεχόμαστε)

Μιλησα εγω ποτε για καπνισμα σε εσωτερικο χωρο;Ειπα οτι ειναι σωστο πουθενα;Εχω τονισει εκατο φορες τη λεξη ανοικτο και εξωτερικο στα ποστ μου.

Απο την αρχη του θεματος μιλαμε για καπνισμα σε χωρο καπνιστων ή σε εξωτερικο χωρο ,για μια μη καπνιστρια που την ειπε σε καπνιστρια που καπνιζε σε χωρο διαμορφωμενο και για το οτι οι μη καπνιστες θεωρουν οτι και εξω μολυνουμε την καλη μας ατμοσφαιρα....

Αλλο θεμα διαβαζω μαλλον εγω....

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Δεν έχεις δίκαιο εδώ.

Κατ'αρχήν γιατί να φύγεις εσύ και όχι αυτός που παρανομεί, (ο καπνίζων δηλαδή).

Δεύτερον, καλώς ή κακώς, ο λόγος που θαυμάζουμε άλλους λαούς της Ευρώπης για τον σεβασμό που δείχνουν στους νόμους τους, είναι ακριβώς επειδή εκεί η καταγγελία θεωρείται αυτονόητη σε αντίστοιχες περιπτώσεις!

Μπορει να εχω κ αδικο, παντως εγω δεν θαυμαζω κανενα λαο κ δεν θεωρω σωστο να καταγγειλω καποιον επειδη θελει να κανει κακο στον εαυτο του. Οσο για τους γυρω του, ναι, απλα θα εφευγα. Το ξερω οτι ακουγομαι λιγο "εξωπραγματικη" αλλα γραφω αυτο που αισθανομαι.

Ποιο ειναι για γελια; οτι υπαρχουν μη καπνιστες που θα σεβαστουν την αναγκη του καπνιστη και ουτε γατα ουτε ζημια;

Για γέλια καλή μου είναι το ότι νομίζεις πως οι μη καπνιστές θέλουν να απαγορευτεί το κάπνισμα για να μην τους λένε στριμμένους οι φίλοι τους (!) icon7.gif

αφου οι ιδιοι δεν καπνιζουν και μαγκια τους δεν τρελενονται κιολας να την πουν στους καπνιστες γιατι οδηγουν και οι ιδιοι αυτοκινητα,κανουν και οι ιδιοι την αναγκη τους σε θαλασσες ,λερωνουν και οι ιδοιι δημοσιες τουαλετες και τρωνε και οι ιδιοι οτι τιγκαρισμενο με φαρμακα κυκλοφορει.

Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν το κατάλαβα...συγκρίνεις το κάπνισμα με την οδήγηση, την ούρηση και...(το τελευταίο δεν κατάλαβα τι είναι)??icon5.gif

Ποια καθαρη ατμοσφαιρα;Αυτη που μολυνουν μονο οι καπνιστες;

Αυτο ειναι για γελια!

Εδώ τώρα τι να απαντήσει κανείς? Ελπίζω ότι ξαναδιαβάζοντάς το θα καταλάβεις μόνη σου το λάθος σου!

Και εμεις μια απο τα ιδια αλλα αυτο δεν αφορα κανεναν..

Τεσπα και εγω ειμαι εν τελει υπερ του νομου γιατι οπως προειπα τουλαχιστον τα παιδια μας θα μεγαλωσουν ξερωντας οτι το καπνισμα απαγορευεται σε εσωτερικους χωρους και αυτο μον καλο μπορει να ειναι.

Και εγω ειμαι καθετη για καπνισμα σε εσωτερικο χωρο καθως και για καπνισμα σε εγκυμοσυνη .

Αυτο που με τρελενει ομως ειναι η αγενεια και οτι καταντησαμε να κατηγορουμε τους καπνιστες για οτι μας κατεβει.

Εδω αιωρουνται πυρηνικα νεφη στην ατμοσφαιρα ο καπνος μας μαρανε.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Για γέλια καλή μου είναι το ότι νομίζεις πως οι μη καπνιστές θέλουν να απαγορευτεί το κάπνισμα για να μην τους λένε στριμμένους οι φίλοι τους (!) icon7.gif

Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν το κατάλαβα...συγκρίνεις το κάπνισμα με την οδήγηση, την ούρηση και...(το τελευταίο δεν κατάλαβα τι είναι)??icon5.gif

Εδώ τώρα τι να απαντήσει κανείς? Ελπίζω ότι ξαναδιαβάζοντάς το θα καταλάβεις μόνη σου το λάθος σου!

Κανενα λαθος υπαρχουν καθημερινα πραγματα που μολυνουν την ατμοσφαιρα και μπορουν αμεσα να προκαλεσουν προβλημα υγειας σε εμας και ποσο μαλλον στα παιδια.

Τα εχω αναφερει ενδεικτικα ηδη 3 φορες.Ο καπνος του δικου μου τσιγαρου σε εξωτερικο χωρο ειναι το λιγοτερο.

Τα ανεφερα γιατι μιλησες για ατμοσφαιρα την οποια Ολοι μας μολυνουμε με τον τροπο μας για αυτο δεν δεχομαι υποδειξεις παρα μονο απο ατομα που δεν κανουν τα παραπανω που ενδεικτικα ανεφερα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Συγγνώμη αν δεν κατάλαβα καλά, αλλά τα παραπάνω, έτσι όπως τα έγραψες, παραπέμπουν σε κλειστό χώρο και σ'αυτή τη βάση σου απαντούσα. 'Αλλωστε, ο νόμος αφορά μόνο εσωτερικούς χώρους.

Εννοείται πως σε ανοικτό χώρο δεν θεωρώ πως μολύνεται η ατμόσφαιρα από τους καπνιστές!

Ενταξει κανενα προβλημα !!μαλλον εχασες τη μπαλα με τοσα που γραφτηκαν ..εχεις δικιο χαχα!

Το τοπικ εξ αρχης ειναι για μια κοπελα που καπνιζε σε εξωτερικο διαμορφωμενο χωρο και η μη καπνιστρια πηγε με τσαμπουκα να της πει να το σβησει αντι να παει να καθισει εξω απο αυτο το χωρο ή μεσα στο καταστημα.

Και τελοσπαντων αν εμενα μου το ελεγαν ευγενικα και ειλικρινα εβλεπα οτι πραγματι ενοχλειται και δεν εχει επιλογη να κατσει καπου αλλου ,θα το εσβηνα.

Ομως αυτα τα περι περιβαντολλογικης μολυνσης και ηθικης διαστασης ειναι λιγο τραβηγμενα και thats all απο μενα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Βλέπω τα πληκτρολόγια έχουν πάρει φωτιά σε αυτό το θέμα...

Μία ερώτηση, ρητορική μάλλον:

Όταν ένας καπνιστής πάει στον γιατρό/γυναικολόγο μιας και είμαστε γυναίκες εδώ, καπνίζει όσο περιμένει στην αίθουσα αναμονής?

Όταν παίρνει το αεροπλάνο για κάποιο ταξίδι, έστω και κοντινό, καπνίζει πάλι?

Απλά θέλω να πω πως οι καπνιστές δεν θα πάθουν και τίποτε αν δεν καπνίσουν για λίγο σε κάποιο χώρο ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να πίνουν τον καφέ τους στο κρύο, στον καύσωνα, στη βροχή κ.ο.κ.

Το θέμα είναι ο καθένας μας να έχει την παιδεία να καταλάβει σε ποιους χώρους μπορεί να καπνίσει και πότε όχι.

Ως μη καπνίστρια σταμάτησα από ένα σημείο κι έπειτα να πηγαίνω σε καφετέριες καθότι παντού καπνιζαν και δεν άντεχα να μπω μέσα, μου βρώμαγε έντονα! Χάρηκα όταν άκουσα για τον αντικαπνιστικό νόμο, γέλασα ειρωνικά όταν βραβεύτηκε ο πρωθυπουργός μας γι αυτόν (διότι πουθενά δεν εφαρμόζεται) και φυσικά όποτε πάω σε καφετέρια δυστυχώς ανέχομαι το τσιγάρο του διπλανού ο οποίος δεν αντέχει τον ίδιο του τον καπνό να του έρχεται στη μούρη του και το κρατάει ώστε να πηγαίνει στων άλλων.

Κάπου διάβασα πάνω για καθαρή ατμόσφαιρα κλπ...

Εντάξει τώρα, δεν είναι επιχείρημα το ότι οι καπνιστες μολύνουν την ατμόσφαιρα.

Όλοι συμβάλλουμε σε αυτό ποικιλοτρόπως κι ας μην το συνειδητοποιούμε.

Σε μια παιδική χαρά δεν με εκνευρίζει ο γονιός που καπνίζει, ακόμα κι αν πετάει την γόπα του κάτω. Με εκνευρίζει όμως αυτός που το βράδυ θα πάει βόλτα το σκυλάκι του και θα αφήσει το έρημο το ζωντανό το δωράκι του καταμεσής όπου την επόμενη μέρα θα πάνε να παίξουν παιδάκια. Το τσιγάρο το απαγόρευσαν, αυτό γιατί όχι?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...