Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

οι μαιες ξερουν πολυ καλα την ''δουλεια'' τους..ειναι πολυ ευκολο για την δουλεια τους, ολα τα μωρακια να βγαινουν την ιδια ωρα, να τα πηγαινουν στις μητερες τους, να ταιζονται με μπιμπερο, να πεφτουν σε ληθαργο και να επιστρεφουν στον θαλαμο παλι ολα μαζι οπου για τις επομενες ωρες δεν θα ακουγεται τιποτα καθως θα προσπαθουν να χωνεψουν! νομιζω οτι θα ηταν η τελεια κατασταση!

απο την αλλη για φαντασου τα μωρα στον θαλαμο να θηλαζουν ολα.. ανα μιση-μια ωρα τα πηγαινοφερνεις για να φανε, η μαμα τα ταιζει και τα επιστρεφει πισω, ξαναπεινανε, τα ξαναπηγαινουν στις μαμαδες..και μεσα σε ολα εχεις και την καθε μαμα να μην ξερει πως να βαλει το μωρο στο στηθος και να σου κανει απειρες ερωτησεις..ειναι πολυ μπελας εδω που τα λεμε..δεν προλαβαινεις να πιεις ουτε ενα καφε..

οποτε ας δωσουμε ενα μπουκαλι να ησυχασουμε κι εμεις!!!!

ασε που δεν χρειαζεται να γινει και περαιτερω προσληψη σε προσωπικο καθως με το μπουκαλι (λιγοτερα περα-δωθε, λιγοτερη ωρα σε καθε μαμα κλπ) κανει οικονομια και το μαιευτηριο!

και ρωταω εγω τωρα..

''Πως είναι ο ψυχικός κόσμος ενός μωρού που βγαίνει για πρώτη φορά έξω στον κόσμο; Σύμφωνα με τον D. W. Winnicott, διάσημο παιδίατρο και παιδοψυχίατρο του 20ου αιώνα, αυτό που λέμε μωρό δεν υπάρχει. Από την στιγμή της γέννας κι έπειτα, το μωρό δε μπορεί να διαχωριστεί από τη μητέρα του, από το άμεσο περιβάλλον του. Αρχικά το άτομο δεν είναι μία, ανεξάρτητη μονάδα. Υπάρχει μόνο η δυάδα μητέρας – βρέφους, μία, ενιαία μονάδα. Η προσωπικότητα του μωρού δεν ξεκινάει ως ολόκληρη, αυτονομημένη. Κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής το μωρό δεν έχει επίγνωση της ατομικότητάς του, του εαυτού του, με όριο σαφές από το περιβάλλον του. Το χεράκι του, το στήθος της μαμάς, η αγκαλιά της μαμάς, αποτελούν κομμάτια ενός ενιαίου κόσμου, που μόνο μετά τους έξι μήνες αρχίζει να διαχωρίζεται σε «εσωτερικός» και «εξωτερικός». ''

''Τα μωρά γεννιούνται. Κάποια δεν οσμίζονται καν τη μάνα τους για ώρες ή μέρες από την στιγμή της γέννησης. Μπαίνουν πλυμένα, ντυμένα και τυλιγμένα με κουβέρτα στο κουνάκι τους. Κάποιες φορές και δύο μαζί στο ίδιο κρεβατάκι, «προς εξοικονόμηση χώρου». Θα περάσουν εκεί το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων κρίσιμων ημερών της ζωής τους.

Θα κλαίνε για ώρα, με τη μαία να έρχεται καθυστερημένα ή καθόλου για να τα παρηγορήσει. Θα κλαίνε ομαδικά, γεμάτα άγχος το ένα από το κλάμα του άλλου. Θα είναι στερημένα από τις βασικές τους αισθήσεις για την ηλικία τους: χωρίς μπούσουλα από τις μυρωδιές της μαμάς, τις μόνες οικείες, από τη φωνή της. Θα είναι περιορισμένα σαν έναν μεγάλο άνθρωπο που του έκλεισαν τα μάτια. Θα τους λείπει το συνεχές άγγιγμα, το χάδι, η σωματική επαφή, οι χτύποι της καρδιάς της μάνας τους. Θα κλαίνε πεινασμένα περιμένοντας μάταια άμεση ανταπόκριση από το περιβάλλον τους, γιατί δεν έφτασε ακόμα η ώρα για τα τρίωρα ταίσματα. Θα μαθαίνουν πώς να συνηθίζουν σε υποκατάστατα του αυθεντικού: πιπίλα και μπιμπερό αντί για θηλή της μαμάς. Όλα θα ταίζονται ταυτόχρονα, προς ευκολία της νοσοκόμας. Εκείνη ξέρει, η μαμά όχι. Το προσωπικό του μαιευτηρίου έχει την ευθύνη των πρώτων ημερών της ανθρώπινης ύπαρξης, όχι η οικογένεια.

Σε μαιευτήρια του εξωτερικού τέτοια δωμάτια έχουν καταργηθεί προ πολλού. Όλα τα νεογέννητα απολαμβάνουν το αυτονόητο, την συνδιαμονή με τη μητέρα τους (rooming in). Από την πρώτη στιγμή η μητέρα μαθαίνει να αφουγκράζεται την ανάσα του παιδιού της. Το νιώθει πλάι της, διστακτική αρχικά στις κινήσεις της, έπειτα, με την ενθάρρυνση του προσωπικού, πιο σίγουρη για την αγκαλιά της. Μαθαίνει να διαβάζει τα σημάδια, τη γλώσσα του δικού της παιδιού. Χτίζει τον ισχυρό σύνδεσμο που θα διαρκέσει μια ζωή. Το rooming in εφαρμόζεται ως απαραίτητο κομμάτι μιας Φιλικής προς τα Βρέφη πολιτικής και ως μέτρο για την προάσπιση του μητρικού θηλασμού, σύμφωνα με τα Δέκα Βήματα της UNICEF για Φιλικά προς τα Βρέφη νοσοκομεία.''

εχουμε λοιπον ενα μωρακι που κλαιει και ερχεται η μαια και σου λεει οτι πειναει γι αυτο κλαιει και δινεις το μπιμπερο..!!!

ο μονος λογος λοιπον που ενα μωρο μετα απο 9 μηνες που ηταν στην κοιλια της μητερας του, την αποχωριστηκε με ''βιαιο'' τροπο (ειτε φυσιολογικα ειτε με καισαρικη δεν ειναι και πολυ ευχαριστο να περνας της συσπασεις της μητρας και στην συνεχεια να βγαινεις στον εξω κοσμο..) και στην συνεχεια βρισκεται μακρια της , οπου δεν εχει ακομα οραση, βρισκεται σε ενα ξενο περιβαλλον και το μονο γνωριμο ατομο η μητερα του ειναι μακρια του, κλαιει γιατι πειναει!!! και συγκεκριμενα πειναει γιατι δεν του φτανει το γαλα της μαμας του..σωστα... η φυση εχει φτιαξει τα παντα τοσο τελεια, αλλα ειχε ξεχασει το μπιμπερο και την φορμουλα..ερχεται λοιπον η καλη μαια και το φροντιζει και αυτο!

ΟΧΙ λοιπον.. τα μωρα κλαινε γιατι νιωθουν ανασφαλεια,γιατι πονανε, γιατι τους χαλασαμε την ησυχια τους..μεσα στην κοιλια δεν εκαναν καμια προσπαθεια για τιποτα..και τωρα πρεπει να προσπαθησουν για τα παντα.. να προσπαθησουν για να φανε, να σφιχτουν για τις βιολογικες τους αναγκες (ακομα θυμαμαι την μικρη μου που πρωτα γκρινιαζε και μετα κοιταγα την πανα της..), να φτερνιστουν, να ρευτουν... ολα αυτα ειναι πρωτογνωρα και ενοχλητικα..Δεν κλαινε γιατι δεν τους φτανει το πρωτογαλα..

Θεωρειται πιο φυσιολογικο για ενα νεογεννητο ωρων, οπου το στομαχακι του δεν εχει επεξεργαστει καμια τροφη μεχρι τωρα και που ''ετρωγε'' ανα δευτερολεπτο μεσω του ομφαλιου λωρου, να του δινουν κατι χημικο (φορμουλα) η οποια χρειαζεται χρονο για να μπορει να επεξεργαστει και να απορροφηθει, οπως επισης να τρωει και ανα τριωρο ή πλεον βασει προγραμματος γιατι ετσι βολευει! Και μαλιστα σε ενα στομαχακι με ελαχιστη χωριτικοτητα (βλ. μεγεθος καρυδιου) του δινονται ''τεραστιες'' ποσοτητες για να πουμε οτι χορτασε και οτι κοιμαται ευτυχισμενο πλεον. Ισως λοιπον να δοκιμαζαμε κι εμεις αυτην την τακτικη..να τρωμε ενα γουρουνοπουλο την ημερα και μετα απο το πολυ φαι να πηγαινουμε για υπνο, δεν ξερω ομως εαν αυτο θα μας εκανε ευτυχισμενους..Να προσθεσω επισης οτι θα πρεπει να προτεινουμε στον συντροφο μας (που ειναι ο ''δικος μας'' ανθρωπος) καθε φορα που ειμαστε αρρωστες/αδιαθετες κλπ, να μας αφηνει στο κρεββατι, να φερει και μια νοσοκομα να μας φροντιζει και οσο και αν διαμαρτυρομαστε οτι ποναμε να μην μας δινει σημασια,αλλα αντε να μας δινει μια πιπιλα για να απασχολουμαστε..

θα προτεινα λοιπον βασει απλης λογικης να μου πειτε εσεις τι φανταζεστε οτι ειναι πιο σωστο για ενα μωρο που κλαιει..μηπως πρεπει για να τα κατανοησουμε καλυτερα να μπουμε λιγο στην θεση τους?να προσπαθησουμε να φανταστουμε πως αισθανονται?και επιτελους να μην ακουμε τους ''ειδικους'' σαν θεους και παντογνωστες, αλλα την απλη λογικη μας ή εστω να χρησιμοποιουμε την κριση μας σε οτι ακουμε?

δεν τα λεω για να ''μαλωσω'' καμια μανουλα (και κυριως την Ευθαλια που ειχε τις αντιστοιχες αποριες)..ειχα κι εγω τις ιδιες αποριες και ναι την πρωτη μερα στο μαιευτηριο και καθε βραδυ εκανα κι εγω τα ιδια..αφησα την μικρη μου να την πανε στο θαλαμο και να μου την φερνουν με προγραμμα..ευτυχως την κραταγα τουλαχιστον ολη την ημερα μεχρι τις 22.00 στο δωματιο (τρικλινο ιδιωτικου μαιευτηριου) και την ειχα αγκαλια πανω μου να κοιμαται..μετανιωνω που δεν την ειχα 24 ωρο διπλα μου και την αφησα..εαν γυρναγα τον χρονο (παρα την κουραση και την εξαντληση που ειχα) θα επελεγα να την εχω μαζι μου..

γι αυτο προσπαθω να ''ταρακουνησω'' εσας..τα παραπανω ειναι προσωπικες μου αποψεις, δεν σημαινει οτι ολοι βλεπουμε με την ιδια οπτικη τα πραγματα καθως και δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.. σκεφτειτε και αποφασισετε ΕΣΕΙΣ και μην αφησετε κανεναν να σας επηρεασει με λαθος πληροφοριες...

http://pediatros-thes.gr/?p=510

http://pediatros-thes.gr/?page_id=611

83hKp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 449
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το παρακάτω γράμμα μπορείτε να φανεί χρήσιμο στη μητέρα που προσπαθεί να θηλάσει το μωρό της στο μαιευτήριο και αντιμετωπίζει επιβαλλόμενα εμπόδια από το προσωπικό. Θα μπορούσατε να το έχετε μπροστά στο κρεβάτι σας ή να το δώσετε στη μαία και το γιατρό σας, ώστε να γνωρίζουν τις προσθέσεις σας σχετικά με τη διατροφή του νεογεννήτου σας.

Αγαπητή μαία,

Αν είμαι ένα υγιές, τελειομηνο μωρό σας παρακαλώ να μη μου δώσετε μπουκάλια με νερό, τσάι, φόρμουλα η πιπίλες.

Τρώω όταν πεινώ, συνήθως κάθε 1-3 ώρες, μέρα ή νύχτα και όχι όποτε θέλετε εσείς.

Αφήστε με αν θέλω να κοιμηθώ για 4-5 ώρες την νύχτα χωρίς να με ξυπνήσετε για τάισμα.

Η μαμά μου μου επιτρέπει να τρώω αν θέλω συνεχόμενα, χωρίς περιορισμό με το ρολόι

Η μαμά μου με ταΐζει από τους δυο μαστούς σε κάθε γεύμα για όση ώρα θέλω. Αν με βοηθήσετε να θηλάσω με σωστή στάση και τρόπο, η μαμά μου δε θα πονέσει στη θηλή.

Η μαμά μου γνωρίζει ότι τρώω πάνω από 8 φορες μέσα στο 24ωρο.

Σας παρακαλώ να μη με πάρετε μακριά από τη μαμά μου μόλις γεννηθώ, εκτός αν δεν είμαι καλά και χρειάζομαι γιατρό. Ήμουν με τη μαμά μου για πολύ καιρό και θέλω να μενω συνεχεια μαζι της.

___________________________________________________ Υπογραφή μαμάς

Όνομα παιδιού

Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH DCH IBCLC

http://pediatros-thes.gr/?page_id=101

83hKp3.png

Βρε parouli ανατρίχιασα....

αχ και εμένα ο καημός μου ήταν που δεν μπορούσα να την παίρνω αγκαλιά όποτε ήθελα. Παρ' όλο που την είχα δίπλα μου, λόγω καισαρικής δεν μπορούσα την πρώτη μέρα ούτε να την αλλάξω. Ακόμα με καίει...

Και επειδή δεν καθόταν ούτε στο στήθος, δεν την έζησα τις πρώτες ώρες. Έβλεπα τους άλλους να την αλλάζουν, να την ταίζουν και εγώ τπτ.

Νόμιζα ότι θα με είχε ξεχάσει... Το ένιωθα ότι πρέπει όλο αυτό να της ήταν πολύ βάρβαρο αλλά παρ' όλα αυτά ήταν ένα πολύ ήσυχο μωράκι...

Μόλις βέβαια πήγαμε σπίτι δεν την άφησα σε ησυχία. Δεν την έπιανε κανένας εκτός από εμένα και τον μπαμπά της.

Θυμάμαι μόλις μπήκαμε σπίτι την πήρα στο δωμάτιο της και προσπάθησα να την βάλω στο στήθος (δεν έκατσε βέβαια!), την είχα αγκαλίτσα και οι γύρω μου έλεγαν ότι δεν πρέπει να την σηκώνω γιατί ήμουν χειρουργημένη... γκρρρ (εννοείτε τους έγραφα κανονικά)

Ουφ... τι τα θυμήθηκα τώρα; σνιφ

Βρε parouli ανατρίχιασα....

αχ και εμένα ο καημός μου ήταν που δεν μπορούσα να την παίρνω αγκαλιά όποτε ήθελα. Ουφ... τι τα θυμήθηκα τώρα; σνιφ

πιστευω οτι ετσι ειναι..οτι πρεπει να ειναι πανω σου..αυτο ειναι το φυσιολογικο..τωρα εαν για οποιονδηποτε ιατρικο λογο δεν μπορεις,υπαρχουν εναλλακτικες..εχουμε φτασει ομως στο σημειο τις εναλλακτικες να τις θεωρουμε ως δεδομενο! με το να το αποδεχομαστε, δεν θα αλλαξει κατι..διεκδικουμε τα δικαιωματα μας.. τις στιγμες με το μωρο μας..

φερνανε τα μωρα στα ταπερ σε συγκεκριμενη ωρα το πρωι. την δικια μου την κραταγα ολη μερα..ερχοταν η μαια να τα παρει μετα απο καποια ωρα..''δεν εφαγε ακομα, θα την κρατησω..'' της ελεγα και στραβομουτσουνιαζε..οχι κυρα μου το παιδι μου ΔΕΝ ειναι αρρωστο για να το πας για νοσηλεια στο θαλαμο..εμενα θελει...και της εβγαζα φωτογραφιες που ειχε χυθει επανω στο στηθος μου και κοιμοταν ανενοχλητη.. οι δυο μας..εγω κι εκεινη..εαν κανω δευτερο παιδι θα διεκδικισω πολλα περισσοτερα πραγματα..ή μαλλον θα τα ΑΠΑΙΤΗΣΩ..ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου και ΔΙΚΑΙΩΜΑ του παιδιου μου να ειμαστε μαζι σαν ενα..οπως οταν ηταν στην κοιλια μου..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Ακούμε συχνά μητέρες που σταματούν τον θηλασμό, να λένε ότι δεν είχαν άλλο γάλα ή ότι το γάλα τους δεν ήταν καλό για το παιδί τους. Πόσο αληθεύουν αυτά επιστημονικά; Πώς λειτουργεί ο μητρικός θηλασμός;

Σε γενικές γραμμές, για τη γαλουχία απαραίτητα είναι τρία πράγματα: οι ορμόνες, το στήθος και η απομάκρυνση του γάλακτος απ’ αυτό.

1. Η πρώτη προϋπόθεση, οι ορμόνες –προλακτίνη, ωκυτοκίνη– παράγονται από το ορμονικό κέντρο του εγκεφάλου που λέγεται υπόφυση. Σοβαρές διαταραχές στις ορμόνες της γαλουχίας είναι σπανιότατες και αφορούν λιγότερο από το 1% των γυναικών. Άρα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το γάλα της μαμάς δεν σταματάει ξαφνικά και ανεξήγητα γιατί κάτι συνέβη με τις ορμόνες της.

2. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι το στήθος της μαμάς. Αυτό περιέχει λίπος και τον αδένα που εκκρίνει το γάλα. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν φυσιολογικό όγκο αδένα και έχουν την ικανότητα να θηλάσουν το μικρό τους. Το μέγεθος του στήθους έχει κυρίως να κάνει με την ποσότητα λίπους που περιέχεται σε αυτό. Άλλωστε, ο αδένας αναπτύσσεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ με τη γαλουχία ωριμάζει και γίνεται ολοένα και πιο παραγωγικός. Άρα, το μικρό μέγεθος του στήθους πολλών γυναικών πριν από την εγκυμοσύνη ή και πριν τον τοκετό δεν σημαίνει συνήθως και ανικανότητα να παράγουν γάλα. Ακόμα και γυναίκες με ιδιαίτερα μικρό στήθος, μπορούν να θρέψουν, μερικώς ή πλήρως, το μωρό τους, εφόσον αφήσουν από τη γέννηση ελεύθερη την πρόσβαση του παιδιού σε αυτό και το θηλάσουν συχνά και με σωστή τεχνική.

3. Η γαλουχία αποτυγχάνει στις περισσότερες γυναίκες, γιατί δεν απομακρύνεται το μητρικό γάλα από το στήθος. Η τρίτη προϋπόθεση για την παραγωγή του μητρικού γάλακτος είναι και η πιο σημαντική. Όσο πιο πολύ γάλα βγάλει το παιδί –ή το θήλαστρο–, τόσο πιο πολύ γάλα θα παραχθεί.

Το στήθος δεν είναι απλή αποθήκη γάλακτος, αλλά ζωντανός αδένας που υπακούει στον νόμο της ζήτησης και της προσφοράς. Όταν το μωρό αδειάζει τακτικά τον αδένα, τα κύτταρα που παράγουν το γάλα παίρνουν εντολή να δουλέψουν περισσότερο. Αντίθετα, όταν το στήθος δεν αδειάζει και το γάλα λιμνάζει μέσα στον αδένα, τα κύτταρα αυτά παίρνουν εντολή να σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Όσο περισσότερο γάλα απομακρύνεται από το στήθος, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται. Ο μαστός της γυναίκας δεν είναι ουροδόχος κύστη για να γεμίζει απλώς και να αδειάζει, αλλά αδένας, εργοστάσιο που φτιάχνει κάθε στιγμή γάλα ανάλογα με τη ζήτηση από το μωρό. Όποτε το στήθος είναι γεμάτο γάλα, ο ρυθμός παραγωγής του μειώνεται. Όποτε αδειάζει πλήρως, ο ρυθμός παραγωγής αυξάνεται!

83hKp3.png

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης

Στην αρχή, υπό την επίδραση των ορμονών, η μητέρα προσφέρει στο παιδί μικρές ποσότητες από το πολύτιμο πρωτόγαλα, καμία σταγόνα του οποίου δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη. Έπειτα, τρεις με τέσσερις ημέρες από τη γέννηση του παιδιού, οι ίδιες ορμόνες οδηγούν το στήθος της μαμάς σε διόγκωση, πρήξιμο. Από εκεί και έπειτα, ο κύριος ρυθμιστής είναι το παιδί. Αν αυτό θηλάσει συχνά και αποτελεσματικά, η γαλουχία θα συνεχιστεί. Οι ορμόνες παίζουν πλέον δευτερεύοντα ρόλο.

Κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής του μωρού, εδραιώνεται η γαλουχία και συντονίζεται η παράγωγη γάλακτος της μητέρας με τις ανάγκες του μωρού. Από τη μια βρίσκεται η παραγωγή της μαμάς σε γάλα, από την άλλη οι ανάγκες του μωρού. Αν το μωρό είναι λαίμαργο, θα απαιτήσει περισσότερο: θα κλαίει από πείνα, θα θέλει να βρίσκεται πολλές ώρες στο στήθος. Αν δεν επιβληθούν εμπόδια σε αυτήν τη ζήτηση –με αυθαίρετα ωράρια φαγητού, συγκεκριμένη ώρα σε κάθε στήθος κ.λπ. –, το μωρό, τελικά, θα πάρει περισσότερο γάλα γιατί το στήθος της μαμάς θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του. Σε άλλες περιπτώσεις, η παραγωγή της μαμάς είναι μεγάλη, περισσότερη από αυτήν που χρειάζεται το παιδί. Με τον καιρό, το στήθος της μαμάς «υπακούει» στις λιγότερες ανάγκες του μωρού, μειώνει την παραγωγή γάλακτος και επέρχεται ισορροπία. Ο θηλασμός κατά την κρίσιμη πρώτη περίοδο πρέπει να είναι ανεμπόδιστος, χωρίς πρόγραμμα, με το μωρό, αν χρειάζεται, «κολλημένο στο στήθος», σύμφωνα με τις απαιτήσεις του, με μόνη προϋπόθεση ότι τοποθετείται και πιάνει σωστά τη θηλή, καταπίνει γάλα και το απομακρύνει.

Μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες, εφόσον όλα έχουν γίνει σωστά, φυσικά, χωρίς παρεμβολές και εμπόδια, μαμά και βρέφος καταλήγουν σε έναν θαυμαστό συντονισμό: η μαμά προσφέρει ακριβώς τόσο γάλα, όσο το παιδί χρειάζεται. Σε αυτήν τη φάση, πολλές μητέρες ανησυχούν ότι το γάλα τους μειώθηκε. «Μα το στήθος μου μοιάζει άδειο...» Στην πραγματικότητα, το στήθος πρέπει να είναι άδειο από εδώ και στο εξής, να μην εμφανίζει αναίτια πρηξίματα που δεν συμβαδίζουν με την όρεξη του παιδιού. Όσο πιο άδειο είναι μετά το φαγητό του παιδιού, τόσο το καλύτερο: τα κύτταρα θα λάβουν το σήμα να το ξαναγεμίσουν γρηγορότερα.

83hKp3.png

Μωρέ πολύ καλά τα λες...

Δυστυχώς έπεσα στην παγίδα της άπειρης μητέρας. Που από το άγχος μου δεν ήξερα τι πρέπει να απαιτήσω και ποδοπατούσα το ένστικτό μου. Τουλάχιστον ξύπνησα γρήγορα...

Εννοείτε ότι στο επόμενο, πρώτα ο Θεός, θα ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω.

Για όλα αυτά θεωρώ χρέος μου να ενημερώνω όσο μπορώ μέλλουσες μανούλες!

(τώρα που γύρισα στην δουλειά έχω πρήξει την συνάδελφό μου που είναι εγκυούλα)

Λέει λέει κάτι θα της μείνει χαχα!

αααα πόσο πολύ θυμώνω όταν στην ερώτηση "θέλεις να θηλάσεις;" μου απαντάνε "αν έχω γάλα!!!"

Φτάνει πια με αυτόν τον μύθο...

Πόσο βοηθάει να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί ο θηλασμός; Πάρα πολύ.

Καθʼ όλη τη διάρκεια της γαλουχίας, είναι πιθανό να πέσουμε ξαφνικά σε παγίδες και κακοτοπιές. Μόνο με βαθιά επίγνωση του νόμου της ζήτησης και προσφοράς μπορούμε να αντιδράσουμε σωστά σε αυτές. Για παράδειγμα, το τριών μηνών μωρό σας τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι πεινάει περισσότερο, θέλει να θηλάζει κάθε δύο ώρες από κάθε τρεις ώρες που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, και πιο συχνά τη νύχτα. Τι κάνετε; Αν δεν γνωρίζετε τα παραπάνω, συμπεραίνετε ότι το γάλα σας δεν φτάνει και του δίνετε συμπλήρωμα. Το μωρό σας έχει φυσιολογική έκρηξη ανάπτυξης, θέλει απλώς να μεγαλώσει απότομα, χορταίνει την έξτρα πείνα του με το συμπλήρωμα που του δίνετε. Το στήθος όμως δεν ερεθίζεται επιπλέον, μένει στην προηγούμενη κατάσταση, δεν συντονίζεται με τις αυξημένες ανάγκες του μωρού. Μια βδομάδα αργότερα, το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος έχει πλέον κυρίαρχο ρόλο και η δική σας παραγωγή σε γάλα έχει μείνει σημαντικά πίσω. Χωρίς λόγο και αιτία θα αποθηλάσετε σύντομα, μόνο και μόνο γιατί δεν ακολουθήσατε τη ζήτηση του μωρού σας.

Ας δούμε ένα αντίθετο παράδειγμα. Το μωρό σας έπαθε βρογχιολίτιδα και δεν τρώει καλά. Η ανάσα του είναι βαριά και χρειάζεται νοσηλεία με ορό στο νοσοκομείο για δύο ημέρες. Τι κάνετε; Το μωρό πρέπει για όσο μπορεί να πηγαίνει στο στήθος. Η παραγωγή σας σε γάλα πρέπει να διατηρηθεί με χρήση θηλάστρου. Αν δεν το κάνετε, το στήθος σας θα μείνει ανερέθιστο για μέρες, θα μαζευτεί γάλα και θα δοθεί σήμα να μη φτιάχνεται άλλο. Τρεις μέρες αργότερα, το μωρό σας είναι και πάλι ζωηρό, ζητάει το γάλα σας που είναι όμως λίγο πια. Κάθεται όλη μέρα στο στήθος χωρίς να χορταίνει, εσείς δεν αντέχετε, του δίνετε συμπλήρωμα και σύντομα αποθηλάζετε.

Τις περισσότερες φορές, η απάντηση στη λανθασμένη διαπίστωση «δεν είχα γάλα» είναι «δεν είχες γιατί δεν έβαλες, όσο και όταν έπρεπε, το παιδί σου στο στήθος, ή γιατί δεν ζήτησες κατάλληλη βοήθεια όταν το μωρό σου δεν ήξερε ή δεν μπορούσε να το απομακρύνει αποτελεσματικά από τον μαστό».

τα παραπανω αρθρα θα τα βρειτε εδω http://pediatros-thes.gr/?page_id=156

83hKp3.png

Δυστυχώς έπεσα στην παγίδα της άπειρης μητέρας. Που από το άγχος μου δεν ήξερα τι πρέπει να απαιτήσω και ποδοπατούσα το ένστικτό μου. Τουλάχιστον ξύπνησα γρήγορα...

Εννοείτε ότι στο επόμενο, πρώτα ο Θεός, θα ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω.

δεν εισαι η μονη..μεσα στην κουραση, στην απειρια, στο αγχος για το τι να κανεις και εαν το κανεις σωστα, ειναι πολυ ευκολο να την πατησεις..

ενημερωνομαστε λοιπον..

Δεν ήταν ρίσκο όμως αυτό για το θηλασμό; Δε θα μπορούσε έτσι να χάσει την ευκαιρία να θηλάσει;

ετσι ακριβως ειναι Ευθαλια..απλα ηταν τυχερη..

το γεγονος οτι βαρυστομαχιασε, κοιμηθηκε και ετσι δεν το ακουγε να κλαιει , δεν σημαινει οτι δικαιωθηκε η αποφαση της να το ταισει με μπιμπερο γιατι πειναγε και εκλαιγε..

εαν το μωρο σου σηκωνει τον κοσμο, το βαζεις απλα επανω σου, στο στηθος σου, να ακουει την καρδια σου.. εφοσον το μωρο σου ειναι ενα τελειομηνο, υγιεστατο μωρο, να μην ανυσηχεις. Βαρος χανουν ολα τα μωρα τις πρωτες μερες (θα βρεις σχετικο αρθρο σε προηγουμενο ποστ μου), κολικους εχουν επισης πολλα μωρακια και πονανε και κλαινε..και οχι εαν του δωσεις μπιμπερο δεν του ανοιγει η ορεξη..

οσο πιο καλα ''διαβασμενη'' πας, τοσο πιο ηρεμη θα εισαι..μην ξεχασεις να κανεις πολλες επαναληψεις στο διαβασμα σου (με μια φορα διαβασμα δεν θα τα θυμασαι :lol:) και εχε για σκονακι το τηλεφωνο του Συνδεσμου Θηλασμου, ωστε εαν εχεις απορια τους παιρνεις και απο το μαιευτηριο!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Θα χρειαστουμε απαραιτητα θηλαστρο? εγω δεν εχω παρει ακομα..Σκεφτομαι να παρω μετα τη γέννα κ μονο σε περιπτωση που αντιμετωπισω προβλημα.

δεν χρειαζεται απαραιτητα το θηλαστρο..μονο εαν αντιμετωπισεις καποιο προβλημα ή πρεπει να γυρισεις στην εργασια σου..εαν λοιπον χρειαστεις να επιλεξεις θα πας σε αυτην την σελιδα να διαβασεις σχετικα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

ή ανοιξε ενα καινουργιο θεμα εδω http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=114

εξηγωντας τους λογους για τους οποιους θες θηλαστρο, για να μπορουν να σε βοηθησουν να επιλεξεις.

με το καλο το μωρακι σου!

83hKp3.png

Eγώ τώρα γιατί αγχώθηκα με όλα αυτά που διάβασα;...Θα τα καταφέρω;...

Μάλλον γιατί τα διάβασες μαζεμένα και δεν μπόρεσες να τα αφομιώσεις;)

Ξαναδιάβασε τα, χαλαρά, και ξανά και ξανά...

Αν είσαι ενημερωμένη δεν παίζει να μην τα καταφέρεις! Στο εγγυώμαι...

Το πράγμα χρειάζεται θέληση και ενημέρωση! Όλα τα άλλα είναι περιττά!

Εγώ έβαλα τα κλάματα με το γράμμα του νεογέννητου στη μαία. Νιώθω οτι έχω διαβάσει αρκετά για το θηλασμό αλλά επαναφέρω τους ενδοιασμούς μου για να είμαι σίγουρη ότι τα αφομοίωσα. Επίσης, παρ' όλο που πιστεύω πολύ στη δύναμη της φύσης και δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα, φοβάμαι τα απρόβλεπτα και φυσικά την πράξη αυτη καθ' αυτή. Να σημειώσω ότι η αδερφή μου γέννησε στη Νορβηγία κι εγώ θα γεννήσω στη Σουηδία που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν πολύ το θηλασμό. Παρ' όλα αυτά αυτο με το πρόγραμμα πιστεύω ότι ισχύει διότι τα νοσοκομεία που αναφέρομαι είναι μεγάλα και στις πρωτεύουσες και γίνεται χαμός από γέννες. Το rooming in το έχουμε πάντως, κάτι είναι κι αυτό...

Αχ βρε Paros, πόσο με συγκίνησες με όσα έγραψες! Κι εγώ έριξα κλάμα με το γράμμα του νεογέννητου και με τα συναισθήματα των μωρών μας...Μόλις γεννούνται βιώνουν τέτοιο σοκ και εμείς από άγνοια δεν τα παρηγορούμε... Εγώ είμαι πια πολύ αποφασισμένη, στον όγδοο πια, περιμένω τα διδυμάκια μου και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να τα θηλάσω!Θα κάνω rooming-in στο μητέρα και δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να με αποπροσανατολίσει...Με έχει πιάσει τρομερό πείσμα!!!

Διαφημίσεις

Αγαπητή μαία,

Αν είμαι ένα υγιές, τελειομηνο μωρό σας παρακαλώ να μη μου δώσετε μπουκάλια με νερό, τσάι, φόρμουλα η πιπίλες.

Τρώω όταν πεινώ, συνήθως κάθε 1-3 ώρες, μέρα ή νύχτα και όχι όποτε θέλετε εσείς.

Αφήστε με αν θέλω να κοιμηθώ για 4-5 ώρες την νύχτα χωρίς να με ξυπνήσετε για τάισμα.

Η μαμά μου μου επιτρέπει να τρώω αν θέλω συνεχόμενα, χωρίς περιορισμό με το ρολόι

Η μαμά μου με ταΐζει από τους δυο μαστούς σε κάθε γεύμα για όση ώρα θέλω. Αν με βοηθήσετε να θηλάσω με σωστή στάση και τρόπο, η μαμά μου δε θα πονέσει στη θηλή.

Η μαμά μου γνωρίζει ότι τρώω πάνω από 8 φορες μέσα στο 24ωρο.

Σας παρακαλώ να μη με πάρετε μακριά από τη μαμά μου μόλις γεννηθώ, εκτός αν δεν είμαι καλά και χρειάζομαι γιατρό. Ήμουν με τη μαμά μου για πολύ καιρό και θέλω να μενω συνεχεια μαζι της.

___________________________________________________ Υπογραφή μαμάς

Όνομα παιδιού

Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH DCH IBCLC

http://pediatros-thes.gr/?page_id=101

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Μπράβο φίλη paros που το έβαλες αυτό το γράμμα. Το διάβαζα και τα δάκρυα κορόμηλο!!! Τόσο απλό και τόσο αληθινό...

Qep5p3.pngrWtbp3.png

εγω παλι εκλαιγα με το μηνυμα 126.και το γραμμα βεβαια συγκλονιστικο! ρε κοριτσια πως επεμβαινουμε ετσι στη φυση και απομακρυνομαστε ολο και περισσοτερο απο αυτο για το οποιο προοριζομαστε...προσπαθω να επαναλαμβανω συνεχεια οτι θα θηλασω και θα τα καταφερω κι ας μην εχω θηλες.οπως μου εγραψε και μια φιλη σε αλλο θεμα περι θηλασμου,οι γυναικες στην αφρικη πως τα καταφερνουν?ε δε νομιζω να εχουν ολες την τελεια ανατομια μαστου.και χαιρομαι ιδιαιτερα που τελικα επελεξα μαιευτηριο που το rooming in επιβαλλεται και δεν ειναι απλα μια επιλογη(κι ας μου λεγαν ολοι '' θα το εχεις μαζι σου ολη μερα?καλα καλα,θα δεις τη γλυκα!''). θελω οταν με το καλο ερθει το μικρο μου να το εχω συνεχεια πανω μου,να το μυριζω και να ακουει την καρδια μου...και ναι με εχουν πιασει και παλι οι ευαισθησιες του 1ου 3μηνου:)

tt1108c2.aspx

για τις μανουλες που διανυουν το τριτο τριμηνο της εγκυμοσυνης του θα γινουν ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρια που αφορουν τον θηλασμο. Βιαστειτε, οι θεσεις ειναι περιορισμενες. Για περαιτερω πληροφοριες :

''Το Family Wellness Athens και η κα Λώρι-Ανν Ρόμπερτσον (εξειδικευμένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC και γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο) με γνώμονα τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με έντονη ευαισθησία απέναντι σε κάθε νέα μέλλουσα μητέρα, προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τα προγεννητικά σεμινάρια "Το πρώτο βήμα" σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, αξίας 50 ευρώ.

Τα επόμενα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί για τις 1 και 29 Ιουλίου. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν μόνο γυναίκες στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι΄αυτό απαιτείται προεγγραφή εγκαίρως στο 210-6754075 ή στο [email protected] ''

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=145620535503207&set=a.145617682170159.30716.100001657840324&type=1#!/event.php?eid=137200536354145&notif_t=event_invite

[/url]

''Θηλασμός

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τα προγεννητικά σεμινάρια σχετικά με τον μητρικό θηλασμό θα προσφέρονται δωρεάν, κάθε μήνα, με έναρξη από τον μήνα Ιούλιο. Πραγματικά δεν θα ήθελα οποιαδήποτε μέλλουσα μητέρα να μην έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό της ότι είναι σε θέση να θηλάσει, εξαιτίας των προσφάτων δυσκολιών στην οικονομία. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθειά σας προκειμένου να μεταφέρετε αυτή την πληροφορία στις μέλλουσες μητέρες. Οι θέσεις του σεμιναρίου είναι περιορισμένες και καλό θα ήταν κάθε ενδιαφερόμενη να κάνει προεγγραφή εγκαίρως στο γραφείο μου. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν μόνο γυναίκες στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Είναι μια προσφορά (αξίας 50 ευρώ) από το Family Wellness Athensσε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. ''

http://www.familywellness.gr/

83hKp3.png

Επαναγλακτισμός είναι η επαναφορά της γαλουχίας που είτε διακόπηκε τελείως είτε απλά μειώθηκε.

Πρόκληση γαλουχίας είναι η έναρξη της γαλουχίας χωρίς προηγηθείσα εγκυμοσύνη.

Ο επαναγαλακτισμός είναι γνωστός από αναφορές από πολύ παλιά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 υπάρχουν σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις που μελετούν το φαινόμενο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο.

Στον άνθρωπο ο επαναγαλακτισμός μελετήθηκε συστηματικά από τη δεκαετία του 1980 όταν άρχισε να διαδίδεται η χρήση των νοσοκομειακών θηλάστρων.

Μια από τις σημαντικές μελέτες έγινε από της Auerbach και Avery το 1980 σε 336 γυναίκες (το δείγμα θεωρείται μεγάλο και αξιόπιστο). Αν και κάποιες μητέρες αποφάσισαν να κάνουν επαναγαλακτισμό γιατί το μωρό τους παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σε σκόνη ή γιατί είχε άλλα προβλήματα υγείας, οι περισσότερες το έκαναν γιατί επιθυμούσαν γιατί επιθυμούσαν μια σχέση μεγαλύτερης εγγύτητας με το μωρό τους.

Το 75% των μητέρων είχε θετικά συναισθήματα από τη διαδικασία και ανεξάρτητα από την ποσότητα του γάλακτος που κατάφεραν να παράγουν.

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% πέτυχαν πλήρη επαναγαλακτισμό μέσα στο μήνα ενώ άλλο ένα 25% χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από μήνα. Οι υπόλοιπες μητέρες θήλαζαν και παράλληλα έδιναν συμπλήρωμα.

Δηλαδή σε διάστημα 4-6 εβδομάδων ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 75% κατάφερε πλήρη επαναγαλακτισμό και οι υπόλοιπες μητέρες μερικό επαναγαλακτισμό!

Οι μητέρες που ξεκίνησαν τον επαναγαλακτισμό τους πρώτους δύο μήνες από τον τοκετό είχαν μεγαλύτερη παραγωγή από αυτές που τον ξεκίνησαν αργότερα. Αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική, πολλές μητέρες πιστεύουν ότι το διάστημα που απαιτείται είναι περίπου ίσο με το διάστημα από τότε που διέκοψαν το θηλασμό.

Ο επαναγαλακτισμός είναι μια απαιτητική διαδικασία από άποψη χρόνου και μπορεί να πετύχει μόνο αν η μητέρα καταφέρει να το βάλει ως υψηλή προτεραιότητα στο πρόγραμμά της. Είναι διαδικασία όμοια με το θηλασμό. Τα περισσότερα μωρά θηλάζουν για 20-30 λεπτά κάθε 2 με 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα μωρό μπορεί να έχει μεσοδιάστημα ανάμεσα στα γεύματα 4-5 ώρες.

Αν έχει διακοπεί η γαλουχία ή το γάλα είναι πολύ λίγο το μωρό δύσκολα θα μείνει στο στήθος τόση πολλή ώρα. Για τις περισσότερες μητέρες είναι απαραίτητο να συνδυάσουν το θηλασμό με αντλήσεις ώστε να συμπληρώνεται ο απαραίτητος χρόνος διέγερσης σε κάθε μαστό.

Αν το μωρό έχει καιρό να θηλάσει είναι πιο εύκολο για τη μητέρα να ξεκινήσει μετρώντας ως χρόνο θηλαστικών κινήσεων μόνο το διάστημα που αντλεί. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για το μωρό και για τη μητέρα: εξασφαλίζει τη συνεργασία του μωρού για όταν θα υπάρχει περισσότερο γάλα και προσφέρει διέγερση στο μαστό που βοηθάει την πιο γρήγορη αύξηση του γάλακτος.

Συνεχίζω με το πρωτόκολλο αντλήσεων:

Για τον επαναγαλακτισμό η μητέρα θα χρειαστεί ένα νοσοκομειακό θήλαστρο (ενοικιάζεται).

Δείτε εδώ για τα θήλαστρα.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Είνα προτιμότερο να έχει ένα σύστημα διπλής άντλησης γιατί ο χρόνος άντλησης μειώνεται στο μισό (είναι πιο εύκολο για τη μαμά να βρει το μισό χρόνο!) αλλά και φαίνεται ότι η παραγωγή αυξάνεται πιο γρήγορα΄! :-)

Επειδή το πρόγραμμα με ένα μωρό δεν μπορεί να είναι σταθερό, προτείνουμε στη μητέρα να προγραμματίζει τις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες στη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι και καθυστερήσει κάποια φορά για περισσότερο από 3 ώρες να μην υπάρχει πρόβλημα με το συνολικό αριθμό των αντλήσεων.

Η μητέρα θα πρέπει να κάνει 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Η μία από αυτές θα πρέπει να είναι βραδυνή, στη διάρκεια του ύπνου.

Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων που διαρκούν πάνω από 4 ώρες. Για τις περισσότερες μητέρες είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν την παραγωγή αν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα.

Γενικά απαιτούνται τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε μαστό το 24ωρο. Αυτό μεταφράζεται σε 10 δεκάλεπτα ή 8 13λεπτα για κάθε μαστό. Γι αυτό προτείνουμε το σύστημα διπλής άντλησης. Είναι δύσκολο για μια μητέρα να βρει 100 λεπτά ελεύθερα το 24ωρο, το να βρει 200 είναι ακόμη πιο δύσκολο...

Όσο αυξάνεται το γάλα και όσο πιο πολύ συνεργάζεται το μωρό, τόσο μειώνεται ο αριθμός των αντλήσεων.

Για να ενθαρρύνετε το μωρό να θηλάσει προσπαθείστε τα παρακάτω:

Πότε να προσπαθείτε το θηλασμό:

-όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο ή πολύ νυσταγμένο

-όταν το μωρό χαλαρώνει ή κοιμάται

-περπατώντας και κρατώντας το μωρό αγκαλιά

-κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό

-σε ένα ήσυχο δωμάτιο χωρίς πολλά φώτα

-σε μια κουνιστή πολυθρόνα

-όταν ακούτε απαλή μουσική

Αυξάνοντας την επαφή:-Δώστε το μωρό όσο πιο πολύ δερματική επαφή μπορείτε

-Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο με αγκαλιά και νταντέματα

-Χρησιμοποιείστε ένα σλινγκ ή ένα μάρσιπο για να έχετε το μωρό πάνω σας ανάμεσα στα γεύματα

-Να κάνετε μπάνιο μαζί

-Να κοιμόσαστε μαζί

Στο στήθος:

-Βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος χωρίς να σας πονά, έτσι το μωρό παίρνει περισσότερο γάλα

-Μια σταγόνα γάλα στο στήθος αυξάνει τις πιθανότητες να πιάσει το μωρό πιο σύντομα

-Μιλάτε στο μωρό. Μπορεί τα μωρά να μην καταλαβαίνουν τις λέξεις αλλά καταλαβαίνουν τον τόνο της φωνής. Επιβραβεύστε το μωρό όταν τα καταφέρνει!

-Προσπαθείστε να κάνετε το θηλασμό μια θετική εμπειρία για σας και το μωρό. Αν το μωρό είναι ανήσυχο μην προσπαθείτε να το θηλάσετε. Περιμένετε να ηρεμήσει. Αν το μωρό αρνείται το στήθος είναι καλύτερα να μην το πιέσετε και να δώσετε το μητρικό γάλα με άλλο τρόπο.

-Να είστε υπομονετική τόσο με τη συμπεριφορά του μωρού σας όσο και με τον εαυτό σας! :-)

Όσα σας γράφω με την αντίστοιχη βιβλιογραφία θα τα βρείτε στο Breastfeeding Aswer Book της La Leche League International.

Η διαδικασία του επαναγλακτισμού είναι απαιτητική σε χρόνο αλλά και ψυχολογικά. Επίσης κάθε δυάδα μητέρας-μωρού είνα μοναδική. Οι περισσότερες μητέρες χρειάζονται εξειδικευμένη και συχνή υποστήριξη κατά τη διάρκεια του επαναγαλακτισμού, μη διστάσετε να τη ζητήσετε!

Πάντα στη διάθεσή σας :-)

_aglaia_________________

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Ενα πολυ απαραιτητο-σωτηριο ποστ απο την Αγλαϊα, σε περιπτωση που μειωθει ή διακοπει το γαλα. Ευχαριστουμε!

83hKp3.png

Anatomy of a Nursing Breast

rule_01.gif

Cross Section of a Lactating Breast

The milk is produced in milk producing cells. A portion of the milk continuously comes down the ducts and collects in the sinuses. When the cells are stimulated, they expel additional milk into the duct system (milk ejection reflex).anatomy1.jpg

Cross Section of a Baby Nursing

The entire areola and nipple form a "teat" inside the baby's mouth, reaching all the way back toward her throat. Note how baby's tongue completely covers her lower gum (or teeth), with the nipple far back in the mouth where it cannot be damaged.anatomy2.jpg

Nursing Anatomy in Action!

anatomy3.gif

http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_anatomy.html

(απο την ΚΡΙΣΤΙΝΑ..)

83hKp3.png

Κοριτσακια μου καλησπέρα σας...σας διαβαζω αρκετα όταν προλαβαινω...Νομιζω οτι κανετε πολυ καλη δουλεια και μας βοηθάτε πολυ...

Παρος πολυ βοηθητικα ολα αυτα που μας βαζεις να διαβαζουμε...

Εγω ειμαι ήδη στον μηνα μου και στις 4/7 καλως εχοντων το πραγματων θα γεννησω με ΚΤ..λογω παλιας επεμβασης....Ειναι το πρωτο μου παιδακι και εχω αρκετο αγχος...

Θελω πολυ να θηλασω το αγοράκι μου και θα το προσπαθήσω πολυ...ασε που με εχει πισμωσει και η συμερηφορα τον γυρω μου που προσπαθουν να με πεισουν οτι τα βλεπω ολα ιδανικα και δεν ειναι ευκολο και τετοιες μπουρδες και οτι αν πειναει και κλαει και δεν περνει βαρος εσυ τι θα κανεις δεν θα του δωσεις συμπληρτωμα και αλλα τετοια...βλακειες..και οταν τους λεω αυτα που εχω διαβασει απο εσας και γενικα απο τα site του θηλασμου..εχουν το στιλακι του καλα..καλ..θα δεις...λες και το εχουν σιγουρο οτι δεν θα μπορεσω...

Τεσπα εγω τους αφηνω ..μπενακης βγαινακης....θα κανω οτι θελω εγω τους λεω...

Τεσπα μην σας ζαλιζω με ασχετα..απλα θα ηθελα καποιας βοηθεια με καποιες αποριες μου αν μπορειτε να με βηθησετε...

Οπως σας ειπα θα γεννησω με καισαρικη και ολικη ναρκωση λογω καποιου θεματος με το αιμα μου θα κανω ολικη....

Εχω αγχος για το τι θα γινει με το μικρο μεχρι να συνελθω??? Τι θα πρεπει να εχω πει νωριτερα στις μαιες...

Τις πρωτες μερες που δεν μας κατεβαινει το κανονικο γαλ ο μικρος θα ειναι ενταξει μονο με το δικο μου???

Βασικα θα γεννησω στο Ιασω και σκεφτομαι να κανω rooming ιn για να μην εχω το αγχος αν θα του δωσουν ξενο και για να τον βαζω στο στηθος οταν κλαιει...

Λετε να δυσκολευτω με τα ραμματα...

Σορρυ αν σας κουρασα αλλα αν θελετε να με βοηθησετε απατώντας μου κυρίως για τις πρωτες ωρες μεχρι να συνελθω....

Ευχαριστω και ευχομαι σε οσες ειναι μανουλες να τους ζησουν τα μωρακια τους και στις εγκυούλες με το καλο να ερθουν τα μπεμπάκια τους

NNbMp2.png

Georgia,

με το καλό να έρθει το μωράκι σου καλή μου, να είναι γερό και όλα θα πάνε τέλεια. Εγώ έχω κάνει 2 παιδάκια με καισαρική και περιμένω σύντομα το τρίτο. Καισαρική βέβαια έχω κάνει με επισκληρίδιο, αλλά πίστεψέ με δεν έχει μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ανάνηψη. Το λέω γιατί φίλες μου αλλά και η αδερφή μου που γέννησε στο έλενα και έκανε κτ με ολική μια χαρά τα κατάφερε. (Ξερεις, εκεί το rooming in είναι υποχρεωτικό). Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα μετά την επέμβαση. Οκ, το πρώτο 24ωρο δεν έχεις τρομερή ελευθερία κινήσεων, θα πρέπει να έχεις κάποια βοήθεια αν επιλέξεις το rooming in. Να σου δίνει κάποιος το μωράκι αγκαλίτσα κλπ, διότι δεν θα μπορείς να σηκωθείς. Από την επόμενη μέρα θα είσαι καλύτερα.

Έγω στο μητέρα είχα επιλέξει rooming in, το μωράκι δεν ήπιε καθόλου ξένο, όλα πήγαν οκ (στο σπίτι τα σκ@#$α...). Το μέγεθος του στομάχου του είναι σα φουντούκι τις πρώτες μέρες. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από αυτό που έχεις να του δώσεις. Να είσαι αποφασισμένη, ήρεμη και να έχεις πίστη στον εαυτό σου και στο μωρό σου. Να μην ακούς κανέναν και να φιλτράρεις τις επισκέψεις (το rooming in είναι μια καλή δικαιολογία για να τις αποφύγεις). Να έχεις το μωράκι σου συνέχεια αγκαλιά πάνω σου. Και αυτό θα βρει το δρόμο του. Όλα θα πάνε τέλεια, με το καλό να το υποδεχτείς. Πολύ σημαντικό είναι, για να μην το ξεχάσω, να πάρεις σωστές οδηγίες σχετικά με την τοποθέτηση του μωρού στο στήθος για να μην πληγωθούν οι θηλές σου και ζοριστεις παραπάνω. Αυτά....

ΥΓ: Και να είσαι αυστηρή με τις μαίες. Η κάθε μία λέει το μακρύ της και το κοντό της.

Ρε κορίτσια αυτό που λέτε όλες να πάρουμε τις σωστές οδηγίες για το πώς θα βάζουμε το μωρό στο στήθος πώς γίνεται; Αν δεν έχεις μωρό και δεν πειραματιστείς εκείνη την ώρα μαζί του πώς θα κάνεις πρόβες πριν το γεννήσεις για τις στασεις του θηλασμου; Με κουκλα; Και η κούκλα δε σε δαγκώνει στις θηλές! Εγώ πχ που θελω πολύ να θηλασω και δεν έχω θηλάσει ποτέ μου γιατί είναι το πρωτο μου παιδί, θεωρω ότι απλα θα βαλω το μωρό στο στηθος μου και θα προσπαθησω μονη μου και με τη βοηθεια της φυσης να το βοηθησω να πιει το γαλατακι μου. Μπορω να κάνω κατι αλλο; Μπορει να πιασει αμεσως, μπορει να εχουμε προβληματα. Αλλα αυτό με τις στασεις θηλασμου δεν το καταλαβαινω. Μαζι θα βρούμε πώς μας βολευει να θηλάσουμε και τα βιβλία και οι εικονες δε μου λενε τίποτα στην παρουσα φαση! Απλά βρισκεις εναν τροπο να βαλεις το παιδι στο στηθος και να ρουφαει χωρις να κλεινει η μυτουλα του. Τωρα αν με ποναει ειναι αλλο θεμα, αλλα πιστευω και να με ποναει δε θα το διακοπτω, θα το αντεξω! Γνώμη μου..

καλημερα σας!

εχω καιρο να γραψω γιατι ειχα τα ιδια θεματα ,με μια αλλη κοπελα(δε θυμαμαι ονομα) με τους γυρω,που νομιζουνολοι οτι ειναι ειδικοι!!!!

"σιγα μη φτανει το γαλα σου για 2 μωρα!!!ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ!! εμενα η κορη μου με ενακαι δεν την φτανει!αφου πινει 220 μλ που να το βρει!!"

και αλλα πολλα τετοια κουλα!!και ολο αυτο με απογοητευει και με αγχωνει.

τεσπα θα ηθελα να ρωτησω αν καποια απο εσας εχει χρησιμοποιησει το μπιμπερο calma της medela.Διαβασα οτι η κατασκευη του ειναι τετοια που το μωρο ειναι αναγκασμενο να κανει ακριβως τις ιδιες κινησεις οπως και οταν θηλαζει,και ετσι μπορεις να του δωσεις με μπουκαλι καποιο γευμα χωρις να υπαρχει κινδυνος να μη θελει μετα το στηθος.

Ισως δε συμφωνειτε με την ιδεα να αγορασω μπουκαλι αλλα θα πρεπει να γυρισω στη δουλεια στις 40 μερες.

επισης μπορει καποια να με ενημερωσει για το θεμα της διατροφης?δηλαδη τι ακριβως θα πρεπει να τρωω ωστε να εχω αρκετη παραγωγη γσλακτος?

καπου διαβασα πολλα υγρα αλλα τι εννοουμε πολυ νερο ή και σουπες και χυμους?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...