Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τράπεζα σπέρματος

Recommended Posts

Καλησπέρα!Σκεφτόμαστε σοβαρά την λύση σπερματέγχυσης η εξωσωματικής με σπέρμα απο τράπεζα.Επείδη ακόμα δεν έχω αρχίσει το ψάξιμο γνωρίζει κάποιος τιμές και το αν χρειάζεται σε κάθε προσπάθεια να γίνεται αγορα;;:?

Επίσης απο όσο έχω καταλάβει τράπεζες σπέρματος έχουν τα κέντρα εξωσωματικής.Θα μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το σπέρμα σε κάποιο άλλο νοσοκομείο η πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο κέντρο όλη η διαδικασία;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Σκεφτόμαστε σοβαρά την λύση σπερματέγχυσης η εξωσωματικής με σπέρμα απο τράπεζα.Επείδη ακόμα δεν έχω αρχίσει το ψάξιμο γνωρίζει κάποιος τιμές και το αν χρειάζεται σε κάθε προσπάθεια να γίνεται αγορα;;:?

Επίσης απο όσο έχω καταλάβει τράπεζες σπέρματος έχουν τα κέντρα εξωσωματικής.Θα μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το σπέρμα σε κάποιο άλλο νοσοκομείο η πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο κέντρο όλη η διαδικασία;

Μελανία καλησπέρα,

θα σου στείλω πμ με τα στοιχεια για το κέντρο που χρησιμοποιώ εγώ. Βασικά κι εκεί κάνουν εξωσωματικές, εγώ όμως το παίρνω και το δίνω στο δικό μου κέντρο.

MOPDp3.png?EvtKw4ir

Μελανία καλησπέρα,

θα σου στείλω πμ με τα στοιχεια για το κέντρο που χρησιμοποιώ εγώ. Βασικά κι εκεί κάνουν εξωσωματικές, εγώ όμως το παίρνω και το δίνω στο δικό μου κέντρο.

Σ' ευχαριστω :-) Θέλω να αρχίσω απο κάπου και αγχώνομαι και μόνο στην σκέψη....

• 3 months later...

Μελανία καλημέρα και απο μενα.

Εμεις με τον αντρα μου απευθυνθηκαμε σε τραπεζα σπερματος στη Δανία. Για ρίξε μια ματιά εδω. cryosinternational.com

Ειναι μια απο τις μεγαλυτερες τραπεζες παγκοσμιος. πηρα απο κει και εκανα σπερματεγχυνση στον γιατρο μου στην πολη μου. Δεν τα καταφεραμε την πρωτη φορα αλλα πιστευω ακραδαντα οτι εκανα πολλα λαθη και φταιω εγω κατα το 80% που δεν επιασε. σε κανα δυο μηνες παμε για 2η και ειμαι πολυ αισιοδοξη. Καλη επιτυχια

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια σας ευχαριστώ!Τελικά βρήκαμε σπέρμα πολύ λίγο με βιοψία και δεν χρειάστηκε να απευθυνθούμε σε τράπεζα.Είμαι έγκυος 8 εβδομάδων :)

μελανια τι κανεισ?

Τονια μου καλά είμαι :-)Όμως ειρωνικό ενώ εμείς δεν χρειάστηκε να απευθυνθούμε σε τράπεζα η αδερφή μου ξεκινάει κατάψυξη ωαρίων και κάποιων γονιμοποιημένων με δότη απο Σεπτέμβριο.Ο γιατρός στο κέντρο της πρότεινε μία που υπάρχει στην Ελλάδα αυτή που μου είχε προτείνει κι εμένα το Βιβιαννάκι.Τελικά μάλλον θα πάρει απο την Cryos.Αννα.Τζι καλή επιτυχία και να μην κατηγορείς τον εαυτό σου.Σου στέλνω πμ έχω μία απορία.

μελανια σε ποιο κεντρο παει η αδερφη σου?και ωαρια και απο δοτη σπερμα?πωσ ειναι η ψυχολογια τησ?ειναι καπωσ δυσκολα αλλα αν δεν υπαρχει λυση το κανεισ και αυτο.προτιμοτερο ειναι να μην εχεισ ενα μωρακι και να βασανιζεσαι?οχι βεβαια.

Διαφημίσεις

μελανια σε ποιο κεντρο παει η αδερφη σου?και ωαρια και απο δοτη σπερμα?πωσ ειναι η ψυχολογια τησ?ειναι καπωσ δυσκολα αλλα αν δεν υπαρχει λυση το κανεισ και αυτο.προτιμοτερο ειναι να μην εχεισ ενα μωρακι και να βασανιζεσαι?οχι βεβαια.

Θα μπει σε πρόωρη εμμηνόπαυση.Ακόμα έχει ωορηξία αλλα δεν έχει σύντροφο...Οπότε θα προσπαθήσει να καταψύξει δικά της ωάρια και κάποια γονιμοποιημένα με δότη.Για να έχει κι άλλες επιλογες πέρα απο δανεικά ωάρια αν τα κατεψυγμένα δεν αντεξουν,γονιμοποιηθούν κλπ...Δεν είναι και πολύ καλά αν και τώρα που αποφάσισε τι θα κάνει και πως θα κινηθεί νιώθει οτι κάτι κάνει και δεν το αφήνει έτσι.Γενικά έπαθε έναν πανικό γιατί το ανακάλυψε τυχαία μετά απο ορμονικές που έκανε προληπτικά.

Θα μπει σε πρόωρη εμμηνόπαυση.Ακόμα έχει ωορηξία αλλα δεν έχει σύντροφο...Οπότε θα προσπαθήσει να καταψύξει δικά της ωάρια και κάποια γονιμοποιημένα με δότη.Για να έχει κι άλλες επιλογες πέρα απο δανεικά ωάρια αν τα κατεψυγμένα δεν αντεξουν,γονιμοποιηθούν κλπ...Δεν είναι και πολύ καλά αν και τώρα που αποφάσισε τι θα κάνει και πως θα κινηθεί νιώθει οτι κάτι κάνει και δεν το αφήνει έτσι.Γενικά έπαθε έναν πανικό γιατί το ανακάλυψε τυχαία μετά απο ορμονικές που έκανε προληπτικά.
εγω εχω πολυκυστικεσ και κυκλο αστα να πανε μαυρα χαλια ουτε κανω ωορηξια μονο με το γκλουκοφαζ κατι γινεται....

εγω εχω πολυκυστικεσ και κυκλο αστα να πανε μαυρα χαλια ουτε κανω ωορηξια μονο με το γκλουκοφαζ κατι γινεται....

Αυτό με τις πολυκυστικές με μπερδεύει...Άλλες κάνουν υπερβολικά πολλά ωάρια με διέγερση και άλλες με δυσκολία ωορηξία.Εσυ πόσα ωάρια έκανες με διέγερση;

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας δεν ειμαι παντρεμενη αλλα θελω πολυ ενα παιδακι και δυστυχως δεν το εχω καταφερει ως τωρα κι ετσι σκεφτομαι τη σπερματεγχυση ξερει κανεις ποσο κοστιζει?Πως ακριβως γινεται και πως υπολογιζεται η μερα της ωορρηξιας?Ο γιατρος θα δεχτει να με υποβαλει στη διαδικασια η θα πρεπει πρωτα να διαπιστωσει οτι υπαρχει καποιο προβλημα υπογονιμοτητας?Εχω βαρεθει να προσπαθω φυσιολογικα μιας και πιστευω οτι κατι δεν παει καλα μ εμενα.Ειχα μεινει εγκυος παλιοτερα αλλα το μωρο δε μπορουσε να μεγαλωσει και η γυναικολογος μου μου ειπε οτι επρεπε να γινει εκτρωση γιατι αλλιως ηταν επικινδυνο.Τοτε εμεινα εγκυος σε ενα μηνα.Πιστευω οτι μου προκαλεσε ζημια δεν ξερω και σκεφτομαι τη σπερματεγχυση ως μονη ελπιδα :(

Γεια σας δεν ειμαι παντρεμενη αλλα θελω πολυ ενα παιδακι και δυστυχως δεν το εχω καταφερει ως τωρα κι ετσι σκεφτομαι τη σπερματεγχυση ξερει κανεις ποσο κοστιζει?Πως ακριβως γινεται και πως υπολογιζεται η μερα της ωορρηξιας?Ο γιατρος θα δεχτει να με υποβαλει στη διαδικασια η θα πρεπει πρωτα να διαπιστωσει οτι υπαρχει καποιο προβλημα υπογονιμοτητας?Εχω βαρεθει να προσπαθω φυσιολογικα μιας και πιστευω οτι κατι δεν παει καλα μ εμενα.Ειχα μεινει εγκυος παλιοτερα αλλα το μωρο δε μπορουσε να μεγαλωσει και η γυναικολογος μου μου ειπε οτι επρεπε να γινει εκτρωση γιατι αλλιως ηταν επικινδυνο.Τοτε εμεινα εγκυος σε ενα μηνα.Πιστευω οτι μου προκαλεσε ζημια δεν ξερω και σκεφτομαι τη σπερματεγχυση ως μονη ελπιδα :(

Καλησπέρα Αντωνια. Για τιμες σπερματεγχυσης δες αυτό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=86342

Τη διαδικασια και την παρακολουθηση θα την αναλαβει ο γιατρος σου. Αφου δεν εισαι παντρεμενη, πρ'επει μα κανεις συμβολαιογραφική πράξη ειτε μονη σου ειτε με τον συντροφο σου (ότι αναγνωριζει το παιδι, αν προκυψει). Εννοειται ότι ο γιατρος θα δωσει και σε ΄σενα και στο συντροφο καποιες εξετασεις. Μια από τις βασικες για την σπερματεγχυση είναι η υστεροσαλπιγγογραφια. Αφου γίνουν όλα αυτα και ειναι ανοιχτες οι σάλπιγγες θα σου δωσει το πρασινο φως για σπερματεγχυση. Σε ο,τι αφορά τον δοτη (αν θες από μονη σου να κανεις παιδι) θα σου πει ο γιατρος πόσο στοιχιζει το σπέρμα κλπ

Παντως χρησιμοποιουν σπέρμα δοτη μονο σε περιπτωσεις αζωοσπερμιας του συντροφου/συζύγου (και όχι παντα). Αλλιως δεν υπαρχει κανενας λογος. Υπαρχουν λυσεις στις περιπτωσεις αντρικής υπογονιμοτητας.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

ξερει καποιος να μου πει αν παω σε καποιο γιατρο αν θα δεχτει να μου κανει κατευθειαν σπερματεγχυση απο δοτη χωρις να εχω καποιο προβλημα υπογονιμοτητας?Απλα εχω βαρεθει να προσπαθω φυσιολογικα γιατι δε μου τυχαινει και δε βρισκω και καποιον να κανω σχεση που να θελει παιδι και δε θελω να παντρευτω θελω μονο μωρακι προς το παρον

Σε οποιοδήποτε κέντρο εξωσωματικης και να πας το κάνουν. Νομίζω όμως ότι πρέπει να υπογραψεις κάποια έγγραφα ή και κάποια συμβολαιογραφικη πράξη. Καλύτερα όμως θα σε ενημερώσει το κέντρο που θα επισκευτεις.

σιγουρα κανουν αν δεν εχεις προβλημα υπογονιμοτητας?Εγω διαβασα οτι κανουν μονο αν υπαρχει καποιο προβλημα και φοβαμαι πολυ οτι δε θα δεχτουν να μου κανουν :(

Το κάνουν σε όλα τα κέντρα. Αλλά νομίζω ότι αφού συνεννοηθεις με τον γυναικολογο που θα σου κάνει τηνσπερματεγχυση , πας εσύ στην τράπεζα και επιλεγεις τον κατάλληλο δοτη μέσα από τα αρχεία τους.

antonia_gr πραγματικά σε θαυμάζω για την απόφασή σου!!! όχι για το γεγονός ότι θέλεις να μεγαλώσεις ένα παιδί μόνη σου. Στο κάτω κάτω της γραφής το κάνουν ένα σωρό γονείς που οι συνθήκες τους ανάγκασαν να μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους. Σε θαυμάζω γιατί "ακούς" τις ανάγκες σου και δε φοβάσαι να τις ικανοποιήσεις :-D

ORo1p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...