Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυλλικό οξύ - Εξακολουθείτε να παίρνετε στο Β' τρίμηνο?

Recommended Posts

Eγω παιρνω φολικο(filicine) απο την αρχη της εγκυμοσυνης καθε πρωι μαζι με το σιδηρο..Σιδηρο παιρνω και μια αμπουλα καθε βραδυ,δεν μου χει αλλαξει κατι και ειμαι στην 20 εβδομαδα..

ασβεστιο δεν ξεκινησες ακομα??? αν οχι πες το στον γιατρο γιατι τωρα που μεγαλωνει το εμβρυακι θα απορροφα περισσοτερο ασβεστιο απο τον οργανισμο σου!

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Εμένα της έγραψε gynotardyferon αλλά δεν ανέφερε κάτι για διακοπή του filicin (θα ρωτήσουμε τηλεφωνικά).

Όσον αφορά όμως το gynotardyferon δεν είναι μεγάλη η δοσολογία 2 χάπια την ημέρα; (στις αιματολογικές που είχε κάνει πριν 2 εβδομάδες ο σίδηρος ήταν στα χαμηλά όρια, δεν έπρεπε να της ξαναγράψει αιματολογικές;).

Τέλος αφού πάρει το gynotardyferon είναι καλύτερα να πίνει χυμό πορτοκάλι και πιο μετά (π.χ. 2 ώρες μετά) να πίνει γάλα;

κι εγώ έπαιρνα φολικο σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ,επίσης από τον τρίτο μήνα εως το τελος της εγκυμοσύνης μου ξεκίνησα σίδηρο και ασβέστιο, είχα και δίδυμα και καταλαβαίνετε.. Επίσης έκανα διατροφή όχι λιπαρά, ζαχαρη καθόλου μόνο φρούτα ,ψωμί ολικής και γενικά πρόσεχα πάρα πολύ. Έτρωγα συχνά μοσχάρι ,σπάνακι, όσπρια και λαχανικά και φυσικά γάλα και γιαούρτι.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν εξακολουθείτε να παίρνετε φυλλικό οξύ (Filicine) στο Β' τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Ο γυναικολόγος μου, μου είπε να το σταματήσω στο Β' τρίμηνο, καθώς ήταν πολύ σημαντικό κυρίως για το Α' τρίμηνο, και να το αντικαταστήσω με Ferofolic που είναι σίδηρος και φυλλικό οξύ μαζί.Επειδή όμως διαπίστωσα ότι το 1 δισκίο Ferofolic περιέχει μόνο 0,35 mg φυλλικού οξέως (ενώ το 1 δισκίο Filicine που έπαιρνα περιέχει 5 mg φυλλικού οξέως) αποφάσισα μόνη μου να το συνεχίσω, φοβούμενη ότι με το Ferofolic δεν παίρνω την απαραίτητη ποσότητα φυλλικού οξέως.

Ρώτησα και τον παθολόγο μου μήπως πειράζει που παίρνω πολύ και μου είπε ότι το φυλλικό οξύ δεν κάνει κακό.

Εσείς εξακολουθείτε να παίρνετε φυλλικό οξύ στο Β' τρίμηνο, και αν ναι, πόσο?

Εμένα δε συμφωνεί με τη λήψη του και δε με αφήνει για το πρώτο τρίμηνο, είπε ότι αν πάρω θα είναι αργότερα. Μου εξήγησε και το γιατί μα δεν το συγκράτησα..

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Από την αρχη της εγκυμοσυνης παιρνω το φυλικο οξυ, μετα απο λιγο καιρο μου δωσε επιπλέον το σιδηρο που εχει μεσα και φολικο οξυ και το ασβεστιο.

Ειμαι στην 21η εβδ. και συνεχιζω να τα παιρνω κανονικά!

aW6Pp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ συνεχίζω να το παίρνω κανονικά το Filicine, δε μου έχει πει να το σταματήσω.

Ωστόσο, ασβέστιο και σίδηρο δε μου έχει δώσει ακόμα και είμαι στην 22η εβδομάδα...

Ο γυναικολόγος μου, μου είπε να το σταματήσω στο Β' τρίμηνο, καθώς ήταν πολύ σημαντικό κυρίως για το Α' τρίμηνο, και να το αντικαταστήσω με Ferofolic που είναι σίδηρος και φυλλικό οξύ μαζί.

Το ίδιο μου είπε κι εμένα. Μάλιστα επειδή είχα πολλούς εμετούς το δεύτερο τρίμηνο, από ένα σημείο και μετά σταμάτησα και το Ferofolic. Ρώτησα αν πειράζει που δεν έπαιρνα τίποτα, και μου είπε όχι, το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό το πρώτο τρίμηνο, αλλά όχι τόσο αργότερα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Μεταξύ όλων όσων λέτε, το φολιξό οξύ βοηθά να μην σχηματιστεί έντονα και αργήσει να φύγει και η μέλανα γραμμή. Κάποιες κοπέλες με έλειψη φολικού οξέως την έχουν λένε και μετά τον τοκετό μόνιμα πια...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...