Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τούρτες παιδικές, ιδέες!!!

desdemona

Recommended Posts

Σοφια Τ ειναι φανταστικη η τουρτα σου!!!! και πολυ πολυ πιο ωραια απο το βιντεο που μας εδειξες! μπραβο! ποσο χρωμα εριξες και σου βγηκε κοκκινο? ενημερωτικα ρωταω γιατι ξερω ειναι δυσκολο χρωμα

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 374
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σοφια Τ ειναι φανταστικη η τουρτα σου!!!! και πολυ πολυ πιο ωραια απο το βιντεο που μας εδειξες! μπραβο! ποσο χρωμα εριξες και σου βγηκε κοκκινο? ενημερωτικα ρωταω γιατι ξερω ειναι δυσκολο χρωμα

Η κοκκινη και η μαυρη ζαχαροπαστα ειναι ετοιμες,αγορασμενες απο καταστημα.Μονο η ασπρη ειναι χειροποιητη (αν και οχι απο εμενα αυτη τη φορα!;)).

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

λοιπον κοριτσακια μου! ειπα να κανω σημερα μια ακομα προβα περι ζαχαροπαστας. για το χρωμα επειδη τηνπρωτοχρονια πουπροσπαθησα βγηκε λιγο χαλια το χρωμα.. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΥΓΡΟ.. διαβασα χθες πως αν βαζεις υγρο γιανα μη χαλασει η ζαχαροπαστα θελει και αλλο πλασιμο με το χρωμα και με παραπανω αχνη. τελικα τοκανα και βγηκε μια χαρα ομοιομορφο. εβαλα πρασινο. λοιπον... με τα χρωματα μπορεις να κανεις μηξη? δηλ αν βαλω κοκκινο και κιτρινο θα βγει πορτοκαλι???

οσο για το σχεδιο σκεφτηκα να χει κατι σαν σαρπαντινες με μια μασκα καρναβαλιστικη στην κορυφη.. χωρις να χανει τοπαιδικο της στοιχειο βεβαια

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διατηρείτε άνετα. Εγω ετοιμάζω το παντεσπάνι από τηνπροηγούμενη μέρα, πχ αν τη θέλω για σάββατο βράδυ παρασκευή πρωι ετοιμάζω το παντεσπάνι και το αφήνω να κρυώσει ανάμεσα από 2 πετσέτες κουζινας, πασπαλισμένες με λίγη αχνη ζάχαρη. Το απογευμα θα στήσω την τούρτα και θα τη διακοσμίσω και μπάινει στο ψυγείο μέσα σε κουτί ζαχαροπλαστείου. Ακόμα και την κυριακή είναι φρέσκια!

Διαφημίσεις

ααα ωραια. εγω αυριο θα κανω παντεσπανι και το κεικ.( παντεσπανι για την τουρτα και κεικ για τους οροφους γιατι θαναι 3οροφη..) ειχα πει για φελιζολ αλλα καλητερο ειναι το κεικ να το φαμε κιολας. οποτε αυριο ολα αυτα. και παρασκευη πρωι το τελειωμα της τουρτας με τις κρεμες και το απογευμα μαλλον η καλυψη της μεχρι με ζαχαροπαστα. .. δε θελω να χω την τουρτα το σαββατο που θαναι το παρτυ, για να ασχοληθω και λιγο με τα κερασματα αλλα και μενα!χαχαχαχα

1-2-3MPOMPIRES!!!

αχχχχ καντε λιγο υπομονη μαζι μου! εχω φαει κολημα τινα κανω?χαχαχα ειπα να κανω το παντεσπανι. μπορω να κανω επι 3 τη δοση? και νατο βαλω σε 3 ταψια? καιαν γινετε μετα μπορω να τα βαλω και τα 3 στο φουρνο?θα ψηθουν καλα?

1-2-3MPOMPIRES!!!

αχχχχ καντε λιγο υπομονη μαζι μου! εχω φαει κολημα τινα κανω?χαχαχα ειπα να κανω το παντεσπανι. μπορω να κανω επι 3 τη δοση? και νατο βαλω σε 3 ταψια? καιαν γινετε μετα μπορω να τα βαλω και τα 3 στο φουρνο?θα ψηθουν καλα?

Βεβαιως ,μπορεις να κανεις επι 3 την δοση και να την μοιρασεις σε 3 ταψάκια.Τα τοποθετεις και τα τρια στο φουρνο και ψηνονται μια χαρα ομοιομορφα.Θα μπορουσες βεβαιως να φτιαξεις και μια μια δοση ξεχωριστα και να τοποθετεις την καθε μια στο ταψι της ετσι ωστε να σου βγουν ισοπαχα.Εαν εισαι ιδιαιτερα επιδέξια,μπορεις επίσης να φτιαξεις τριπλή την δοση,να την βάλεις σε ενα ταψι και στην συνεχεια να κοψεις 3 πατους.

Σε οτι αφορα το ποτε να την στησεις,συμφωνω με την Πενυ.Καλυτερα να σταθει μια μερα.Αλλωστε η σπιτικη τουρτα διατηρειται πολύ καλύτερα απο του ζαχαροπλαστειου.

Καλη επιτυχια!

FWusp3.png

Διαφημίσεις

.Εαν εισαι ιδιαιτερα επιδέξια,μπορεις επίσης να φτιαξεις τριπλή την δοση,να την βάλεις σε ενα ταψι και στην συνεχεια να κοψεις 3 πατους.

Σε οτι αφορα το ποτε να την στησεις,συμφωνω με την Πενυ.Καλυτερα να σταθει μια μερα.Καλη επιτυχια!

μωρε εγω μπορω να το κανω αλλα δεν εχω το καταλληλο ταψι γιατι τοτε θαπρεπε ναναι στο μεγεθος που θελω για την τουρτα και βαθυ.. ωραια αφου γινετε σε 3 οκ! εχω αυτα τα λεπτα του φουρνου. αρα κανω σημερα τα παντεσπανια. αυριο την τουρτα και την αφηνω. το σαββατο θα κοπει. θα την καλυψω και με τη ζαχαροπαστα παρασκευη. μια χαρα καθε μερα απο κατι... μη φρικαρω ολα μαζι.

1-2-3MPOMPIRES!!!

μολις εβγαλα τα παντεσπανια απτο φουρνο. ειχα διαβασει πως αν το καλυψεις και απο πανω με λαδοκολλα βοηθαει ωστε να μη κανει κρουστα καιναναι πιο αφρατο χωρις να χρειαζετε να αφαιρεσεις την κρουστα. νομιζω εγιναν... θα δειξει αυριο μιας που τωρα ζεστα δε μπορω να βγαλω τη λαδοκολλα να δω.

ΠΕΝΥ!!!!! μη με τρομαζεις!!! τουρτες δε καλυπτουν με ζαχαροπαστα? οχι τιποτα θαχει και οροφο απο πανω. μικροτερο αρκετα βεβαια με την τουρτα. ειχα πει να βαλω φελιζολ καλιμενο με σαντιγυ πχ και μετα ζαχαροπαστα. ωστε στο συνολο του να δειχνει μια τουρτα 2οροφη η 3οροφη καλυμενη με ζαχαροπαστα απο εξω. αλλα χθες ειπα να μη βαλω φελιζολ και να κανω ενα μικρο λεπτο κεικ. λες να εκραγει η τουρτα?χαχαχα... ναβαζα τιποτα θεμελια???

1-2-3MPOMPIRES!!!

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, ούτε να σε πάρω στο λαιμό μου.Είναι κάτι που δεν το χω δοκιμάσει. Όμως από αυτά που μου χουν πει, η ζαχαρόπαστα είναι βαριά γι αυτό και οι τούρτες που κάνουν για ζαχαρόπαστα είναι κεικ.Για να αντέξει το βάρος. Επίσης πέρυσι στο ζαχαροπλαστείο μου είχαν πει ότι από τις κρέμες αλοιώνεται η ζαχαρόπαστα. Το ξαναλέω δεν ξέρω από αυτά τι ισχυει.Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι αυτές οι τούρτες είναι κεικ και φτιάχνουν και δευτερη κανονική τουρτα για να κεράσεις.

ααχχχχ σε σκεψεις πολλες με βαζεις. λοιπον ειδα τα παντεσπανια σημερα και.... δε μου αρεσαν.χαχαχα βασικα πρεπει να τα κοψω γι ανα κανω σωστο τετραγωνο το σχημα τους. αλλα και αν τα κοψω δε θα μεινει καθολου γυρω γυρω που ειναι λιγο πιο.. ''ψημενο'' στο πλαι και το χρειαζομαι εκεινο το σημειο. δε θατα πεταξω εννοητε αυτα που εκανα ισως τα χρησιμοποιησω για το πανω μερος αντι για κεικ. τωρα περι ζαχαρπαστας εχει μια λογικη.. αλλα θα το ρισκαρω.. θα βαλω θεμελια! σοβαρα! στο κεντρο ειδικα που θα βαλω τον 2ο οροφο σκεφτηκα να κανω μια τρυπα στην τουρτα που δε θα τη δει κανεις φυσικα.. και θα βαλω εκει μπισκοτα!ωστε στην ουσια το βαρος του 2ου οροφου ναναι στα μπισκοτα και οχι στην τουρτα.. ισως κανω το ιδιο και σε καμια γωνια....χαχαχαχα εεε λοιπον να μου το θυμηθητε η θα γινει υπερπαραγωγη η στο τελος θα αγορασω τελευταια στιγμη παστες γιανα κερασω!χαχαχαχα. τωρα παω να δω στο σουπερ μηπως βρω φορμες μιας χρησεως που ειναι σαν αλουμινοχαρτο.. για να ξανακανω το παντεσπανι με το σωστο σχημα... αν οχι... ο θεος βοηθος. με βλεπω με ενα κεικ να τη βγαζω το πολυ

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

λοιπον... πηγα ηρθα δε βρηκα κατι που να με ικανοποιει στο σουπερ για βαση. τελικα Πενυ θα ακολουθησω τη συμβουλη σου. τα παντεσπανια που εκανα θατα κανω τουρτα. και θα κανω και κεικ για να βαλω πανω τη ζαχαροπαστα και οτι θελω χωρις ναχω προβληματα γιανα σβησει το κερακι η κορη μου. και μετα κερναω την κανονικη τουρτα! διπλος κοπος βεβαια.. αλλα ετσι οπως εγινε δε πειραζει.

1-2-3MPOMPIRES!!!

supermama τώρα είδα τις εγγραφές σας. Δε θέλω να σε βγάλω από το πρόγραμμα σου αλλά η ζαχαρόπλαστα στέκεται και σε κανονική τούρτα. Το έχω δοκιμάσει. Αλλά δε απλή στρογγυλή όχι κάποιο περίτεχνο σχέδιο. Καλή επιτυχία,και περιμένουμε φωτογραφίες!!!

Χρονια πολλά και στο αγγελούδι σου!

Κορίτσια είπα να κάνω μια δοκιμή για cupcakes. Εφτιαξα μια δόση και έβαλα και ένα κομματακι σοκολάτας στο καθένα.Ιδεα της Χριστινας που μου τριβελίζει το μαυλό εδώ και πολύ καιρό. Χριστινάκι την κακοποιησα λίγο μιας και δεν είχα break αλλά μια άλλη σοκολατα του γιου μου. Τώρα τα χω στο φούρνο και φουσκώνουν!!!Αυριο θα σας πω εντυπώσεις!!

Α!! τη συνταγή τη βρήκα σε ένα καινουριο blogακι που βρήκα από μια μαμα στο parents cafe

http://istoriesgiacupcakes.blogspot.com/

ελενακι λιγο αργα σε διαβασα. αποτην ωραπου εβαλα το τελευταιο μου μην τωρατελειωσα. ΤΑΧΩ ΠΑΙΞΕΙ!!!!! λοιπον εκανα την τουρτα και εκανα και κεικ με ζαχαροπαστα. εγινε ομως ενα ατυχημα ειμαι και γκαντεμο βλεπετε... με το κεικ οποτε μου εμεινε το μισο. δενειχα κουραγιο να το κανω αποτην αρχη. ετσι λοιπον εκανα 3οροφη αλλα με πολυ μικρους σε υψους οροφους. αποτελεσμα να αλλαξει ολη η αρχικη ιδεα περι στολισματος μετα. λυπηθηκα πολυ.. στην τουρτα εβαλα σαντιγη πανω. εχω αρκετη πειρισια ζαχαροπαστα.. θα μπορουσα να τη βαλω στηντουρτα αλλα.... ξερω γω φοβαμαι μη γινει τιποτα και στο τελος μεινουμε νηστικοι

1-2-3MPOMPIRES!!!

επειδη ειμαι πεισματαρα αλλα και τελειωμανης οπως ειπα εχει μεινει ζαχαροπαστα. περιμενω να μου φερουν φελιζολ. εχω παραγγελει απο ενα φιλαρακι. ειναι στις ιδανικες διαστασεις. αφου θαναι μαιμου τουρτα θα την δοκιμασω ναναι τελειως μαιμου!χαχαχαχα θα βαλω πανω τη ζαχαροπαστα να δω τι θα γινει.. αν οχι κραταμε το κεικ και τελος. του χρονου παλι!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Τελικά είσαι και πολύ σούπερ βρε μαμά!!!! Ειναι ΦΟΒΕΡΗ!!!! Φαντάζομαι η μικρή σου θα ξετρελάθηκε που θα έχει τόοοοσο μεγάλη τούρτα!!

Και του χρόνου και καλή επιτυχία στο πάρτυ σας!!!

ευχαριστω κοριτσια!!! ηταν η 2η επαφη μου με ζαχαροπαστα. και ομολογω πως πανω στο φελιζολ και τις γωνιες του ηταν φρικη. εσπαγε μαλλον απτο βαρος και τις γωνιες και εβαζα ολο μπαλωματα. το τι ζυμωμα εριξα ξανα και ξανα δε λεγετε. χαλαλι ομως για την πριγκιπισσα μου. το παρτυ πηγε τελειαααα!!!! περασαμε τελεια! η τουρτα εμεινε στην ιστορια και μου ειπαν να την κρατησω να τους τη δανεισω..χαχαχαχα αληθεια ποσο κραταει η ζαχαροπαστα αν ξεραθει και πως τη διατηρεις?

η αποκορυφωση του παρτυ (αν και ειναι αλλο θεμα αυτο) ηταν η ανακοινωση για το επομενο μελος που περιμενουμε!!!

η κορη μου παντως δεν την ειδα ποτε τοσο ευτυχισμενη!!! και ειμαι και γω μαζι της αλλο τοσο!

υγ. και για να μη νομιζετε και η κανονικη τουρτα που εκανα ηταν πολυ καλη!

ευχαριστω πολυ ολες για τη βοηθεια σας στις αποριες μου!!!!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...