Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και εργασιακός χώρος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 240
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αααα, οκ, δεν ειναι ακριβως το ιδο αντικειμενο αλλα ειναι το ιδιο σκληρο.

επικουρικη ασφαλιση εχεις (τανπυ)?

και εαν ναι, ξερεις αν δικαιουμαστε τιποτα απο εκει? (πχ κανενα επιδομα)

LKcZp2.png 3bjwp3.png

δυστυχως δεν ξερω τιποτα γι'αυτο το θεμα.

οσο για το τηλεφωνο, μου στελνουν καθε μηνα ενα εντυπο και εκει εχει ολα τα τηλεφωνα και εγω ο βλακας το πεταω...

μπορεις να δεις και http://www.tanpy.gr (νομιζω ετσι ειναι η διευθυνση) αλλα βαλε το στο Google Και θα το βγαλει πρωτο πρωτο.

LKcZp2.png 3bjwp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπον κοριτσια μετα απο πολυ σκεψη, και αρκετο φοβο, και αφου τα αποτελεσματα της αυχενικης ηταν καλα, εχθες ανακοινωσα στον διευθυντη μου οτι ειμαι εγκυος και το πηρε ανελπιστα καλα! Μαλιστα μου ειπε πως και ο ιδιος αναρωτιοταν γιατι δεν εχω κανει ακομα παιδι αφου ειμαι 2 χρονια παντρεμενη, αλλα δεν με ρωτουσε λεει απο διακριτικοτητα. Σημερα θα το πω και στο μεγαλο αφεντικο.

Μακαρι να πανε ολα καλα και να μην μου κανουν τη ζωη δυσκολη απο εδω και περα...

LKcZp2.png 3bjwp3.png

Διαφημίσεις

Μπράβο Ευανθία! Μην αγχώνεσαι! Όλα θα πάνε καλά. Τι νομίζεις, το παίρνουν απόφαση κι αυτοί. Εμένα σήμερα άρχισαν να ψάχνουν για την αντικαστάτρια μου, ελπίζω να τη βρουν γρηγορα γιατι κανονικα σταματαω 2 ιουνίου κι ελεγα να σταματησω μια βδομαδα νωριτερα αφου εχω αδεια υπολοιπο απο περυσι..

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

Είμαι καινούρια στο forum, μαμά της Δανάης 28 μηνών και έγκυος στην 16η εβδομάδα κύησης.

Με απασχολεί το παρακάτω θέμα, που δεν βρήκα κάτι σχετικό και ανοίγω νέο:

Από την στιγμή που ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου στον διευθυντή μου βιώνω μια απίστευτη εργασιακή απαξίωση: Με κρατάει εκτός των εξελίξεων, δεν πήρα αύξηση για το 2009...

Σας έχει συμβεί; Τι κάνατε;

Είμαι πολύ ευτυχισμένη για το μωράκι που έρχεται, δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την μητρότητα, με όποιο κόστος, αλλά εξοργίζομαι που κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει να τιμωρήσουν μια γυναίκα - εργαζόμενη, για μια τόσο προσωπική επιλογή (εννοώ το δικαίωμα στην μητρότητα). Εσείς τι λέτε; Πως να το χειριστώ; Δεν μου έχει ξανασυμβεί και έχω αιφνιδιαστεί...

Διαφημίσεις

καλημερα, λογω της δουλειας μου μπορω να δω τα πραγματα και απο τις 2 μεριες και αυτο δεν ειναι καλο! Καταγομαι και εργαζομαι στην Ζακυνθο, σε ξενοδοχειο στο γραφειο, ειμαι εκτος των αλλων και υπευθυνη προσωπικου για 2 καταλυματα, φετος ειμαι και εγκυος! Ζω με τον αντρα μου, θα γεννησω και ο γιατρος μου ειναι στην Λαρισα! Αυτη τη στιγμη σας γραφω απ'το γραφειο μου στο νησι...ξερω οτι ολο αυτο ειναι περιπλοκο και οταν ρωτησα τον γιατρο μου αν μπορω να κατεβω και φετος στο νησι μου ειπε, προς το παρων φυγε, προσεχε και βλεπουμε. Στο τελος του μηνα θα ανεβω Λαρισα για υπερυχο και αυχενικη διαφανεια, εχω προσλαβει ενα εξτρα ατομο για να με βοηθα και να μπορω να φευγω, φυσικα δεν ειναι το ιδιο. Οταν φευγω ειμαι συνεχως με το κινητο στο χερι, το οποιο δε με ευχαριστει καθολου και μου προκαλει αγχος...ειχα μαθει να ειμαι συγγεντρωτικη και σκληρη επαγγελματιας, επιτυχημενη απο μικρη σχετικα ηλικια και ολοι αντλουσαν δυναμη απο μενα...φετος ομως εχω αλλη προτεραιοτητα και αυτο κανει εντυπωση σε ολους και περισσοτερο σε μενα! Πανω απο ολα η κοιλιτσα μου!!

σαν εργοδοτης την σεζον 2008 ειχα μια εγκυο στην reception, ετσι πηρα ενα εξτρα ατομο στο ποστο και ειχαν παραλληλες βαρδειες αλλα και παραπανω ρεπο οταν χρειαζοταν, αυτο το ιδιο ατομο το εβαλα φετοσ στο γραφειο αφου ηρθε η δικη μου σειρα και μαλλον εδω θα κατσει γιατι και του χρονου θα εχω το μωρο και ιδανικα δε θελω να μεινω με ενα παιδι...αμα υπαρχει θεληση ολα γινονται...

και μια ερωτηση

ποτε πιστευετε εσεις οτι θα πρεπει να γυρισω κοντα στον γιατρο μου? διαβασα σε ενα βιβλιο για 32η εβδομαδα...δεν ειναι λιγο αργα?

Καλησπέρα,

Είμαι καινούρια στο forum, μαμά της Δανάης 28 μηνών και έγκυος στην 16η εβδομάδα κύησης.

Με απασχολεί το παρακάτω θέμα, που δεν βρήκα κάτι σχετικό και ανοίγω νέο:

Από την στιγμή που ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου στον διευθυντή μου βιώνω μια απίστευτη εργασιακή απαξίωση: Με κρατάει εκτός των εξελίξεων, δεν πήρα αύξηση για το 2009...

Σας έχει συμβεί; Τι κάνατε;

Είμαι πολύ ευτυχισμένη για το μωράκι που έρχεται, δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την μητρότητα, με όποιο κόστος, αλλά εξοργίζομαι που κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει να τιμωρήσουν μια γυναίκα - εργαζόμενη, για μια τόσο προσωπική επιλογή (εννοώ το δικαίωμα στην μητρότητα). Εσείς τι λέτε; Πως να το χειριστώ; Δεν μου έχει ξανασυμβεί και έχω αιφνιδιαστεί...

Καλημέρα Gely, ρώτησες τον λογιστή σου για ποιον λόγο δεν σου έδωσε αύξηση?

Εγώ είχα απίστευτο πρόβλημα με αυξήσεις που δεν μου έδιναν και κάποια στιγμή δεν άντεξα,μου καθυστερούσαν την πληρωμή κάθε μήνα,τα επιδόματα τα έπαιρνα 2 μήνες μετά κ.α., βρήκα λοιπόν απο το διαδύκτιο όλους τους νόμους και τις αποφάσεις της ΓΣΣΕ που αφορούν επιδόματα,άδειες,μισθό και αυξήσεις και τα έτριψα στα μούτρα του λογιστή μου....

Δέν είναι οτι καλύτερο να φτάνεις σε αυτό το σημείο αλλά πλέον έστω και με λίγη γκρίνια κάθε μήνα παίρνω αυτά που δικαιούμε...σιγά μην τον παρακαλούσα και για τα χρήματα που δουλεύω μέχρι τελευταίας δεκάρας,εξάλλου σκέφτηκα οτι μεθαύριο θα έχω το μωράκι μου και τί θα κάνω θα παρακαλάω τον βλαμένο να μου δώσει τα λεφτά για να πάρω στο παιδί μου πάνες και γάλα??????

Καλημέρα κορίτσια,

Δυστυχώς είναι απολύτως έννομος, αφού δεν παίρνω τον βασικό μισθό, αλλά τον υπερδιπλάσιο από αυτόν, και άρα δεν είναι υποχρεωμένος να μου δώσει ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ωστόσο, για το 2008 "έπιασα" τους στόχους μου (με το ανάλογο ξενύχτι εννοείται!). Γι' αυτόν τον λόγο δεν δικαιούμαι υλική & ηθική σαφώς ανταμοιβή; Γιατί να μην ξεχνάμε ότι με απαξιώνει και σταδιακά μου αφαιρεί αρμοδιότητες.

Άλλωστε, μ' αυτήν την λογική, δεν παίρνω αύξηση φέτος διότι είμαι έγκυος, προφανώς δεν θα πάρω του χρόνου, αφού την περίοδο των αυξήσεων θα λείπω, άρα τι; Θα δουλεύω 3 χρόνια με τα ίδια λεφτά;;; Και μόλις λήξει η προστασία της μητρότητας θα απολυθώ;

Έξαλλη είμαι! Έξαλλη!!!

Διαφημίσεις

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι που δεν παίρνουν τον βασικό πήραν αύξηση; Αν πήραν αύξηση όλοι οι υπόλοιποι μπορείς να τον καταγγήλεις για άνιση μεταχείριση, διακρίσεις κτλ. Αν ισχυριστεί ότι δεν πήρες αύξηση λόγω μειωμένης απόδοσης θα πρέπει να αποδείξει στην επιθεώρηση εργασίας ότι η απόδοσή σου δεν ήταν ικανοποιητική και ότι σε είχε προειδοποιήσει γραπτά, δηλαδή σου είχε στείλει e-mail, ή κάποια επιστολή κτλ

Καρίτσια καλημέρα!

Τελικά αφού το συζήτησα και με τον άνδρα μου, αποφάσισα να μην κάνω τίποτα τώρα, γιατί η όποια δράση, επιθ. εργασίας, γκρίνια, παράπονα κτλ θα έχει φυσικά και αντίδραση και το νευρικό μου σύστημα είναι πολύ λεπτό και ευμετάβλητο τον τελευταίο καιρό (εκνευρίζομαι εύκολα, κλαίω με το παραμικρό κτλ). Αλλά τώρα προέχει η υγεία του μωρού, και η δική μου, και όχι τα επαγγελματικά μου, με τα οποία μπορώ να ασχοληθώ από χρονιά, που θα έχω και το σθένος να το κάνω. Σωστά;

Ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ για την βοήθεια και την ανταπόκριση....

Gelaki σα μανουλα σωστα σκεφτεσαι και καλα κανεις απλα σε τετοιες σκεψεις πονταρουν οι περισσοτεροι κακοι εργοδοτες...τεσπα κατσε τωρα ηρεμη εσυ και το βλεπεις σε αλλη φαση

Γεια σας κορίτσια

Εγώ περίμενα να ανακοινωθούν οι αυξήσεις και τα μπόνους μας και μετά να τους το πω. Βέβαια δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο με προσέχουν όλοι απο τους συναδέφους μέχρι και τα αφεντικά!Την δουλεια μου την λατρέυω δίνω πολλά χωρίς να παίρνω τα ίδια αλλά πλέον μετά την εγκυμοσύνη δεν με νοιάζει τόσο και σταμάτησα να γκρινιάζω . Βέβαιά μετά από όλα αυτά τα χρόνια(9 1/2) ήμουν τόσο εντάξει που αποφάσισα λίγο να κωλοβαρέσω τώρα!! Για καλή μου τύχη θα καθίσω 10 μήνες και με κάτι υπόλοιπα αδειων θα φτάσω τουλάχιστον τους 11 , θα πληρώνομαι κανονικότατα και εννοείτε ότι η θέση μου θα είναι εκεί .

Με όλα αυτά που διάβασα ειλικρινά αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή !!

eNortjKzUjI0NDQwsFCyBlwwFUACyA,,27.png

Τι λες τώρα dudu; Με τι δικαιολογία σου χρωστάει χρήματα τόσον πολύ καιρό;

Κι εσύ τι κάνεις; Ή τι έκανες; Τώρα τα έχεις πάρει τα χρήματά σου; Εξακολουθείς να δουλεύεις εκεί;

Gely, έτσι ακριβώς κάνανε και σε μένα αφότου όμως γέννησα. Βλέπεις αυτοί ήταν πονηροί, το φύλαγαν για μετά. Μπήκα αυτομάτως στην μαύρη λίστα (τρομοκρατία, εκβιασμοί και όλα τα καλά). Τώρα 2,5 χρόνια μετά εξακολουθώ και είμαι στην μπούκα γιατί θέλω να γυρνάω πίσω στην κορούλα μου μια ώρα νορμάλ και να μην την μεγαλώνει ένας ξένος άνθρωπος. Να χαρώ το παιδί μου κι αυτό εμένα. Αυτό είναι βασικό κορίτσι μου. Γέννα εσύ με το καλό και μετά το παιδί και τα μάτια σου. Δεν αξίζει για καμιά δουλειά να σκάμε και να χαλάμε την υγεία μας. Δόξα τω Θεό, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές... Το παιδί μας όμως είναι μόνο ΕΝΑ!

Οσο για σένα Litpot, είσαι πραγματικά πολύ τυχερή. Φτου φτου!

.png.png

κοριτσια καλησπερα, σημερα μου ηρθε το βαλιτσακι της mothercare μαλον αυτο ηταν, care direct ελεγε πανω, δεν αξιζε ουτε το τηλεφωνημα, ενα τιποτα το περιεχομενο, 2 φυσιολογικοι οροι, ενα μινι απορυπαντικο ρουχων, 2 κρεμες για το συγκαμα, και ενα μικρο πακετο μαντηλακια,,,,,,,,,,,,, ελεος..........

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

November μου, εννοείται ότι πάνω από την κορούλα μου, και το καινούριο μωρό, που έρχεται, δεν βάζω τίποτα και κανέναν...

Ας γεννήσω με το καλό και βλέπουμε μετά.

Μου κάνει όμως εντύπωση που δεν σε απέλυσαν... Εγώ περιμένω ότι μόλις τελειώσει η προστασία της μητρότητας θα με διώξει... Γι' αυτό άλλωστε θα πάρω και το εξάμηνο του ΟΑΕΔ και ότι άλλο δικαιούμαι από άδεια. Κι ας κάνει κλείσιμο χρήσης και άνοιγμα νέας μόνος του...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...