Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επέκταση (κι'άλλη!) σχολικού ωραρίου! Ως τις 15:00

Recommended Posts

Μα δεν εχει να κανει με το αν τα παιδια αγαπουν ή οχι το σχολειο. Τα δικα μου το λατρευουν και αν τυχει να ειναι αρρωστα καποια μερα και δεν πανε σχολειο γκρινιαζουν απιστευτα.

Εχει να κανει με τις αντοχες των παιδιων που ναι μεν ειναι διαφορετικες ενος παιδιου που παει στο νηπιο και ενος που παει στην πρωτη αλλα δεν κανουν τα ιδια πραγματα!!!

Οταν το παιδι σχολαει στις 2 (τα δικα μου πηγαινουν σε ενα απο τα 800) τρωνε μεχρι τις 2.30 και αμεσως ξεκινανε το διαβασμα (ο μικρος μου πηγαινει δευτερα και θελει τουλαχιστον 2 με 3 ωρες διαβασμα) βαλε και τις εξωσχολικες δραστηριοτητες που εχει, πεφτει για υπνο κομματια στις 9. Δεν εχει παιξει, δεν εχει δει τηλεοραση, δεν εχει χαρει σαν παιδι. Αυτο θελουμε για τα παιδια μας?

Δεν καθονται στο σχολειο για διασκεδαση. Κανουν μαθημα, το μυαλο κουραζεται και κουραζεται αλλο τοσο στο σπιτι με τον ογκο των μαθηματων.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 113
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kyra

kyra 25 δημοσιεύσεις

• ZWH

ZWH 16 δημοσιεύσεις

• Lisa8

Lisa8 14 δημοσιεύσεις

• aggelomarios

aggelomarios 11 δημοσιεύσεις

Να σε ενημερώσω καταρχήν οτι τα περισσότερα παιδάκια δεν πάνε ολοήμερο! Μόνο 800 σχολεία περίπου στην Ελλάδα έχουν τέτοια επιλογή, και σε αυτά τα περισσότερα παιδιά δεν πάνε ολοήμερο!

Εάν δε γνωρίζεις κάποια οικογένεια που τρώει στις 1:00, ε, μόλις γνώρισες την δική μου!

Εάν δεν γνωρίζεις κάποια μανούλα που περνάει χρόνο με τα παιδάκια της, ε, μόλις γνώρισες εμένα!

Εάν δεν γνωρίζεις παιδάκια που έχουν εξωσχολικές δραστηριώτητες (άθληση, αγγλικά κλπ), ε, μόλις γνώρισες τα δικά μου!

Εαν δεν γνωρίζεις 6χρονα που είναι ήδη εξαντλημένα όταν γυρίζουν από το σχολείο 12:15, ε, μόλις γνώρισες τα δικά μου!

Εάν δεν γνωρίζεις παιδάκια που θέλουν να παιξουν και να ξεκουραστούν, ε, μόλις γνώρισες τα δικά μου!

Αλήθεια, τα δικά σου αντέχουν? Προλαβαίνουν? Παίζουν? Εσυ προλαβαίνεις να τα δεις λίγο? Αθλούνται? Μαθαίνουν αγγλικά? Τρώνε? Ξεκουράζονται?

Εαν ναι, πότε?

Αχ μην μου επιτίθεσαι και δεν έχω κέφι τώρα για να ανταλλάξουμε προσβολές.;) Ας το κρατήσουμε πολιτισμένα. Δεν έχω όρεξη να σε ανταγωνιστώ στη μητρότητα, οκ είσαι καλύτερη από μένα. Πάμε παρακάτω:

Δεν μπορείς να κρίνεις ένα εκπαιδευτικό σύστημα από τις προσωπικές σου εμπειρίες. Και αν θεωρείς τόσο σημαντικό να τρώνε τα παιδιά στη 1 και αν οι δύο παραπάνω ώρες σχολείο δεν σου επιτρέπουν να ασχοληθείς με τα παιδιά σου και να τους κάνεις εξωσχολικές δραστηριότητες, τότε, τί να πω? Εμείς τα καταφέρνουμε όλα:lol::lol::lol:

ΥΓ. αλήθεια τρώτε οικογενειακώς στη 1.00? Καλά δεν δουλεύει κανένας σας?

Μα δεν εχει να κανει με το αν τα παιδια αγαπουν ή οχι το σχολειο. Τα δικα μου το λατρευουν και αν τυχει να ειναι αρρωστα καποια μερα και δεν πανε σχολειο γκρινιαζουν απιστευτα.

Εχει να κανει με τις αντοχες των παιδιων που ναι μεν ειναι διαφορετικες ενος παιδιου που παει στο νηπιο και ενος που παει στην πρωτη αλλα δεν κανουν τα ιδια πραγματα!!!

Οταν το παιδι σχολαει στις 2 (τα δικα μου πηγαινουν σε ενα απο τα 800) τρωνε μεχρι τις 2.30 και αμεσως ξεκινανε το διαβασμα (ο μικρος μου πηγαινει δευτερα και θελει τουλαχιστον 2 με 3 ωρες διαβασμα) βαλε και τις εξωσχολικες δραστηριοτητες που εχει, πεφτει για υπνο κομματια στις 9. Δεν εχει παιξει, δεν εχει δει τηλεοραση, δεν εχει χαρει σαν παιδι. Αυτο θελουμε για τα παιδια μας?

Δεν καθονται στο σχολειο για διασκεδαση. Κανουν μαθημα, το μυαλο κουραζεται και κουραζεται αλλο τοσο στο σπιτι με τον ογκο των μαθηματων.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!:P:p

Οταν λεω οτι δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα στο νηπιο και στο παιδακι που παει Α' δημοτικου εννοω στο παιδι σαν παιδι και σαν προσωπικοτητα...αναμφιβολα η διαφορα αναμεσα στο νηπιαγωγειο και την Α δημοτικου ειναι τεραστια!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Αχ μην μου επιτίθεσαι και δεν έχω κέφι τώρα για να ανταλλάξουμε προσβολές.;) Ας το κρατήσουμε πολιτισμένα. Δεν έχω όρεξη να σε ανταγωνιστώ στη μητρότητα, οκ είσαι καλύτερη από μένα. Πάμε παρακάτω:

Δεν μπορείς να κρίνεις ένα εκπαιδευτικό σύστημα από τις προσωπικές σου εμπειρίες. Και αν θεωρείς τόσο σημαντικό να τρώνε τα παιδιά στη 1 και αν οι δύο παραπάνω ώρες σχολείο δεν σου επιτρέπουν να ασχοληθείς με τα παιδιά σου και να τους κάνεις εξωσχολικές δραστηριότητες, τότε, τί να πω? Εμείς τα καταφέρνουμε όλα:lol::lol::lol:

ΥΓ. αλήθεια τρώτε οικογενειακώς στη 1.00? Καλά δεν δουλεύει κανένας σας?

Δεν σου επιτίθομαι, ομώς πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως τα προλαβαίνεις! Επισις δεν καταλαβαίνω πως αντέχουν τα δικά σου! Ακόμη, δεν καταλαβαίνω τις μητέρες (που δυστηχώς είναι αρκετές) που απλώς αναζητούν να παρκαρουν τα παιδιά τους και δεν τις νοιάζει τι και πως!

ΥΓ. Οταν ειπα οικογενειακώς εννοούσα (μάλλον λαθος διατύπωση) τα άτομα που βρισκομαστε στο σπίτι το μεσημέρι! Σίγουρα κάποιος/οι εργάζονται!

Διαφημίσεις

Όχι εγώ δεν θέλω καθόλου αυτό, αλλά βρε παιδί μου μου φαίνονται πολλές οι ώρες για διάβασμα και εξωσχολικά. Μήπως το απογευματινό σας πρόγραμμα είναι πιο πιεστικό από το πρωϊνό. Κι εμένα το παιδί μου κάνει ένα δίωρο αγγλικά, μία ώρα μουσική και το σάββατο αθλητισμό. Αν ήθελα θα μπορούσα να του βάλω κι άλλα, αλλά θέλω να πηγαίνουμε μαζί σούπερ μάρκετ, να πηγαίνει στη γιαγιά του, να βέπουν και κανένα φίλο τους. Εσείς τί κάνετε πια κάθε μέρα?

Δεν σου επιτίθομαι, ομώς πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως τα προλαβαίνεις! Επισις δεν καταλαβαίνω πως αντέχουν τα δικά σου! Ακόμη, δεν καταλαβαίνω τις μητέρες (που δυστηχώς είναι αρκετές) που απλώς αναζητούν να παρκαρουν τα παιδιά τους και δεν τις νοιάζει τι και πως!

ΥΓ. Οταν ειπα οικογενειακώς εννοούσα (μάλλον λαθος διατύπωση) τα άτομα που βρισκομαστε στο σπίτι το μεσημέρι! Σίγουρα κάποιος/οι εργάζονται!

Αχ, πάλι με προσβάλλεις και δεν θα σου ξαναμιλήσω:-(:sad::-(

Αχ, πάλι με προσβάλλεις και δεν θα σου ξαναμιλήσω:-(:sad::-(

Εντάξη, εντάξη! Αυτό που εννοώ είναι οτι στα δικα μου τα αυτιά ακούγεται έτσι. Μπορει να κάνω λάθος, δεν λέω! Ομως για ποιον λόγο εσυ προτιμάς αυτά τα ωράρια? Δεν είναι για παρκαρισμα. Συμφωνώ. Γιά ποιο λογο όμως είναι?

Εντάξη, εντάξη! Αυτό που εννοώ είναι οτι στα δικα μου τα αυτιά ακούγεται έτσι. Μπορει να κάνω λάθος, δεν λέω! Ομως για ποιον λόγο εσυ προτιμάς αυτά τα ωράρια? Δεν είναι για παρκαρισμα. Συμφωνώ. Γιά ποιο λογο όμως είναι?

Άντε σου ξαναμιλάω, γιατί δεν μου άρεσε ο τρόπος που σου την 'πέσανε' με την κατασκήνωση....:-D:grin::-D:grin:

Ούτε το προτιμώ, ούτε δεν το προτιμώ (μάλλον δεν το βλέπω αρνητικά, θα έλεγα). Εγώ φτιάχνω το πρόγραμμα της οικογένειάς μου όπως θέλω. Αν με εξυπηρετεί να παρκάρω κάπου τα παιδιά, μπορώ και χωρίς τη βοήθεια του σχολείου και σίγουρα χωρις ενοχές.

Απλά σχολιάζω τον τρόπο που φρικάρατε, θαρρείς και το 'περισσότερο σχολείο' είναι για το κακό του παιδιού. Αν έρχεται κουρασμένος, θα ξεκουράζεται, θα κάνουμε τα μαθήματα του σχολείου, που έχουν προτεραιότητα και μετά θα διαλέξουμε δραστηριότητες που θα περνάμε καλά και θα αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Αν δεν κάνει κάθε μέρα και μία δραστηριότητα, δεν είναι και τόσο τρομερό.

Αυτά και, προσπάθησε να μου απαντήσεις κόσμια.....:wink:

Δυστυχως δεν μπορεις να επιλεξεις καποια πραγμα.

Ορισμενα παιδια χρειαζονται συγκεκριμενες δραστηριοτητες τις οποιες δεν τις προσφερει το σχολειο ή τις προσφερει λειψες.

Ετσι δεν εχουν την πολυτελεια να ξεκουραστουν.

Και μιλαω και για παιδια με διαφορες δυσκολιες που ειναι αναγκασμενα να περνανε καποιον χρονο σε διαφορα ειδικα κεντρα ετσι ωστε να μπορεσουν να προχωρησουν ομαλα στην ζωη τους.

Αυτες λοιπον οι δραστηριοτητες απλα δεν μπορουν να κοπουν.

Τα σχολεια οπως ειναι σημερα και το εχω ξαναπει, ειναι σχεδιασμενα για παιδια ανω του μετριου. Ομως αυτο το ποσοστο ειναι μικρο.

Δικαιωμα στην μαθηση εχουν ολα τα παιδια. Τι κανουν λοιπον? Εαν το παραπανω ωραριο ειναι δημιουργικο, βοηθαει τα παιδια να μαθουν πραγματα, εχουν τις παροχες που πρεπει να εχουν για να ζουν ανθρωπινα μεσα στα σχολεια, προσωπικα δεν εχω αντιρρηση.

Οταν ομως κανουν επεκταση του ωραριου απλα για να το κανουν χωρις να υπαρχουν υποδομες, χωρις να υπαρχουν συγκεκριμενα σχεδια, ε τοτε ειμαι αντιθετη.

Ξερεις ποιο ειναι το ιδανικο σχολειο? Το σχολειο που βοηθαει το παιδι, που μαθαινει το παιδι, και που δεν εχει αναγκη να βρει σε εξωσχολικες δραστηριοτητες μονο και μονο επειδη το σχολειο ειναι ανικανο να ανταπεξελθει σε αυτα που πρεπει. Υποτιθεται οτι κανουν ξενες γλωσσες. Υποτιθεται οτι θα μπορουν τα παιδια με αυτες τις γνωσεις να δωσουν και να παρουν πιστοποιηση. Και μετα αλλαξαν πλευρο και συνεχισαν τον υπνο του δικαιου!!!!

Διαφημίσεις

Και μιλαω και για παιδια με διαφορες δυσκολιες που ειναι αναγκασμενα να περνανε καποιον χρονο σε διαφορα ειδικα κεντρα ετσι ωστε να μπορεσουν να προχωρησουν ομαλα στην ζωη τους.

Αυτες λοιπον οι δραστηριοτητες απλα δεν μπορουν να κοπουν.

!!

Αυτές οι δραστηριότητες έχουν προτεραιότητα, εννοείται, αν και δεν ξέρω για τί ακριβώς μιλάς. Κοίτα, εμένα η άποψή μου είναι ότι εμείς είμαστε που έχουμε πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά μας. Θεωρούμε το σχολείο χαμένο χρόνο, που κουράζει τα παιδιά, ενώ δεν το κουράζουν οι δραστηριότητες, με τις οποίες το φορτώνουμε το απόγευμα.

Εγώ, μιλάω για ένα μέσο παιδί, που κάνει μία ξένη γλώσσα, μία τέχνη κατ΄επιλογή του και ένα άθλημα. Με μέτρο, από μία ώρα την εβδομάδα, όχι τρεις φορές την εβδομάδα κολυμβητήριο, όπως ακούω....

Δηλαδή να έρθει το παιδί, τρέχοντας από το σχολείο να ξεκουραστεί, για να ξεκινήσει την πραγματική του εκπαίδευση που είναι το απόγευμα. Αν πρέπει να κάνει λογοθεραπεία, θα του 'κόψω' το τάε κβο ντο και θα φροντίσω να έχει περισσότερη άσκηση το σαββατοκύριακο. Θα το αρχίσω λίγο αργότερα. Διαβάζει και δύο ωρίτσες το απόγευμα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Και μετά τον παω και σε κανένα φίλο του... Δεν σας λέω ότι είναι η καλύτερη λύση, σας λέω ότι λειτουργεί....

Άντε σου ξαναμιλάω, γιατί δεν μου άρεσε ο τρόπος που σου την 'πέσανε' με την κατασκήνωση....:-D:grin::-D:grin:

Ούτε το προτιμώ, ούτε δεν το προτιμώ (μάλλον δεν το βλέπω αρνητικά, θα έλεγα). Εγώ φτιάχνω το πρόγραμμα της οικογένειάς μου όπως θέλω. Αν με εξυπηρετεί να παρκάρω κάπου τα παιδιά, μπορώ και χωρίς τη βοήθεια του σχολείου και σίγουρα χωρις ενοχές.

Απλά σχολιάζω τον τρόπο που φρικάρατε, θαρρείς και το 'περισσότερο σχολείο' είναι για το κακό του παιδιού. Αν έρχεται κουρασμένος, θα ξεκουράζεται, θα κάνουμε τα μαθήματα του σχολείου, που έχουν προτεραιότητα και μετά θα διαλέξουμε δραστηριότητες που θα περνάμε καλά και θα αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Αν δεν κάνει κάθε μέρα και μία δραστηριότητα, δεν είναι και τόσο τρομερό.

Αυτά και, προσπάθησε να μου απαντήσεις κόσμια.....:wink:

Λοιπόν, θα προσπαθήσω!:D:D:D

(Με την κατασκήνωση! Τι μου θύμισες τώρα!!!Το ξέρω οτι έχω λίγο extreme σκεπτικό, οπώτε αυτό ήταν για μένα αναμενόμενο!!!:lol::lol::lol:)

Anyway.

Οπως προανέφερα σε προηγούμενο post μου στο ίδιο topic, το όλο σκηνικό γίνεται για να καταργηθει το ολοήμερο το οποίο και στοιχίζει στο κρατος. Οχι για το καλό των παιδιών μας! Δεν υπάρχει κάποιο προγραμμα ήδη.

Εάν υπήρχε σωστο προγραμμα, τα παιδια τα παιρναμε διαβασμένα απο το σχολειο, υπήρχε τραπεζαρια να φάνε, υπήρχε σαπούνι και χαρτι υγείας στην τουαλέτα, αν μη τι αλλο (!), είχαν κάνει την άθληση τους στο σχολείο, και φευγανε απο εκει αφήνοντας τις βαριες τσαντες τους πίσω, τοτε θα ήμουν η πρώτη που θα το ήθελα!

Επειδη ζω στην Ελλάδα που την υπεραγαπώ μεν, είμαι ρεαλιστρια όμως δε, γνωρίζω οτι όοολα αυτα μόνο για το καλο του παιδιου μου δεν γινονται!

Σε άλλα κρατη, αυτο είναι το προγραμμα που ακολουθουν και μαλιστα με επιτυχια. Το γνωρίζω! Μην μου πεις τωρα να δωσω λιγο χρονο να συμβει το ιδιο και εδω, γιατι θα νομίζω οτι με κοροιδευεις! Στην Ελλάδα, δεν μπορουμε να τηρήσουμε τον νομο κατα του καπνισματος, θα τα καταφερουμε να φτιαξουμε την παιδεια? Και αντε και την φτιαξαμε, τις σχολικες εγκαταστασεις, πως? Το γνωριζεις οτι υπαρχουν σχολεια στην Ελλάδα που δεν εχουν θερμανση? Τα σχολεια που εχουν συνενωθει, με 30 παιδια μεσα στην ταξη, θα εχουν αποτελεσμα?

Να σου πω πως ηταν το σχολειο στην Αμερικη? Μιλαω για δημοσιο δημοτικο σχολειο.

Εμπαιναν στις 9.05 και σχολουσαν στις 15.40.

Κατα τις 12.30 (αν θυμαμαι καλα) τα παιδια πηγαιναν στην καφετερια του σχολειο και ειτε επαιρναν γευμα απο εκει ειτε ετρωγαν απο το ταπερακι της μαμας. Σωστα σαν ανθρωποι, σε καθαρο περιβαλλον με τραπεζια και καρεκλες (παγκους).

Η τσαντα εμενε στο σχολειο στην κυριολεξια. Ολα τα βιβλια εμενα στο σχολειο εκτος αν ηθελαν να διαβασουν οταν ειχαν διαγωνισμα. Στο σπιτι εφερναν 1 αντε 2 φωτοτυπιες (μιλαω για δευτερα και τριτη δημοτικου).

ΣΚ δεν ειχαν τιποτα απολυτως.

Μεσα στο σχολειο εκαναν αθλητισμο, μουσικη (μαθαιναν μουσικα οργανα), κομπιουτερ και ειχαν βιβλιοθηκη.

Μαθηματικα ηξεραν αριστα (γιατι μου ελεγαν οτι οταν το παιδι ερθει Ελλαδα δεν θα ξερει αυτα που ξερουν τα Ελληνοπουλα), την προπαιδεια την εμαθαν μεσα απο τραγουδακι, και ορθογραφια μεσα απο παιχνιδι (ειχε τυχει να το δω μετα ιδια μου τα ματια αφου κατα καιρους ειχαν ανοιχτο το σχολειο στους γονεις για να παρακολουθησουν πως γινεται το μαθημα).

Οσο για τα παιδια που ειχαν μαθησιακα προβληματα ή ηταν απο το εξωτερικο, παραλληλα με την ταξη τους, πηγαιναν και σε τμηματα ενισχυτικη διδασκαλιας.

Τα παιδια γυρνουσαν παιδια στο σπιτι και οχι κινητα πτωματα. Εκαναν την φωτοτυπια τους που αντε να τους παρει 20 λεπτα (λεμε τωρα) και μετα επαιζαν σαν παιδια.

Και παλι θα τονισω οτι οταν ηρθε η κορη μου στην Ελλαδα δεν υστερουσε σε τιποτα απο τα υπολοιπα παιδια, αντιθετα ηταν πολυ πιο μπροστα.

Να πω οτι εκανα και συναυλιες, μαραθωνιου αναγνωσης και ενα σωρο πραγματα που δυστυχως δεν τα εχουμε δει ουτε στον υπνο μας.

Λοιπόν, από αυτά που έχω καταλάβει, οι αντιρρησεις σας οφείλονται στο ότι αυτές τις δύο ώρες δεν θα υπάρχουν υποδομές για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά. Σωστά?

Άλλο αυτό (που έχει μία λογική βάση και μπορούμε να το συζητήσουμε) και άλλο το ότι 'θα κουράζονται'.

Λοιπόν, υποδομές δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν στα περισσότερα σχολεία (σε κάποια υπάρχουν). Και μη συγκρίνουμε το κακό εκπαιδευτικό μας σύστημα, στο οποίο κάναμε οι ίδιοι θύματα τα παιδιά μας, με το σύστημα των άλλων χωρών που έχουν παράδοση στην εκπαίδευση, γιατί θα καταλήξουμε να λέμε ότι θα κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι, να τα μορφώνουμε με ιδιαίτερα. Αν θέλουμε ένα καλό σχολείο, πρέπει να απαιτήσουμε ΄περισσότερο σχολείο' και λιγότερο φροντηστήριο.

Να σας πω ένα παράδειγμα. Ο αδερφός μου έδωσε πρώτη φορά πανελλήνιες με φουλ ιδιαίτερα. Πέρασε σε μία σχολή που δεν πολυγούσταρε και ήθελε να ξαναδώσει, αλλά δεν ήθελε να το πει στους γονείς, για να μην τον αγχώσουν. Λεφτά δεν είχε για ιδιαίτερα, οπότε αναγκαστικά παρακολουθούσε το λεγόμενο 'μεταλυκειακό' φροντιστήριο που υπήρχε τότε. Πέρασε εκεί που ήθελε και πολλά παιδιά πήγαιναν μόνο εκεί. Μετά καταργήθηκε. ΓΙΑΤΙ???? Γιατί το επιτρέψαμε? Είχε βοηθήσει πολλά πολλά παιδιά, ακόμα και παράλληλα με το φορντιστήριο.

Παραιτούμαστε από το σχολείο και μετά έχουμε την απαίτηση για καλό σχολείο.

Στο θέμα μας τώρα. Ο ανηψιός μου πάει ολοήμερο. Είναι πρώτη δημοτικού και γυρίζει διαβασμένος στο σπίτι. Το συζήτησαν οι γονείς με τη δασκάλα και το πέτυχαν. Διαβάζει ένα μισαωράκι στο σπίτι. το παιδί μου το πήγα κολυμβητήριο, μου είπε ο δάσκαλος ότι το πρόγραμμα είναι τρεις φορές την εβδομάδα και του είπα ότι το πρόγραμμά μας δεν μας επιτρέπει πάνω από μία φορά. Το δέχτηκε. Τώρα θέλει aikido, γιατί έχει σπαθί. Του απάντησα, αγόρι μου ένα άθλημα πρέπει να διαλέξεις, σκέψου το το καλοκαίρι και τα ξαναλέμε.

Ακούστε, κι εγώ ειμαι μάνα που θέλει τα παιδιά της να μορφωθούν αλλά κυρίως θέλει να είναι χαρούμενα. Και γινόμαστε όλο και πιο πολλοί αυτοί οι γονείς που λέμε, όχι στην εντατικοποίηση της εκπαίδευσης. Όχι, δεν θα διαβάζει το παιδί στην δευτέρα δημοτικού τρεις ώρες το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η δασκάλα δεν κάνει τίποτα στο σχολείο. Θα το κάνω ζήτημα, όπως το έκανε και η νύφη μου και η δασκάλα του ολοήμερου κινητοποιήθηκε. Ξέρω μητέρα που επέστρεψε όλες τις φωτοτυπίες που είχε δώσει η δασκάλα τις διακοπές των Χριστουγέννων, άγγιχτες στο σχολείο.

'Εμείς είχαμε διακοπές, της είπε'. Και είναι και εκπαιδευτικός η φίλη μου.

Εν πάσει περιπτώσει, τώρα τουλάχιστον καταλαβαίνω γιατί σας πιάνει τρόμος με το 'περισσότερο σχολείο'.

Έτσι κι αλλιώς η κυρία Διαμαντοπούλου δεν θα μας ρωτήσει, οπότε θα πορευτούμε αναλόγως.

Μπορείτε να μου λύσετε μία τελευταία απορία. Τόσο κακό είναι να τρώει ένα σάντουιτς το παιδί στη 1 και μετά να τρώει κανονικό φαί σπίτι του???

Δεν ειναι μονο οι υποδομες αλλα και η περισσοτερη υλη που θα εχουν για το σπιτι!!!!!! Θα ερχονται πιο αργα απο το σχολειο, θα εχουν περισσοτερα μαθηματα, εξωσχολικες δραστηριοτητες που ηδη εχουν... Ποτε θα ξεκουραζονται αυτα τα παιδια?

Εαν τα πραγματα θα γινουν οπως ειναι τα σχολεια στην Αμερικη πχ, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

Περισσοτερες ωρες στο σχολειο στην Ελλαδα, σημαινει περισσοτερη δουλεια για το σπιτι!!!!

Διαφημίσεις

Δηλώνω εντελώς αντίθετη στην επέκταση του σχολικού ωραρίου από τη στιγμή, που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και προυποθέσεις.

Αισθάνομαι μεγάλη οργή για την παιδεία στην χώρα μας και λυπάμαι ειλικρινά τα σημερινά παιδιά.

Μεγαλώνουμε παιδιά και τους αξίζει το καλύτερο, μόνο που σε αυτήν την χώρα που τα φέραμε, δυστυχώς τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και την πληρώνουν τα παιδιά μας.

Δεν ειναι μονο οι υποδομες αλλα και η περισσοτερη υλη που θα εχουν για το σπιτι!!!!!! Θα ερχονται πιο αργα απο το σχολειο, θα εχουν περισσοτερα μαθηματα, εξωσχολικες δραστηριοτητες που ηδη εχουν... Ποτε θα ξεκουραζονται αυτα τα παιδια?

Εαν τα πραγματα θα γινουν οπως ειναι τα σχολεια στην Αμερικη πχ, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

Περισσοτερες ωρες στο σχολειο στην Ελλαδα, σημαινει περισσοτερη δουλεια για το σπιτι!!!!

Μα .... υποτίθεται ότι δεν θα είναι περισσότερη ύλη. Θα είναι καλλιτεχνικά, μουσική κλπ ή ενισχυτικά των κυρίως μαθημάτων. Ίσα ίσα το σχέδιο διαφημίζει ότι θα μειωθεί η ύλη και θα αυξηθούν οι ώρες. Εκτός αν δεν το διάβασα καλά.

Ενδιαφερον πολυ το θεμα...

θα μιλησω ως εκπαιδευτικος που εχει δουλεψει ωρομισθια στο ολοημερο οταν ηταν ακομη στην αρχη,ειχε επικρατησει ο ορος φυλαξη και τα παιδια δεν ηταν υποχρεωμενα να το παρακολουθουν ολα.

Εκανα μαθημα ειδικοτητας-ξενη γλωσσα για την ακριβεια!

Εχω περασει 2 υπεροχα χρονια στο σχολειακι μου(κεντρικο στην Αθηνα)...κι ας ημουν ωρομισθια..μια χαρα την εκανα την δουλεια μου και με ιδιαιτερο ζηλο παρα την πενιχρη αμοιβη.Τον ιδιο ζηλο μοιραζονταν κι οι αλλοι συναδελφοι ειδικοτητων ωρομισθιοι...

Και θεατρικα ανεβασαν τα παιδακια μας,και προτζεκτ στα καλλιτεχνικα εκαναν,και παιχνιδι στην γυμναστικη επαιξαν,και απασχοληθηκαν δημιουργικα μια χαρα....

Οσον αφορα το μαθημα μου...

μπορει και να πεσετε να με φατε...αλλα δεν ενιωθα οτι εχω υποχρεωση να κανω με τα παιδια τις ασκησεις και το διαβασμα του πρωινου....

ενταξει ελυνα αποριες αν ειχαν αλλα δεν ηθελα με τιποτε να κανω κατι τετοιο σε μονιμη βαση...

αντιθετα...οι βλεψεις μου ηταν να μπορω να βοηθησω τα παιδια να εχουν επαφη με την ξενη γλωσσα μεσω ακουστικης,προφορικων και κατανοησης κειμενου...

Ειχαμε παρει βιβλια διαφορετικα απο το πρωινο,κανενας γονιος δεν αρνηθηκε να πληρωσει ενα μικρο κοστος(υπηρχε αυτη η δυνατοτητα,δεν λειτουργησα παρανομως),τα συγκεκριμενα βιβλια εμεναν μονιμα στο σχολειο χωρις να τα πειραζει κανεις και καναμε εξτρα εξασκηση και ενισχυση στην ξενη γλωσσα χωρις καμια κουραση...

Το τι τραγουδια μαθαμε με τα Τριτακια και τα Τεταρτακια μου κατεξοχην,το τι παιχνιδια καναμε στην ξενη γλωσσα παντα...δεν θα τα ξεχασω ποτε...

Νομιζω οτι και τα παιδια μου ηταν απολυτα ευχαριστημενα γιατι αυτο εισεπραττα απο τις αγνες ψυχες τους.Το ιδιο γινοταν και στα αλλα μαθηματα ειδικοτητας..περναγαν μια χαρα.

Τα παραπανω τα εγραψα διοτι θεωρω οτι αν και ως γονιος ηξερα οτι επικρατουν τετοιες συνθηκες στο σχολειο και το παιδι μου περναει καλα...δεν θα στεναχωριομουν ιδιαιτερα αν το παιδακι μου ηταν αναγκασμενο να μεινει στο σχολειο.Θα εφτιαχνα το φαγακι του,θα του εβαζα και την πετσετουλα του κι ας ετρωγε και στο θρανιο βρε παιδια..

Απο την αλλη...δεν θα διαψευσω οτι υπαρχουν και δυσκολιες,κι οτι ειμαστε ανετοιμοι να υποστηριξουμε ενα τετοιο εγχειρημα καθολικα χωρις υποδομες...

Πραγματικα τρομαζω στην ιδεα να υπαρχει μια ταξη με 27 παιδια που τρωνε πανω στα θρανια..(φανταστειτε το σκηνικο στα Λυκεια....ωιμε!!)...

Μην σχολιασω δε τι παρεχουν τα σχολικα κυλικεια(στο Λυκειο που δουλευει ο συζυγος φτιαχνουν κρεπα με πατατα τηγανιτη...εεε??)

Μην μιλησω για θερμανση..σε πολλα σχολεια ανυπαρκτη

μην μιλησω για συμπεριφορες(γονιων,εκπαιδευτικων,παιδιων)...

Τωρα οσον αφορα το ποσες ωρες εχει προγραμμα ενα παιδι...και με τι ασχολειται στην διαρκεια της ημερας!!Ενταξει...αυτο ειναι και θεμα του γονιου...ποσες δραστηριοτητες υποχρεωνει ή επιτρεπει στο παιδι του παραγνωριζοντας τις δυνατοτητες του...

Κι επισης παιζουν ρολο οι προσδοκιες του καθε γονιου απο τον εκπαιδευτικο...

αλλοι θελουν τον δασκαλο ελαστικο...αλλοι απαιτουν να ειναι βαζει πολλες ασκησεις και ζητανε υλικο!Και φερνω παραδειγμα τον εαυτο μου σε σχεση με μαμα δασκαλα που αναφερθηκε πιο πανω η αντιμετωπιση της στις φωτοτυπιες εν μεσω εορτων...

Εγω δεν θα γυρναγα τις φωτοτυπιες οπως τις πηρε το παιδι....αν εκρινα οτι ειναι υπερβολικες ισως να ασχολουμασταν επιλεκτικα αλλα ειμαι της αποψης οτι η επαναληψη εχει την θεση της ακομη και μεσα στις διακοπες..

Αποψη μου...αλλα ποσο διαφορετικη απο την αλλη!

ωωωχχ..τωρα ειδα το σεντονι..συγγνωμη κοριτσια..δεν πηρα ειδηση το μεγεθος του ποστ εγκαιρως!!

Aγαπητη Marsolan δεν μιλαμε για το ολοημερο που τα παιδια δεν εχουν υποχρεωσεις για την επομενη μερα.

Μιλαμε για την υποχρεωτικη επεκταση του ωραριου που σημαινει παραπανω μαθηματα.

Καποια σχολεια στο ολοημερο απλα κανουν τα μαθηματα για την επομενη μερα, καποια εχουν εξτρα δραστηριοτητες αλλα δεν εχουν υποχρεωσεις για την επομενη μερα.

Εχοντας παιδια σε ενα απο τα 800 πιλοτικα σχολεια με υποχρεωτικο ωραριο μεχρι τις 2 και απο οτι ακουω απο την νεα χρονια ισως υποχρεωτικο ωραριο μεχρι τις 3 και βλεποντας τις υποχρεωσεις πο υηδη εχουν, ειμαι τελειως αντιθετη.

Αντιθετη γιατι θα εχουν περισσοτερα μαθηματα (καλλιτεχνικα, θεατρικη αγωγη και μουσικη ηδη εχουν οποτε δεν προκειται να βαλουν περισσοτερα) και θα πρεπει να διαθεσουν περισσοτερο χρονο σε μαθηματα στον σπιτι απο αυτο που ηδη διαθετουν και πιστεψτε με, απλα ΔΕΝ υπαρχει περισσοτερος χρονος να διαθεσουν.

Ας γινεται σωστα το μαθημα στο σχολειο, ας κανουν τμηματα ενταξης, ας κανουν αυτα που πρεπει και ας μην μεταθετουν αυτα που πρεπει να γινουν στο σχολειο στα παιδια να τα κανουν στο σπιτι και ας κανουν το σχολειο και μεχρι τις 5!!!!

Να καθονται ομως τα παιδια και να ξεκουραζονται.

Και δεν το λεω για εμενα. Ετσι και αλλιως ειμαι διπλα στα παιδια μου. Τα λεω για τα ιδια μου τα παιδια, για τον γιο μου που μου λεει "και εγω βρε μαμα ποτε θα παιξω λιγακι?".

Ας ακουσουμε αυτες τις φωνουλες.

Διαβασα ολα τα ποστ σας και ειλικρινα...στενοχωριεμαι:(.

Καταρχην γιατι δεν υπαρχει συνενοηση μεταξυ των γονεων. Αντι να ενωθειτε και να πειτε μονο υπο αυτες και αυτες τις προυποθεσεις δεχομαστε να μενουν τα παιδια και στο απογευματινο...κανετε προσωπικες επιθεσεις λεγοντας πως φταινε οι γονεις που στελνουν τα παιδια τους στις εξωσχολικες δραστηριοτητες.

Μα αν ενα παιδι ειχε αυτη την δυνατοτητα εντος σχολειου, οπως γινεται στην Αμερικη ή και εδω στην Γερμανια γιατι να το τρεχει η μανα ή ο πατερας του στα εξωσχολικα; Θα εκανε το μουσικο του οργανο εντος σχολειου, θα εκανε την κολυμβηση του εκει. Ή οπως αναφερθηκε πιο πανω, υπαρχουν και παιδια που χρειαζονται λιγη βοηθεια. Και στο σχολειο που πηγαινει ο μικρος μου υπαρχουν τμηματα ενταξης ενισχυτικης διδασκαλιας. Ολα τα πρωτακια και δευτερακια πηγαινουν 3 φορες την βδομαδα στην δευτερη ωρα στο σχολειο, δηλ. στις 8.30. Η πρωτη ωρα, τρεις φορες την εβδομαδα αφιερωνεται στα παιδια που εχουν δυσλεξια ή καποιο αλλο μαθησιακο προβλημα. Τα μοιραζουν σε μικρα τμηματακια με 5 παιδια και ασχολουνται εντατικα μαζι τους.

Στο σχολειο υπαρχουν και ειδικοι παιδαγωγοι που ασχολουνται με γραφοκινητικα προβληματα των παιδιων, με προβληματα στον συντονισμο κινησεων κτλ.

Αν δεν υπαρχουν ολα αυτα στα σχολεια προς τι το ολοήμερο;

Γιατι εγω προσωπικα το θεωρω πολυ βασικο θεμα το ζεστο φαγητακι για ενα παιδακι. Ειτε ειναι 6 ειτε 10. Και ναι ακομη και για τους εφηβους. Αν δεν υπαρχει ζεστο φαι θα καταναγκαστουν να φανε λαστιχα σαντουιτς ή τσιπς ή οτιδηποτε για να ανεβασουν λιγο την γλυκοζη στο αιμα τους....

Ειναι καλο αυτο για την διατροφη τους; Για την υγεια τους;

Δεν μιλαμε για μια βδομαδα, ή για μια μερα την βδομαδα μιλαμε για καθε μερα για ολο τον χρονο...Αλλοιμονο!!!

Και αν εχεις παχυσαρκο παιδακι λες...ακομη αυτο μας ελειπε ενω παλευω να του μαθω πως να τρωει σωστα...αν παλι εχεις παιδακι σπινο, σαν το δικο μου....ασε ...ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω.

Εδω προς το παρων γινεται συναγωνισμος ποιο σχολειο θα προσφερει το καλυτερο φαγητο, με οικολογικα προιοντα, φρουτα και λαχανικα της εποχης και της περιοχης κτλ. Και συ kyra μου λες τι πειραζει αν τρωει ενα σαντουιτσακι στο θρανιο;

Καταρχας ...θα το τρωει και κεινο; Γιατι...ιδιως τα μικρα το μονο που θελουν ειναι να παιξουν. Κοιτανε να τελειωνουν γρηγορα με το φαι για να παιξουν. Αν ομως καθονται ολα μαζι σε μια τραπεζαρια, τρωνε συζητανε ειναι αλλη κουλτουρα, αλλο κλιμα. Θα φαει το παιδι! Εστω το μισο πιατακι.

Δεν συγκρινεται!

Αν δεν υπαρχουν υποδομες....και εφοσον αποτι λετε δεν υπαρχουν, τουλαχιστον στα περισσοτερα σχολεια, οχι, τοτε πρεπει να στειλετε επιστολες και να διαμαρτυρηθειτε.

Ή αν δεν γινετε αλλιως...να οργανωθειτε σαν γονεις και να ετοιμαζετε φαγητο για τα παιδια σε καποιον χωρο κοντα στο σχολειο...

Δηλ. για να καταλαβω...αυτο το πιλοτικο προγραμμα θα επεκταθει καποτε σε ολα τα σχολεια της χωρας; Και αν ναι, ποτε θα γινει αυτο;

Οσο για τις ασκησεις στο σπιτι...Αποτι ακουω απτις ξαδερφες μου που εχουν παιδια στο δημοτικο και στο Γυμνασιο, και αποτι διαβαζω στο φορουμ...ειναι παρα πολλα αυτα που τους φορτωνουν!!!

Να γραψω πως ειναι εδώ; (Γερμανια)

Σε εμας πηγαινοερχεται η σχολικη σακα αλλα σχεδον αδεια, με τις κασετινες μεσα και ενα τετραδιο καθε μερα, ή το ανθολογιο.

Γινονται και εδω συναγωνισμοι αναγνωσης, ολυμπιαδες μαθηματικων κτλ.

Τα παιδια παρουσιαζουν πολυ ωραια θεατρικα και μουσικα σκερτσακια και παιρνουν μερος σε αθλητικους αγωνες που διοργανωνουν τα σχολεια.

Ο διευθυντης οταν μας μιλησε οταν γραψαμε το παιδι στο σχολειο ειπε σε ολους μας, το εξης>

Το καλυτερο μαθημα για ενα παιδι για την αναπτυξη του ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Τωρα για τις διακοπες εχει να κανει μονο μια φωτοτυπια, με διαφορα παιχνιδακια, σταυρολεξα, αντιστοιχιες κτλ (δηλ. περιεχει μαθηματικα και γλωσσα αλλα σε μορφη παιχνιδιου) και μια λιστα με ερωτησεις που πρεπει να απαντησει επισκεπτοντας την εκθεση δεινοσαυρων που διοργανωνει ο δημος.

Νομίζω το πρόβλημα δεν είναι η επέκταση προσωπικά προτίμω την επέκταση από το ολοήμερο γιατί έχει εκπαιδευτικό στόχο και όχι φύλαξης και προσωπικά προτιμώ να τρώνε πιο νωρίς στο σχολείο παρά η ώρα 2¨30/3¨00.

Για μένα το πρόβλημα είναι οι υποδομές και η υπερβολική εργασία για το σπίτι και για αυτά θα έπρεπε να φωνάζουμε. Βοήθεια για παιδιά με ειδικές ανάγκες, υγειινή, θέρμανση, κατάλληλο χώρο για φαγητό, τα εντελώς βασικά - δεν μιλάω για γυμναστήρια....

Kyra συμφωνώ με τα περισσότερ που λες εκτος από το φαγητό. Το μεσημεριανό φαγητό είναι πολύ σημαντικό και ενα παιδί που ξυπνάει στις 600 - 700 πρέπει να φάει μέχρι τις 1300 και να φάει σωστά - με αυτό βάζουμε τις βασεις για τις διατροφικές του συνήθειες και την υγεία του στο μέλλον.

Δεν χρειάζεται το σχολείο να έχει καφετέρια για όλες τις τάξεις, Εξω(και σε πολλούς παιδικούς) πηγαίνουνε με την σειρά τα πιο μικρά τρώνε πρώτα και μετά τα πιο μεγάλα.

Είπανε η τσάντα θα μένει στο σχολείο! Γιατί δεν φωνάζουμε για αυτό?

Γιατί σαν γονείς βομβαρδίζουμε τα παιδιά μας? Γιατί δεν κάνουμε μια συνενόηση και να κανονίσουμε να αφήνουμε τις τσάντες των παιδιών στο σχολείο? Να απαιτήσουμε να μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο.

[quote=ZWH;1997004Μιλαμε για την υποχρεωτικη επεκταση του ωραριου που σημαινει παραπανω μαθηματα.

.

ZWH μου, θα το επαναλάβω. Στο σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Λέει για λιγότερη ύλη και περισσότερες ώρες διδασκαλίας. Για επιμένεις σε μία λανθασμένη πληροφορία?

Νομίζω το πρόβλημα δεν είναι η επέκταση προσωπικά προτίμω την επέκταση από το ολοήμερο γιατί έχει εκπαιδευτικό στόχο και όχι φύλαξης και προσωπικά προτιμώ να τρώνε πιο νωρίς στο σχολείο παρά η ώρα 2¨30/3¨00.

Για μένα το πρόβλημα είναι οι υποδομές και η υπερβολική εργασία για το σπίτι και για αυτά θα έπρεπε να φωνάζουμε. Βοήθεια για παιδιά με ειδικές ανάγκες, υγειινή, θέρμανση, κατάλληλο χώρο για φαγητό, τα εντελώς βασικά - δεν μιλάω για γυμναστήρια....

Kyra συμφωνώ με τα περισσότερ που λες εκτος από το φαγητό. Το μεσημεριανό φαγητό είναι πολύ σημαντικό και ενα παιδί που ξυπνάει στις 600 - 700 πρέπει να φάει μέχρι τις 1300 και να φάει σωστά - με αυτό βάζουμε τις βασεις για τις διατροφικές του συνήθειες και την υγεία του στο μέλλον.

Δεν χρειάζεται το σχολείο να έχει καφετέρια για όλες τις τάξεις, Εξω(και σε πολλούς παιδικούς) πηγαίνουνε με την σειρά τα πιο μικρά τρώνε πρώτα και μετά τα πιο μεγάλα.

Γιατί σαν γονείς βομβαρδίζουμε τα παιδιά μας? Γιατί δεν κάνουμε μια συνενόηση και να κανονίσουμε να αφήνουμε τις τσάντες των παιδιών στο σχολείο? Να απαιτήσουμε να μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Συμφωνώ σε όλα και νομίζω ότι εδώ είναι όλη η ουσία! Το πρόβλημα δεν είναι τί αποφασίζει η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου για τα παιδιά μας, το πρόβλημα είναι πώς αντιδρούμε εμείς σ' αυτό!

Συμφωνώ σε όλα.....Το θέμα του φαγητού είναι υποκειμενικό. Εγώ, η αλήθεια είναι προτιμώ να τρώμε όλοι μαζί κατά τις 3.00 στο σπίτι, γιατί μου αρέσει που καθόμαστε όλοι στο τραπέζι. Τα παιδιά μου τρώνε ένα πλήρες πρωινό, και μετά ένα φρούτο στο σχολείο στις 10.00 και μετά δεν θα με χάλαγε ένα σάντουιτς κατά τις 1, αρκεί να είναι υγιεινό. Θα ήταν πολύ καλό να υπήρχε τραπεζαρία, και καντίνα κλπ κλπ, αλλά δεν υπάρχει. Τί να κάνουμε τώρα? Να τα πάρουμε από το σχολείο? Έχεις δίκιο που λές ότι πρέπει οι γονείς να παρέμβουν. Να συνεργαστούν και να είναι κοντά στους δασκάλους. Έτσι θα φτιάξουν τα πράγματα.

ZWH μου, θα το επαναλάβω. Στο σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Λέει για λιγότερη ύλη και περισσότερες ώρες διδασκαλίας. Για επιμένεις σε μία λανθασμένη πληροφορία?

Γιατι τα ιδια ελεγαν και για τα 800 πιλοτικα σχολεια και δεν εχει γινει κατι τετοιο.

Τα δικα σου παιδακια ποσο χρονων ειναι?

Πηγαινουν στα πιλοτικα?

Θελω να πω, εχεις εμπειρια απο αυτα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...