Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσκοπισμός! Πως να τον πείσω?

Recommended Posts

Ήδη κάνει. Τον πηγαίνω τένις επειδή εκείνος το ζήτησε. Παρόλο όμως που υπάρχουν και άλλα παιδάκια, δεν έχει δημιουργήσει φιλίες. Γι' αυτό θα ήθελα να πάει στους πρόσκοπους.

και καλα θα κάνεις!

το τενις ειανι ατομικό άθλημα, το παιδί εχει ανάγκη από παρεες. ο προσκοπισμός είναι κάτι που θα τον ενθαρυνει να αποκτήσει φίλους.

age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και καλα θα κάνεις!

το τενις ειανι ατομικό άθλημα, το παιδί εχει ανάγκη από παρεες. ο προσκοπισμός είναι κάτι που θα τον ενθαρυνει να αποκτήσει φίλους.

Το ξέρω πως έχει ανάγκη από παρέες. Αυτό είναι που θέλω να πετύχω. Ελπίζω να τα καταφέρω. Δεν είναι υγιές να προτιμάει την παρέα των παππούδων.:!:

Γειά σου.... Δε διαβασα όλα όσα γράψατε....

Και εγώ προσπαθούσα κάποτε να πεισω το γιο μου να γίνει πρόσκοπος αλλά δεν ήθελε ούτε να ακούσει... οπότε το πήρα απόφαση...

Μετά από αρκετούς μήνες έτυχε να πάμε μια βόλτα με τα ξαδερφάκια του, ήταν Απόκριες και στο γυρισμό σταματήσαμε να αφήσουμετα παιδιά στο αποκριάτικο πάρτι των προσκόπων...Τον προσκάλεσαν, μπήκε, ξετρελάθηκε (κυρίως γιατί είχε πολλές δραστηριότητες και δεν βαρέθηκε) και τώρα 5 χρόνια μετά δε χάνει ούτε συνάντηση. Μάλιστα το καλοκαίρι ήταν από τους μικρότερους που πήγαν στο Τζάμπορη (βάλε στο you tube τζάμπορη 2010 Καμένα Βούρλα, δειτε τα μαζί) και πραγματικά είναι εμπειρίες που θα θυμάται μια ζωή. Τώρα την άνοιξη που ο καιρός ευνοεί τις δράσεις σε εξωτερικούς χώρους θα είναι πιο ενδιαφέρον για το παιδί....

(Εδώ την Παρασκευή πήγαν για δεντροφύτευση και χτες είχαν εκκλησιασμό και μετά εξόρμηση στο βουνό- δάσος. Παρόλο που έβρεχε γυρισαν κατάκοποι αλλά ενθουσιασμένοι)

Αφησέ τον λίγο καιρό,αλλά φροντισε να τον ενημερώνεις, μάθε το πρόγραμμα και όταν έχει κάτι που του αρέσει ίσως θελήσει να πάει. Άλλωστε δε νομίζω να βάζουν απουσίες:P

Ξεικινησα περιπου 8 χρονων και ημουν 15 χρονια στον Προσκοπισμο και εχω να αναπολησω πολλες κ δυνατες στιγμες. Αυτο που πιστευω ειναι οτι δεν ταιριαζει σε ολους αυτος ο τροπος ζωης. Αν ομως σου ταιριαξει, τοτε μαγευεσαι. Τις πρωτες φορες ειχα πολεμο με την μαμα να παω. Δεν ηθελα με τιποτα.Πηγα κανα 2-3 φορες με πολυυυ πιεση κ γκρινια κ αυτο ηταν. Μετα δεν ξεκολλησα. Και ειδικα, αν με ρωτησεις για τις κατασκηνωσεις κ τις εκδρομες, αυτες μου λειπουν ακομα.

Γνωμη μου ειναι να του κανεις μια χαλαρη "πλυση εγκεφαλου" για να πειστει να παει λιγες φορες κ μετα θα αποφασισει μονος του. Και εκει στο Πειραια που βλεπω οτι εισαι, θα μπορεις να επιλεξεις κ Ναυτοπροσκοπους που ειναι ακομα πιο ενδιαφερον κ ειδικα αν του αρεσει η θαλασσα του γιου σου, θα το παρει πιο ευκολα.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

Γειά σου.... Δε διαβασα όλα όσα γράψατε....

Και εγώ προσπαθούσα κάποτε να πεισω το γιο μου να γίνει πρόσκοπος αλλά δεν ήθελε ούτε να ακούσει... οπότε το πήρα απόφαση...

Μετά από αρκετούς μήνες έτυχε να πάμε μια βόλτα με τα ξαδερφάκια του, ήταν Απόκριες και στο γυρισμό σταματήσαμε να αφήσουμετα παιδιά στο αποκριάτικο πάρτι των προσκόπων...Τον προσκάλεσαν, μπήκε, ξετρελάθηκε (κυρίως γιατί είχε πολλές δραστηριότητες και δεν βαρέθηκε) και τώρα 5 χρόνια μετά δε χάνει ούτε συνάντηση. Μάλιστα το καλοκαίρι ήταν από τους μικρότερους που πήγαν στο Τζάμπορη (βάλε στο you tube τζάμπορη 2010 Καμένα Βούρλα, δειτε τα μαζί) και πραγματικά είναι εμπειρίες που θα θυμάται μια ζωή. Τώρα την άνοιξη που ο καιρός ευνοεί τις δράσεις σε εξωτερικούς χώρους θα είναι πιο ενδιαφέρον για το παιδί....

(Εδώ την Παρασκευή πήγαν για δεντροφύτευση και χτες είχαν εκκλησιασμό και μετά εξόρμηση στο βουνό- δάσος. Παρόλο που έβρεχε γυρισαν κατάκοποι αλλά ενθουσιασμένοι)

Αφησέ τον λίγο καιρό,αλλά φροντισε να τον ενημερώνεις, μάθε το πρόγραμμα και όταν έχει κάτι που του αρέσει ίσως θελήσει να πάει. Άλλωστε δε νομίζω να βάζουν απουσίες:P

Κάτι παράμοιο έγινε και με τον γιο μου και το κολυμβητήριο.

Αυτό εννοούσα να του το "πουλήσεις" να νιώθει ότι το επέλεξε

δεν λέω να μην τους παροτρύνεις,

λέω όμως να τους τα "πουλήσεις" να μην νιώσουν ότι κάνουν πράγματα υποχρεωτικά

Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο λέμε. Απλά η φίλη παραπάνω ζητά τη γνώμη μας για το πώς θα του το 'πουλήσει' καλύτερα. Εννοείται ότι αν ο αγοραστής δεν 'τσιμπήσει' θα δοκιμάσει κάτι άλλο.

δηλαδή πάνε πολλα χρονια

και αφου δε τους προσφέρει τιποτα, οπως λες, γιατι συνεχισαν;

μαλλον τους αρεσει; μαλλον περνανε καλα...

θα διαφωνισω για τα 15χρονα και τις γκομενες. υαρχουν καποιες δραστηριότητες που δεν "αφηνουν" τα παιδια να "αλητέψουν", είναι πιο εξευγενισμένες δραστηριότητες. και δε λεω οτι οποιος ειναι προσκοπος δεν ενδιαφερεται για "γκομενες"... απλώς... εχει κι αλλα ενδιαφέροντα!

για τα συγκεκριμενα παιδια ηταν ενα Parking o προσκοπισμος που βολευε τους γονεις...

τωρα αν εσυ εισαι τοσο φαν του προσκοπισμου δεν πρεπει να ειναι και ολοι οι υπολοιποι.

οσο για το τεννις ειπα καλυτερα να μας συμβουλεψει καποιος ειδικος διοτι ο γιος μου ως μοναχοπαιδι και αυτος με παπουδογιαγιαδες μεγαλωσε και η ψυχολογος μας ειπε οτι επειδη εχει μαθει να εχει ολη την προσοχη επενω του καλυτερα να ξεκινησει με prive προπονητη..τωρα εσεις ξερετε καλυτερα για τα παιδια σας.........

Απ''οτι βλέπω οι περισσότερες ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό.Το παιδί της κοπέλας που άνοιξε το θέμα είναι 7,5 ετών και όχι νήπιο.

αρα μπορει να κρινει τι του αρεσει και τι οχι..

Διαφημίσεις

ξερετε τι μου ερχεται στο μυαλο τωρα?ειχαμε εναν θειο ο οποιος ηταν απο τους πρωτους στη θεσσαλονικη που ειχαν μουσικα οργανα...εστειλαν την αδερφη μου πιανο,τον αδερφο μου κιθαρα και εμενα...ακορντεον..

εκανα μαθηματα αλλα γιαννης πηγαινε γιαννης γυρνουσε..δεν μου αρεσε με τιποτα ομως...σαν οργανο και μελωδια μου αρεσει αλλα οχι να παιζω εγω...

Σωνει και καλα θα συνεχισεις..με πιεζαν και εγω 12 ετων βεβαια τοτε επειρνα τα λεφτα και πληρωνα το tae kwon do..2 μηνες τους κοροιδεψα..μετα με επιασαν και ακομα θυμαμαι το ξυλο που εφαγα...

αλλα αυτη η πιεση να κανω κατι που δεν μου αρεσει με ειχε τρελλανει..βεβαια μετα χαρη στο tae kwon do περασα τεφφα αλλα μετεγγραφη στη φυσικοθεραπεια κλπ κλπ.ολη μου η συνεχεια βασιστηκε σε αυτη την επιλογη μου..

τωρα αν πηγαινα προσκοπισμο η μονη συνεχεια θα ηταν να φοραω κοντα παντελονια στα 40 μου με την μακρια μαλλινη καλτσα και θα ετρεχα στα βουνα οπως βλεπω τωρα στον χορτιατη που εχει συστημα..

και εκτός από αυτό που γράφεις δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να "πουλοήσεις" έυκολα κατι στο 8χρονο

εγω ακομα δεν βρισκω τον λογο να το πεισουμε το παιδι...προσφερει κατι ο προσκοπισμος που δεν υπαρχει καμια αλλη δραστηριοτητα που μπορει να το προσφερει?

ασχετο αλλα στειλε πμ να μου πεις τι κανει το καμαρι μου..πως παει το ποδοσφαιρο?

χτες διαβαζα για αλλο ενα 11 χρονο απο την πτολεμαιδα που πηγα στην αγγλια μαζι με τους γονεις διοτι ειναι λεει μεγαλο ταλεντο...

εγω ακομα δεν βρισκω τον λογο να το πεισουμε το παιδι...προσφερει κατι ο προσκοπισμος που δεν υπαρχει καμια αλλη δραστηριοτητα που μπορει να το προσφερει?

ασχετο αλλα στειλε πμ να μου πεις τι κανει το καμαρι μου..πως παει το ποδοσφαιρο?

χτες διαβαζα για αλλο ενα 11 χρονο απο την πτολεμαιδα που πηγα στην αγγλια μαζι με τους γονεις διοτι ειναι λεει μεγαλο ταλεντο...

ρε γλυκό μου ούφο συμφωνούμε, απλά αλληλοσυμπληρονόμαστε...:-D

θα σου στήλω αύριο...να σου ζήσει και ο μπεμπουλίνο λε

rQGhp3.png

Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο λέμε. Απλά η φίλη παραπάνω ζητά τη γνώμη μας για το πώς θα του το 'πουλήσει' καλύτερα. Εννοείται ότι αν ο αγοραστής δεν 'τσιμπήσει' θα δοκιμάσει κάτι άλλο.

Σ' ευχαριστώ που το κατάλαβες. :D

Διαφημίσεις

Απ''οτι βλέπω οι περισσότερες ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό.Το παιδί της κοπέλας που άνοιξε το θέμα είναι 7,5 ετών και όχι νήπιο.

Και αυτό τι θα πει? Οτι επειδή πήγε μία φορά και δεν του άρεσε, εάν τον ξαναστείλω μία ή δύο φορές θα τον καταπιέσω και πρέπει να μου στείλουν την Πρόνοια? Ελεος πια!:shock:

ξερετε τι μου ερχεται στο μυαλο τωρα?ειχαμε εναν θειο ο οποιος ηταν απο τους πρωτους στη θεσσαλονικη που ειχαν μουσικα οργανα...εστειλαν την αδερφη μου πιανο,τον αδερφο μου κιθαρα και εμενα...ακορντεον..

εκανα μαθηματα αλλα γιαννης πηγαινε γιαννης γυρνουσε..δεν μου αρεσε με τιποτα ομως...σαν οργανο και μελωδια μου αρεσει αλλα οχι να παιζω εγω...

Σωνει και καλα θα συνεχισεις..με πιεζαν και εγω 12 ετων βεβαια τοτε επειρνα τα λεφτα και πληρωνα το tae kwon do..2 μηνες τους κοροιδεψα..μετα με επιασαν και ακομα θυμαμαι το ξυλο που εφαγα...

αλλα αυτη η πιεση να κανω κατι που δεν μου αρεσει με ειχε τρελλανει..βεβαια μετα χαρη στο tae kwon do περασα τεφφα αλλα μετεγγραφη στη φυσικοθεραπεια κλπ κλπ.ολη μου η συνεχεια βασιστηκε σε αυτη την επιλογη μου..

τωρα αν πηγαινα προσκοπισμο η μονη συνεχεια θα ηταν να φοραω κοντα παντελονια στα 40 μου με την μακρια μαλλινη καλτσα και θα ετρεχα στα βουνα οπως βλεπω τωρα στον χορτιατη που εχει συστημα..

Σε πήγαιναν με το ζόρι δύο μήνες και ήσουν 12 ετών. Σου μοιάζει ίδια περίπτωση? Μην τρελαθούμε τελείως.

φίλη μου σου απαντώ ως παθούσα.Και εγώ για όλους τους παραπάνω λόγους που έγραψες (+ ότι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από 7 χρόνια κατασκηνώσεων) ήθελα να πάνε.Ο 1ος μου στα 9 που τον πήγα, κοινωνικότατο παιδί, οι κοπέλες φοβερές, δεν του άρεσε καθόλου.Και ήταν δεδομένος ότι δεν θα ξαναπάει. Ο 2ος στα 6 (νήπιο) ήθελε από μόνος του γιατί του άρεσε η παρέλαση με στολή και οι εκδρομές. Να φανταστείς ότι πήγαινε τόσο μικρός (ο σάκος με τον εξοπλισμό ήταν μεγαλύτερος από τον ίδιο) ΣΚ εκδρομές, χωρίς να μας θελήσει καθόλου το βράδυ. Δεν ήξερε ο καημένος να φροντίσει τα ρούχα του, να δέσει τα κορδόνια του και του τα κάνανε οι ομαδάρχισες χωρίς να μουρμουράνε καθόλου. Πήγε 2 χρόνια, τον 3ο μετά την παρέλαση της 28ης οκτωβρίου, με πίεση δική μου.Φέτος ήταν κάθετα αρνητικός.Ο λόγος ; Eπειδή η αγέλη είναι μικρή, δεν έβγαιναν πολλές εκδρομές, ΣΚ και κατασκήνωση το καλοκαίρι και ο δικός μου αυτό ήταν που ήθελε.+ ότι θεωρούσε αυτά που κάνουνε πια (παιχνίδια, τραγούδια κλπ)για μωρά παιδιά.Και δεν τον πίεσα.Οτι ήταν θετικό να πάρει απάυτήν την εμπειρία, το πήρε.

φίλη μου σου απαντώ ως παθούσα.Και εγώ για όλους τους παραπάνω λόγους που έγραψες (+ ότι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από 7 χρόνια κατασκηνώσεων) ήθελα να πάνε.Ο 1ος μου στα 9 που τον πήγα, κοινωνικότατο παιδί, οι κοπέλες φοβερές, δεν του άρεσε καθόλου.Και ήταν δεδομένος ότι δεν θα ξαναπάει. Ο 2ος στα 6 (νήπιο) ήθελε από μόνος του γιατί του άρεσε η παρέλαση με στολή και οι εκδρομές. Να φανταστείς ότι πήγαινε τόσο μικρός (ο σάκος με τον εξοπλισμό ήταν μεγαλύτερος από τον ίδιο) ΣΚ εκδρομές, χωρίς να μας θελήσει καθόλου το βράδυ. Δεν ήξερε ο καημένος να φροντίσει τα ρούχα του, να δέσει τα κορδόνια του και του τα κάνανε οι ομαδάρχισες χωρίς να μουρμουράνε καθόλου. Πήγε 2 χρόνια, τον 3ο μετά την παρέλαση της 28ης οκτωβρίου, με πίεση δική μου.Φέτος ήταν κάθετα αρνητικός.Ο λόγος ; Eπειδή η αγέλη είναι μικρή, δεν έβγαιναν πολλές εκδρομές, ΣΚ και κατασκήνωση το καλοκαίρι και ο δικός μου αυτό ήταν που ήθελε.+ ότι θεωρούσε αυτά που κάνουνε πια (παιχνίδια, τραγούδια κλπ)για μωρά παιδιά.Και δεν τον πίεσα.Οτι ήταν θετικό να πάρει απάυτήν την εμπειρία, το πήρε.

Χαίρομαι που είχες τις καλύτερες αναμνήσεις από τον προσκοπισμό. Αυτό μου έχουν πει πολλοί, (εγώ δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ποτέ). Οσο για τα παιδάκια σου, την προσπάθειά σου την έκανες. Και ο μικρούλης σου τουλάχιστον θα έχει να θυμάται εμπειρίες. :D

Αφου θελεις εσυ τοσο φανατικα να τον πας γιατι ρωτας πως θα τον πεισεις?τον μπουζουριαζεις στο αυτοκινητο και τον πας χωρις πολλα κουχ μουχ και παρακολουθεις και εσυ για να φυγει το απωθυμενο....

αντε ματς μουτς.

Αφου θελεις εσυ τοσο φανατικα να τον πας γιατι ρωτας πως θα τον πεισεις?τον μπουζουριαζεις στο αυτοκινητο και τον πας χωρις πολλα κουχ μουχ και παρακολουθεις και εσυ για να φυγει το απωθυμενο....

αντε ματς μουτς.

"Φανατικά"? Μάλλον έχουμε μάθει τις έννοιες των λέξεων διαφορετικά. Εάν αυτό κατάλαβες, ότι θέλω φανατικά να τον στείλω στον προσκοπισμό, ok, καμία αντίρρηση. Αντε, και από εμένα, ματς μουτς. ;)

πέσατε να την φάτε την κοπέλα,

ρώτησε απλώς πώς να κάνει κάτι για το παιδί της που την απασχολεί,

δεν σας ρώτησε αν σας αρέσει ο προσκοπισμός...

Έλεος, θα φοβόμαστε σε λίγο να ρωτάμε κάτι,

γιατί καραδοκούν οι ''ειδήμονες'', να μας την πέσουν!

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Και αυτό τι θα πει? Οτι επειδή πήγε μία φορά και δεν του άρεσε, εάν τον ξαναστείλω μία ή δύο φορές θα τον καταπιέσω και πρέπει να μου στείλουν την Πρόνοια? Ελεος πια!:shock:

Σορρυ αλλά αρπάζεσαι εύκολα:-D

Το είπα γιατί απλά θέλει διαφορετική προσέγγιση ένα παιδί 8χρόνων απ'οτι ένα νήπιο και απ'ότι είδα οι τρόποι που σου πρότειναν είναι για μικρότερα παιδιά.

anyway το κάθε παιδί έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και το κουμπί του. Από κει και πέρα απλά κάποιες σκεφτήκαμε ότι ίσως ήταν προτιμότερο για το παιδί να ασχοληθεί με κάτι που πραγματικά του αρέσει ώστε να κοινωνικοποιηθεί.

Serba δεν πέσαμε να τη φάμε, ούτε παριστάνουμε τους ειδήμονες ( προσωπικά δεν το έκανα ποτέ ) απλά της δίνουμε και μια άλλη οπτική.

αποχωρώ από το θέμα δεν έχει νόημα

rQGhp3.png

Δεν ξερω αν εχει πολυ σχεση με το θεμα, αλλα εγω οταν ημουν μικρη ειχα μια τρομερη αρνηση στις κατασκηνωσεις. με ψιλοπιεσαν οι δικοι μου, αλλα οχι και ιδιαιτερα... τα αδερφια μου που λυσσαξαν στους προσκοπους και στις κατασκηνωσεις, εχουν τις καλυτερες αναμνησεις...

απο την αλλη, δεν ημουν ιδιαιτερα αθλητικη. ξεκινουσα κατι, βαριομουν, σταματουσα.

ε λοιπον, καποια στιγμη γυρισα και ειπα στους γονεις μου "γιατι δεν με πιεσατε λιγο παραπανω?"

αυτο που θελω να πω ειναι οτι εαν ο γονιος πιστευει οτι μια συγκεκριμενη δραστηριοτητα ταιριαζει/θα κανει καλο στο παιδι του, καλο ειναι να το πιεσει για ενα ευλογο χρονικο διαστημα. απο εκει και περα οκ, αν το παιδι ειναι δυστυχισμενο, δεν αξιζει τον κοπο. μετα απο προσπαθεια ομως...

Εγώ πάω τον γιο μου ποδόσφαιρο, έρχονται 2 παιδάκια που δεν τους αρέσει, το ένα επειδή έρχεται ο μεγαλύτερος αδερφός του και εκείνη την ώρα δεν έχει η μαμά που να το αφήσει και το άλλο επειδή θέλει ο μπαμπάς.

Και τα 2 είναι στον κόσμο τους ( λογικότατο αφού δεν τους αρέσει ) και όλα τα υπόλοιπα διαμαρτύρονται στον προπονητή όταν βάζει στην ομάδα ένα από τα δύο.

rQGhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...