Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο ΛΟΓΟΣ..... (γιατί κάνατε καισαρική;)

Recommended Posts

1ος τοκετός: 38 και 4 ημερών με πιάνουν οι πόνοι, πάμε στο μαιευτήριο, όλα καλά (δηλαδή ανυπόφοροι πόνοι), ζητάω επισκληρίδιο, έρχεται ο ανασθησιολόγος, γίνεται η αναισθησία, ξαφνικά διαπιστώνουμε απώλεια παλμών (έφτασαν στους 50), οπότε μπαίνωάρον άρον στο χειρουργείο, αρχίζει ο γιατρός τις τομές, πού είναι η επισκληρίδιος οέο, ουρλιάζω εγώ από τον πόνο, τρώω και μια γενική νάρκωση.....

το παιδί το είδα την άλλη μέρα το πρωί, 10 ώρες μετά τη γέννα, δόξα τω Θεώ, μια χαρά!

2ος τοκετός: 36 εβδ και 6 ημ σπάνε τα νερά. Ο γιατρός μου δεν αναλάμβανε ΦΤ μετά από ΚΤ και επιπλέον ήταν και δίδυμα. Δεν το έψαξα περαιτέρω... Επισκληρίδιος αναισθησία, άκουσα και είδα τα μωράκια μου, αλησμόνητη εμπειρία! Απλώς κρύωνα πολύ καθ΄όλη τη διάρκεια του χειρουργείου, ήταν και μαύρη νύχτα και ήμουν μόνη μου, κανείς δε μου έδινε σημασία, η ανάνηψη έγινε σ' έναν διάδρομο και το κερασάκι στην τούρτα, έκανα και εμετό... (κι αυτοί οι αναίσθητοι με είχαν παρατήσει στα σκοτεινά και είχαν εξαφανιστεί κάπου στο βάθος για κουτσομπολιό... φώναζα, φώναζα για νεφροειδές, τίποτα...:-(Στο πάτωμα τα'βγαλα:evil:)

3ος τοκετός: ΚΤ, εννοείται, παρότι αυτή τη φορά ρώτησα και στην Ευτοκία, αλλά ουδείς αναλαμβάνει για ΦΤ μετά από δύο καισαρικές. Η απόλυτα θετική εμπειρία: προγραμματισμένος τοκετός στις 40 εβδ και 4 μέρες, απόλυτα επιτυχής η επισκληρίδιος κι από μία αξιολογότατη αναισθησιολόγο (ακόμα σκέφτομαι να πάω να την συγχαρώ), στην ανάνηψη πολλή προσοχή και φροντίδα, το μωρό μου σε δύο ώρες θήλαζε χωρίς καμία δυσκολία...

Ευτυχώς το έζησα κι αυτό!!!!:-D:-D:-D[/QUOT

Συγνώμη δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά έχεις κάνει 4 καισαρικές, ή 2 καισαρικές και ένα φυσιολογικό για να καταλάβω. Αν επιτρέπεται που γέννησες κάθε φορά;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1ος τοκετός: 38 και 4 ημερών με πιάνουν οι πόνοι, πάμε στο μαιευτήριο, όλα καλά (δηλαδή ανυπόφοροι πόνοι), ζητάω επισκληρίδιο, έρχεται ο ανασθησιολόγος, γίνεται η αναισθησία, ξαφνικά διαπιστώνουμε απώλεια παλμών (έφτασαν στους 50), οπότε μπαίνωάρον άρον στο χειρουργείο, αρχίζει ο γιατρός τις τομές, πού είναι η επισκληρίδιος οέο, ουρλιάζω εγώ από τον πόνο, τρώω και μια γενική νάρκωση.....

το παιδί το είδα την άλλη μέρα το πρωί, 10 ώρες μετά τη γέννα, δόξα τω Θεώ, μια χαρά!

2ος τοκετός: 36 εβδ και 6 ημ σπάνε τα νερά. Ο γιατρός μου δεν αναλάμβανε ΦΤ μετά από ΚΤ και επιπλέον ήταν και δίδυμα. Δεν το έψαξα περαιτέρω... Επισκληρίδιος αναισθησία, άκουσα και είδα τα μωράκια μου, αλησμόνητη εμπειρία! Απλώς κρύωνα πολύ καθ΄όλη τη διάρκεια του χειρουργείου, ήταν και μαύρη νύχτα και ήμουν μόνη μου, κανείς δε μου έδινε σημασία, η ανάνηψη έγινε σ' έναν διάδρομο και το κερασάκι στην τούρτα, έκανα και εμετό... (κι αυτοί οι αναίσθητοι με είχαν παρατήσει στα σκοτεινά και είχαν εξαφανιστεί κάπου στο βάθος για κουτσομπολιό... φώναζα, φώναζα για νεφροειδές, τίποτα...:-(Στο πάτωμα τα'βγαλα:evil:)

3ος τοκετός: ΚΤ, εννοείται, παρότι αυτή τη φορά ρώτησα και στην Ευτοκία, αλλά ουδείς αναλαμβάνει για ΦΤ μετά από δύο καισαρικές. Η απόλυτα θετική εμπειρία: προγραμματισμένος τοκετός στις 40 εβδ και 4 μέρες, απόλυτα επιτυχής η επισκληρίδιος κι από μία αξιολογότατη αναισθησιολόγο (ακόμα σκέφτομαι να πάω να την συγχαρώ), στην ανάνηψη πολλή προσοχή και φροντίδα, το μωρό μου σε δύο ώρες θήλαζε χωρίς καμία δυσκολία...

Ευτυχώς το έζησα κι αυτό!!!!:-D:-D:-D[/QUOT

Συγνώμη δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά έχεις κάνει 4 καισαρικές, ή 2 καισαρικές και ένα φυσιολογικό για να καταλάβω. Αν επιτρέπεται που γέννησες κάθε φορά;

Καισαρική+καισαρική+καισαρική=3 καισαρικές, απλώς ευχαριστήθηκα πολύ την τελευταία γέννα:-D.

Και στους τρεις τοκετούς νοσηλεύτηκα στο Λητώ, στην Αθήνα...

660759jzef7rhw6w.gif

τελικά αυτες οι ενεσεις κορτιζόνης έσωσαν πολύ κόσμο...

Ναι Λορα και ειμαι ευγνωμων που προνοησε η γιατρος μου και τις καναμε :lol:

Κανενα παιδακι στη ΜΕΝΝ

Κι εγώ με καισαρική γέννησα. Μπήκα με πόνους για να γεννήσω στις 10 το βράδυ. Ξεκινάμε και όλα έδειχναν πως θα γεννούσα γρήγορα και εύκολα. Ξύρισμα, οροί κτλ. Δυστυχώς όμως και ενώ η διαστολή μου είχε φτάσει στο 9, το μωρό άρχισε να ζορίζεται και ενώ οι παλμοί του ανεβοκατέβαιναν για αρκετή ώρα, σε έναν δυνατό πόνο σταμάτησε η καρδιά του τελείως (μαζί και η δική μου απο την αγωνία). Με πήραν βιαστικά για καισαρίκη και τελικά ο άρχοντας είχε κάνει κακά του μέσα απο την πίεση. Τέλος καλό όλα καλά δηλαδή αλλά μια πίκρα μου έχει μείνει. Νοιώθω σαν να γέννησα δύο φορές. Όμως ο μπούφος μου το αξίζει.

hmzPp2.png 

Διαφημίσεις

Καισαρική+καισαρική+καισαρική=3 καισαρικές, απλώς ευχαριστήθηκα πολύ την τελευταία γέννα:-D.

Και στους τρεις τοκετούς νοσηλεύτηκα στο Λητώ, στην Αθήνα...

Εγώ νόμιζα ότι επιτρέπεται μέχρι 2 καισαρικές και μετά τέλος. Επίσης έχω ακούσει ότι μετά τήν πρώτη καισαρική εάν πας σε εξειδικευμένο γιατρό μπορείς να κάνεις φυσιολογικό τοκετό. Ποιο γιατρό είχες ; και εγώ στο Λητώ γέννησα. Ψαρρού Σπυριδούλα ήταν η γυναικολόγος μου.

Κι εγώ με επειγουσα καισαρική, λόγω λοίμωξης που αναπτύχθηκε αμέσως αφότου σπάσαν τα νερά (πυρετος, ταχυκαρδια μωρού, εντόνως κεχρωσμένο αμνιακό υγρό, μέσα σε λίγες ώρες και ενώ περιμέναμε ότι όλα θα εξελίσσονταν φυσικολογικά).

Φυσικά γενική αναισθησία, δεν υπήρχε χρόνος για επισκληρίδιο.

Οι δυο πρώτες μέρες αρκετά άσχημα, παρ'όλο που έγβαλα ουροκαθετήρα και περπέτησα (μέχρι την τουαλέτα) μέσα σε λίγες ώρες.

Γενικά όλη η ανάρρωση ψιλοχάλια, γιατί συνέχισα να έχω πυρετό επί 7 ημέρες κι έκατσα 9 μέρες στο νοσοκομείο και το παιδί μια βδομάδα στη μονάδα.

Τώρα η δευτερη καισαρική είναι μονόδρομος γιατί θα είναι πολύ σύντομα από την πρώτη, άρα απλά πρέπει να το πάρω απόφαση (να δω πως...).

Τουλάχιστον ας πάνε όλα καλά...

15-01-2010, για τον ίδιο λόγο, λόγω λοίμωξης ταχυκαρδια μωρού, εντόνως κεχρωσμένο αμνιακό υγρό, ενώ περιμέναμε κι εμείς ότι όλα θα εξελίσσονταν φυσικολογικά, 3 ώρες νωρίτερα μας είχε δει ο γιατρός.

Το παιδί είναι ακόμα στην ΜΕΝΝ κι ελπίζουμε ότι από σήμερα θα αρχίσει η σίτιση.

Είμαι ομως πολύ θεμωμένος :evil: :evil: :evil: θα μπορούμε να τα είχαμε αποφύγη όλα αυτά.....

Ας είναι καλά.....

Υ.Γ. όπως καταλαβαίνεται γράφει ο μπαμπάς....

Η περιπετεια σας θα τελειώσει σύντομα.

Οταν λες θα μπορούσατε να τα έχετε αποφύγει όλα τι εννοείς; Γιατί εγώ είχα κάνει και καλλιέργεια για στρεπτόκοκκο και ήταν αρνητική και μου βάλανε και προληπτικά αντιβίωση επειδή πήγα με σπασμένα νερά, αλλά και πάλι....

Ευχομαι σύντομα το μωράκι σας να είναι απολύτως καλά και περαστικά στη γυναίκα σου...

Η σίτηση του μικρού τελικά δεν άρχισε ούτε σήμερα, η ψυχολογία της μαμάς κουρέλι..........ξεφεύγω, θα μπορούμε να τα αποφυγουμε όλα αν, νομίζω βέβαια, είχαμε κάνει, όπως είχα ζητήσει, ενέργειες για καισαρική 3-4 ημέρες νωρίτερα, το παιδί άλλωστε ήταν 3400, και πλήρες ανεπτυγμένο......γεννήσαμε στην 40 εβδομάδα την τελευταία ημέρα.

Υ.Γ τα νερά έσπασαν στο μαιευτύριο

Διαφημίσεις

Μπεμπάκος μη στεναχωριέσαι!

Κι εμάς δε θυμάμαι ποιά μέρα άρχισε η σίτιση, την πρώτη που έφαγε μας είπαν ότι τρώει λίγο, αλλά μετά δεν τον προλαβαίναμε!

Συμπαρασταθείτε όσο μπορείτε στη μαμά, γιατί κι εγώ δεν ήμουν ψυχολογικά καλά μετά από αυτά και για αρκετό καιρό. Ελπίζω τουλάχιστον η μαμά να μην έχει πυρετό τώρα (εγώ δυστυχώς έκανα για 5 μέρες ακόμα μετά τον τοκετό)

η ψυχολογία της μαμάς κουρέλι.........

στην καισαρική μου ήμουν και εγώ χάλια οι συμβουλές από παθούσα λοιπόν είναι οι εξείς: να δέχεσαι με πολύ υπομονή τα δάκρυα και το παράπονο της μαμάς να μην τη κρίνεις ούτε λεπτό, και να διώχνεις διάφορους ενοχλητικούς και αδιάκριτους θειο παππούδες μπρος στους οποίου υποχρεούται να έχει ένα προσπιητό χαμόγελο

όλα θα πάνε καλά

• 2 χρόνια μετά...

κ.τ. στις 36+4 γιατι οπως αποφανθηκε ο γιατρος ειχε ωρημανση ο πλακουντας.δεν μου εκανε επισκληριδιο γιατι ειχα πολλα κιλα και δεν προσπαθησε καν για τεχνιτους γιατι"εχω ξεγεννησει 18000 μωρα και θα μου μαθεις εσυ την δουλεια μου?κατι ξερω παραπανω".

τελικα η καισαρικη εγινε γιατι ηθελε να φυγει διακοπες και δεν μπορουσε να περιμενει 1 μηνα ποτε θα μου ερχοταν εμενα να γεννησω:evil::evil::evil:

δυστηχως το εμαθα αργοτερα αυτο αλλιως θα ειχα κινηθει διαφορετικα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...