Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάλα σκόνη ή εβαπορέ (μετά τον πρώτο χρόνο)?

Recommended Posts

χριστινακι καλημερα!μιας και εχουμε την ιδια παιδιατρο εμενα μου εχει προτεινει το νουνου κιντ του ενος λιτρου!οχι εβαπορε!λες να εχει καποια σκοπιμοτητα αυτο?ελπιζω να μην ειναι ετσι και μια αλλη που ειχε την ιδια παλι εδινε το κιντ το εβαπορε ομως!τι γινεται?

ελενη κανεις λαθος.δεν εχουμε την ιδια παιδιατρο.αλλα αν θες μπορεις να στειλει κ πμ με τα στοιχεια του παιδιατρου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες τις καλές φίλες,

Σε εμάς πλέον αφού συμπληρώσαμε το χρόνο, μας είπε ο γιατρό να ξεκινήσουμε το almiron 3 και σιγά σιγά να το ανακατεύουμε με φρέσκο γάλα, προκειμένου όταν τελειώσουμε τη συσκευασία να πάμε απευθείας στο φρέσκο.

Όσον αφορά αυτό το είδος τώρα, μας συμβούλευσε να παίρνουμε είτε Όλυμπο, είτε της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής.

Το θέμα βέβαια είναι ότι αυτά είναι σε διαφανείς συσκευασίες, πλαστικό και γυαλί αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να τα βλέπει το φως, γεγονός που έχω ακούσει ότι δε κάνει καλό στο γάλα.

Επίσης υποτίθεται ότι οι συσκευασίες tetra pack θεωρούνται οι καλύτερες για να διατηρούν σωστά τα προϊόντα, γεγονός που δεν ισχύει για τις παραπάνω δυο εταιρίες.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά με το θέμα αυτό και να με συμβουλέψετε τι γάλα θα μπορούσα να προτιμήσω.

Σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Κοριτσια, θα ηθελα κι εγω τη γνωμη σας...

Ο μικρος μου σε λιγες μερες γινεται ενος ετους και ως τωρα εχει θηλασει "αποκλειστικα" με την εννοια οτι δεν εχει πιει ποτε ξενο γαλα.

Σκεφτομαι σιγα σιγα να αποθηλασω για να μου ερθει η περιοδος και να βαλω μπροστα για δευτερο παιδακι.

Τι γαλα να δωσω?

Φρεσκο βιολογικο ή σκονη?

Η γιατρος μου ειπε οτι μετα το θηλασμο απαγορευεται να δωσω φρεσκο... Το εχετε ξανακουσει? Μου εκανε εντυπωση γιατι εδω και καιρο τρωμε γιαουρτακι κανονικα...

32e4p3.png

wdwIp3.png

zefi μου και εμένα τα ίδια μου είπε η γιατρός, μάλλον όμως δεν θα την ακούσω, με αυτά που διαβάζω εδώ και θα προσπαθήσω για κατσικίσιο Όλυμπος, προς το παρόν βέβαια θηλάζουμε ακόμα πρωί βράδυ και χαράματα, απλά θα του δίνω όσο θέλει βέβαια, με το καλάμάκι (μάλλον η μαμά μου του δίνει) το πρωί όταν φεύγω για δουλειά και δεν έχει ξυπνήσει και πίνει περίπου μισό ποτήρι, δεν έχω και τρελές απαιτήσεις, το συνοδεύω επίσης με μία φέτα μαύρο ψωμάκι και λίγο μέλι, οπότε τον πιάνει και δίψα και το τραβάει πιο εύκολα.

dBPlp3.png MDOFp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Την ιδια απορεια εχω κι εγω βασικα!

Θα χρειαστει αυριο να λειψω για ενα γαμο μεχρι αργα το βραδυ και δεν εχω αντλισει γαλατακι με το θηλαστρο καθολου!

Σκεφτομουν τι γαλατακι να δωσω..Η παιδιατρος ειπε φρεσκο και απ'οτι διαβασα εδω ολυμπος βιολογικο καλυτερα.Λετε να τις αρεσει και μετα να μην θελει μητρικο??Δεν εχει πιει ποτε αλλο γαλα εκτος μαιευτηριου ισως..λετε να μηντο θελει και καθολου??με βλεπω να γυρναω τρεχοντας..εσας πως το δεχτηκαν πρωτη φορα το φρεσκο?

ΧΡΙΣΤΙΝΑ μου, του έχω δώσει φρέσκο, δεν το έφτυσε δεν τρελάθηκε κιόλας, πίνει καμιά φορά μισό ποτήρι. Περισσότερο για να μαθαίνει τη γεύση. Συνεχίζουμε να θηλάζουμε και αυτές τις μέρες έχουμε φτάσει και 6 φορές τη μέρα ούτε νεογέννητο, κάτι ίωση περνάει. Του το δίνω με το καλαμάκι το πίνει καλύτερα, α και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου, ζεστό δεν του αρέσει καθόλου.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Φρεσκο βιολογικο ή σκονη?

Η γιατρος μου ειπε οτι μετα το θηλασμο απαγορευεται να δωσω φρεσκο... Το εχετε ξανακουσει? Μου εκανε εντυπωση γιατι εδω και καιρο τρωμε γιαουρτακι κανονικα...

:shock: εγώ πρώτη φορά το ακούω...και γιατί δηλ. να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ??

εμένα ο παιδίατρος μου είχε απλά συστήσει χωρίς επιβάλεται και πρέπει μέχρι τα 2 χρόνια να πάμε με μακράς διαρκείας γάλα...εγώ δεν τον άκουσα..προτίμησα φρέσκο βιολογικό

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Να διευκρινήσω ότι ο μικρός θήλαζε μέχρι 19,5μηνών, αλλά μετά το 14μήνα είχα αρχίσει να του δίνω να δοκιμάζει πάντα ΦΡΕΣΚΟ.

-Κατσικίσιο κατά προτίμηση (ΕΒΟΛ, ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ)

-Αγελαδινό (Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής)

Δεν νομίζω σε καμία περίπτωση ότι είναι καλύτερα όλα αυτά τα βρεφικά...

• 1 χρόνο μετά...

γεια σας εμπειρες μανουλες.ειμαι νεα στο φορουμ και θα ηθελα τις πολυτιμες συμβουλες σας.ειμαι νεα μανουλα με διδυμα παιδακια και αρκετο καιρο με απασχολει τι γαλα να τους δωσω μετα τον πρωτο χρονο.δυστυχως δεν μπορουσα να θηλασω και λεω δυστυχως γιατι προσπαθησα παρα πολυ αλλα δεν ηθελαν με τιποτα την θηλη και οποτε τα εβαζα εκλαιγαν σπαρακτικα μεχρι να τους δωσουμε το μπουκαλι.τελικα πινουν ξενο γαλα μεχρι σημερα.αλλα δεν ξερω τι να κανω απο εδω και περα.να συνεχισω με γαλα σκονη 3 βρεφικης ηλικιας η να ξεκινησουμε γαλα τυπου εβαπορε??? θα ηθελα παρα πολυ τις αποψεις σας.ευχαριστω εκ των προτερων.

Καλημέρα , δεν μας λες την ηλικία των μικρών σου.Εγώ όταν σταμάτησα το θηλασμό της έδινα γάλα σε σκόνη σχεδόν μέχρι και 2χρόνών και κάτι μηνών μέχρι που αποφάσισα και συζήτησα με τον παιδιάτρο οπότε και της αλλάξαμε γάλα.Απλά μου είπε ότι καλύτερα θα ήταν να πίνει φρέσκο και προτιμάεί οχι εβαπορέ τελικά εμείς καταλήξαμε στο Νουνου Kid γιατί μετά απο βιολογικά κτλ.που μας τα έκανε εμετό αυτό της αρεσε περισσότερο.:wink:

καλυτερα να μαθεισ τα παιδακια να συνηθιζουν το φρεσκο γαλα μετα το 1ο ετοσ κ προτιμησε μαρκα οσο γινεται πιο...καθαρη απο μεταλλαγμενα κτλ στο ιντερνετ υπαρχει λιστα [η μαρκα ολυμποσ πχ ειναι μια απο τισ ασ πουμε καθαρεσ]

Διαφημίσεις

Και εμείς πίνουμε γάλα σκόνη 3ης βρεφικής ηλικίας από τον 13ο μήνα. Είναι πιο πρακτικό για μένα τώρα το καλοκαίρι να πίνει γάλα σκόνη. Μετά το καλοκαίρι και όταν θα είναι πια 18-19 μηνών μάλλον θα συνεχίσουμε με φρέσκο. Τα εβαπορέ δεν τα πολυσυμπαθώ ίσως επειδή σαν παιδάκι και εγώ δεν τα ήθελα ποτέ. Ρώτησε και τον παιδίατρο σου. Αυτός τι λέει?

Καλημέρα , δεν μας λες την ηλικία των μικρών σου.Εγώ όταν σταμάτησα το θηλασμό της έδινα γάλα σε σκόνη σχεδόν μέχρι και 2χρόνών και κάτι μηνών μέχρι που αποφάσισα και συζήτησα με τον παιδιάτρο οπότε και της αλλάξαμε γάλα.Απλά μου είπε ότι καλύτερα θα ήταν να πίνει φρέσκο και προτιμάεί οχι εβαπορέ τελικά εμείς καταλήξαμε στο Νουνου Kid γιατί μετά απο βιολογικά κτλ.που μας τα έκανε εμετό αυτό της αρεσε περισσότερο.:wink:

καλημερα σε λιγες μερες γινονται 1 ετους και για αυτο εχω αγχος για το πως συνεχιζουμε!!!!παντως απο οτι εχω καταλαβει ο καθε γιατρος δινει τα δικα του.πολλοι προτιμουν το φρεσκο γαλα αλλα μια φιλη μου που δουλευει σε γαλακτοβιομηχανια μου ειπε να μην δωσω ακομα φρεσκο γαλα,τουλαχιστον οχι μεχρι τα δυο,τα εβαπορε δεν τα συμπαθω πολυ και εγω αλλα το γαλα σε σκονη δεν ειναι πολυ γλυκο???ποιο εδινες εσυ???

Και εμείς πίνουμε γάλα σκόνη 3ης βρεφικής ηλικίας από τον 13ο μήνα. Είναι πιο πρακτικό για μένα τώρα το καλοκαίρι να πίνει γάλα σκόνη. Μετά το καλοκαίρι και όταν θα είναι πια 18-19 μηνών μάλλον θα συνεχίσουμε με φρέσκο. Τα εβαπορέ δεν τα πολυσυμπαθώ ίσως επειδή σαν παιδάκι και εγώ δεν τα ήθελα ποτέ. Ρώτησε και τον παιδίατρο σου. Αυτός τι λέει?

καλημερα. αυτος μου ειπε να κανω οτι θελω εγω ειτε εβαπορε ειτε σκονη, για φρεσκο τωρα που το σκεφτομαι δεν μου ειπε καθολου,απλα με αποσχολει παρα πολυ το θεμα αυτο γιατι γενικος ειναι δυσκολα στο γαλα και δεν θελω να το κοψουν.

εμενα ο μικρος μεχρι ενος επινε σκονη,τωρα μεχρι τον αυγουστο που θα κλεισει τα δυο πινει το neslac 1+ .

και αφου κλεισει τα δυο συζητησαμε με το παιδιατρο μας (συγκεκριμενα χτες) οτι το παιδι πλεον πρεπει να πινει φρεσκο.οποτε θα δοκιμασουμε και θα επιλεξουμε-επιλεξει ο ιδιος ο νεαρος δηλαδη.;)

θελω να σας ευχαριστησω παρα πολυ για τις απαντησεις σας.οι αποψεις σας με βοηθησαν παρα πολυ.χιλια ευχαριστω μανουλες!!!!!!!!!! να σας ζησουν τα ζουζουνακια σας και να καμαρωσετε οπως επιθυμειτε!!!!!!!!

καλησπερα και απο μενα,εμενα μου προτεινε η παιδιατρος την σκονη αλλα αρνηθηκα να την δωσω και μου ειπε φρεσκο..της δινω κουκακη η αμ.γεωργ.σχολης και δεν εχουμε κανενα προβλημα..για εβαπορε ουτε συζητηση γιατι τα εχουμε τα κιλα μας..

Ο παιδίατρός μας συστήνει γάλα σκόνη μετά τον χρόνο με τη λογική ότι είναι εμπλουτισμένο με σίδηρο και βιταμίνες έναντι του φρέσκου. Τώρα τελευταία βέβαια η μικρούλα μας έχει κόψει εντελώς το γάλα και το αναγουλιάζει όπως έχω ήδη πει σε άλλο θέμα και είμαι σε αναζήτηση, θα δοκιμάσω φρέσκο τύπου Φάγε ΑΒΓ και Δέλτα Advance και τέλος Νουνού family kai Mmmilk που πίνουμε εμείς. Να πιει γάλα και ας είναι ό,τι θέλει.

Εμας μας ειπε μετα τον χρονο ετοιμο γαλα υγρο εμπλουτισμενο με βιταμινες (κατι αντιστοιχο του advance κτλ) και απο 2 χρονων κανονικο πληρες. Εδω για καποιο περιεργο λογο δεν εχει πολλα φρεσκα γαλατα. Επισης ο μεγαλος μου δεν τρωει οσο ισοροποιμενα οσο ο μικρος οποτε πινουν και οι δυο πιαδικο γαλα. Παντως οταν ειμασταν στην Ελλαδα ο μεγαλς επινε απο ολα. Και αγελαδινο πληρες, και κατσικισιο και παιδικο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...