Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάλα σκόνη ή εβαπορέ (μετά τον πρώτο χρόνο)?

Recommended Posts

κοριτσια ολα τα s26 ειναι παχυρευστα;γιατι εμεις με την παλινδρομηση περνουμε frisolac comfort με μια μεζουρα frisolac εχω ακουσει ομως πολλα καλα για το s26 να το δοκιμαζα;εντελως αραιο γαλα δεν μπορει ναπιει το μωρο...ειμαστε 10 μηνων κοντα μιλαω για το 2

S957.jpg.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βεβαίως και υπάρχουν πολύ καλά φρέσκα γάλατα...εγώ προσωπικά σίγουρα δεν θα έδινα στο παιδί μου μεβγάλ ή δέλτα π.χ...είναι γάλατα που δεν τα βάζω ούτε κι εγώ στο στόμα μου!

Για πες ποιο φρεσκο γαλα να προτιμησω οταν θα ερθουμε τον αλλο μηνα Ελλαδα για τον μικρο μου?

Τα δελτα και τα φαγε δεν ειναι καλα?

Αν θυμαμαι καλα προ 8 ετιας αυτα επινα και εγω. Τα εχουν σκαρτεψει κι'αυτα? Αυτα ειχα σκοπο να του δωσω.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Λοιπόν,olg@, το s26 3 δεν διαλύεται καλά αν ρίξεις τη σκόνη σε πολύ ζεστό νερό ,δεν είναι σαν το 1 και 2!.Το νερό να είναι χλιαρό όσο γίνεται,ακόμα και σε κρύο διαλύεται ευκολότερα!! Επίσης να ρίχνεις τη σκόνη σιγά σιγά και να ανακατευεις ταυτόχρονα ώστε να προλαβαίνει να διαλυθεί καλά ,αν ρίχνεις και τις 5 μεζούρες μαζί δεν θα διαλυθεί όπως πρέπει.Είναι όντως πιο παχύρευστο απο τα άλλα γάλατα σε σκόνη αλλά πιστεύω ότι είναι πιο καλό απο τα άλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.Αυτό το βρίσκεις μόνο στα φαρμακεία,κάτι λέει αυτό! Κι εμένα κάποιες φορές μένει λίγο αδιαλυτο όταν δε το κουνάω καλά,αλλά δε πειράζει αρκεί το περισσότερο να έχει διαλυθεί!!Μην το αλλάξεις πάντως! Γνώμη μου! :)

Το δοκίμασα και σε ελαφρως χλιαρό και σε σχεδόν κρύο αλλά πάλι δεν διαλύθηκε τελείως. Βασικά το πρόβλημα είναι με τη λίγη ποσότητα σκόνης που μένει αδιαλύτη και κάθεται ακριβως μέσα στη θηλή με αποτέλεσμα να μπουκώνει η πιπίλα. Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι να ρίχνω μια μια κουταλιά και να ανακατεύω ... ίσως αυτό να βοηθάει την κατάσταση.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Για πες ποιο φρεσκο γαλα να προτιμησω οταν θα ερθουμε τον αλλο μηνα Ελλαδα για τον μικρο μου?

Αν θυμαμαι καλα προ 8 ετιας αυτα επινα και εγω. Τα εχουν σκαρτεψει κι'αυτα? Αυτα ειχα σκοπο να του δωσω.

η greenpeace εχει δωσει 1 καταλογο που λεει ποια γαλατα ειναι τα λιγοτερα επεξεργασμενα!!!

το πιο αγνο γαλα ειναι το Ολυμπος και κανενα αλλο!!!

ειναι πολυ γευστικο και στο προτεινω :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

η greenpeace εχει δωσει 1 καταλογο που λεει ποια γαλατα ειναι τα λιγοτερα επεξεργασμενα!!!

το πιο αγνο γαλα ειναι το Ολυμπος και κανενα αλλο!!!

ειναι πολυ γευστικο και στο προτεινω :wink:

Ευχαριστω!

Φανταζομαι θα το βρισκω παντου. Ετσι δεν ειναι? Η το φερνουν

καποια συγκεκριμενα μαγαζια?

Διαφημίσεις

Ευχαριστω!

Φανταζομαι θα το βρισκω παντου. Ετσι δεν ειναι? Η το φερνουν

καποια συγκεκριμενα μαγαζια?

με μεγαλα σουπερ μαρκετ υπαρχει!!!

στην Αθηνα δεν ξερω αλλα εδω υπαρχει και στα μινι μαρκετ σε δικα τους ψυγεια "ολυμπος".

9a7bp2.pngIm47p2.png

Βεβαίως και υπάρχουν πολύ καλά φρέσκα γάλατα...εγώ προσωπικά σίγουρα δεν θα έδινα στο παιδί μου μεβγάλ ή δέλτα π.χ...είναι γάλατα που δεν τα βάζω ούτε κι εγώ στο στόμα μου!

xrysa μου τα αχρηστέψανε δε λες τίποτε...εγώ πάντως για να είμαι ειλικρινείς δεν μπορώ να τα πιώ...δεν έχουν γεύση γάλατος...έτσι μου φαίνεται...μπλιάχ! Εγώ πίνω ή Όλυμπος ή Κουκάκη...τώρα το Κουκάκη δεν ξέρω αν είναι μόνο στην Β. Ελλάδα εξαπλωμένο, πάντως είναι εξίσου καλό με το Όλυμπος :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

katerina24 και sardelaki ευχαριστω!

Θα φροντισω να αγορασω το Ολυμπος η το Κουκακη αν υπαρχει και βλεπουμε.

Και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής είναι πολύ καλό !

WLn5p2.png

Εμένα η μικρή κοντεύει τα 2 και ακόμα πίνει σκόνη.Ο παιδίατρος το θεωρεί πιο θρεπτικό γάλα.Παρολ' αυτά μου είπε αν για δικούς μου λόγους θελήσω να το αλλάξω να δώσω εβαπορέ ή φρέσκο,αλλά όχι τα παιδικά......Δεν ΄ρωτησα γιατί,αλλά θα μάθω και θα σας πω...

as1cxEz0g410010MjkyZHwwNjIwZHxNeSBsaXR0bGUgTmljb2wgaXM.gif

Διαφημίσεις

Πάντως εμένα η παιδίατρος με κατσάδιασε κανονικά όταν από μόνη μου πήρα την πρωτοβουλία και της έδωσα στο 13 μήνα φρέσκο γάλα (advanced).

Τελικά πράγματι ο κάθε παιδίατρος δίνει οδηγίες ανάλογα με τη δική του ενημέρωση/ συνέδρια που πήγε/μίζες από εταιρίες/εμπειρία. Κι η δική μας είναι υπέρ του φρέσκου γάλακτος που πίνουν κι οι γονείς. 13 μηνών εκτός από το μητρικό κι εμείς δώσαμε στη μικρή και λίγο Advance. Σκεφτήκατε καθόλου ότι κάποια εμπλουτισμένα γάλατα περιέχουν ΗΛΙΕΛΑΙΑ;;;; σας θυμίζει τίποτα πρόσφατο από την ΟΥΚΡΑΝΙΑ;;; Γιαυτό φρέσκο και πάλι φρέσκο...

.png

Τα δικά μας γάλατα δεν έχουν καμία διατροφική αξία ούτε για μας πόσο μάλλον για τα μωρά,με τίποτα δε θα της έδινα φρέσκο απο τόσο νωρίς![/quot

Καλημέρα!! εγώ θεωρώ λίγο παρακινδυνευμένο να λέμε έτσι αβίαστα ότι το φρέσκο γάλα δεν έχει καμιά διατροφική αξία!!! έχετε παρατηρήσει μήπως ότι στη σύσταση πισω όλα αυτά τα σκόνης γάλατα έχουν βανίλια και υποκατάστατα ζάχαρης?? το να συνηθίζουμε δηλαδή το παιδί σε τόσο γλυκιές γεύσεις (εγώ δοκίμασα το συγκεκιμένο γάλα σκόνης και είναι παρα παρα πολύ γλυκό) είναι καλό??

και εμείς και οι γονείς μας δηλαδή και οι προηγούμενες γενιές που έπιναν γάλα φρέσκο έπαθαν τίποτα??ίσα ίσα που τα τωρινά παιδιά βλέπω μη μου άπτου και με τεράστιες ιδιοτροπίες στα φαγητά...έχετε μήπως σκεφτεί και τα τεράστια συμφέρονται που κρύβονται πίσω από την παιδική διατροφή??

και πάλι η δική μου άποψη είναι..

Καλημέρα!! εγώ θεωρώ λίγο παρακινδυνευμένο να λέμε έτσι αβίαστα ότι το φρέσκο γάλα δεν έχει καμιά διατροφική αξία!!! έχετε παρατηρήσει μήπως ότι στη σύσταση πισω όλα αυτά τα σκόνης γάλατα έχουν βανίλια και υποκατάστατα ζάχαρης?? το να συνηθίζουμε δηλαδή το παιδί σε τόσο γλυκιές γεύσεις (εγώ δοκίμασα το συγκεκιμένο γάλα σκόνης και είναι παρα παρα πολύ γλυκό) είναι καλό??

και εμείς και οι γονείς μας δηλαδή και οι προηγούμενες γενιές που έπιναν γάλα φρέσκο έπαθαν τίποτα??ίσα ίσα που τα τωρινά παιδιά βλέπω μη μου άπτου και με τεράστιες ιδιοτροπίες στα φαγητά...έχετε μήπως σκεφτεί και τα τεράστια συμφέρονται που κρύβονται πίσω από την παιδική διατροφή??

και πάλι η δική μου άποψη είναι..

Κι εγώ έρχομαι να γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου :wink: ίσα ίσα που εμείς και οι προηγούμενες γενιές είμαστε αυτές που δεν είμαστε μη μου άπτου ενώ τα σημερινά παιδιά :? τί να πω;;;

Και ΝΑΙ! Όλα τα γάλατα σκόνης έχουν βανίλια και υποκατάστατα ζάχαρης, που είναι κατά την γνώμη μου πολύ χειρότερα παρά το φρέσκο γάλα.

Θα ξαναπώ όμως πως κάθε μαμά αποφασίζει για το παιδί της :wink: εγώ απλά την γνώμη μου εκφράζω!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

και το ΕΒΟΛ ! :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Δεν ξέρω βρε παιδιά και εγώ συμφωνώ κατά βάση μαζί σας για το φρέσκο γάλα για αυτό και αποπειράθηκα από μόνη μου να της δώσω μόλις έκλεισε τον πρώτο χρόνο. Ο παιδίατρος που την παρακολουθεί εδώ δεν με προέτρεψε αλλα δεν ήταν και απαγορευτικός ... μου είπε δηλαδή ότι αυτός δεν θα έδινε στο παιδί του πρωτού κλείσει τα δυο χρόνια αλλά η απόφαση είναι δική μου.

Αυτή που ήταν τελείως απογορευτική ήταν η πολύ στενή οικογενειακή μας φίλη και παιδίατρος, η οποία μένει στις Σέρρες. Παρακολουθεί ανά τακτά διαστήματα τη μικρή, είναι ενημερωμένη για το ιστορικό της και πάντα την συμβουλεύομαι σαν δεύτερη γνώμη σε ότι προκύψει. Την εμπιστεύομαι γιατί είναι χρόνια παιδίατρος με μεγάλη εμπειρία και επίσης έχει πολύ καλη φήμη. Το Κατερινάκι το βλέπει σαν να είναι δικό της παιδί και ποτέ δεν μου παίρνει χρήματα, οπότε δεν μπορώ να πιστέψω ότι με ωθεί προς αυτή την επιλογή λόγω κέρδους. Το επιχείρημά της είναι ότι το φρέσκο γάλα έχει ελάχιστη ποσότητα σιδήρου και τα μωρά έχουν ανάγκη από πολύ περισσότερο. Όντως στις προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε τα επίπεδα σιδήρου της μικρής ήταν στα κατώτατα φυσιολογικά όρια, παρόλο που είναι ένα παιδί που τρώει ικανοποιητικά και από όλες τις κατηγορίες τροφών.

Αυτά εν ολίγοις από μένα, είναι καλό να ακούγονται πολλές απόψεις και ο καθένας τελικά να επιλέγει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Εξάλλου ένα είναι σίγουρο πως ο κάθε γονιός πράττει με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού του.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστω!!

και το ΕΒΟΛ ! :)

Ευχαριστω!!!

Δεν ξέρω βρε παιδιά και εγώ συμφωνώ κατά βάση μαζί σας για το φρέσκο γάλα για αυτό και αποπειράθηκα από μόνη μου να της δώσω μόλις έκλεισε τον πρώτο χρόνο. Ο παιδίατρος που την παρακολουθεί εδώ δεν με προέτρεψε αλλα δεν ήταν και απαγορευτικός ... μου είπε δηλαδή ότι αυτός δεν θα έδινε στο παιδί του πρωτού κλείσει τα δυο χρόνια αλλά η απόφαση είναι δική μου.

Αυτή που ήταν τελείως απογορευτική ήταν η πολύ στενή οικογενειακή μας φίλη και παιδίατρος, η οποία μένει στις Σέρρες. Παρακολουθεί ανά τακτά διαστήματα τη μικρή, είναι ενημερωμένη για το ιστορικό της και πάντα την συμβουλεύομαι σαν δεύτερη γνώμη σε ότι προκύψει. Την εμπιστεύομαι γιατί είναι χρόνια παιδίατρος με μεγάλη εμπειρία και επίσης έχει πολύ καλη φήμη. Το Κατερινάκι το βλέπει σαν να είναι δικό της παιδί και ποτέ δεν μου παίρνει χρήματα, οπότε δεν μπορώ να πιστέψω ότι με ωθεί προς αυτή την επιλογή λόγω κέρδους. Το επιχείρημά της είναι ότι το φρέσκο γάλα έχει ελάχιστη ποσότητα σιδήρου και τα μωρά έχουν ανάγκη από πολύ περισσότερο. Όντως στις προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε τα επίπεδα σιδήρου της μικρής ήταν στα κατώτατα φυσιολογικά όρια, παρόλο που είναι ένα παιδί που τρώει ικανοποιητικά και από όλες τις κατηγορίες τροφών.

Αυτά εν ολίγοις από μένα, είναι καλό να ακούγονται πολλές απόψεις και ο καθένας τελικά να επιλέγει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Εξάλλου ένα είναι σίγουρο πως ο κάθε γονιός πράττει με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού του.

Σωστά! Ο κάθε γονιός επιλέγει με τα δικά του κριτήρια και βέβαια το βρίσκω κι εγώ πολύ καλό να ακούγονται πολλές γνώμες! :wink::wink:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΝΕΙ ΤΟ S-26 GOLD 2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ 3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ. ΤΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΩΣΩ, ΤΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ, ΤΙΠΟΤΑ!! ΤΑ ΣΤΕΙΛΩΣΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ. ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΑΝΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟ FRISOGROW ΑΛΛΑ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΔΥΣΚΙΟΛΙΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... :(:(:(:( ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;; ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ;;; ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ;;;

...Το επιχείρημά της είναι ότι το φρέσκο γάλα έχει ελάχιστη ποσότητα σιδήρου και τα μωρά έχουν ανάγκη από πολύ περισσότερο...

Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής του παιδιού, όταν το μητρικό ή το ειδικό γάλα σε σκόνη αποτελεί τη βασική τροφή, το κανονικό γάλα αντενδείκνυται, γιατί περιέχει χαμηλή ποσότητα βιταμίνης C και σιδήρου και μεγαλύτερη ποσότητα νατρίου και πρωτεΐνης.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;; ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ;;; ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ;;;

θα σου πω εγω τι εκανα που για μενα ηταν ακομη πιο δυσκολο διοτι περασαμε από το almiron ( γλυκο γαλα ) στο φρεσκο.

Την πρωτη φορα λιγο φρεσκο πολυ almiron και σιγα σιγα μειωνα το almiron μεχρι που το εκοψα εντελως.

rQGhp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Μήπως να δοκιμάσεις άλλα γάλατα π.χ. φυτικά; Το αμυγδαλόγαλα που υπάρχει σε σκόνη σε μαγαζιά με βιολογικά και ενδείκνυται για παιδιά είναι αρκετά γλυκό έχει ωραία γεύση και θεωρείται πιο θρεπτικό από το αγελαδινό. Ο ΠΟΥ βάζει πρώτα το μητρικό, μετά το κατσικίσιο και το αμυγδαλόγαλα,μετά το σόγιας και τελευταίο το αγελαδινό. Απλά με το αγελαδινό έχει πέσει τρομερή διαφήμιση τα τελευταία 50 χρόνια γιατί υπάρχει σε τεράστια ποσότητα και είναι φτηνή η παραγωγή. Τώρα όλα αυτά τα εμπλουτισμένα σας πληροφορώ ότι ό,τι είναι συμπλήρωμα δεν απορροφείται από τον οργανισμό, οπότε όλες αυτές οι βιταμίνες που φαίνονται στο κουτί είναι μούφαρα.

Τώρα όλα αυτά τα εμπλουτισμένα σας πληροφορώ ότι ό,τι είναι συμπλήρωμα δεν απορροφείται από τον οργανισμό, οπότε όλες αυτές οι βιταμίνες που φαίνονται στο κουτί είναι μούφαρα.

Αυτο ειναι αληθεια........και της παναγιας τα ματια να βαλουν μεσα μπορουν αν θελουν, αλλα λιγα στοιχεια απορροφωνται απο τον οργανισμο......ακοαμ και πο πολυβιταμινες που παιρνουμε ειναι κοροιδια!

Καπου εδω στο φορουμ διαβασα το ποστ μια κοπελας της οποιας ο κουμπαρος δουλευει σε μια μεγαλη εταιρια βρεφικων γαλατων και της ειπε (αναμεσα σε αλλα) πως λενε στους παιδιατρους (τους οποιους και "επιχορηγουν" και "επιμορφωνουν" καταλληλα)να γραφουν γαλα σκονη γιατι ειναι ακριβοτερο απο το εβαπορε , και πως ο ιδιος συνεστησε στην κοπελα να προτιμαει το εβαπορε απο την σκονη.....σκεψου!!!!

Με οσα διαβασα εδω αποφασισα πως μονο φρεσκο γαλα θα δωσω στο μωρο μου μετα το θηλασμο......θα φροντισω να παιρνει βιταμινες απο τις τροφες.....

Ο λογος που ειναι τοσο γλυκα τα γαλατα πιστευω ειναι για να εθιζονται τα μωρα μας, να μη δεχονται φρεσκο γαλα και να γινουν στην συνεχεια καταναλωτες junk food! Για αυτο και πασχουν τα παιδια της νεας γενιας απο παχυσαρκια.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τώρα όλα αυτά τα εμπλουτισμένα σας πληροφορώ ότι ό,τι είναι συμπλήρωμα δεν απορροφείται από τον οργανισμό, οπότε όλες αυτές οι βιταμίνες που φαίνονται στο κουτί είναι μούφαρα.

Αυτο ειναι αληθεια........και της παναγιας τα ματια να βαλουν μεσα μπορουν αν θελουν, αλλα λιγα στοιχεια απορροφωνται απο τον οργανισμο......ακοαμ και πο πολυβιταμινες που παιρνουμε ειναι κοροιδια!

Καπου εδω στο φορουμ διαβασα το ποστ μια κοπελας της οποιας ο κουμπαρος δουλευει σε μια μεγαλη εταιρια βρεφικων γαλατων και της ειπε (αναμεσα σε αλλα) πως λενε στους παιδιατρους (τους οποιους και "επιχορηγουν" και "επιμορφωνουν" καταλληλα)να γραφουν γαλα σκονη γιατι ειναι ακριβοτερο απο το εβαπορε , και πως ο ιδιος συνεστησε στην κοπελα να προτιμαει το εβαπορε απο την σκονη.....σκεψου!!!!

Με οσα διαβασα εδω αποφασισα πως μονο φρεσκο γαλα θα δωσω στο μωρο μου μετα το θηλασμο......θα φροντισω να παιρνει βιταμινες απο τις τροφες.....

Ο λογος που ειναι τοσο γλυκα τα γαλατα πιστευω ειναι για να εθιζονται τα μωρα μας, να μη δεχονται φρεσκο γαλα και να γινουν στην συνεχεια καταναλωτες junk food! Για αυτο και πασχουν τα παιδια της νεας γενιας απο παχυσαρκια.....

Γι'αυτο εχω πει παρα πολλες φορες εδω οτι μετα το χρονο μονο φρεσκο.

Ειναι ανοφελο μετα το χρονο να δινεις σκονη.

Εγω θα το πω ξανα του δινω φρεσκο απο αυτο που πινω και εγω, και οχι καποιο εμπλουτισμενο με βιταμινες κτλ.

Αυτη ηταν αλλωστε και η οδηγια του παιδιατρου.

Ο ΠΟΥ βάζει πρώτα το μητρικό, μετά το κατσικίσιο και το αμυγδαλόγαλα,μετά το σόγιας και τελευταίο το αγελαδινό. Απλά με το αγελαδινό έχει πέσει τρομερή διαφήμιση τα τελευταία 50 χρόνια γιατί υπάρχει σε τεράστια ποσότητα και είναι φτηνή η παραγωγή. Τώρα όλα αυτά τα εμπλουτισμένα σας πληροφορώ ότι ό,τι είναι συμπλήρωμα δεν απορροφείται από τον οργανισμό, οπότε όλες αυτές οι βιταμίνες που φαίνονται στο κουτί είναι μούφαρα.

Νομίζω ότι δεν είναι διαφημιστικοί ή οικονομικοί οι λόγοι, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και αυτοί.

Νομίζω ότι το αγελαδινό γάλα είναι αυτό που μοιάζει πιο πολύ με το ανθρώπινο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...