Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

προβατάκι είπε:
Νάνσυ πιο πολύ αυτό με σκοτώνει, αν τελικά πήραμε τη σωστή απόφαση με τη μείωση και αν τελικά οι κίνδυνοι και το ρίσκο μειώνονται πραγματικά ποτέ ή είναι απλώς θέμα τύχης-ατυχίας το τί θα σου κάτσει.

Επειδή προσπάθησα πολύ να μείνω έγκυος είχα ψάξει καλά το θέμα, ήξερα τι θα πει πολύδυμη κύηση και ήξερα ότι οι γιατροί συστήνουν την μείωση. Ευχόμουν να μην έρθω ποτέ αντιμέτωπη με αυτό το δίλλημα. Δεν σου κρύβω, και το λέω εδώ ανώνυμα και με πολύ μεγάλες τύψεις, ότι την χαρά μου μόλις έμαθα για την εγκυμοσύνη την σκίαζε αυτή η προοπτική, αυτή η απόφαση που θα έπρεπε να πάρω. Τελικά ακούσαμε τους γιατρούς οι οποίοι ήταν κάθετοι ότι πρέπει να γίνει, φυσικά η τελική απόφαση ήταν δική μας.

Πιστεύαμε ότι ο κίνδυνος είναι μόνο το 5%, έτσι λένε δηλαδή και προφανώς έτσι είναι, αλλά άμα σου τύχει εσένα είναι το 100%, δυστυχώς.

Εσύ πώς πήγες με τα τρίδυμα; γέννησες κανονικά χωρίς πρόβλημα; ελπίζω να σου πάνε όλα καλά!

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για την συμπαράσταση, ειλικρινά!

καλησπερα,καταρχην ευχομαι να σου πανε ολα καλα,τελικα σιγουρος για το αποτελεσμα δε μπορεις να εισαι ποτε,εγω οταν εμαθα για τα τριδυμα δεν ηθελα να κανω μειωση με τιποτα,αλλα ημουνα στο κοσμο μου,δεν ηξερα τι προβληματα μπορει να εχουν τα μωρα αν γεννηθουν πολυ προωρα,ηθελα να πανε ολα καλα τοσο πολυ,που δε ξερω....δεν ηθελα να διακινδυνευσω,ετυχε να μου βγει σε καλο,γεννησα 28 εβδομαδων απο 1000γρ. το καθενα.περασαμε δυσκολα,στιγμες που δεν περιγραφονται με λογια κ αν δεν τα εχεις ζησει δεν μπορεις να καταλαβεις αυτο το σφιξιμο που εχω τωρα που σου γραφω(τωρα ειναι 2χρ. κ μια χαρα),anyway αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι τωρα εχω αλλο μυαλο,περασα πολλα,ειδα πολλα,κ τωρα αν με ρωταγες για τη μειωση....θα ημουν πιο διαλλακτικη κ θα σκεφτομουν τα μωρα κ τις συνεπειες πιο πολυ απο την επιθυμια μου να κανω παιδια.οτι εκανες το εκανες για το καλο των παιδιων σου κ οχι γιατι δεν το ηθελες,απο κει κ περα ισως ειναι κ θεμα τυχης το πως θα παει ,κ γω στη θεση σου θα σκεφτομουνα εκανα καλα που εκανα μειωση,μηπωσ αν δεν ειχα κανει,αν....αν...αν....δε μπορεις να ξερεις τι θα γινοταν σε καμια περιπτωση οποτε μη βασανιζεις τον εαυτο σου,σκεψου το τωρα,τι κανεις τωρα,καταλαβαινων αυτα που λες απολυτα,κ γω τα ιδια θα ελεγα κ ισως να τα εβαζα κ με τον εαυτο μου,αλλα σου ξαναλεω πως ναι μεν ειναι θεμα τυχης αλλα οι 3δυμες κυησεις εχουν το κινδυνο της προωροτητας,οτι εκανες το εκανες για καλο....ειδα οτι εχεις προβληματα....ελπιζω να τα ξεπερασεις,πραγματικα στο ευχομαι,αν κ δε σε ξερω προσωπικα συμμεριζομαι τη δυσκολη αποφαση που πηρες.....καληνυχτα

*tingerbell* είπε:
προβατακι μου πως εισαι,πως τα πας?

σ'εχω στο νου μου βρε κοριτσι μου!ευχομαι να εισαι εξαιρετικα και εσυ και τα μικρουλια σου!

Κοριτσάκι μου σ΄ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Κανένα νέο ακόμα, μόνο υπομονη! Δυστυχώς το αίμα συνεχίζεται και μιας και οι γιατροί επιμένουν ότι είναι εξ αιτίας της μείωσης, δεν μπορώ να πάρω και τίποτα... Ρώτησα και 2ο γιατρό κι εκείνος μου είπε ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή αποκόληση (στον υπέρηχο πάντως δεν φαίνεται τίποτα) και μου είπε να πάρω cyclogest και duphaston. Αλλά ο γιατρός μου όταν του το είπα μου είπε ότι απαγορεύεται γιατί αν όλο αυτό είναι όντως από την μείωση δεν πρέπει να επηρεάσουμε τη μήτρα καθόλου, πρέπει να τα κάνει όλα μόνη της :confused::confused::confused:

ειλικρινά, ο Θεός βοηθός!

σου στέλνω μία τεράστια αγκαλιά και πολύ θετική ενέργεια. όλα καλά θα σου πάνε. μωρέ αποκλείεται να είναι τυχαίο γεγονός? συμβαίνει και αυτό πολλές φορές.... είναι πολύ θετικό ότι τα μωράκια μεγαλώνουν. είχα και εγώ αιμορραγία για ανεξήγητο λόγο και η γιατρός μου είπε ότι όσο το αίμα δεν αυξάνεται να μη φοβάμαι. τελικά όλα πήγαν καλά.

Διαφημίσεις

οντως μπορει να υπαρχει καποια μικρη αποκολληση,δεν σου εχει δωσει κανενα χαπι ο γιατρος σου?κανει συσπασεις η μητρα σου?παινεις ασβεστιο?εγω δεν επαιρνα γιατι μου ειχε πει ο γιατρος μου οτι καποιες φορες δημιουργουν συσπασεις.πιστευω να εισαι στο κρεβατι,ε?σε ποια εβδομαδα εισαι?

Προβατάκι, τώρα είδα το ποστ αυτό. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βοηθήσει ο Χριστός κι η Παναγιά, να φτάσει η εγκυμοσύνη σου μέχρι το τέλος!! Πάρε ένα προσευχητάρι και διάβασε την Παράκληση της Παναγίας, εκεί που ξαπλώνεις μπορείς να διαβάσεις την προσευχούλα σου. Υπομονή και κουράγιο, όλα θα πάνε καλά!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

xrisa2 είπε:
σου στέλνω μία τεράστια αγκαλιά και πολύ θετική ενέργεια. όλα καλά θα σου πάνε. μωρέ αποκλείεται να είναι τυχαίο γεγονός? συμβαίνει και αυτό πολλές φορές.... είναι πολύ θετικό ότι τα μωράκια μεγαλώνουν. είχα και εγώ αιμορραγία για ανεξήγητο λόγο και η γιατρός μου είπε ότι όσο το αίμα δεν αυξάνεται να μη φοβάμαι. τελικά όλα πήγαν καλά.

Αλήθεια; Και δεν μπορούσαν να βρουν από τι είναι το αίμα; Σε ποιόν μήνα ήσουν;

Σας ευχαριστώ όλες για την θετική ενέργεια;) Μακάρι να πάνε όλα καλά! Τώρα μπήκα στην 18η βδομάδα αλλά το αίμα συνεχίζεται:( Όχι, δεν είμαι στο κρεβάτι συνέχεια γιατί ο γιατρός επιμένει ότι όλο αυτό είναι από την μείωση και πρέπει να κινούμαι και λίγο για να μην μένει μέσα το αίμα. Μην φανταστείτε ότι κάνω δουλειές ή βγαίνω από το σπίτι. Είμαι από το κρεβάτι στον καναπέ, σηκώνομαι για τουαλέτα, μπάνιο, άντε και να ζεστάνω το φαγητό που μαγειρεύει είτε η μαμά μου είτε ο άντρας μου. Αλλά εντελώς ξάπλα δεν είμαι.

Τώρα αν όλο αυτό δεν έχει σχέση με την μείωση και εμείς έχουμε κολλήσει εκεί, τί να πω, ο Θεός βοηθός...

Διαφημίσεις

προβατακι, τώρα διαβασα το ποστ σου! θυμαμαι με ποση χαρά είχες ανακοινώσει την εγκυμοσύνη σου και την τεραστια χοριακή!!! είχαμε χαρεί κι εμεις μαζί σου γιατί ξερουμε καλα πως είναι να προσπαθεις πολυ για παιδί... Δεν ξέρω να σου πω για τη μείωση, όμως σου ευχομαι μεσα απο την καρδιά μου να πανε όλα καλά και σε μερικους μηνες να εχεις τα παιδακια σου αγκαλιά!!!

pdNQp3.pngjWt5p3.png

ValiaK είπε:
προβατακι, τώρα διαβασα το ποστ σου! θυμαμαι με ποση χαρά είχες ανακοινώσει την εγκυμοσύνη σου και την τεραστια χοριακή!!! είχαμε χαρεί κι εμεις μαζί σου γιατί ξερουμε καλα πως είναι να προσπαθεις πολυ για παιδί... Δεν ξέρω να σου πω για τη μείωση, όμως σου ευχομαι μεσα απο την καρδιά μου να πανε όλα καλά και σε μερικους μηνες να εχεις τα παιδακια σου αγκαλιά!!!

:D Σ΄ευχαριστώ Valia! Έτσι είναι η ζωή, "κανείς δεν ξέρει τι κρύβει στο βλέμμα του ο Θεός για μας". Έχει περάσει ένας μήνας τώρα από όταν άρχισαν όλα αυτά και προσπαθώ να το φιλοσοφώ όσο πιο πολύ μπορώ, να είμαι δυνατή. Δεν τα καταφέρνω πάντα βέβαια...

Μακάρι να πάνε όλα καλά και αυτή η εμπειρία απλώς να με δυναμώσει και να είναι κάποτε κακιά ανάμνηση.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά ρε προβατάκι. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το θέμα έιναι οτι οι εβδομάδες περνάν και τα μωράκια σου μεγαλώνουν μια χαρά!! Στις πόσσες εβδ. γεννιούνται συνήθως τα δυδιμάκια ξέρει καμία;

Μόνο κοίτα να μην αγχώνεσαι (όσο είναι δυνατο)...

Αλήθεια το φύλλο το έιδατε;

Διαφημίσεις

militsa είπε:
Στη θέση σου θα είχα πάει σε 2-3 γιατρους...και ότι υποστήριζαν οι περισσότεροι αυτό θα έκανα. Καλή πορεία στην εγκυμοσύνη σου!

Σ΄ευχαριστώ!

Πήγα ήδη σε 2ο γιατρό, λέω πιο πάνω και την διαφορά απόψεων μεταξύ του 2ου και του δικού μου... Σκέφτομαι να πάω και σε τρίτο αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι μην τα μπλέξω εντελώς. Η απάντηση του δικού μου γιατρού, τον οποίο ακόμα εμπιστεύομαι (λες αυτό να με φάει;;;), ήταν πολύ κατατοπιστική. Μου εξήγησε ότι κινδυνεύω εγώ η ίδια με σοβαρή μόλυνση αν δεν αφήσω την φύση να κάνει τη δουλειά της μόνη της και πάρω χάπια... Συγκεκριμένα μου είπε "αν η μήτρα αποφασίσει να αποβάλλει, και η προγεστερόνη την καθυστερήσει την αποβολή έστω και για τρεις μέρες, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για χοριοαμνειονίτιδα".

Τι να πω, έχω μπερδευτεί και φοβάμαι μήπως ο τρίτος με μπερδέψει χειρότερα:(. Το θέμα είναι νομίζω ότι ακόμα εμπιστεύομαι τον γιατρό μου, με παρακολουθεί χρόνια, και γι αυτό διστάζω...

lovely people είπε:
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά ρε προβατάκι. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το θέμα έιναι οτι οι εβδομάδες περνάν και τα μωράκια σου μεγαλώνουν μια χαρά!! Στις πόσσες εβδ. γεννιούνται συνήθως τα δυδιμάκια ξέρει καμία;

Μόνο κοίτα να μην αγχώνεσαι (όσο είναι δυνατο)...

Αλήθεια το φύλλο το έιδατε;

Ναι, είναι δύο αγοράκια:D Αυτό είναι το μόνο αισιόδοξο, ότι τα μωράκια μου μεγαλώνουν όπως θα έπρεπε προς το παρόν... Δεν ξέρω στις πόσες εβδομάδες γεννιούνται πάντως ο στόχος είναι τουλάχιστον οι 32 βδομάδες. Και φαίνονται τόσο μακριά...!

Προβατακι κι εγω ειμαι εγκυος με διδυμακια απο εξωσωματικη, είμαι 21 εβδομάδων και ήθελα να σου πω πως με τη βοήθεια του θεού όλα θα πάνε καλά!

κι εγω είχα αιμοραγιες χωρις να φαίνεται αποκόληση πουθενά, εκατσα ξαπλα και έκανα υπομονη... Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να πανε όλα καλά με τα μωρακια σου, και σύντομα να σταματήσει το αιματάκι!

Mrs Ypomonh είπε:
Προβατακι κι εγω ειμαι εγκυος με διδυμακια απο εξωσωματικη, είμαι 21 εβδομάδων και ήθελα να σου πω πως με τη βοήθεια του θεού όλα θα πάνε καλά!

κι εγω είχα αιμοραγιες χωρις να φαίνεται αποκόληση πουθενά, εκατσα ξαπλα και έκανα υπομονη... Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να πανε όλα καλά με τα μωρακια σου, και σύντομα να σταματήσει το αιματάκι!

Σ΄ευχαριστώ, μακάρι να είναι έτσι!!! Με το καλό να έχεις τα μωράκια σου υγιέστατα! Πώς γίνεται ρε παιδιά να μην φαίνεται η αποκόλληση;;;

Εχω ακούσει για περιστατικά που γεννήθηκαν μωρά και στις 23 εβδομάδες και είναι μια χαρά..Πάντως έχω καλό προαίσθημα.. θα φτάσεις μέχρι τέλος αρκεί να το πιστέψεις!

lovely people είπε:
Εχω ακούσει για περιστατικά που γεννήθηκαν μωρά και στις 23 εβδομάδες και είναι μια χαρά..Πάντως έχω καλό προαίσθημα.. θα φτάσεις μέχρι τέλος αρκεί να το πιστέψεις!

Σ΄ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι!;) Προσπαθώ να το πιστέψω, έχω ρίξει όλη μου την ενέργεια εκεί και προσπαθώ να μην σκέφτομαι άσχημα! Το αίμα μου κόβει τα πόδια, πραγματικά, αλλά προσπαθώ να κάνω ότι δεν το βλέπω...:rolleyes:

προβατακι με εχεις μπερδεψει με τις γνωμες των γιατρων,η αληθεια ειναι ιτο οσες περισσοτερες διαφορετικες γνωμες παιρνεις δε βγαζεις ακρη,δε ξερω τι να πω,παντως μη κουνιεσε κ πολυ,αυτα που κανεις καλα ειναι.εγω γεννησα την 28 εβδομαδα,αυτος ειναι ο αρχικος στοχος,το αιμα συνεχιζετε?εχει μεγαλη ροη?με εχεις ανγχωσει,αλλα σκεψου οτι κ εγω ειχα προβληματα αλλα στο τελος ολα πηγαν καλα,θυροειδη εχεις κοιταξει τελευταια?

νανσυ2 είπε:
προβατακι με εχεις μπερδεψει με τις γνωμες των γιατρων,η αληθεια ειναι ιτο οσες περισσοτερες διαφορετικες γνωμες παιρνεις δε βγαζεις ακρη,δε ξερω τι να πω,παντως μη κουνιεσε κ πολυ,αυτα που κανεις καλα ειναι.εγω γεννησα την 28 εβδομαδα,αυτος ειναι ο αρχικος στοχος,το αιμα συνεχιζετε?εχει μεγαλη ροη?με εχεις ανγχωσει,αλλα σκεψου οτι κ εγω ειχα προβληματα αλλα στο τελος ολα πηγαν καλα,θυροειδη εχεις κοιταξει τελευταια?

Ναι,΄γι αυτό διστάζω να ρωτήσω και τρίτο γιατρό, μην τα κάνω τελείως μπάχαλο μέσα στο μυαλό μου... Αν και δεν νομίζω ότι θα την γλιτώσω και την τρίτη άποψη γιατί ο άντρας μου έχει φαγωθεί. Δεν έχει κι άδικο, πού να ξέρουμε ποιό είναι το σωστό... Αν και ξαναλέω, η αλήθεια είναι ότι τον γιατρό μου εμπιστεύομαι πιο πολύ από όλους, ελπίζω να μην χτυπάω το κεφάλι μου μετά. Διάβασα σε άλλο θέμα, μια κοπέλα είχε γράψει ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί, μόνο τυχεροί και άτυχοι ασθενείς. Συμφωνώ τελικά τόσο πολύ! Είναι να μην σου τύχει!

Για τον θυροειδή γιατί ρωτάς; έχει κάποια σχέση; Είχα κάνει εξετάσεις πριν κανά δίμηνο νομίζω και ήταν όλα οκ

προβατάκι είπε:
Αλήθεια; Και δεν μπορούσαν να βρουν από τι είναι το αίμα; Σε ποιόν μήνα ήσουν;

ήμουν στη 14 εβδομάδα. έχω και εγώ αγοράκι! το αίμα 'ηταν πολύ σαν περίοδο κράτησε 2 μέρες και μετά είχα καφέ για 2 - 3 εβδομάδες μόλις σήμερα ξαναγύρισα στη δουλειά. τώρα έχω κλείσει τις 18 εβδομάδες. προβατάκι πραγματικά όσους υπερήχους και να έκανα δεν βρίσκανε τι έχω. η γιατρός μου είπε να ηρεμήσω, ότι πολλές φορές συμβαίνει και κάποιες γυναίκες έχουν αιματάκι σε όλη την εγκυμοσύνη. η διάγνωση που έκανε ήταν αποκόληση αλλά μου εξήγησε ότι κάθε φορά που υπάρχει αίμα και δεν μπορούν να το εξηγήσουν το ονομάζουν αποκόληση... εννοείται ότι έμεινα ξάπλα για παν ενδεχόμενο. αυτό που την ένδιέφερε περισσότερο ήταν η ροή, να μην αυξηθεί.

σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να σου πάνε όλα πολύ καλά. ίσως πραγματικά να ήταν ένα τυχαίο γεγονός που έγινε κοντά στη μείωση.

έχεις πολύ αίμα? η ροή αυξάνεται ή είναι σταθερή?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...