Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

Recommended Posts

καλα λεει το νεραιδοπουλο μιλα τους κ τραγουδα τους,κ αμα θελεις ντε κ καλα κατι να χαιδεψεις παρε 2μικρα κουκλακια κ χαιδευετα σαν να ηταν τα μωρακια σου!!!!

καλο βραδυ προβατακι κ θα τα ξαναπουμε αυριοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Χα χα, όντως μου φτιάχνετε το κέφι! Όσο για το όνομα, λέω να το κρατήσω προβατάκι, μόνο και μόνο για γούρι, μιας κι έτσι μπήκα από την αρχή, είναι το "χαϊδευτικό" που μου έχει δώσει ο καλός μου από την μέρα που γνωριστήκαμε:oops::oops::oops:

Δεν μπαίνω συχνά γιατί το δίκτυο του νοσοκομείου είναι κλειδωμάνο και είμαι με κάρτα, φοβάμαι μην την τελειώσω όλη σε μια μέρα, γι αυτό και άργησα μια βδομάδα να σας γράψω, ήταν μέχρι να μου τη φέρουν, μετά το σοκ που μπήκαμε νοσοκομείο κτλ.

Όλη η μέρα πέρασε με συσπάσεις και πολύ αίμα παρόλο που είμαι ξάπλα. Μου αυξήσανε τα φάρμακα, μου βάλανε υπόθετα, ελάχιστα πράγματα... Τώρα δεν πονάω τόσο αλλά νιώθω ακόμα μια δραστηριότητα στη μήτρα.

Στενοχωριέμαι γιατί δεν μπορώ να χαϊδέψω και τα μωράκια μου:(

Φοβάμαι πολύ για αυτή τη νύχτα:cry: Για κάθε νύχτα και μέρα δηλαδή:cry: Δεν με νοιάζει αν μείνω μέσα όσο χρειαστεί άρκεί να είναι καλά τα μωράκια μου, να πάνε όλα καλά και να πάμε όλοι μαζί σπίτι...!

Tώρα είδα το θέμα σου. Καταρχήν κουράγιο. Έχω περάσει από την ίδια περίπου κατάσταση με την δική σου. Μπήκα στην κλινική στο τέλος της 19ης εβδομάδας με τρελές συσπάσεις, νόμιζα πως θα γεννήσω στο δρόμο, έμεινα μέσα δύο μήνες και γέννησα 27η προς 28η εβδ. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει απόλυτα με την μείωση. Εγώ που είχα δίδυμα φυσιολογικής σύλληψης αντιμετώπισα στο περίπου τα ίδια. Γνωρίζω πως να είσαι μέσα σε ένα νοσοκ. και μακριά από το σπίτι σου δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά για εμάς είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Οπότε χαλάρωσε, δες τηλεορ. διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο, δέξου επισκέπτες για να περνάει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα η ώρα σου. Αν σε παρηγορεί θα σου πω πως πήγαν όλα καλά σε εμένα, αυτό νομίζω πως θα γίνει και στην περίπτωσή σου, ακόμη και καλύτερα να νιώσεις μην φύγεις από εκεί, πράγματι εκεί είστε όλοι πιο ασφαλείς. Πλησιάζει ο καιρός που θα έχεις τα μωράκια σου αγκαλιά. Θα σου πω την λέξη που μου έλεγε κάθε ημέρα το προσωπικό και ο γιατρός μου ΥΠΟΜΟΝΗ.....;)

Καλημερα προβατακι!!!!

Ελπιζω να εβγαλες "καλα" τη νυχτα και η σημερινη μερα να φερει κατι καλυτερο!

Ας αντεξουν τα μωρουλια 2 εβδομαδες ακομα στην κοιλιτσα ..αγοριαα μη βιαζεστε!!!

Κι εγω στην 2η εγκυμοσυνη μου δεν αγγιξα την κοιλια μου καθολου Μην ανυσηχεις ολα τα χαδια της τα εδωσα μετα!

Φιλακια πολλα πολλα

p7z6p3.pngsQqep3.png

Καλημέρα κορίτσια! Πόσο χαίρομαι να διαβάζω τα μηνύματά σας! Ευτυχώς η νύχτα ήταν καλή και οι πόνοι έχουν υποχωρήσει αλλά οι συσπάσεις συνεχίζονται, όχι τόσο έντονες όσο χθες, είμαι πιο ήρεμη, αλλά όχι εντελώς:(

Ο Θεός και η θετική σας ενέργεια πάντως κάνουν προς το παρόν θαύματα:D

Τα μωράκια παραμένουν καλά και ο τράχηλος κλειστός:D

Αν σταματούσαν και οι συσπάσεις θα ήμασταν πιο αισιόδοξοι γιατί έτσι θα σταματούσε λίγο λίγο και το αίμα της αποκόλλησης.

Στόχος είναι οι 32 βδομάδες, ελπίζω να τις πιάσουμε και από κει και πέρα κάθε μέρα θα είναι και κέρδος!

Ξέρετε αν μπαίνουν όλα τα πρωοράκια στην εντατική μετά τη γένννησή τους; δηλαδή στις 32 βδομάδες θέλουν και πάλι εντατική;

Καλημέρα κορίτσια! Πόσο χαίρομαι να διαβάζω τα μηνύματά σας! Ευτυχώς η νύχτα ήταν καλή και οι πόνοι έχουν υποχωρήσει αλλά οι συσπάσεις συνεχίζονται, όχι τόσο έντονες όσο χθες, είμαι πιο ήρεμη, αλλά όχι εντελώς:(

Αν σταματούσαν και οι συσπάσεις θα ήμασταν πιο αισιόδοξοι γιατί έτσι θα σταματούσε λίγο λίγο και το αίμα της αποκόλλησης.

Στόχος είναι οι 32 βδομάδες, ελπίζω να τις πιάσουμε και από κει και πέρα κάθε μέρα θα είναι και κέρδος!

Ξέρετε αν μπαίνουν όλα τα πρωοράκια στην εντατική μετά τη γένννησή τους; δηλαδή στις 32 βδομάδες θέλουν και πάλι εντατική;

Καλημέρα απο Θεσ/νίκη..Nομίζω οτι αν το βάρος τους είναι ικανοποιητικό δεν μπαίνουν σε εντατική και μπορείς να φύγεις σύντομα απο το νοσοκ. Αλλα θα σου τα πουν και τα κορίτσια που τα έχουν περάσει. Τα αγορακια μας τι βάρος έχουν τώρα?

Διαφημίσεις

καλημερουδιαααααααααααααααααααααα!!!!!ειδες θα χετε κ αλλες πολλες τετοιες καλες νυχτες,μην φοβασαι ειμαστε ολες ενωμενες για εσας!!!!!!!!!!εχε χαρη που εισαι μακρια αλλιως μας εβλεπα με πανο κατω απο την κλινικη να φωναζουμε προβατακι κ προβοτομωρα ολα καλα θα πανε,κρατατε γερα χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

καλημερουδιαααααααααααααααααααααα!!!!!ειδες θα χετε κ αλλες πολλες τετοιες καλες νυχτες,μην φοβασαι ειμαστε ολες ενωμενες για εσας!!!!!!!!!!εχε χαρη που εισαι μακρια αλλιως μας εβλεπα με πανο κατω απο την κλινικη να φωναζουμε προβατακι κ προβοτομωρα ολα καλα θα πανε,κρατατε γερα χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν...ετοιμάζω τα πανό και τα μπλουζάκια βάζω καπέλο και έρχομαι!!!8-):cool:

Στις 32 γλιτωνεις την εντατικη (συνηθως)

Αλλα αυτο δεν πρεπει να σε ανυσηχει τωρα Πολλα παιδακια 27,28 εβδομαδων και 26 που περασαν εντατικη ειναι μια χαρα

Ενοειται ο στοχος ειναι οι 32

Πολυ χαιρομαι που εισαι καλυτερα!!!!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Λοιπόν...ετοιμάζω τα πανό και τα μπλουζάκια βάζω καπέλο και έρχομαι!!!8-):cool:

αχ αν ηταν Θεσσαλονικη θα ειμασταν απο κατω σου λεωωωωωωω,χαχαχαχαχα!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Είστε όλες σας ειλικρινά τόσο καλές:oops: Μακάρι να σας είχα εδώ ειδικά τώρα, άλλαξαν όλα από το πρωί:cry::cry::cry:

Ο γιατρός φοβάται ότι έγινε ρήξη αμνιακού υγρού στον έναν σάκο, αύριο πρωί θα βγουν τα αποτελέσματα, εγώ πιστεύω έχουν βγει ήδη, περιμένει τα επαναληπτικά για να είναι σίγουρος. Ρε κορίτσια, είναι δυνατόν όλα πάνω μας να έπεσαν;;;;;;;;;; Δεν έχω πια κουράγιο, το κεφάλι μου πάει να σπάσει, θέλω να βγάλω τον ορό και να φύγω, δεν ξέρω για που, δεν με νοιάζει, δεν μπορώ άλλο να κάνω την αισιόδοξη, από την αρχή αρχή μας έρχεται η μια κατραπακιά πίσω από την άλλη, δεν ξέρω πώς θα βγω από αυτή την ιστορία, ξέρω συμβαίνουν στη ζωή και τραγωδίες χειρότερες αλλά είμαι κουρασμένη, ήμουν πάντα τόσο αισιόδοξη και νιώθω ότι χάνω πια αυτό το κομμάτι μου όσο εξελίσσονται έτσι τα πράγματα, το ένα πίσω από το άλλο. Θα μου πείτε να περιμένω ως αύριο, κατά βάθος μόνο για αυτό δεν μου έχει στρίψει, επειδή βαθιά μέσα μου ελπίζω πως είναι λάθος αλλά είμαι ράκος, το κακό είναι ότι είναι το ένα πίσω από το άλλο:cry:

Διαφημίσεις

Προβατάκι πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω. Ούτε μπορώ να σου πω ότι σε καταλαβαίνω γιατί εσύ το περνάς όλο αυτό και εγώ απλά το παρακολουθώ και ελπίζω όλα να σου πάνε καλά.

Για το καλό των μωρών σου όμως θα πρέπει να βρεις και άλλη δύναμη για να αντέξεις κι άλλο. Δυστυχώς σου έχουν έρθει πολλά άσχημα συνεχόμενα αλλά θα πρέπει να επικεντρωθείς στην υγεία των μικρών σου και η ψυχολογία σου είναι πολύ σημαντική.

Ξέρεις ότι όλες σε σκεφτόμαστε...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων να είναι καλά!

Προβατακι ειναι πολυ δυσκολο Εχεις δικιο ..το ενα μετα το αλλο

Αλλα μην πεφτεις τωρα .. Να ξερεις οτι η σκεψη μας ειναι σ εσενα και θα περιμενουμε μεχρι αυριο

p7z6p3.pngsQqep3.png

καλο μου προβατακι κανε υπομονη,ας δειτε τα αυριανα αποτελεσματα κ μετα βλεποντας κ κανντας!!!!!!!προσευχομαστε για τα καλυτερα,η πιστη κ η προσευχη ειναι το μονο που μπορουμε να σου προσφερουμε αυτες τις στιγμες!!!!φιλακια πολλα!!!

υ.σ.παντως σε κατι τετοια θεματα ειναι που λεω εκανα καλα που μπηκα σε αυτο το φορουμ...σας ευχαριστω κοριτσια που με κανετε να βλεπω πως υπαρχουν ανθρωποι κ ας τους συνανταμε κ διαδκτιακα.....

καλησπερα και απο μενα,ειδα οτι μπηκες νοσοκομειο,μαλλον για τις συσπασεις απο οτι καταλαβα....μη φοβασαι τωρα θα εισαι καλυτερα εκει,μπορει να μη σου αρεσει,αλλα εισαι πιο ασφαλης γιατι αντιμετωπιζεις τις συσπασεις κ παρακολουθεις πως πανε...οσο για αυτο που ρωτας,αν γεννηθουν κατω απο 2κιλα,θα μπουν σε παρακολουθηση,αν δεν εχουν καποιο αλλο θεμα,το ευχομαι,θα κατσουν στην απλη παρακολουθηση στα κουνακια,μεχρι να πανε 2κιλα,τα αλλα δε χρειαζετε να τα πουμε τωρα,σκεφτομαστε θετικα κ εχουμε στοχο,σωστα?για να ξερεις εγω γεννησα 28εβδομαδων....

Κορίτσια σας γράφω για να σας πω ότι δυστυχώς οι εξετάσεις βγήκαν και χάνω αμνιακό υγρό.:cry::cry::cry:

Αύριο περιμένουμε τα αποτελέσματα της καλλιέργειας να δούμε αν υπάρχει μικρόβιο. Έχω χάσει πια κάθε ελπίδα και κουράγιο, είμαι χαμένη,δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ ούτε να αντιδράσω. Ο γιατρός λέει να περιμένουμε λίγες μέρες. Τα λευκά μου και η crp είναι καλές.

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας γράφω για να σας πω ότι δυστυχώς οι εξετάσεις βγήκαν και χάνω αμνιακό υγρό.:cry::cry::cry:

Αύριο περιμένουμε τα αποτελέσματα της καλλιέργειας να δούμε αν υπάρχει μικρόβιο. Έχω χάσει πια κάθε ελπίδα και κουράγιο, είμαι χαμένη,δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ ούτε να αντιδράσω. Ο γιατρός λέει να περιμένουμε λίγες μέρες. Τα λευκά μου και η crp είναι καλές.

ρε κοριτσι μην χανεις το κουραγιο σου,ξερω περιπτωση που ενω εχανε υγρα την κρατησαν ξαπλα μεχρι τον 7ο οπου κ τελικα γεννησε κ τωρα εχει αγκαλια το θαυματακι της!!φυσικα κ εχεις δικιο να τρελλαινεσαι ομως μιας κ δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο σκεψου θετικα για την καλυτερη εκβαση!!!!!!!!!!!!!

Προβατακι μου το ξερω οτι εχεις κουραστει απιστευτα και ειναι σαν να ζεις εφιαλτη Σε 2,3 μερες αν δεν κανω λαθος μπαινεις στην 25η εβδομαδα Αυτο ειναι καλο

Εχω ακουσει αρκετες περιπτωσεις σαν αυτη που αναφερει η Αννα4 που πηγαν ολα καλα Κανε ο,τι μπορεις να "φευγει"το μυαλο απο την αγωνια που ζεις(οσο ειναι εφικτο)Δεν μπορει με τοση θετικη ενεργεια ολο και κατι θα παει καλυτερα

p7z6p3.pngsQqep3.png

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ξύπνησα το πρωί και για λίγα δευτερόλεπτα νόμιζα ότι το χα δει στον ύπνο μου, με χτύπησε αμέσως η πραγματικότητα πιο δυνατά από χθες. Δεν έχω άλλη δύναμη, είναι εύκολο να κάνω την δυνατή σε ένα σάιτ ανώνυμα, αλλά δεν έχει νόημα γιατί αλήθεια δεν έχω άλλη δύναμη. Τους τελευταίους μήνες είναι όλα πολύ δύσκολα και πιάνομαι μόνο από την ελπίδα και την πίστη. Εξαντλήθηκα, δεν έχω άλλη δύναμη να αντιμετωπίσω την κατάσταση, σας ευχαριστώ πολύ όλες,νιώθω πολύ αδύναμη μπροστά σας που προσπαθήτε να με εμψυχώσετε, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω χαμένη, φοβάμαι απίστευτα και για τα μωρά και για μένα και για τη ζωή μας μετά

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ξύπνησα το πρωί και για λίγα δευτερόλεπτα νόμιζα ότι το χα δει στον ύπνο μου, με χτύπησε αμέσως η πραγματικότητα πιο δυνατά από χθες. Δεν έχω άλλη δύναμη, είναι εύκολο να κάνω την δυνατή σε ένα σάιτ ανώνυμα, αλλά δεν έχει νόημα γιατί αλήθεια δεν έχω άλλη δύναμη. Τους τελευταίους μήνες είναι όλα πολύ δύσκολα και πιάνομαι μόνο από την ελπίδα και την πίστη. Εξαντλήθηκα, δεν έχω άλλη δύναμη να αντιμετωπίσω την κατάσταση, σας ευχαριστώ πολύ όλες,νιώθω πολύ αδύναμη μπροστά σας που προσπαθήτε να με εμψυχώσετε, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω χαμένη, φοβάμαι απίστευτα και για τα μωρά και για μένα και για τη ζωή μας μετά

καλημεραααααααααααααααααα!!!!!!!!δεν εισαι καθολου αδυναμη,οσες κοπελες ειναι μεσα σε εγκυμοσυνη θεωρω οτι ειναι τοσοοοοο δυνατες οσο δεν παει αλλο!!!!!!!!!παντα πιστευα,οτι οκ το δυσκολο ειναι στο να μεινεις το μετα δεν ειναι τιποτα...ποσο λαθος εκανα,μετα απο αυτο που περασα ξερω πως το δυσκολοτερο κομματι ειναι το μετα...τοσο αγχος τοσο στρες δεν εχω νιωσει ποτε στην ζωη μου,αλλα ποτε ομως...δεν θα σου πω να κανεις υπομονη,δεν θα σου πω να κανεις τιποτα,εχεις απολυτο δικιο να νιωθεις ετσι,απλα ρε κοριτσι τωρα επιβαλεται να σκεφτεσαι θετικα κ να περιμενεις τα καλυτερα,γιατι μονο ετσι θα παλεψεις ολη την κατασταση!!!!!!υποκλινομαι στο θαυμα της φυσης κ λεω κοριτσια ολες μα ολες οι μανουλες να εχουν μια υπεροχη εγκυμοσυνη,ετσι οπως αξιζει σε ολες μας!!!!!

ειμαστε μαζι σου,αν κ μακρια νιωθουμε τοσο κοντα σας,περιμενουμε τα καλυτερα κ ευχομαστε δυνατα μεσα απο την ψυχη μας να γινουν ολα οπως πρεπει.2πανεμορφα μωρακια κ μια δυνατη μανουλα να περνουν το ομορφοτερο καλοκαιρι της ζωης τους!!!!!!!!!

Προβατακι μου εδω δεν περιμενει κανεις μας να εισαι πιο δυνατη απ οτι εισαι Και πιστεψε με εισαι και δυνατη και ψυχραιμη

Θα μας λες πως νιωθεις και θα βγαζεις απο μεσα σου -οσο γινεται αυτο το φορτιο

p7z6p3.pngsQqep3.png

Προβατάκι, θα χρειαστεί λίγη ακόμα δύναμη... Πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθείς, γιατί στην Ελλάδα οι γιατροί έχουν την τάση να είναι απαισιόδοξοι, για διάφορους λόγους... Μπορεί να έχουν τα δίκια τους. Μπορεί όμως να παίζει ρόλο ότι εδώ δεν έχουμε τη λογική του νοσοκομείου, που παίρνει την ευθύνη για την έκβαση, αλλά του ιδιώτη γιατρού.

Υπάρχει ένα σάιτ που έχει ιστορίες γυναικών που τους έσπασαν πρόωρα τα νερά, σε διάφορες εβδομάδες.

Αν έχεις κουράγιο διάβασε... Δεν είναι μόνο άσχημες ιστορίες. Μάλιστα, στην 24η εβδομάδα, έχει αρκετές ενθαρρυντικές ιστορίες.

http://www.kanalen.org/prom/stories.php?list=story&w=24

καλημερα!προβατακι ειμαστε εδω ολες για σενα!πιστεψε με εισαι ηδη πολυ δυνατη και τα πας μια χαρα!

η φιλη μου σου ειπα οτι εμεινε μεσα μεχρι τελους εχανε κι αυτη αμνιακο υγρο!εσπασαν τα νευρα της καλοκαιριατικα να ειναι κλεισμενη σε ενα νοσοκομειακο δωματιο.εχανε την πιστη και την αντοχη της μερα με τη μερα κι ελεγε οτι δεν θα τα καταφερει μεχρι τελους! σε πληροφορω πως τα καταφερε μια χαρα κι απεκτησε ενα τελειομηνο μωρακι!

ετσι θα τα καταφερεις κι εσυ καλη μου και τα μωρακια σου!το οτι χανεις υγρο απ'οτι καταλαβα δε σημαινει απαραιτητα προωρο τοκετο,κανει βεβαια τα πραγματα λιγο πιο δυσκολα αλλα οχι ακατορθωτα!

ολα θα πανε καλα,μην χανεις το κουραγιο και την πιστη σου!

tt1108c2.aspx

προβατακι......λογικο να νιωθεις τοσο φοβισμενη που να πιστευεις οτι ολα τελειωσαν κ οτι δεν εχεις αλλες δυναμεις,οτι και να σου πω,πουμε,πιστευω οτι τωρα δεν ακους,σκεφτεσε μονο το φοβο σου...αυτο που εχω να πω μονο,απο προσωπικη εμπειρια,ειναι οτι αρκετες φορες,ενω τα πραγματα φαινονται μαυρα,χωρις να υπαρχει αυριο,ελπιδα,κ νιωθουμε τοσο μοναξια κ απαισιοδοξια,στο τελος του δρομου,ανοιγει ενα μικρο παραθυρακι,με λιγο φως στην αρχη,αχνο,αλλα οσο πλησιαζουμε το φως μεσα μας μεγαλωνει...παρε τη δυναμη που θες απο τη θεληση των μωρων σου για ζωη

Στο παρακάτω λινκ περιγράφεται το πρωτόκολλο που ακολουθείται στην Αμερική. Είναι πολλές οι παράμετροι και η κάθε περίπτωση διαφορετική, αλλά σε γενικές γραμμές προτείνεται για τις 24 εβδομάδες στάση αναμονής.

http://www.guideline.gov/content.aspx?id=10915

Υπάρχουν και αρκετές ακόμα πληροφορίες στο διαδίκτυο. Υπάρχει και ένα φόρουμ για γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση.

http://community.babycenter.com/groups/a6718373/pprom_support_group

Προβατάκι σε ικετεύω κάτσε φρόνιμο και κάνε ό,τι σου λέει ο γιατρός σου! Δε σου ζητάω να παραμείνεις δυνατή και αισιόδοξη, αυτό η ψυχούλα σου θα το αποφασίσει αλλά κάτσε ήσυχη στο κρεβάτι και παραδώσου στις συμβουλές των ειδικών! Είναι για τα μωρά σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...