Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ρε παιδια η μικρη μου ειναι 27 μηνων. μιλαει κανονικα και συζηταμε μαζι. καθε μερα φερνει πολλα πραγματα πο το δματιο και απο την κουζινα παιζει λιγο και μετα τα αφηνει στο σαλονι. προσπαθω να της πω οτι πρεπει να τα μαζευουμε και λοιπα αλλα τιποτα. και εσας ετσι κανουν?

Διαφημίσεις

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΕΒΑΛΑ ΗΛΕΚΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ,ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ,ΚΑΙ ΡΟΥΦΗΞΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΠΟ PLAYMOBIL ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ .ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΟΤΙ ΑΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ Η ΣΚΟΥΠΑ Ή ΘΑ ΤΑ ΠΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΣΩ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΣΚΟΥΠΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ.ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ.ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :shock:

69Dzp3.png

06pBp2.png

Εμείς έχουμε ένα βιβλίο όπου στο τέλος το παιδάκι βάζει τα παιχνίδια του να κοιμηθούν. Οπότε το έχουμε βάλει στη ρουτίνα του ύπνου. Πριν το μπάνιο ή το ντουζάκι, μαζεύουμε μαζί κάποια παιχνίδια και τα βάζουμε σε ένα σπιτάκι για να κοιμηθούν (εννοείται ότι αυτό γίνεται μόνο με τα μισά παιχνίδια, γιατί αν ήταν με όλα, θα θέλαμε μία ώρα). Λέμε στο καθένα ξεχωριστά καληνύχτα, του στέλνουμε και κανένα φιλάκι, μπορεί να του πούμε και το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, άστα να πάνε, χρόνο να έχεις να δίνεις στο παιδί!

και εμεις τα ίδια! Ενα σαλονι ανω κατω, δεν ξερω τι να πρωτομαζεψω, παιχνιδια, κουταλες, ταπερ, και αφου ερθει ολο το παιδικο στο σαλονι δεν ικανοποιουμαστε και παιζουμε με τα διακοσμητικα. Κατι που μικροτερος δεν το έκανε και τωρα που καταλαβαινει κιολας ηρθαν τα χειροτερα! :cry:

Και παρολο που τη διαδικασια μαζεματος την κανουμε μαζι και τα καληνυχτιζουμε, τιποτα τα παραταει και ερχεται να κοιμηθει στο δικο μας δωματιο!

θα προσπαθησω να εφαρμοσω το κολπο καλυνηχτα στα παιχνιδια. το δυσκολο ειναι οτι καθε βραδυ προσπαθω επισης να κοιμησω το 7 μηνων μωρο. δεν ξερω απο που να το πρωτοπιασω το θεμα. Παντως ειναι πικρα οι κοντινες ηλικιες γιατι δεν μπορεις να βαλει τα μωρα σε ταξη. επικρατει χαος.

Διαφημίσεις

αχ, τί καλά που τα λέτε όλα αυτά γιατι νόμιζα οτι μόνο τα δικά μου παιδιά δεν ακούν και μου κάνουν ένα σπίτι άνω κάτω.

Βέβαια μία άλλη μαμά μου είπε( που το σπίτι της το έχει στην πένα) ότι όταν η μικρή της εγινε 1,5 χρονών και για δυο μήνες έτρεχε ολη την ώρα σαν την τρελλή από πίσω της να προσπαθεί να βάλει τα παιχνίδια της στη θέση τους. επαιζε με ένα παιχνίδι; το παράταγε μετά από 3 λεπτά; ε, η μαμα εκεί να την παιρνει από το χεράκι και να πηγαίουν μαζί να το βάλουν στη θέση του.

Τώρα πια το μωρό της όχι μόνο μαζευει τα πραγματά του αλλά και αν πάνε παιδάκια στο σπίτι του για παιχνίδι τους λεει να μαζέψουν κι αυτά.

και να σας πω την αλήθεια το πιστεύω οτι αυτό είναι το κολπο αλλά δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε το κουράγιο ουτε τις αντοχές αλλά ουτε και την όρεξη για κάτι τέτοιο....

Αυτό mel, κατά κάποιο τρόπο το κάνω και εγώ. Δεν τρέχω ακριβώς από πίσω να μαζεύω τα παιχνίδια αλλά κατά διαστήματα μαζεύω κάποια αν είναι σε σημεία που μπορεί να τα πατήσουμε. Κυρίως μαζεύω ένα μεγάλο παζλ που έχει στο δωμάτιό της, πιο πολύ για να ειμαι σίγουρη ότι όλα τα κομματάκια είναι σωστά και δεν έχει μετακομίσει κάποιο στο στομάχι της. Αυτή τη δουλειά την κάνω συνέχεια οπότε ποτέ δεν μένει το παζλ άφτιαχτο. Μια μέρα όμως, ήμουν κουρασμένη και το άφησα όπως ήταν. Άλλωστε όλα τα μικρά κομμάτια ήταν στη θέση τους (τα πολύ πολύ μικρά τα αφαίρεσα εντελώς). Κοιμήθηκε η κυρία για μεσημέρι. Σε κανά δυο ωρίτσες ξυπνάει, πηγαίνω να την πάρω, κοιτάει το παζλ της και.... μου κάνει παρατήρηση. "Ααα... χά..σε (χάλασε)". Και δεν σταματούσε αν δεν της το ξανάφτιαχνα. Μόνο τότε σηκώθηκε από το κρεβάτι.... :lol::lol::lol:

Θέλω να ελπίζω πως θα της "κολλήσω" τη μανία μου για τάξη. Γιατί αν πάρει από τον άντρα μου που είναι ακατάστατος.... μάλλον θα τους αφήσω και θα μετακομίσω σε άλλο σπίτι.... :lol::lol:

sL7ap2.png

εμεις εφαρμοζαμε το κολπο που αναφερει η mel (περισσοτερο λογο της δικης μου μανιας με την ταξη, ελπιζω να μη το κανω υστερικο το παιδι μου...!) και δουλευει συνηθως, ε καποιες φορες πρεπει να της το υπενθυμισω.

Eμενα επειδη το σπιτι ειναι μεζονεττα, αναγκαστηκα ενα μεγαλο μερος

παιχνιδιων ειναι σε μια γωνια στο σαλονι, μονιμα!!!!! Ειναι ακομη μικρες για να εχω εμπιστοσυνη να τις αφηνω μονες πανω στο δωματιο τους.

Πριν λοιπον τον μεσημεριανο ή βραδινο υπνο, οπως η maya,

τα βαζουμε και εκεινα για υπνο!!!! Ακομη και η μικρη 16 μηνων, μαζευει στο καλαθι τα παιχνιδια!!!!! :D

Διαφημίσεις

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΤΑΝ Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΑ ΕΠΙΑΝΕ ΥΣΤΕΡΙΑ... ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΚΟΡΠΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ, ΧΥΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ... ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΖΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ....

Κι εμάς ένα παιχνιδοχάος επικρατεί παιδιά, δεν είναι τίποτα, τα πρώτα 100 χρόνια όπως λένε...

Πάντως όλοι μας βολευτήκαμε γιατί έτσι δεν χρειάζεται κι εγώ να μαζεύω όλη την ώρα και να τα έχω όλα στην τρίχα (το αντίθετο θα έλεγα...)

Επίσης γλιτώνουμε και έξοδα αφού σταματήσαμε να αγοράζουμε είδη καλλωπισμού του σπιτιού (βάζα - φοντανιέρες - κορνίζες - κηροπήγια - τζίτζιλα - μίτζιλα, είναι στην αποθήκη, τα "φόρεσα" λίγους μήνες μετά το γάμο κι αυτό ήταν, όταν τα ξαναβγάλω σε χ χρόνια θα είναι καινούρια)

Το ίδιο minimal ύφος υιοθέτησε και η μαμά μου (που μένει από κάτω μας...)

aPiIp2.png AMd6p2.png

εμενα η δικια μου 2ετων στο σαλονι φερνει ολη την κουζινα ολο το παιδικο και το μισο μπαλκονι και καθεται και παιζει...προχθες λοιπον της πεταξα σχεδον ολα τα παιχνιδια της γιατι η μεση μου σκιστικε απο το σκιψιμο, της αφησα κυριολετικα 5-7 παιχνιδια κουζινα κατσαρολικα και μερικα πιο μικρα.

σας πληροφορω οτι ευχαριστιεται καλυτερα το παιχνιδι της με ειδε μια φορα που τα μαζεψα και αρχισε να το κανει και εκεινη ισως γιατι ηταν λιγοτερα και δεν της φαινοταν ογκος στο ματι και ετσι ησυχασα κατα πολυ.

• 1 month later...

αχ τι καλα που ολες οι μαμαδες περναμε τα ιδια... οχι γιατι "εξυπνες" συνηφαδες χωρις παιδια προς το παρον το παιζουν νοικοκυρες και σιγουρες, οτι οταν κανουν παιδι το σπιτι θα ειναι στην πενα οπως τωρα... πολυ θελω να το δω αυτο... που ηδη οταν παει ο ανηψιος της απο εκει τον κυνηγαει να μην σπασει τιποτα... ααααααα... επιτελους καιι καποιος να καταλαβει και εμας τις εργαζομενες μαμαδες-superwoman που μας επιβαλουν να ειμαστε τελειες σε ολα! κι αν το σεμεδακι κατσει στραβα ειναι το σπιτι τσαπατσουλικο!

me and my men...

Κι εγώ ξέρω σπίτια τέλεια, που σε κομπλάρουν όταν μπαίνεις, και επίσης σπίτια ... παιδότοπους. Νομίζω ότι είναι απόφαση δική μας, τί θα είναι το σπίτι μας. Αν το έχεις το παιδί στο μη και το όχι, και το έχεις συνέχεια στο κυνήγι, τελικά καταφέρνεις να έχεις τακτοποιημένο σπίτι. Αν τα έχεις χωρίς όρια και μετά τους τα μαζεύεις εσύ, χωρίς να συμμετέχουν στο ελλάχιστο, πάλι έχεις το σπίτι ... παιδότοπο. Εμείς έχουμε παιχνίδια στο σαλόνι, μέσα στο πάρκο, που τα βγάζει, παίζει ελεύθερα όσο θελει, και πριν κοιμηθεί, ή όταν περιμένουμε κάποιον τα βάζουμε πάλι στο πάρκο. Η άλλη ομάδα είναι στην κρεβατοκάμαρα, όπου τα παιχνίδια πριν τον ύπνο πάνε κι αυτά για ύπνο. Δεν του έχω όμως πολλά. Του τα εναλλάσσω κάθε Κυριακή, ώστε έξω από την ντουλάπα (εκτός από τα αυτοκίνητά του που δεν δέχεται παζάρια) να υπάρχουν 5-6 παιχνίδια. Πάντως έχω να πω ότι, όταν λείπει ο μικρός και είναι τα παιχνίδια μόνα κι έρημα, τακτοποιημένα στο πάρκο..... με πιάνει μία κατάθλιψη!

Διαφημίσεις

Πάντως έχω να πω ότι, όταν λείπει ο μικρός και είναι τα παιχνίδια μόνα κι έρημα, τακτοποιημένα στο πάρκο..... με πιάνει μία κατάθλιψη!

Συμφωνώ! Σαν να είναι άδειο το σπίτι!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Πάντως έχω να πω ότι, όταν λείπει ο μικρός και είναι τα παιχνίδια μόνα κι έρημα, τακτοποιημένα στο πάρκο..... με πιάνει μία κατάθλιψη!

Συμφωνώ! Σαν να είναι άδειο το σπίτι!

Πόσο δίκιο έχετε... Είναι όντως άδειο το σπίτι :cry:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Εμείς έχουμε ένα βιβλίο όπου στο τέλος το παιδάκι βάζει τα παιχνίδια του να κοιμηθούν. Οπότε το έχουμε βάλει στη ρουτίνα του ύπνου. Πριν το μπάνιο ή το ντουζάκι, μαζεύουμε μαζί κάποια παιχνίδια και τα βάζουμε σε ένα σπιτάκι για να κοιμηθούν (εννοείται ότι αυτό γίνεται μόνο με τα μισά παιχνίδια, γιατί αν ήταν με όλα, θα θέλαμε μία ώρα). Λέμε στο καθένα ξεχωριστά καληνύχτα, του στέλνουμε και κανένα φιλάκι, μπορεί να του πούμε και το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, άστα να πάνε, χρόνο να έχεις να δίνεις στο παιδί!

Ποιο βιβλίο είναι αυτό? θα μας χρειαστεί :D

• 6 months later...

νομιζω οτι στο ποσο τακτοποιημενο θα ειναι ενα σπιτι με παιδια παιζουν ρολο τρεις παραγοντες ( με σειρα σπουδαιοτητας)

1) ποσο τακτικοι ειναι και οι δυο γονεις

2) η ηλικια του παιδιου

3) αν υπαρχουν επαρκεις αποθηκευτικοι χωροι

δεν μιλαω για υποχονδριους ανθρωπους που ολο ασχολουνται με την καθαριοτητα αλλα για συνεπεια.δηλαδη το παιδι το διδασκεις πως να φερεται αλλα χωρις υστεριες και φωνες. απλα το παιδι πιστευω μαθαινει απο το παραδειγμα και απο πολυ μικρη ηλικια διαπιστωνει οτι στο συγκεκριμενο χωρο τα πραγματα γινονται με ενα συγκεκριμενο τροπο. φυσικα οσο μεγαλωνει τοσο δοκιμαζει τα ορια σου αλλα αν μεινει κανεις σταθερος αυτο ξεπερνιεται. ο γιος μου πχ που ειναι 3,5 χρονων σπορος οταν δει τα σκουρα μου δηλωνει οτι η γιαγια το ταδε πραγμα το επιτρεπει κτλ. του λεω ομως οτι στο δικο μας σπιτι κανουμε αυτο και τελειωνει η συζητηση.

νομιζω οτι στο ποσο τακτοποιημενο θα ειναι ενα σπιτι με παιδια παιζουν ρολο τρεις παραγοντες ( με σειρα σπουδαιοτητας)

2) η ηλικια του παιδιου

δεν μιλαω για υποχονδριους ανθρωπους που ολο ασχολουνται με την καθαριοτητα αλλα για συνεπεια.δηλαδη το παιδι το διδασκεις πως να φερεται αλλα χωρις υστεριες και φωνες. απλα το παιδι πιστευω μαθαινει απο το παραδειγμα και απο πολυ μικρη ηλικια διαπιστωνει οτι στο συγκεκριμενο χωρο τα πραγματα γινονται με ενα συγκεκριμενο τροπο. φυσικα οσο μεγαλωνει τοσο δοκιμαζει τα ορια σου αλλα αν μεινει κανεις σταθερος αυτο ξεπερνιεται. ο γιος μου πχ που ειναι 3,5 χρονων σπορος οταν δει τα σκουρα μου δηλωνει οτι η γιαγια το ταδε πραγμα το επιτρεπει κτλ. του λεω ομως οτι στο δικο μας σπιτι κανουμε αυτο και τελειωνει η συζητηση.

ακριβως ετσι... σαν να περιγραφεις εμας...

αποθηκευτικοι χωροι σπιτιου=0 (ουτε τα βασικα)

η γιαγια= "ελα μωρε παιδακι ειναι δεν πειραζει..." (απο τοτε που γεννηθηκε παιδακι ειναι! θα παει φανταρος και ακομα δεν θα τον εχουμε βαλει σε σειρα για να μαζευει? :? )

me and my men...

2) η ηλικια του παιδιου

Πολύ σωστά! Εμενα που κάνει ότι βλέπει από το μπαμπά του (ευτυχώς που δεν κάνει ό,τι βλέπει από τη μαμά του :lol: ), όταν μπαίνει σπίτι, βγάζει τα παπούτσια του και τα βάζει στην ... παπουτσοθήκη.

όσο για τους αποθηκευτικούς χώρους, τους δημιουργούμε. Δεν μιλάμε για αποθήκες αλλά για ράφια, ντουλάπια κλπ. Αλλιώς μειώνουμε τον αριθμό των παιχνιδιών.

Όσα παιδάκια πηγαίνουν παιδικό άλλωστε, την ξέρουν τη διαδικασία, απλά μαθαίνουν ότι το ίδιο γίνεται και στο σπίτι.

Εμένα δεν μου αρέσει το παιδί να είναι στρατιωτάκι! Και ούτε θέλω ότι παιχνίδι πιάνει και μόλις το αφήνει να το πέρνω και να το κρύβω.

Το σπίτι είναι ένας μικρός παιδότοπος. Στο σαλόνι έχει το δικό της τραπεζάκι οπου πάνω έχει τα παραμύθια, πάζλ, και καθεται και παίζει με πλαστελίνες, μαρκαδόρους κ.α. Εφόσον η μαμά και ο μπαμπάς κάθεται στο σαλόνι, φέρνει και αυτη κάποια παιχνίδια στον καναπέ ή στο τραπεζάκι της.

Μπορεί να επικρατήσει ένα χάος, άλλα δεν κυνηγάω το παιδί απο πίσω για τα βάζω όλη την ώρα τα πράγματα στην θέση τους. θέλω το παιδί να αισθάνεται ελεύθερο στο σπίτι του !

Βάζα δεν έχω σηκώσει και ας είναι και κρυστάλινα και σε χαμηλό σημείο που τα φτάνει. Στην αρχή τα έπιανε και την άφηνα (ήμουν απο πάνω της βέβαια), αφού τα έπεξεργάστηκε αρκετά, τα βαρέθηκε και τώρα τα αγνοεί παντελώς. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει σπάσει τίποτα. Και να έσπαγε δηλαδή όχι ότι θα με πείραζε ιδιαίτερα. Τα υλικά πράγματα αντικαθιστούνται. Αυτό που έχει σημασία είνα η ψυχική του ηρεμία στο χώρο της.

Τώρα για το μάζεμα αφού η μικρή μου έχει κοιμηθεί, τα μαζευει η μαμά μετά. Δεν θέλω να την βάζω στην διαδικασία και να την αγχώνω απο τώρα για το άν θα τα μαζέψει εκέινη η όχι. 'Έχει χρόνια στην ζωή της να για να τα κάνει. Αυτό που με απασχολέι περισσότερο έιναι να ευχαριστηθεί εκείνη το παιχνίδι, και ας πετάξει και ας χαλάσει !

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος η σωστό, και ίσως κάποιοι να με θεωρούν αρκετά χαλαρή! Αλλα με εργαζόμενες μητέρες και παιδία του διαμερίσματος !! Δυστηχώς δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για πολλούς τρόπους εκτόνωσης και απασχολήσης για τα σημερινά παιδια ! Γι'αυτό άλλοστε οι παιδότοποι έχουν τόσο πέραση. Τον καιρό που ήμουνα εγώ παιδί "Παιδότοπος" ήταν άγνωστη λέξη!!! (αυτό λέει πολλά) γιατί ο τρόπος που παιζαμε ήταν τελείως διαφορετικός, και πιο δημιούργικός.

GEBnp3.pngcRvDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...