Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προληπτικές εξετάσεις αίματος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εμένα έτσι μου είπε η παιδίατρος παιδιά.Την είχα ρωτήσει πρόσφατα μιας και πλησιάζουμε τα 2 και μου είπε οτι αν το παιδί τρέφεται σωστά, δεν είναι χλωμό και άκεφο δεν χρειάζεται να υποστεί αυτή την ταλαιπωρία.Και πρόκειται όντως για ταλαιπωρία γιατι οταν ήταν ενός, χρειάστηκε να κάνει μια επεμβασούλα και της πήραν αίμα και δεν καθότανε με τίποτα, κάνανε θυμάμαι τότε 25 λεπτά να της πάρουν αίμα!

Προληπτικές εξετάσεις έκανε ο γιός μου πρίν 15 μέρες περίπου.

Όλα ήταν καλά, είχε μια μικρή έλλειψη σιδήρου και θα πέρνει

συμπλήρωμα για 2 μήνες. Η γιατρός που του πήρε αίμα ήταν

πολύ έμπειρη και δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου ο μικρός..

Καλό είναι πιστεύω να γίνονται εξετάσεις προληπτικά.

698927w3uri2g9kq.gif + 698925jp6q6xl5uz.gif

Και εμένα έτσι μου είπε η παιδίατρος παιδιά.Την είχα ρωτήσει πρόσφατα μιας και πλησιάζουμε τα 2 και μου είπε οτι αν το παιδί τρέφεται σωστά, δεν είναι χλωμό και άκεφο δεν χρειάζεται να υποστεί αυτή την ταλαιπωρία.Και πρόκειται όντως για ταλαιπωρία γιατι οταν ήταν ενός, χρειάστηκε να κάνει μια επεμβασούλα και της πήραν αίμα και δεν καθότανε με τίποτα, κάνανε θυμάμαι τότε 25 λεπτά να της πάρουν αίμα!

Αυτο λεει και η δικια μου....προτεινει να γινεται η εξεταση αιματος στα τρια χρονια, αν δεν υπαρχουν ενδειξεις που να ζητουν εξεταση νωριτερα......οσον αφορα την αναιμια (επειδη εχω εγω) λεει οτι βλεπεις αν εχει αναιμια το παιδι απο καποιες ενδειξεις (εσωτερικο στοματος, ματιων, χρωμα νυχιων κλπ)

Ειναι δυσκολο να βρεις φλεβα σε μωρα, φιλες μου εχουν ταλαιπωρηθει πολυ. Βασικα με ενδιαφερει να του κανω καποια στιγμη υπαρηχο νεφρων για να δω αν κληρονομησε το ιστορικο απο την πλευρα του μπαμπα του.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Εγώ ρώτησα τη γιατρό και μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για εξετάσεις, αν το παιδί τρώει ισορροπημένα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Για την αναζητηση στο φορουμ πας εκει πανω αριστερα που λεει αναζητηση.

Η αναζητηση με τον φακο,διπλα απο εκει που λεει συνδεσμοι Α-Ω,ψαχνει σε ολο το παρεντς οχι μονο στο φορουμ.

http://parents.org.gr/news/a309

Εδω ειναι οι οδηγιες!

Κι εμείς κάνουμε προληπτικά εξετάσεις αίματος στα 3 χρόνια και ηλεκτροφόρηση για το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας που έχω εγώ και μάλλον το έχω δώσει σε όλα μου τα παιδάκια :?

Όπως λέει και η vera, έχεις ενδείξεις για αναιμία από την εμφάνιση του παιδιού (χλωμάδα, το κόκκινο του ματιού κλπ).

Κι εμείς κάνουμε προληπτικά εξετάσεις αίματος στα 3 χρόνια και ηλεκτροφόρηση για το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας που έχω εγώ και μάλλον το έχω δώσει σε όλα μου τα παιδάκια :?

Όπως λέει και η vera, έχεις ενδείξεις για αναιμία από την εμφάνιση του παιδιού (χλωμάδα, το κόκκινο του ματιού κλπ).

επειδη κι εγω εχω στιγμα, και ο γιος μου εχει ιδια ομαδα αιματος -και πιθανοτατα και το στιγμα-, μου ειχαν πει οι παιδιατροι στο Μητερα οτι στα 12 χρονια φαινεται αν οντως εχει στιγμα.

me and my men...

Διαφημίσεις

Εμάς μας έγραψε ο γιατρός να κάνουμε ένα σωρό εξετασεις αίματος προληπτικά. Ο μικρός είναι 17 μηνώνκαι μας είπε ότι καλό είναι να κάνει κάποιες εξετάσεις προληπτικά. Πηγαμε σήμερα στο Μητέρα και μας ειπε ότι οι εξετάσεις που μας έγραψε ο γιατρός κοστίζουν 450 ευρώ. Φυσικά φύγαμε. Θα μιλησω μαζί του να δω τι εξετάσεις είναι αυτές γιατι το ποσό είναι εξωφρενικό....

χαρα προφανως σου εχει γραψει ορμονολογικο ελεγχο τ3 τ4 tsh και τα σχετικα. Δεν εξηγειτε αλλιως το κοστος. Αν εχεις ΙΚΑ πηγαινε να στις γραψουν και να πας σε συμβεβλημενο διαγνωστικο κεντρο.

Η δικια μας παιδιατρος λεει οτι ολα τα παιδακια μολις κλεισουν χρονο πρεπει να κανουν αιματολογικη εξεταση κυριως για το σιδηρο.

Τελικά ο κάθε γιατρος για αλλη μια φορά λέει τα δικά του :lol: ...

Και μας υποστηρίζει ότι εκει κοντά στο χρονο καλο είναι να γίνεται ένα πρώτο τσεκ απ κυρίως για το σίδηρο ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Γι αυτο γουσταρω την παιδιατρο μας!!!!

Μου πε οτι η ιδια εκανε εξεταση αιματος στα παιδια της οταν ηταν 3 χρονων......

Επειδη η μαμα μου ειναι μανιακη με τις υπερβολες και τις εξετασεις (εμας μας υπεβαλε πολλακις σε τετοια βασανιστηρια μικρα) οταν επεμεινε για την αναιμια της εδειξε ολες τις ενδειξεις και της ειπε οτι η περιπτωση αναιμιας φαινεται στα ματια/χειλη/νυχια και οτι ο μικρος ειναι μια χαρα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πηγαμε σήμερα στο Μητέρα και μας ειπε ότι οι εξετάσεις που μας έγραψε ο γιατρός κοστίζουν 450 ευρώ. Φυσικά φύγαμε. Θα μιλησω μαζί του να δω τι εξετάσεις είναι αυτές γιατι το ποσό είναι εξωφρενικό....

Καλημέρα, οι εξετάσεις είναι απλές αίματος (το πλήρες πακέτο) και ούρων. Απλά το ΜΗΤΕΡΑ χρεώνει ακριβά την κάθε εξέταση.

Μιά και δεν μπορώ να πω τα κάλαντα, εύχομαι να έρθει μιά καλή χρονιά σε όλους μας με υγεία και χαρά.

Διαφημίσεις

• 6 months later...

η παιδίατρος μου είπε να κάνω εναν πληρη βιοχημικό έλεγχο τώρα που το μωρο έκλεισε τους 12μήνες. προσπαθώ να το αποφύγω, το λυπάμαι το καημενούλι, τι φλεβίτσα να έχει; σίγουρα θα πέρνουν αίμα με πεταλούδα (είμαι του επαγγέλματος και ξερω 5πράγματα), πόσο εύκολο όμως μπορεί να είναι....

εσεις κάνατε αιματολογικό έλεγχο;

Kαι εμείς είχαμε κάνει προληπτικά για το σίδηρο και γενική μόνο στο γιό μου. Τη συνδιάσαμε με άλλες εξετάσεις που θα έπαιρναν αίμα (μας τρέχανε για αλλεργίες τότε). Με πεταλούδα το παίρνουν και έκλαιγε πολύ το μικρό τότε, ήταν 8μηνών. Της κόρης μου δεν της έκανα γιατί μου είχε μείνει το κλάμα του γιού και τη λυπήθηκα. Τώρα που μεγαλώσανε λίγο σκέφτομαι να τους κάνω προληπτικά εντελώς.

(ΚΡΙΝΑ, έχεις το ίδιο όνομα με τη γιαγιά μου, το πραγματικό σου είναι;)

Το αγοράκι μας έκανε αιματολογικές στον 11 μηνα επειδη του χορηγούσαμε epadoren (ΓΟΠ) για 5 μηνες.

Κάποιες εξετασεις βρεθηκαν ανεβασμένες και θα κάνουμε επαναληπτικές σε μερικούς μήνες.

Από ότι μαθαίνω οι αιματολογικές σε παιδιά κάτω του έτους μπόρουν να δώσουν εντελώς πλασματικά και λάθος αποτελέσματα, γιαυτό οι περισσότεροι παιδίατροι (σωστά κατα την γνώμη μου) δεν συστήνουν αιματολογικές πριν τους 12 μήνες.

Σε ότι αφορά στην διαδικασία της αιμοληψίας μην σε απασχολεί καθόλου. Γίνεται με πεταλουδίτσα και στην χειρότερη, αν το παιδί είναι ανύσηχο, να του αφήσει ενα σημαδάκι για 3-4 ημέρες.

Εμείς κάναμε αιματολογικη στο κοριτσάκι μας όταν ήταν 40 ημερών πρώτη φορά. Είχε μελανιάσει το στοματάκι της και φοβόμασταν για κάποιο πρόβλημα με την αιμοσφαιρίνη μας είπε ο γιατρός. Τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα με αυτό αλλά ευτυχώς είδαμε το σίδηρο και καταφέραμε να το διορθώσουμε. Θέλω να καταλήξω ότι είναι απαραίτητες οι εξετάσεις. Κι εγώ έκλαιγα μαζί με τη μικρή όταν με την πεταλούδα της έπαιρναν αίμα, αλλά πάντα ο πατέρας μου έλεγε ότι η αγάπη είναι πρακτικό πράγμα. Αν χρειαστεί να πονέσει πρέπει να πονέσει. Η αγάπη μας αποδεικνύεται αν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τα μωράκια μας όχι αν φοβόμαστε ένα παροδικό τσιμπηματάκι για να μην κλάψει.

Ναι.Από τις λίγες περιπτώσεις που συναντάω το ίδιο όνομα.

Eίναι πραγματι πολύ όμορφο, εμένα μου έδωσαν το όνομα της άλλης μου γιαγιάς (Ελένη), της γιαγιάς Κρίνας δε το πήρε κανείς γιατί όλα τα υπόλοιπα εγγόνια είναι 6 αγόρια!

Συγνώμη κορίτσια, συνεχίστε, αγνοείστε μας, απλά συγκινήθηκα με το όνομα της αγαπημένης μου γιαγιάς!

Κι ο μικρούλης μου έκανε αιματολογικές 7-8 μηνών περίπου, εγώ δεν ήμουν μέσα (εστειλα τον άντρα μου), μου ειπε ότι δεν ταλαιπωρηθηκε απλα τσαντίστηκε επειδή του κρατούσαν τα χερια ακίνητα. Στη βιοιατρική που το κάναμε ήταν πολύ καλα και από προσωπική εμπειρία (τρεμω τισ βελονες) νομίζω ότι επειδή ειναι εξειδικευμένοι δεν πονας.

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...