Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν μου πηζει το ρυζαλευρο hipp με το γαλα μου!!!!

ELENI 27

Recommended Posts

Διαφημίσεις

ρε κοριτσια!μηπωσ ειναι μαπα το ρυζαλευρο?δεν μου πηζει με την καμια!σε 50μλ δικου μου γαλακτος βαζω 2κ.σ. ρυζαλευρο ανακατευω καλα και παλι ειναι νερο!:(:confused:

καμια βοηθεια?

απ'όσο ξέρω όλα τα ρυζάλευρα δεν πήζουν καλά με μητρικό γάλα.

εγώ το κάνω μόνο με νερό, και πηζει μια χαρά.

αν το μωρό θηλάζει όσο θέλει, δεν υπάρχει λόγος να βάζεις γάλα και στην κρέμα

jv42p3.png

DfUyp2.png

ουτε εμενα μου επηζε επρεπε να βαλω διπλασια ποσοτητα για να ψιλοπηξει και αν η μικρη δεν το ετρωγε σε 10 λεπτα ξαναγινοταν νερο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Το ιδιο συμβαινει και με της Holle ολα σχεδον τα προιοντα.Ισως να διαλυονται τοσο γιατι μπαινουν και σε μπουκαλι.Εγω εχω απο κοντα το βαζο με τη σκονη και προσθετω οταν αραιωνει.Απλα θελει προσοχη να μη μας κανουν δυσκοιλιοτητα απο τη πολυ σκονη...εμενα εκανε μια φορα

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Το ιδιο συμβαινει και με της Holle ολα σχεδον τα προιοντα.Ισως να διαλυονται τοσο γιατι μπαινουν και σε μπουκαλι.Εγω εχω απο κοντα το βαζο με τη σκονη και προσθετω οταν αραιωνει.Απλα θελει προσοχη να μη μας κανουν δυσκοιλιοτητα απο τη πολυ σκονη...εμενα εκανε μια φορα

ευχαριστω ρε κοριτσια!αρα δεν πηζει!με νερο?σκετο?θηλαζει αποκλειστικα!ειναι 5μηνων και ξεκινησα το ρυζαλευρο για να ξεκινησει σιγα σιγα με κουταλακι για στερεες!με νερο πως γινεται?εγω βαζω στα 50μλ 2κουτ.σ. αλλα οχι παραπανω γιατι φοβαμαι για δυσκοιλιοτητα!:P

καλα κοριτσια ειστε φοβερες!!! ποσο γαλα εχετε για να κανετε και κρεμα με αυτο!!! Ζηλευω!!!

και τωρα στο θεμα- και εγω το κανω με νερακι και αμα δε το φαει γρηγορα γινεται νερουλη τελειως.

καλα κοριτσια ειστε φοβερες!!! ποσο γαλα εχετε για να κανετε και κρεμα με αυτο!!! Ζηλευω!!!

και τωρα στο θεμα- και εγω το κανω με νερακι και αμα δε το φαει γρηγορα γινεται νερουλη τελειως.

εμενα κοιμαται το βραδυ 8ωρες οποτε οταν ξυπναει τρωει απο το 1 και βγαζω απο το αλλο!με νερακι ποια δοσολογια?

εμενα κοιμαται το βραδυ 8ωρες οποτε οταν ξυπναει τρωει απο το 1 και βγαζω απο το αλλο!με νερακι ποια δοσολογια?

δηλαδη μπορω να δωσω το υπολοιπο με το μπιμπερο?μην το πεταω!:P

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

γεια σου ... η αλήθεια είναι ότι εγώ του το έφτιαχνα με ξένο γάλα οπότε δεν ξέρω τι παίζει με το μητρικό.. αυτό πάντως που είχα παρατηρήσει ήταν ότι 1ον ήθελε παραπάνω ρυζάλευρο από ότι έλεγε το κουτί και 2ον και κυριότερον το γάλα έπρεπε να είναι χλιαρό προς το ζεστό γιατί αλλιώς αν ήταν ή πολύ ζεστό ή πολύ κρύο θα έβγαινε μάπα... δεν ξέρω αν το μητρικό γάλα κάνει να το ζεστάνεις σε μπρικάκι ας πούμε και να το δώσεις... λογικά όμως δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα... δεν θα το βράσεις κιόλας ..

αααα μπιμπερό δεν έχει νόημα νομίζω.. το ρυζάλευρο το δίνουν και για να αρχίσει το παιδί να εισάγεται στις στερεές τροφές και για να "ανακαλύψει" το κουτάλι....

Με το μητρικό όλα τα ρυζάλευρα γίνονται νερό μετα απο λίγη ώρα. Είτε το κάνεις ζεστό είτε κρύο είτε πηκτό.... Κανε υπομονή. Έτσι και εγω το έδινα όσο πιο γρήγορα μπορούσα γιατί μετα γινόταν νερό και κατληγε στα ρούχα μας. Σε λίγο θα ξεκινήσεις και φρούτα οπότε μπορείς να το βάζεις εκεί. Εγω μόνο εκει το έβαζαν. Ούτως η άλλως η παιδίατρος μας απογευματινό δεν μας έδινε κρέμες, βιολογικές ή μη. Γαλατάκι και μετα χορτοσουπιτσες, γιαουρτάκι πιο μετα, τυρακι κλπ.

αααα μπιμπερό δεν έχει νόημα νομίζω.. το ρυζάλευρο το δίνουν και για να αρχίσει το παιδί να εισάγεται στις στερεές τροφές και για να "ανακαλύψει" το κουτάλι....

εμενα ομως τωρα τρωει ηδη δεκατιανο φρουτακια και μεσημερινο φαι..τι να το κανει τωρα το ρυζαλευρο...αχ δεν ξερω και χαλασε κ το θηλαστρο η ειναι μαπα κ δεν βγαζει πολυ ενω απο γαλα ειμαι φουλ...

Με το μητρικό όλα τα ρυζάλευρα γίνονται νερό μετα απο λίγη ώρα. Είτε το κάνεις ζεστό είτε κρύο είτε πηκτό.... Κανε υπομονή. Έτσι και εγω το έδινα όσο πιο γρήγορα μπορούσα γιατί μετα γινόταν νερό και κατληγε στα ρούχα μας. Σε λίγο θα ξεκινήσεις και φρούτα οπότε μπορείς να το βάζεις εκεί. Εγω μόνο εκει το έβαζαν. Ούτως η άλλως η παιδίατρος μας απογευματινό δεν μας έδινε κρέμες, βιολογικές ή μη. Γαλατάκι και μετα χορτοσουπιτσες, γιαουρτάκι πιο μετα, τυρακι κλπ.

ξερεις 7 μηνων παιδι που θηλαζει κ τρωει δεκατιανο κ μεσημεριανο αν χρειαζεται κ ρυζαλευρο το απογευμα;μπορω να το θηλαζω ακομα;αν ναι ποτε να ξεκινησω κατι αλλο απογευματινο και να κοψω κ το 3ο γευμα θηλασμου;

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Αν δεις εδω μέσα υπάρχουν κοπέλες που δεν εχουν αρχίσει καν στερεές τροφές τον 7ο μήνα. Εγω δεν είμαι μια απο αυτές αλλά υπάρχουν. Φυσικά και μπορείς να μην δίνεις ρυζάλευρο. Για παράδειγμα εγω με το που ξεκίνησα ρυζάλευρο το μωρό ήταν δυσκοίλιο. Και δοκίμασα διάφορα ρυζάλευρα ωσπου το σταμάτησα. Σιγουρα μπορείς να θηλάζεις και να μην δίνεις 3ο στερεό γεύμα. Αν όμως δεν επιθυμείς να θηλάζεις την ώρα εκείνη υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Για παράδειγμα εγω έδινα το μεσημέρι κρεατόσουπα, το απόγευμα χορτόσουπα. Μπορεί να έβαζα και λίγο ρυζακι ή αστεράκι κάποιες φορές. Σιγά σιγά. Αργότερα το απόγευμα έδινα τραχανά. Πιο μετά χυλοπίτες, γιαουρτάκι. Επίσης υπάρχουν πολλά και διάφορα που μπορείς να φτιάξεις με ενα καταπληκτικό δημητριακό που λέγεται κινόα. Ψάξτο λίγο στο φορουμ.

Διαφημίσεις

Αν δεις εδω μέσα υπάρχουν κοπέλες που δεν εχουν αρχίσει καν στερεές τροφές τον 7ο μήνα. Εγω δεν είμαι μια απο αυτές αλλά υπάρχουν. Φυσικά και μπορείς να μην δίνεις ρυζάλευρο. Για παράδειγμα εγω με το που ξεκίνησα ρυζάλευρο το μωρό ήταν δυσκοίλιο. Και δοκίμασα διάφορα ρυζάλευρα ωσπου το σταμάτησα. Σιγουρα μπορείς να θηλάζεις και να μην δίνεις 3ο στερεό γεύμα. Αν όμως δεν επιθυμείς να θηλάζεις την ώρα εκείνη υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Για παράδειγμα εγω έδινα το μεσημέρι κρεατόσουπα, το απόγευμα χορτόσουπα. Μπορεί να έβαζα και λίγο ρυζακι ή αστεράκι κάποιες φορές. Σιγά σιγά. Αργότερα το απόγευμα έδινα τραχανά. Πιο μετά χυλοπίτες, γιαουρτάκι. Επίσης υπάρχουν πολλά και διάφορα που μπορείς να φτιάξεις με ενα καταπληκτικό δημητριακό που λέγεται κινόα. Ψάξτο λίγο στο φορουμ.

οχι δεν με χαλαει να τον θηλάζω καθόλου...από το να δινω βιομηχανοποιημενες τροφές...αν το μεσημεριανο ειναι χορτοσουπα ομως τι να ειναι το απογευματινο;ρυζακι κανει απο τωρα;ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου.

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Καταρχήν να πω οτι η κάθε μαμα αποφασίζει μόνη της τι θα δώσει στο μωράκι της ακολουθώντας τις συμβουλές της παιδιάτρου της. Η αλλάζοντάς τες κάπως :)

Κοιτα τι εκανα εγω. Έδινα φρουτόκρεμα κατα τις 10-11, το μεσημέρι χορτόσουπα και μετά μονο θηλασμός. Εντάξει κάποιες φορές που βαριόμουν ή είχα κάποια δουλεια έδινα frezylac ρυζάλευρο με μητρικό ή σκέτο νερό. Αλλά αυτές ήταν λίγες φορές. Μετα που άρχισε και κρέας, κοτόπουλο τα μεσημέρια το απόγευμα χορτοσουπα. Κάποιες μέρες και με λίγο ρύζι η αστεράκι μέσα. Έτσι πέρασαν οι εβδομάδες, που θα δεις και εσυ οτι περνανε γρηγορα και αυξάνονται οι επιλογές σου. Οπότε όταν πέρασε λίγο ο καιρός, έδωσα γιαούρτι, τραχανα, χυλοπίτες, τυρί, αυγό.

Η παιδιατρος μας είναι υπερ των φυσικών προιόντων και έτσι μας είχε διατροφή τέτοια. επίσης μας έδωσε αυγό απο τον 9ο, ενω άλλες δίνουν μετα τον χρόνο. Γενικά απ'οτι κατάλαβα όταν έβλεπε οτι το παιδί δεχόταν τροφές μας έδινε νέες επιλογές. Και την εμπιστεύομαι γιατι είναι και αλλεργιολόγος οπότε κάτι θα ήξερε.

Επίσης με ξεαγχωνε και κατάλαβα οτι τα πράγματα δεν είναι τοσο πολύπλοκα όσο ισως νόμιζα εγω.

Δηλαδή, εντάξει τι θα γίνει αν το παιδί φάει ρυζάκι 7 μηνών; Η γιαγιά μου που δεν είχε ούτε τα μέσα ούτε οικονομική άνεση μεγάλωσε την μαμα μου με βραστό ρύζι. Το έβραζε τόσο πολύ μεχρι που γινόταν χυλός. Και αυτή είναι μια μέθοδος που ακολουθούσαν όλες εκείνη την εποχή.

Μάλιστα έχω διαβάσει εδω στο φόρουμ συνταγές για homemade ρυζάλευρο, οπου δεν είναι τιποτε αλλο απο αυτό που σου είπα, βράσιμο μιας καλής ποιότητας ρυζιού μεχρι να γίνει χυλός. Μπορείς να προσθέσεις και γαλατάκι, λίγη μπανάνα και να γίνει κάτι σαν κρέμα.

Εγώ σου λέω δεν το έκανα. Να πω την αλήθεια βαριόμουν να βράζω ρύζια :) Έτσι επέλεξα να θηλάζω μέχρι που αυξήθηκαν οι επιλογές μου.

Συζητησέ τα και με την παιδίατρο σου φυσικά. Να δεις την γνώμη της. Και βλέπεις και κάνεις.

Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή είχαμε πήξει στις χορτόσουπες. Αλλά ΟΚ δεν έγινε και κάτι μια χαρά τα έτρωγε και μια χαρά μεγάλωσε και μεγαλώνει.

Καταρχήν να πω οτι η κάθε μαμα αποφασίζει μόνη της τι θα δώσει στο μωράκι της ακολουθώντας τις συμβουλές της παιδιάτρου της. Η αλλάζοντάς τες κάπως :)

Κοιτα τι εκανα εγω. Έδινα φρουτόκρεμα κατα τις 10-11, το μεσημέρι χορτόσουπα και μετά μονο θηλασμός. Εντάξει κάποιες φορές που βαριόμουν ή είχα κάποια δουλεια έδινα frezylac ρυζάλευρο με μητρικό ή σκέτο νερό. Αλλά αυτές ήταν λίγες φορές. Μετα που άρχισε και κρέας, κοτόπουλο τα μεσημέρια το απόγευμα χορτοσουπα. Κάποιες μέρες και με λίγο ρύζι η αστεράκι μέσα. Έτσι πέρασαν οι εβδομάδες, που θα δεις και εσυ οτι περνανε γρηγορα και αυξάνονται οι επιλογές σου. Οπότε όταν πέρασε λίγο ο καιρός, έδωσα γιαούρτι, τραχανα, χυλοπίτες, τυρί, αυγό.

Η παιδιατρος μας είναι υπερ των φυσικών προιόντων και έτσι μας είχε διατροφή τέτοια. επίσης μας έδωσε αυγό απο τον 9ο, ενω άλλες δίνουν μετα τον χρόνο. Γενικά απ'οτι κατάλαβα όταν έβλεπε οτι το παιδί δεχόταν τροφές μας έδινε νέες επιλογές. Και την εμπιστεύομαι γιατι είναι και αλλεργιολόγος οπότε κάτι θα ήξερε.

Επίσης με ξεαγχωνε και κατάλαβα οτι τα πράγματα δεν είναι τοσο πολύπλοκα όσο ισως νόμιζα εγω.

Δηλαδή, εντάξει τι θα γίνει αν το παιδί φάει ρυζάκι 7 μηνών; Η γιαγιά μου που δεν είχε ούτε τα μέσα ούτε οικονομική άνεση μεγάλωσε την μαμα μου με βραστό ρύζι. Το έβραζε τόσο πολύ μεχρι που γινόταν χυλός. Και αυτή είναι μια μέθοδος που ακολουθούσαν όλες εκείνη την εποχή.

Μάλιστα έχω διαβάσει εδω στο φόρουμ συνταγές για homemade ρυζάλευρο, οπου δεν είναι τιποτε αλλο απο αυτό που σου είπα, βράσιμο μιας καλής ποιότητας ρυζιού μεχρι να γίνει χυλός. Μπορείς να προσθέσεις και γαλατάκι, λίγη μπανάνα και να γίνει κάτι σαν κρέμα.

Εγώ σου λέω δεν το έκανα. Να πω την αλήθεια βαριόμουν να βράζω ρύζια :) Έτσι επέλεξα να θηλάζω μέχρι που αυξήθηκαν οι επιλογές μου.

Συζητησέ τα και με την παιδίατρο σου φυσικά. Να δεις την γνώμη της. Και βλέπεις και κάνεις.

Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή είχαμε πήξει στις χορτόσουπες. Αλλά ΟΚ δεν έγινε και κάτι μια χαρά τα έτρωγε και μια χαρά μεγάλωσε και μεγαλώνει.

να χαιρεσαι την οικογενεια σου!!!!!!!σε υπερευχαριστω!!!!!!!

s0g0p2.png

5wRrp2.png

• 2 months later...

Εγώ τώρα πρέπει να ξεκινήσω το ρυζάλευρο... Ενώ τρώει ήδη εδώ και έναν μήνα φρούτο (το τσακίζει μάλιστα) ο γιατρός επιμένει ότι πρέπει να του δώσω ρυζάλευρο πριν την χορτόσουπα. Και είναι ανένδοτος! Πήγα και πήρα της Γιώτης το άνθος ορύζης αλλά έχω πελαγώσει! Έβγαλα με το θήλαστρο γάλα αλλά δεν βγήκε πάνω από 30 ml!!! Και βγήκε πολύ πολύ λίγη η κρέμα, όχι πάνω από 5 κουταλίτσες. Και πρέπει να τρώει γύρω στα 200ml. Λέω να το συμπληρώνω με νερό αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα. Και δεν θέλω να του δώσω ξένο γάλα, το θήλασα με πολύ κόπο για να του δώσω τώρα (6μηνών) ξένο γάλα, δεν θέλω με τίποτα... Καμία ιδέα;;;

Εγώ τώρα πρέπει να ξεκινήσω το ρυζάλευρο... Ενώ τρώει ήδη εδώ και έναν μήνα φρούτο (το τσακίζει μάλιστα) ο γιατρός επιμένει ότι πρέπει να του δώσω ρυζάλευρο πριν την χορτόσουπα. Και είναι ανένδοτος! Πήγα και πήρα της Γιώτης το άνθος ορύζης αλλά έχω πελαγώσει! Έβγαλα με το θήλαστρο γάλα αλλά δεν βγήκε πάνω από 30 ml!!! Και βγήκε πολύ πολύ λίγη η κρέμα, όχι πάνω από 5 κουταλίτσες. Και πρέπει να τρώει γύρω στα 200ml. Λέω να το συμπληρώνω με νερό αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα. Και δεν θέλω να του δώσω ξένο γάλα, το θήλασα με πολύ κόπο για να του δώσω τώρα (6μηνών) ξένο γάλα, δεν θέλω με τίποτα... Καμία ιδέα;;;

Πέρλα μου για ποιον λόγο ο γιατρός είναι ανενδοτος, σου είπε; Απο κανέναν επίσημο φορεα υγείας δεν συστήνονται οι έτοιμες κρεμες κι αυτο συμβαίνει γιατι δεν είναι ούτε απαραίτητες ούτε ωφέλιμες!

Η γιωτης δεν έχει αγελαδινο γάλα μέσα; Δεν έχει ζάχαρη; Γιατι να δώσεις στο μωρακι κρέμα τη στιγμή που χρειάζεται σίδηρο κι όχι κούφιες θερμίδες;

Δεν εχει κανένα νόημα να αντλεις γάλα για να φτιάξεις κρέμα, το γάλα σου σκέτο είναι πολυ πιο υγιεινό απο ότι το ρυζαλευρο! Και τι παει να πει πρέπει να τρώει 200 μλ; Το μωρο μονο του επιλέγει πόσο πρέπει να φαει!

Το τι τρώει το παιδι σου είναι δική σου απόφαση όπως δική σου απόφαση είναι και το τι γάλα πίνει! Ο γιατρός είναι για καθοδήγηση να μην κάνουμε κάτι επικίνδυνο διατροφικά αλλα απο εκεί και πέρα εσυ θα αποφασίσεις τι θα δώσεις στο μωρο σου κι αν θα προτιμήσεις φρέσκες σπιτικές τροφές ή κονσέρβα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το ρυζάλευρο άνθος ορύζης δεν έχει γάλα μέσα και δεν θυμάμαι αν έχει ζάχαρη.Αλλά φτιάχτο με νερό.Δεν χρειάζεται γάλα.Αηδία είναι έτσι κι αλλιώς.Σιγά μην το φάει το μωράκι.Γάλα δωστου να πιει ξεχωριστά.Πριν-μετά όποτε θες.

NVVvp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

χρησιμοποιω και εγω hipp, το φτιαχνω με ξενο γαλα σκονη, αν κανεις ακριβως την δοσολογια που λεει με τα γραμμαρια και ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ συνεχεια την κρεμα κατα τη διαρκεια του γευματος, δεν θα σου αραιωσει. ειχα το ιδιο προβλημα, μου το ειπε μια γνωστη και σωθηκα. Το αφηνεις κανα 5λεπτο να σταθει μολις την φτιαξεις και μετα καθόλου ανακάτεμα, μόνο παίρνε τις κουταλίτσες σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...