Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αντιγονη μου ιδιαιτερη κατασταση ειναι και μια τυφλη γυναικα, ενας αναπηρος ανδρας, ενα ζευγαρι με ειδικες αναγκες. Αυτες οι ομαδες δεν εχουν δικαιωμα στην πατροτητα και στη μητροτητα; Πρεπει να υπαρχουν δηλαδη καποια "must" που πρεπει αν πληρουν τα ζευγαρια για να αποκτησουν αυτο το δικαιωμα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 357
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο αντρας μου δεν μιλαει καλα ελληνικα (ειναι αγγλοφωνος) και πριν φυγουμε ελεγε στο αγορακι...πες bye bye...bye bye...και φωναζει η φιλης μας...Θωμα μην λες bye bye!!! οι αντρες δεν λενε bye bye..ακους??!! :shock::shock::shock:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Απιστευτο!! Τι να πει κανεις για τα μυαλα της αλληνης!!

Jeanaki εγώ πάντως δεν θά θελα να είχα για πατέρα μια γυναίκα :wink: .

Και να συμπληρώσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Ίσα ίσα.

O καλύτερός μου φίλος είναι gay. Όσον αφορά τα παιδιά είναι που έχω ένσταση.

Φιλιά.

Μαρια Στυλιανακη

Ένταξη: 16 Δεκ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 07, 2007 2:49 pm Θέμα δημοσίευσης:

Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα ήθελα να σας παραθέσω μία επιστολή την οποία λάβαμε στο email [email protected] και αφορά αυτό το θέμα.

Σε αυτή την επιστολή απάντησα ήδη, και έλαβα και απάντηση, σας την παραθέτω και αυτήν εδώ.

Παράθεση:

5/6/2007

Αγαπητέ administrator,

βρηκα κατα λάθος το chat των γονέων περι ομοφυλοφυλίας και παιδιών και

μερικά απο τα σχόλια ήταν λιγο, πως να το πω, αποκαρδιωτικα?

Ειμαι 33 ετων προσπαθω εδω και 1μισυ χρονο να εξηγησω στην μητέρα μου πως

δεν εχει κανει κανένα λάθος μαζι μου αλλα με όλη την άγνοια που ειπάρχει

ειναι αδυνατο. Βλεποντας σχολεια όπως "μακρυα απο εμάς" και τα περυσσοτερα

σχολια στο ιντερνετ ειναι αρνητικου ειδους. Δεν ζητησε κανεις να γεννηθει

ομοφυλοφυλος και η ολη εμπειρεια καθε αλλο παρα ευκολη ειναι, απο την

συνηδητοποιηση, στην ενοχη, στην αποδοχη και στην αποκρυψη. Κανεις μας δεν

εχει κανει κατι για να μας βλεπουν οι γονεις μας ως "αρρωστους". Οι

περρισοτεροι εχουμε δουλειες που δουλευουμε σκληρα, μελη της κοινωνιας και

ναι, ισως και μακροχρονιους παρτενερ. Θα ηταν δυνατον να μας συνβουλεψουν τα

μελη σας πως θα ηταν δυνατο να διατηρησουμε καλες σχεσεις με τους γονεις μας

και πως θα μπορουσαμε να τους προσενγγισουμε γιατι το θεμα χωρις να βρουμε

τους εαυτους μας να αποριπτονται και να εξοστρακιζονται και να πεφτουμε

θυματα εκβιασμου για να παμε σε ψυχολογο μπας και γιατρεφτουμε? Ειμαι

περιεργος να δω ποιες θα ηταν οι αποψεις των μελλων σας.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Μετα τιμης

Μιλτιαδης

Παράθεση:

7/6/2007

Αγαπητή Κυρία Στυλιανάκη,

Ευχαριστώ για το e-mail το οποιο και βρηκα πολύ ενθαρυντικό. Νομίζω πως η πρόταση να μου επιτρέψετε να συμμετάσχω στις συζητήσεις σας είναι πολύ ευγενική εκ μέρους σας και ειναι πολύ πιθανό πως θα το κάνω.

Όσον αφορά την επιστολή μου και η έκδοση αυτής ή η αποστολή της προς τρίτους, δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα απο μέρους μου, αντιθέτως θα χαρώ πολύ αν εμπειρίες μου και άλλων βοηθήσει γονείς και νέους/νέες που έρχονται αντιμέτωποι με μία καινουρια πραγματικότητα, ιδιέτερα αν είναι απο παραμεθώριες περιοχές όπου οι κοινωνίες είναι ποιό κλειστές και το θέμα είναι εξαιρετικά ταμπού. Ελπιζω σύντομα να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στις συζητήσεις σας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Μετα τιμής

Μιλτιαδης Λεύκελης

Η υπόλοιπη συζήτηση υπάρχει στο θέμα Ομοφυλοφιλία ...Πώς αντιδράτε?

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=595&postdays=0&postorder=asc&start=15#top

Πιστεύω ότι καλά θα είναι να υπάρχει μία μαρτυρία εκ των έσω!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Πολύ ενδιαφέρον αυτό Sam.

Αντιγονάκι, εγώ πάλι νομίζω ότι το παιδί καλό είναι να μη θέλει και πολύ να ανήκει στην πλειοψηφία, να θέλει και να διαφέρει σε κάτι, να ξέρει ότι κάπου διαφέρει από τους άλλους (άσχετα με το που, δεν το συζητάω τώρα αυτό) και να το αποδέχεται.

Γιατί το παιδί που πληγώνεται επειδή δεν κάνει τα πάντα όπως οι άλλοι μπορεί να γίνει ένα πολύ αδύναμο παιδί. Αν προσπαθούμε να είμαστε όπως όλοι τότε τί θα κάνουμε όταν οι άλλοι αρχίσουν το σεξ απ'τα 12, όταν αρχίσουν το κάπνισμα, όταν κάνουν κοπάνες, όταν ξοδεύουν ολόκληρους μισθούς για ένα ζευγάρι παπούτσια κλπ. Όταν μάθεις από μικρός ότι σε κάποια μοιάζεις αλλά και σε κάποια διαφέρεις από τους φίλους και συμμαθητές σου, τότε νομίζω ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να αναρωτιέσαι πριν από κάθε απόφαση αν αυτή η απόφαση σου πάει εσένα. Προσωπικά, ένοιωθα διαφορετική από τους συμμαθητές μου στο σχολείο σε πολλά πράγματα, αλλά έμαθα να ζω με αυτό. Και νομίζω ότι ευτυχώς το έμαθα γιατί ακόμη δεν έχω καταφέρει να καταλάβω πώς διασκεδάζει κανείς σε κλαμπ, το προσπάθησα δε λέω, αλλά εμένα δε μου πάει ας πούμε, ας πάνε μόνοι τους κι εγώ πάω σινεμά με άλλους

Διαφημίσεις

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι προκατειλημμένη με τις οποιεσδήποτε επιλογές του κάθε άνθρώπου.Ζω προσωρινά σ'ένα μέρος στα σύνορα Γερμανίας και Ολλανδίας και επισκεφτήκαμε το Σεπτέμβριο έναν παιδότοπο (στην Ολλανδία).Καθήσαμε περίπου τρεις ώρες και σ'αυτό το διάστημα παρατηρούσα ένα ζεύγαρι ομοφυλόφιλων γυναικών με την ανάλογη ανδροπρεπή αμφίεση και συμπεριφορά(αγκαλίτσες και πιασιμο χεριών),οι οποίες είχαν έρθει και αυτές να διασκεδάσουν με τα δύο κοριτσια τους ηλικίας 6 και 2 περίπου.Το πρώτο που ένιωσα ήταν πως δεν θα ήθελα ποτέ να ήμουν στη θέση αυτών των παιδιών.Μπορεί να είναι καλύτερες μητέρες απο ό,τι είμαι εγώ,αυτό δεν μπορώ να το ξέρω :?

Ekabn μου, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες περί διαφορετικότητας. Όμως, το σχήμα της οικογένειας (μητέρα-πατέρας-παιδί) θεωρώ ότι είναι διαφορετική περίπτωση, μιας που αποτελεί τη βάση της κοινωνίας αιώνες τώρα, και το παιδί πρέπει μέσα του να το ανατρέψει, ενώ τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι σημάδια των καιρών.

Ekabn μου, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες περί διαφορετικότητας. Όμως, το σχήμα της οικογένειας (μητέρα-πατέρας-παιδί) θεωρώ ότι είναι διαφορετική περίπτωση, μιας που αποτελεί τη βάση της κοινωνίας αιώνες τώρα, και το παιδί πρέπει μέσα του να το ανατρέψει, ενώ τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι σημάδια των καιρών.

Εννοείς ότι επειδή είναι η βάση της κοινωνίας αιώνες τώρα έχει κάπως περάσει στον οργανισμό μας; Δε νομίζω. Το παιδί θεωρεί φυσιολογικό αυτό που βλέπει γύρω του. Κάποια στιγμή, νωρίς, οι γονείς θα του πουν ξέρεις εμείς είμαστε κάπως διαφορετική οικογένεια όμως αγαπιόμαστε και σε αγαπάμε και αυτό είναι. Μετά θα βγει στην κοινωνία, η οποία θα το αποδέχεται ως κάτι απλώς διαφορετικό και πάλι μια χαρά. Δεν ξέρω, κάνω λάθος; Νομίζω ότι, αν ζεις σε σοβαρή κοινωνία, δεν υπάρχει θέμα.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι προκατειλημμένη με τις οποιεσδήποτε επιλογές του κάθε άνθρώπου.Ζω προσωρινά σ'ένα μέρος στα σύνορα Γερμανίας και Ολλανδίας και επισκεφτήκαμε το Σεπτέμβριο έναν παιδότοπο (στην Ολλανδία).Καθήσαμε περίπου τρεις ώρες και σ'αυτό το διάστημα παρατηρούσα ένα ζεύγαρι ομοφυλόφιλων γυναικών με την ανάλογη ανδροπρεπή αμφίεση και συμπεριφορά(αγκαλίτσες και πιασιμο χεριών),οι οποίες είχαν έρθει και αυτές να διασκεδάσουν με τα δύο κοριτσια τους ηλικίας 6 και 2 περίπου.Το πρώτο που ένιωσα ήταν πως δεν θα ήθελα ποτέ να ήμουν στη θέση αυτών των παιδιών.Μπορεί να είναι καλύτερες μητέρες απο ό,τι είμαι εγώ,αυτό δεν μπορώ να το ξέρω :?

Οκ, λοιπόν, εσύ δε θα ήθελες να ήσουν στη θέση τους. Και τί σημαίνει αυτό ακριβώς;

Κι εγώ ας πούμε βλέπω τους γαύρους και δε γουστάρω ρε παιδί μου, πολύ κουρέλες, δε θέλω να είμαι στη θέση τους. Μια χαρά, αυτοί είναι τη θέση τους και τους αρέσει κι εγώ είμαι στη θέση μου και μια χαρά περνάω. Πού είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω.

Παιδιά!!!!!!!!!! Γιατί δημοσιεύσατε το όνομα του ανθρώπου από προσωπικο μέιλ;;;;;;Κάντε κάτι να σβηστεί, δεν είναι καλό!!!!!!! Το μέιλ ναι , εντάξει αλλά σβήστε το όνομα!!! Μπορεί να είναι παλιό το μέιλ, αλλα δεν έχει να κάνει!

Σορι αλλα φρίκαρα λιγάκι :roll:

Και να πω και την άποψή μου περί του σχήματος της οικογένειας που λέει η Αντιγόνη..

Στην αρχαία Αθήνα για παράδειγμα, υπήρχε το ίδιο σχήμα. Ο άντρας όμως μπορούσε να ικανοποιεί τις ερωτικές επθυμίες του και με άτομα του ίδιου φύλου ενώ ο γάμος νομιμοποιούσε τα τέκνα του.

Σε άλλες κοινωνίες επίσης, τα παιδιά τα μεγαλώνει η φυλή, ή μόνο ο άντρας, ενώ η γυναίκα ασχολείται με την εύρεση τροφής και κατοικίας (σε κάποια φυλή στην Αφρική, μου διαφεύγει το όνομα)

Θέλω να πω ότι στη δική μας κοινωνία υπάρχει βέβαια αυτό το σχήμα και θεωρείται 'κανονικό' επίσης από εμάς. Αλλά όχι ότι το διαφορετικό είναι 'αφύσικο' δηλαδή πέρα από τη φύση, ανώμαλο να το πω κι έτσι.

Διάβασα σε προηγούμενες σελίδες και το ότι παιδί ομοφυλόφιλων καταλήγει στα ναρκωτικά...εάν ζεις σε μία στιγματισμένη, 'μιαρή' οικογένεια, είναι εύκολο να είσαι υγιής;; Είναι εύκολο να θεωρείς τον εαυτό σου φυσιολογικό;;Τι άμυνες έχεις;;Και δεν μιλάω για προβληματική οικογένεια, μιλάω για στιγματισμένη..

Η αγάπη και ο σεβασμός έχουν ...γραμματικό γένος

:D αλλά δεν έχουν φύλο!!! :wink:

Διαφημίσεις

Καταρχήν εσύ είσαι ενήλικη,ολοκληρωμένη προσωπικότητα και όλη την ευθύνη των επιλογών και των αποφάσεων σου.Ένα παιδάκι όμως τι επιλογές έχει? Ψυχολόγος δεν είμαι αλλά σ'αυτήν την τρυφερή ηλικία 'ολα τα παιδάκια θέλουν να ανήκουν σε μια ομαδα και να τα αποδέχονται.Σαε είπα απλά και μόνο τί ένιω σα.Δεν κρίνω κανέναν.

Danae1982

παρέπεμψα όλα τα μέλη σε παλαιότερη συζήτηση που έχει λάβει χώρα στο φόρουμ!!

Αν ο ίδιος δεν επιθυμούσε να μαθευτεί το όνομα του θα μας το είχε πει αν πας

στο λινκ που παρέθεσα θα δεις ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες με το συγκεκριμένο άτομο και υπογράφει με το όνομα του.....

Αν κάνω λάθος ζητώ απο τους διαχειριστές να το σβήσουν...

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Καταρχήν εσύ είσαι ενήλικη,ολοκληρωμένη προσωπικότητα και όλη την ευθύνη των επιλογών και των αποφάσεων σου.Ένα παιδάκι όμως τι επιλογές έχει? Ψυχολόγος δεν είμαι αλλά σ'αυτήν την τρυφερή ηλικία 'ολα τα παιδάκια θέλουν να ανήκουν σε μια ομαδα και να τα αποδέχονται.Σαε είπα απλά και μόνο τί ένιω σα.Δεν κρίνω κανέναν.

Κοίτα, κατ'αρχήν το μόνο σίγουρο είναι ότι κρίνεις, έτσι; Μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας, κρίνεις. Γιατί ουσιαστικά η ιστορία που αναφέρεις δε λέει απολύτως τίποτα από μόνη της. Είναι ένα ζευγάρι που πάει στον παιδότοπο με τα παιδιά του. Οκ. Ποιό είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω; Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι πως εσύ ένοιωσες ότι δεν ήθελες να είσαι στη θέση τους. Οκ. Αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι αναγκαστικά; Και ποιά είναι η "θέση" τους ακριβώς; Ότι οι γονείς τους τους πάνε στον παιδότοπο; Ότι προφανώς είναι ένα ζευγάρι που αγαπιέται; Πού ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Επίσης, τα παιδάκια αυτά ανήκουν σε ομάδες, δε μένουν μόνα τους στην κοινωνία. Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γονιών τους. Και είμαι απολύτως σίγουρη ότι σε αυτή την κοινωνία όπου ζουν θα υπάρχουν αρκετές οικογένειες που δε θα έχουν αυτές τις αντιλήψεις. Έτσι κι αλλιώς αυτό συμβαίνει, κι εσύ κάνεις παρέα με ανθρώπους που σου ταιριάζουν, δεν κάνεις με όλους. Και τα παιδάκια σου παίζουν με τα παιδιά αυτών των ανθρώπων. Οπότε τα συγκεκριμένα παιδάκια μπορει να μην παίζουν με τα δικά σου παιδιά ας πούμε, ε, θα παίζουν με κάποια άλλα. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα για τα παιδιά.

Καλημέρα,

λοιπόν, το θέμα που άνοιξα σε καμία περλιπτωση δεν αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ή το κατά πόσο θα τους αποδεχτούμε εμείς σαν γονείς και θα τους αγαπήσουμε

Πιστεύω ότι όλοι οι γονείς θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και θα τους στηρίξουμε ό,τι κι αν αποφασίσουν πως θέλουν να κάνουν με την ζωή τους.

Βλέπω πως προσπαθείτε να αποδείξετε πως δεν θα σας πειράξει καθόλου αν το παιδί σας -ανεξαρτήτου φύλου, έχεις δίκιο Ursa- γίνει τελικά ομοφυλόφιλος-η,

Είδα επίσης ότι το θεωρείτε το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου,

και θα είναι τόσο ενοχλητικό

όσο εάν κάποιος είναι βάζελος ή παοκτσής (για να μεταφέρω και λίγο άρωμα από την πόλη μου),

επειδή όμως εγώ είμαι πιο παραδοσιακή, πιο πουρiτανή, πιο οπισθοδρομική, και λιγότερο Σκανδιναβή, δεν θα το προτιμούσα και δεν είναι αυτό που θα ήθελα

Άλλο να το αποδέχεσαι τελικά, να αγαπάς τα παιδιά σου, όποιες επιλογές και να έκαναν, και άλλο είναι να το προτιμώ και να το επιθυμώ

Αυτό ήταν το σκεπτικό του θέματος από την αρχή --δηλαδή, αν μπορώ κάτι να κάνω για να το αποφύγω (αυτό το πικρό ποτήρι)--

και όχι να πούμε ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, ότι κι αν απογασίσουν τελικά, αυτό εννοείται, έτσι δεν είναι;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

λοιπόν, το θέμα που άνοιξα σε καμία περλιπτωση δεν αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ή το κατά πόσο θα τους αποδεχτούμε εμείς σαν γονείς και θα τους αγαπήσουμε

Πιστεύω ότι όλοι οι γονείς θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και θα τους στηρίξουμε ό,τι κι αν αποφασίσουν πως θέλουν να κάνουν με την ζωή τους.

Βλέπω πως προσπαθείτε να αποδείξετε πως δεν θα σας πειράξει καθόλου αν το παιδί σας -ανεξαρτήτου φύλου, έχεις δίκιο Ursa- γίνει τελικά ομοφυλόφιλος-η,

Είδα επίσης ότι το θεωρείτε το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου,

και θα είναι τόσο ενοχλητικό

όσο εάν κάποιος είναι βάζελος ή παοκτσής (για να μεταφέρω και λίγο άρωμα από την πόλη μου),

επειδή όμως εγώ είμαι πιο παραδοσιακή, πιο πουρiτανή, πιο οπισθοδρομική, και λιγότερο Σκανδιναβή, δεν θα το προτιμούσα και δεν είναι αυτό που θα ήθελα

Άλλο να το αποδέχεσαι τελικά, να αγαπάς τα παιδιά σου, όποιες επιλογές και να έκαναν, και άλλο είναι να το προτιμώ και να το επιθυμώ

Αυτό ήταν το σκεπτικό του θέματος από την αρχή --δηλαδή, αν μπορώ κάτι να κάνω για να το αποφύγω (αυτό το πικρό ποτήρι)--

και όχι να πούμε ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, ότι κι αν απογασίσουν τελικά, αυτό εννοείται, έτσι δεν είναι;

Τί μπορείς να κάνεις; Μα φυσικά να γίνεις λιγότερο πουριτανή και λιγότερο οπισθοδρομική (συ είπας). Γιατί τότε θα βοηθήσεις ώστε να γίνει η κοινωνία μας πιο ανεκτική και έτσι, αν το παιδί σου είναι ομοφυλόφιλος, θα μπορέσει να ζήσει σαν άνθρωπος, να ενταχθεί με ίσες ευκαιρίες, με βάση την αξία του ως άνθρωπος και όχι μια τεχνική λεπτομέρεια που κανέναν δεν αφορά.

Τίποτα άλλο δε μπορείς να "κάνεις" για να το αποφύγεις, γιατί η ομοφυλοφιλία δεν είναι αρρώστια για να την προλάβεις. Το μόνο που νομίζω ότι πρέπει να κάνει κανείς είναι απολύτως τίποτα περισσότερο από ότι θα έκανε έτσι κι αλλιώς. Να αγαπάς το παιδί και να του το δείχνεις. Σε καμία περίπτωση δεν "προλαμβάνουν" την ομοφυλοφιλία πρακτικές όπως το να το πηγαίνεις να κάνει ποδόσφαιρο, να μην επιμένεις στον καθαρισμό και την επαλειψη κρέμας στον πρωκτό, να βρίζεις σα φορτηγατζής μπροστά του ή για κορίτσια να το ντύνεις με αυτά τα ροζουλιά, πριγκηπικά και σχετικά. Αυτά είναι άσχετα, μα άσχετα. Και μάλιστα πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό, παρά καλό.

Αυτά τα είπαμε πολλές φορές απ'την αρχή νομίζω και το διευκρινίζω για να μη νομίζεις ότι σου χαλάμε το θέμα. Τα λέμε, αλλά ως φαίνεται δε θες να τα ακούσεις.

Ακούω, καλή μου Εκάβη, για αυτόν τον λόγο γράφω τους προβληματισμούς μου, για να ακούσω,

αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμφωνώ πάντα

αυτό που για σένα είναι φυσιολογικότατο, για μένα μπορεί να μην είναι

Μα φυσικά να γίνεις λιγότερο πουριτανή και λιγότερο οπισθοδρομική (συ είπας).

αυτά περί οπισθοδρομικούς και πουριτανούς ειπώθηκαν για να τονίσω την αντίθεση με το πόσο πολύ προχωρήσαμε, αλήθεια προς ποια κατεύθυνση;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Ακούω, καλή μου Εκάβη, για αυτόν τον λόγο γράφω τους προβληματισμούς μου, για να ακούσω,

αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμφωνώ πάντα

αυτό που για σένα είναι φυσιολογικότατο, για μένα μπορεί να μην είναι

Οκ, αφού ακούς απάντησε κιόλας. Εγώ λέω ότι οι απόψεις που εκφράζεις αναπαράγουν μια κατάσταση που κάνει δυσβάσταχτη τη ζωή για τους ομοφυλόφιλους. Αν ήσουν κι εσύ πιο ανεκτική, τότε το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα δε θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα, ίσως ούτε καν πρόβλημα. Τί έχεις να πεις γι αυτό; Διαφωνείς; Πιστεύεις ότι οι αντιλήψεις σου βοηθούν κάποιον ή σε κάτι; Πολύ με ενδιαφέρει να ακούσω τί νόημα βρίσκεις σε αυτές τις απόψεις. Γιατί ειδικά αν φοβάσαι μην είναι το παιδί σου γκέι, τότε θα πρέπει κι εσύ να ανοιχτείς σε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε και οι άλλοι στο μέλλον να ανοιχτούν στο παιδί σου.

Μα φυσικά να γίνεις λιγότερο πουριτανή και λιγότερο οπισθοδρομική (συ είπας).

αυτά περί οπισθοδρομικούς και πουριτανούς ειπώθηκαν για να τονίσω την αντίθεση με το πόσο πολύ προχωρήσαμε, αλήθεια προς ποια κατεύθυνση;

Να σου πω: πριν από κάποια χρόνια ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να είχε την αντιμετώπιση που έχει σήμερα στον Ιράν (όπου ο Αχμαντινετζάντ μας πληροφόρησε ότι στη χώρα του απλώς δεν υπάρχουν γκέι).

Σήμερα στην Ελλάδα οι ομοφυλόφιλοι διεκδικούν (με δυσκολίες αλλά και επιτυχίες) μια ισότιμη συμμετοχή. Δεν είναι πρόοδος αυτό; Έχει κάτι το αρνητικό; Αν θεωρείς ότι έχει τότε ποιό είναι αυτό το αρνητικό; Γιατί επηρεάζει τη ζωή σου αν ο Υπουργός, ο Δήμαρχος, ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο υδραυλικός, ο σερβιτόρος ας πούμε είναι γκέι; Αν αυτοί ήταν στρέητ θα ζούσες καλύτερα;

Και, κατά την άποψή σου, προς ποιά κατεύθυνση προχωρήσαμε;

Ίσως δεν κατάλαβες καλά...

Δεν θέλω να τους εξαφανίσω από προσώπου γης,

τους αποδέχομαι σαν κάτι αναπόφευκτο και όχι σαν κάτι το φυσιολογικό, δεν τους ΠΟΛΕΜΑΩ,

όμως δεν είναι για μένα το ιδανικό

Δεν είπα ότι με επηρεάζει εάν ο Δήμαρχος είναι γκέι, δεν με πειράζει καθόλου, όπως δεν με πειράζει αν ο Δήμαρχος ή ο φούρναρης έχουν τελείωσει μόνο το Δημοτικό, αν κάνουν καλά την δουλειά τους, όμως θέλω τα παιδιά μου να γίνουν επιστήμονες (δεν μπορώ να βρω άλλο παράδειγμα, σόρυ για το απλο'ι'κό που βρήκα) και ψάχνω τρόπους να τους ωθήσω σε αυτό

τώρα αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν, θα το δεχτώ και θα τα αγαπάω το ίδιο,

όμως θα έχω κάνει την προσπάθειά μου, και αυτό ήταν από την αρχή το σκεπτικό μου, that's all

Ίσως δεν κατάλαβες καλά...

Δεν θέλω να τους εξαφανίσω από προσώπου γης,

...αυτό μας έλειπε εξάλλου :shock:

τους αποδέχομαι σαν κάτι αναπόφευκτο και όχι σαν κάτι το φυσιολογικό, δεν τους ΠΟΛΕΜΑΩ,

όμως δεν είναι για μένα το ιδανικό

Μα πώς δεν τους πολεμάς;;;Όταν κάποιος ανοίγει αυτό το θέμα, όταν διατυπώνει αυτές τις εκφράσεις, αναπαράγει τις σχετικές αντιλήψεις που ευθύνονται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γκέι. Οπότε, τους πολεμάς. Και μάλιστα χωρίς να σου έχουν κάνει τίποτα. Έτσι απλώς επειδή είσαι "παραδοσιακή" φαντάζομαι...

καλά το φαντάστηκες, είμαι παραδοσιακή, μήπως πρέπει να απολογηθώ γι΄αυτό;

Δεν διαβασα ολη τη συζητηση γιατι βαρεθηκα...

Το ονειρο μου για το παιδι μου ειναι να ειναι ευτυχισμενο οποια αποφαση κι αν παρει για τη ζωη του.. σε οποιοδηποτε τομεα.

Αν ερθει στα 30 του ξαφνικα και μου πει "μανα ειμαι ομοφυλοφιλος, αυτος ειναι ο Σακης και θελουμε να ζησουμε μαζι και να παντρευτουμε" θα του πω γιε μου ατε με το καλο και θα ανοιξω και το μπαουλο να παρει την προικα που θα του εχω μαζεψει.. Αν θελει να εχει και παιδι και μου βρουν και ενα ωαριο πολυ ευχαριστως να τους κυοφορησω και ενα παιδακι.. (μην μπλεξουν και με καμια τρελη και τους το ζηταει μετα πισω)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαβαζω διαβαζω εδω κ ωρα κ θα απαντησω...

Θα πω κατ'αρχην οτι ο καλυτερος αντρας φιλος μου ειναι gay (που σημαινει πως τον αγαπαω ).

Ειναι gay ο οποιος δεν πηγε ποτε με γυναικα, μονο με αντρες, και ουτε θα πηγαινε ποτε γιατι οπως λεει τον αηδιαζουν οι γυναικες ( το ερωτικο τους κομματι ).

Οταν πρωτογνωριστηκαμε κ ξεκινησαμε την συζητηση για τις ζωες μας, μου ανεφερε πως απο παντα ηξερε οτι ειναι "διαφορετικος".

Τι σημαινει αυτο? Απο τον καιρο που θυμαται τον εαυτο του τού αρεσουν οι αντρες, και λεει πως θυμαται τον εαυτο του στην παιδικη χαρα να αναρωτιεται γιατι του αρεσει να κοιταει κ να παιζει με τα αγορια ( για να ερχετε σε επαφη μαζι τους ) και γιατι του αρεσει να μιλαει με τα κοριτσια ( ηταν οι φιλεναδες του! ). Τα περιγραφει ολα τοσο απλα για εκεινον, σαν να το ηξερε, σαν να ηξερε τι συμβαινει ενω ηταν ενα παιδακι 4-5 χρονων

και απο την αλλη μερια ωσπου να καταλαβει οτι αυτο συμβαινει ( να ακουσει, να δει ) ηταν ενα μπερδεμενο παιδι που δεν καταλαβαινε γιατι ηταν διαφορετικο.

Μου ανεφερε περιστατικα που η μαμα τον επιανε μαζι με την μικροτερη αδερφη του να φορανε τα ρουχα της, τα τακουνια της κ να βαφονται μπροστα στον καθρεφτη.

Να πω εδω πως ενω ειναι σιγουρος οτι ολοι οι οικογενεια ξερει τι του συμβαινει, κανεις ποτε δεν του ειπε το παραμικρο, εκεινος δεν τους το ξεκαθαρισε ποτε αλλα ολοι το αποδεχονται σιωπηλα.

Θα αναφερω επισης περιπτωση αλλου φιλου μου ο οποιος οταν τον γνωρισα ηταν 35 ετων κ του αρεσε να ειναι παθητικος αλλα οχι με αντρα, με την κοπελα του.

Συγκεκριμενα, εκεινη τον εβαζε να ντυνεται με γυναικεια εσωρουχα.

Ο ανθρωπος ενω το ξεκινησε σαν μια νεα εμπειρια στην νεα του σχεση κατεληξε να κοιταζει αντρες κ να αναρωτιεται αν μπορει να παει μαζι τους κ φυσικα κ μπορουσε...!

Τωρα αν με ρωτησετε την αποψη μου για την κοπελα θα πω πως ειναι λεσβια!!!

Καπου αναφερθηκε πως ξεχωριζουμε τους ομοφυλοφιλους απο το αν ειναι ή οχι παθητικοι ή ενεργητικοι κ να διορθωσω, να πω πως οι ομοφυλοφιλοι

δεν ειναι παντα ενεργητικοι ή παθητικοι, εξαρταται απο τον συντροφο, απο καθε καινουρια δυαδα δλδ που δημιουργειται.

Να καταληξω κ να πω πως δεν πιστευω πως θα μπορουσα να αλλαξω "γνωμη" στον γυιο μου με οποιαδηποτε τεχνασματα ( ποδοσφαιρο κ δεν ξερω κ εγω τι αλλο ) αφου η αποψη μου ειναι πως οι gay γεννιουνται εκτος φυσικα απο εκεινους που ειναι θυματα καποιου ειδους βιας ( για να μην παρεξηγηθω ).

Τελος αν θα δεχομουν τα παιδια μου με αυτη την σεξουαλικη προτιμηση???

Φυσικα κ ναι. Δεν θα το ευχομουν αλλα σιγουρα αν συνεβαινε θα παρεμεναν παιδια μου κ θα τα λατρευα το ιδιο.

οχι οτι σας ενδιαφερει αλλα θα πω κι εγω κατι ...ειναι στοναναθρωπο βρε παιδι μου αν θα δεχτει καποιες τετοιες καταστασεις ή οχι και στα βιωματα του ....κατανοω τον πατερα που θα φαει την φρικη του και θα προσπαθησει να μην κανει ¨φουστη ΄τον γιο του διοτι το βλεπει σαν προσβολη του ΔΙΚΟΥ του ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ, ... Εχω κατανοηση πως να το καμνουμνε , εχω και κατανοηση για την μητερα που δεν επιθυμει κατι τετοιο (αντε τωρα να δεις τι σφαλιαρες θα φαει απο το περιβαλλον της που θα της λενε ολοι ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕς ΕΤΣΙ ...Δεν ειναι και λιγο ) αλλα κατεμε ολα αυτα συμβαινουν γιατι θεωρουμε τα παιδια μας κτημα μας...λες κι εμεις μπορουμε να τα κετεφθηνουμε προς μια αλφα ή βητα γραμμη ακομα και στο κρεβατι!!!..η αληθεια ειναι οτι ναι μπορουμε να τους δωσουμε καποια βαση καποιες κατευθυντιριες γραμμες αλλα ενα παιδι δεν αναπτυσετε ΜΟΝΟ μεσα στην οικογενεια αλλα περνει ερεθησματα κα ια πο το περιβαλλον , την τηλεοραση , τους φιλους , το σχολειο ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ πως να το κανουμε .....και σε ολα αυτα εμεις δνε μπορουμε να παρεμβουμε.... εγω προσωπικα ποσός με ενδιαθφερει τι θα κανει στο κρεβατι της η κορη μου ...αρκει να αγαπα και να φροντηζει το σωμα της , να το σεβετε και να το προστατευει ..τα αλλα ειναι περιτα....αν μου πεις τωρα εμενα που ειμαι ενηληκας τι και πως ...εχω κι εγω ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ και τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΗ αλλα αυτα ειναι δικα μου ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ .....για το μονο που θα στενοχωρηθω αν η σεξουαλικη της ζωη παρεκληνει απο το ¨φυσιολογικο¨με τασεςι προς την ομοφυλοφιλια θα ειναι ειναι γιατι ξερω οτι θα φαει χλαπατσα απο το περιβαλλον και τον περιγηρο και θα προσπαθησω να την ενδηναμοσω εσωτερικα για να μπορεσει να ανταπεξελθει στο ρατσισμο!!!

α να πω και κατι το AIDS δεν ειναι ποια η αρρωστια των ομοφυλοφιλων και των ναρκομανων ...εχει γηνει ποια η αρρωστια των γυναικων και των ετεροφυλοφιλων με εξησου λυπηρα ποσοστα και δεν θελετε να μαθετε την θεωρια πανω σε αυτο .... !!!!

αλλα κατεμε ολα αυτα συμβαινουν γιατι θεωρουμε τα παιδια μας κτημα μας...λες κι εμεις μπορουμε να τα κετεφθηνουμε προς μια αλφα ή βητα γραμμη ακομα και στο κρεβατι!!!..εγω προσωπικα ποσός με ενδιαθφερει τι θα κανει στο κρεβατι της η κορη μου ...αρκει να αγαπα και να φροντηζει το σωμα της , να το σεβετε και να το προστατευει ..τα αλλα ειναι περιτα....αν μου πεις τωρα εμενα που ειμαι ενηληκας τι και πως ...εχω κι εγω ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ και τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΗ αλλα αυτα ειναι δικα μου ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ .....

ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΙΑ!!!!!!! ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ :D

Να σου πω: πριν από κάποια χρόνια ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να είχε την αντιμετώπιση που έχει σήμερα στον Ιράν (όπου ο Αχμαντινετζάντ μας πληροφόρησε ότι στη χώρα του απλώς δεν υπάρχουν γκέι).

μπα...δίκιο έχει... :? όχι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο Ιράν..είτε λιθοβολούνται είτε διαφεύγουν ως πρόσφυγες σε άλλες χωρες.....(είχαμε και μια τέτοια περίπτωση στην Ελλάδα και παραλίγο να τον στείλουν πίσω τον άνθρωπο..τελικά τη γλίτωσε..δικαιώθηκε όταν το θέμα έφτασε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο :? )

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...