Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Για αυτούς που θα θέλαν να διαβάσουν κάτι το διαφορετικό, ανακάλυψα ένα βιβλίο μεταφρασμένο στα ελληνικά το οποίο είναι επιστολές γονέων για το πώς αντιδράσαν στα νέα οτι το παιδί τους είναι γκέι. Λέγεται "το παιδί μου είναι γκέι" του Μπάις Μακντούγκαλ. Τέλειο!!! Σκοπεύω να το στείλω στην μητέρα μου όταν το τελειώσω, μπάς και αν δεί οτι τα παιδια βγαινουν ετσι ισως να την βοηθήσει να καταλάβει πως όλα δέν έχουν χαθει............ :):)

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 357
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eγω δεν ξερω...αλλα κομπλαρω σε κατι τετοιες καταστασεις! Μια φορα μου την επεσε ενας τετοιος τυπος και εσκασα να γελαω...μεχρι που τον ξενερωσα απο τους γελωτες μου (του φανηκε μαλλον σαν κραξιμο) και εφυγε. Παντως ευχαριστω τον Θεο που μου χαρισε κοριτσι και οχι αγορι. Δεν θα ηθελα ο γιος μου να ερθει και να μου πει:

-Μπαμπα,παντρευομαι...

-Ποια? Την Ελενη?

-....οχι....

-Την Μαρια? Μπραβο,ομορφη κοπελα...σου αξιζει!

-....εεε...οχι....

-Την Φροσω την γεματουλα?

-...ΟΧΙ,τον Λεωνιδα

-ΤΙΙ??? ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ????

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Περαν της πλακας,θα με πειραζε να εβγαζα ενα τετοιο παιδι...χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα το δεχομουν. Ανηκω σε μια συντηρητικη οικογενεια και καθοτι επαρχιωτης,θα εδινε πολλες λαβες για σχολια (δυσμενη). Δεν ξερω τι κανουν στο εξωτερικο (ιδιαιτερα στην Αγγλια και την Ολλανδια),εδω ξερω οτι ολοι σχεδον ειμαστε νοστιμα αντρακια και γουσταρουμε γυναικες. Βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις (Μυκονος). Αυτο το νεο life style που θελει αυτο το ειδος αντρικης συμπεριφορας να δειχνει μια ταση προς την θυληπρεπεια με εκνευριζει καπως.....

Ειναι σκληρα τα λογια μου και ισως πειραζουν ορισμενες απο εσας,αλλα να με συμπαθατε....εχω και καποια πιστευω. Δεν ξερω,αλλα εγω στην εφηβεια μου το μυαλο μου ηταν στις γυναικες και μπορω να πω οτι ειμαι ευτυχισμενος που το πρωτο μου σκιρτιμα ηταν απεναντι σε κοπελα και συνεχισα με αυτο το ειδος. Το επιβεβαιωσα με δαγκωμα λαμαρινας και σημερα το ζω,εχοντας σπειρει τον καρπο του ερωτα μας!!! Εγω τον δρομο μου τον τραβηξα...εκανα περα τετοιου ειδους δοκιμες και εβαλα καλα στο μυαλο μου οτι δεν ειναι πρεπον.

Τωρα αν αυτο το λενε αρρωστια....οχι,δεν ειναι αρρωστια. Εγω πιστευω παλι οτι εχει να κανει με το dna. :roll: Φταιει ομως και η σημερινη κοινωνια που ωθει την εφηβεια να κανει πραξεις αυτου του ειδους τις σεξουαλικες προτιμησεις....και οτι διαλεξει ο καθενας. Δεν θα σταθω εμποδιο εγω. Αφου το θελει και το απολαμβανει,δικο του ειναι το κορμι....ας αναλαβει τις ευθυνες του. :cry:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

εδω ξερω οτι ολοι σχεδον ειμαστε νοστιμα αντρακια και γουσταρουμε γυναικες

εδώ στην Αθήνα όμως δεν ισχύει ούτε κατά διάννοια :lol: , πχ εδώ όσοι αισθάνονται ομοφυλοφιλοι δεν είναι αναγκασμένοι να το κρύψουν λόγω του μικρού κύκλου πχ που υπάρχει στην επαρχία -

ενώ όπως είπες και εσύ στην περιοχή σου, τα σχόλια θα ήταν πάρα πολύ δυσμενή... οπότε, σιγά μην το φανερώσει κάποιος.

Οι κύκλοι αυτοί είναι κρυφοί και δεν φανερώνονται, μιάς και κανέναν απο τον κύκλο αυτό δεν θα κάνει καλό φαινομενικά.

Δυστυχώς ο φόβος αυτός οδηγεί σε ψεύτικους γάμους όπου η γυναίκα αναρωτιέται γιατί ο άντρας δεν δείχνει επιθυμία για εκείνη, ο άντρας έχει παντρευτεί αναγκαστικά και ζεί κρυφή ζωή χωρίς να το ξέρει κανείς..

και αυτά φυσικά δεν τα μαθαίνεις εκτός και αν γίνει χαμός κάτι που ούτε η γυναίκα θέλει να το προκαλέσει ούτε ο άντρας. άρα, όλα κρυφά.

ο φόβος λοιπόν για να γίνει αυτό κάτι φανερό είναι τεράστιος... με τα ανάλογα αποτελέσματα, σε όλη την κοινωνία -

το μέρος των ανθρώπων δηλαδή που ζουν και με αυτό το ψέμμα δίπλα τους - και όσων το κουβαλάνε...και ειδικά στην επαρχία.

μακάρι κάποτε να αλλάξει και να μην υπάρχει αυτή η αναγκαστική υποκρισία, που κάνει αυτούς τους ανθρώπους να υποφέρουν πραγματικά.

σίγουρα αν ρωτήσεις κάποιον πιο μεγάλο άνθρωπο που ξέρει τις ιστορίες του παρελθόντος, θα σου πεί για μυστήρια ζευγάρια, φήμες κτλ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εδω ξερω οτι ολοι σχεδον ειμαστε νοστιμα αντρακια και γουσταρουμε γυναικες

μακάρι κάποτε να αλλάξει και να μην υπάρχει αυτή η αναγκαστική υποκρισία, που κάνει αυτούς τους ανθρώπους να υποφέρουν πραγματικά.

σίγουρα αν ρωτήσεις κάποιον πιο μεγάλο άνθρωπο που ξέρει τις ιστορίες του παρελθόντος, θα σου πεί για μυστήρια ζευγάρια, φήμες κτλ.

Πες τα Μαράκι! :wink::wink::wink:

Από πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι... από τα πολύ παλιά χρόνια απλά τότε ήταν πιο δύσκολο να το πει κάποιος, να το αποκαλύψει ή ακόμα και να το δείξει...... Αλλά σίγουρα υπήρχαν...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Βρε παιδια, μπας και το τραβαμε πολυ το σκοινι? Η όλη συζητηση ξεκινησε με το τι θα γινοταν αν το παιδι μου ήταν ομοφυλόφιλος τώρα φτασαμε στο σημείο της αναλυσης περι ομοφυλοφιλίας. Ας επιστρεψουμε στην βαση. Κι κακα τα ψεματα είτε straight είτε gay όλοι καναμε πραγματα στα νειατα μας. Εδω μιλάμε για το αν σου΄ρθει ο γιος ή η κόρη και σου πει το και το. Και στο κάτω κατω της γραφης το σεξ ειναι σεξ και όλοι το χουμε κανει. Ε μα..... Ας μην αλλαζουμε το θεμα. :roll:

Επι της ευκαιριας, δεν φταιει η κοινωνία, οχι τιποτα άλλο αλλα μιά ζωή η κοινωνία την πληρώνει την νύφη. Οχι τιποτα άλλο αλλα στις αρχες του 80 σε καθε παραμεθόριο και νησι και χωριο κτλ δεν έφταιγε η κοινωνία, κανένας δεν έφταιγε αν όπως λέχθηκε το DNA σου ήταν τέτοιο. Κι άν το μάθαινε κανένας? Μαυρο φιδι σ'εφαγε! Ας πάψουμε να λέμε κουταμάρες και να ρίχνουμε τις ενοχές σε άλλους. Ρωτήσατε κανεναν αν ηθελε να βγει έτσι? Οχι. Ποιος θα ήθελε να περάσει τέτοια κόλαση και κριτική? Δηλαδή τι θα προτιμουσαμε? Καποιος να το "παιζει" ανδρας ή γυναίκα και να πνήξει τον ευατό του μονο και μονο για την ικανοποίηση του περίγυρου? Στο κατω κατω τς γραφης ο gay θα πάει με τον gay και ο straight με τον straight. Τωρα αν καποιος θέλει να "ντουμπλάρει" προβλημα του αλλα ας μην ξεκινήσουμε να δακτυλοδειχνουμε κιολας.

διαβαζοντας προσεκτικα ενα εχω να πω...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ..οτι κι αν επιλεξει στην ζωη του θα ειμαι διπλα του..εχω πολλους φιλους γκει και τους σεβομαι και τους αγαπω πολυ για την προσωπικοτητα τους κι οχι για το τι κανουν στο κρεββατι τους.

προσπαθω και θα προσπαθω να τον μεγαλωνω με σεβασμο και πολυ αγαπη και πανω απο ολα μια αγκαλια παντα ανοιχτη..αυτα..

οσο για τον μιλτιαδη..

αγορι μου πραγματικα καλως ηρθες στην παρεα μας..σου στελνω μια αγκαλια κι ενα τεραστιο χαμογελο :D ..

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Σκοπεύω να το στείλω στην μητέρα μου όταν το τελειώσω

και στείλε και ίσως όλα αυτά που έχουμε γράψει ?? :) ....?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό αλλά και κάθε άλλο θέμα εξαρτάται από ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ προσδοκίες για τα παιδιά μας.

Γιατί έχουμε προσδοκίες και δεν τα αφήνουμε να ζήσουν όπως θέλουν με ότι έχουν επιλέξει;

Το βρίσκω πολύ ανώριμο να λέμε "σε αγαπάω αν/όταν..."

Ας ατα αγαπάμε χωρίς όρους...μόνο αυτό χρειάζονται από μας.

θα στεναχωριόμουν πραγματικά πολύ....

γιατί θα ήξερα ότι το παιδί μου θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στην ερωτική του ζωή και δύσκολα θα είναι ευτυχισμένο

γιατί θα ήξερα ότι πολλοί θα τον χλευάσουν και άλλοι τόσοι θα τον κοιτάξουν σαν κάτι μιαρό

γιατί θα ήξερα ότι για πολλούς θα ήταν απόβρασμα και μη αποδεκτός όχι γιατί είναι αλήτης αλλά γιατί έχει άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις

γιατί δεν θα γνώριζε ποτέ του τι σημαίνει να έχεις παιδί και τι ευτυχία και πληρότητα σε γεμίζει αυτό

γιατί θα φοβόταν στον επαγγελματικό του χώρο να δείξει τον πραγματικό του εαυτό

γιατι ο περίγυρος του θα ήταν όμοιοι με αυτόν και δεν ξέρω αν όλοι οι άλλοι θα είχαν μια μάνα σαν εμένα ώστε να μην είναι κακοι και κομπλεξικοι

γιατί θα ήξερα ότι του πήρε πολύ καιρό μέχρι να το συνειδητοποιήσει κι ότι για καιρό ένιωθε ότι είναι ανώμαλος αφού δεν είναι ίδιος με τους άλλους

γιατί θα ήξερα πόσο φοβάται να ανοιχτεί στον κόσμο

γιατί τον αγαπώ τόσο πολύ που οτιδήποτε του προκαλέσει δυσκολία και στεναχώρια εμένα με στεναχωρεί διπλά

ΥΓ Φίλε μου αγαπημένε Γιώργο, λυπάμαι πολύ που έφυγες τόσο νωρίς ώστε να μην μπορείς τώρα να με καμαρώσεις. Σε ευχαριστώ όμως για όσα μου έμαθες με το να είσαι ομοφυλόφιλος.

Ισως και γιαυτο πολλά παιδια φευγουν μακρια στο εξωτερικο, γιατι οι κατακρύσεις είναι ελαχιστες προς το μηδέν. Ισως γιαυτο φευγουν στα μεγαλα αστικα κέντρα, γιατι χανεσαι στην πολυκοσμια. Ομως μέχρι και η Ελλάδα σιγα σιγα αλλαζει. Δυστηχως ακόμη κρίνουμε την αγάπη όχι γιαυτο που είναι αλλα βασει κρίσης. Αν εγώ σ'αγαπω αυτο έχει σμασία. Αν όμως σ'αγαπώ απο συμφερον και σκοπιμοτητα, ε, αυτο δεν είναι αγαπη. Ειναι αγοραπωλησία. "Θα σε αγαπάω άν....". Δυστηχως όλοι το κάνουν έτσι. Και μένα η μαμα μου θα με αγαπουσε αν της έφερνα ένα ωραίο κοριτσι στο σπτι, έστω κι αν είχε τα οσα κακα χουγια, τεμπέλα, κτλ. Αλλα θα με αγαπουσε πολυ λιγοτερο, με πόνο, αν της έφερνα ένα ωραιο παλικάρι με όλα τα καλα του κόσμου μαζι του και που θα με αγαπουσε. Έτσι έχουμε μάθει και για σκεφτειτε, έσεις ειστε οι ανερχομενοι γωνεις που θα διδαξετε τα παιδια σας για τον κοσμο, νοοτροπίες, κουλτουρες και τα συναφη. Στο χέρι σας είναι το πώς αλλάζουν τα πραγματα. Ετσι δεν είναι?

Διαφημίσεις

Απόλυτο δίκιο έχεις.

Εμείς μαθαίνουμε στα παιδιά μας τον κόσμο και κανένας άλλος μέσα από τις δικές μας ανασφάλειες και φοβίες.

Εμείς πρώτοι πρέπει να απαλλαγούμε από όλα αυτά αν θέλουμε να μεγαλώσουμε ανεξάρτητες, ώριμες προσωπικότητες που δεν θα είναι απλά πρόβατα σε ένα κόσμο που έμαθε στα πρέπει, στους τύπους και στις μάσκες.

Μπράβο ρε Νεφέλη, έτσι δυναμικά! Γιατί αν τα αφησουμε σε αλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα ζήτω που καηκαμε!!! :shock: Ας μήν επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, οι καιροί έχουν αλλαξει και καιρος να αλλάξουμε και μεις. Θεωρώ τον εαυτο μου ανοιχτο ατομο αλλα οι αλλαγες σοκάρουν ακόμη και μένα. Σε καποια βαρειά περίοδο της ζωής μου πετάχτηκα στην γειτόνισα που είναι αγγλίδα. Βάσει της συζήτησης η 11χρονη ανηψιά της πηρε χαμπάρι για το δικό μου ποιόν. Με ειδε στεναχωριμένο και δεν ήξερε τί να μου προσφέρει για να μου φτιαξει την καρδιά. Επαθα σοκ. Το τί ημουν εγω δεν ενοχλησε ένα 11χρονο παρα μόνο με εβλεπε σαν ένα άλλο ατομο που πονούσε, και γνώριζε το τι εστί γκέϊ. Έτσι δεν θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδια μας? Ανοιχτομυαλα συμπονετικα και να έχουν την γνώση των πραγμάτων και φυσικα να έχουν γνώμη γιατι τα παιδια δεν είναι παιδια είναι απλώς μικροι ενήλικοι.

Μακάρι εμείς οι ενήλικες να ήμασταν περισσότερο παιδιά...θα ήταν διαφορετικός ο κόσμος.

(Το όνομα μου είναι Χριστιάνα...έβαλα το όνομα της κόρης μου γιατί δε δέχτηκε το δικό μου ούτε τίποτα παρόμοιο :) )

Κοιτα, για να σου πώ την αληθεια, καμιά φορά αναρωτιέμαι γιατι καθομαι και ασχολουμαι και γραφω αυτά που γράφω, αλλα μου ρχεται στο νου αυτά που περασα σαν παιδι, και λέω δέν πάει στα κομματια, αν ειναι να βοηθησει καποιον ας πάι και το παλιαμπελο. ότι παραπάνω μαθουμε καλο ειναι, αρκετα με τους φοβους μας και τα συναφη. Ο κόσμος δέν ειναι κακος, εμεις τον καναμε έτσι, καιρός να τον αλλάξουμε! :idea:

Να γραφεις Μιλτιαδη...Να γραφεις οσο πιο συχνα μπορεις. Ακομη κι ενας να "ανοιξει" λιγο το μυαλο του απο τα λογια σου, κερδος ειναι. Ισως καποιος απο εμας καποτε να κληθει να αντιμετωπισει την διαφορετικοτητα του παιδιου του. Ισως τοτε να θυμηθει πως καποτε καποιος Μιλτιαδης σ' ενα φορουμ ελεγε ποσο ποναει να σε απορριπτει ο γονιος σου...

Υ.Γ...Στειλε μας κανενα τσαγακι απο τα Harrods... χεχε...

Συνιστω Lady Grey πολύ καλο! :lol: Όσο για το αν τυχει σεν κανενα απο σας, παιδια συγνωμη που θα το πω, αλλά διαβαστε κιαυτο, http://www.10percent.gr/issues/200801/13.html

Τιποτα δεν είναι ευκολο αλλα και τιποτα δεν γινεται χωρις αγαπη. Το γεννησες, το πονεσες το αγαπησες. Το μεγαλωσες, το σπουδασες, τον/την εκανες ανθρωπο. Σου βγαινει αυτο. Τι το κάνεις, το πνιγεις? Το αγνοείς? το υποχρεώνεις οτι θα πρεπει να το "παιζει" ανδρας" ή "γυναίκα" μπας και το πάρει η γειτονιά χαμπαρι? Τον αναγκαζεις να δει ψυχίατρο? Με λιγα λόγια το απομακρύνεις γιατι δεν ζει βασει των δικών σου δεδομένων, μέτρων και σταθμών. Αν έτσι τότε ποτέ μην ξαφνιαστήτε αν ο παιδι σας αποφεύγει, χανεται σε ένα κόσμο καταδικο του που, αν και σας αγαπά, καταντάτε να γίνεστε ο μπαμπούλας της ιστοριας. Μετα λενε πως τέτοια άτομα δεν κάνουν σχέση. Πως? Οταν καποια στιγμη θα πρεπει να γνωρίσουν τα "πεθερικά" τους? Φαντάζεστε το σοκ? 'Οπως και να το κάνουμε η μαμά θα ρθει επσκεψη για μια δυο βδομάδες, και το κρυφτουλι ξεκινα, τι κανεις με το πρόσωπο, τι δικαιολογια θα πρεπει να βρει? Πάλι ψέμματα? Πως μετα ένα τέτοιο άτομο να μην εσθανεται ασχημα οταν βλεπει τον αδερφο΄ή αδερφη χωρίς τέτοια προβλήματα? Αν όμως, αχ αν όμως δώσεις στο παιδι σου την αγαπη που του αξίζει, για το ατομο που βγήκε απο τα σπλάχνα σου, το τόσο δα πραγματάκι που γέννησες και ποτέ δεν αφησες απο τα μάτια σου, αυτο που προσάτεψες σαν λεαινα τοσα χρονια, όταν του δωσεις την αγάπη χωρίς όρους, ότι και να του πεί ο κόσμος στα μάτια του δεν είναι τιποτα, αεράκι, γιατι το ατομο ή τα άτομα που αξιζουν πραγματικα στα μάτια του δεν τον κρίνουν ή τον αποπέρνουν, απλά το αγαπάν και τον χέρονται να ειναι το παιδί τους. Αυτη ειναι αγαπη στα ματια του παιδιου, και αυτο είναι που θα του μεινει για πάντα. Το παιδί σας δεν θα το χάσετε ποτέ γιατι με τέτοια αγαπη και αλληλο εκτίμιση δεν έχετε τίποτα να χωρήσετε. Αυτα. Αναθεμα κι αν ξερω τι με έπιασε σήμερα, sorry αν σς κουρασα......

Κοίτα, εγώ πσιτεύω ότι τα πράγματα είναι ακριβώς ανάποδα.

Αν κάτι μας ενοχλεί, είναι ΕΜΕΙΣ που πρέπει να αλλάξουμε και όχι οι άλλοι.

Επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, μόνο τον εαυτό μας.

Συγνώμη αν δεν το έκανα κατανοητο, ναι, δικιο έχεις και αυτο εννοουσα. Εμείς ειμαστε που πρεπει να αλλαξουμε αντι να προσπαθουμε να αλλαξουμε αλλα τα άλλα γύρω μας point taken Christiana! 8)

Τώρα έπεσε το τόπικ στην αντίληψή μου. Νεφέλη - Χριστιανα με κάλυψες πλήρως, ειδικά με το τελευταίο:

Αν κάτι μας ενοχλεί, είναι ΕΜΕΙΣ που πρέπει να αλλάξουμε και όχι οι άλλοι.

Επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, μόνο τον εαυτό μας.

Μιλτιάδη καλωσήρθες στην παρέα!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...